Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jordan Henderson uitgefloten door eigen fans: ‘Ik snap er echt niks van’

Laatste update:

Jordan Henderson werd vrijdagavond getrakteerd op een fluitconcert bij zijn eerste thuiswedstrijd met Engeland sinds zijn transfer naar Al-Ettifaq. Het thuispubliek uitte daarmee ogenschijnlijk zijn kritiek over de keuze van de middenvelder om in Saudi-Arabië te gaan voetballen. Bondscoach Gareth Southgate laat tegenover Britse media weten niks te begrijpen van het fluiten van de Engelse fans.

"Ik snap er echt niks van", zegt Southgate na afloop van het vriendschappelijke duel met Australië (1-0). "Hij heeft 79 interlands gespeeld voor Engeland. Zijn inzet is geweldig en wat hij voor Engeland heeft betekend is exceptioneel. Zijn rol binnen de groep is zowel op als naast het veld ongekend belangrijk."

Henderson besloot afgelopen zomer, net als vele andere spelers, de overstap naar de Saudi Pro League te maken. Daar speelt hij onder mede Liverpool-legende en trainer Steven Gerrard. De 33-jarige controleur ontving de nodige kritiek naar aanleiding van de overstap.

Die kritiek komt met name vanuit de hoek van de LHBT-gemeenschap. Henderson was in zijn tijd bij Liverpool een uitgesproken voorvechter voor deze groeperingen, waardoor de transfer naar een land als Saudi-Arabië verrassend was te noemen.

Desondanks begrijpt Southgate weinig van het fluitconcert. "Henderson is degene die iemand als Jude Bellingham onder zijn hoede neemt. Hij is een geweldig rolmodel."

"We kijken alle wedstrijden in Saudi-Arabië", vervolgt de oefenmeester. "Ik vind dat hij vandaag (vrijdag, red.) de boel bij elkaar wist te houden op het veld. We hadden niet veel fysiek sterke spelers binnen de lijnen. Je hebt leiderschap nodig."

"Ik snap het niet. Ik weet wat het fluitconcert heeft veroorzaakt, maar het gaat tegen alle logica in dat je iemand uitfluit die zijn ziel en zaligheid geeft voor Engeland. Waarom zou je hem uitfluiten? Het helpt hem niet en het team ook niet", besluit Southgate.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hypocriete reactie van het Engelse publiek

14 oktober 2023 om 11:31

Volledig terecht. Voor geld gaan voetballen in een intolerant land dat niets met voetbal heeft. Moreel verwerpelijk en een goeie reactie. Zulke gasten moeten nooit meer opgeroepen worden voor het nationale elftal.

14 oktober 2023 om 11:48

Houd toch op. Arsenal wordt al jaren lang voor grote bedragen gesponsord vanuit die regio. City en Nuwcastle zijn zelfs eigendom. Deze wedstrijd wordt nota bene gespeeld in Londen. Waar de economie heel erg profiteert van de rijkere Arabieren.

En dan gaan een stel mensen die in hun dagelijks leven profiteren, en wiens club waarschijnlijk zelfs sponsors heeft uit de regio. Een beetje populair lopen doen omdat een voetballer daar voetbalt. Raar gedrag, dat soort mensen zou je eigenlijk niet in je stadion willen.

14 oktober 2023 om 11:56

Iets met spijker op de kop Martijn! Haha.
Tegenwoordig wordt het hele voetbal vrijwel gerunned door Arabische eigenaren. Zie de City groep, PSG en ga zo maar door.

14 oktober 2023 om 12:01

Kanttekening Martijn is wel dat je als jong jochie verliefd wordt op voetbal en een club kiest. Je kan niet verwachten dat jonge jongens ineens hun afkeer laten blijken naar Arsenal omdat er arabisch geld mee gemoeid gaat. Het ‘profiteren’ van dat geld overkomt je. Er voor kiezen om daar te spelen kies je. Dit staat even los van of het verwerpelijk is wat Henderson doet

14 oktober 2023 om 12:01

Nou, nu gooi je wel heel veel op een hoop (beetje nuance kan geen kwaad).

Problematische sponsoring wordt toch vaker aan de kaak gesteld? Ik kan mij ook juist voorstellen dat de mensen die hier fluiten zich daar juist van bewust zijn. Wat dan de Newcastle fans hiermee te maken hebben weet ik niet, maar die zie ik eerder in een Arabieren gewaad rondlopen dan een statement maken.

Ik weet niet hoeveel de gemiddelde Engelse bezoeker in dat stadion zo van het foute geld profiteert. Volgens mij heeft de gemiddelde Londenaar er niet zo heel veel aan dat hele wijken zijn verkocht om bloedgeld te parkeren.

Het probleem is hier niet eens perse dat hij daar speelt maar eerder dat hij zich jaren als een voorvechter van de lhbti community heeft neergezet en toch in Saudi-Arabië is gaan spelen. Hij laat daardoor zien dat hij toleranter is naar intolerantie. Ook k dat naive interview wat hij daarna gegeven heeft, heeft niet geholpen.

Dat daar dan bij zijn eerste wedstrijd weer in Engeland een reactie op volgt, is niet zo gek en daar heb je dan mee te dealen.

14 oktober 2023 om 12:36

Maar wel een deel van je clubs in handen van arabieren hypocriet gedoe

14 oktober 2023 om 16:37

Ja en dat is toch walgelijk. Op die clubs zij. Toch ook heel veel kritiek?? Dus zie de spijker niet zo.

14 oktober 2023 om 11:55

Zo is het Engelse publiek toch altijd? Destijds ook met Beckham na die rode kaart tegen Simeone.

14 oktober 2023 om 12:10

Verklaar je nader? Ben oprecht benieuwd naar een onderbouwing.

Henderson heeft het gewoon prima aangepakt hoor. Hij steunde dat gemeenschap, maar weet ook dat als hij naar dat land gaat ook de normen en waarde van het land moet respecteren.Gelukkig is hij niet dom, vergeleken met een paar idioten in het stadion en Twitter.

14 oktober 2023 om 13:01

Dat laat zien dat die steun niks betekende. Links lullen, rechts vullen noemen ze dat.

Idd, laat die gozer toch lekker in een vriendschappelijke wedstrijd zijn afscheid maken.

Uitfluiten heeft er mee te maken dat ze Henderson zogenaamd een voorvechter is voor die LGBTQ community en nu ze in de steek laat voor geld door in een land te spelen waar ze deze mensen kort gezegd lieven zien branden in hel.

Kijk iedereen mag doen en laten wat ze willen, maar over het algemeen zijn mensen gewoon allergisch voor mensen die A zeggen en dan B doen. Ga niet een voorvechter voor iets spelen als je het niet meent. Oprechte betrokkenheid daar dwing je respect mee af, niet met half bakken werk waar je zodra je geld ruik je gelijk alles over boord gooit.

Zelfde verhaal met beroemdheden die zogenaamd klimaatbewust zijn en vooraan lopen in al die demonstraties om mensen de les te willen lezen, maar vervolgens wel weer de wereld rondvliegen alsof het niks is.

14 oktober 2023 om 12:20

Ik ben het hier wel mee eens. Principes tot aan je portemonnee. De geloofwaardigheid van elk 'statement' van voetballers is flinterdun. En dit helpt voor geen ene meter. Maar ja. Alles voor de bühne he. Zo werkt t tegenwoordig. Zie alle reacties hier incl ikzelf

Denk dat het meer gaat omdat Henderson nog steeds wordt opgeroepen terwijl die al duidelijk het niveau niet meer heeft. Jongens zoals Ward-Prowse worden constant genegeerd door Southgate terwijl die uitstekend speelt bij West Ham in de Premier League. Die vriendjespolitiek van Southgate is gewoon bizar als je nog steeds beseft dat hij Maguire, Phillips en Henderson oproept terwijl die amper spelen of in een lagere competitie spelen...

Snap het wel. Henderson was jarenlang uitgesproken over politieke onderwerpen en was nota bene captain bij een zeer politieke voetbalclub. Dat je dan voor het makkelijke geld kiest en in de media met een slap verhaal aan komt zetten, verdient natuurlijk zijn kritiek.

14 oktober 2023 om 14:51

Wat maakt Liverpool zeer politiek?

Wat een hypocriet gedoe joh, waar waren alle moraalridders toen China Arsenal even vertelde dat ze maar snel Ozils klaagzang over de behandeling van Oeigoeren moesten stoppen? Kapitalisme is altijd kapitalisme. Niet nu ineens het slachtoffer spelen als je eenzelfde situatie eerder totaal goedkeurde. Lgbtq rechten zeggen ze dan, ondertussen maximaal aankopen doen bij de SHEIN en de Primark (die door moderne slaven- en kinderarbeid lage prijzen kunnen hanteren). Stel selectieve tranenlaters.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren