Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dumfries neemt op Twitter veel twijfels weg over zijn knieblessure

Laatste update:

De blessure die Denzel Dumfries zondag opliep in het duel tegen Atalanta lijkt mee te vallen. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft de rechtsback een ‘lichte knieblessure’ en komt het WK in Qatar in elk geval niet acuut in gevaar. Dumfries zelf plaatst maandag een foto van zijn aankomst in Zeist, waar hij zich bij de selectie van Oranje heeft gevoegd. "Exciting times ahead", aldus Dumfries, die dus spannende tijden voorziet en zich niet druk lijkt te maken om zijn kwetsuur.

De schrik sloeg de Rotterdammer zondagmiddag rond de zeventigste minuut om het hart toen hij pijn aan zijn rechterknie leek te voelen. Hij speelde de bal eerst zelf uit en ging op de grond zitten. Dumfries greep vervolgens naar zijn pijnlijke gewricht en sloeg de handen voor zijn ogen. De schade lijkt na de berichtgeving van La Gazzetta dello Sport dus mee te vallen. Alhoewel een precieze diagnose nog niet is gesteld, is er geen sprake van acute paniek.

De medische staf van Oranje zou zondagmiddag al meteen contact hebben gelegd met de doktoren van Internazionale over de ernst van het probleem. Dumfries meldt zich maandag in Zeist, waar het Nederlands elftal aan de voorbereiding op het WK in Qatar begint. Daar zal de rechtsback verder worden onderzocht. Nederland begint het WK op maandag 21 november met een wedstrijd tegen Senegal. Of Dumfries die wedstrijd gaat halen is nog niet bekend. Het nader onderzoek in Zeist moet daar uitsluitsel over geven.

Na de openingswedstrijd van Oranje staan de groepswedstrijden tegen Ecuador (op vrijdag 25 november) en Qatar (op dinsdag 29 november|) op het programma. Dumfries speelde tot nu toe 37 interlands. In 2018 riep de toenmalig bondscoach Ronald Koeman hem voor het eerst op. Dumfries maakte hij zijn interlanddebuut in de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland (3-0 winst). De teller staat op vijf interlandgoals en zes assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig maar! Was ook te verwachten; een tank laat zich niet stoppen door een knieblessure ;-)

14 november 2022 om 09:24

Haha ja Dumfries geblesseerd en het WK missen, gekker kon het niet worden 😉
Overigens echt een key player. Hij is diegene die net dat duel aangaat wanneer het even wat minder gaat.

14 november 2022 om 09:48

Inderdaad Key Player. Maakt ook nog de nodige doelpunten wanneer hij in de 16 komt

14 november 2022 om 11:50

Precies. Als je Dumfries niet hebt wordt Rensch opgeroepen en dat zou nogal vervelend zijn.

14 november 2022 om 12:00

Helemaal met je eens. Kan me nog goed herinneren hoe lacherig er om hem werd gedaan toen hij nog bij PSV speelde en kijk eens wat voor sterkhouder het nu is geworden daar op de rechterflank.

14 november 2022 om 13:09

Pfff, als Dumfries je keyplayer is zie ik het somber tegemoet. Aardige jongen die nooit verzaakt naar voetballen kan hij niet.

14 november 2022 om 12:50

Na de opmerking van Blind tijdens het afgelopen EK is hij voor mij "de Stier van Oranje". Een naam die hem past.

Zoveel zin in deze wedstrijd. Wij gaan onze ongeslagen reeks van WK-groepswedstijden voortzetten. Onze eerste wedstrijd op een WK sluiten wij ook altijd winnend af. We wonnen van Frankrijk en Polen en nu is het de buurt om aan NL te laten zien in welk continent er leeuwen in het wild leven.

14 november 2022 om 09:44

Mooi man. Ik gun je een overwinning. Dan heb je helemaal veel traffic hier :D

14 november 2022 om 10:19

@senegal2022! ik gun jou de overwinning en de groepswinst zelfs op het WK. Leuk dat er iemand zit op VZ die Senelagees is en dit ook support. Je mag namelijk hier niet niet het Nederlands Elftal supporten en maar blind met de kudde meelopen. Ik persoonlijk heb niets met het Nederlands Elftal en heb persoonlijk meer met het Argentijns elftal en dat wordt me niet in dank afgenomen soms.

14 november 2022 om 12:05

Je zit op een Nederlands voetbalforum. Ik denk niet dat je een verdere uitleg nodig hebt waarom men graag heeft dat je Nederland support, of wel?

Overigens vind ik het prima als je roots hebt in een ander land en daarom dat team support. Maar net als al die fanboys van grote clubs die alleen maar Hala Madrid (of welke andere leus van de 'super league' teams dan ook) die geboren zijn in zuid Laren bij wijze van, snap ik niet. Net als je een land support zonder ook maar enige binding. Maar dat is slechts mijn beperkte zienswijze gok ik.

14 november 2022 om 12:16

Op deze voetbalforum zijn er ook veel Belgen te vinden vanwege de taal. We kunnen niet van hen verwachten dat ze geen supporter van België zijn omdat ze op deze site zitten.

14 november 2022 om 12:23

Zelf heb ik geen enkele roots uit Argentinie of wat dan ook. Alleen ben ik zelf vanuit huis opgegroeid met het Argentijs voetbal en vandaar mijn liefde en passie daarvoor wat veel meer als Oranje waar ik werkelijk waar niets mee heb. Wat je zegt over al die fan boys van de grote club's ben ik het helemaal met je eens natuurlijk.

14 november 2022 om 12:45

Ik heb je gerapporteerd voor het supporten van een ander land. Ik neem aan dat je een ban krijgt. Foei.

14 november 2022 om 19:01

Je weet dat Nederland sinds 1938 zijn eerste groepswedstrijd niet verloren heeft?

Spuit erin en gaan. Nederland - Senegal, 4-0.

14 november 2022 om 09:32

Senegal verliest nooit met zulke cijfers. Daar is onze verdediging en doelman tegoed voor. Wij winnen van Nederland. Wij hebben een hogere balcirculatie en zijn fysiek sterker. Het is trouwens Senegal - Nederland en niet andersom.

14 november 2022 om 09:54

Niet zo heel gek dat Senegal nooit met deze cijfers verliest. De laatste keer dat Senegal een tegenstander van niveau had, was 10 oktober 2019. Verder leuk om te lezen dat je zo positief gestemd bent!

14 november 2022 om 09:57

Jij doelt op Brazilië, en daar speelde we toen 1-1 tegen. En waren duidelijk de betere. Een paar weken geleden speelde we 1-1 tegen Iran en we konden makkelijk met 5-1 winnen. Iran is ook gewoon een sterke ploeg die het toplanden altijd lastig maakt. Die zullen boven USA eindigen in hun groep. Verder is Egypte natuurlijk ook gewoon een ploeg van het niveau Zwitserland/Oostenrijk.

14 november 2022 om 10:03

1-1 is op zich best een mooi resultaat tegen Brazilië. Verder ben ik het niet met je eens. Iran is matig en als je Egypte van het niveau Zwitserland/oostenrijk vind dan kan ik je vertellen dat het een schande is als je daar met 4-0 van zou verliezen.

14 november 2022 om 10:44

Iran is sowieso 1 van de outsiders. Zij hebben immers Alireza in de ploeg en iedere Feyenoorder weet hoe goed hij is.

14 november 2022 om 11:01

Senegal2022! Ik ben een groot fan van Afrikaans voetbal maar ook het Nederlands elftal en heb ook zeker potjes gezien ook van de Afrika cup. Dat Senegal gaat winnen lijkt me helemaal geen 1,2tje, en dat ze kampioen worden lijkt me al helemaal sterk. Afrikaanse ploegen doen het eigenlijk nooit goed op een WK. Overigens dat Nederland kampioen wordt lijkt me ook sterk.

14 november 2022 om 19:28

Tegen Malawi, Guinee en Zimbabwe maar 1 goal scoren , hadden er natuurlijk ook 20 kunnen zijn zeker?

Mooi dat hij erbij is, toch wel een extra wapen voor het Nederlands elftal! Kwartfinale gaan we halen, alles meer is bonus.

14 november 2022 om 09:38

Eerlijk gezegd denk ik niet dat jullie de kwartfinale gaan halen. Ik denk dat Ecuador 2e zal eindigen met 6 punten en wij eerste met 9 punten. Ik denk dat jullie de eerste 2 wedstrijden verliezen.

14 november 2022 om 09:46

Hahahaha clown! Denk dat Nederland met knikkende knietjes zal aantreden tegen het land dat zich ternauwernood via penalty’s tegen een zwakke ploeg als Egypte kon plaatsen. Ook het fantastische gelijkspel tegen Iran heeft indruk gemaakt hoor!

14 november 2022 om 09:47

Dat is fijn dat jij dat denkt. Ik verwacht niet dat Senegal de eerste twee wedstrijden wint, maar dat komt omdat ik wat wedstrijden heb bekeken van de tegenstanders van het Nederlands Elftal. We zullen het zien aankomende maandag. Succes in ieder geval.

14 november 2022 om 10:03

@blaugrana11, Egypte is niet minder dan Tsjechië, Turkije en Noorwegen. Ik spreek jou maandag rond 19.00u.

14 november 2022 om 10:30

Is goed pik!

Ik bedenk me net dat we over een week al onze eerste wedstrijd spelen. Dat is wel erg snel.
Hopelijk is hij dan ook helemaal 100% fit, anders loopt hij het risico om alsnog zwaar geblesseerd te raken.
De Poulefase moeten we sowieso door kunnen, dus hem wat extra rust geven en sparen zou een verstandigere optie zijn.

Weet iemand of je nog een vervanger op mag roepen, mocht vandaag blijken dat het toch ernstiger is dan nu gesteld wordt?

14 november 2022 om 09:54

Ik denk het wel, ik weet niet wanneer precies de deadline is. Maar aardig wat landen hebben hun selectie nog niet opgegeven, dus lijkt me dat elk land tot die tijd nog een vervanger mag oproepen.

14 november 2022 om 10:11

ja dat mag, uit de groep spelers die bij de voorselectie zaten en niet mee gaan.

Hopelijk valt het idd mee Oranje kan hem goed gebruiken

Zo dat is een flinke meevaller. Dumfries doet het altijd goed in Oranje.

Het zou fijn zijn als Denzel gewoon mee kan spelen. Het is toch de gangmaker als het wat minder gaat daarnaast een belangrijk wapen met zijn kopkracht.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar frimpong. Die is sneller en een betere voetballer.

14 november 2022 om 11:47

Ik ben ook best benieuwd naar deze speler. Ik heb hem nooit zien voetballen. De naam Frimpong kom ik vaak tegen in PeS sorry efootball 'speler van de week'.

Zo. Als we een eventueel succesvol wk laten afhangen van dumfries dan klopt er iets niet. Maareh sympatieke jongen, hardwerkend maar voetballend wat minder goed onderlegd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren