Engeland maakt in de eerste helft gehakt van machteloos Spanje

Engeland heeft maandagavond Spanje een lesje effectiviteit toegebracht. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate was in de eerste helft op dreef in Sevilla en ging met een 0-3 voorsprong rusten. Na de onderbreking kon Spanje de schade niet voldoende herstellen, waardoor Engeland een knappe zege boekte: 2-3. Door de winst in de Nations League heeft Engeland in drie duels vier punten verzameld in Groep 4 van Divise A, twee minder dan koploper Spanje.

De formatie van Luis Enrique begon sterk en in de eerste minuten waren er al enkele hachelijke momenten te noteren bij het doel van Jordan Pickford. De keeper wist zijn doel echter schoon te houden, ook bij een poging van Marcos Alonso. Na de eerste beschietingen leek het duel in rustiger vaarwater terecht te komen, maar na een kwartier spelen kwam de uitploeg verrassend op voorsprong. Pickford trapte lang naar Harry Kane, die Marcus Rashford vrij zag staan. De aanvaller van Manchester United bediende op zijn beurt de vrijlopende Raheem Sterling, die vervolgens raak schoot.

De treffer van Sterling betekende zijn eerste doelpunt in 27 duels voor Engeland. De laatste keer dat de aanvaller van Manchester City scoorde namens the Three Lions was 1102 dagen geleden, in oktober 2015 tegen Estland. Spanje was nog niet van de schrik bekomen of Engeland rondde wederom een snelle aanval goed af. Een lange bal van Pickford belandde bij Kane, die zijn tegenstanders van zich afhield en de sprintende Rashford assisteerde. De jongeling nam knap aan met links en vond het net met rechts: 0-2.

De ellende was nog niet voorbij voor Spanje, want zeven minuten voor rust maakte Sterling, na een mooie pass van Ross Barkley en terugleggen van Kane, zijn tweede van de avond. Spanje moest in de tweede helft orde op zaken stellen en invaller Paco Alcácer gaf de thuisploeg snel hoop. De spits kopte raak bij een corner van Marco Asensio en bracht de spanning terug in de wedstrijd. De aanvaller heeft in zijn laatste zes wedstrijden voor club en land tien pogingen geproduceerd en scoorde iedere keer.

Spanje zette aan en Pickford zag voldoende gevaar voor zijn doel. De sluitpost verloor de bal in het strafschopgebied aan Rodrigo en leek de aanvaller daarna te veel te hinderen, maar de scheidsrechter besloot het bij een hoekschop te houden. Engeland hield het bij tegenhouden en slaagde daar wonderwel in. Spanje kreeg voldoende mogelijkheden, maar Pickford zag vooral veel afstandsschoten die naast gingen. In blessuretijd maakte Sergio Ramos nog de 2-3, maar daarna was het duel meteen afgelopen.

Verwacht jij dat Spanje groepswinnaar wordt?