Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Enkelvoudig international houdt hoop op EK 2024: ‘Zit wel in het achterhoofd’

Laatste update:

Jorrel Hato heeft het EK van komende zomer nog niet uit zijn hoofd gezet, zo zegt de verdediger van Ajax in gesprek met ESPN. Hato maakte zijn debuut voor Oranje al, maar zit niet bij de selectie voor de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland.

De pas achttienjarige linkspoot verlengde onlangs zijn contract in Amsterdam tot medio 2028, ondanks het feit dat de Amsterdammers niet in de beste vorm verkeren. “Het gaat bij Ajax nu even niet zoals ik wil. Dat is eenmaal de situatie.”

Hato is dan ook blij dat de malaise in Amsterdam even achter zich kan laten. Hij werd door bondscoach Michael Reiziger opgeroepen voor de Jong Oranje-interlands met Noorwegen en Moldavië.

Op donderdag 21 maart neemt Hato het met de beloften van Nederland op tegen de Noren. Vier dagen later speelt Jong Oranje in Chisinau tegen Jong Moldavië. Als Nederland beide duels wint, is het zeker van de eerste plaats in de kwalificatiegroep en gaat de ploeg van Reiziger naar het EK Onder 21.

Toch mikt Hato op iets groters. Het talent van Ajax hoopt nog altijd op een plekje in de EK-selectie van Ronald Koeman. “Je weet het nooit. Ik heb het in mijn achterhoofd. Ik moet mijn best doen bij Ajax en dan zien we het wel.”

Hato maakte zijn debuut voor het Nederlands elftal op zeventienjarige leeftijd. Hato kwam in het duel met Gibraltar (0-6 winst) na rust binnen de lijnen voor Virgil van Dijk en leverde even later meteen een assist af.

“Toen zat ik er natuurlijk bij vanwege de blessure van Nathan Aké. Maar je weet het nooit, er kan nog van alles gebeuren”, besluit Hato het interview.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat gaat hem niet worden ben ik bang. Ontwikkelt zich prima bij Ajax en is natuurlijk nog piepjong. Maar hij kan zich echt nog niet meten met de jongens die momenteel CV staan bij Oranje

19 maart 2024 om 10:11

Vind je echt dat die zich momenteel prima ontwikkelt? Want echt veel ontwikkeling zie ik er persoonlijk niet in de laatste maanden.

En dat is geen verwijt, want ga er maar eens aanstaan in de huidige Ajaxdefensie.

19 maart 2024 om 10:46

Ja ik vind wel dat hij zich prima ontwikkelt. Niet spectaculair, maar wel prima. Ik geef het je te doen om als net 18-jarige in dit Ajax centraal achterin te staan. Natuurlijk maakt hij fouten, maar ik vind hem één van de weinigen die dit seizoen bij Ajax een redelijk constant niveau haalt

19 maart 2024 om 10:51

In wat heeft hij zich dan zoal ontwikkeld ten opzichte van de Hato aan het begin van het seizoen?

19 maart 2024 om 11:27

Voor een Hato is het enorm jammer dat hij niet naast een Martinez oid speelt. DAt had hem een stuk verder kunnen brengen in zijn ontwikkeling, maar zelfs met een betere ontwikkeling heeft Oranje 8 cb's die beter zijn.

19 maart 2024 om 14:37

@lierse1997 - Daar ben ik het wel mee eens. Dit jaar moet voor Hato gewoon een heel groot leermoment worden. Kijken wat er precies fout gaat en waar hij op korte termijn aan moet werken om volgend jaar anders voor de dag te komen. Dat is waarschijnlijk wat dit seizoen voor Hato gaat doen. Qua ontwikkeling staat het allemaal wat stil en kun je eerder spreken van een dip. Dat is ook geen schande. Die jongen is nog piepjong. Het talent is er en dat moet hij in de komende twee jaar gaan koppelen aan kwaliteit. Daar heeft hij nu nog wat moeite mee, ook mede door de omstandigheden bij Ajax. Echter hebben die omstandigheden wel z'n zwakke punten blootgelegd. Dat kan hij in zijn voordeel gebruiken.

19 maart 2024 om 10:12

Heeft zoveel potentie niet normaal. Wat hij nu al laat zien bij dit Ajax... Maar inderdaad, je kan een hele waslijst aan spelers noemen die centraal in de verdediging zijn die op dit moment beter zijn. Over 2 jaar echter, dan gaat hij denk ik wel mee (er vanuit gaande we ons 'gewoon' kwalificeren). Hij heeft nog zo'n groeipotentieel.

19 maart 2024 om 10:21

Maar dan moet hij wel zijn ontwikkeling doorzetten. Dat is natuurlijk nog geen garantie. Zeker niet als Ajax komend jaar opnieuw zo aan het worstelen is. Er wordt roofbouw op deze jongen gepleegd en hij heeft niemand om zich aan op te trekken. Het zou goed voor hem zijn als Ajax een ervaren CV naast hem zet. Iemand als Propper van Twente zou bijvoorbeeld goud waard zijn voor deze jongen.

19 maart 2024 om 10:52

Of als Ajax nog een goede middenvelder haalt en Henderson centraal achterin zet. Binnen dit Ajax je al zo ontwikkelen vind ik erg knap, maar hij moet wel verder. Verwacht toch dat Ajax volgend seizoen een stukje beter zal zijn, wat ook goed is voor Hato.

19 maart 2024 om 14:35

Maar hebben we het nu in combinatie met zijn leeftijd? Voor een 17-jarige laat hij namelijk al wat zien, maar als basisspeler van Ajax komt hij gewoon nog tekort en is het niveau toch behoorlijk matig. De potentie is er en als hij eenmaal 20 jaar is, zal hij vast een uitstekende CV zijn. Momenteel echter is de potentie veel hoger dan de huidige kwaliteit.

19 maart 2024 om 11:54

Ontwikkelt zich prima? Speelt toch gewoon bagger en maakt bijna wekelijks wel een fout.

Staat voor mij in de pikorde achter Van de Ven, Aké, Botman en Blind als linkercentrale, dus nee - geen EK voor Hato.

Tsja, als je er nu niet bij zit, wordt het wel heel lastig. En terecht voor nu overigens: Hato deelt mee in de malaise bij Ajax, ook in een vijfmansverdediging, dus dit EK lijkt te vroeg voor hem te komen. Geen ramp voor een 18-jarige, maar wel jammer: hij had aan een groot toernooi kunnen ruiken daar waar Van Dijk, De Vrij en vooral Blind richting het voetbalpensioen gaan. De twee eerstgenoemden zullen een WK misschien nog wel redden trouwens.

19 maart 2024 om 10:28

De gedachten is altijd leuk om een jonge speler er al vast aan te laten ruiken maar er zijn genoeg jonge spelers die uiteindelijk maar een handjevol wedstrijden voor het Nederlands elftal spelen omdat het talent zich niet door ontwikkeld. Dat kan een streepje voor zijn bij een gelijkwaardigheid maar verder vind ik niet dat het Nederlands elftal er moet zijn voor ontwikkeling van talenten. Daar zijn de clubs voor.

19 maart 2024 om 12:24

Tja een beetje bondscoach had Blind al met pensioen gestuurd. Je hebt Ake en Vd Ven op zijn positie. Beide horen mee te gaan naar het EK

Groot talent maar kan nog lang niet tippen aan het niveau van de CV die bij oranje zitten. Voor de toekomst zeker een goede speler mits zijn ontwikkeling doorzet.

Nog lang niet goed en constant genoeg om met Oranje mee te gaan naar het EK. Hij is nog ontzettend jong, als hij pas over 6 jaar goed genoeg is voor Oranje, is dat ook prima en dan is hij alsnog pas 24. Als hij zich goed ontwikkelt, komt die kans vanzelf wel.

Dromen mag altijd Jorrel maar rekening er maar niet op (gelukkig). Deze jongen hoort eigenlijk gewoon nog in Jong Ajax te spelen alleen door de problemen bij Ajax is hij al vroeg voor de leeuwen gegooid. Heeft misschien ergens een leuke fase laten zien maar laat toch overduidelijk week in week uit zien gewoon nog niet klaar te zijn voor het grote werk bij Ajax. Is elke week wel betrekken bij 1 of meer tegengoals. Leuk dat die aan de bal aardig is maar daar koop je niet veel voor.

Als je zijn leeftijd en stempel eigen jeugd wegdenkt is hij al met al aan een vrij matig seizoen bezig. Tijd zat om te ontwikkelen maar Oranje is natuurlijk nog erg ver weg

Gaat hopelijk niet gebeuren. Had echt enorm geluk dat naast Ake ook nog Timber, de Ligt, van der Ven, Botman, Geertruida eruit lagen. Daarnaast waren eventuele opties als Schuurs en van der Struijk ook nog eens geblesseerd. Zoiets gebeurd eens en wss nooit meer

EK 2028 misschien een realistischer doel

Daar is het nog lang geen tijd voor, ik zou wat realistischer mijn hoop inzetten want vooralsnog is hij vooral jong met veel foutjes.

Hato zat er vorige keer alleen maar bij omdat er veel blessures waren centraal achterin. Maar ja normaliter is er geen kans dat Hato geselecteerd gaat worden. Hij is er nog lang niet klaar voor en dat is logisch op zijn leeftijd. Maar iemand die nog veel fouten maakt kan je er niet bij hebben. Links centraal zitten we goed met Van Dijk, Aké en Blind. En dan heb je ook nog spelers zoals Van de Ven en Botman.

19 maart 2024 om 14:26

Het zou een grap zijn als Koeman blind boven van de Ven zou zetten.

Dat kun je ook helemaal niet verkopen als bondscoach. Hato is er absoluut 1 voor de toekomst, maar hij haalt niet bepaald een hoog niveau in het algemeen dit seizoen en al z'n concurrenten hebben basisplaatsen in Engeland, Italie en Spanje bij veelal grote clubs. Dit EK komt nog echt te vroeg voor Hato en ik gok het volgende WK ook nog. Timber komt namelijk ook nog terug van een blessure en die was/is ook een stuk verder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren