Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fans willen dat Real Madrid vijf Champions League-titels inlevert

Laatste update:

Real Madrid kan volgende week zaterdag voor de elfde keer in de clubhistorie beslag leggen op de Champions League/Europacup I, maar daar is niet iedereen het mee eens. De eerste vijf Europese titels van los Blancos zijn volgens een groep Spaanse voetbalfans onrechtmatig verkregen en moeten dan ook worden ingetrokken. Zij zijn daartoe een online petitie gestart.

/

Real won tussen 1955 en 1960 vijf keer Europa’s belangrijkste voetbalbeker, maar volgens de oprichters van de petitie was het toernooi destijds in geen enkel opzicht te vergelijken met de Champions League in zijn huidige vorm. “Wij willen verzoeken, in de naam van de waarden die worden uitgedragen door de sport en de democratie, dat de bewuste titels van Real met onmiddellijke ingang worden ingetrokken”, luidt het.

Bijna 50.000 fans hebben inmiddels laten weten dat zij het eens zijn met die claim. Wanneer de initiatiefnemers genoeg handtekening binnen hebben, zullen deze worden overhandigd aan de UEFA. De kans dat de Europese voetbalbond gehoor zal geven aan de opmerkelijke oproep is echter te verwaarlozen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha 50 000 mensen voor een andere club denk ik , of dat real madrid in europa zoveel macht had/heeft . zijn alleen maar aannames.

mensen denken dat franco heel europa regeerde wat een onzin zeg

18 mei 2016 om 09:36

En jij hebt blijkbaar geen flauw idee wat er zich in de tijd van Franco heeft afgespeeld.

Je komt nogal dom over als je dit als onzin afdoet.

18 mei 2016 om 10:20

Daar hebben we geschiedenis deskundige ruud toer weer..
O wijze Ruud vertel ons wat je hebt meegemaakt 50 jaar geleden?
On.
We weten allemaal van welke hoek deze klacht komt.
Ze voelen al dat Real de 11de gaat winnen en dat komt hard aan.
Want voor de komende 50 jaar zullen ze nog steeds niet ingehaald worden.
Wel triest dit je zou verwachten dat ze nu bezig zijn met het vieren van de landstitel ipv bezig zijn met de successen van Real?

18 mei 2016 om 10:26

Vieren van de landstitel? Dat mogen alleen Barca supporters doen. Hier gaat het om spaanse fans en niet perse barca. Als je de beelden en fotos terug kijkt van afgelopen week dan weetje dat er een titel gevierd wordt

18 mei 2016 om 11:04

Drogredenering (op de man spelen) zal hier niet helpen.
Ik ben niet degene die de petitie heeft ondertekend (nog niet), maar het is niet te ontkennen dat er bijzonder veel vage dingen zijn gebeurd onder het bewind van Franco in die tijd.

Zoek het eens niet vanuit de arrogantie, maar bekijk het eens vanuit de mensen?

En refereer je nu naar Barcelona? Denk je serieus dat de club hier iets mee te maken heeft? Dan snap je maar weinig van de wereld vriendelijke vriend.

18 mei 2016 om 11:12

Nee, we weten niet wat zich in de tijd van Franco afspeelde.
Maar ik weet wel heel goed wat er zich onder Juan Maria Villar sinds 2006 afspeelt.
Zullen we dan gelijk de 4 Cl's van Barca af laten pakken wegens scheidsrechterlijke "dwalingen"?
De lijst van scheidsrechters die Barcelona alleen al in de afgelopen 10 jaar hebben geholpen is enorm. Ik zal slechts een paar noemen:
Ovrebo (chelsea)
Frisk (chelsea)
Boussaca (arsenal)
de Bleeckere (real )
W. Stark (real)

18 mei 2016 om 11:20

Scheidsrechterlijke dwalingen vergelijken met een dictatorschap, tsjonge jonge.

@voetbalzone_mods: doe nou eens iets aan dit soort onnozele flapdrollen.

18 mei 2016 om 13:09

Ruudtoer,

ik vind persoonlijk dat je inhoudelijk reageert en het prijst je dat je je niet laat verleiden tot zielige reacties zoals die hier door Real fans worden gegeven. Real is een club die is voortgevloeid een dictatuur en daar profiteren ze nog steeds van. Het zou een mooi gebaar zijn als ze deze titels niet meetellen als CL-winst maar ik vrees dat ze daar te ijdel voor zullen zijn.

18 mei 2016 om 13:58

Barcelona is ook zo vaak benadeeld in diezelfde jaren dat ze de CL wonnen. Maar daar hoor je niemand over.

18 mei 2016 om 16:37

Ruud jij bent zo goed dat ik je alleen mensen zie afkraken. Hieruit blijkt dat jij het beste met je medemens voor hebt. Ook merk ik aan het aantal reacties van jou dat je er heel veel tijd en energie in steekt. Super man!

18 mei 2016 om 10:53

50.000 Barca fans ja. Kansloos dit en jankerig bah bah.

18 mei 2016 om 11:06

Het is inderdaad jankerig om een tijd van dictatorschap in twijfel te trekken.
Wat een bizar niet-intelligente mensen hebben we hier op het forum met jou als dankzij deze opmerking als vaandel drager.

18 mei 2016 om 12:22

@ RuudToer; Ben je ongesteld ofso? Jezus wat zit er een frustratie in jou, of je nu wel of niet gelijk hebt. En daarbij mensen dom en flapdrollen noemen om vervolgens VZ te vragen iets hieraan te doen? Als je niet oppast ga ik een petitie starten om jou te schorsen op VZ (grapje hè vriendje Ruud)

18 mei 2016 om 13:44

Het kan goed zijn dat ik wat ongesteld overkom, dat heeft vooral met de emotie te maken vermoed ik.
De reden daarachter is gerelateerd aan dit onderwerp, maar ga ik jullie niet mee vermoeien.
Feit blijft dat er veel onrecht is aangedaan aan mensen in Spanje en vooral Catalonië/barcelona. Dit gaat dus veel verder dan voetbal en dan kan ik een reactie als 'jankerig' maar moeilijk verkroppen.

Terecht dat je me erop wijst.

(waar kan ik trouwens die petitie voor het schorsen van Ruudtoer vinden?)

18 mei 2016 om 14:01

@ Ruudtoer

De Catalanen zijn altijd al een stel separatisten geweest die elke gelegenheid grijpen om hun separatistische propaganda te presenteren. Indien de Catalanen daadwerkelijk een eigen land wilden, dan hadden zij dit allang kunnen regelen. Maar dat doen zij niet. Zij vinden het veel leuker om te profiteren van Spanje en tegelijkertijd te propaganderen voor hun zogenaamde Catalonië.

neen, jij komt over als een provocateur. Jij hebt geen kennis, jij hebt louter emotie.

18 mei 2016 om 14:06

Was er niet afgelopen jaar een referendum over? Waar volgens mij net iets meer dan de helft koos om bij Spanje te blijven? Een groot deel wil dus ook gewoon een eigen land. Maar je schrijft het wel mooi generaliserend op, dat wel.

18 mei 2016 om 14:18

Komen ze weer met hun jank verhaal, mensen hier dom noemen, maar zelf klink je nog dommer door onzin te herhalen wat mensen zeggen en plaatsen.
Ten eerste franco was een Spaanse dictator, hij was geen Hitler die Europese macht had, misschien wist je het niet maar de Champions League is een Europese prijs wat zich buiten Spanje afspeelt of was Meneertje Franco zo machtig dat hij ook besliste buiten Spanje en ook de gehele uefa in zijn macht had? Als je dat gelooft dan ben je nog zieliger dan ik dacht, dat is 1 en 2 Als franco daadwerkelijk zo een verschrikkelijke boeman was geweest qua sport (we hebben het hier niet over politiek) dan had Barca geen 1 titel kunnen en mogen pakken tijdens zijn dictatorship en toch heeft Barca er een stuk of 7 of 8 als ik me niet vergis kunnen / mogen winnen, dus hou op met je gejank en nagepraat want dat is het enige wat mensen als jou kunnen slachtoffer spelen

18 mei 2016 om 14:54

@ Gtootod
Bij elke prijs kunnen mensen hun vraagtekens plaatsten. Een scheidsrechterlijke dwaling of een dictator. In beide gevallen is het kampioenschap onterecht. Die 50.000 fans moeten zich schamen. Verder kan Spanje niet Catalonië tegenhouden indien de Catalanen daadwerkelijk onafhankelijkheid willen. Het probleem met separatisten is dat zij van beide partijen willen profiteren. Catalanen vinden het heerlijk om te profiteren van zowel Spanje als hun eigen autonome regio. Dit maakt de Catalanen hypocriet.

18 mei 2016 om 18:49

Kerel zullen we alles voor 2000 maar wegpoetsen dan van alle clubs? En jij komt mog steeds jankerig over als je daarover gaat zeuren terwijl jij en ik dit niet eens mee hebben gemaakt.

Gaat nooit gebeuren. Wel grappig maar we moeten gewoon accepteren dat real de meeste europa cup 1 / CL heeft gewonnen. Hhaha maar ja zelgt al genoeg 1956 hahaha geboorte jaar van me moeder. Leuk dat real supporters daar altijd over praten maar die wedstrijden A. Nog nooit heeft gezien en B. Niet eens geboren waren hahabaa. Sorry hoor ik heb alle finales van mijn clubs gezien van psv en van barca sommige op deze forum hebben nog geen eens Ajax 95 meegemaakt hahahaha

18 mei 2016 om 08:54

Ik heb nog nooit een Real fan daarover horen praten, misschien de oudere fans die nog ouder zijn dan jouw moeder.

18 mei 2016 om 09:22

Dus de waarde van titels zijn nu afhankelijk van het geboortejaar van de fans. Maar welke fans? De gemiddelde leeftijd? De oudste? De jongste?

Wat een onzin joh. Geschiedenis wordt geschreven en blijft bestaan.

18 mei 2016 om 09:28

@xamsix Dat was anders wel een champions league met 8 deelnemers, niet 32. Verder kan dit natuurlijk niet teruggedraaid worden.

18 mei 2016 om 10:03

8 deelnemers, ja? Alsjeblieft zeg, check de feiten. De Europa Cup 1 van 1955-1956 had 16 deelnemers.

18 mei 2016 om 10:15

@Ani, het was ook geen league maar een cup volgens het knock out systeem.

18 mei 2016 om 09:23

@voetbalgod79

Als jij de UEFA-cup finale van PSV in 1978 tegen Bastia hebt 'gezien' dan was je moeder wel heel erg jong toen jij werd geboren.

18 mei 2016 om 10:50

16 and pregnant? Al was hij dan iets van 5 jaar oud bij die wedstrijd. Dus of hij er dan iets van meegekregen zou hebben...

19 mei 2016 om 21:36

Hahaha leuk dat je erover begint Ik was 7 en kan mij eigenlijk maar 2 dingen herinneren, PSV won en van de Kerhof scoorde. Dat laatste kwam voornamelijk omdat mijn vader (die zelf voetbalde) in die tijd enorm veel sympathie had voor de broertjes. Ik ben het dan ook met arsen(e)al eens, het is een tijd terug en als je dan nog jong bent maak je het niet zo heel bewust mee.

18 mei 2016 om 10:53

Hoezo is dit een grappige actie? Dit is behoorlijk zielig als je het mij vraagt. Moet Leicester nu bijvoorbeeld ook maar de titel inleveren omdat de premier league dit jaar (in vergelijking met voorheen) helemaal niks voorstelde?

18 mei 2016 om 12:56

Het belachelijke is dat je tegenwoordig wel titels kan intrekken, omdat het niets meer met kampioenen te maken heeft.... In die gouden tijd van Madrid waren het alleen nog kampioenen die mee mochten doen.
Nu is dit hele toernooi uit zijn verband gerukt en hoort het eigenlijk nu Europa Cup I te heten en geen Champions League.
Champions League is voor kampioenen en niet de nummers 3,4,(5) van Spanje, Engeland en Duitsland.
Als ze één titel mogen afpakken, is het wel die doping titel van Juventus in 1996 ten koste van Ajax.
Er was duidelijk epo in het spel, wat later nog bewezen werd doordat er documenten naar boven kwamen van die tijd en epo zwart op wit stond.
Helaas heeft Ajax nooit zijn 5de CL titel gekregen, omdat de zaak al snel verjaard was...
Dus laten we alsjeblieft niet over 55-60 hebben, want bijna niemand kan zich dat überhaupt nog herinneren.
Al kan ik zelfs van de jaren negentig ook niks herinneren maar dat terzijde

18 mei 2016 om 16:33

ja, haal 1996 er maar weer bij.. Juventus was gewoon de sterkste team eind jaren 90. Niets op af te dingen. Winnaar in 96, finalist in 97 en 98 en halve finalist in 99.

Die epo wat jij zegt is pure onzin en ik ga het voor de 1547ste keer zeggen dat dat allemaal kwam doordat ene meneer Zdenek Zeman begon met doping verhalen destijds tegen juventus omdat hij (als kind al juventino) het niet kon verkroppen dat hij met As Roma en Lazio niet kon concurreren met het grote juventus van toen, en ze hem ook nooit in overweging namen om coach te worden van de Oude Dame.

Om andere gevallen van omkoping/corruptie te betichten, real-juve 98.. goal van mijatovic was toch ook twijfelachtig, ik was toen 11jaar maar ik herinner het me nog goed, En dan nog de zaak fuentes die enkele jaren geseponeerd werd in Spanje, toen bleek dat vele Spaanse teams (onder andere barca en real) en verschillende sporten (basketbalploeg spanje, tennis .. nadal) ook betrokken waren...

In het algemeen hebben Spaanse teams veel voordeel gehaald in het verleden, ik ga wel eerlijk zeggen dat de Spaanse teams de laatste jaren wel erg domineren..

Met de Europacup Zeges van Nottingham Forest eind jaren 70 heb ik ook mijn bedenkingen, maar dat ter zijde.. voetbal zal altijd een prachtige spelletje blijven en dit soort aantijgingen zal je er toch nooit uit krijgen, kijk maar naar het wielrennen waar het veel erger mee gesteld is

18 mei 2016 om 16:45

je zegt zelf dat je de helft van de jaren 90 niet kan herinneren, kijk dan maar beelden terug van juventus in 1995-1996, Juve had 1 magische voetballer die de bal overal in de netten plaatste waar hij maar wou.. de naam was Alessandro Del Piero. Hij moest de gouden bal winnen dat jaar, in plaats van die matige Matthias Sammer

Dan moet iedere club in de hele wereld die in die periode ook maar een titel veroverde die inleveren. Er is zoveel verandert.. Beetje onzinnig.

Champions league titel mag weg van mij, europacup was dacht ik de naam. Gebruik dan gewoon de naam europacup ipv champions league

Wat een onzin zeg, omdat het toernooi toen anders was heeft real toen die wedstrijden onterecht gewonnen? Ik kan me voorstellen dat ze zeggen dat het geen champions league bekers zijn, maar dat is iets anders in mijn ogen.

Zouden landen die bijvoorbeeld voor 1960 een WK hebben gewonnen die titels moeten inleveren omdat er daarvoor met minder teams werd gespeeld? (Fictief voorbeeld, ik geen idee of er daadwerkelijk toen een verandering heeft plaatsgevonden)

18 mei 2016 om 09:25

Of zal iedereen maar hun CL-titels moeten inleveren? Het gaat immers nu alleen nog maar om geld en niet over voetbal zoals vroeger ..

18 mei 2016 om 16:35

ik mis die goeie oude tijd waarin er veel landen waren met een kanshebber voor de eindzege!

Kan iemand mij vertellen waarom het toernooi destijds in geen enkel opzicht te vergelijken met de Champions League in zijn huidige vorm. Hoe kan ik hier nou inhoudelijk op reageren als er in het artikel niet eens uitgelegd wordt wat het verschil is?

En zouden alle andere club hun titels rond die periode dan ook moeten inleveren, of is dit gewoon Real bashen?

18 mei 2016 om 09:02

Er deden toen minder clubs mee en er waren geen poule wedstrijden zoals de huidige opzet. Daarbij deden alleen landskampioenen mee en niet zoals nu de nr 4 van Engeland.

18 mei 2016 om 09:04

De "Champions League" had toen maar 8 clubs, je moest dus 3 tegenstanders verslaan om de CL te winnen. Verder wat hier niet bijstaat is dat Real Madrid di Stefano, op opreglementaire wijze had binnengehaald, via grote mannetjes en rare connecties, dat was wel de beste speler ter wereld op dat moment, dit is natuurlijk wel als vals te zien. Of dat betekent dat hun Europacups moeten worden gestript, laat ik in het midden.

18 mei 2016 om 09:08

Ah bedankt beide! Samen met reactie #11 wordt mij nu toch wel duidelijk dat die titels op z'n minst discutabel te noemen zijn..

18 mei 2016 om 09:30

Er is in die tijd nog een voorstel gedaan om di Stefano 2 jaar voor real en vervolgens 2 jaar voor barca te laten spelen of andersom. Dit voorstel werd echter afgewezen door Barcelona omdat ze di Stefano alleen wilde hebben als hij enkel voor barca ging spelen. Calimero gedrag dus zoals ze nu nog steeds vertonen.

18 mei 2016 om 09:49

Barca had gewoon gelijk ook.
Di Stefano was van Barca, en Real heeft hem door de macht die ze hadden voor Real laten tekenen.
Dus waarom zou Barca instemmen met zo'n voorstel, trekt toch op niks.

18 mei 2016 om 10:37

Vinnzidane meen je dat? Barcelona was bijna compleet rond met het binnenhalen van di stefano ze moesten nog het ja woord van 1 club. Toen kwam er ineens de regel dat op di stefano na geen buitenlandse spelers meer binnengehaald mochten worden in spanje en di stefano zou eerst een jaar real dan een jaar barca dan weer real en dan weer barca moeten spelen. Het is toch te absurd dat ze dit hebben gedaan. En de hele geschiedenis van franco zullen we het maar niet over hebben want real fans doen altijd net alsof dat maar mythes zijn terwijl er genoeg getuigen verklaringen zijn geweest dat franco de kleedkamer van de tegenstanders binnenkwam om ze te vertellen wat er zou gebeuren als real niet zou winnen (dat is zacht uitgedrukt).

18 mei 2016 om 10:44

Hoe is dat calimero gedrag? Wat een onzin. Dat is toch een ongewoon en wanhopig voorstel. Di Stefano is gewoon onrechtmatig overgenomen door RM maar daar hoor je nauwelijks mensen over praten.

18 mei 2016 om 12:29

Ze hadden geen gelijk. Als je iemand beschuldigd kom dan aub met bewijs. Ik wacht op bewijs waaruit blijkt dat di Stefano op onreglementaire wijze is binnengehaald.

18 mei 2016 om 09:07

In die tijd speelde je maar maximaal 4 wedstrijden. Alle rondes was een knock out ronde. Dus je speelt 1 wedstrijd in de 1ste ronde en je zat al in de kwartfinale. In seizoen 1959-1960 speelde Sparta zelfs in de kwartfinale.

Waarschijnlijk mensen die zich irriteren aan het feit dat veel real supporters teren op het verleden, maar het is nou eenmaal een feit dat Real toen de Europa Cup I 5x achter elkaar heeft gewonnen. Als je echt fan bent van een club boeien de prijzen toch niet, dan gaat het om het feit dat je trots bent op die vereniging, je voelt je op de een of andere manier verbonden met die club en ben je supporter in goede en slechte tijden. Je bent supporter in het nu, dus waarom druk maken om het verleden? Ik vind dat zo kinderachtig

40 jaar geleden bestond de Eredivisie ook uit andere clubs en zag de competitie er ook anders uit, zullen we dan ook maar even die titels van destijds terugtrekken? Haalt Ajax/psv ook een ster van haar shirt?

Beetje rare gang van zaken, wellicht kent de Champions League over een aantal jaren wel een opzet met een competitie van 16 teams, betekent dit dan dat alle titels ook weer worden ingetrokken?

Als club mag je best trots zijn op successen uit het verleden, ondanks de (politieke) situatie die er destijds heerste in Spanje riekt dit gewoon naar jaloezie.

Dit is echt te beperkte informatie om een oordeel te vellen. Ze geven namelijk geen antwoord op de vraag waarom het toernooi destijds in geen enkel opzicht te vergelijken met de Champions League in zijn huidige vorm.

Zit natuurlijk logica in. De zomertoernooien die Real toentertijd speelden werden georganiseerd door hunzelf en zijn nodigden zelf de teams uit. Kampioenen van Engeland, Barcelona en de clubs uit het machtige Sovjet-Unie mochten niet komen. Daarnaast werden niet de kampioenen van de overige landen uitgenodigd, maar de nummers 2 of 3. Tel daarbij op dat het toernooi uit 8 teams bestond toen. Ik snap ze volledig. Beetje apart om een CL van nu te vergelijken met dat zomertoernooitje. Overigens is er een soort zelfde situatie geweest in Colombia waarin, ik dacht Independiente Medellin, landstitels zag worden opgeschort, omdat ze onder de huidige reglementen totaal niet kwalificeerden als landstitels.

18 mei 2016 om 09:04

Kijk, deze reactie maakt een hoop duidelijk, bedankt!

Als dit inderdaad het geval is zijn die titels op z'n minst vrij discutabel te noemen hehe:

18 mei 2016 om 09:12

Onzin. In seizoen 1959-1960 speelde Real oa tegen FC Barcelona in de halve finale. Ook deed Wolves mee en die waren toen echt de kampioen van Engeland.

18 mei 2016 om 09:32

Zie je hoe sommige mensen feiten verdraaien?

18 mei 2016 om 11:14

Ja, plus de toernooien werden niet door hunzelf maar door de UEFA georganiseerd, ook toen al.

18 mei 2016 om 09:46

Je bent totale onzin aan het verkondigen en krijgt er nog een compliment voor ook.

Zomertoernooien, zeg je. Maar de allereerste Europa Cup 1 wedstrijd werd op 4 september 1955 gespeeld en de finale van dat jaar vond plaats op 13 juni 1956. Het toernooi duurde dus een geheel voetbalseizoen, net zoals nu het geval is.

Kampioenen van Engeland deden gewoon mee. Enkel Chelsea mocht niet deelnemen in 55-56 van de Engelse FA. Manchester United was erbij in 56-57, 57-58 en 58-59, Wolverhampton in 59-60. Barcelona was er in 59-60 bij. Voorgaande jaren niet, omdat zij in 1959 voor het eerst landskampioen werden sinds 1953. Teams uit de Sovjet-Unie wilden zelf niet mee doen, vanwege de politieke situatie tussen het Westen en de sovjets.

Daarnaast bestond de eerste Europa Cup uit 16 teams, 22 teams in 56-57, 24 teams in 57-58, 26 teams in 58-59 en 26 teams in 59-60.

Leuk hoor, dat je de historie van de Europa Cup probeert af te doen als een soort 4 tegen 4 toernooi in Augustus. Maar je hebt duidelijk geen kennis van zaken.

18 mei 2016 om 10:16

Ik hoop echt oprecht dat je een ban krijgt voor leugens verspreiden Juan Iturbe!
Je moet je schamen schandalig om mensen proberen te overtuigen met leugens!

18 mei 2016 om 11:14

In 55/56 mocht Chelsea niet komen van DE FA. Omdat de FA het een afleiding zag van het Engels voetbal.

18 mei 2016 om 13:52

Jou kunnen we dus ook niet meer serieus nemen. Hahah gewoon dingen lopen verzinnen en de feiten verdraaien, vrij sneu.

Zonde, bij elke volgende reactie die je geeft zal je worden herrinerd aan deze schaamteloze vertoning.

18 mei 2016 om 14:01

Absurd dat iemand je een compliment heeft gegeven voor zoveel onzin.
8 landen? Het begon met 16, daarna 22, 24, 26 en 27 landen. Met allemaal kampioenen. Alleen deden er drie keer ook de tweede plaatsen van Spanje mee, omdat Real Madrid als titelhouder al geplaatst was. Ook Barcelona deed meer in 1960, maar wist niet te winnen van Real. Net als in eerdere edities, Bilbao Sevilla en Atletico. Barcelona deed mee als kampioen en kon niet winnen van Real in de halve finale. Het toernooi was toen al prestigieus en het is onzin om de geschiedenis te willen verwijderen omdat het sommige catalanen niet zint.

Ook het onzinnige verhaal dat Di Stefano niet voor Barca mocht uitkomen komt ook uit catalaanse hoek. Barcelona onderhandelde met de verkeerde partijen en ondanks dat, werd er een compromis voorgesteld, die Barca ook weigerde. Ze hebben gegokt en verloren. Ik ben een Real fan, maar heb geen hekel aan Barcelona. Maar mensen moeten de feiten niet verdraaien. Franco had geen macht buiten Spanje en was trouwens Atletico fan.

18 mei 2016 om 16:40

Ik weet nog dat voor er sprake was van de europacups dat Real een pak slaag kreeg van il Grande Torino.. destijds toch het sterkste elftal ter wereld, dat overal in europa de topteams een pak slaag ging geven, helaas werd deze glansrijke periode voor deze club dramatisch afgebroken na de superga- vliegramp in 1949. Anders was er misschien geen sprake van Juventus, inter en Ac milan als italiaanse grootmachen, en hadden ze in europa ook vele prijzen gewonnen ten koste van Benfica, Real, Inter en Ac in de jaren '60

Wat ongelooflijk kansloos, zeg!
Alleen het idee al is zeer respectloos naar de spelers die keihard hebben gestreden voor deze Ec's.
Evenals ik het walgelijk vond dat Juve twee titels moest inleveren.

18 mei 2016 om 10:54

Juve mag wel meer titels inleveren met hun vieze doping gedrag.

18 mei 2016 om 10:56

Inderdaad. Om te beginnen met die van 1996.

18 mei 2016 om 16:41

wat is dit weer voor belachelijks??? Er is niets bewezen, kansloze ajax-verliezers dat jullie zijn. Juve won die finale terecht, Ajax won de cup in 95, het kan niet elk jaar prijs zijn!

18 mei 2016 om 11:24

Spelers als di Stefano?

Lekker kansloos inderdaad, is gewoon geschiedenis.
Dat ligt allemaal achter ons, je kunt beter vooruit kijken. En nee, ik ben zeker geen fan van Real!

Zullen we de titels van Benfica en de clubs uit Milaan ook schrappen? Of alleen die van Real Madrid?

Beetje kansloos dit. Overigens is 50.0000 op tientallen (honderden?) miljoenen maar een fractie natuurlijk.

Haha mooi. Dit zijn natuurlijk hele zure jaloerse mensen.

18 mei 2016 om 13:52

Er zullen zeker jaloerse mensen tussen zitten, maar het zijn vooral mensen die, naarmate de dictatuur verder in de achteruitkijkspiegel ligt zien dat er veel familieleden hebben geleden onder het regime van Franco.
Zij hebben niet alleen het oog op het voetbal, maar over de ongelijkheid die Franco op meerdere vlakken creëerde. Neem bijvoorbeeld het verbod op bepaalde namen, talen en gebruiken die niet puur Spaans waren in zijn ogen.

In plaats van zo kortzichtig te zijn, zou je je eens kunnen verdiepen in de geschiedenis en de periode waarover deze petitie gaat.

18 mei 2016 om 14:10

@ruud

Ik ken de historie prima. Ik betwijfel of ontken ook niet wat je zegt. De conclusie die daaruit volgt, om dus titels van Real af te gaan pakken is natuurlijk complete onzin. Franco was de baas in Spanje, niet in Europa. Omtrent het aantrekken van Di Stefano kan je blijven speculeren "wat als", maar dat is geen fundament voor deze nonsens.

18 mei 2016 om 14:20

Als je het niet begrijpt, dan begrijp je het niet.
Mij om het even, ik ga het je niet uitleggen in ieder geval.
Wel kan ik je vertellen dat deze 'nonsens' wel degelijk gefundeerd is, dat kan ik van jouw verhaal niet zeggen.

18 mei 2016 om 14:59

Ik zou je adviseren om je tijd nuttiger te besteden dan je hiermee bezig te houden. Het maakt je leven een stuk plezieriger. Mensen die teveel blijven hangen in het verleden eindigen meestal als een fles azijn.

18 mei 2016 om 17:41

Wat maak je jezelf hiermee belachelijk zeg. Het gaat hier om verschrikkelijke dingen die in het verleden gebeurd zijn en waar vele mensen door geleden hebben. En als we daarop terugkijken rest ons 1 ding... zijn favoriete club titels afnemen. Dat is toch gewoon lachwekkend man? Als jij vind dat dat het beste is dat men kan doen om zoveel mogelijk uit die periode recht te zetten dan mag je je schamen hoor. De mensen die deze petitie tekenen zijn dus zoals Chi aangaf grotendeels jaloerse mensen en niet de mensen wiens familie onder het regime van Franco geleden hebben en daar mee zitten. Die kunnen een paar sporttiteltjes vast wel relativeren

tjong...waar je al niet druk mee kan zijn.
Lekker boeiuh of iemand in het verleden 2, 5 of 10 titels heeft gewonnen.
Als ze er in Madrid blij mee zijn, prima toch.
Als je daar al wakker van moet liggen.
Probeer gewoon nieuwe titels te winnen, das voor iedereen die nu leeft veel interessanter.

Volgens mij ken jij de geschiedenis van je clubs niet zo goed.

Schrap dan alle titels tot '92. Dus ook 3 van Ajax, de titel van Feyenoord en die van PSV.....
Wat een complete bull dit. Het toernooi is gegroeid tot het monster dat het nu is.
Tenzij echt blijkt dat er gerommeld is (verhaal di stefano is natuurlijk bekend), lekker de titels behouden. Helft van die teams is inmiddels overleden, zal een leuke parade worden dan....

Ook al wint Real Madrid de CL 20 keer. Zo knap vind ik dat helemaal niet, gezien hun selectie, uitgave en begroting. Daarnaast wegen de eerste 5 titels van RM lang niet zo zwaar als de titels van de laatste 30 jaar.

18 mei 2016 om 11:26

Het meest prestigieuze toernooi winnen is niet zo knap. Real koopt tenminste veel minder dan club als bv. Barcelona Bayern en Man Ciy. Titels zijn titels, of je jouw master nou 20 jaar geleden haalde of nu, je titel wordt bij elk bedrijf hetzelfde beschouwd, dus stop met haten richting RM aub..

18 mei 2016 om 11:45

real koopt minder dan barca ? hahaha grappen makker

18 mei 2016 om 12:12

Ja? Barca heeft Neymar, Suarez, Raketic, Alba, Aleix Vidal, Turan, Ter Stegen, Bravo etc de laatste jaren gekocht voor vele miljoenen. Puur concurrentieverzwakking maar dat blijft nog steeds kopen kopen kopen. Real daarentegen koop natuurlijk ook, maar vele malen minder dan Barca. James en Danilo zijn de laatste grote namen die binnengehaald zijn.. de rest speelt er al jaren

18 mei 2016 om 12:17

ja want bale, benzema,cr en de andere 8 spelers zijn door real opgeleid en niet gekocht. wat dom van me

18 mei 2016 om 16:43

kaka en ronaldo in 2009 samen meer dan 150miljoen, bale 90-95 miljoen, James 75, isco en illaramendi rond de 30-40 elk en dan zwijg ik nog over modric, benzema, higuain, ramos, kovacic, danilo, etc... als er 1 Koopclub is van de traditieclubs (psg, chelsea, en city zijn geen traditieclubs) is het wel Real zeker!

18 mei 2016 om 17:32

Je hebt gelijk. Maar hij heeft het natuurlijk over de laatste 2-3 jaar. Kortzichtig van 'm hoor maar dacht wel dat dat duidelijk was

Hahahahahha als Real er 5 moet inleveren dan moeten de andere clubs met een badge er ook een aantal inleveren. Gaat niet gebeuren. Wel leuk geprobeerd.

Natuurlijk stonden de oudere tournooien wegens beperkte aantal deelnemers niet in verhouding met nu.
Maar ook toen gold: er waren echt geen betere clubs., landen of sporters.
Dat geldt tevens ook voor de Wk's , Ek's, de oudere Olympische spelen etc.

50.000 real haters ,geen voetbalfans hoor.

Wat een onzin. inderdaad de eerste 5 cl titels zijn misschien makkelijker verkregen dan de titels nu, maar het blijven nog steeds titels. Het is nog steeds de Europa cup 1 en ondanks dat de setting vroeger anders was.(engeland deed bijvoorbeeld niet mee, toernooi was minder geladen dan nu) blijven het nog steeds Europa cups. Het is aan de rest om proberen aan te haken en dit record te verbreken.

Ik vind het maar vreemd. Wat was er zo anders aan die eerste edities dan? Ik dacht dat de allereerste maar met 16 clubs gespeeld werd maar dat aantal lag de jaren daarop al hoger. Bijna elke grote club bestond toen al en had volgens mij gewoon de kans om deel te nemen toch? Dat Real Madrid toen zo dominant was is toch geen reden om titels af te pakken?

18 mei 2016 om 18:59

ik ben absoluut geen real fan, maar zij hebben de titels destijds gewonnen, bijna niemand van ons kan weten wat er zich toen allemaal afspeelde. zoals ik eerder hier vermeldde, als je de titels zou afnemen zouden er vele volgen.. niet enkel real heeft een ietwat duister verleden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren