Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerste goal Ronaldo in 2022 resulteert in zwaarbevochten zege van United

Laatste update:

Manchester United heeft dinsdagavond in de Premier League een zwaarbevochten overwinning geboekt op Brighton & Hove Albion. Cristiano Ronaldo zette the Red Devils met zijn eerste treffer van 2022 op voorsprong, waarna Bruno Fernandes de zege diep in blessuretijd veiligstelde: 2-0. Door de zege stijgt United na de vierde plaats met 43 punten uit 25 duels.

De verwachting was dat United het duel met Brighton na drie opeenvolgende officiële wedstrijden zonder zegen getergd aan zou vangen. Daarentegen kwam het eerste gevaar in de openingsfase op naam van de bezoekers, nadat Jakub Moder in het zestienmetergebied van de tegenstander vrijgespeeld werd en dacht David de Gea te kunnen verrassen in de korte hoek. Na een moeizame balaanname van Darren Webster liet ook de thuisploeg zich voor het eerst in offensief opzicht gelden. Jadon Sancho werd in stelling gebracht door Ronaldo en kreeg een serieuze mogelijkheid om de score te openen, maar de aanvaller rekende buiten Roberto Sánchez, die alert reageerde door zijn doel te verkleinen.

Joël Veltman maakte in de defensie van the Seagulls opnieuw een goede indruk en stond op slag van rust ook aan de basis van een volgende kans voor Moder door zijn ploeggenoot met een voorzet op maat te bedienen. Moder leek met een kopbal richting de bovenhoek de ban voor Brighton te breken, maar met een uiterste reflex wist De Gea United voor een achterstand te behoeden. De ploeg van manager Graham Potter overtuigde met een sterke eerste helft. Het leverde Brighton uiteindelijk niets op, want werden de eigen glazen in een mum van tijd ingegooid.

Yves Bissouma leed slordig balverlies op eigen helft, wat direct afgestraft werd door Ronaldo. De Portugese steraanvaller dribbelde naar binnen en haalde vervolgens vanaf de rand van het zestienmetergebied vernietigend uit: 1-0. Nauwelijks bekomen van de achterstand stond Lewis Dunk als laatste man te slapen toen Anthony Elanga hem de bal ontfutselde. De verdediger moest aan de noodrem trekken en waar scheidsrechter Peter Bankes de overtreding in eerste instantie nog af wilde doen met een gele kaart, kwam hij hier na tussenkomst van de VAR op terug door de mandekker de rode kaart te tonen. Met een man minder moest Brighton zich beperken tot verdedigen. Zo was Ronaldo tot tweemaal toe met het hoofd dicht bij zijn tweede treffer van de avond en kon Sánchez met zijn benen redden op een doelpoging van Fernandes.

Brighton gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich in de slotfase weer in de wedstrijd. De Gea bleek al meerdere keren een sta-in-de-weg voor Moder. De ene keer dat de sluitpost geen antwoord had op een inzet van de Poolse middenvelder, werd hij gered door de lat. De thuisploeg hoopte diep in blessuretijd nog een punt uit het vuur te slepen, maar liep via een counter nog tegen de 2-0 van Fernandes aan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit hadden ze nodig. Zowel United als de Portugese vedettes van de ploeg. Wel schitterende goals!

15 februari 2022 om 23:58

Weet iemand wat met Wan-Bissaka is gebeurt ?

16 februari 2022 om 06:40

Niet aanvallend genoeg bevonden voor Ragnicks speelwijze

16 februari 2022 om 15:44

Die kan er gewoon niet veel van. In zijn laatste drie seizoenen heeft die 82 wedstrijden gespeeld, maar twee doelpunten gemaakt en maar acht assists gegeven. Bovendien brengt die aanvallend helemaal niets en laat die de rechtsbuiten verzuipen. Vaak balverlies of het is een tikkie terug waardoor al het tempo weer uit de wedstrijd is en hij het probleem bij een ander neerlegt. Iedereen heeft het altijd over Maguirre, maar ik vind 56 miljoen voor deze extreem slechte back toch nog wel wat erger.

16 februari 2022 om 00:14

Bij dit doelpunt had ik wel even die oude Man United vibes, een flits van Ronaldo op snelheid (ik weet was korte sprint) en dan geen ingestudeerde manier van juichen maar lekker die emotie eruitgooien. Heerlijk dat stadion dat nog altijd uit volle borst met hem meejuicht!

Ongelooflijk zijn eerste goal van het jaar in februari,normaal hadden hij en messi na 1.5 maand 12 goals minimaal,alleen wat ronaldo wel nog steeds heeft is het vlammetje,bij messi lijkt het vlammetje te zijn uitgedoofd..

15 februari 2022 om 23:24

Beiden gewoon niet meer zo goed. Helaas hebben we geen echte vervangers op het moment. Hopelijk kunnen Haaland en Mbappe dat worden

15 februari 2022 om 23:26

Op het moment zeker, toch wil ik die giganten niet op een eerste seizoen bij een nieuwe club/competitie afschrijven ondanks de leeftijd. Ik zie ze zomaar na de zomer weer geweldig presteren. In de cl lukte het dan bijv wel weer op bepalende momenten bij beiden. Natuurlijk niet op hun echte top (dat was echt bizar), maar sommige mensen doen nu alsof ze middelmatige spelers en passe zijn.

15 februari 2022 om 23:31

Ik vind ze qua talent minder dan ronaldo en messi,mbappe is voetballend niet zo sterk als messi en haaland vind ik eenzijdig vergeleken met ronaldo,ze hebben wel een betere begin van hun carrière qua goals maar dat komt omdat ze meteen in de punt spelen terwijl ronaldo en messi op andere posities begonnen..

15 februari 2022 om 23:32

@Az, ben ik niet met je eens. Beiden zijn allebei nog wereldtop. Weliswaar minder goed dan zijn eerst waren, maar nog steeds van het hoogste niveau. Je moet alleen niet vergeten dat beide mannen al vrij oud zijn. Messi kan niet meer de hele wedstrijd dribbelen en de tegenstander opzoeken, zoals een jeugdige mbappe daar wel de energie en benen voor heeft. Maar nog steeds heeft hij een beter inzicht en betere steekballen dan menig topspeler. Ronaldo is ook nog steeds een killer en qua spitsenkwaliteiten nog 1 van de beste. Hij speelt alleen in een team wat veel minder kansen creert dan hij gewend is en hij heeft niet meer de benen om te gaan dribbelen of om 100 loopacties te maken of lange sprints uit te voeren. De lichamen beginnen op te raken, maar de kwaliteiten zijn er nog steeds.

15 februari 2022 om 23:41

@bruh, ik ben het voor 95% met je eens, maar het probleem bij united is niet het creëren van kansen, maar juist het afmaken. In de afgelopen 5 wedstrijden 87 schoten en 6 doelpunten als ik me het goed herinner. Volgens mij vandaag daar ongeveer 8 uit 100 van gemaakt, dat ligt niet aan het krijgen van de kansen, maar aan her afmaken

16 februari 2022 om 01:26

Ik dacht dat ik het nooit zou durven zeggen, maar denk dat Barcelona het helemaal niet erg vind dat grootverdiener Messi weg is

Ook echt een prachtige goal van ronaldo. Heerlijk.

Toch mooi om te lezen dat Veltman ook gewoon nog steeds lekker meedraait in de Premier League. Ook al kreeg hij vaak kritiek over zich heen in zijn Ajax tijd, blijkt hij toch een erg stabiele speler te zijn. Speelt eigenlijk alles bij Brighton, die toch prima meedraaien op een 9e plaats.

15 februari 2022 om 23:24

BHA speelt gewoon heel aantrekkelijk leuk aanvallend voetbal. Dat past gewoon erg goed bij Veltman. Gewoon als back. Centrum is die te klein voor.
Ja de PL is fysiek. Maar als je gewoon dat balletje laat rollen, kun je overal mee doen.

15 februari 2022 om 23:24

Draait prima mee het systeem van Brighton ligt hem ook bijzonder . Maar voor de rest is hij niet erg opvallend wat niet zo erg is als een verdediger maar de andere centrale verdediger van brighton is bijvoorbeeld veel beter

15 februari 2022 om 23:29

Ach, de Premier League wordt hier ook al jaren schromelijk overschat. Natuurlijk kan een verdediger met jarenlange ervaring bij een voetballende ploeg als Ajax prima meedraaien bij een relatief kleine club in de PL. Ik lees hier soms wel rare dingen, Ajax maakt 't de laatste jaren de top van Engeland moeilijk maar spelers van Ajax zouden niet mee moeten kunnen bij de mindere goden in Engeland?

16 februari 2022 om 10:47



Nou, dat heeft het verleden toch gewoon uitgewezen? Denk aan Klaassen, Haller, Berghuis, Stekelenburg, (tadic in mindere mate) en bij (een slecht) United, van de Beek en Blind.. Moet je eens kijken wat een lijst aan namen dat eigenlijk is, die het niet gered hebben in de Premier League, maar floreren voor Ajax.
Eigenlijk alleen Ziyech lijkt nu goed genoeg voor de PL kijkende naar de afgelopen jaren.
Dus zo raar is het niet wat je leest...

Eindelijk kwam United een keer goed die kleedkamer uit.
Vond de rode kaart wat discutabel. Maar goed.
Maar United had het daarna eerder af moeten straffen met de kansen die ze kregen.
Iig weer eens een overwinning.
Wel verdiend qua kansenverhouding.

Wat ik opmerkelijk vond wat de verslaggever vertelde. Dat Ragnick verteld heeft dat ze met spelers als Maguire niet die press voetbal kunnen spelen. Dan zet je die knakker er toch naast. En speelt je met Lindelof en Varane. Of Bailly.



Belangrijke zege, maar wat een matige eerste helft. Gelukkig liet Ronaldo toch even zijn klasse zien, prachtige goal. Sancho begint ook steeds beter te spelen, weer een paar prachtige acties gezien van hem. Heerlijke speler waar wij echt nog veel plezier aan zullen beleven.

Laatste stukje gekeken, maar als je tegen 10 man met 1-0 voor en nog een kwartier te spelen niet eens een fatsoenlijke press kunt zetten zit er echt iets niet goed. Spelers of de coach? Zeg het maar, Brighton had dik de overhand en dat was imo niet omdat Utd het toe liet.

15 februari 2022 om 23:32

Want waarom moet United de gehele wedstrijd press zetten dan? Of de 2e helft tegen 10 man??
Voor jij je laatste kwartiertje ging kijken. Had United de grootste en meeste kansen gehad. En hadden ze 3-0 voor moeten staan.

15 februari 2022 om 23:38

Lijkt mij beter om de bal te hebben ipv achter de feiten aan te lopen. Het leek er in niets op dat Brighton een man minder had. As jij de bal heb, ken de tegenstander nie scoren.

16 februari 2022 om 00:03

Ragnick doet het fantastisch. Pas één van zijn elf competitie wedstrijden verloren. United heeft meer kwaliteit dan Brighton, maar Brighton heeft meer voetballende spelers. Raar maar waar. Daarom heeft United moeite met kansen creëren en structureel te winnen, dat lukt niet met houten klazen en renpaarden.

16 februari 2022 om 00:13

Fantastisch zou ik het niet noemen, heb je gezien tegen wie ze speelden in die 11 potjes? En dan ook nog de helft ervan gelijk spelen geloof ik.

16 februari 2022 om 00:58

Scorebordjournalistiek. Het belangrijkste van alles: het spelbeeld is niet om aan te gluren. Er zit ook geen enkele structuur in. Het is 90 minuten jezelf afvragen wat United gaat doen en 4/5 keer per wedstrijd hopen op een bevlieging van individuele klasse. Maarja tegenwoordig gaat voetbal alleen maar om statistieken en wat er op papier staat. Mensen kijken alleen nog maar sofascore, livescore en samenvattingen.

16 februari 2022 om 00:58

Fantastisch zelfs moet niet gekker worden. Punten worden regelmatig met hakken over de sloot over de streep gesleept. Daarnaast is het huidige schema flinke reeks wedstrijden tegen de onderkant vd competitie. Aantal punten is vooralsnog behoorlijk schamel. Volgende maand komen er wat echte tegenstanders dan kunnen we zien of ze zo fantastisch zijn.

16 februari 2022 om 10:07

@Samcro De enige ploeg die alles wint is City en in mindere mate Liverpool. Al de rest kan niet zomaar winnen van de 'kleinere' ploegen. Als ik naar de resultaten van Man U, Arsenal, West Ham en Tottenham kijk tegen de 'kleinere' ploegen zijn ze redelijk vergelijkbaar. Ik zou het niet fantastisch noemen maar er is wel vooruitgang tegenover Ole waar wij veel verloren en we zitten nog altijd in de top 4 race. Meer kunnen we niet aan momenteel, dat is wel de realiteit.

16 februari 2022 om 11:49

Busby, Utd krijgt nu een run waar ze tegen alle topploegen moeten. In mijn ogen had je juist moeten profiteren van de afgelopen run die erg makkelijk was maar waar veel teveel gelijk gespeeld is. Over een maand kan je zomaar 10pnt achter lopen op de top 4. Verder wel met je eens dat de andere ploegen die voor top 4 strijden ook niet constant presteren, maar zonder op de zaken vooruit te lopen, als ik naar ons spel kijk en naar dat van Utd en Spurs spelen wij wel het beste voetbal en hebben we imo de grootste kans om in de top 4 te eindigen. Maar goed, kan zomaar dat ik het nu gejinxt heb

edit, die run is in maart, dan heb je City, Spurs en Liverpool achter elkaar. Ik was 2 weken te vroeg met mijn opmerking.

16 februari 2022 om 13:34

Momenteel zijn jullie wel beter maar jullie smalle kern kan jullie echt parten spelen. Daarnaast Martinelli die geschorst etc, dat gaat jullie zuur opbreken. Daarnaast denk ik en hoop ik dat Ragnick zijn speelstijl meer geschikt is tegen de betere ploegen waar wij vooral op counter gaan spelen denk ik.

16 februari 2022 om 15:12

Samcro, hij heeft 6 gewonnen, 4 gelijk en 1 verloren, dat is niet slecht vind ik, zeker als je naar de onsamenhangende en povere selectie van United kijkt. Je kunt ook gewoon onmogelijk met dit materiaal voetballend willen spelen. Er zit geen enkel voetballend vermogen vanuit de keeper, backs, centrale verdediging en vanuit het centrale middenveld. De spelers die wel een beetje techniek hebben zijn dan weer niet dynamisch genoeg of niet sterk in de korte combinaties. Ik mis dynamiek, spelers die makkelijk kunnen wegdraaien, korte combinaties, handelingssnelheid, ze hebben gewoon de verkeerde spelers ingekocht. Arsenal koopt dan wel de juiste spelers die niet alleen de gehele basis kwaliteiten bezitten, maar ook juist voetballend prima onderlegd zijn. Op de lange termijn ben je daar altijd meer succesvol mee.

Ik heb alleen laatste minuten gekeken na de wedstrijd van PSG en alleen cr7,de Gea en Bruno zijn Man u waardig. Vooral Rashford met een waarde van 93 miljoen maakt constant de verkeerde keuzes is echt om gek van te worden dat als neutrale kijker. Man u moet werk maken van Wirtz en een verdedigende middenvelder want mctominay probeert heel hard maar hij heeft het niet

Dramatische match van United. Eerste helft gedomineerd door Brighton en door hun eigen geklungel de match gewonnen. Bruno en Ronaldo die weer kansen missen, Rashford die het helemaal kwijt is op het moment. Je ziet elke week dat bij balverlies van United ongelofelijke ruimtes onstaan waar elke ploeg gebruik van maakt. Dat is toch echt wel iets tactisch en waar op getraind moet worden dus ik snap niet hoe dit elke week terug komt.
Ik geloof tegen het beter weten in dat het zal verbeteren.

15 februari 2022 om 23:41

Denk dat we allebei wel weten hoe het komt. Vaak genoeg hierover gehad.

Als de spelers niet goed genoeg zijn, kun je ze ook niet beter maken. Of snappen ze het niet hoe ze beter kunnen presteren.
Maguire Fred SMT Rashford (op dit moment slecht) Dalot (staat soms ineens spits)
Is gewoon niet goed genoeg. Zou een ploeg als Leicester of Villa geïnteresseerd zijn in een van deze spelers? Staan allemaal wel in de basis.

15 februari 2022 om 23:48

Bij Aston Villa zouden menig speler in de basis staan bij ons, vandaag ook die Cucurella zien spelen. Die speelt zowel Shaw als Telles gewoon eruit.

15 februari 2022 om 23:58

Zeer zeker dat veel spelers niet goed zijn en Rashford en Dalot moeten zeker niet op dezelfde kant spelen. Wij kopen ook een RV en spelen hem nu gewoon links lol.
Maar los van dat kan je gewoon compact spelen en de ruimtes klein houden. Daar heb je geen wereld spelers nodig. Dan zie je Bruno en McFred meters van elkaar altijd, ze hebben geen idee hoe middenveld dicht te houden.

Ronaldo en Messi zouden op hun 40e nog menig verdediger de stuipen op het lijf jagen, al is het maar door de naam. en Oblak wordt denk ik elke avond voordat hij tegen Ronaldo schreeuwend wakker badend in het zweet, want hij heeft toch wat goals om zijn oren gehad. en Simeone zal ook niet lekker slapen

15 februari 2022 om 23:54

Nog even en ze zijn klaar.. 😔

Jongens, we worden gewoon weggespeeld door 10 man van Brighton. Er zit echt totaal geen plezier, beleving of creativiteit in dit elftal. Stuk voor stuk (sub)top spelers, maar hoe vaak ik voor me scherm heb lopen schreeuwen ‘loop dat gat in’ is echt niet normaal. Er dit 0,0 dynamiek in het spel, en de manier waarop Ragnik die 2-0 viert, nadat ze die lucky meekrijgen door een knullige fout, tegen 10 man, verraadt voor mij eigenlijk al dat dit een resultaat coach is en niet eentje die wil bouwen op langere termijn. Zit je met 1 scherm te kijken naar PSG - Real, zie je toch echt dat ze ver van dat niveau verwijderd zitten. Dat terwijl we qua materiaal niets onderdoen voor Real.

16 februari 2022 om 01:01

0,0 dynamiek, Ragnick slechte coach, geen creativiteit, alles wat je zei was spot-on, maar dan je laatste zin.... Vriend. Dat Real vandaag kansloos 1-0 verloren heeft, wil niet zeggen dat Real qua materiaal enigszins gelijkwaardig is aan United. Real met zijn beste 11 zou denk ik 5-0 van United kunnen winnen. Desalniettemin gun ik je het beste komend seizoen. Lijkt me pijnlijk om als fan te zien hoe slecht beleid er gevoerd wordt met zo een legendarische club. Ik als culé heb er momenteel ook last van bij Barca. Al is dat nog wel iets minder erg dan bij United😅

16 februari 2022 om 06:55

Over m’n laatste zin, ik wil dat nieteens een mening noemen. Lijkt me gewoon feitelijk correct. Ze hebben een beter middenveld en ze zijn verdedigend stabiel, maar om 5-0 te winnen heb je meer nodig dan Benzema en Vinicius. Wij zijn daarin gewoon veel breder dan Real. Iedereen heeft het over Maguire dat hij een draaicirkel heeft van een volgeladen cementwagen, maar zo een Miltao zou ik nieteens aan de bal willen hebben in m’n ploeg. Nee Real en United zijn qua materiaal minimaal gelijkwaardig, maar waar Real eigenlijk geweldig beleid voert, doet United precies het tegenovergestelde.

Ik zie dat je Barca fan bent.. het zijn inderdaad lastige tijden voor ons, maar laten we hopen dat we ons diepste punt al bereikt hebben..

16 februari 2022 om 12:33

Militao heeft dan ook een Alaba en Carvajal naast zich die uitstekend aan de bal zijn, wat het complementair maakt.

16 februari 2022 om 13:45

Militao niet aan de bal hebben? Of je bent aan het trollen of je hebt nog nooit een wedstrijd van hem gezien

16 februari 2022 om 19:13

Heb meerdere wedstrijden van hem gezien. Is redelijk aan de bal (net als Maguire), maar doet gekke dingen onder druk. Ook vaak een bal verkeerd raken bij het uitverdedigen.

Zijn eerste goal van het jaar dan eindelijk te pakken. Zowel United als Ronaldo heeft het nog niet. Nu was het weer niet goed maar wel gestreden en eindelijk weer eens de 3 punten

pff De Gea wat een vorm heeft deze man de afgelopen maanden, anders had manu niet eens top 4 gestaan en hoe lang mag harry mcguinness nog blijven staan wat een koekebakker

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren