Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dumfries roemt sleutelspeler in kleedkamer: ‘Hij is wel met iedereen bezig’

Laatste update:

Voetbalzone-presentator Kalum van Oudheusden is nog altijd in Qatar om alles rondom Oranje te volgen. Dinsdagochtend ging hij uitgebreid in gesprek met Denzel Dumfries, die afgelopen zaterdag tegen de Verenigde Staten (3-1 winst) zijn eerste WK-doelpunt maakte voor het Nederlands elftal. De 26-jarige rechtsback benadrukt dat het groepsgevoel goed zit en dat Memphis Depay een grote rol speelt in dat proces.

De spelers van Oranje waren maandag een dag vrij, waar optimaal gebruik van werd gemaakt op een luxe boot. “Dat was wel een fijn moment. We hebben even kunnen zwemmen, muziek geluisterd en kunnen kaarten”, aldus Dumfries, die de wedstrijddagen het mooist vindt tijdens het toernooi. “Die staan met rood omcirkeld, je bent hier natuurlijk met een missie!”

Toch is het volgens Dumfries belangrijk om veel spelletjes te spelen en onderlinge gesprekken te voeren. “Dit is wel een unieke groep. Sowieso ook wel omdat we allemaal bij andere clubs spelen en elkaar alleen zien bij Oranje. Als je dan ziet hoe we met elkaar omgaan en hoe de groep met elkaar bezig is, is dat wel bijzonder.” In dat proces is een belangrijke rol weggelegd voor Memphis, zo zegt de moderne wingback. “Memphis is wel met iedereen bezig. Hij praat met iedereen en zou echt gemist worden als hij er niet bij zou zijn.” Ook Noa Lang is belangrijk in de kleedkamer. “Ik vind Noa wel grappig. Hij is altijd aanwezig met zijn grapjes.”

Denzel Dumfries met Memphis Depay, na de wedstrijd tegen de Verenigde Staten

Sinds een aantal jaar speelt geloof een belangrijke rol in de spelersgroep van Oranje. “De eerste die er echt mee begon was Memphis”, onthult Dumfries. “Een aantal jaar geleden riep hij sommige jongens al eens bij elkaar die wilden bidden. Iedereen die mee wilde doen was vrij om aan te sluiten en dat groepje werd steeds groter. Cody Gakpo is bijvoorbeeld nog meer bezig met zijn geloof en hij probeert mij daarin mee te nemen, bepaalde ervaringen te delen of mij te stimuleren.”

Dumfries denkt dat religie een belangrijke factor kan zijn gedurende een eindtoernooi. “In dat opzicht ben je nu natuurlijk lang met elkaar op weg en sluit ik vaak bij Cody aan om gesprekken aan te gaan en te sparren over het geloof. Hij heeft mij overtuigd van zijn visie en hoe hij in het leven staat. We bidden als groep voor de wedstrijd. Geloof kan veel kracht geven en je kan elkaar veel leren en versterken. Zo krijg je een hechtere band.”

Denzel Dumfries met zijn boezemvriend Cody Gakpo, tijdens een ontspannen training in Qatar

Dumfries kijkt enorm uit naar de wedstrijd tegen Argentinië. “Het is een prachtig affiche natuurlijk, wij zijn er op gebrand om ons te revancheren voor de wedstrijd van 2014. We moeten ons deze week optimaal voorbereiden om Argentinië te verslaan. Het is een goede ploeg met veel individuele kwaliteiten, maar ik vind dat wij ook echt een fantastische ploeg hebben en heb er veel vertrouwen in.” De vleugelverdediger denkt dat het spel van la Albiceleste Oranje wel ligt. “Ze hebben veel individuele kwaliteiten, maar dat zorgt er ook voor dat er bepaalde ruimtes vrijkomen. We gaan deze week goed analyseren hoe we deze ruimtes kunnen bespelen.” De verdediger van Internazionale wil het niet de belangrijkste wedstrijd van zijn leven noemen. “Die moet nog komen!”


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wauw...wat kijk ik hiernaar uit... Ik heb echt een gevoel dat we ze kunnen pakken, een lelijke 1-0.. is als eindstand toch een 1-0.

6 december 2022 om 13:54

Argentinië scoort denk ik nog wel een keer. Ze hebben goede aanvallers voor de kleine ruimte en Nederland krijgt er bijna altijd wel één tegen de laatste tijd.

Echter denk ik eerlijk gezegd gewoon dat we gaan winnen met 2-1 of 3-1 en dat is de eerste keer dit WK dat ik zo positief ben over Nederland. Na de VS heb ik wel gezien wat Van Gaal wil met dit Mourinho-voetbal; dit systeem is echt gemaakt voor de grote voetballanden en dat je de groepsfase dan met verschrikkelijk voetbal doorkomt is een gokje geweest wat Louis heeft genomen. Natuurlijk spelen er nog wel meer factoren mee en heeft Argentinië nog steeds Messi die wedstrijden in zijn eentje kan beslissen, maar het lijkt erop dat de wingbacks + Memphis net op tijd in vorm komen en die zijn cruciaal.

6 december 2022 om 14:07

Argentinie heeft mij echt 0 keer overtuigd. Zijn echt matig.

6 december 2022 om 14:26

Argentinië heeft in alle wedstrijden momenten gehad dat ze goed hebben gespeeld. Zelfs tegen Saudi Arabie scoorde ze 4 keer in eerst helft (ok 3 keer buitenspel) en miste ze heel veel kansen in 2e helft. Oranje heeft eigenlijk geen enkele wedstrijd zeg 15-20 minuten goed gespeeld of gedomineerd of veel kansen gecreëerd.

6 december 2022 om 14:31

@achmedn: Oranje heeft nog geen enkele wedstrijd mooi voetbal gespeeld meer dan 15-20 minuten mooi voetbal gespeeld, dat is iets anders dan goed voetbal.

In de groepsfase was het allemaal niet best, maar zoals Oranje tegen de VS speelde is hoe Van Gaal wil dat Oranje speelt en zoals we dat ook tegen Argentinië en eventuele volgende tegenstanders gespeeld gaat worden. Argentinië speelde goed in die wedstrijden omdat ze goede voetballende spelers hebben, maar zeker tegen Saudi-Arabië waren ze echt niet overtuigend. Als team zit het tactisch allemaal niet zo sterk in elkaar.

Geloof en bijgeloof, heb er zelf niet veel mee, maar bijzonder om te zien hoeveel sporters hier hun energie uit kunnen halen. Van 'even' de lijn aanraken bij het betreden van het veld, kruisje slaan na het maken van een doelpunt tot aan negen rituelen van Nadal vóór het serveren.

Vind het bijzonder om te lezen dat het ook in dit elftal groeit, maar als daarmee de team bonding groter wordt, dan kan je daar niet op tegen zijn toch?

6 december 2022 om 13:56

Uiteindelijk is het wel gewoon heel slim om het wel te doen.
Je creëert een soort beschermlaag om je heen en dat werkt natuurlijk wel wanneer je in situaties bevind waar er veel spanning in je naar boven komt. De gedachte dat je alles gaat geven en als het tegenzit is het maar een onderdeel op je pad en niet het einde.

Daarnaast beschermt geloof je ook tegen verkeerde invloeden en het leren waarderen van de kleine dingen.

8 december 2022 om 11:21

Slim om wel te doen? De een is hier gevoeliger voor dan de ander, ik zelf heb geloof niet nodig om een beschermlaag te creëeren. Ieder zijn eigen keuze maar er zij genoeg mensen die zeggen gelovig te zijn, maar in hun dagelijkse leven er totaal niet naar handelen, grotere hypocrieten zijn er niet. Geen aanval op deze jongens natuurlijk

Ik denk bij Noa Lang aan veel dingen, maar humor bungelt wel ergens onderaan het connotatie lijstje. Houdt ie goed verborgen.

Stukje over spiritualiteit/religie in relatie tot het voetbal vind ik heel mooi. Mag meer over gesproken worden.

6 december 2022 om 13:24

@siempie: Ik heb werkelijk niets tegen geloof en religie. Maar wel tegen het uiterlijke vertoon daarvan. Hou dat gewoon voor jezelf.

6 december 2022 om 13:29

Oke en draai het nu om naar de alphabet community.
Ik heb helemaal niks tegen homos maar laat ze het niet uiten , hou het gewoon voor jezelf.
De wereld is te klein als je dit zegt.

Heb meerdere malen op de site dit hypocriete voorbeeld aangehaald ... en zie hier.

6 december 2022 om 13:29

Ik heb niks tegen mensen, maar ze moeten niet gaan lopen ademen.

Sorry, maar voor sommigen mensen is geloof een existentieel onderdeel van identiteit. Dat mag je dan ook uitdragen. Hoort bij jezelf zijn. Dat het een ander niet aanstaat, doet er niet zoveel toe. Jij wordt toch niet gedwongen om een keppeltje of hoofddoek te dragen, dus wat is het probleem?

6 december 2022 om 13:31

@nick, Waarom? Ik ben atheã¯st maar het kan me niets schelen wat mensen dragen tenzij het om nazisme o.i.d. gaat. Mensen die Lgbt, BLM of iets wat ik niet steun, bijvoorbeeld de boeren willen steunen met uiterlijk vertoon vind ik ook helemaal prima. Laat mensen dragen wat ze willen dragen (nogmaals met uitzondering van bepaalde extremen).

Edit: 100 eens wat Siempie zegt. Als je het vervelend vindt dat iemand een keppeltje, hoofddoek of kruis om zijn/haar nek draagt dan ligt het probleem in mijn ogen bij jou.

6 december 2022 om 13:34

Dus als ik op de werkvloer een momentje stil ben voor mijn lunch heb jij daar moeite mee? En als ik je er eens een keer iets over vertel dan voelt het voor jou alsof ik je aanval?

6 december 2022 om 14:04

Omdat je nu wellicht groepjes krijgt binnen éã©n groep, wat wellicht ook niet optimaal is voor het gehele teamgeest? Ik heb zelf niets met geloof en het maakt me echt helemaal niets uit als collega's dat wel hebben. Dat wordt gerespecteerd. Maar in het geval van Oranje ligt het toch anders. Wat als de gehele selectie op een paar enkelingen na continu over religie willen praten. Degene die er niets mee hebben vallen dan toch een beetje buiten de boot. Of het kan worden opgevat als ongeã¯nteresseerd wanneer je hier niet voor open staat. Zwemmen, kaarten, gamen, etc, kan allemaal met de gehele groep. Met religie is dit niet zo. Nogmaals, ik vind dat ieders religie gerespecteerd moet worden, maar voor de gehele teamgeest snap ik Nick zijn comment wel. Zit natuurlijk ook wel een verschil in alleen bidden (wat prima is, als je niet wil bidden doe je niet mee) of urenlang over religie praten, wat uiteindelijk wel een negatieve impact kan hebben imo.

6 december 2022 om 14:44

@vegitosan: Wat een vergelijking zeg. Zo ken ik er nog wel een paar. Er zit een wezenlijk verschil tussen iets uitdragen of uiterlijk vertoon.

6 december 2022 om 16:44

Je mag het zeker uitdragen! Absoluut als je trots op je geloof bent, echter een ander overtuigen van jou geloof gaat voor mij een stap te ver!
Laat mensen in hun waarde, ook al geloven ze ergens amders is of nergens in !!

7 december 2022 om 21:16

@shady

Shady je bent zonder dat je het doorhebt constant in aanraking met mensen die geloven. Je beseft dat alleen niet, omdat gelovige mensen ten eerste, niet heel de dag over geloof praten en ten tweede vaker het niet zouden zeggen, voor het geval iemand een vooringenomen besluit neemt ze vanaf dat moment toch een beetje dommig te vinden.

Dus dat ze het nu in een interview die over de groep gaat het hierover hebben, betekent niet dat ze als predikanten rondlopen.

7 december 2022 om 21:20

@nick

Er zit niet zoveel verschil in en aangaande de overduidelijke antipathie naar geloof die doorsijpelt, voor jou waarschijnlijk zeker niet.

Ik bedoel er zijn enorm veel meer mensen gelovig op aarde dan niet en ook in Nederland is dat vrij 50-50.

Volgens deze logica, zijn atheïsten dus de abnormaliteit. Wat zou je ervan vinden als gelovigen dus zoals voorheen zouden zeggen dat jij niet mag uitdragen dat je niet gelovig bent en geen uitingen erover?

Waarschijnlijk zal dat een van je kritieken zijn waarom je er iets tegen hebt, dus andersom is dat ook logischerwijs niet fair.

8 december 2022 om 11:25

@ Vegitosan Religie is een keuze, seksuele geaardheid niet. Wel een wezenlijk verschil. Ben het trouwens wel met je eens dat gelovigen ook naar buiten toe dit mogen tonen.

8 december 2022 om 13:50

Herosennin44: Wie beweert dat ik niet gelovig ben? Heb ik nergens beweerd, maar blijkbaar is het feit dat ik niet van uiterlijk vertoon hou daartoe de aanleiding.
Voor de goede orde: ik ben geen christen, jood of moslim, maar ook geen atheist. Ook heb ik geen bezwaar tegen een keppeltje, kruisje of hoofddoek. Wat mij betreft is geloof een persoonlijke, innerlijke reis en is er derhalve geen enkele noodzaak om te pas en te onpas aan de wereld te tonen (of is het bewijzen?) dat je gelooft, en om anderen deelgenoot van datzelfde geloof te willen maken.
Dus dat is wat ik onder uiterlijk vertoon versta in dezen: voortdurend verkondigen dat je gelovig bent, anderen 'uitnodigen' om deel te nemen (bekeren dus), laten zien dat je gelovig bent door openlijk om het minste of geringste (lees: futiliteiten) te bidden en kruisjes te slaan

6 december 2022 om 13:47

Noa Lang is lekker direct. Daar houden mensen van. Ik denk dat Noa gewoon zegt wat hij denk in een humoristische manier

7 december 2022 om 09:55

Spreek voor jezelf want ik houd daar bvb niet van. Mensen met een grote bek (lekker direct) nemen al snel alle ruimte in en laten niks over voor introverte mensen. Ik ben dan ook iemand die ze daarop wijst. Het kan dan vaak iets genuanceerder waardoor iedereen met de groep kan mee doen zonder daarvoor te hoeven te strijden buiten hun comfort zone.

Het is geven en nemen als je als 1 groep wilt slagen.

7 december 2022 om 10:33

Dus iemand die extravert is moet iets zijn wat hij niet is zodat een intravert persoon ook meer aandacht krijgt? Wat nou als jij het opneemt voor een intravert persoon die daar helemaal niet op zit te wachten? Je kan ervan houden of niet, maar om mensen die direct zijn te willen veranderen vind ik nou niet bij geven en nemen horen.

6 december 2022 om 16:42

Dat je daar niet aan denkt, zou dat te maken hebben met het feit dat je hem totaal niet kent?!

7 december 2022 om 07:25

Dat plus het feit dat uit niets wat Lang in het openbaar van zich laat zien ook maar een beetje hint naar grappig.

Toch wel grappig dat het beeld wat de meeste mensen bij Memphis hebben toch niet helemaal blijkt te kloppen.

6 december 2022 om 13:28

Hij is een beetje de Mourinho onder de voetballers. Iedereen die met hem werkt praat alleen vol lof over hem maar de media en iedereen daarbuiten vindt het maar een eng mannetje

6 december 2022 om 13:44

Ik vind Depay geen eng mannetje om eerlijk te zijn. Ja, hij komt misschien soms wat volgevreten en arrogant over, maar so what? Hij presteert in het Nederlands Elftal buitengewoon goed (en ja, de eerste potten hier op het WK waren stukken minder en die hakjes moet hij ook laten zoals tegen Vs).

Verder lijkt het mij best een relaxte gozer. Maar omdat een Depay ook zwaar gelovig is (richting de buitenwereld ook toe) en dat hij zo nu en dan lekker een nummertje rapt en met zijn eigen merkkleding bezig is, dat maakt hem een makkelijk ''doelwit'' voor de pers en de mensen eromheen....

Depay moet lekker doorgaan met wat hij doet. En het mooie is: hij doet er niemand kwaad mee. Hij rapt wat, verkoopt kleding en voetbalt voor de kost. Daarnaast is hij gelovig en draagt hij dit uit naar de buitenwereld, maar verplicht hij niemand en/of downgrade hij mensen die niet geloven niet in mijn ogen. Prima persoon.

6 december 2022 om 16:54

Tja, mensen kunnen niet begrijpen als iemand anders praat en in een andere omgeving is opgegroeit. Wordt dan heel snel bestempeld als 'eng'.

6 december 2022 om 13:30

De voetballers die dagelijks contact hebben met Depay en ook een goede band onderhouden, zal het een worst wezen of hij na een doelpunt zijn vingers in zijn oren wil steken.
Wij daarin tegen kennen Depay niet en zien een voetballer na een doelpunt zijn vingers in zijn oren steken en vooral met zichzelf bezig zijn.

6 december 2022 om 14:12

@424. Nee hoor, Mephis is en blijft een engnek. Alleen aommige hebben iets met hem (zoals Denzel). De rest accepteert hem voor het belang van de groep. Bij Barcelona ook. Karakter verander je niet

6 december 2022 om 15:02

Geloof het zelfs, ik heb in het AD een keer een interview gelezen over dat hij gewoon collegiaal is en goed in de groep ligt (zeker bij Oranje). Buiten dat leeft hij echt voor de sport.

7 december 2022 om 09:29

@bizarno: Ik begrijp dat jij met hem samen hebt gespeeld ergens de laatste jaren? Want je weet precies hoe zijn collega's over hem denken. Anders snap ik niet dat jij dit als feit brengt, terwijl je velen inderdaad positief hoort over Depay.

7 december 2022 om 09:27

Dat is wel vaker zo bij topsporters. Djokovic heeft de media ook altijd al tegen zich (al voor zijn vaccinatie-deceptie) en staat een beetje bekend als de vervelende gozer op de tennisbaan. Toch is hij juist degene die veel jeugdigen helpt (heeft hij o.a. Holger Rune geholpen, die nu steady subtop speelt op jonge leeftijd) en is Djokovic ook degene die de armen helpt in eigen land. Laatst kwam er van een voorbijganger een filmpje voorbij van Djokovic die een oude vrouw hielp met haar bagage bijvoorbeeld.

Het beeld in de media klopt niet altijd. Dat is het punt. Bij Djokovic lijkt dat het geval te zijn (ik mag hem ook wel) en ook bij Mourinho en Depay hoor je dat mensen vaak met hen weglopen. Depay komt op mij ook altijd verongelijkt over. Nu ook over zijn fitheid. Slecht kunnen omgaan met kritiek. Maar natuurlijk (en helaas) zie ik de positieve kanten minder. Dat belicht de media niet. Dus mijn (door anderen gecreëerde) beeld kan heel goed niet kloppen.

De groep klinkt zo toch een stuk volwassener dan ze voorkomen op tv. Zo kun je zien dat de media echt een beeld kan creëren van bepaalde mensen die in de werkelijkheid ook heel anders kan zijn.

6 december 2022 om 14:18

het is ook gewoon een jongere groep mensen dan de mensen die hun interviewen.
de journalisten die ik langs zie komen zijn 40-60 jaar.. die snappen niet (denk ik) hoe zo'n groep van 20-30jarige zich houdt... is gewoon een hele andere wereld voor hen

6 december 2022 om 13:42

Het zal allemaal wel meevallen, acht jaar geleden kon Messi ook niets uithalen tegen Oranje ondanks dat hij toen een stuk beter was en de verdediging van Nederland een stuk minder. Daarnaast heeft Argentinië een vrij oud elftal, die gaan moeite krijgen met de snelheid van Depay, Gakpo en Bergwijn. Heb het hele toernooi vertrouwen gehad in Nederland en tegen Argentinië is dat niet minder. Mochten we doorgaan dan gaat Brazilië een stuk moeilijker worden lijkt me, maar ook dat is een berg die je moet beklimmen wil je wereldkampioen worden.

6 december 2022 om 13:58

De reguliere wedstrijd inderdaad. We werden uitgeschakeld maar Argentinië had (net zoals Nederland overigens) geen enkele kans gehad. Dat Argentinië had in mijn ogen een beter team, vooral omdat Messi toen gewoon een stuk beter was als nu en ook spelers als Higuain, prime Di Maria, Mascherano, Rojo, Lavezi en Aguero hadden die ik hoger inschat dan het huidige team van de Argentijnen. Daarnaast vind ik Nederland ook sterker dan acht jaar geleden; we missen Sneijder en Robben, maar daarvoor in de plaats hebben we een enorm sterke verdediging en met Frenkie een middenvelder van wereldklasse in de organisatie.

Waarom zingt Memphis het volkslied niet meer mee? Beetje jammer. Voorheen deed ie het altijd.

6 december 2022 om 14:03

Vind het zelf een bijzonder volkslied. Zingen dat Willem van Oranje de koning van Hispanje eert.

6 december 2022 om 14:12

en nog eens van deutsche bloed...

Mensen raken in de war

6 december 2022 om 14:15



Meende dat 'duits' oorspronkelijk vroeger een ander woord was voor Nederlands. Daar komt het Engelse woord 'dutch' vandaan. Dus we zingen eigenlijk dat we van Nederlands bloed zijn.

6 december 2022 om 14:23

Is het ook, maar voorheen zong ie altijd mee. Overigens vind ik niet meezingen heel erg respectloos, ook al is de inhoud van het lied achterhaald. Maar het is dan ook het oudste volkslied ter wereld.

6 december 2022 om 14:26

Hehe, met Duitschen bloed wordt verwezen naar Diets, wat weer verwijst naar Nederddiets, oftewel Nederlands. Met het vereren van de Koning van Hispanie wordt overigens Karel V bedoeld met wie Willem een goede relatie had en niet diens opvolger Philips II.

7 december 2022 om 03:10

Jaap stam zong ook nooit mee .. die keek zelfs boos tijdens het volkslied

8 december 2022 om 10:14

@rjv92: Misschien kan hij niet zo goed zingen en ligt zijn talent echt meer bij het rappen...

On: Viel mij inderdaad ook op. Viel me in het begin van het toernooi op dat ineens iedereen meezong en nu zie je er toch weer een aantal die dat niet doen. Moeten ze overigens helemaal zelf weten. Als ik sommige landen volle borst mee zie zingen dan straalt dat wel wat uit.

Tja, prima toch. Mensen die gelovig zijn, lekker doen wat je wil.
Ik geloof niet, maar als een Depay, Gakpo of Dumfries daardoor beter gaan spelen en/of zich beter voelen, goed toch?

En als zo'n Gakpo een Dumfries ook ''overtuigd'', ook prima toch. Helemaal niks mis mee.

Ik heb wel het idee dat er een vrij relaxed sfeertje hangt bij het Nederlands elftal. Wel verbaasd over Noa Lang. Ik had niet een grappenmaker achter hem verwacht, maar misschien komt dat ook doordat hij vaak van die interviews heeft gegeven waarbij ik dacht dat ik naar een kleuter aan het luisteren was (zoals hij praat/overkomt).

Niks negatiefs. Mooie groep denk ik ook wel, dus qua saamhorigheid moet dat wel goedkomen. Ook na de wedstrijd tegen de VS, dat kringetje, vond ik mooi om te zien. Volgens mij stond Lang daar ook in het midden.

Volgens mij heb je met een Noa Lang, Marten De Roon en Wout Weghorst wel drie man die vooral goed in de groep liggen en een bepaalde sfeer brengen (en De Roon kan ook nog deels basisspeler worden gezien).

6 december 2022 om 14:13

Glenn

Zal Lang niet gewoon de clown zijn van de groep? Iemand die zo zijn best doet om gangster te zijn, dat het gewoon grappig is. Met zijn accentje en dan grote praatjes.. Kan mij voorstellen dat gasten als Dumfries in de deuk liggen.

6 december 2022 om 15:23

Ik heb geen idee. Ik kan mij ook niet direct inbeelden dat Noa Lang met ''hoogstaande'' grapjes komt of humor.
Als ik hem vaak hoor praten, denk ik oprecht dat ik met iemand te maken heb die een hele beperkte vocabulaire heeft en dat ook nog met een apart accentje wilt uitdragen naar buiten toe...

Maar ik geloof Denzel wel hoor. En als Lang er alleen hiervoor bij zit: ook prima. Zolang Oranje maar presteert.

Al had ik nog altijd een Danjuma met zijn snelheid meegenomen i.p.v. een Janssen en een Flekken ipv een Pasveer hahaha

6 december 2022 om 15:10

Ik vind geloof maar iets vreemds. Iedereen moet geloven wat ie wil, maar lijkt me sterk dat er een God of Allah is die zich met voetbal bemoeit. Je hebt ook bij ieder team wel een aantal zogenaamde gelovigen bij Brazilië zelfs met z’n allen bidden voor de wedstrijd. Beter doe je gewoon normaal en geloof je in wetenschap en houd je je aan bepaalde normen en waarden als mens.

6 december 2022 om 15:25

Dat mag jij absoluut vinden. Ik geloof ook niet, maar heb er ook niet perse een mening over (inhoudelijk).

Ik sta er meer in: als iemand wilt geloven, doet hij dat maar fijn, zolang hij mij maar niet er mee lastig valt (of anderen) etc.

De stier van Oranje. Ik vind het een hele passende bijnaam voor Denzel. Wat een power brengt die gozer met zich mee zeg.

Of je nu in God gelooft of niet, allemaal de koppen bij elkaar spelen in een soort groepsmeditatie heeft 100 procent een positief effect op het groepsgevoel, dat weet ik zeker.

Dumfries kent Depay uit zijn tijd bij PSV (staat onder de afbeelding)?

Nou, op de wedstrijddag dan maar met zijn allen bidden dat Messi een verkeerd stukje picanha heeft gegeten en aan de schijterij gaat 🙏

Toen ik de titel las, dacht ik dat het over Noa Lang ging. Dat lijkt me een speler die zich altijd bekommert om zijn teamgenoten. Van Depay had ik het minder verwacht.

Eigenlijk was Argentinië in 78 ook niet beter dan wij, terwijl wij steeds beter waren gaan spelen en in vorm waren. Het werd toch 3-1 in de verlenging voor die Argentijnen. Het zijn zuid-amerikanen met een hele sterke wil om te winnen. Het gaat op mentaliteit beslist worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren