Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Emmen deelt harde dreun uit in vierde minuut van blessuretijd

Laatste update:

VVV-Venlo is er niet in geslaagd om te overnachten als nummer vijf in de Eredivisie. De ploeg van Maurice Steijn zou bij een overwinning twee plekken stijgen, maar verloor door een doelpunt in de vierde minuut van de blessuretijd met 2-3 van promovendus FC Emmen. Daardoor blijft VVV zevende staan, terwijl Emmen de degradatiezone verlaat en veertiende staat.

Het duurde een kleine twintig minuten voordat VVV de wedstrijd openbrak. Patrick Joosten gaf de bal voor, waarna het leer bleef hangen en Johnatan Opoku uit de draai raak schoot. Tot dat moment hadden beide ploegen één kans gehad en had VVV een licht overwicht. Emmen knokte zich dit seizoen echter al vaak terug van een achterstand en dat gebeurde ook ditmaal. Alexander Bannink dribbelde naar binnen, zag dat de verre hoek helemaal open lag en schoof rustig raak. Zo ontstond een evenwichtige en aanvallende wedstrijd in het Covebo Stadion - De Koel.

Emmen, dat al sinds oktober niet meer had gescoord in de eerste helft van een competitieduel, speelde verzorgd voetbal en dwong VVV tot het maken van vele meters. Toch scheelde het weinig of VVV kwam op 2-1: Kjell Scherpen redde op een kopbal van Peniel Mlapa. De Togolees kreeg nog enkele grote kansen om VVV op voorsprong te zetten, maar had het vizier niet op scherp staan. Ook in de tweede helft werd Mlapa vaak gezocht door VVV en dat resulteerde in de 49ste minuut bijna in de 2-1. De aanvaller bediende Moreno Rutten, die de bal goed voorgaf; de vrijstaande Ralf Seuntjens schoot bij de tweede paal naast en over.

Het tweede bedrijf was net als het eerste vermakelijk. Beide ploegen toonden veel vechtlust en na 62 minuten kwam Emmen aan de leiding. Na een voorzet van Anco Jansen was het Jafar Arias die de 1-2 binnenkopte. VVV kwam echter gauw langszij, al moest de arbitrage zich lang over het doelpunt buigen: Opoku gleed de bal binnen bij de tweede paal, stond zelf niet buitenspel en daarom keurde arbiter Christiaan Bax het doelpunt goed. Omdat Mlapa vervolgens een grote kopkans miste, leek het 2-2 te blijven. In de acht minuten durende blessuretijd bepaalde Michael Chacon echter anders: 2-3.

Verdiende FC Emmen de overwinning?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig gevecht, Emmen kon de punten ook goed gebruiken! Ga zo door boys.

26 januari 2019 om 22:51

Je was lekker bezig in die live chat he

27 januari 2019 om 00:27

Dankjewel.

Wat een harde dreun zeg, na het gelijkspel tegen PSV pakken de Drenthse boeren toch mooi 3 punten!

26 januari 2019 om 23:20

Groningen en Drenthe de echte boeren!

Emmen begint echt een Duitse ploeg te worden zo met al die goals in de blessuretijd. Het is wel gegund. Nog even en ze halen de play-offs nog.

27 januari 2019 om 00:10

Ik begin langzaamaan wel te twijfelen of het niet over de grens ligt.

27 januari 2019 om 00:10

Nou.. ze hebben ook al zeker tweemaal punten verspeeld in de blessuretijd.
Thuis tegen Fortuna en De Graafschap als ik me niet vergis. Nu valt het kwartje gelukkig de goede kant op

27 januari 2019 om 04:30

3x op rij al😅

Geweldig voor FC Emmen en de supporters, dat gun ik ze oprecht. Op het veld werd hard gewerkt en dat verdient een compliment.

Maar wat een dramatisch niveau. Heracles - PEC en Excelsior - De Graafschap waren ook barslecht. Je kunt die clubs en hun spelers weinig kwalijk nemen, maar het verschil met de topclubs wordt wel heel pijnlijk zichtbaar als de 'minderen' tegen elkaar spelen. De amusementswaarde is hoog (om in termen van Johan Derksen te spreken), want geen competitie is zo onvoorspelbaar als de Eredivisie, maar goed voetbal is ook wat waard...

27 januari 2019 om 08:28

Ik kijk tegenwoordig KKD.... nou.... knotsgekker wordt het echt niet!!

Ik krijg een beetje een naar gevoel van al die domme reactie jegens Emmen. Hun flikken het steeds weer maar toch blijft iedereen het een camping elftal noemen. Na al die wedstrijden is dit geen geluk meer. Laat iedereen hun bril eens afzetten en kijk eens goed wat je ziet spelen.

26 januari 2019 om 23:09

Daarom heten we nu denk ook Camping elftal united

27 januari 2019 om 00:24

Of het nu wel of niet klopt, ik vind het een grappige benaming. Des te leuker dat FC Emmen de critici de mond snoert. Maar om er nu een naar gevoel van te krijgen... Keep up.

27 januari 2019 om 01:46

Groot gelijk, iedereen wil ze maar afdoen als 'slechtste ploeg in de competitie' maar ze bewijzen vaker dan eens dat er veel vechtlust in de ploeg zit. Ik zie ze zomaar de play-offs ontlopen als ze zo door strijden!

Verschrikkelijk wat een geluk dit Emmen. Kan niet goed blijven gaan dit!!

26 januari 2019 om 22:56

Geluk? Volgens mij mag het ook wel is kwaliteit genoemd worden! Steeds dat gelul over geluk

26 januari 2019 om 23:16

Was een grap he, refereerde naar eerdere wedstrijden van PSV...

26 januari 2019 om 23:00

Ze hebben ook al meerdere punten in de slotfase laten liggen

Ik wou even herhalen.....
We zijn maar een camping elftal ....
Moar wie voetbaln as Duutsers!!!!!

26 januari 2019 om 23:17

Ach ja.... al die denegerende reacties op Emmen slaan nergens op. Ze voetballen best aantrekkelijk en staan nu dus ook gewoon 14e. Lijkt mij dat ze zich wel veilig spelen. Vind het een leuke club.

Wat gun ik het FC Emmen toch. Vorig jaar waren ze een niet heel bijzonder team in de KKD (toen nog Jupiter League trouwens) en nu draaien ze met een paar versterkingen erbij prima mee in de eredivisie. Ongelofelijk knap, het kan natuurlijk nogsteeds dat ze degraderen maar we hebben ook weleens dat soort teams gehad die bijna alles verloren. Dat is nu niet het geval en dat is leuk om te volgen! En daarnaast is Drenthe ook wel een leuke provincie.

26 januari 2019 om 23:21

Komt ook mede door de onvoorspelbaarheid van de jongere spelers zoals de keeper

27 januari 2019 om 08:09

Hoe bedoel je dat precies? Speelt Emmen goed omdat ze een keeper hebben die weleens een foutje maakt?

Leuke wedstrijd Emmen gefeliciteerd het lef van jullie trainer werd beloond. Jammer dat Steijn niet durfde

Wanneer je gaat analyseren als Emmen zijnde moet je toch iets doen aan de start...
Zowel eerste helft als 2e helft start...

Daarnaast kwalitatief verdedigend blijft het wankel...

Gelukkig scoren we nu wel veel makkelijker...
Super blij met deze belangrijke 3 punten!!

Volgende week AZ...
Schat hem als onmogelijk (PSV 1 malig incident)

26 januari 2019 om 23:17

Zo blij met deze punten! Daar waar het de eerste helft van het seizoen vaak net dr verkeerde kant op viel lijkt de werklust nu toch beloond te worden! Al had het vanavond ook prima de andere kant op kunnen vallen. Wel weer Sen aantal prima reddingen van Scherpen. Verder houdt het verdedigend inderdaad niet over, die Veendorp komt gewoon echt te kort. Ik hoop dan ook dat ze deze week nog een (ervaren) verdediger halen, dan zie ik de rest van het seizoen met vertrouwen tegenmoet.

26 januari 2019 om 23:23

Veendorp moet eerst eens 10 kilo afvallen.... Dit kan gewoon niet...
Topsport is afgetraind zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren