Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erik ten Hag: ‘Als ik hem spreek, zijn het zeer lange gesprekken’

Laatste update:

Erik ten Hag heeft mooie woorden over voor Matthias Sammer, zijn voormalig collega bij Bayern München. De voormalig sportief directeur van der Rekordmeister en huidig adviseur van Champions League-opponent Borussia Dortmund is volgens de trainer van Ajax een ‘garantie voor succes’ en ‘een geweldige strateeg’, zo zegt hij in een interview met BILD. Ten Hag en Sammer hebben sporadisch nog telefonisch contact.

Sammer was tussen 2012 en 2016 werkzaam in München, waar Ten Hag tussen 2013 en 2015 het tweede elftal van de Duitse topclub trainde. Ondanks dat Bayern II op amateurniveau speelde, onderhielden de twee goed contact en wist Ten Hag een hoop van de Duitser op te steken. “Matthias denkt altijd een stap vooruit”, zegt de Ajax-coach tegen de krant. “Vaak twee, soms drie zelfs. Hij is innovatief, heeft nieuwe ideeën, en, boven alles, altijd een plan om die te introduceren.”

Ten Hag geeft aan de voormalig DFB-baas niet vaak meer te spreken, maar wanneer dat gebeurt ‘het zeer lange gesprekken zijn’. Hij is van mening dat het huidige succes van Dortmund deels toe te schrijven valt aan de adviezen van Sammer. “Waar Matthias is, is succes.” Ten Hag licht de uitspraak toe met een opsomming van Sammers successen: “Hij is de jongste kampioenstrainer ooit in de Bundesliga, zijn werk als DFB-baas creëerde een belangrijke basis voor de Duitse WK-titel van 2014 en toen hij bij Bayern kwam in 2012 wonnen ze meteen de triple. En ook Dortmund sleepte afgelopen seizoen een prijs in de wacht door de beker te winnen.”

Dinsdagavond ontmoeten de twee elkaar weer, wanneer Borussia Dortmund op bezoek gaat bij Ajax in de Johan Cruijff ArenA voor de Champions League. De Amsterdammers staan momenteel bovenaan in Groep C met zes punten uit twee duels, evenveel als de Duitsers. Op doelsaldo legt de ploeg van trainer Marco Rose het echter af: +2 tegenover +6.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Ten Hag slim is gaat hij niet naar een wespennest als Barcelona. Maar wacht hij rustig tot een stabiele club als Bayern langskomt. Hij heeft daar ook al het 2e elftal getraind en is daar wat bekend. Een club als Dortmund zou natuurlijk ook kunnen maar heeft meer valkuilen als bepaalde spelers vertrekken en het opgevangen word door mindere.

13 oktober 2021 om 13:08

Ten Hag heeft toch ook helemaal niet de internationale uitstraling die bij zulke clubs hoort. Van Gaal kan het met zijn bravoure nog wel recht kletsen, maar het Engels van Ten Hag kan echt niet bij clubs als Barca.

13 oktober 2021 om 13:23

Onzin. Dat boerenaccent kon ook niet in Amsterdam. Je hebt misschien iets langer nodig om de mensen te overtuigen, maar uiteindelijk draait het in de top allemaal om kwaliteit en de prestaties die je levert.

13 oktober 2021 om 13:27

Dat interview met die italiaanse zender zag er dom uit maar Ten Hag spreekt goed (genoeg) Engels. Hij geeft na Europese wedstrijden altijd keurige analyses voor de buitenlandse pers en spreekt bij Ajax dagelijks met zijn buitenlandse spelers die hij kennelijk prima weet te inspireren.

13 oktober 2021 om 13:31

Of ten Hag maakt gebruik van een tolk a la Bielsa nu of in het verleden v Gaal met Mourinho.

13 oktober 2021 om 13:34

Ten Hag spreekt praktisch accentloos Duits dus die zou bij Bayern makkelijk meekunnen. Daarnaast zijn er zat goeie Nederlandse trainers die slecht Engels spraken, een Cruijff kon ook vooral goed Spaans.

13 oktober 2021 om 13:41

Ten hag heeft juist de uitstraling van een toptrainer imo. Weet zich altijd prima in het engels of duits als het nodig is te verwoorden. En van gaal bravoure? Die zat in het buitenland alleen maar ruzie te maken met de pers en sprak ook echt dramatisch engels en duits. “ Mathicamatimatallluy” of “that is another koek

13 oktober 2021 om 14:21

Ten Hag spreekt zeker niet accentloos Duits. Ik vraag me af waarom Bayern al twee keer Ten Hag niet binnenhaalde toen er een nieuwe trainer werd gezocht.Als het niet aan de taal ligt, waar ligt het dan wel aan?

13 oktober 2021 om 14:24

Ten Hag had het over coibois, dat is prima Engels :-)

13 oktober 2021 om 14:31

Spreek jij goed Duits en Engels?
Is dat belangrijker dan vakmanschap? Ik denk het toch niet, het gaat erom dat je de strekking van het verhaal begrijpt.

13 oktober 2021 om 14:46

Ik werk voor toevallig voor een internationale firma. Zonder zakelijk engels sta ik ook voor lul. Dat kan gewoon niet.

13 oktober 2021 om 15:42

Ach als je al die andere trainers half gebrekking engels oid hoort praten ziet het er toch ook niet uit. Wie dat toch ooit geroepen heeft dat het uitmaakt wat voor accent je hebt.. iedereen roept het ook maar na. @westend dit is niet jou firma, als je dan toch met slechte vergelijkingen komt: zie je de spelers al in pak in het veld staan?

13 oktober 2021 om 15:44

Ik heb het niet over een accent, maar meer over het feit dat hij geen 3 woorden engels achter elkaar kan zetten. Of helder kan reageren op een internationale vraag. Vraag me ook wel eens af hoe dat communiceert op het veld.

13 oktober 2021 om 15:57

Zn interviews en analyses zijn sowieso heel matig, hij praat altijd veel zonder wat te zeggen. Maar zal die dat niet expres doen omdat hij gewoon niks kwijt wil? lijkt me niet dat hij dit soort dingen ook tegen zijn spelers zegt want daar kan je vrijwel niks mee en de prestaties zijn te goed om te zeggen dat hij maar wat aan kloot

13 oktober 2021 om 17:08

Jij zou je naam moeten veranderen van westend naar bellend, wat een onzin. Ten Hag heeft een voormalig topclub weer laten sprankelen en naam gegeven in Europa. Je doet alsof hij Ted Lasso is, hij spreekt prima engels. Ik vind alleen dat he' dingetje heel grappig, dat is zo nederlands

14 oktober 2021 om 09:07

Zakelijk Engels levert ook niks op, als je geen kennis van zaken hebt. Ik spreek beter Duits dan ieder ander, maar wordt echt geen trainer van Bayern of Borussia Dortmund.

14 oktober 2021 om 09:52

Ik zeg niet dat hij een slechte trainer is, ik zeg dat hij geen internationale uitstraling heeft. Als je het hebt over 'heeft een voormaklige topclub laten sprankelen', dan was dat onder Bosz al ingezet. En ik denk dat Overmars meer invloed heeft in het huidige succes dan de trainer. Het materiaal is in de afgelopen 5 jaar natuurlijk ook waanzinnig verbeterd.

En Die Knappen... Het is ook altijd het ene tegenover het andere uiterste. Bij sommige jobs heb je gewoon meer dan 1 kwaliteit nodig. Je moet EN het ene kunnen, EN het andere (en nog veel meer).

14 oktober 2021 om 23:48

In jouw verhaal lijkt vreemde talenkennis en uitstraling belangrijker dan vakmanschap.

13 oktober 2021 om 13:23

Als hij slim is? Als hij geluk heeft zul je bedoelen. Er is inmiddels een waslijst aan trainers die het goed deden bij goed presterende ('mindere' Champions League ploegen die het veel slechter deden bij een (veel) grotere club, zeker in een ander land. Als hij juist slim is gaat hij net zoals in Nederland zich weer opwerken in een nieuwe omgeving.

Met Matthias Sammer zijn het altijd Lange gesprekken, want Sammer hoort zichzelf graag praten, is erg vermoeiend, een drammer pur sang. Hij is niet erg populair in DE. Wordt ook wel "Motzki" genoemd.Het beste kunstje dat hij flikte is samen met Udo Lattek BVB te behoeden voor degradatie uit de BL in 2000.Na een lichte beroerte in 2016 deed Sammer een stapje terug, en ging als analist aan de slag (Eurosport) en is nu technisch adviseur bij Borussia Dortmund.

13 oktober 2021 om 14:40

Bedankt dat je z’n Wikipedia even geknipt en geplakt hebt.

14 oktober 2021 om 09:11

Nee dat is parate kennis, dat is geen Wiki. Een fan van de BL weet zo iets .Er altijd iets achter zoeken is zo lekker Nederlands.

14 oktober 2021 om 22:03

Nee, ik snap jouw open deur reacties die nergens toe leiden echt totaal niet. Ik weet dit soort dingen ook ja, z'n beste kunstje was natuurlijk gewoon de gouden bal + CL.

14 oktober 2021 om 23:58

Je komt een beetje provoceren, en dan kom je met zoiets. Nul toegevoegde waarde. Sla het lekker over, als het je niet interesseert. Ik snap dat jij dat niet snapt. Betweter :-)

15 oktober 2021 om 07:58

Ik heb denk ik wat meer kennis van Bundesliga voetbal dan jij beste vent. Jij komt het hier als een kleuter van 12 uitleggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren