Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Engelse bond wacht EK niet af en geeft duidelijk signaal af aan Southgate’

Laatste update:

De kans is groot dat Gareth Southgate ook na het EK aanblijft als bondscoach van de Engelse nationale ploeg. Verwacht werd dat de 53-jarige oefenmeester na het Europees kampioenschap zou aftreden, maar de bond wil met hem door.

Engelse media, waaronder de BBC, schrijven dat de The Football Association (FA) onder de indruk is van de manier waarop Southgate de perceptie van de nationale ploeg heeft veranderd sinds hij in 2016 de leiding nam.

Southgate diende in eerste instantie als interim-vervanger van Sam Allardyce, maar tekende in 2021 een contract tot eind 2024. Eerder dat jaar leidde de oud-speler Engeland naar de finale van het EK.

Ook in 2018 was Southgate succesvol als bondscoach van Engeland. Onder zijn leiding slaagden de Three Lions er voor het eerst in 28 jaar in om de halve finale van het WK te bereiken. Uiteindelijk bleek Kroatië daarin met 2-1 te sterk.

In Engeland acht men het onwaarschijnlijk dat gesprekken over een eventuele contractverlenging van Southgate pas na het EK zullen plaatsvinden. Als de Engelsman besluit om te willen blijven, lijkt de FA daar in mee te gaan.

"We moeten kijken hoe de zomer verloopt. Zo simpel is het", zei Southgate afgelopen donderdag bij de loting van de Nations League in Parijs. "Ik weet wat we in de zomer kunnen bereiken en wat mijn maatstaf voor succes is. Verder dan dat kijk ik nog niet."

Als Southgate langer aanblijft dan de vervaldatum van zijn huidige contract (december 2024), dan wordt hij de derde langstzittende bondscoach van de Engelse ploeg, na Sir Alf Ramsey en Sir Walter Winterbottom.

Engeland neemt het in aanloop naar het EK vriendschappelijk op tegen Brazilië, België, Bosnië en IJsland. Tijdens het EK is de ploeg ingedeeld in een poule met Servië, Denemarken en Slovenië.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met een betere coach dan zullen ze wel is een eindtoernooi winnen. Er valt meer uit te halen.

10 februari 2024 om 11:50

Vind je? Ik vind Spanje, Portugal en vooral Frankrijk zeker niet slechter. Duitsland, Nederland, België en Kroatië kunnen ze het op een goede dag ook moeilijk maken. Om een eindtoernooi te winnen heb je ook geluk nodig en heel veel doorzettingsvermogen. In dat opzicht zijn wij wel te vergelijken met de Engelse we missen dat zeker in teamsporten teveel.

10 februari 2024 om 12:21

Ze hebben na Frankrijk de beste selectie vind ik. Portugal zou ik op 3 zetten. Een middenveld + aanval met Rice, Bellingham, Foden. Saka, Kane en Grealish/Sterling is gewoon wereldklasse. Dan heb je ook nog Palmer, Maddison, Watkins en Toney. Ongeveer 14 goede rechtsbacks. Enige minpunten zijn de CV naast Stones en de keeper.

10 februari 2024 om 12:29

Engeland heeft op Frankrijk na de beste selectie na mijn mening.

PSV’er,

Met White, Stones en Tomori heb je 3 prima centrale verdedigers. Keepers als Pickford, pope en Ramsdale zijn ook prima.

10 februari 2024 om 12:21

Een eindtoernooi winnen dankzij een betere coach?! Vind het huidige Engelse elftal voor hun doen juist van een laag niveau. Met Rice, Kane en Saka hebben ze een aantal wereldtoppers, maar met name het middenveld en de verdediging zijn stukken minder dan Nederland, Portugal, Spanje, Frankrijk, Brazilie, enz...

10 februari 2024 om 12:23

Hoe kan Nederland nou een beter middenveld hebben? Frenkie heeft nog nooit zoveel impact gehad als Bellingham in La Liga. Dan hebben we Wieffer en Reijnders tegenover Rice en Foden? Die komen niet eens in de buurt.

10 februari 2024 om 12:31

Uhm ja? Een coach moet het hoogst haalbare eruit halen en dat doet Southgate niet. Maak je nu serieus een grapje? Een middenveld met Rice, Bellingham, TAA, Maddison is gewoon wereldklasse. Misschien wel het beste middenveld ter wereld. Nederland heeft alleen betere cv’s. Maar verder echt niet.

Als je kijkt naar het materiaal dat de Engelsen hebben, hoeft alleen Frankrijk niet bang te zijn. Op de vleugels voorin de keuze tussen spelers als Saka, Rashford, Grealish en Foden. Absolute wereldtoppers als Kane en Bellingham in de selectie... Het is echt fenomenaal hoeveel kwaliteit Engeland heeft.

10 februari 2024 om 11:47

En toch valt Engeland altijd tegen, net als Nederland in de jaren dat we er nog bij hoorden. Net niet genoeg geluk om eens door te kunnen drukken om een prijs te pakken.

10 februari 2024 om 11:49

Halve finale, finale en halve finale de laatste 3 eindtoernooien. Als dat al tegenvallen is.

10 februari 2024 om 11:51

Laatste eind toernooi is Engeland uitgeschakeld in de kwartfinale tegen Frankrijk. Dat is best teleurstellend als je ziet wat voor een selectie ze hebben. Met dit materiaal moeten ze prijzen kunnen pakken, maar dat komt er op de een of andere manier niet van. Net als met Oranje toen we nog goed waren

10 februari 2024 om 11:52

Wel als je in 1966 als laatste iets hebt gewonnen Lierse, zeker in het voetballand van Europa.

10 februari 2024 om 11:53

Dan is het nog geen slechte reeks lijkt me.

Laatste jaren presteren ze gewoon uitstekend op eindtoernooien. Niks teleurstellend aan. Of letterlijk elk topland heeft de laatste 3 eindtoernooien teleurstellend gepresteerd buiten Frankrijk en Argentinië.

10 februari 2024 om 11:58

Ligt eraan wat jij verstaat onder topland… ik zeg ook niet dat Engeland slecht gepresteerd heeft, maar als je ziet wat voor spelers ze hebben en die spelen in de grootste competitie ter wereld, dan vind ik het teleurstellend dat ze in 1966 voor het laatst een trofee omhoog hebben gehouden…

10 februari 2024 om 12:04

Je zegt wel dat ze altijd tegenvallen. Met je statement over de periode sinds 1966 ben ik het zeker eens.

Maar de laatste jaren vallen ze toch echt niet tegen.

10 februari 2024 om 12:31

En ik vind van wel 😆 maar goed wij mogen gelukkig dan ook van mening verschillen. Aan jouw naam te zien kom je uit België toch? Wat vind jij van de prestaties van België afgelopen eindrondes als je dat afzet tegen de spelers die ze de afgelopen jaren hebben gehad? Hazard, Kompany, De Bruyne, Witsel, Vertongen, Lukaku, Courtois, Mertens, Carrasco, Alderweireld, etc. Dat is toch ook teleurstellend dat ze met die selectie geen prijs hebben gepakt?

10 februari 2024 om 13:24

Ik vind dat nogal simplistisch gedacht. Er winnen amper teams iets. Natuurlijk kan je stellen dat alleen de teams die winnen iets presteren, maar dan presteert er bijna niemand.

10 februari 2024 om 14:03

Presteren vind ik weer wat anders… een team kan best presteren zonder tegen te vallen… ligt er maar net aan wat de verwachtingen zijn…

10 februari 2024 om 15:33

Lierse sinds het laatste Wk winst van Engeland hebben bijvoorbeeld uit Europa: Nederland, Duitsland, Denemarken,Griekenland,Frankrijk, Spanje,Portugal, Italië wel wat gewonnen. Dan is opgegeven moment elk toernooi die je niet wint tegenvallend. Neemt niet weg dat het ook zeker niet slecht is. Er zal alleen niemand blij worden uit Engeland met 2 halve finale plekken en 1 finale plek😶

Als je kijkt wat zijn voorgangers hebben gepresteerd dan doet Southgate het nog best goed, en toch denk je bij elke prestatie (behalve die finale plek op t EK), had meer in gezeten met het Engelse elftal. Toch bizar hoe een land al zo lang matig kan presteren met veel (op papier) kwaliteit.

Hij doet erg veel aan vriendjespolitiek. Maguire en Kain-Philips mochten zonder speelminuten in de basis staan.
Maakt amper gebruik van TAA. En speelt soms met drie rechtsbacks in de basis. Southgate is puur door kwaliteit van de selectie ver gekomen. Zelfs als club manager was hij erg slecht.
Zolang hij aan het roer staat gaat Engeland niets winnen. Dat weet ik zeker.

10 februari 2024 om 13:21

Ik word altijd zo moe van dat geneuzel over vriendjes politiek. Denk je echt dat mensen als Southgate, Koeman, Van Gaal bewust mindere spelers oproepen omdat ze die aardiger vinden? Iedere bondscoach zal in zijn ogen de sterkste selectie samenstellen en de sterkste 11 opstellen. Ze gaan alleen niet altijd mee in de waan van de dag omdat ze ook aan de langere termijn moeten denken.
Daarnaast is Southgate een penaltyserie verwijderd geweest van een prijs. Waarom zou dat niet nogmaals kunnen?

10 februari 2024 om 13:42

Maar hoe verklaar je het dan? Hij kiest niet altijd kwalitatief de beste spelers. Dat is toch opmerkelijk?

10 februari 2024 om 14:24

Je kunt zeggen wat je wil ScummyMan, maar Kalvin Phillips kun je niet verklaren. Die speelt geen minuut en mag altijd mee. Bepaalde spelers worden steevast genegeerd. Dat heeft niks met waan van de dag te maken. Vertrouwen houden in Maguire is prima, maar op een gegeven moment is het niet meer te verantwoorden als de speler in kwestie meer dan 6 maanden slecht speelt of niet speelt.

10 februari 2024 om 17:20

Maar jullie denken dus dat Southgate ook de andere opties beter vindt maar het zo gezellig vindt met de huidige spelers dat het resultaat hem niet/minder boeit?Ik kan het me niet voorstellen.

Er zijn weinig klachten over z'n resultaten tijdens toernooien, wel over de samenstelling van de selectie. Spelers die niet of nauwelijks spelen bij hun club neemt hij vrolijk mee, dat kun je gewoon niet maken eigenlijk. De speelwijze is ook wat behoudend, zelfs tegen landen waar je op elke positie een betere speler hebt kiest hij toch voor 5 achterin en 2 verdedigende middenvelders waar het kan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren