Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Southgate springt in de bres voor Maguire: ‘Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt’

Laatste update:

Gareth Southgate is zeer verontwaardigd over de 'absurde behandeling' van Harry Maguire door de voetbalwereld. Dat gaf de Engelse bondscoach na afloop van het met 1-3 gewonnen oefenduel met Schotland te kennen. De Manchester United-verdediger kende een uiterst ongelukkige avond, daar hij zijn gebruikelijke basisplek bij The Three Lions kwijtraakte ten faveure van Lewis Dunk. Tot overmaat van ramp maakte Maguire tijdens zijn invalbeurt een eigen doelpunt.

Na afloop stond Southgate de pers te woord, waar hij gevraagd werd over de reserverol van zijn pupil. "Ik heb nog nooit meegemaakt dat een speler zo behandeld wordt als hij", steekt de geïrriteerde keuzeheer van wal. De Schotse fans joelden toen de dertigjarige mandekker het veld betrad. "Hen neem ik het niet kwalijk, het is gewoon een gevolg van hoe belachelijk er over een langdurige periode met hem wordt omgegaan."

Southgate legt de schuld bij andere partijen. "Niet de Schotse fans, maar onze eigen commentatoren, analisten: zij hebben iets gecreëerd wat veel verder gaat dan alles wat ik ooit gezien heb", klinkt hij vol ongeloof. "Maguire is een absolute steunpilaar geweest voor ons in het meest succesvolle Engelse nationale team in de afgelopen paar decennia. Hij speelde een cruciale rol in dat succes."

De 59-voudig international kan op niets dan lof rekenen van zijn coach. Zelfs na het verliezen van zijn basisplek in het elftal van Erik ten Hag kon Maguire veelal rekenen op een basisplek bij het nationale team. "Dat hij er ondanks alle kritiek toch gewoon weer staat vanavond, zoals hij altijd doet, bewijst zijn ongelofelijke karakter. Elke keer als hij het veld opstapt toont hij immense veerkracht en zijn durf. Hij is een geweldige speler en we zijn allemaal blij met hem", besluit Southgate.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is natuurlijk echt niet zo slecht als sommige doen lijken, hij is alleen zo onbenullig. 🥲

13 september 2023 om 09:05

Precies. Hij is de moderne Titus Bramble.

13 september 2023 om 09:56

Hij is net zo slecht als dat hij zelf doet lijken... wij doen niemand lijken.

Op het moment lijkt het ook of hij een gouden ticket heeft gevonden in een chocoladereep. Als je zijn vorm de afgelopen 12 maanden ziet dan hoort hij niet thuis bij het nationale team en United.

13 september 2023 om 09:13

Oneens. Hoewel hij bij United bijna altijd onder presteert, doet hij bij Engeland juist andersom. Haalt in een 3-5-2 systeem echt een heel erg hoog niveau hoor.

13 september 2023 om 09:18

En toch vind ik dat op basis van zijn prestaties bij zijn club, hij niet opgeroepen mag worden. Doorgaans is dat toch wel de manier waarop bondscoaches selecteren.

13 september 2023 om 10:04

Vind je? Iemand die structureel presteert bij zijn nationale elftal die mag blijven staan vind ik.

13 september 2023 om 10:11

Ja ik vind dat als je vorm dusdanig beroerd is en je bijna geen minuten meer maakt dat je niet geselecteerd hoeft te worden. Als er geen vervangers waren nog daaraan toe, maar met de concurrentie bij het Engels elftal vind ik dat je hard moet zijn. bij het structureel dramatisch spelen is er namelijk geen enkele garantie dat hij het in de 2 interland wedstrijden wel ineens laat zien.

Spelen in het nationale team is in mijn ogen een beloning voor je prestaties op club niveau. Je laat op clubniveau zien dat je bij een van de beste van het land hoort.

13 september 2023 om 10:44

@lierse1997

Nee dat vind ik niet, zeker bij een team als Engeland waar er genoeg andere spelers kunnen opstaan. Dat is een slecht teken aan de spelers die niet geselecteerd zijn en toch goed presteren bij hun club. Ik kan wel snappen dat je hem niet meteen afbrand en uit de kern laat, maar na 12 maanden mag je wel doorselecteren als bondscoach zijnde.

Frankrijk bijvoorbeeld doet dat veel beter, een Umtiti bijvoorbeeld werd ondanks het gewonnen WK in 2018 geslachtofferd toen hij geblesseerd werd en daarna barslecht presteerde bij Barcelona.

13 september 2023 om 10:55

@ceejah

Never change a winning team.

13 september 2023 om 11:49

Een uitspraak die vaker gedaan wordt, maar in mijn ogen zo nietszeggend is. Stilstaan is achteruit gaan. Teren op prestaties uit het verleden is iets wat niet in een topsportklimaat hoort. Je actuele prestaties moeten de basis van een keuze zijn.

13 september 2023 om 15:05

@Feye_88

Oh heb ik iets gemist? Wat heeft Engeland gewonnen dan?

13 september 2023 om 15:20

@Lierse1997

Als je alternatieve hebt die het gewoon beter doet, moet je doorselecteren. Anders getuigd het van vriendjes politiek, en ik denk dat je dat klimaat niet wilt creëren. Een Southgate doet die Maguire ook geen verdiensten door hem wel op te roepen(misschien in eerste instantie wel), vooral nu zijn slechte vorm zo lang aanhoud en druk zodanig hoog is het zelfs overslaat bij de nationale ploeg. Maguire komt duidelijk vertrouwen te kort, en zou dat gewoon weer moeten krijgen door op club niveau top te presteren. Door hem juist te selecteren zet je de schijnwerpers vol op hem. Southgate zou daarom Maguire voor zichzelf in bescherming moeten nemen.

13 september 2023 om 09:18

Ja precies, als ze geen vervangers hadden dan snapte ik het nog enigzins. maar ze hebben nota bene Tomori, die speler van het jaar was in de Serie A lopen



Op zich heeft die wel een punt, als je kijkt naar de beorodelingen van spelers op het afgelopen WK staat Maguire van alle verdedigers op plek 2 en de totale lijst op plek 9 van Sofascore. Over het algemeen wel een betrouwbaar platform. De volledige top 10 is achtereenvolgens: Messi, Griezmann, Mbappe, Rodri, Casemiro, Gakpo Blind, Bellingham, Maguire en Livakovic. Hij staat hoger dan jongens als Gvardiol, Romero en Upamecano die op het WK toch erg bewierookt werden. Maguire doet het bij Engeland eigenlijk altijd wel redelijk tot goed.

13 september 2023 om 09:24

Het belachelijk maken van Maguire gaat idd wel iets te ver, snap sowieso niet dat Southgate hem heeft opgeroepen als die bijna nooit speelt bij Man United.

Hier in Nederland doen wij het in mindere mate met Blind. We hebben allemaal een voorkeur als het om spelers gaat, Maguire en Blind vallen meer op door ongelukkige acties (Maguire), snelheid (Blind) waar mensen zich snel aan storen.

13 september 2023 om 09:44

Van Blind worden geen compilaties gemaakt en op YT of Tiktok gepost, hij wordt niet uitgescholden. Mensen vinden hem vooral te slecht voor Oranje. Ik ook. Verder heb ik niks tegen de persoon Blind. Volgens mij is het best een toffe gast. De kritiek is veel meer op de inhoud gericht

13 september 2023 om 10:12

Mee eens van Blind worden geen YT videos gemaakt en hij word niet uitgescholden, hij word wel vaak belachelijk gemaakt op forums zoals Voetbalzone als die weer geselecteerd word voor het Nederlands elftal wat moeten ze met Blind etc., daarvoor zij ik ook in mindere mate hierboven.

Koeman en van Gaal vinden hem niet te slecht voor het Nederlands elftal, hun mening vertrouw ik toch iets meer dan van de gewone kijker. Is Blind aan vervanging toe? Ja 100% Ake speelt al vaak in die rol in een 4mans verdediging, Blind word vooral geselecteerd voor zijn ervaring en passing van achteruit, hij blijft een van de best opbouwende spelers in het Nederlands elftal imo

13 september 2023 om 10:18

Kawhi

VZ is een forum om je mening te geven. Als je vindt dat Blind onterecht geselecteerd wordt, is dit de juiste plek om dat te melden. Volgens mij wordt hij niet beschimpt of belachelijk gemaakt. Er wordt vooral gezegd dat hij het niet meer aankan.

Wiens mening je vertrouwt heeft ook vrij weinig te maken met deze discussie.

13 september 2023 om 10:56

Eens Feye_88. Dit met Maguire gaat echt veel te ver. Hoe slecht iemand ook speelt, dit is echt absurd. Het is bijna wachten tot die jongen zichzelf wat aan gaat doen waarna iedereen vol verbazing zou reageren dat ze dit nooit zo bedoeld hadden.

13 september 2023 om 18:34

Gaat te ver? Hij heeft het er toch zelf naar gemaakt door zo bedroefd te spelen. En dat is niet maar 1x geweest hoor.

13 september 2023 om 09:44

Wat moet je met beoordelingen, lijstjes en statistieken als je al behoorlijk lang met eigen ogen kunt zien dat Maguire een goede verdediger is maar toch duidelijk te kort komt voor het niveau ManU en nationaal Engels team?Dan maar allerlei argumenten en bewijslast erbij halen terwijl het voor iemand met een goed gezichtsvermogen en/of ern goede bril niet moeilijk is om te zien.

13 september 2023 om 10:03

Omdat mensen over het algemeen niet objectief kunnen zijn of wel door clubvoorkeur, rancune tegen een club / speler. Als je aan mij of Samcro vraagt wat de top-5 verdedigers zijn zal hij Saliba waarschijnlijk op 1 zetten en die zal bij mij niet eens in de top-5 staan. Om maar een voorbeeld te noemen. Als je op basis van data spelers gaat beoordelen kom je vaak op veel objectievere beoordelingen. Ook Maguire wordt nu veel slechter gemaakt mede door de media dan hij daadwerkelijk is.

13 september 2023 om 10:19

En jij vind jezelf wel objectief door te kijken naar sofascore?
Niet eens kijken naar het aantal blunders van zijn kant. Waarom hij geen basisplaats heeft bij United.
Volgens mij vind je het fijn om tegendraads te zijn. Maguire is slecht. Kan het niet meer omdraaien en is te licht bevonden voor topvoetbal.

13 september 2023 om 10:29

Nee maar wel objectiever dan Somagunner of Derkaiser.

13 september 2023 om 10:39

Aan de hand van 5 wedstrijden op het WK door middel van Sofascore een speler beoordelen noem je objectief? Zijn tientallen wedstrijden bij United voor het WK was niet goed genoeg om hem te beoordelen?
Zelfs een goede analist heeft meer gegevens nodig om zoiets te beoordelen. United fans die hem wekelijks zien willen dat hij graag vertrekt maar jij op basis van 5 wedstrijden op sofascore ziet het anders. Hmmm.

13 september 2023 om 10:50



Gozer je kunt ook hele seizoenen er uit gaan pikken op Sofascore. Het WK was slechts een voorbeeld. Waarom neem jij altijd alles zo letterlijk.

13 september 2023 om 11:22

Oh nu beoordeel je een speler op meerdere seizoenen. Bij Kim was dat niet het geval.
Het is een standpunt die jij maakt en dat probeer ik onderuit te halen omdat ik er niet mee eens ben. Meer niet.

13 september 2023 om 13:25

@somagunner,
Hoe kan je het nou oneens zijn dat statistieken objectiever zijn dan gekleurde meningen?
Als je vorig seizoen kijkt komt Maguire in de PL op een 6,95 gemiddeld. Wat heel behoorlijk is. Sofascore neemt ook alles mee wat hij wel goed doet, waar jij vooral kijkt naar wat er mis ging. Dan kan hij nog in 80% van de wedstrijden een prima wedstrijd spelen, maar die 20% waar het mis gaat blijft bij jou hangen en daarop beoordeel jij hem vooral.

13 september 2023 om 13:28



Nee je luistert weer niet. Ik doel op het feit dat Maguire bij Engeland gewoon uitstekend presteert, ik refereer naar zijn WK prestaties op basis van Sofascore beoordelingen. Zat volgens mij ook in het EK 2020 elftal van het toernooi wat hierboven al vernoemd werd. In 2018 speelde die ook goed. Over Kim heb ik helemaal geen beoordeling gedaan. Ik heb alleen gezegd dat die tot Serie A defender of the season is verkozen. Dat heb ik niet bepaald, maar degene die de verkiezingen uitreikt en dat is ook weer gebaseerd op basis van data, namelijk van Opta. Maar goed jij zal het allemaal weer beter weten. Wat een irritant mannetje ben jij zeg, je snapt het hele punt weer eens niet.

13 september 2023 om 16:31

@fr010frdam
Als die 20% bestaat uit blunders dan ben je geen stabiele verdediger. Verdedigers worden nou eenmaal harder beoordeelt op dat soort fratsen dan een aanvaller die de bal mist rond de zestien van de tegenstander.

Vind wel dat Southgate ook verantwoordelijkheid heeft voor het welzijn van Maguire. Had em gewoon niet meer moeten selecteren toen hij besloot bij United te blijven.

Het zit Maguire ook niet mee de laatste tijd. Ja, het ziet er soms knullig uit, vooral op het hoogste niveau. Ligt het niveau bij Manchester United te hoog voor hem? Na meerdere seizoenen lijkt het daar wel op.

Echter moet je mentaal enorm sterk in je schoenen staan. Op social media ben je vaak het lachtertje, in stadions gejoel en gelach. Niet alleen door fans van de tegenstander, maar ook door fans van je eigen club en land. Het begint simpelweg misselijkmakend te worden.

Weet iemand waarom hij niet naar West Ham ging? Je hoopt toch dat de beste man ergens weer zijn vorm kan terugvinden.

13 september 2023 om 09:30

Niemand weet precies wat er mis ging met de West Ham transfer. Sommigen journalisten zeggen dat Maguire voor zijn plek wilde vechten bij United, anderen zeggen dat Maguire £12m mee wilde krijgen omdat hij achteruit zou gaan in salaris en United maar £6m wilde geven. West Ham leek trouwens al snel af te haken nadat het bod was geaccepteerd door United.

Maguire is een uitstekende speler voor clubs als West Ham, Everton en in het verleden bij Leicester. United is zo gek geweest om de absolute hoofdprijs voor deze jongen te betalen, waarbij naast dat bedrag en zijn manier van overkomen een beetje een karikatuur is geworden. Hij speelt daarnaast in het nationale elftal bij gebrek aan beter en als je dan ook nog foutjes gaat maken is dit het gevolg. Sneu voor deze jongen, maar hij kan beter een stapje terug doen, dan is hij een prima speler voor de middenmoot van de premier league.

13 september 2023 om 11:23

Klopt volledig wat je zegt. Je moet hem niet laten ‘opbouwen vanuit achter’ of ‘strakke steekballen verwachten’. Laat hem gewoon ouderwets verdedigen en je hebt een prima verdediger.

20 jaar terug zou hij een top verdediger zijn geweest. De PL is de laatste jaren veranderd van kick and rush naar veel meer tactisch en combinerend voetbal. Iets waar Maguire minder sterk in is.

Eindelijk iemand die het serieus voor Maguire opneemt. Wat je ook van hem mag vinden. De karaktermoord van Maguire gaat natuurlijk alle perken te buiten. Maguire wordt door een groot deel van de voetbalwereld gepest. En niet zo'n beetje ook. Hij leeft nu als meme die belachelijk wordt gemaakt.

Het is buitengewoon treurig dat dit zo lang heeft kunnen doorgaan. Je mag Maguire best een slechte speler vinden. Of iemand die op een veel te hoog podium actief is. Maar je ziet aan alles dat hij hier enorm onder gebukt gaat. ZIjn prestaties worden minder en minder en dat ligt ook aan de druk die er op hem ligt en de hoop dat hij een blunder begaat.

Genant hoe dit normaal is geworden in de voetbalwereld.

13 september 2023 om 09:16

Ik had het niet beter kunnen verwoorden!

13 september 2023 om 09:39

Je hebt helemaal gelijk. Begint echt wel heel sneu voor die kerel te worden. Toen hij inviel tegen Arsenal werd hij ook al met veel gejuich ontvangen door de Arsenal fans.

13 september 2023 om 09:46

Daarom begrijp ik de keuze van Maguire ook niet om bij United te blijven in plaats van een stapje terug naar West Ham. Een kleinere club dan United met minder druk. Daarnaast wordt er voetballend bij West Ham minder van hem verwacht. Vooral voetballend maakt hij vaak de fouten.

13 september 2023 om 09:53

Heeft Maguire als VOLWASSEN man ook niet zijn verantwoordelijkheid te nemen?
Vasthouden puur om je salaris aan je werkkring bij ManU en je verkiezing bij UK terwijl hij zelf ook weet dat hij niet levert wat daar nodig is?

Hij mag daarvoor kiezen, maar dan is een konsekwenties in de grote mensenwereld dat veel mensen je belachelijk gaan maken.

Ik vind dat niet netjes, maar ga niet verbaasd zijn dat dit gebeurt.

Wees een man en neem je verlies en ga spelen daar waar jou talent bij past en het salaris wat daarbij hoort.

Niks mis om op een lager niveau je werk te doen, nog steeds enorm veel geld te verdienen, nuttig en verdienstelijk te zijn en je te voelen.

Én gelukkig te zijn.

13 september 2023 om 10:00

Is de consequentie van kiezen voor een hoog loon en de beste kans om in het Engelse nationale elftal dat je gepest moet worden? Noem je dat grotemensenwereld?

Ik zeg nergens dat ik verbaasd ben. Ik ken de aard van de voetbalwereld wel. Maar je er tegen uitspreken kan geen kwaad.

Je hoeft niet te oordelen over zijn keuzes. Hij kiest voor hemzelf de meest gunstige positie. Dat lijkt me alleen maar menselijk. Zeker omdat je na je voetbalcarriere geen opleiding hebt en geen garanties hebt.

Over welke verantwoordelijkheid heb je het trouwens? Hij roept zichzelf niet op. Hij heeft ook zelf niet dat geld geboden voor zijn diensverlening. Dat is de verantwoordelijkheid van de bondscoach en de beleidsmakers die hem hebben aangesteld. Hij heeft gekozen voor de meest gunstige positie.

Overigens schrijf je het als consequenties. En je idee van de grotemensenwereld lijkt me wat kinderlijk.

13 september 2023 om 10:24

Helemaal met je eens als het gaat over het pestgedrag. Niet met je eens als het gaat om de meest gunstige positie. Op dit moment is het alleen financieel een gunstigere positie. Mentaal wordt hij kapot gemaakt op dit moment. In mijn ervaring maakt een (stuk) hoger loon je mentale gezondheid niet goed. Soms is het goed om eerst een stap achteruit te doen om er vervolgens weer 2 vooruit te kunnen maken.

13 september 2023 om 10:30

@ceejah

Die afweging is aan Maguire zelf om te maken. Ik weet niet wat zijn prioriteiten zijn. Dat is eigenlijk ook niet zo relevant.

13 september 2023 om 12:39

Klopt. Hij heeft deze keuze gemaakt. Ik vorm mijn mening hier over puur uit eigen ervaring en hoe ik wekelijks tijdens wedstrijden zie hoe Maguire aan het schutteren is. Er is wel degelijk iets mentaals en uit mijn ervaring is het soms beter om eerst een stapje terug te doen. Dat Maguire dit niet doet is zijn keuze inderdaad, maar daarom mag ik mijn mening nog wel geven.

13 september 2023 om 10:23

Absoluut niet mee eens. De man kan je het niet kwalijk nemen maar in topsport krijg je kritiek als je niet presteert en dat doet Maguire. Kan je het wel zielig voor hem vinden maar hij gaat lekker nog een paar jaar miljoenen verdienen met ongelooflijk slecht voetbal. Je kunt het nog eerder de coaches aanrekenen die deze schim van een verdediger blijven opstellen.

13 september 2023 om 10:29

Ik vind niks zielig. Ik vind dat je mensen niet moet pesten. Hoeveel geld ze verdienen maakt geen reet uit.

Kritiek is prima. Pesten niet.

Sterker nog, op de vorige post vind ik het best apart hoeveel negatieve reacties Maguire krijgt.
Wie gisteren de wedstrijd heeft gekeken, speelde hij eigenlijk een degelijke wedstrijd, de eigen goal wat hij maakt kan elke verdediger overkomen.

Men gaan hem weer kritiek geven alsof hij helemaal niets kan, en dit komt uit mijn mond, een United fan..

Wat een leuke wedstrijd was het trouwens, Engeland speelde echt bijna de hele wedstrijd op hoog tempo.

13 september 2023 om 09:22

Dat komt omdat iedereen let op die ene fout die Maguire gaat maken. Wat hij goed doet maakt niet uit. Het frame van de blunderkoning is gecreëerd. Maguire wordt gepest.

Maguire brengt door zijn prijskaartje een bepaalde verwachting met zich mee die hij totaal niet kan waarmaken.

Het is gewoon een slechte verdediger.
Hij staat positioneel vaak verkeerd, kan totaal niet opbouwen en maakt daarbij domme keuzes.
Gaat indribbelen als hij moet afspelen. Speelt af wanneer de passlijn gedekt staat. Laat tegenstanders vaak uit zijn rug lopen. Bij voorzetten is hij 9 van de 10 keer zijn directe tegenstander kwijt omdat hij al te lang van te voren alleen kijkt naar de speler met de bal en daardoor te laat is als de voorzet is gegeven.

Natuurlijk is zijn transfersom flink hoog geweest omdat hij "home-grown" is, maar onderaan de streep is het gewoon middelmaat.

Gewoon lekker bij een middenmoter spelen in de premier league, waar dit soort fouten wel gemaakt kunnen worden. Bij een absolute topploeg en nationale elftal kan dit simpelweg niet.

13 september 2023 om 09:42

Op het EK en WK was hij anders gewoon uitstekend. Stond zelfs in het elftal van het toernooi in 2020. Was eigenlijk gewoon de beste verdediger dat EK.

Volgens mij heeft het veel te maken met het feit dat hij bij Engeland met minder druk speelt. Maar bij United niet.

13 september 2023 om 09:51

Allicht kan dat zo zijn. Op de cruciale momenten maakt hij kostbare fouten.
En dat is niet een incident op zichzelf, maar kijk gerust wat meer beelden van hem terug.

Het is echt niet goed wat hij te vaak laat zien. Dan kan hij ook goede perioden hebben, maar onderaan de streep zijn zijn fouten te kostbaar en te vaak op cruciale momenten.

Het zijn incidenten die enorm blijven kleven aan Maguire. Dit is zo gegroeid en zal niet meer gaan veranderen, hoeveel feiten trainers ook blijven aandragen. In mijn ogen zijn de analisten die op tv tot op het kolderieke hun meningen verkondigen debet aan het beeld dat over Maguire is ontstaan.

Op zich kan ik mij wel vinden in het menselijke aspect, dat het zeer zwaar moet zijn om voortdurend geridiculiseerd te worden zoals Maguire.

Echter enig zelfinzicht mag je wel verwachten van een volwassen man; hij moet toch zelf kunnen inzien dat zijn vele zwakke optredens en af en toe blunders zullen leiden tot hevige kritiek.

Hij kan ook kiezen om te bedanken met demotivatie: dit niveau is toch iets te hoog voor mij.

Southgate, van zijn optreden en (tactische) keuzes raak ik steeds meer verbijsterd. Deze man lijkt wel totaal wereldvreemd.

Als persoon lijkt hij mij een rustige sympathieke man, maar totaal ongeschikt voor zijn taak.
Beter op zijn plaats in een keurige kantoorbaan, net als ik.

Goede zaak om als mens je eigen kwaliteiten én zwakheden te kennen.

Naar mij idee ontbreekt die specifieke voetbal zelfkennis bij Gareth.

Southgate moet oppassen dat hij zelf niet een lachertje wordt door het selecteren van Maguire. Van zijn kant moet ie Maguire niet selecteren als ie geen wedstrijden speelt. Dat had hij duidelijk moeten maken van de zomer toen ie naar West Ham kon gaan. Hetzelfde geval met Kalvin. Het verbaast me dat veel spelers nog content zijn met Southgate.
Ik kijk er niet van op als ze in de zomer opnieuw een prijs mislopen en de kleedkamer tegen hem gaat keren. Vriendjespolitiek is geen goed teken voor topvoetbal.

Maguire is de overtreffende trap van Ramalho.
Elke wedstrijd dat ene momentje dat er klungelig uitziet en waardoor je soms een onnodige tegengoal krijgt.
Dan kan je los daarvan alles goed doen maar na een tijdje gaat de meme voor zichzelf leven en zien kijkers alleen nog het negatieve.
Vrijwel onmogelijk om te draaien tenzij je 10 wedstrijden op rij vlekkeloos kan spelen maar dat zit niet in de aard van deze beestjes.

Southgate is zelf mede verantwoordelijk voor het ridiculiseren van Maguire. Het oneindige krediet dat hij bij de nationale elftal had terwijl elke leek kon zien dat hij er niks van bakte leed tot veel onbegrip. En dat zorgt er voor dat analisten, commentatoren telkens en opnieuw Maguire gaan uitlichten. Gevolg is dat zijn imago nu onherstelbaar beschadigd is

Daar is die zelf ook mede verantwoordelijk voor. Spelers zoals Phillips en Maguire die constant worden opgeroepen terwijl ze bijna nooit bij hun club spelen. Ook een Henderson bijvoorbeeld die nu in Saoedie-Arabië speelt en al tijden niet meer het niveau heeft. En dan worden spelers zoals Ward-Prowse en ook voor lange tijd Tomori aan de kant geschoven terwijl die wel goed spelen. Southgate maakt zich gewoon belachelijk met die hele vriendjespolitiek van hem. En daarom wordt Maguire zo hard aangepakt wat mede zijn fout is. En dit gebeurd al jaren zo. Ik vind het meer zielig voor spelers zoals Colwill, Tomori en Ward-Prowse die wel spelen bij hun clubs, maar toch weten dat ze geen minuten gaan maken...



Misschien is het dan aan Southgate om Maguire in bescherming te nemen en hem een tijdje gewoon niet op te roepen? Dat moet in overleg prima uit te leggen zijn. In mijn ogen heeft Maguire op basis van zijn vorm helemaal niets te zoeken in de nationale selectie. Er zijn heel wat verdedigers die gewoon wekelijks spelen en beter spelen dan Maguire. Ja, hij was in de driemansdefensie op het EK en WK niet slecht maar ondertussen zijn we weer even verder en is het een klap in het gezicht van andere spelers als je Maguire op blijft roepen!

13 september 2023 om 10:43

Southgate is incompetente trainer. Hij heeft geluk dat de Engelse ploeg nog redelijk jong is. In de tijden van Lampard, Gerrard en Scholes had ie allang de kleedkamer verloren. Als het zo doorgaat dan gaat zoiets gebeuren.

13 september 2023 om 11:02

Dat denk ik ook, volgens mij is deze groep niet heel erg moeilijk en vinden ze het wel prima dat er bepaalde spelers bij het meubilair horen. Ik denk dat we erg blij moeten zijn met Southgate als bondscoach van Engeland.. Dat materiaal in de handen van een capabele coach zou een langere dominantie opleveren dan die van Spanje tussen 2008 en 2012..

13 september 2023 om 10:55

Precies het is ook zijn eigen fout. En ook gewoon die van Maguire. De kerel had een kans gekregen om te spelen bij West Ham maar wilde dat niet en blijft eigenwijs bij United. Tja dan is het ook je eigen schuld als je geld verkiest boven speeltijd. Nu gaat het van kwaad tot erger omdat Southgate hem blijft opstellen terwijl die al belabberd is, zeker zonder enige speeltijd.

13 september 2023 om 11:04

Zijn problemen zijn natuurlijk niet opgelost als hij bij West Ham zou hebben getekend. Hij heeft de "pech" dat hij nu een naam heeft en daar gaat hij niet vanaf komen. Ik ben het helemaal met Southgate eens dat de online pesterijen echt veel te ver gaan, maar de laatste blunder (de eigen goal tegen Schotland) zou hem bespaard zijn gebleven als hij hem niet aan had laten modderen in een systeem waar hij niet vaak in speelt terwijl hij in een absolute treurige vorm steekt..

13 september 2023 om 11:13

Niet opgelost maar als je speelt bij je club heb je wel veel meer ritme. Dan kan je het beter doen. Ook in een omgeving wat minder druk bij komt kijken dan een Manchester United. Snap het gewoon niet van Maguire.

Het gaat inderdaad te ver maar het zal er niet beter op worden.
Maguire speelt amper bij United en moet hopen op blessures.
Ik zie niet in hoe hij bij Engeland een hoog niveau gaat blijven halen zonder matchritme. Southgate gaat het zich nog beklagen.

Het gaat ook zeker wel te ver, de hetze tegen hem. Op de één of andere manier lijkt Maguire niet te kunnen functioneren in een elftal waarbij het (even) niet loopt. Hij wordt daar onzeker van en haalt de meest vreemde capriolen uit, lijkt ook zeer gestrest te spelen. In een goed draaiend elftal is hij vrijwel altijd solide en voert hij zijn taken prima uit. United is toch kwetsbaar en het opbouwende spel onder Ten Hag ligt hem niet, met relatief veel ruimte in de rug. Een stapje lager bij een leuke middenmoter die wat gereserveerder spelen denk ik dat hij zo weer opbloeit. Goede speler met al lange tijd een hele matige vorm.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren