Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erik ten Hag wil toeslaan en heeft vervanger van David de Gea in het vizier

Laatste update:

Yann Sommer moet de nieuwe doelman van Manchester United worden. De Zwitsers international kan na dit seizoen transfervrij vertrekken bij Borussia Mönchengladbach en staat naar verluidt hoog op het verlanglijstje van Erik ten Hag. Op dit moment staat David de Gea nog onder de lat in Manchester, maar Ten Hag zou na de huidige voetbaljaargang liever een andere sluitpost zien.

BILD weet te melden dat Sommer op zoek is naar een nieuwe uitdaging en hij perfect zou passen bij de speelstijl die Ten Hag voor ogen heeft. De Gea is op Old Trafford al jaren de nummer één onder de lat, maar naar verluidt klikt het niet tussen hem en Ten Hag. Het contract van de Spanjaard bij the Red Devils loopt medio 2023 af en zodoende kan hij na dit seizoen transfervrij vertrekken.

De geboren Madrileen De Gea staat al sinds 1 juli 2011 onder contract in Manchester, dat hem destijds overnam van Atlético Madrid. Tot dusver speelde hij 507 wedstrijden voor de Engelse topclub. Liefst 174 keer behaalde hij een clean sheet. In 2013 werd hij Engels landskampioen en in het seizoen 2016/17 won hij met United de Europa League door een 2-0 overwinning op Ajax. Ook staan er een League Cup, drie Community Shields en één FA Cup op zijn palmares.

Sommer is voor zowel Borussia Mönchengladbach als Zwitserland de onbetwiste nummer één en zou opbouwend beter zijn dan De Gea. De Zwitser staat al sinds 2014 onder contract bij Die Fohlen en speelde tot dusver 272 officiële wedstrijden, waarin hij 72 keer de nul hield. Namens Zwitserland kwam hij tot 79 interlands en hield hij 31 keer zijn doel schoon. Sommer is ook op het WK in Qatar actief en neemt het dinsdagavond in de achtste finales op tegen Portugal

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is wel een topkeeper. Enige wat ik me afvraag is hoe goed hij is meevoetballend. Want kwa leeftijd en het niveau scheelt het niet veel met De Gea.

5 december 2022 om 15:46

Voetballend echt sterk. Zou voor Gladbach heel zonde zijn. Hij is altijd onbetwistbaar gewist naar vetrek van Ter Stegen naar Barcelona.

5 december 2022 om 15:55

Er staat in het artikel dat hij perfect past bij de speelstijl van Ten Hag, plus dat hij opbouwend prima is, dan neem ik aan dat hij voetballend beter is dan de Gea

5 december 2022 om 16:07

Vind je dit echt een topkeeper? United zou iets anders moeten nastreven in mijn optiek. Bizar overigens dat in dit artikel geen leeftijden genoemd worden, is toch basisjournalistiek lijkt me zo?

5 december 2022 om 16:26

Sommer is zeker een topkeeper

5 december 2022 om 16:33

Dit zijn die mensen die hem alleen zien keepen voor zijn land deze keeper komt niet in de buurt van de gea of die andere keeper die is verhuurd

5 december 2022 om 22:27

Niet beter als Dean Henderson? Aub zeg. Totaal geen verstand ervan als dit zegt.

5 december 2022 om 16:40

QUA! NIET KWA

5 december 2022 om 18:28

Aah mijn autocorrectie kan ook commentaar geven!

Ik volg de BuLi niet intensief genoeg, is dit echt de man die ze verder gaat brengen? Is hij aantoonbaar beter dan De Gea? Ik zou toch voor een jongere vervanger gaan, die mee kan groeien in de hele omslag die de club moet gaan maken.

5 december 2022 om 15:49

Geen slechte keeper maar is niet beter dan De Gea.
Is bovendien een jaartje ouder , en volgens mij best klein voor een keeper.
Zou wel een typische Man U aankoop zijn dit.

5 december 2022 om 16:51

Zoals Andries Noppert. 5 jaartjes jonger en kan nog jaren mee!

Goede keeper, die ik een wel stap omhoog gun. Komt op mij namelijk altijd sympathiek over en is, zoals eerder gezegd, gewoon een goede keeper. Geen idee of hij naar United moet willen, maar is wel een van de enige (gewezen) topclubs waar hij echt een goede kans maakt op veel speeltijd (al is De Gea ook wel een forse concurrent).

Bijzonder besluit, de Gea heeft aardig wat punten gepakt voor ten Hag dit seizoen. Voetballend niet geheel in lijn met zijn visie maar toch erg belangrijk dit seizoen!

David de Gea is en blijft een erg goede lijn keeper.

Moest echt voor een split second aan onze Andries denken.

Was al een tijd lang duidelijk dat Erik een nieuwe keeper wilde, omdat de gea voetballend niet zo heel goed is. In vorm is hij wel een echte punten pakker, hoop dat hij in ieder geval niet naar een concurrent gaat. Ik zal hem wel missen onder de lat, word toch een gek gezicht. Een van de weinige die zich de afgelopen jaren heeft onderscheiden.

Ik dacht pasveer 🤪 aangezien die antony lisandro martinez dr bij heeft😂

Ah had Pasveer verwacht eerlijk gezegd.
Sommer is niet beter dan De Gea, een haalbare keeper voor United zal het niet beter doen denk ik.
Betere keepers gaan naar de absolute top.

heel vreemd. is niet veel beter dan de gea, en is ook voetballend geen topper.
voor sommer zelf wel een stap omhoog, maar voor man utd een stap opzij.
enige reden die ik me kan bedenken is dat ze de gea van de hand kunnen doen en sommer een oplossing is van zelfde kwaliteit met veel minder salaris.

Goede keeper. Alleen als ManU echt weer terug wil naar de Europese top moet het in een andere categorie gaan shoppen. Waarom niet een poging doen voor Oblak?

5 december 2022 om 15:58

Oblak is uit vorm en ook niet goed in het mee voetballen.

Zou serieus een goede aankoop voor Manchetser United zijn. De Gea is uiteraard ook een keeper van wereldklasse en in de tekst staat dat het contract van de Gea na dit seizoen afloopt, maar United heeft volgens mij nog wel een optie om het contract van de Gea tot de zomer van 2024 te verlengen. Maar een tijdje geleden werd ook bekend dat United een gigantisch hoge salarispost heeft en dat de Gea samen met Ronaldo de absolute grootverdiener is geweest.

De Gea is het absoluut waard (geweest). Heeft wel een mindere periodes/seizoenen gehad, maar over het algemeen een van de betere spelers geweest. En voor de duidelijkheid; Ronaldo had vorig seizoen meerdere momenten ook zeker zijn waarde voor United. Maar United wilt het salarispost flink omlaag halen en met Ronaldo is er al een grootverdiener vertrokken, en de Gea zal dan waarschijnlijk de volgende worden.

Met Sommer haal je gewoon een serieus goede keeper binnen. Met alle respect, maar Sommer kan veel beter en hoger dan Borussia Mönchengladbach en Sommer zal vast en zeker ook niet goedkoop zijn qua salaris maar Sommer zal bij lange na niet de 22,6 miljoen (in euro's per jaar) gaan verdienen die de Gea verdiend en Sommer is dan misschien ook de jongste niet meer met zijn 33-jaar, maar keepers gaan over het algemeen natuurlijk veel langer mee en hij zal denk ik met gemak een jaar of 5 of misschien wel wat langer een hele goede en belangrijke keeper voor United zijn.

Beter voor Diogo Costa gaan. Voetballende beter, jong en klaar voor volgende stap. Sommer is een prima keeper maar echt niet beter dan De Gea.

Als je de Gea wil vervangen wat op zich best logisch is al verbeterd het meevoetballen wel aanzienlijk de laatste tijd moet je toch voor een jongere keeper gaan lijkt mij. Een Diogo Costa van Porto bijvoorbeeld.

Is gewoon onzin. Waarom zou je De Gea willen vervangen door een bijna 34-jarige Sommer. Als je een keeper wil halen kan je beter een keeper halen die de komende jaren onder de lat zou kunnen staan. Een veel jongere keeper dus.

"Naar verluid klikt het niet tussen de Gea en ten Hag"
Vraag me af waarop dat gebaseerd is. De Gea ontwikkeld zich prima in zijn opbouw en pakt nog steeds punten voor United.
Dit is geen vooruitgang voor United. Zal hooguit als 2e keeper gehaald worden. Maar dat zal Sommer niet doen

Je hebt zoveel geld waarom halen ze geen talentvolle jonge keeper en laat hem leren van de gea , united maakt alleen maar verlies qua spelers kopen en verkopen😂😂

Wacht even? De Gea is toch jonger en beter dan Yann Sommer. Als tweede keeper een prima aankoop maar je wil De Gea toch gewoon basis hebben?

De Gea is in mijn ogen een betere keeper dan Sommer. Verder is hij ook nog eens jonger en bewijst hij al tijden dat hij gewoon een topkeeper is bij United. Een van de weinige lichtpuntjes...

Dat Sommer beter kan voetballen dan De Gea is mooi, maar laat United maar eerst eens vaker de 0 zien te houden met een uitstekende lijnkeeper. En als je dan voor een voetballende keeper gaat, ga dan voor een keeper met meer potentie zoals een Diogo Costa van Portugal en FC Porto.

Of wellicht in de eigen BPL kijken. Een Illan Meslier van Leeds is ook een goede keeper in mijn ogen. En daarnaast is hij met zijn lengte een stuk beter in hoge ballen dan de toch ietwat ''kleine'' Sommer met zijn 1.83.

Meslier is 1.93 en Costa 1.86 (costa scheelt qua lengte dus niet veel).

Verder heeft United ook nog Henderson, toch? Die is toch ook vrij aardig?

Sommer is geweldig maar de Gea zou ik persoonlijk niet weg doen.

Heb ook weleens gedacht hem als opvolger van Neuer. Maar denk dat dat bij Bayern lastig ligt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren