Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ecuador waarschuwt Nederland en opent WK met klinkende zege op Qatar

Laatste update:

Ecuador heeft de openingswedstrijd op het WK probleemloos naar zich toegetrokken. Het team van Gustavo Alfaro had helemaal niets te duchten van gastland Qatar, dat met een 0-2 verlies nog goed wegkwam. Enner Valencia was de absolute uitblinker namens Ecuador, en was ook verantwoordelijk voor de gehele doelpuntenproductie. De bal ligt nu bij groepsgenoot Nederland, dat maandag om 17.00 uur aantreedt tegen Senegal.

Dagen voordat er werd afgetrapt in het Al Baytstadion stond het duel al onder hoogspanning. Amjad Taha, een journalist en onderzoeker van het British Middle East Center for Studies and Research, beweerde vrijdag dat Qatar een achttal spelers van Ecuador zou hebben omgekocht om het duel met 1-0 te verliezen. Dat zou ten overstaan van een som van in totaal circa zeven miljoen euro zijn. Bondscoach van Qatar Félix Sánchez wuifde dat gerucht echter al snel weg.

De openingsfase van de WK-ouverture sprak in ieder geval in Sánchez' voordeel. Na een kwartier spelen haalde Qatarese doelman Saad Al-Sheeb Valencia neer, waarop scheidsrechter Daniele Orsato naar de stip wees. Valencia ging zelf achter de bal staan en zette Al-Sheeb op het verkeerde been: 0-1. Daarvoor had de Ecuadoraanse aanvalsleider al een treffer afgekeurd zien worden door de VAR.

Valencia was dan ook de man waar het om draaide bij de Zuid-Amerikanen. Na een halfuur spelen kopte de spits van Fenerbahçe de bal knap uit de draai raak op aangeven van Angelo Preciado. Dat Valencia na een half uur ineens begon te strompelen, moet de Ecuadoranen dan ook zorgen hebben gebaard. Hij kon toch verder, en zag hoe Almoez Ali op slag van rust tóch een kans kreeg voor Qatar. De aanvaller kopte echter naast, en stond bovendien buitenspel.

Het was een meevaller voor Ecuador dat Valencia 'gewoon' terugkeerde na de pauze. Hij was echter niet meer zo gevaarlijk als in het eerste bedrijf, net als de rest van zijn ploeg. Al-Sheeb moest na 55 minuten nog ingrijpen op een poging van Romario Ibarra, voordat het duel gestaag doodbloedde. Het meest spraakmakende moment van het vervolg was de wissel van Valencia een kwartier voor tijd, al is het nog onduidelijk of dat uit voorzorg was. De stand bleef in ieder geval ongewijzigd en Qatar verloor zo zijn eerste WK-duel ooit.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is het jaar van het slechtste gastland ooit kunnen we wel stellen. Verder heel zakelijk uitgespeeld door Ecuador, want voor hen was wel duidelijk dat ze met geen mogelijkheid nog een goal tegen zouden gaan krijgen. Hopen dat het qua voetbal beter gaat worden aankomende dagen.

20 november 2022 om 19:02

Zoo, ben net wakker. Hoeveel is het geworden? Gaaaap

20 november 2022 om 19:03

Vermakelijke wedstrijd vond ik het als neutrale kijker. Ik probeer als voetballiefhebber al dat politieke gedoe weg te laten en te genieten van het mooie spelletje. Ik ben geen diplomaat of president maar een gewone burger en wil gewoon genieten van een potje voetbal. Die voetballers zijn daar tenslotte om ons een beetje vermaak te geven en om alles te geven voor hun desbetreffende lans. Hoop dat wij als fans de voetballers lekker met rust laten en kunnen genieten van het voetbal.

20 november 2022 om 19:05

Helemaal mee eens! Maar dan kan je wel elk voorprogramma skippen, want daar gaat het weinig over voetbal helaas...

20 november 2022 om 19:08

Ik kijk gelukkig al die voorprogramma's niet. Ik vind het gewoon leuk om met wat vrienden te bespreken wat het gaat worden en iedereen die een voorspelling doet. WK is altijd iets speciaals en ik laat het niet verpesten door een aantal betweters. Ik ben tenslotte geen diplomaat en kan niks aan de situatie veranderen. En alle overige 31 landen kunnen er ook niks aan veranderen die hebben niks met Qatar te maken en willen gewoon een WK spelen want dat is jet allerhoogste podium!

20 november 2022 om 19:18

Veel woorden om te zeggen dat je een simpele ziel bent. Maar prima hoor. Wat maakt jou de ellende van een ander nou uit? Als je maar voetbal kan kijken hè.

20 november 2022 om 19:43

Populistische reactie est-1913. Het WK is nou eenmaal begonnen en je veranderd er idd niks meer aan. Verder zou je dan ben elke stukje kleding of wat dan ook na moeten gaan hoe de omstandigheden van de makers in Bangladesh India of China is. Of vind je jeself dan ook een simpele ziel, zolang jij maar kleding hebt?

20 november 2022 om 19:56

Haha zegt hij, een simpele ziel, dat moet jij hem even vertellen?
Wie ben jij dan? Zegt meer over jou dan over hem. Als er 1 iemand simpel is dan ben jij het met zo’n kansloze opmerking. Mag die jongen toch zelf weten wat hij reageert?

20 november 2022 om 20:08

Oooooh daar had je hem. Est 1913 game over

20 november 2022 om 20:14

Wat is precies populistisch aan die reactie? Waar zie je precies de strijd tussen het volk en de elite in zijn reactie terug? Als zijn reactie al iets is, dan is het elitair. Zeker niet populistisch.

Je kunt best een probleem benoemen zonder gelijk alle andere problemen in de wereld te benoemen. Daar is niks mis mee. Dus waarom ik hier elke dag die behoefte zie terugkomen van mensen om vooral je muil te houden en wanstaltelijke misstanden te verzwijgen weet ik echt niet.

Wees verdorie blij dat mensen de moeite nemen om op te staan tegen de walgelijke aanloop naar dit wk. Dat kan niet vaak genoeg benoemd worden.

Blijf Vooral China en Bangladesh aanhalen alsof dat je werkelijk iets uitmaakt en je het niet alleen zegt om je eigen geweten te ontzien.

Elke uiting tegen slavernij, onderdrukking door grote organisaties en landen moet zoveel mogelijk benoemd worden. Echt, dat kan niet vaak genoeg gezegd worden. Dus als est.1913 tegen qatar protesteert kun jij dat tegen de arbeidsomstandigheden in Bangladesh doen, of de oeigoerse volkerenmoord. Daarvoor hoef je elkaar echt niet aan te spreken. Hoe meer hoe beter. Ik zie je toekomstig activisme graag tegemoet. Houd ons op de hoogte.

20 november 2022 om 20:16

Waar lees jij dat de ellende van een ander hem niks uitmaakt? Vind ik echt knap dat je dat uit zijn reactie kan opmaken.
Ik ben het met hem eens. Het wk is begonnen, de voetballers die daar op het veld staan willen ook gewoon voetballen en doen hun best. Zelfs de spelers van Qatar. Dat ze niet al te best zijn is wel sneu voor ze maar zij hebben zelf niet gevraagd om een wk in eigen huis.

20 november 2022 om 20:51

Klasse,nobele reacties Feye en Est.

20 november 2022 om 21:18

Est-1913

Waarom mag hij niet gewoon zelf beslissen waar (en wanneer) hij wel en niet ergens aandacht aan wil besteden? Beslissen wij dat voor anderen? In Nederland komt ook een groot deel van de bevolking niet opdagen bij verkiezingen. Zijn dat ook allemaal simpele zielen?

Ik kan niet naar dat WK kijken zonder aan al het gedoe er omheen te denken. Maar dat ben ik. Niemand is verplicht om dat op dezelfde manier te beleven.

20 november 2022 om 21:19

Prima dat die wat zegt hoeft het alleen niet persoonlijk te maken. Kan gewoon respectvol besproken en gediscussieerd worden. Dat laat dan toch ook juist ruimte om over standpunten na te denken? Ongeacht of je weinig van de ander zijn wereld begrijpt? Dat agressieve en dat iedereen gelijk denkt te hebben ken ik nou wel. Doe gewoon is vriendelijk mensen.

20 november 2022 om 19:04

Wonen er eigenlijk vrouwen in Qatar?

20 november 2022 om 19:06

Die zullen wel thuis bezig zijn met de was. Vrijheid kennen ze daar niet geloof ik.

20 november 2022 om 19:12

Straks komen al die arabieren weer thuis na deze verliespartij. Dan worden al die vrouwen even flink gedrilld om de nederlaag te verwerken.

20 november 2022 om 19:14

Ze hebben daar meer dan genoeg vrijheid hoor..

20 november 2022 om 19:14

Ga toch spelen man.
Die mannen die daar zijn komen uit de lucht vallen.
Die vrouwen daar hebben het 100x beter dan jij hiero.

Je kan wel makkelijk lullen. Maar die vrouwen daar voelen zich veiliger op straat dan de vrouwen hier. Kijk maar naar waar er meer verkrachtingen plaats vinden. Hier in NL of daar. Of waar meer grensoverschrijdend gedrag vertoond wordt naar de vrouw. Hier in NL of daar.
Kijk maar even naar waar vrouwen meer slachtoffer zijn van de zo gehete "Familie drama" hier in NL of daar.

We hebben laatst allemaal gezien hoe de Nederlandse fans tijden een formule 1 wedstrijd zich seksueel hebben misdragen naar de vrouwen toe.
Over respect naar vrouwen gesproken...

20 november 2022 om 19:14

75% 25% man vrouw ratio. Wel relatief veel jurken.

20 november 2022 om 19:19



Dat komt omdat vrouwen hier worden lastig gevallen door mannen die normaal gewend zijn bedekte vrouwen te zien. Maar hier zijn ze zo lekker losjes.

20 november 2022 om 19:20

Sowieso pakken ze grensoverschrijdend gedrag daar slim aan. Gewoon de grens weghalen. Kan je er ook niet overheen. Bril-jant.

20 november 2022 om 19:20

Af en toe een huwelijk door je vader of oom laten regelen, maar ja dat gebeurt in Nederland ook constant!

20 november 2022 om 19:21

Ja klopt daar heb je wel gelijk in. Ik heb ook vernomen dat 90% van de Nederlandse vrouwen probeert om naar Qatar te emigreren

20 november 2022 om 19:24

Keurig verwoord kerel. Niks op aan te merken🙏.

20 november 2022 om 19:26

Snap ik ook wel, mijn vrouw wil het liefst binnen blijven en koken, maar ik dwing haar een baan te hebben en ze mag ook geen hoofddoek op en nu heeft ze het steeds koud.

20 november 2022 om 19:28

Zouden zij daar ook tienduizenden (zoals in België en Nl...)hebben wonen die Kinder....o bewaren op hun PCtje???hmmm?

20 november 2022 om 19:29

Hier is er toch ook geen verschil meer in wie de jurkje draagt?

20 november 2022 om 19:31

@lierse Qataries zijn bij geboorte al rijk genoeg dat dit soort praktijken niet nodig zijn. Als echte Qatarie krijg je van de overheid overal geld voor. Ze leven daar helaas niet in de middeleeuwen meer…

20 november 2022 om 19:33

Je reactie is pure haat en dat weet je ook, omdat het een islamitisch land is en Arabieren zijn en de regels daar over homo's en bier etcetera, vrouwen in de islam hebben meer vrijheid dan westerse vrouwen. En die vrijheid is op de goede manier zoals het hoort. Ga kennis opdoen, dan zie je dat de eerste vrouw op de wereld die leidinggevenden functie had een islamitische vrouw was.

Jullie geven jullie vrouwen vrijheid op slechte manier en om losbandig te zijn, roken, drinken en uitgaan en gepenetreerd mogen worden en vriendje thuis mogen meenemen met wie ze daar in jullie huis sex heeft etcetera en je zegt nog dat ze het veilig moeten doen en daarna of het lekker was haha. Waar is je eer dan en trots hé? Dat hebben jullie niet he haha. En genoeg landen waar meer mannen zijn dan vrouwen in stadion. Ik ben het land zelf Qatar niet aan het verdedigen, maar jullie zijn hypocrieten.

20 november 2022 om 19:33

Maar ff serieus hè, over die verkrachtingscijfers. Zou het nou invloed hebben op cijfers dat vrouwen die in Qatar aangifte doen van verkrachting soms zelf worden veroordeeld voor seks buiten het huwelijk? Je zou het wel denken...

20 november 2022 om 19:35

@lierse Ik weet niet of jij homo bent of een vrouw hebt of je kinderen hebt en of je deze überhaupt wil nemen. Maar als jij ern dochter hebt/zal krijgen en ze komt aankakken met een doorgesnoven gozer die drugsverslaafd is en ik weet het allemaal niet en ze wilt heel graaag met hem eindigen. Niet weigeren he.. gewoon laten samen wonen en misschien huwen.

20 november 2022 om 19:36

Heb jij een vrouw dan Migi? De wonderen zijn de wereld nog niet uit, je leek me meer iemand die tot de vroege uurtjes in zn onderbroek de VZ pagina's refresht om te kijken naar hoeveel likes je hebt gescoord op je goedkope reacties.

20 november 2022 om 19:38

Wie zegt dat je niet in je onderbroek VZ kan refreshen als je getrouwd bent?

20 november 2022 om 19:40

Maak je niet druk man. Lierse heeft waarschijnlijk geen vrouw, geen kind en om dat te compenseren niet eens een hond...Maar heeft wel overal verstand van en weet het beter.

20 november 2022 om 19:40

@migi,
Kan jij mij voorbeelden geven in welke gevallen dat is gebeurd in Qatar en hoeveel dat er zijn met betrouwbare bron.

20 november 2022 om 19:42

@MRmischa!
Waren zeker ook dezelfde manen tijdens de formule 1 wedstrijd.

20 november 2022 om 19:42

Ga geen waarheid zitten verdedigen. Jullie vallen juist vrouwen lastig haha. En tegenwoordig zijn bedekte vrouwen meer gewild dan onbedekt.

20 november 2022 om 19:44

In 2016 een Nederlandse vrouw en begin dit jaar een vrouw die aan het WK meewerkte. En sowieso is gewoon in de wet vastgelegd dat seks buiten het huwelijk strafbaar is en je het risico loopt hiervoor aangeklaagd te worden als je verkrachting meldt. Zit ook standaard bij het voorbereidende praatje tegen de meeste expats die via een Westerse instantie in Qatar gaan werken.zoals een aantal wat minder genuanceerde reacties hierboven (vooral Kamalll is lekker bezig) perfect illustreren, is de vrouw daar zeer duidelijk ondergeschikt aan de man. Ook jouw vraag aan Lierse, die je voor het blok wil zetten met die hypothetische vraag illustreet dit. Die vraag is voor iemand uit onze cultuur niet lastig. Je volwassen dochter heeft geen toestemming nodig. Ik zou zeker zeggen dat ik het onverstandig vind, maar meer niet. Alleen dat schept al een zeer kromme verhouding bij het aankaarten van verkrachting. Hiermee niet zeggend dat ze daar meer of minder vrouwen verkrachten, maar de cijfers zijn zonder context niet erg interessant.

20 november 2022 om 19:44

Tuurlijk wonen daar vrouwen, maar die worden beschermd, niet zoals jij je eigen vrouwen familie laat losgaan met plezier en graag je vrouwen familie tussen de mannen wilt zien, omdat je geen eer en geen trots hebt hahaha.

20 november 2022 om 19:46

Natuurlijk. Toen mijn dochter met de crackverslaafde van de buurt wilde trouwen, heb ik haar verplicht te trouwen met de zoon van de plaatselijke dokter. Zo gaat dat hier!

20 november 2022 om 19:46

Ze weten in tegenstelling tot het westen in ieder geval nog wat vrouwen zijn.

20 november 2022 om 19:48

Lijkt me idd sterk koemar, dat het daar op computers staat, want daar mag je het gewoon uitoefenen met een meisje van 7 of je nichtje van 10 aldus het heilige boek of gedaan door de profeet zelf.

Kortom sta niet zo slap te lullen en praat gewoon over voetbal.

20 november 2022 om 19:50

Nee, daar heeft men seks met uitgehuwelijkte minderjarige kinderen. Scheelt weer een stap.

20 november 2022 om 19:53

‘Jullie geven jullie vrouwen vrijheid’ en daar gaat het al mis. Al zal je dat waarschijnlijk niet begrijpen.

20 november 2022 om 19:54

Je weet goed genoeg dat het niet of zelden meer gebeurd maar kinderverkrachting nog altijd veel constant! 😉

20 november 2022 om 20:01

Die nul tolerantie is tot op zekere hoogte prima. Ik geloof ook wel dat je daar veiliger als man over straat kan.

Dat kamalii het heeft over vrouwen beschermen en ze daarom maar niet meenemen naar een voetbalstadion is natuurlijk te sneu voor woorden. ‘Beschermd’ waartegen precies kamalii? Het spelletje? Laat me niet lachen.

Anyway Qatar maatje te klein voor Ecuador en die zullen wel spijt hebben straks dat ze niet aan hun doelsaldo hebben gewerkt.

20 november 2022 om 20:07

Wie is jullie ten eerste? en ten tweede ik weet wat je bedoelt als dat bij ons legaal is om met een kind te trouwen dan is het overal terwereld legaal om met een kind te trouwen zoek zelf op in de geschiedenis van Europa hoe veel kinderen werden gehuwd met volwassenen en daarbij elk cultuur heeft zijn eigen betekenis over wanneer dat je volwassen word voorbeeld als je als 25 jarige man in Nederland met een 17 jarige meisje wilt trouwen ben je een pedofiel als je in vs als Amerikaan met haar huwt dan is zij volwassen genoeg en is dat volgens de wet

20 november 2022 om 20:10

Haha geloof me dat de vrouwen in Qatar veel meer vrijheid kennen dan die hier in NL. Zij zijn veel gelukkiger, hebben grote gezinnen en hoeven niet te stressen over hun toekomst. Met je wonen er vrouwen daar.

20 november 2022 om 20:10

Ik vindt ook dat vrouwen naar stadion moeten niet dat alle vrouwen geboeid thuis blijven in de islam mag een vrouw ook naar buiten maar geloof me vrouwen worden niet lastig gevallen als ze op straat lopen daar er zijn daar amper verkrachtingen,criminaliteit,pedofilie enz

20 november 2022 om 20:14

Kamal

"jullie geven jullie vrouwen vrijheid op slechte manier en om losbandig te zijn, roken, drinken en uitgaan en gepenetreerd mogen worden en vriendje thuis mogen meenemen met wie ze daar in jullie huis sex heeft etcetera en je zegt nog dat ze het veilig moeten doen en daarna of het lekker was haha. Waar is je eer dan en trots hé? "

Sowieso, eer en trots?? Tja, daar heb je natuurlijk ook heel erg veel aan. Eer. Kijk eens hoe eervol ik ben door mijn vrouw en mijn dochters strak onder de duim te houden. En werken dat het doet jongen, die eer! Echt niemand gaat vreemd! Niemand! Vooral die eervolle mannen niet. En álle dochters gaan met een keurig onbevlekt maagdenvliesje dat geregelde huwelijk in. Echt iets om eens flink trots op te zijn inderdaad! Je wordt er warm van, van binnen.

Mijn god wat doet die seksuele repressie van mannen in de islam haar vernietigende werk zeg, allejezus! Okay, dat doen ze dan anders dan die katholieken, die vergrijpen zich namelijk aan kleine jongetjes, maar laten we ze zegeningen van de eer en trots niet te licht opvatten!

Of anders gezegd Kamal, ik ben wer trots op dat jij mij een eerloze man vindt omdat ik mijn dochter een vrije keuze gun aan welke jongen, of meisje, zij zich wil binden. En yep, die drugsverslaafde profiteur die mijn dochter begeert die sla ik ook rustig mijn huis uit. Maar ik vertrouw op de intuitie en het gevoel van mijn dochter dat ze echt wel weet met wie ze om moet gaan. Dat zijn dan weer de zegeningen van je kinderen opvoeden met vertrouwen, in plaats van met repressie en onderdrukking.

20 november 2022 om 20:16

Maar ff zonder al dat gescheld naar elkaar, welke vrijheden hebben vrouwen in Qatar die vrouwen hier niet hebben? Voor zover ik weet mag een man in Qatar bijvoorbeeld bepalen hoelaat zn vrouw thuis komt en haar verbieden naar buiten te gaan. Dan sta je wel echt al 2-0 achter qua vrijheid vind ik.

20 november 2022 om 20:16

Wat is dat lopen pronken met materiële zaken nou weer voor achterlijk gedoe? Lees dat wel in meerdere opmerkingen waar de vergelijking wordt gemaakt in financiële kracht, om een punt te maken. Leuk dat dat beddengoed duurder is dan mijn leven (geen idee hoe je dat berekent maar goed), maar wat voegt dat nou toe aan deze discussie? draait het leven bij jou alleen om geld? Niet echt een eervolle levensstijl, vind je wel?

20 november 2022 om 20:19

Daar kunnen vrouwen in het westen ook gewoon voor kiezen en daar zit het hem nou net in. Hier heeft een vrouw de keuze om thuis te blijven bij de kinderen, of zelf carrière te maken. Die tweede keuze krijgt men daar niet, door de onderdrukking vanuit het geloof en de staat. Lekker landje man!

20 november 2022 om 20:19

Kamalll
Hebben die vrouwen ook een keuze om beschermd te worden? En wat gebeurt er precies als ze tegen papa en andere mannen zeggen: jongens, ik regel mijn eigen bescherming en daarvoor heb ik geen hoofddoek meer nodig. Overigens zie ik de islam ook niet meer zitten. Ik stap eruit.

Bescherming hoort een keuze te zijn. Anders is het onderdrukking onder een sluier genaamd bescherming.

20 november 2022 om 20:21

DWS wat een complete onzin.

Veel meer vrijheid omdat ze grotere gezinnen hebben? Voor 70% vd de vrouwen is een kind baren een traumatische ervaring. Hoeveel succesvolle vrouwelijke filmsterren, romanschrijfsters, politici die de wereld aan hun vingers hebben en echt alles hebben, hebben meer dan 2/3 kinderen? Het is de middeleeuwen niet, waar 40% van de kinderen de 18 niet haalt.

Edit: nu bedenk ik me ineens dat jij waarschijnlijk het al vreemde zaak vindt dat vrouwen überhaupt lerares, politicus of arts kunnen worden… dus veel succes in een Nederlandse ziekenhuis de komende keer.

20 november 2022 om 20:40

Kamall...
Vrouwen in de Islam gerespecteerd? Whahah grapjas. Vrouwen in de Islam hebben niet eens rechten. Mohammed was heel duidelijkheid over vrouwen. In de islam mag je bv je vrouw wel slaan. Jullie muslims misleiden al te graag mensen wat jullie geloof betreft.

20 november 2022 om 20:46

@kamall ''dat de eerste vrouw op de wereld die leidinggevenden functie had'''
Waarom kom je met zo'n nietszeggende uitspraak? Vanaf welke vrouw tel je dan in de meer dan 5,5 duizend jaar aan menselijke geschiedenis met geschreven bronnen? Dus na al die miljoenen was uitgerekend de eerste vrouw met een leidinggevende rol (waar, trouwens? in een dorp? bedrijf? land?) een islamitische vrouw? Je roept maar wat.

Daarbovenop: jouw profeet zei zelf dat geen enkel volk zal slagen met een vrouw als diens leider. (sahih hadith)

Ben het wel met je eens dat vrijheid bij de vrouwen mis kan gaan, naïviteit etc. maar ja dat is een keuze: de een wil die vrijheid, de ander niet.

20 november 2022 om 20:53

Hear hear. Mooi gesproken.

20 november 2022 om 21:14

@Miharb je reactie is veels te simplistisch. Dat er minder verkrachtingen worden geregistreerd kan aan zo veel factoren liggen. Is het niet dat seks buiten het huwelijk verboden is en dat de vrouw dus de wet overtreed wanneer ze verkracht wordt, want dat is seks met een man die niet haar partner is. Dus hoeveel vrouwen durven daadwerkelijk melding te maken van verkrachting? Hoe behulpzaam is de politie als er iemand een verkrachting wilt melden? Hoe staat de familie erin? Steunen die een aangifte of is dat schande voor de familie eer en wordt het in de doofpot gestopt?

Dat in Nederland verkrachtingen prominent in het nieuws komen is een dikke pluim naar onze journalistiek dat dit met de wereld gedeeld wordt zodat de dader er hopelijk niet mee weg komt.

20 november 2022 om 21:17

Migi doe geen moeite. De moslim-broeders zullen alles verdedigen zolang get maar islam is.

Eigenlijk is dat best gek, want ik kom net terug van een zakenreis uit Noord-Afrika en poeh wat zijn me daar toch veel daklozen. Dus de moslim-broeders zijn wel selectief in welke broeders ze steunen.

20 november 2022 om 21:21

@DWS020 hoe weet je dat vrouwen gwlukkiger zijn? Laatste keer dat ik checkte stond Nederland toch heeel, heel veel hoger dan Qatar op de World Hapiness Index. Bronnen aub.

20 november 2022 om 21:23

Kamalll

"jullie geven jullie vrouwen vrijheid"

En daar gaat het al mis. Wij mannen "geven" onze vrouwen geen vrijheid. Want dat is niet aan ons om ze dat te geven. Vrouwen Hebben vrijheid. En niet bij de gratie van de man.

Jij noemt een bepaalde vrijheid de "goede manier". Tja. Daar zit de subjectiviteit dus al in gebakken. Vrijheid is niet op de goede manier of de slechte manier. Vrijheid is vrijheid. Als het alleen op een bepaalde manier mag, dan is het geen vrijheid. Vrouwen hier hebben de vrijheid om in een hoofddoek, een minirok, een mantelpak of een bikini rond te lopen. Of in een berenvel, een paars tafelkleed, of in 10 rollen WC-papier. Dat is vrijheid.

20 november 2022 om 21:25

@kamalll dat is dus de vraag. In Qatar kun je als vrouw dus wel veroordeeld worden na een verkrachting. Dus zeg jij het me maar waarom dat kan? Ik denk omdat vrouwen minderwaardig zijn dan mannen in Qatar.

20 november 2022 om 21:33

Dat gebeurd juist hier henkinator. Wanneer vader een slechte dag op de werkvloer heeft gehad en naar huis gaat na de kroeg en er ligt geen stamppot klaar.. pfoe dan kan het nog wel even fout gaan.

20 november 2022 om 21:36

Zie alleen al deze reactie van Henkinator en de reacties daarop en besef je hoe hypocriet men al maanden bezig is.

We weten allemaal dat het niet om overleden migranten, homorechten, vrouwenrechten, etc gaat. De kritiek op Qatar is puur uit haat jegens Moslims en Arabieren.

Maar vooral blijven volhouden dat jullie tegen discriminatie in het algemeen zijn. Stelletje hypocrieten

20 november 2022 om 21:41

Daar wil ik toch niet in mee. Ja, de mensen in dit topic reageren veelal belachelijk (ik ook niet altijd even serieus), maar er zijn zat Moslims die wel normaal met vrouwen omgaan. Mensen als Kamalll lijken me eerder kinderen met een grote mond op internet en nauwelijks ingedaalde balletjes.

20 november 2022 om 21:46

@Migi Kamalll is gewoon geindoctrineerd. Dat doet de Islam best slim. Bijv. In Marokko, gaan kinderen eerst naar Islam school om te leren wat in de Koran staat. Daarna gaan ze pas naar regulier onderwijs. Super slim om jonge, makkelijk te beïnvloeden. Vandaar dat deze Kamalll daar de rest van zijn leven aan vast houdt. Want dit is er als kind ingestampt.

20 november 2022 om 21:46

Klopt zo heb je in elk cultuur/geloof foute types er tussen zitten. Maar dat eeuwige schijnheilige gedoe dat de islam beter is in alles, terwijl de moslim jeugd van tegenwoordig net zo fout bezig is als de jeugd hier zegt genoeg dat de islam niet perfect is en ze toch opzoek gaan naar vrijheid die ze in de islam niet krijgen. Mocht jij je netjes aan alle regels van de islam houden, petje af en respect. Maar doe alsjeblieft niet of alles zo geweldig is.

20 november 2022 om 21:52

Ik ben ook absoluut geen fan van hele jonge kinderen 1 waarheid opdringen, maar goed, dat staat iedere ouder vrij.

20 november 2022 om 22:20

Voordat je reactie verwijderd wordt: Tuurlijk EMZ je hebt de hele westerse wereld helemaal door! Knap! Iedereen over 1 kam scheren, op basis van een reactie die voor meerdere interpretaties vatbaar is!

Iedereen is al maanden hypocriet! Maar alleen niet-moslims! Wel-moslims totaal niet! Je vraagt je af waarom ze nog met het westen om willen gaan hè? Wat een ongelooflijk domme opmerking… mag hopen dat iemand in je omgeving een beter wereldbeeld heeft en anders gewoon lekker verhuizen!

20 november 2022 om 19:05

Qatar had ook totaal geen verwachtingspatroon. Een bier team wat thuis hoort in de kelderklasse.

20 november 2022 om 19:07

Alleen dan zonder bier

20 november 2022 om 19:24

Haha, scherp!

20 november 2022 om 19:47

Liever zonder bier dan jullie leven zonder eer hahaha.

20 november 2022 om 21:50

De meeste moslim jeugd leeft tegenwoordig ook zonder eer. Alleen moet er altijd zo schijnheilig over gedaan worden dat het niet zo is. Maa jij houd je waarschijnlijk prima aan alle regels van de islam. Braaf me je gezicht naar beneden kijken om niet naar de vrouwen te kijken. En volgens mij mag je ook niet oordelen over andere.

20 november 2022 om 19:48

Wat een domme reactie dus op basis van 1 match kun je stellen dat het slechtste gastland ooit is? Of ben je ook zo hypocriet als de media en een vd kudde schapen die het plots nu hebben over "mensenrechten" ?

20 november 2022 om 19:52

Dit was puur een reactie op basis van het vertoonde spel, en man wat speelde zij een kutwedstrijd zeg. Geen schot op doel gehad en het is dat Ecuador het na de 0-2 wel welletjes vond, anders hadden er dubbele cijfers op dat scorebord gestaan.

20 november 2022 om 20:13

Idd ben het met je eens maar denk dat ze omgekocht zijn vandaar die vertoonde spel😄

20 november 2022 om 21:25

@galid

Nou ik vond het spel abominabel. Dat heeft precies niks met mensenrechten te maken. Er zat totaal geen lijn in, slechte balbeheersing, slechte passing, alleen dat schot op het dak van het doel was aardig. Thats it. En dat tegen een matige tegenstander. Ik zie eerlijk gezegd niet hoe ze komende wedstrijden opeens veel betere voetballers kunnen zijn.

Eindelijk is het voetbalspektakel begonnen ! Wat heb ik hier lang naar uit gekeken. Ik vind het altijd wel mooi een WK, zowel de goede teams als de wat mindere voetbalgoden vind ik interessant. Vandaag was typisch een wedstrijd met twee voetbal teams waarvan ik vooraf weinig afwist. Van Qatar kende ik geen enkele speler en bij Ecuador kende ik alleen Pervis Estupinan van Brigton. Leuk om ook eens andere voetballers te zien!

Ik had toch meer verwacht van Qatar, hoewel ik denk dat Qatar zichzelf ook niet was vandaag. Ik denk dat de voetbalspelers veel last hadden van de hoge druk die op deze voetbalwedstrijd stond. Ga er maar aan staan, geen enkele WK ervaring en de hele wereld kijkt ineens na je. Qatar lijkt mij echt typisch zo’n team die in het toernooi moet groeien. Ik denk daarom dat ze de volgende wedstrijden beter gaan spelen. Wellicht zit er dus nog wel een stuntje in voor de Qatarezen. Ik schrijf ze dus nog niet af.

Ecuador voldeed aan mijn verwachtingen, een zeer degelijk team die weet waar hun kwaliteiten liggen. Ik denk dat deze poulefase nog wel heel interessant kan gaan worden met andere goede landen zoals Nederland en Senegal. Het zal me niks verbazen als uiteindelijk 3 landen met 6 punten komen te staan aan het einde van deze poule fase.

Verder vind ik het leuk om naast het voetbal ook een beetje cultuur mee te snuiven. Dat is altijd een extraatje die je met zo’n WK meekrijgt. In Zuid Afrika hadden we de vuvuzelas (toeters) en het WAKA WAKA liedje, in Brazilië de zuid Amerikaanse dansjes en in Rusland zag je de typische ijsmutsen op de tribune. Nu zag je heel veel mensen in Arabische kledij. Dit soort culturele dingen vind ik nu echt mooi om te zien!

20 november 2022 om 19:03

Mooi reactie, gelukkig zijn er ook mensen die het over voetbal willen hebben op voetbalzone.

20 november 2022 om 19:06

Ben jij gratis naar Qatar gevlogen toevallig? Een echte ambassadeur dus!

20 november 2022 om 20:09

Als het een boeddhistisch land was geweest had je hier waarschijnlijk geen 100 reacties geplaatst. Maar je zal wel niet snappen hoe dat kritiek op je is.

20 november 2022 om 20:24

Als dat boeddhistische land slavernij toestaat lever ik daar netzo hard kritiek op. Overigens neem ik de Qatari die niet verantwoordelijk zijn voor het leed van de werkers niks kwalijk. Daarin moet je specifiek zijn. Ik neem het de fifa nog meer kwalijk eerlijk gezegd. Die hadden de stekker eruit moeten trekken toen ze wisten van de arbeidsomstandigheden.

Overigens is er verder niks mis met een toernooi in qatar an sich. Alleen met de manier hoe het ticket gewonnen is en ze slavernij hebben bedreven.

20 november 2022 om 20:56

Kaaiman hoeveel boeddhistische landen zijn er op de wereld? Denk even goed na! Landen waar boeddhisme de officiële staatsreligie is.

20 november 2022 om 21:31

@il_cacciatore, je mag dus niet eens meer over voetbal praten en je bent al "omgekocht" door de sheiks, wat een trieste volk hier

20 november 2022 om 21:37

Volgens mij word er in de islam vaker met familie getrouwd dan in de westerse wereld.

20 november 2022 om 21:38

@il_cacciatore, omdat hij het over voetbal heeft (op voetbalzone.nl)?

20 november 2022 om 19:31

Wat had je meer verwacht van Qatar dan? Omdat het zo'n geweldig voetballand is? Omdat ze de vorige keren zo ver zijn gekomen op andere Wk's? Omdat ze klinkende overwinningen hebben behaald tegen andere grote landen?

En typisch een team dat in het toernooi moet groeien? Dit is gewoon een land dat er met 3x verlies af gaat. En dat ze er maar van mogen genieten, tenzij ze nog een keer miljarden aan de FIFA betalen zullen ze er gelukkig de komende zoveel Wk's niet bij zijn.

Geniet jij lekker van de Arabische kledij, ik geniet van het feit dat ze keihard op hun flikker krijgen en dat de FIFA misschien na dit toernooi begrijpt dat er geen enkele sfeer of roem te behalen valt op een WK waar de organisator op voorhand al gedoemd is om er meteen uit te vliegen.

En ik hoop dat Nederland niet in zal houden en de laatste mokerslag uit mag delen met minimaal 5, maar liever nog 7 a 8 doelpunten.

20 november 2022 om 19:36

Misschien omdat Qatar regerend Aziatisch kampioen is? Landen als Japan en Australie doen af en toe ook leuk mee, zou je dus verwachten dat de kampioen van dat continent ook leuk mee kan.

20 november 2022 om 19:31

Je wist van beide ploegen vrijwel niks, kende 1 speler in totaal en toch viel er 1 tegen en voldeed 1 aan je verwachtingen. Ben toch wel benieuwd waar je die verwachtingen dan op gebaseerd hebt.

20 november 2022 om 19:37

Hallo Skes14, Dank voor je nieuwsgierigheid. Ik heb mijn verwachtingen gebasseerd op een simpele literatuurstudie naar de resultaten van beide ploegen. Bijvoorbeeld voor Ecuador heb ik gekeken hoeveelste ze werden in de WK kwalificatie in zuid Amerika (4e) en naar de resultaten. Onder andere een gelijkspel tegen Brazilie viel mij op. Wat betreft Qatar heb ik mijn verwachtingen gebaseerd op enkele prestaties (winst Asia Cup) en het feit dat ze een jaar lang samen al aan het trainen waren.

Het is inderdaad geen grondig onderzoek, maar ik denk dat de meeste mensen niet grondiger onderzoek doen dan ik. En ook bepaalde verwachtingen hebben van een land.

20 november 2022 om 19:55

Ik heb een soortgelijke ‘literatuurstudie’ gedaan en daaruit had ik echt 0,0 verwachtingen van Qatar. Ecuador heeft in de afgelopen 8 wedstrijden 2 doelpunten gemaakt dus die zijn ook mij zeker niet tegen gevallen.

20 november 2022 om 19:49

“Naar je” niet “na je”. 2 totaal verschillende woorden met een verschillende betekenis.

20 november 2022 om 20:15

Ach man, je snapt toch wat hij bedoeld. Als je niet inhoudelijk reageert, maar alleen maar mensen wil verbeteren, reageer dan niet.

20 november 2022 om 20:58

Dat bepaal ik gelukkig nog altijd zelf, en niet jij of een ander.

20 november 2022 om 21:19

Moet je nagaan dat 1/4 van zijn reacties in een jaar tijd gaat over het verbeteren van iemand zijn tekst. Bijzonder wel.

20 november 2022 om 20:12

Eindelijk eens een heerlijke nuchtere reactie. Voetbal verdomme moeten we het over hebben.

20 november 2022 om 20:15

Mooie analyse ik denk er ook zo over omdat qatar bang was om te verliezen en kon niet om van de enorme druk ze hebben wel een goede coach en niet voor niks aantal jaren geleden de Azië xup gewonnen

20 november 2022 om 21:37

Mooiste reactie in maanden tijd op deze site. En helemaal mee eens!

Ecuador is een geweldig elftal. Ik zie ons wel doorgaan samen met Ecuador. Nu morgen nog een makkelijke overwinning tegen Senegal en we zijn door! Ook een vette sneer naar alle betweters die zeiden dat het 100% was omgekocht en Qatar met 0-1 zou winnen, nou niet dus! Oranje wint denk ik met 4-1 van Senegal.

20 november 2022 om 20:13

Heeerlijk die onderschatting. Jij gaat nog van een koude kermis thuis komen.

20 november 2022 om 19:09

Ecuador maakte echt indruk hoor, zetten daarna niet meer zo aan... Je onderschat ze heey Oranje gaat het niet makkelijk krijgen tegen Ecuador.

20 november 2022 om 21:59

Ach kom op zeg. Dat Ecuador is degelijk maar kunnen echt niet voetballen. Zag passes zomaar over de zijlijn verdwijnen, ballen van de voet springen. Leek nergens op. Leunen zwaar op de defensie getuige de hoeveelheid 0 in de laatste wedstrijden. Aanvallend houd het niet over. Van zo'n Valencia gaat van Dijk echt niet wakker liggen. Het is dat Qatar echt van niveau kelderklasse was. Dan lijkt zo'n Ecuador al heel wat

Wellicht de slechtste ploeg ooit op een WK mogen aanschouwen; jawel, Qatar!

20 november 2022 om 19:09

Dat blijft toch echt Noord-Korea. Maar misschien was je daar nog te jong voor.

20 november 2022 om 19:13

Noord-Korea maakt het Brazilie toen nog aardig lastig hoor.

20 november 2022 om 19:17

Ja. En met een doelsaldo van 12-1 naar huis gaan.

20 november 2022 om 19:36

Haha noord-korea die hadden zelfs op hun eigen staats omroep uitgezonden dat ze het wk hadden gewonnen.

20 november 2022 om 19:14

Klopt. Zelfs Noord-Korea was beter dan dit downer team

20 november 2022 om 19:15

Nee, dat was nederland op wk 2018

20 november 2022 om 19:28

Queresma ouwe fopneus, nog meer grappen te vertellen?

20 november 2022 om 19:21

Vooral als je bedenkt dat dit elftal al meerdere jaren zoveel mogelijk met elkaar traint en speelt.

20 november 2022 om 20:43

Ja het klopt maar het blijft Qatar en ze hebben die kwaliteit niet om een goede team neer te zetten. Hun prioriteit liggen ergens anders. Toch leuk voor het mensen daar om zoietes me te maken.

Mwah waarschuwt? Ik heb nog nooit zo'n slecht team als Qatar gezien op een WK voetbal.

20 november 2022 om 19:53

Noord-Korea? Zuid-Afrika? Panama?

Willem II zou zelfs nog van Qatar winnen

20 november 2022 om 19:04

Zelfs Ado onder Dirk Kuyt zou van Qatar winnen.

20 november 2022 om 19:07

Een ADO zonder Dirk Kuijt bedoel je zeker.

Vond beide teams niet sterk ofzo. Van Qatar moet je toch 10-0 winnen kom op zeg wat een camping elftal

Ecuador tegen Nederland zal een mooie wedstrijd worden, ik acht onze latino broeders een goede kans toe 🙏🏼

20 november 2022 om 19:09

Als je door de overwinning heen prikt, zie je toch dat Ecuador ook gwn best matig is. Een 0-2 uitvoetballen in de tweede helft met balletjes terug of blind naar voren peren tegen zo'n zwak Qatar verhult nou niet echt kwaliteit. Valencia ook nog eens uitgevallen. Alleen als ze lang de 0 houden voorzie ik nog problemen

20 november 2022 om 19:29

Toch wel een fysiek en conditioneel goed team. Verder ook alle spelers zeer snel dus ik zie Nederland wel problemen krijgen achter de linies met lange ballen. Zal denk ik toch wel close worden

20 november 2022 om 21:26

Latino broeders hahaha 😂

20 november 2022 om 22:49

Ja ik ben Argentijns knul

Krijg je ervan als je 8 of 9 spelers omkoopt ipv 11

Wel gebleken dat Qatar zwak is in de lucht dus ik verwacht een wedstrijd voor Luuk de Jong!!

Waarschuwt Nederland? Ze spelen tegen een veredeld amateurelftal..

Wat een slechte wedstrijd was dit maar heb zon zin kn dit wk!

Geweldig elftal dat Qatar! Paar pareltjes van spelers!

We hebben niks te vrezen van deze landen. Ik had mij beter kunnen concentreren op het maken van een lekker suddervleesje.

Het mooie aan een wk is dat ik dit soort wedstrijden anders nooit zou kijken. NL moet fluitend de poule door

Nou nou Equador waarschuwt NL? Qatar was gewoon abnormaal slecht. Ieder team dat tegen Qatar speelt zal gevaarlijk lijken.

Waarschuwt? Pleur toch op. Wat zegt deze nota bene krappe zege op zo’n zwak gastland dan? Geen moment onder de indruk geweest van beide teams.

Nou nou nou 2-0 tegen Qatar. We staan echt te shaken.
Man wat was Qatar toch slecht, vraag me af hoe ze landen als Z Korea hebben verslagen in die Afcon cup. Nou in elk geval een fijn begin van het WK.

Waarmee hebben ze gewaarschuwd dan.....iets minder slecht voetbal dan Qatar?
Hier hoeft NL niets van te vrezen.

20 november 2022 om 19:51

Qatar kwam ook te kort, wel 3 doelpunten.. Pfff wat slecht.

Pff ik had echt een Qatar 1-0 overwinning verwacht. In het kadar van Zuid Korea 2002 haha. Gaat gelijk verkeerd in mijn wk poule

LvG: ‘Ecuador can come an end.’

Poh Ecuador viel ook flink tegen hoor. 2-0 tegen Qatar is eigenlijk best matig, ik mag hopen dat wij minstens 5-0 gaan winnen tegen Qatar. Verder wel leuk dat het begonnen is. Ook wel degelijke spits, die Valencia.

By far het slechtste gastland ooit. Qatar heeft gewoon geen moment aangezet om een goal te maken. Daar moeten wij met minimaal 5-0 van winnen

Qatar dat is nietszeggend, maar Ecuador liet echt een verplettende indruk achter, dat wordt voor Oranje echt heel pittig.

20 november 2022 om 19:12

Hahaha omdat ze van die nietszeggende tegenstander met maar 2 goals verschil winnen? Bijzondere conclusie, zoals gewoonlijk.

20 november 2022 om 19:23

Een verplettende indruk? Iedereen lijkt goed tegen Qatar. Ecuador is geen slecht team maar ze zijn ook echt niet bijzonder. Het is het WK, de meeste teams horen gewoon goed te zijn.

20 november 2022 om 19:33

Ik denk dat zelfs Ronaldo nog scoort tegen dit zwakke Ecuador

20 november 2022 om 20:04

Verpletterende indruk? Jij bent qua voetbal snel onder indruk is het niet?

20 november 2022 om 20:56

Verpletterende indruk gaat ook wat ver. Na de 0-2 was de wedstrijd al gespeeld en werden er krachten gespaard, dus ik vind het lastig om in te schatten hoe goed dit Ecuador nou eigenlijk is

20 november 2022 om 21:20

Zonder E. Valencia stelden ze wel erg teleur moet ik zeggen.

Naja waarschuwt. Ik had in mijn eentje nog van Qatar gewonnen. Wat een pauperelftal is dat zeg. Ze kunnen niet alleen niet voetballen, maar zijn ook schoppers. Naja nog 2 potjes.

Eitje deze poule. Ik denk zelfs dat morgen niet zo moeilijk gaat worden, Mane doet niet mee. Daarna een weekje oefenpotjes en daarna gaan we gelanceerd worden tot de finale.

20 november 2022 om 19:11

Sarr is een prima vervanger

20 november 2022 om 19:56

Ja iemand die op het tweede niveau van Engeland speelt is een prima vervanger van Mane.....

95% politiek gebrabbel, 5% voetbal.

Propaganda op nieuw niveau van het westen dit.

20 november 2022 om 19:34

Een toernooi dat mede mogelijk wordt gemaakt door onderbetaalde gastarbeiders die onder erbarmelijke omstandigheden het prestigeprojectje van een stel rijke lui mochten realiseren, waarbij sommige zelfs het leven moesten laten. Goh, wat gek dat daar over gesproken wordt. Maar wat maakt jou het uit? Als je maar voetbal kunt kijken he.

20 november 2022 om 19:46

@repuiztav, niet om het goed tr praten ofso. Maar dat gebeurd toch met alles?
Kleding, accessoires, voedsel en ga zo maar door. Overal worden de arbeiders onderbetaald.
Zelfs de Polen en Bulgaren die worden hier in NL vergeleken met de gemiddelde Nederlandse burger onderbetaald.

20 november 2022 om 19:35

Tja
...dat mag hier he. Ook niet verplicht om hier te blijven he. Persoonlijk vind ik het ok om ( het gebrek aan) vrouwen en gayrechten te bespreken

20 november 2022 om 21:22

Ik vind dat dat niet hier thuishoort. Doe dat maar op Facebook of Twitter. Dit is een voetbalsite waar over voetbal kan worden gesproken. Niet over wetgeving in een of ander land.

Wat vond je van de wedsrijd?

20 november 2022 om 19:36

Grappig dat je erover begint en dan zelf op een voetbalforum 0% voetbal inbreng😆😆.
Mijn hemel wat is dit thuisland slecht zeg. Als je het niveau niet hebt dan iig passie erin maar zelfs dat niet.

20 november 2022 om 19:40

logisch geen passie.
helft van de speler is geen qatari, andere helft is rijkelui zoontjes.

Het zegt echt helemaal niks. Qatar is gewoon bizar slecht. Hebben geluk dat ze het gastland zijn want zo'n land gaat zich nooit door de kwalificatie heen winnen. Deze poule moeten wij gewoon makkelijk kunnen winnen. Ongeslagen nog onder Van Gaal en ook tegen o.a Duitsland dus het is gewoon niet mogelijk om deze poule te kunnen verliezen.

20 november 2022 om 19:11

Altijd hebben wij weer last van onderschatting, wat ene onzin Ecuador en Senegal zijn geen makkies...

20 november 2022 om 19:32

Ecuador en Senegal zijn zeker geen makkies, maar het is natuurlijk vrij lachwekkend om te stellen dat ecuador verpletterend was, en dat op basis van deze wedstrijd oranje uit moet kijken..

20 november 2022 om 20:55

Het leek wel alsof ze niet helemaal hun best deden omdat het niveauverschil te groot was, dus ja die conclusie kan je niet per se trekken.

Haha een waarschuwing nog wel. Een ploeg die een beetje goed is had wel een wat grotere score neergezet. Qatar was slecht, maar Ecuador misschien wel net zo slecht.

Qatar is echt lachwekkend slecht. Meer dan de helft van deze spelers Zaan niveau eredivisie niet aan.

20 november 2022 om 19:18

Meer dan de helft? Eh, geen van die spelers kan mee in de onderkant van de Ereidivisie hoor. We zijn misschien de Mickey Mouse league, maar wel de 7e competitie ter wereld. Ik denk dat misschien 1 of 2 van deze jongens mee kunnen bij het huidige Ado.

20 november 2022 om 19:57

Nouja ze moeten wel wat kunnen. Van Japan en Zuid Korea gewonnen. Met deze spelers lijkt dat onmogelijk maarja

Overduidelijk dat Nederland en Senegal de lijnen gaan uitzetten in deze poule. Nederland 1 en Senegal 2.

Beide ploegen niet echt een gevaar, alleen als oranje t zichzelf moeilijk maakt...
Btw, Joep Schreuder zijn kapper overleden?

Voor het eerst in de geschiedenis van het WK dat een gastland de eerste wedstrijd verliest (en terecht)

20 november 2022 om 22:46

Qatar mag blij zijn dat het ,,slechts"0-2 werd.
vooraf dacht ik echt dat Equador er met 5-0 overheen zou walsen!

Zullen wij het over voetbal hebben in plaats van randzaken politiek cultuur religies etc, dit is een voetbalpagina geen tweede kamer of whatever. En respect iedereen, elke lid hier op deze pagina mag reageren en hou het netjes. Hou die onzin politiek voor je en praat over voetbal zo niet ga ergens anders klagen en praten.

Deze wedstrijd is verdacht omdat er geruchten waren dat het zou kunnen omgekocht worden vandaar dat qatar alsof deed dat ze niet konden voetballen met de keeper als hoofdrol

21 november 2022 om 00:36

Denk eerder dat Qatar de spelers van Ecuador heeft omgekocht om t rustig aan te doen en op te houden bij 0-2.
Die keeper was wel echt heel slecht ook.

Een klinkende zege nog wel. Ik vond het maar een slaapverwekkende wedstrijd van een heel bedenkelijk niveau. Equador had wellicht wat meer ballen binnen kunnen schieten maar dat was het dan ook wel.

Ecuador duidelijk beter dan Qatar vandaag. Vooral in de eerste helft goed spel gezien van Ecuador. In de tweede helft erg teleurstellend, misschien ook wel door de blessure van E. Valencia. Je zag direct het effect op het spel van Ecuador.

Qatar speelt zoals verwacht, lange ballen naar voren, totaal geen idee van een tactiek en een slechte verdediging. Je zag ook regelmatig dat die spits Afif letterlijk overal op het veld te vinden was. Vaak kwam hij de bal ophalen in eigen helft, om die vervolgens daar ook weer te verliezen.

Wel mooi om te zien dat het 0-2 is gebleven, eerste voorspelling direct de juiste te pakken.

Misschien is het al eerder benoemd op dit forum, maar dan heb ik iets gemist denk ik.
Hier bedoel ik de opening speech van de Qatar Emir, die zijn toespraak hield in het Arabisch.
Misschien is deze beste man niet in staat om het in de wereldtaal (engels) te doen.
Ik als wereldburger, communiceer in mijn huis tuin en keuken Engels stukken beter, dan de gesluierde meneer in het Arabisch, wat overigens zijn goed recht is.
Is hier wel over nagedacht?

Topprestatie van de scheidsrechter, wedstrijd goed geleid

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren