Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erik ten Hag schept duidelijkheid richting zowel Pasveer als Onana

Laatste update:

Erik ten Hag ziet vooralsnog geen reden om keeper Remko Pasveer uit het elftal van Ajax te halen. André Onana traint immers weer met de A-selectie mee, mede omdat Maarten Stekelenburg door blessureleed de rest van het seizoen is uitgeschakeld. De Kameroener, die vanaf 4 november weer in actie mag komen na een dopingschorsing, trainde sinds begin september mee met Jong Ajax.

“André sluit aan, maar op dit moment is Remko onze eerste man”, benadrukte Ten Hag na afloop van de doelpuntloze remise tegen Heracles Almelo (0-0). “Ik vind dat een club als Ajax een goed keepersteam nodig heeft. Als daar gaten in komen, moet je actie ondernemen en de beste spelers die beschikbaar zijn bij elkaar zetten. Dan vechten ze het samen maar uit.”

De goede optredens van Pasveer in de voorbije weken hebben ervoor gezorgd dat de veteraan een streepje voor op Onana heeft. “Ik ben op dit moment heel erg tevreden over hem. Als hij deze prestaties doortrekt, dan is hij de nummer één.” De rentree van Onana is een discussiepunt geweest tussen hem en directeur voetbalzaken Marc Overmars. “Uiteraard, dan hebben we samen besproken en uiteindelijk weloverwogen deze keuze gemaakt”, benadrukte de trainer van Ajax.

Pasveer werd door Ten Hag ingelicht over de terugkeer van Onana. “Ik heb gezegd dat dat gezien de huidige situatie van de club heel begrijpelijk is, met het wegvallen van Maarten Stekelenburg", reageerde de veteraan zaterdag. “We moeten het niveau in het keepen zo hoog mogelijk houden. Voor mij is het de taak om gewoon mijn werk te doen en dan is de keus aan de trainer.”

Onana werd in oktober vorig jaar bij een dopingcontrole positief getest op furosemide. Het leverde hem in februari een schorsing op van een jaar, die na beroep werd teruggebracht tot negen maanden. Ajax trok afgelopen zomer met Pasveer en Jay Gorter twee nieuwe keepers aan. Stekelenburg was nog altijd de eerste doelman, maar hij raakte in september geblesseerd en sindsdien is Pasveer de eerste keeper. Later bleek dat Stekelenburg geopereerd moest worden aan zijn heup en het hele seizoen buitenspel staat.

Onana, sinds 2014 verbonden aan Ajax, was vanaf medio 2017 tot zijn schorsing de eerste doelman. De doelman uit Kameroen leek in de afgelopen transferperiode te verkassen uit Amsterdam, maar een overgang bleef toch uit. Overmars liet eerder nog weten dat de rol van de 25-jarige Onana, die na dit seizoen uit zijn contract loopt, bij Ajax uitgespeeld was. Dat kwam omdat beide partijen het niet eens werden over een nieuw contract.

Mede vanwege de langdurige blessure van Stekelenburg komt Overmars daar nu op terug. “Voor ons stond vast dat André afgelopen zomer een transfer zou maken. Dat is niet gebeurd en dus staat hij nog bij ons onder contract. Mijn standpunt over zijn situatie was helder, maar het belang van Ajax staat voorop en zo bezien is het goed dat hij zich weer bij het eerste elftal meldt”, vertelde Overmars afgelopen week.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ten Hag is duidelijk de baas daar. En terecht!

31 oktober 2021 om 09:29

Greenhouse

gewoon goed voorbeeld van samenwerken.

Overmars is niet moeilijkste. Net als met Brobbey en nu Mazzroui.

Dat heet volwassenheid.

31 oktober 2021 om 10:05

Precies wat je zegt. Wij als buitenstaanders kunnen wel pasveer of onana roepen, maar Ten Hag kan als enige de beste beslissing maken.

31 oktober 2021 om 17:10

In overleg met Overmars denk ik toch.

31 oktober 2021 om 09:30

Lekker Onana optrainen voor de Afrika Cup (Als het doorgaat want er gaan berichten rond dat het wordt geannuleerd)

31 oktober 2021 om 09:32

Goede zaak pasveer mooie laten staan onana lekker op de bank laten zitten

31 oktober 2021 om 10:03

Vind het eerder een duidelijk voorbeeld dat Overmars duidelijk de baas is. Was steek niet geblesseerd zou Onana nog altijd bij jong trainen. Ten Hag stond voor hem open en Overmars niet. Nu staat Overmars nog steeds niet voir hem open, maar mag hij de bank warm houden. In de winterstop komt er een nieuwe doelman bij en dan is onana weer lekker terug naar Jong. Wedstrijdfit wordt hij maar op de Afrika cup.

31 oktober 2021 om 17:09

Precies, zo hoort het ook.

31 oktober 2021 om 20:09

Ten Hag is de trainer en niet verantwoordelijk voor 't technisch beleid. Zou ook zeer onverantwoord zijn. Dus lijkt mij niet echt iets om enthousiast over te zijn. Los van het feit dat ik ook niet denk dat dat zo is.

Onana moet worden opgesteld als is het alleen maar om die kansloze f side de mond te snoeren en hun te laten zien dat zei niet het beleid bepalen. Maar ja als de F Side zegt dat Klaassen in de basis moet dan stelt Ten Hag hem ook weer braaf op. Die hebben zo veel invloed binnen de club dat het ongezond is

31 oktober 2021 om 09:28

Wat een enorme onzin. De F side wil echt liever Klaassen dan Berghuis in de basis. De trainer bepaalt dat volledig zelf.

31 oktober 2021 om 10:10

Gelukkig maar want die F-side heeft gewoonweg niets te willen we moeten eens ophouden deze groep zo belangrijk te maken, bij Ajax bepaald de technische staf het beleid en gelukkig heeft Ajax een trainer die dat ook laat zien nu .

31 oktober 2021 om 09:31

"Die hebben zo veel invloed binnen de club dat het ongezond is."

Ik kan mij nog herinneren dat Brobbey werd uitgefloten door de eigen aanhang (F-side?) en dat ten Hag hem liet invallen. Later is Brobbey meerdere malen ingevallen, dus ga er maar niet vanuit dat ten Hag zijn oren laat hangen naar de F side.

31 oktober 2021 om 10:45

Bedenk even hoe triest dat eigenlijk is als je als supporters spelers van je eigen club gaat uitfluiten

31 oktober 2021 om 11:05

Bedenk even hoe triest supporters in dat opzicht zijn ja. Gebeurd helaas bij alle clubs. Moeten altijd wel een paar pispaaltjes bijzitten waar je je lekker op af kan reageren ofzo

31 oktober 2021 om 10:28

F-Side heeft niet zo heel veel invloed hoor. We zijn geen Feyenoord

31 oktober 2021 om 10:48

Wat heeft Feyenoord hiermee te maken? Die gasten die Koevermans wegpesten? Dat zijn geen supporters

31 oktober 2021 om 12:27

@miki1959: als je geen idee hebt waar je over praat, hou dan gewoon lekker je mond. Elk woord uit je reactie is echt rechtstreeks uit je duim gezogen.

Niemand in de f-side bepaalt de opstelling. Denk je echt dat anders ooit berghuis had gespeeld of überhaupt gehaald was?

Vrij logisch, wat mij betreft. Pasveer is eerste keeper geworden doordat Stekelenburg geblesseerd raakte. Maar hij doet het zeer verdienstelijk. Met Pasveer op goal draait Ajax prima en het heeft Ajax nog geen kostbare punten gescheeld. Hij geniet nu het vertrouwen, het zou onterecht zijn als een keeper die terug komt van zo'n lange schorsing ineens te promoveren tot eerste keeper. Je hebt geen idee hoe zijn vorm is en hoe goed hij nu daadwerkelijk is. Plus, je weet niet welk effect het heeft op het publiek als Onana ineens keept. Of wellicht wel op het hele team. Met Pasveer kies je op dit moment voor zekerheid.

Was zeer en zeer specptisch over Pasveer en riep zelfs met de hype mee om Gorter.

Maar de man doet het gewoon goed/voldoende. Gisteren ook paar goede reddingen.

Voorlopig geen reden om hem te passeren.

31 oktober 2021 om 09:35

Hij doet het de laatste wedstrijden naar behoren; het is ook een heel degelijk keeper.
De reddingen van gisteren waren nou niet zo heel moeilijk, maar hij stond er wel.
Onana is natuurlijk op alle fronten de betere keeper, maar zelfs bij zeer reële Ajax supporters (ze bestaan ) uit mijn omgeving heeft hij het aardig verbruid.

31 oktober 2021 om 10:41

Doet het naar behoren. Hij zal erg dankbaar zijn bij Ajax onder de lat te staan in de herfst van z'n carrière. Geen enkele reden hem te wisselen voor een saboteur.

31 oktober 2021 om 16:36

Saboteur. Hahaha, man man man...
Het is gewoon echt wachten op dat ene lullige balletje van Pasveer dat Ajax punten gaat kosten. Eens kijken wie er dan nog roept dat hij moet blijven staan ten koste van Onana.

Pasveer gewoon laten staan, doet het goed..

Pasveer doet het tot nogtoe goed maar is wel een stuntelige doelman. Pakt zeer weinig ballen klemvast en toont zich onzeker in het doel.

31 oktober 2021 om 19:33

Een onzekere keeper houdt niet tig keer de nul. Een onzekere keeper die staat daar niet 1 op 1 alles tegen te houden....

Tem Hag heeft helemaal gelijk, zolang Pasveer ons ineens punten blijft opleveren net als gisteren. Is er geen reden om die Onana onder de lat te zetten. Zoals ik gisteren al zei laat hem maar lekker beginnen aan zijn Italiaanse lessen, en de bank warm houden zou ook oneerlijk naar Pasveer zijn.

31 oktober 2021 om 10:39

Precies, Ajax mag Pasveer nu niet laten vallen. Geen enkele reden voor. Pasveer vindt t een eer voor Ajax te spelen en doet dat redelijk naar zn kunnen imo.

31 oktober 2021 om 10:46

Juist voor mij is het hoofdstuk Onana afgesloten.

Logisch maar is het jullie opgevallen dat pasveer niks klem pakt,alles slaat of stompt hij weg,ook ballen die te pakken zijn, tot nu toe gelukkig niet in de voeten van de tegenstanders maar dit kan je nog wel eens punten gaan kosten want zo als nu kan hij net zo goed z'n handschoenen in z'n tas laten liggen

31 oktober 2021 om 10:14

Er zijn in aantal wedstrijden schoten op doel geweest die van richting werden veranderd, tegen Dortmund gisteren ook weer 1, die zijn natuurlijk lastig klemvast te pakken maar hij houd ze wel tegen.

Terecht. Gewoon Pasveer laten staan. Doet het prima de laatste weken. Buiten wat Onana heeft geflikt, moet je nog maar afwachten hoe die terug komt. Dan moet zou je nu je eerste keeper pasveren om Onana ritme op te laten doen voor de Afrika cup. Ook niet goed voor het vertrouwen van Pasveer die in die periode dan weer nodig is.

Dat ze Onana achter de hand houden voor als Pasveer een blessure krijgt, soit. Maar zolang hij niet bijtekent (en die hoop heb ik al opgegeven), is hij gewoon plan B of C.

Pasveer houdt al weken zn goal schoon met een aantal goede reddingen. Zit qua niveau bij Ajax op z'n top in die zin dat clubs als City of PSG hem niet in het oog zullen houden. Lijkt me een dankbare jongen itt Onana die in meerdere opzichten een onbetrouwbare indruk op me maakt. 0 moraal die gozer. Waarschijnlijk bedenkt een potentieel belangstellende zich ook 2 maal voor ze aan Onana beginnen,wat doodzonde is want keepen kan ie wel.

Pasveer is een ideaale 2e keeper. Maar laat nu echt hele goeie dingen zien. Hem eruit halen zou niet terecht zijn.

Ik ben nog niet helemaal overtuigd van Pasveer. Had gisteren een paar goede reddingen , maar ook een paar ballen waar van ik dacht dat kan beter.

31 oktober 2021 om 12:19

Klopt. Maar je moet het ook even in perspectief zien. Pasveer is gehaald als stand in voor Stekelenburg. Hij is niet de beoogde eerste keeper, laat staan tweede keeper. Dus hij doet het gewoon naar behoren. Hij doet wat een keeper moet doen en dat is ballen tegenhouden. Hij voetbalt ook nog aardig mee vind ik.

31 oktober 2021 om 13:03

De Steek is ook niet altijd overtuigd. Ze gaan beide niet snel naar de grond .

31 oktober 2021 om 19:31

En Onana heeft dat nooit? Of doet die alles perfect?

31 oktober 2021 om 22:10

Nobody is perfect. Maar je gaat me toch niet vertellen dat je Onana geen betere keeper vind dan Pasveer ?



Lekker bezig Ten Hag. Geen enkele reden om Pasveer te passeren. Hij houdt zelfs vaker de nul dan Onana.

EN Onana een paar weken laten keepen en dan ineens weer te moeten wisselen voor Pasveer vanwege de Afrika cup slaat nergens op.

Onana beste keeper van eredivisie
Pasveer mag zijn veters nog niet eens strikken
Als je CL wil speelt hoort onana onder de lat heel simpel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren