Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Elfrink drukt hardnekkig gerucht over biergooier tijdens PSV - Ajax de kop in

Laatste update:

De man die zondagmiddag tijdens PSV - Ajax een beker bier in de richting van Steven Berghuis gooide komt nog deze avond vrij, zo weet Rik Elfrink te melden namens het Eindhovens Dagblad. De 'supporter' is nog tijdens de wedstrijd opgepakt en overgedragen aan de politie. Hij blijft verdachte in de zaak, maar komt dus wel weer op vrije voeten.

Nadat het zaterdagavond al mis ging bij FC Groningen - NEC - het restant van dat duel moet dinsdag zonder publiek worden ingehaald - liep het ook bij de topper tussen PSV en Ajax uit de hand. Een zogenaamde fan van de Eindhovenaren was zijn emoties niet de baas en gooide een beker bier in de richting van Berghuis toen laatstgenoemde aan de rand van het veld stond. De middenvelder werd niet geraakt, maar het duel werd wel gestaakt.

Na een onderbreking van ongeveer twintig minuten hervatte scheidsrechter Serdar Gözübüyük de wedstrijd. PSV stond op dat moment met 2-0 voor en wist het duel uiteindelijk met 3-0 te winnen. Elfrink schrijft op Twitter dat de verhalen dat de dader een Ajacied zou betreffen uit de lucht gegrepen zijn. De clubwatcher meldt verder dat een lang stadionverbod 'voor de hand ligt'. De man is bekend bij de club.

Niet alleen tijdens de wedstrijd ging het mis. Ook na afloop werden enkele spelers van Ajax bekogeld met bier bij hun gang naar de spelersbus, zo is te zien op een video van Vandaag Inside. Voor wie de beker bier exact bedoeld was is niet bekend. Brian Brobbey was de speler die hem het dichtst bij zich gegooid kreeg. Ook de daders van dat voorval zijn in de kraag gevat en overgeleverd aan de politie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tuurlijk is het geen Ajacied, welke Ajacied wilde nou nog langer naar deze pot kijken. Moet wel een PSV supporter geweest zijn of een sadistische verdwaalde Feyenoorder
Goed dat dit gewoon aangepakt word en ben benieuwd wat de KNVB deze zomer gaat bedenken.

23 april 2023 om 21:20

Toch zat het uitvak vol tot het einde

23 april 2023 om 21:23

Dat gooi ik op de verplichte buscombo, die mochten gewoon niet weg

23 april 2023 om 21:27

hahaha .. soort straf feitelijk ...

23 april 2023 om 21:48

Er was een verplichte trein combi voor de 700 uitsupporters.

23 april 2023 om 21:53

Dat boeit niet in deze discussie, gaat om het idee/gedachte erachter. Het was gewoon een straf om naar dit Ajax te moeten kijken.

24 april 2023 om 00:09

Er zitten ook ajax supporters in de thuisvakken. Heb zelf ook vrienden meegenomen naar die voor de tegen partij waren op mijn seizienskaarten. Maar dat zijn vrienden die zich kunnen gedragen. Wil niet zeggen dat het hidr dat geval is geweest. Maar uitsluiten kun je dat niet

23 april 2023 om 21:29

Je merkt wel dat Ajacieden niet vaak een slecht seizoen doormaken met dit soort reacties…

23 april 2023 om 21:39

Het is karaktervormend ....

23 april 2023 om 21:39



Tja wij zijn het soort volk dat komt controleren of ons cluppie wel wint en de gehele technische staf directie eruit willen flikkeren als het een keertje niet loopt.

Maar wat mij betreft is het simpel. Mislintat OUT -- Overmars IN of Mislintat en v/d Sar Out -- Van Gaal (dubbelfunctie) In.
Verder,
Heitinga OUT -- Bosz IN.
Zo moeilijk is het allemaal niet.



23 april 2023 om 21:57

Mislintat out? Die man is contractueel nog niet eens in dienst, maat. Hij is alleen voorgesteld, volgens mij gaat zijn contract per 1 mei of 1 juni in. Laten we hem eerst ff de tijd geven voor we zijn contract verscheuren.

23 april 2023 om 22:02

Ik zag hem vanmiddag op de tribune zitten naast Hunter ... het leek wel een zwerver .,...

Zegt overigens niets over zijn kwaliteiten ...

23 april 2023 om 22:06

Dat betekend dat hij minder tijd vrijmaakt voor zijn uiterlijk en dus meer tijd voor Ajax vrij heeft. Ik ben nu al fan.

23 april 2023 om 22:10

Ik heb gewoon geen vertrouwen in Mislintat. Daar moet iemand met bewezen diensten zitten, niet iemand die gefaald heeft de laatste jaren.

23 april 2023 om 22:15

Zijn falen is wel erg opgeklopt door media en supporters. Dat valt reuze mee. Die man heeft een neus voor talentvolle spelers voor een spotprijs oppikken en ze dan voor een veelvoud verkopen. Hij haalde Kagawa uit de Japanse tweede divisie, Lewandowski, Piszceck en Blaszcykowsi uit de Poolse, Kaladjzic uit de Oostenrijkse en en Guendouzi uit de tweede Franse divisie. Hij heeft best een positief CV en als hij maar twee van zulke parels binnenhaalt staan we er volgend jaar weer een stuk beter bij.

23 april 2023 om 22:38

Dit zijn gewoon mooie feiten. Er zijn meer spelers die hij ontdekt heeft. Ik begrijp verder de lokroep om Bosz niet zo goed. Ajax speelde goed onder hem door de bloedvorm van enkele van zijn spelers. Verder was het voetballend prima, maar als hij echt zo goed was waarom mheeft hij daarna driemaal gefaald? Zegt toch wel veel over rozijn kwaliteiten.

24 april 2023 om 00:11

Als je Overmars terug wilt zien, heb je een aardig steekje los.

Als je nota bene bij een 2-0 voorsprong het zo bijna verkloot voor je medesupporters. Kan je je toch geen supporter noemen. Wat doet dit soort gajes überhaupt in de stadions.. Ga lekker naar het stand daar biertjes drinken ofzo, man man man.. Je hebt nog geluk dat dit geen talent is en niet kan gooien. Mikt hij raak kan na 60 minuten iedereen naar huis..

23 april 2023 om 22:31

Het wachten is dan ook op het moment dat een groep medesupporters dit zelf niet meer pikt en de beveiliging voor is om zo’n lul eens vakkundig op hun bek te meppen. Kijken of de KNVB en de overheid dan wel haast hebben om eens een effectieve wet eruit te poepen. Collectief straffen vind ik op dit moment geen slechte actie, maar voor structureel beleid heb je echt een dadergerichte aanpak nodig.

Wmb vermenigvuldig je het aantal aanwezige supporters x €1 ofzo om dan de boete voor een gegooid voorwerp uit te drukken. Kijken of er dan enig realiteitsbesef in die botte kop doordringt en zelfs de meest volslagen idioten het ook eens doorhebben.

23 april 2023 om 22:40

Gomes, ik weet niet of je in het stadion zat, maar dit was vandaag al bijna aan de hand. Of de reactie goed is, is maar de vraag, maar wel goed dat het stadion direct reageert op zo'n "leegganger". We kunnen iets vinden van de beslissing (vind het zelf erg snel stilgelegd), maar je merkt wel dat het wat teweeg brengt. Nu maar hopen dat het de goede kant uitvalt...

23 april 2023 om 23:28

Er liepen zelfs mensen weg die zich niet meer konden inhouden, een paar rijen eronder stonden er een paar op springen die tegengehouden moesten worden.

24 april 2023 om 11:35

Ik was er helaas niet bij en kon daarna ook niet veel beelden meer vinden buiten wat te zien was op Espn. Maar zo zie je wel dat het collectief straffen andere, normale mensen aanzet om zich te roeren. Of dat nu fysiek of verbaal is. Als dat op laatstgenoemde manier kan is dat mooi, maar wanneer zo'n 'leegganger' - mooie term trouwens - voor het maatschappelijk belang en het versnelde effect een keer een tik in zijn smoel krijgt om voor de volgende zwakzinnige een preventieve werking te betekenen zie ik dat graag door de vingers.

23 april 2023 om 22:51

Ik vind dat dit moet stoppen en kan mij erg er aan storen, maar deze maatregel is echt te dom voor woorden. Straks gaan supporters bij een 3-0 achterstand in eigenhuis massaal bekertjes gooien.

24 april 2023 om 13:00

Natuurlijk gaan supporters dat niet doen, want je dupeert ook jezelf met een boete en een stadionverbod.

Ja hoe lang wil je dan iemand vasthouden voor een bierbeker gooien? Het is verschrikkelijk gedrag wat we nu aan het uitbannen zijn, maar juridisch is het natuurlijk geen gigantisch misdrijf.

23 april 2023 om 21:24

Dan moeten er juridisch andere wetten opgezet gaan worden in een voetbalstadion dan bijv. op straat.

23 april 2023 om 21:24

Dat kan natuurlijk niet.

23 april 2023 om 21:30

Heeft dat niet te maken met een voetbalwet die ze in Engeland wel hebben?Edit: Ik lees het net na. De voetbalwet is wat complexer dan dat maar die werkt goed in Engeland. Sinds 1990 (!) al lees ik. Dus de straffen zijn wel erg hoog en kunnen zelfs invloed op het paspoort hebben van de betreffende fan. De stadions in Engeland zijn extreem streng beveiligd en fans mogen geen bier (dus bekers) meenemen.

23 april 2023 om 21:40

Er gelden bepaalde huisregels in een stadion aangezien dat privaat (maar publiek toegankelijk) terrein is. Dit zijn gewoon de KNVB-huisregels, die in elk voetbalstadion gelden.
Dat is de reden dat men bijvoorbeeld vrij gemakkelijk, zonder tussenkomst van rechter of veroordeling, iemand een stadionverbod kan opleggen.
De voetbalwet is vooral gericht op een veel strengere handhaving van het stadionverbod, met bijvoorbeeld meldplicht.

23 april 2023 om 21:29

Kunnen ze hier geen poging tot mishandeling ofsoiets van maken? Weet niet hoe het juridisch allemaal geregeld is.

23 april 2023 om 21:38

Poging tot mishandeling bestaat niet. Poging tot zware mishandeling wel, maar daar is hier natuurlijk geen sprake van. Tenzij dit natuurlijk een beker vol zoutzuur was.

23 april 2023 om 21:45

Het zal uiteindelijk op baldadigheid eindigen, als er al iets ten laste gelegd wordt.

23 april 2023 om 21:55

Zal gewoon op basis van de huisregels een stadionverbod worden. Het OM gaat echt niet iemand aanklagen als het binnen een week geregeld kan zijn.

23 april 2023 om 23:21

Poging mishandeling bestaat niet en dat kan ik wel uitleggen. Stel iemand staat op 5 meter van een ander persoon en wil hem slaan of schoppen, wat dus niet lukt, dan zou dat een poging mishandeling. Echter is er geen slachtoffer, want die heeft geen letsel/schade opgelopen

24 april 2023 om 09:33

Dan zou poging tot moord volgens jou ook niet bestaan als ik met een geweer van 15 meter jou net mis, want dan heb je geen letsel/schade opgelopen

Ik vind dat je gewoon geen dingen naar spelers/staf moet gooien

23 april 2023 om 22:34

Ik denk dat de meeste mensen het hier totaal mee eens zijn, maar helaas blijven er altijd een aantal die daar even schijt aan hebben (dus harder straffen, hoewel dit vooral misschien niet het beste voorbeeld is)

Gaat nergens over dit. Het is totale willekeur. Als ik zie hoeveel bier bekertjes richting Samba (Sparta speler) werd gegooid door de Twente fans. Ipv dat daar gestaakt werd, krijgt die speler zijn tweede gele kaart.🤡

23 april 2023 om 21:29

Ja wat hij doet is ook niet slim en moet je nu ook gaan aanpakken als je deze regels wil hanteren. Op deze manier zou bij wijze van spreken een speler van de tegenstander op de reclameborden kunnen gaan staan tegenover de harde kern en we weten dan allemaal wel wat het gevolg is. Dus het moet ook duidelijk worden voor de spelers dus goed dat de scheids hier ingreep een beetje ongelukkig dat hij al een gele kaart had.

Wel hadden ze natuurlijk ook moeten staken inderdaad.

23 april 2023 om 22:36

Door zulke regels zag je wel dat 99% van het stadion direct reageert op zo'n "kneus" (op een goede manier). In hoeverre deze interne terechtwijzing gaat helpen is maar zwaar de vraag...

23 april 2023 om 22:21

Het leven is soms moeilijk om te begrijpen als je niet rationeel kan nadenken

23 april 2023 om 22:34

De 2e gele kaart was meer dan terecht natuurlijk.

23 april 2023 om 23:21

Dat kwam omdat hij voor dat vak stond te provoceren na zijn goal, en dat mag ook niet. Dus volgens de regels was en is die gele kaart terecht.

23 april 2023 om 23:29

Volgens mij gaf de directeur van Groningen wel een mooie reactie door te zeggen dat (sommige) supporters een opvoeding nodig hebben hoe je je moet gedragen in een stadion. Ik zou daaraan willen toevoegen dat ook spelers een (her)opvoeding nodig hebben hoe je je in het veld moet gedragen. Laat ik voorop stellen dat het gedrag van spelers nooit een reden mag zijn om je als supporter te misdragen, nooit. Maar het gedrag van spelers zorgt wel voor een bepaalde sfeer en gevoel. Nogmaals, dat mag geen reden zijn om bijvoorbeeld dingen te gooien, maar ik vind dat spelers en ook de scheidsrechters een aandeel hebben.

Wat is dan de straf waarvoor hij op het bureau zit?

23 april 2023 om 21:44

Zal jij met jouw kennis ook wel in kunnen vullen.. 99% dat hij is aangehouden voor 'het verstoren van de openbare orde.' Maar er is natuurlijk niemand die hem gaat vervolgen voor het gooien van een plastic beker, dus wordt hij na een paar uur weer in vrijheid gesteld. De arrestatie is in deze dan ook een redelijk wassen neus, en meer een signaal dan wat anders.

24 april 2023 om 00:14

Een stadionverbod en een boete.

23 april 2023 om 21:51

Zal baldadigheid of het in kennelijke staat van dronkenschap cq onder invloed van verdovende middelen verstoren van de openbare orde zijn.Beiden worden overigens doorgaans afgedaan met een bonnetje.

Ik heb het al eerder gezegd. Het is een maatschappelijk probleem, niet alleen een probleem bij de supporters van Feyenoord. Als je ondertussen een lijst maakt van incidenten van afgelopen seizoen bij voetbalclubs door supporters kan je bijna alle clubs afvinken.

24 april 2023 om 00:16

Klopt. Maar het zijn meestal zwakzinnige die teveel gezkpen/ geznoven hebben. En die kun je missenbals kiespijn. Wegwezen met die lui.

Ik word er eigenlijk wel een beetje verdrietig van. Volwassen mensen die gooien met kostbaar bier omdat een ander een shirtje aanheeft van de tegenstander. Een biertje kost in een stadion inmiddels al een fortuin en je moet het opdrinken en niet "weggooien". Helaas zie je het in elk stadion in Nederland voorbijkomen. Misschien moeten we eens een pilot gaan doen om een speelronde geen drank meer te verkopen in stadions.

23 april 2023 om 21:32

Maar er zit ook wel eens gewoon urine in Andres13.... Dan drinken ze het bier op en pissen ze in de beker en ja dat wordt dan gegooid.

23 april 2023 om 21:35

Dat is eigenlijk nog triester. Wat een gezeik altijd met die supporters

23 april 2023 om 21:55

@Soccerfan_1

Jij bent werkelijk waar de enige die onder elk (!) artikel begint over dat er wellicht urine in zit, verder is er niemand die het heeft over dat dat een mogelijkheid is.

Is dat omdat je er zelf ervaring mee hebt of probeer je spookverhalen te creëeren? Ik weet dat het bij Twente - Utrecht gebeurd is, maar dat is een uitzondering. De mate waarin jij het telkens benoemd doet lijken alsof er elk weekend tientallen bekers met urine worden gegooid.

24 april 2023 om 07:04

Kom je überhaupt zelf wel eens in een stadion, Soccerfan_1?

23 april 2023 om 21:34

Als ze een halve liter water gooien wordt het ook gestaakt. Bier in de stadions verbannen heeft alleen effect als mensen voor een wedstrijd ook niks zouden drinken, maar dat is niet realistisch. Ik twijfel dan ook of dat, dat echt zal helpen. Daarnaast mag je überhaupt bier kopen tijdens PSV-Ajax? Ik dacht dat, dat een risico wedstrijd is.

Ik was eerst tegen deze aanpak en kan het nog steeds lastig accepteren dat 1 individu het voor een heel stadion kan verpestten. Maar wat je zo langzamerhand wel ziet is dat die mensen letterlijk geluk hebben als ze zonder kleerscheuren het stadion uitgehaald worden. Je ziet wel dat een heel publiek zich tegen dit soort mensen keert, wat er voor zou kunnen zorgen dat mensen er wel 2 keer over nadenken dit te doen.

23 april 2023 om 21:37

Ik bedoelde drank verbieden in de algemene zin van het woord. Dus ook geen fris of water. Mensen kunnen best 2 uurtjes zonder drinken. Nu met die verscherpte regels kan een enkele idioot het verspesten voor het hele stadion. Nu aan het einde van het seizoen wil je niet je thuisvoordeel weggeven doordat één persoon zich niet kan gedragen

23 april 2023 om 21:43

Ook met de wedstrijden tussen mei en september, waar het zomaar 30 graden kan zijn?
Sowieso ontstaan de negatieve effecten van alchohol (baldadigheid, irritatie enzv.) vooral door de afname van het promillage alcohol in het bloed. Mensen worden dus naarder van stoppen met drinken dan van rustig doorgaan.

23 april 2023 om 21:45

Dan kunnen ze het nog steeds verpestten met andere voorwerpen. Al je Drank en eten niet meer verkopen is natuurlijk voor helemaal niemand voordelig. Iedereen kan best een aantal uur zonder eten en drinken maar het hoort er wel een beetje bij. Daarnaast is het voor de club ook niet voordelig omdat het toch inkomsten oplevert. Het moet naar mijn mening wel een beetje leuk blijven voor de mensen die wel normaal naar het voetbal willen kijken, want van de 35000 mensen die vandaag in het stadion zaten heeft slechts 1 iemand uiteindelijk iets gegooid.

Mijn hoop is dat deze regels het duidelijk gaan maken want verdere maatregelen zou ik toch wel erg triest vinden.

Wat een commotie om niks plastic beker waar niks in zat waar een hele wedstrijd voor wordt gestaakt.
En stel dat de wind uit een andere richting blies dan was naar alle waarschijnlijkheid de wedstrijd definitief gestaakt.
aanstekers vuurwerk volle bier bekers daar kan ik nog mee leven maar een lege plastic beker waar gaat dit over doe dan liever iets aan die spreek koren

23 april 2023 om 21:33



Als er niks in zat dan was die ook niet op het veld belandt. En als je zo gaat denken. Dan neem ik de volgende keer een soepkom mee om te gooien. Wel leeg natuurlijk want ja vol is het wel erg maar leeg niet.

23 april 2023 om 21:40

een plastic soepkom?

23 april 2023 om 21:41

Het is idd onzin om onderscheid te maken want dan gaat daar telkens de discussie over. Een tennisbal mag niet, maar een zachte sponsbal wel. Een dienblad niet, maar een soepkom wel. Eieren niet maar een hooibaal wel? Gewoon niks gooien is de enige oplossing. Wat mij betreft is het al onzin dat we pas gaan staken wanneer er raak wordt gegooid.

23 april 2023 om 23:20

Helemaal mee eens, alleen de knvb heeft het zelf al weer moeilijker gemaakt want een bal mag blijkbaar wel

23 april 2023 om 23:31

Oja joh, verkopen ze in de arena ook soep?
Wat kost dat dan....en zitten er ook ballen in?

Hou toch op zeg. Deze regel is echt incidentmanagement vanuit de knvb. Regel is pure paniek omdat er van de duizenden aanstekers dit seizoen één raak is gegooid op Klaassen (en die is kaal). Je moet naar een structurele oplossing door de gooier te straffen. Geen 40.000 anderen in het stadion. Begin eens moet €20.000 boete, levenslang stadionverbod (desnoods ook gebiedsverbod) én meldplicht.

23 april 2023 om 21:43

Die straffen kunnen hoger en net zo goed lager, dat maakt geen reet uit. Het gaat erom dat je gepakt wordt en dat de straf opgevolgd wordt

Leuk voor hem, kan hij vanavond nog bier gooien in het centrum!

Deze regel werkt natuurlijk totaal niet. Nu krijg je elke week gestaakte wedstrijden en gedupeerde supporters en spelers.

23 april 2023 om 22:05

Denk je niet dat op gegeven moment dit soort jongens door de mensen om hen heen gecorrigeerd moeten worden? Dus een corrigerende tik hier en corrigerende tik daar. Dit soort gasten zijn niet goed opgevoed thuis, dan moet de samenleving het maar doen lijkt me. Als je steeds denkt dat je hoofdpersonage bent ik een film wordt je vroeg of laat de realiteit in gemept door iemand met weinig geduld. Ik vind dit anders wel een mooie gelegenheid.

23 april 2023 om 22:48

Gelukkig gebeurde dit vandaag ook direct. Of het goed te praten is of niet daar valt van alle kanten iets van te zeggen, maar er werd wel direct gecorrigeerd. Hopelijk schrikt dit de rest ook af. Vraag blijft wel of wanneer iemand van de harde kern dit doet, dit ook zo "opgelost" wordt.

23 april 2023 om 23:21

Ja maar dat lost het probleem niet op. De week erna is het weer iemand anders. Dit schrikt de rest niet af. Die gooien iets zonder na te denken over eventuele consequenties.

Zou het echt uitmaken voor de 'gooiers' dat ze na 10 minuten gewoon weer verder gaan?

Als je allemaal netten rondom het veld spant is het probleem toch opgelost? Kan er geen beker en met een beetje geluk ook geen aanstekers meer op het veld terecht komen.. geen stakingen meer..

23 april 2023 om 22:01

Ja fijn voor de mensen die in het stadion zitten achter zo'n net... Of voor ESPN die de clubs miljoenen overmaken, die kunnen de wedstrijden dan ook lekker op beeld zetten..

Deze aanpak is nu even beter en kan misschien na een paar vervelende voorbeelden het gedrag van supporters veranderen.

Ik denk juist dat het wel gaat werken.
Je zag bij zowel Groningen als PSV veel boosheid en onbegrip bij de andere supporters, spelers en clubleiding.
Nog een paar speelrondes en zelfs de aller domsten gaan het doorkrijgen.

23 april 2023 om 23:32

Ik was vanmiddag in het stadion en het is wel waar wat je zegt, want een groot deel van het stadion reageerde er wel op. Maar ja als je dan na afloop ziet wat een dom volk zich dan bij de Ajax bussen verzamelt dan denk ik toch weer dat sommige gefrustreerde individuen te dom zijn om dat in te zien

24 april 2023 om 10:20

Mee eens. Ik snap daar ook geen ruk van. Je hebt net een heerlijke 3-0 kunnen vieren en dan nog ga je bier gooien? Weg met dat soort eencelligen.

Zelfde als met uitfluiten ex-spelers. Hoe kom je erbij om Stevie de hele tijd uit te fluiten? Al vroeg van de opleiding van Ajax naar die van PSV, mooi traject gedraaid, mooie en succesvolle periode in het eerste van PSV gespeeld en voor een goed bedrag naar Spurs. Een bedrag dat PSV door Corona heeft gesleept.
En dan alleen omdat ie bij de “aartsvijand” is gaan spelen gaan uitfluiten? Vreselijk dom.

24 april 2023 om 11:20

Tja, wat je vooral merkt, is dat er nog al wat frustratie heerst richting Ajax. En dat zie je dan dis ook na afloop. Denk inderdaad, ga lekker je 3-0 vieren.
Maar er werd niet alleen naar Bergwijn gefloten helaas. De liedjes waarom de PSV supporters niet naar de arena mochten komen, werden ook weer vrolijk herhaald.

Tja, nou is het gedrag bij ons vaak niet beter op bepaalde locaties in het stadion:-)
Maar ja te triest voor woorden eigenlijk.

Het is waanzin om hier voor wedstrijden te staken. Vis die supporters uit het publiek en isoleer hen drie dagen. Het gaat hier om een vloeibare substantie, waar geen letsel mee veroorzaakt kan worden. Dat dit gedrag een halt moet worden toegezegd is duidelijk. Papieren vliegtuigjes zijn gevaarlijker

Heel vervelend allemaal, maar ik verwacht dat het nog niet snel opgelost wordt voor dat een supporter nog wel iets gooit naar spelers of een scheidsrechter. Juist is het ook een groot maatschappelijk probleem waar politiek bij moet betrekken om samen met Knvb, justitie en politie alles goed bespreken wat nog opties zijn. KNVB heeft ook de regels na 2 weken echt aangescherpt en scheidsrechters hebben hierdoor instructies gekregen van hun baas over staken van een wedstrijd.

Ik denk namelijk dat FC Groningen-Ajax een risico wedstrijd wordt waar ook een supporter kan misdaan en namelijk kan je misschien ook verwachten dat paar wedstrijden gestaakt kan worden wegens rellen, voorwerpen gooien naar anderen en vuurwerk afsteken. Misschien is het ook verstandig om eens kijken wat een sanctie kan worden als een supporter toch vuurwerk gooit naar een speler... Bij dit voorval moet de wedstrijd meteen stilgelegd en niet meer verder spelen.

Een idee;
een bekertje gooien 3 punten mindering 2 wedstrijden zonder publiek 50.000 euro boete
een aansteker gooien 10 punten in mindering 4 wedstrijden zonder publiek 100.000 euro boete
een vuurwerk gooien 20 punten in mindering 15 wedstrijden zonder publiek 500.000 euro boete
een bom gooien 30 punten in mindering heel seizoen zonder publiek 1 miljoen euro boete
Kwetsende spreekoren 7 punten in mindering 1 wedstrijd zonder publiek 10,000 euro boete
Rellen uitlokken met supporters van tegenstander 8 punten in mindering 2 wedstrijden 25,000 euro boete
Iemand veld betreden tijdens de wedstrijd 5 punten in mindering 2 wedstrijden zonder publiek 15,000 euro boete
Scheidsrechter omkopen 40 punten in mindering, verplichte degradatie naar lagere klasse, boete naar vermogen van de club.

Naar mijn idee kunnen deze straffen zwaar genoeg zijn voor elke club die regel overtreedt, zowel ook voor supporters afschrikkend werkt om herhaling te voorkomen. Iemand omkopen en bom gooien in de wedstrijden zijn volgens mij heel zware delict zowel erg zwaar gestraft kan worden, waar ook club met grote gevolgen moeten dragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren