Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Egyptische coach neergeschoten in Libië na eerste puntenverlies

Laatste update:

Hossam Al Badri is dit weekend met de schrik vrijgekomen. De Egyptische coach van het Libische Al Ahli Tripoli werd zaterdag, kort na een gelijkspel tegen Al Sowaihili, bij zijn huis neergeschoten. Al Badri overleefde het incident, waarvan het nog onduidelijk is of het iets met het resultaat van de wedstrijd te maken heeft. De daders zijn vooralsnog niet gevonden.

Al Ahli speelde met 1-1 gelijk tegen Al Sowaihili en bij thuiskomst werd Al Badri beschoten door drie mannen die in een auto zaten. "Hij is in orde, maar zeer geschrokken van wat er is gebeurd", laat Al Ahli weten in een persverklaring. "De politie is een onderzoek gestart." Al Ahli won de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen en verspeelde zaterdag voor het eerst punten.

De competitie in Libië had sinds februari stil gelegen, vanwege de problemen met Muammar Gaddafi, maar inmiddels rolt de bal dus weer. Het Afrikaanse land wil in 2017 de Afrika Cup organiseren, maar lijkt niet veel te kans te maken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

tja wat moet je hiervan zeggen.

Je zou eigenlijk moeten overwegen om de competitie stil te leggen als je zeker weet dat de aanleiding van de aanslag gerelateerd is aan het puntverlies dat zijn team heeft geleden.

13 oktober 2013 om 23:29

Dat gaat wel heel erg ver. Had de politiek stil moeten staan na de dood van Pim Fortuin? Of de muziekwereld na het overlijden van Michael Jackson? De wereld gaat door. Ook als dit te maken heeft met de uitslag of doorstart van de competitie. Wel moet dit goed onderzocht worden.

13 oktober 2013 om 23:31

Niet eens een seconden over nadenken. Meteen stil leggen. Zie dit als een hele directe waarschuwing dat het land en het gebied eromheen dus blijkbaar nog niet klaar is om dingen als sport weer door te laten gaan.

heel veel sterkte naar de arme man. Hoop dat hij snel weer de oude is.

13 oktober 2013 om 23:45

Dit soort gekken blijven altijd rondlopen. Moeten die mensen dan ook nog eens hun zin krijgen? Juist nu moet het land laten zien dat dit soort daden niet meer getolereerd worden en mensen zich niet meer laten leiden door angst. De gene die dit gedaan heeft moet gevonden en gestraft worden, maar het voetbal of welke andere sport stil leggen om één gek... Dan geef je die gek wel heel veel macht en in mijn ogen teveel..

13 oktober 2013 om 23:48

Dingen als sport heb je juist nodig om een land weer aan de praat te krijgen. Als je nu het kleine beetje entertainment dat ze daar hebben ook weer weghaalt, kan je nog meer problemen veroorzaken.

13 oktober 2013 om 23:51

Inderdaad. Kijk hoe ons land door sport verandert in een Oranje eenheid. Of in België, waar plaatsing voor het Wereld Kampioenschap ook invloed heeft op de eenwording van het land.. sport verbind.

14 oktober 2013 om 12:23

Sport verbind in een land dat gezond is ja. Wanneer er mensen worden doodgeschoten omwille van de sport dan verbind sport echt niet meer!
Dit kan betekenen dat de basisvoorwaarden nog niet aanwezig zijn om sport te beoefenen en de doelen die sport kan hebben te realiseren.

Ook het argument 'dit soort gekken blijven altijd rondlopen' vind ik een bijzonder slecht argument. Ten eerste hoeft dit niet waar te zijn, ten tweede betekend dit niet dat we dan maar moeten doen wat we altijd doen als een kudde hersenloze schapen.

Ik zou een duidelijk signaal naar iedereen afgeven door de competitie stil te leggen en de boodschap uit te stralen: Dit kan niet in ons land! Eerst moet er ruimte zijn om hier over na te denken zodat we weer een 'frisse' start kunnen maken met als doel verbroedering inderdaad....dit gaat echter niet vanzelf!

Vervelend voor de vrienden en familie. Sterkte!

On: Jah wat moet je hier nou weer van zeggen.of iemand wel of niet een goed persoon is , lijkt me toch geen reden om iemand kapot te schieten, en die persoon zo zijn of haar leven af te pakken.

Dan waren die ultra's van Levski Sofia nog wel best aardig..

14 oktober 2013 om 16:09

Hoezo maak je deze vergelijking? Er staat nergens dat hij neergeschoten is door 'de aanhang'.

Het ligt ook niet voor de hand om in zo'n levensgevaarlijke dictatuur te gaan werken maar dit gaat wel heel ver.

Wat een waanzin. En dan al helemaal als je vrijwel bovenaan staat!

13 oktober 2013 om 23:48

Soms kan het ook te goed gaan.. Wie weet heeft een supporter van een rivaliserende club dit wel gedaan..

13 oktober 2013 om 23:54

In dat geval zou ik helemáál snel emigreren. Er zijn immers veel meer supporters van rivaliserende clubs dan supporters van de eigen club (dat geldt voor elke club ter wereld).

13 oktober 2013 om 23:57

Ja, maar het gaat niet om absolute aantallen. Het gaat om het aantal personen dat in staat is zo'n actie uit te voeren.

Wat de fuq!! Hoe gek kan het worden

Door drie mannen dan nog, en het overleven?! Da's echt geluk hebben. Maar waar zijn ze toch mee bezig in Libië. Het wordt in Noord-Afrika met de dag gekker en gekker, en de Westerse wereld denkt dat het probleem opgelost sinds de dood van Khaddafi. Het is eigenlijk alleen maar erger geworden.

Het is natuurlijk van de zotte dat iemand vanwege puntverlies wordt neergeschoten, maar het is helemaal belachelijk als je je bedenkt dat Al Ahli recordkampioen is en waarschijnlijk ook dit jaar lachend de titel mee naar huis neemt. Zelfs voor een megasuperextreem fanatieke supporters was er dus geen aanleiding om zich tot zulke lage en wanhopige daden te verlagen.

14 oktober 2013 om 00:09

Wie zegt dat deze zaak voetbal gerelateerd is,en zo ja, het geen support van een rivaliserende club was?

Zo, dat is toch wel even schrikken. Hier moet toch wel wat aangedaan worden, ongeacht of het met de wedstrijd te maken heeft of niet. Verder heel veel sterkte!

Geen woorden maar daden.

Er gebeuren Wausse dingen in libie. Maar dat had die coach moeten weten. je gaat werken in een land waar t economisch en politiek onveilig is. Wat dat betreft is het in libie een stuk gevaarlijker dan in zijn vaderland egypte. Maar goed..sterkte met het herstel.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren