Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Entourage De Jong ‘wilde gezien worden’ met PSG: ‘Dit is bewust gedaan’

Laatste update:

Frenkie de Jong lijkt op weg naar Paris Saint-Germain, dat volgens De Telegraaf 75 miljoen euro aan Ajax gaat betalen voor de middenvelder. Deze week werd Ali Dursun, zaakwaarnemer van de Ajacied, gefotografeerd in de Harbour Club in Amsterdam, waar hij samen met een delegatie van de Franse topclub om de tafel zat. Pierre van Hooijdonk en Arno Vermeulen denken dat het geen toeval is dat de foto uitlekte.

Henk Timmer, oud-doelman en momenteel zaakwaarnemer, denkt dat de deal zo goed als rond is. "Ja, ik denk wel dat het klaar is", aldus Timmer bij Studio Voetbal. "Als je en plein public gaat zitten met een hele entourage, dan wil je gezien worden.” Van Hooijdonk geeft aan dat het volgens hem nog geen gelopen koers is. "Het is niet handig om dan in de Harbour Club in Amsterdam te gaan zitten. Dan wil je misschien wel gefotografeerd worden. En als dat zo is, kun je dat doen om zo andere clubs te verleiden.”

De mening van Van Hooijdonk wordt gedeeld door Vermeulen. “Als je echt niet wil dat het naar buiten komt, huur je een kamer op de zesde verdieping van het Hilton Hotel en dan komt er geen foto naar buiten. Dit is bewust gedaan”, aldus Vermeulen, doelend op de foto van Dursun samen met Maxwell en Antero Henrique in de krant.

Vermeulen denkt dat er nog altijd meer kandidaten in de race zijn voor de handtekening van De Jong. "Ik denk dat Manchester City hem heel graag wil hebben en ook kan betalen. Iedereen speelt spelletjes in het wereldje en iedereen kan er baat bij hebben om de foto uit te lekken. Dan wordt de rest misschien wakker. Ik denk ook niet dat City snel zal afhaken en dat het een strijd wordt tussen hen en PSG. Van Barcelona hoor je niets", besluit hij.

Voor welke club moet Frenkie de Jong kiezen bij een vertrek bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit strookt meer met het bericht van een Franse krant dat de deal nog niet in kannen en kruiken was, dat het deels was om de prijs op te drijven. Indien dat het plan is, is het wel slim. Als City en PSG eventueel tegen elkaar opgaan bieden kan het interessant worden. In ieder geval wordt het een jackpot.

10 december 2018 om 01:46

Als kamp de Jong verantwoordelijk is voor het lekken dan is het niet gedaan om de prijs op te drijven. Alleen Ajax heeft echt voordele van een hogere prijs, voor kamp de Jong valt het voordeel wel mee.

Ajax is overigens vrij duidelijk over hun vraagprijs en voor de Europese top is de vraagprijs ook helemaal niet aan de hoge kant. Voor andere voetballers wordt er twee tot drie keer zoveel geld gevraagd tegenwoordig. En gezien de grote belangstelling voor de Jong van de Europese topclubs denk ik dat men de vraagprijs ook wel gaat betalen.

10 december 2018 om 02:17

Salaris. Je kan op een bepaald moment gewoon clubs tegen elkaar uitspelen op salaris.

10 december 2018 om 02:29

Kamp De Jong kan het beste contract hieruit slepen.

10 december 2018 om 03:37

Wat dacht je van tekengeld, ik denk dat de zaakwaarnemer op commissie basis werkt, dus hoe hoger het bedrag hoe meer geld hij krijgt....

10 december 2018 om 09:42

@speedyafc

Je schrijft: "ajax is overigens vrij duidelijk over hun vraagprijs en voor de Europese top is de vraagprijs ook helemaal niet aan de hoge kant"

Ajax is helemaal niet duidelijk over de vraagprijs, sterker nog heeft nog nooit een vraagprijs genoemd. Die vraagprijs komt van de media, maar die gaan daar natuurlijk niet over. FdJ wordt met de week beter en dus ook met de week meer waard. Waarom zou je als club dan nu al een vraagprijs noemen terwijl je hem deze winter absoluut nog niet kwijt wil en de wetenschap hebt dat zich steeds meer clubs melden om hem over te nemen en dat de transfersom alleen maar verder zal doen opdrijven?.

10 december 2018 om 12:25

stravven

"salaris. Je kan op een bepaald moment gewoon clubs tegen elkaar uitspelen op salaris."

Okay, dat zou een goed punt kunnen zijn inderdaad. Maar, dan blijft de vraag, waarom wil je dit dan opzettelijk lekken? In de praktijk is dat voor salarisshoppen helemaal niet nodig, want dan laat je gewoon de andere partij de aanbieding zien die door die andere club voorgelegd is. 'kijk eens, dit kan ik daar verdienen. Willen jullie mij, dan moeten jullie dus iets meer bieden dan dit.' Heb jij dat zelf nooit gedaan, toen je kojn kiezen tussen twee werkgevers? Is zelfs in de normale wereld gewoon een goed gebruik. Dus dan zie ik die noodzaak van dat opzettelijk uitlekken ook niet, want geen enkele club weet nu wat exact het salaris is dat Frenkie van PSG aangeboden gekregen heeft toch?

10 december 2018 om 12:29

Scepticus

"waarom zou je als club dan nu al een vraagprijs noemen "

Sterker nog, de vraag is veel meer waarom zou je als club uberhaupt ooit een
vraagprijs noemen? Geinetersseerde clubs mogen bieden en pas als dat in de buurt komt van het bedrag dat je zelf ongeveer in je hoofd hebt kun je ervoor kiezen een tegenbod te doen. Bij iedere andere bieding laat je dan weten dat het bod niet interessant genoeg is om op te reageren. Dan weet de biedende club ook snel of zij met hun maximale financiële ruimte iets kunnen bereiken of niet.

Het zelf noemen van een 'vraagprijs' heeft feitelijk louter nadelen en dus doen slimme bestuurders dat dus ook nooit.

10 december 2018 om 12:22

Arsenallz

"dit strookt meer met het bericht van een Franse krant dat de deal nog niet in kannen en kruiken was, dat het deels was om de prijs op te drijven. "

Maar dit was geen meeting tussen vertegenwoordigers van het Ajax bestuur en het bestuur van Psg. Dit was een meeting tussen mensen van PSG en de zaakwaarnemer van Frenkie de Jong.

Maar dan is mijn vraag hoezo zou Frenkie de Jong bezig zijn met het opdrijven van de prijs precies? Ajax heeft een belang bij het opdrijven van prijzen, Frenkie de Jong zelf niet lijkt mij. Die wil gewoon naar de club waarvan hij denkt dat het voor hem de beste volgende stap is. Daarbij is de prijs opdrijven voor hem niet een meest logische stap, of dacht jij werkelijk van wél? Dus hoe verklaar jij dat dan?

10 december 2018 om 17:39

Het onderste uit de kan halen kan natuurlijk ook betrekking hebben tot salaris voor Frenkie en consorten zelf.

Het zou inderdaad kunnen dat deze foto bewust is uitgelekt. Zodat er meer clubs zich melden. Waardoor Ajax misschien nog wel boven die 75 miljoen kan komen.

10 december 2018 om 00:42

Maar vertegenwoordigers van Ajax waren er, volgens de berichten, niet eens bij

10 december 2018 om 01:03

Ajax wil dat toch helemaal niet hebben dat spelers bezig zijn met andere clubs. Die zijn volop in de race in de CL en eredivisie.

10 december 2018 om 09:29

Spelers niet, maar zaakwaarnemers is prima.

Dat zou toch helemaal nergens op slaan? Van beide partijen niet. De enige die hier profijt van zou hebben is de club Ajax zelf. Kamp Frenkie heeft er weinig aan als zijn vraagprijs omhoog torent, laat staan kamp Psg.

10 december 2018 om 00:47

Ik denk dat Marc het allemaal wel prima vindt. Die is allang blij met 50 miljoen, maar probeert er alsnog het maximale uit te halen. Een speler uit de Eredivisie voor 75 miljoen of meer. Tot 2 jaar geleden had iedereen je voor gek verklaard en je direct in een inrichting gestopt.

10 december 2018 om 01:49

De prijzen in het voetbal gaan ieder jaar omhoog. Het gerucht gaat dat Real komende zomer alles op alles wil zetten om Neymar aan te trekken. In dat geval zou de prijs richting de 300 miljoen of zelf meer gaan.

Voor een creatieve middenvelder is 75 mio tegenwoordig voor de top clubs een heel normaal bedrag, het is zelfs geeneens aan de hoge kant. Gezien de leeftijd van de Jong kan de kopende club hem later altijd nog verkopen, ook dat telt mee.

10 december 2018 om 01:02

Denk eens aan zijn salaris. Kan meer eisen van city als hij het voorstel van PSG er naast kan leggen

10 december 2018 om 01:10

Mm ja daar heb je gelijk in

10 december 2018 om 12:32

Baflapje

"kan meer eisen van city als hij het voorstel van PSG er naast kan leggen"

Dat klopt op zich zeker. maar daarvoor hoeft deze meeting toch niet opzettelijk gelekt te worden. De Jong kan op ieder door hemzelf gewenste moment aan City, als die interesse in hem officieel maken, het door PSG gedane aanbod aan City laten zien en vragen dat bedrag aan salaris te overbieden. Daar is deze show verder niet noodzakelijk voor.

10 december 2018 om 01:06

Het motief dat ik nog zou kunnen bedenken is dat het kamp Frenkie (Lees: zijn management) hier nog meer aan denkt te kunnen verdienen. Als Barca of Manchester City ziet (met een zogenaamd ‘woedende’ Guardiola), dat PSG hun voor dreigt te zijn in de race om de Jong, dan denken zij misschien ook; “dan bieden wij wel meer tekengeld/salaris plus hogere premie voor zijn zaakwaarnerom zo Frenkie te kunnen verleiden”, als de clubs wel bereid zijn om het allebei te betalen. Dat is een situatie die nog zou kunnen.

10 december 2018 om 01:12

Dat zou idd kunnen. Al moet je dan wel zelfverzekerd zijn dat andere clubs dan ook gaan bieden (ipv bijvoorbeeld op te geven), of dat je zelf graag naar Psg wil. Stel je wil als Frenkie zijnde toch liever naar Barca of de PL, dan kan je bij zo'n actie wel vraagtekens zetten.

10 december 2018 om 13:10

@arsen(e)al
misschien is PSG niet de "droomclub" van Frenkie de Jong. Een gelekte foto kan dan een andere club (na reeds eerder contact, bv. enkele maanden geleden), triggeren om de zaken nog eens te herbezien.
En alsnog een bod uitbrengen op Frenkie.

Is 75 miljoen dan nog niet genoeg? Snap er niks van, je hebt een heel gesprek van uren met Pep en vervolgens komt PSG ook even buurten... nou ja het blijft tot de zomer speculeren. Jammer voor nu aangezien het alle kanten nog op kan... de vraag is wie gaat naast PSG en MAN C nog concreet worden?

10 december 2018 om 00:52

@unis Ajax mag toch vragen wat ze willen desnoods vragen ze 500 miljoen? alleen of je het krijgt is wat anders. Bij een Huis zet jij de vraagprijs toch ook altijd 10.000 á 20.000 euro hoger in.

12 december 2018 om 11:35

Bij een huis in een overspannen markt ja, ivm schaarste... nu zeg ik niet dat er nog een de jong loopt, maar het slaat een beetje door. Maar goed als NL moeten we er maar van genieten

Geef mij maar Amsterdam, dat is mooier dan Parijs! Frenkie moet lekker wachten tot einde seizoen en dan samen met de Ligt naar Barcelona vertrekken. Lekker zonnetje, ouders, familie en vrienden ook tevreden, heerlijk!

10 december 2018 om 01:52

Barcelona heeft een hele dure salarishuishouding en heeft ook veel dure spelers aangetrokken waar ze eigenlijk weer vanaf moeten. Eigenlijk hebben ze geen ruimte voor een extra middenvelder, ze hebben er al zoveel.

Het zou zo maar kunnen zijn dat de Ligt en Frenkie voor Barcelona te duur zijn om samen aan te trekken. Denk dat in dat geval de Ligt de voorkeur zal krijgen omdat Barcelona achterin wel versterking nodig heeft.

10 december 2018 om 02:20

Ligt aan wat er gaat gebeuren. Qua salarissen kan het als Turan, Andre Gomes en Vermaelen definitief van de loonlijst kunnen. En dan kan je eventueel ook nog Rakitic laten vertrekken. Qua transfersom weet ik het alleen niet.

Dit is wat ik al eerder had aangegeven, waarom dit is uitgelekt is puur dat zowel Ajax, Frenkie en de zaakwaarnemer alleen maar beter van kan worden. Dit is echt bewust uitgelekt om ervoor te zorgen dat clubs de prijs zullen opdrijven. En niet geheel toevallig dat juist de Telegraaf is ingelicht. Ik kan me zelfs voorstellen dat er een mogelijke mondelinge afspraak is gemaakt tussen de Telegraaf en Ajax. zo iets als, Telegraaf krijgt de foto en de informatie mits ze ophouden met het doelbewust zagen aan de stoelpoten van Ten Hag.

En ook de manier van communiceren vanuit Ajax heb ik bij Ajax niet vaker gezien. Dat laconieke van Ten Hag en ook van Frenkie zelf. Normaal zou Ajax in alle toonaarden ontkennen dat dit gaande is.

10 december 2018 om 01:14

Hoe kan je ontkennen als er een foto is? Relaxed onder doen is de enige juiste reactie nmm, de media niet al te serieus nemen.

10 december 2018 om 01:15

En denk je werkelijk dat Ajax zo'n akkoord sluit? Mocht Psg daar op de 1 of andere manier achterkomen sta je ineens in een hele slechte positie

10 december 2018 om 06:35

Nou, ik kan er persoonlijk niet mee zitten als ze afhaken. Wat mij betreft haken ze gewoon lekker allemaal af. Dan kan Ajax zijn selectie behouden!

10 december 2018 om 12:17

Ik denk dat er echt wel zulke afspraken worden gemaakt. Niet voor niets dat 9 van de 10 keer van alle transfers van Ajax bijna allemaal een paar dagen voordat ze officieel bekend worden al bij de Telegraaf gemeld is paar dagen daarvoor (zie Mike Verweij ajaxwatcher telegraaf).

10 december 2018 om 12:37

armandode

Wat je hier suggerreert is helemaal zo gek nog niet. Ik weet natuurlijk niet of het klopt maar dat er afspraken gemaakt worden tussen Ajax en De Telegraaf, daar waar er gezamenlijke belangen zijn, dat staat allang vast. Of dat hier ook het geval is dat weet ik natuurlijk niet.

Maar inderdaad, ik heb al enige tijd geen goedkope en makkelijke grappen en aanvallen over Ten Hag meer gehoord, de oude toonzetting van vroeger ('ons Ajax dat swingt en schwungt weer als vanouds, wat is het toch een lust voor het oog' is weer een beetje terug. En in ruil voor de scoops zodra een deal rond is, doen ze bij De Telegraaf echt alles!


Mooi toneelstuk, leuke hoofdrolspelers, plot allerminst voorspelbaar. Marc zit op de eerste rij en lacht zich het apezuur, terwijl Willem en zijn buren elkaar achter in de zaal van pret op de dijen slaan! De hoofdrolspeler oefent gedreven zijn nieuwe scene, woensdag er achteloos ééntje in het kruis jassen, en in Catelonie reserveert de boekhouder 200 mlj. Kaarten zijn te bestellen via circus Frenkie & Matthijs, 06-2119 2019

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren