Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen ziet ‘spookrijder’ falen en noemt twee dure misrekeningen van Ajax

Laatste update:

Valentijn Driessen vindt dat Ajax Sven Botman en Perr Schuurs te makkelijk van de hand heeft gedaan, zo schrijft de journalist in zijn column in De Telegraaf. De chef voetbal van de ochtendkrant is kritisch op vrijwel alle verdedigers van Ajax, maar met name Calvin Bassey moet het ontgelden. Driessen ziet Botman en Schuurs wekelijks uitblinken in Europese topcompetities en denkt dat de Amsterdamse club het duo momenteel goed had kunnen gebruiken.

Dat Gerónimo Rulli in zijn eerste twee wedstrijden als keeper van Ajax de nul heeft gehouden ligt volgens Driessen vooral aan de tegenstand die FC Twente (0-0) en FC Den Bosch (0-2) hebben geboden in aanvallend opzicht. Aan de bal is de Amsterdamse defensie ondermaats volgens de journalist. “Opbouwend geven de Ajax-verdedigers niet thuis en dat zullen Bassey en Sánchez ook nooit doen. De bal is hun grootste vijand op het veld.” Driessen houdt niet alleen trainer Alfred Schreuder verantwoordelijk. “Hij moet het doen zonder technisch directeur Marc Overmars en zag Onana, Blind, Martinez, Mazraoui, Tagliafico, Schuurs, Gravenberch, Antony en Haller vertrekken.”

Wel veroordeelt Driessen de vele wijzigingen die Schreuder achterin toepast. “Hij blijft goochelen met de bezetting achterin en zet spelers neer op voor hen vreemde posities. Iets waarmee hij natuurlijk bestaande automatismen vermoordt.” De rode kaart die Devyne Rensch tegen Twente kreeg is daarvan het gevolg volgens de journalist, die nog altijd geen fan is van ‘spookrijder’ Bassey. “De positie links centraal in de verdediging zou de Engelsman uit zijn lijden verlossen, of liever nog een plaats op de reservebank. Met Bassey keer op keer opzichtig de hand boven het hoofd te houden als overbetaalde aankoop maakt Schreuder zich niet geloofwaardiger.”

Jorge Sánchez is simpelweg niet van het niveau dat Ajax moet nastreven, zo concludeert Driessen. “Hoe Ajax ooit terecht is gekomen bij de Mexicaanse international Sánchez en dat daarvoor groen licht is gegeven, is een raadsel. De Amsterdamse standaard moet veel hoger liggen dan bij een ordinaire enkelschopper uit Midden-Amerika.” Sánchez kwam afgelopen zomer voor vijf miljoen euro over van het Mexicaanse Club América. Met name aan de bal heeft de rechtspoot moeite te imponeren in het shirt van Ajax.

Sven Botman en Perr Schuurs
Dat Perr Schuurs afgelopen zomer verkocht is, noemt Driessen onbegrijpelijk. “Torino FC betaalde Ajax eind augustus 2022 negen miljoen euro voor de verdediger. Vijf maanden later is hij zo’n 25 miljoen (!) waard.” Ook Sven Botman had volgens de journalist momenteel een belangrijke rol kunnen spelen in de Amsterdamse defensie. “Voor zo’n elf miljoen euro verruilde de linksbenige centrale verdediger Botman Ajax medio 2020 voor Lille OSC. In Frankrijk werd hij kampioen en vertrok vorige zomer voor bijna 40 miljoen euro naar Newcastle United. Niet toevallig doet hij evenals bij LOSC Lille uit het niets mee om het kampioenschap in Engeland. Zijn huidige waarde wordt geschat op minimaal 50 miljoen euro. Dure misrekeningen bij Ajax’ beleidsbepalers.”

Heeft Valentijn Driessen gelijk in zijn column?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Haha dit is wel weer typisch natuurlijk van Valentijn. Schuurs liet vaker zien het niveau niet aan te kunnen dan wel met de manier van spelen en daarom faalde hij bij Ajax en doet hij het elders beter. Botman is al 3 jaar weg en speelde bij Lille ook op een hele andere manier die beter bij hem past.

16 januari 2023 om 09:38

Ook weer typisch dat Schreuder niet de kern is van zijn betoog, maar zijdelings benoemd wordt, met veel verzachtende omstandigheden opgesomd in de tekst. Het laat voor de duizendste keer zien dat Schreuder het lek is. Wat verschrikkelijk dat die man er nog zit.

16 januari 2023 om 09:50

Wat mij betreft echt onbegrijpelijk dat er vanuit veel kampen ontiegelijk veel kritiek was op Ten Hag en ze nu allemaal bijna lovend zijn over Schreuder. Als we bij Feyenoord verliezen is de achterstand 8(!) punten in Januari. Tranentrekkend en Schreuder ontloopt alles. Je zou bijna zeggen dat hij een knokploeg de kant van Driessen op heeft gestuurd en dat hij zich bedreigd voelt. Of hij is het lek. Dat kan ook natuurlijk.

16 januari 2023 om 09:53

Dat was inderdaad ook het eerste wat mij opviel. Schreuder komt er heeeel goed vanaf bij Driessen, terwijl ten Hag -die gewoon eerste stond en wedstrijden won- volledig werd afgebrand.
En zeker in het tweede seizoen -toen Ajax nog even moest wennen aan het gemis van de Ligt en de Jong- was het volgens Valentijn tijd om afscheid te nemen van ten Hag. Maar nu Schreuder het zonder Schuurs en Botman moet doen, is het ineens zielig voor Schreuder en waren zij van hetzelfde niveau als de Ligt en de Jong qua impact en kwaliteit..

16 januari 2023 om 10:03

Ik verwacht, serieus, niet tegen beter weten in een Ajax wat er weer staat. Getergd tot op het bot is het beste moment om boven je uit te stijgen. Ik zou zeker achterin spelen met Alvarez en Timber in het centrum, rechtsback moet je wel Sanchez opstellen ben ik bang omdat er niemand anders is (maar wat is die aan de bal slecht). Linksback denk ik dat je moet gaan voor Wijndal, maar ligt er ook een beetje aan wie Linksbuiten staat, Tadic heeft betere klik met Bassey. Middenveld zou ik dan beginnen met Centraal Fitzjim, doet het gewoon heel goed op die positie en dan zou ik Taylor en Klaassen opstellen (berghuis kun je nog brengen maar nog niet fit genoeg lijkt me). Voorin Conceicao, Brobbey en Tadic., laat Bergwijn er maar eens een tijdje naast kijken of het dan weer wat wordt of niet.

16 januari 2023 om 10:22

@ajac,

Ik zou Berghuis gewoon opstellen in plaats van Taylor. Taylor heeft wat mij betreft echt het niveau niet en helemaal niet als je hem opstelt op het middenveld samen met Klaassen. Wat een armoede was het afgelopen weekend. Dat moet Schreuder toch ook zien? Maar hij bljft het maar doen. Rulli - Sanchez ( met frisse tegenzin ) - Bassey - Timber - Wijdal - Berghuis - Alvarez - Kudus - Tadic - Brobbey - Concancaio.

En dan zou je nog Bergwijn naar tien / spits en Kudus naar rechtsbuten kunnen zetten. Zo moeilijk het allemaal niet, maar Schreuder ziet het niet.

16 januari 2023 om 12:36

Kijk naar het lijstje vertrokken spelers.. zijn 8 basisspelers dat kan geen coach even op niveau houden. Ik ben wel van mening dat hij hardleers is in z’n opstellingen want hij moet gewoon met kudus op 10 gaan staan Klaassen en taylor daarachter en centraal achterin timber en Alvarez … brobby centraal in de spits bergwijn ene kant berghuis de andere waarbij berghuis eventueel vanuit het middenveld kan komen..

16 januari 2023 om 12:36

Kijk naar het lijstje vertrokken spelers.. zijn 8 basisspelers dat kan geen coach even op niveau houden. Ik ben wel van mening dat hij hardleers is in z’n opstellingen want hij moet gewoon met kudus op 10 gaan staan Klaassen en taylor daarachter en centraal achterin timber en Alvarez … brobby centraal in de spits bergwijn ene kant berghuis de andere waarbij berghuis eventueel vanuit het middenveld kan komen..

16 januari 2023 om 13:16



@xajacfa,

ik zou echt heel anders spelen met de beschikbare spelers. Het centrum zou zijn Alvarez en Bassey. Volledige focus op verdedigen, opbouwen mogen andere doen en dan op de backs Timber en Wijndal. Beide drang naar voren en voldoende voetballend vermogen, opbouw vanuit de laatste linie via de zijkanten.

Middenveld zou bestaan uit Kudus, Berghuis en Taylor, waarbij Kudus en Berghuis meer verdedigend spelen. en Taylor op tien staat. Berghuis heeft al bewezen uitstekend op 8 uit de voeten te kunnen. Kudus was ook veel belovend in een soort gelijke rol onder Ten Hag en heeft op het WK aangetoond dat hij uitstekend vanuit de discipline kan spelen. Taylor vind ik verdedigend matig en onbetrouwbaar, maar aanvallend brengt hij meer voetbal dan Klaassen en komt hij vaker in scoringspositie. In ieder geval moeten we de slag op het middenveld winnen en met deze drie acht ik de kans het grootste. Meer dynamiek en meer voetbal vanuit het middenveld.

Aanval. Bergwijn, Conceciao en Brobbey. Tadic is eerste wissel als het niet loopt. Gisteren werd toch wederom pijnlijk duidelijk dat we bij counters geen linkerkant hebben, waardoor een tegenstander counters makkelijk kan neutraliseren. Dreiging van counters geeft de verdediging ook iets meer lucht. En in balbezit moeten we het toch voornamelijk van Conceciao hebben. Dan heb ik op links liever een Bergwijn die wel snelheid heeft en ook de inhoud om veel en goed mee te verdedigen als een back er overheen klapt.

16 januari 2023 om 09:46

Inderdaat typisch Valentijn. Heeft Schuurs en Botman eerst zelf compleet de vernieling ingeschreven om nu aan te geven dat Ajax ze niet had moeten laten gaan. De telegraaf moet Valentijn maar laten gaan. Bassey wordt nu neergezet als een miskoop. Hij is verre van dat. Probleem is dat de linies niet aansluiten bij Ajax. Tegen Twente gaan ze compact spelen met 10 man en spelen vervolgens op de nul en geven vanaf het moment met 10 man geen kansen meer weg. Het probleem bij Ajax is echt opgelost bij het aantrekken van een kopsterke centrale verdediger en een linker verdedigende middenvelder. Dat moeten ze wel doen voor komende zondag, want anders sta je al op een onoverbrugbare afstand. We gaan zien op de directie en Schreuder na afgelopen zaterdag het licht hebben gezien.

16 januari 2023 om 09:49

Inderdaad. Het kan toch gewoon dat de manier van spelen niet bij de krachten van Schuurs en Botman past? Het is ze van harte gegund dat ze het nu helemaal maken bij hun clubs, maar dit is natuurlijk weer veel te makkelijk roepen. En voor Schreuder wordt het, zoals Suarez al zegt, maar weer eens opgenomen door z'n boezemvrienden van de Telegraaf.

Natuurlijk is hij niet als enige schuldig aan het grote debacle van dit jaar, maar het is een dramatisch huwelijk, iedereen ziet het maar de Telegraaf vindt van niet.

16 januari 2023 om 10:39

Driesen kijkt alleen naar nu en is vergeten wat hij een jaar geleden over Schuurs te melden had. En eerder over Botman.
Spelers ontwikkelen zich natuurlijk wel naarmate ze meer ervaring krijgen. Botman heeft die kans bij Ajax nooit gekregen omdat er betere als hem waren op dat moment.
Dat geld ook voor Schuurs.
En Valentijn, achteraf kijk je een koe in zijn kont heet dat geloof ik.

16 januari 2023 om 12:34

Het klopt gewoon. Schuurs en Nico zouden nu basis staan als Ajax iets slimmer was geweest. Bassey daar komen zo nooit meer vanaf, Rensch komt nu nog tekort en Sanchez was in wezen als reserve gehaald, dus daar moet je niet te moeilijk om doen.
Ajax koopt Bergwijn, die nooit een vaste waarde werd bij Spurs, een paar goede interlands speelde en nu weer uit vorm is. Daar zit ook niet de snelheid in die Antony had. Daarnaast speelt hij het liefst op de plek van Tadic die niet gewisseld mag worden.
Brobbey is ook een middelmatige speler die toevallig een paar keer goed inviel bij Ajax en voor een berg geld werd teruggehaald van de bank van Leipzig.
Wijndal werd bijna naar Ajax gepraat door alles en iedereen, maar ik vind het een zeer beperkte verdediger.
De enige positieve noot is Concecao. Die is zijn geld dubbel en dwars waard.

16 januari 2023 om 12:36

Schuurs zou dan basis staan in plaats van Timber ? Of wil je dat Timber doorschuift naar de back, want dat zou natuurlijk super dom zijn. Er klopt overigens weinig van Valentijn natuurlijk want hij heeft eerder de betreffende spelers compleet afgemaakt als niet Ajax waardig.

16 januari 2023 om 12:41



Nee, Schuurs als LCV of ben jij blij met Rensch of Bassey daar? We hebben drie incapabele verdedigers. Timber is de eerste die opstaat uiteraard.
Ik had het dan zo staan:
Rensch Timber Schuurs Nico
Je kunt mij veel wijsmaken, maar dat is toch veel beter dan wat er nu staat?

16 januari 2023 om 13:38



Bassey is helemaal geen incapabele verdediger. HIj kan allleen nog niet opbouwen en moet dat aan anderen overlaten. Bij Ajax wordt je echter steeds afgerekend of je kunt opbouwen of aanvallen. Ze moeten naar mijn mening eerst eens zorgen dat het verdedigend weer klopt. Dan is Bassey snel, fysiek sterk en zit hij kort op de man. Kan de rest verdedigend nog wat van leren.

Op dat moment waren ze niet goed genoeg voor Ajax, makkelijk om dit achteraf te zeggen!

16 januari 2023 om 10:02

Botman en Schuurs zullen nooit goed genoeg zijn voor Ajax. Niet om Ajax, niet om Botman of Schuurs, maar het spelsysteem waar Ajax naar verlangd past niet bij deze spelers.

Het zal mij dan ook niets verbazen als beide spelers wel de absolute top halen.

Daar is niets mis mee, maar om daar een artikel aan te wijten met een hoop negativiteit, zoals Valentijn doet, is weer een hoop bullshit.

De enige 'niet-Ajax' CV die geslaagd is, is Sanchez. Daarom hoop ik dat Bassey, onder een andere trainer nog wel het licht zal zien, mja.

16 januari 2023 om 11:25

Klopt..beide zijn niet sterk met veel ruimte in hun rug. Moet ook wel zeggen dat zoiets lastig is als verdediger, zo hoog willen staan met zn allen.

Botman kun je niet echt over spreken omdat die geen kans gehad heeft. Maar toentertijd speelde Martinez op zijn positie dacht ik? En schuurs heeft echt meer dan genoeg kansen gehad. Bakte er gewoon weinig van.

Typisch achteraf praten van die Valentijn. Dat die überhaupt nog een podium krijgt.

Die Valentijn blijft maar een aparte man. Botman was destijds voor Ajax niet goed genoeg en ik denk dat iedereen dat zag, bij Lille paste hij uitstekend en deed hij het heel goed, mooi voor hem. Schuurs wilden ze behouden maat hij wilde zelf weg ( wat ik overigens snap ). Ook hij paste niet echt bij Ajax aangezien Ajax met zoveel ruimte in hun rug speelde.

Wat betreft Botman ben ik het er meer mee eens. Hij heeft volgens mij geen eens een fatsoenlijke kans gehad om aan te sluiten bij het eerste elftal. Schuurs heeft een periode gehad om te laten zien waar zijn potentie lag, maar het kwam er niet uit. Wellicht pastte hij dan toch minder bij Ajax dan vooraf was gezegd. Dat het voor beiden dan zo uitpakt is toch gaaf!

Valentijn Driessen in 2020 over Schuurs na Midtjylland - Ajax: "Zo richt Valentijn Driessen van De Telegraaf zijn pijlen dit keer op Perr Schuurs. Het verdedigingsduo was volgens de journalist veel te traag en dat lag aan Schuurs. "Vorige week waren dat Daley Blind en Perr Schuurs en gisteren werd de Limburger geflankeerd door de Argentijn Lisandro Martinez. De defensieve kwetsbaarheid bleef. Schuurs komt tekort voor het niveau van de Champions League."

Schuurs komt volgens Driessen op meerdere vlakken tekort. "Op snelheid en in één-tegen-één-duels laten middelmatige spitsen de Limburger te vaak hun hielen zien. Ook met het positie kiezen ten opzichte van de aanvallers heeft hij veel moeite."

Er moet nog heel wat gebeuren wil de Limburger een toegevoegde waarde zijn voor Ajax, vindt Driessen.

16 januari 2023 om 09:43

Niets verrassend dat die gast met de wind mee schrijft. Sowieso zijn spelers die er niet (meer) zijn, altijd beter dan wat er wel nog rondloopt. Als Schuurs gisteren in de basis stond bij Ajax, was hij waarschijnlijk weer volledig afgebrand door Falentijn.

16 januari 2023 om 09:49

Eigenlijk zou zijn werk een keer bekritiseerd moeten worden.

Achteraf gezien, zou het een goede duo kunnen zijn Botman Timber en Schuurs daarachter.

Dit moet wel een tussenjaar zijn voor Ajax. Verloren seizoen en ik zou voor volgend jaar goed voorbereiden.

Het liefst heb ik hem als opvolger voor Slot (mocht hij weg willen), maar haal zo'n kaliber Steijn binnen van Sparta. Nu Ten Hag het zo goed doet bij United merk je echt wel wat zijn kwaliteiten waren.

16 januari 2023 om 10:05

Fossen. Naast dat Driessen makkelijk scoort is dit natuurlijk ook makkelijk scoren. Het is een artikel van ruim 2 jaar geleden? Hij zegt ook nog 'er moet nog heel wat gebeuren' en dat is toch ook zo? Ajax is qua niveau afgezakt en Schuurs beter geworden? Op dit moment denk ik niet dat Schuurs zou misstaan in de verdediging van Ajax. Ik had hem sowieso dit seizoen de kans gegeven.

16 januari 2023 om 10:18

Nee dat is niet makkelijk scoren vind ik. Als je zelf Schuurs zo afbrandt (wel of niet terecht) en als hij dan eenmaal weg is gaat roepen dat het een blunder is dat ze hem hebben laten vertrekken, dan ben je gewoon maar wat aan het roepen om het roepen. Schuurs heeft voor Ajax naast een aantal goede, ook een hoop hele matige wedstrijden gespeeld. Die liet niet zien dat hij beter dan Bassey was geweest bijvoorbeeld. Want dat is de plek waar hij zich op moest richten als hij was gebleven. Timber speelt hij er niet. Het is gewoon weer typisch Driessen: vandaag A zeggen en morgen A bestrijden om maar iets te kunnen opschrijven.

16 januari 2023 om 10:27

Fossen. Hij roept iets over een speler pakweg 3 jaar geleden? En toen was het inderdaad niet veel nee, ook ik vond hem ondermaats toen. Nu is Ajax afgegleden naar Europa League niveau, dan gelden er andere maatstaven. Wat moet je dan doen? Zeggen dat het allemaal niet zo slecht is terwijl het wel slecht is? Bassey is op dit moment toch gewoon dramatisch? Mag je daar dan niks over zeggen omdat hij wellicht over 3 jaar een geweldenaar is? Op dit moment zou Schuurs Bassey natuurlijke eruit spelen. Had je ook nog eens ruim 20 miljoen bespaard. Ik vind het gewoon makkelijk scoren. Xavi Simons werd 3 jaar geleden ook nog massaal een over het paard getilt ventje genoemd die er niet veel van kon. En moet je nou eens kijken. Mening is bij veel 180 graden gedraaid

16 januari 2023 om 10:30

Dat is toch heel vreemd? Dus ze hadden op het moment dat ze meer dan EL niveau hadden, een speler moeten behouden die lager dan dat niveau was want misschien zouden ze wel afglijden? Ofzo? 😅 Het is toch niet zo dat Schuurs na die uitspraken van Driessen wel opeens de pannen van het dak ging spelen bij Ajax? Ze konden er toen 9 (!) miljoen voor krijgen. Relatief echt veel geld. En iedereen wist toen wel dat hij tekort kwam voor Ajax. Dat hij het nu in een compleet andere competitie in een ander systeem goed doet wil niet zeggen dat Ajax hem dus maar moest behouden. Dat slaat nergens op. Je bent journalist, kraakt een speler af, club verkoopt de speler, en dan nu roepen: "wat een misrekening joh!". Kom op zeg. Sterker nog, als Ajax Schuurs had behouden en Bassey niet had gekocht ben ik er vrij zeker van dat hij nu niet had overtuigd gezien de ruimte waarmee hij in zijn rug moet spelen bij Ajax. Dan had Driessen nu geroepen: onbegrijpelijk dat Ajax in de zomer vasthield aan een speler die overduidelijk tekort kwam terwijl Ajax genoeg geld heeft om te investeren!

16 januari 2023 om 11:02

Helemaal met je eens Fossen. Ajax moet CL niveau nastreven en daar de spelers voor hebben, opleiden of halen. Dat geldt ook voor PSV en Feyenoord, CL niveau moet het streven zijn. Achteraf zeggen dat Schuurs goed genoeg is omdat Ajax nu EL speelt en hij daarin meekomt, is jezelf in de voet schieten voor de toekomst. Gezonde winst hebben ze gemaakt op hem en Schuurs is ook happy in Italie.

Tja een koe in de kont kijken..
Op dat moment waren deze spelers niet beter dan de spelers die wel werden opgesteld. Logisch dat ze minuten wilde maken en een transfer prefereerden.

Zowel Schuurs als Botman hadden toen gewoon niet het vereiste niveau. Nu doen ze het idd heel goed, erg knap dat je dat ook ziet op je Tv Valentijn.

Ik denk achteraf dat wij Sofian Amrabat en Michel Bastos ook nog een kans hadden moeten geven bij Feyenoord nadat iedereen zag dat ze op een hoger niveau wel slaagden. Mag ik een artikel in de Telegraaf?

16 januari 2023 om 09:47

Je ziet het bij iedere club gebeuren, soms ligt het gewoon aan de combinatie van speler en club (tactiek/speelstijl). Kan me Cássio Ramos nog herinneren bij PSV, terwijl hij later als basisspeler de Z-Amerikaanse CL wint met Corinthians. En zo zijn er nog genoeg andere voorbeelden waarbij het niet aan het niveau ligt.

16 januari 2023 om 10:17

Ik zie Schuurs nog steeds niet slagen hoor bij ajax. Schuurs is goed als hij alleen hoeft te verdedigen zonder ruimte in zijn rug

Valentijn Driessen laat weer eens zien hoe geloofwaardig hij is.
Bericht van 21 februari 2021 op Voetbalzone: Sven Botman zou volgens Valentijn Driessen geen basisplaats hebben gehad bij Ajax, "bij Ajax had hij zich niet zó ontwikkeld als dat hij nu heeft gedaan"

Bericht van 4 november 2020: Schuurs komt te kort voor dit niveau.

Oftewel hadden ze deze stap nodig om uit de verf te komen.

Hulde aan Valentijn.

16 januari 2023 om 09:40

Haha we hadden hetzelfde idee 😂

Valentijn Driessen in 2021 over Sven Botman: "Volgens de chef voebal van De Telegraaf kan Botman goed verdedigen, maar komt hij aan de bal niet in de buurt van het niveau van Daley Blind en Lisandro Martínez.Botman kwam donderdagavond in de Europa League negentig minuten in actie met Lille tegen Ajax (2-1). De 21-jarige verdediger maakte weinig indruk op Driessen. "Hij is enorm op het schild gehesen door alles en iedereen, volkomen onterecht", zegt Driessen in de podcast Kick-off van de krant. "Het is wel leuk en aardig allemaal, bij Heerenveen moest Ajax hem terugnemen. Maar daar zou hij derde keus worden. Ik heb Ajax gisteren (donderdag, red.) gezien en daar mag je blij zijn als je derde keus bent. Blind en Martínez die gaan sowieso voor, dus hij had heel weinig gespeeld."Driessen vindt het goed dat Botman naar Lille is vertrokken. De Amsterdammers hebben hem voor acht miljoen euro verkocht aan de koploper van Frankrijk. "Het is goed dat hij daarheen is gegaan en ook goed voor zijn ontwikkeling. Maar het blijft dezelfde Botman die je zag bij Heerenveen: houterig en misschien wel heel goed verdedigend, maar dan moet je wel met z'n allen in de zestien staan", stelt Driessen. "En aan de bal brengt hij gewoon veel te weinig."

16 januari 2023 om 10:12

Het is gewoon schrijnend. Wat heeft deze man een makkelijke baan. In de rondte wat raaskallen zonder onderbouwing of enig verstand van zaken. En continu krijgt hij het podium om dit soort uitspraken te profileren.

LvG had al die tijd gewoon gelijk, tegen dit soort onkruid is minachting de enige houding die je kan aannemen.

Uiteraard weer makkelijk scoren achteraf Valentijn... schuurs heeft zoveel kansen gehad maar die maakte het niet waar..

Deze opstelling zou toch gewoon een wedstrijdje of 3 de kans moeten krijgen? Al dat gewissel en gehussel komt niemand ten goede dus dan blijf je aan de gang.

Rulli
Rensch
Timber
Bassey
Wijndal
Taylor
Martinez
Berghuis
Conceicao
Brobbey
Bergwijn
16 januari 2023 om 10:04

met Martinez doel je op Alvarez gok ik? Of ik heb het een en ander gemist?

16 januari 2023 om 10:57

Inderdaad, haha

Hier merk je alweer dat Valentijn niets van voetbal begrijpt. Waar zowel Schuurs en Botman compleet door de mand vielen met veel ruimte in hun rug, gebeurt dat bij Bassey dus nauwelijks. Verdedigend maakt hij nauwelijks fouten en ook met veel ruimte in zijn rug weet hij veel te corrigeren.
Hij wordt nu vooral afgevallen om zijn voetballende kwaliteiten, terecht want het is ook waardeloos. Maar heel oneerlijk.
Bassey wordt echt zomaar gevuurd, want zijn primaire taak als CV, het verdedigen deed hij gewoon naar behoren.
Als trainer zie je ook dat hij nog veel stappen moet maken qua balbezit, zorg er dan ook voor dat hij niet vaak in die situatie beland, laat hem daarop trainen en laat hem stappen daar in maken.

Zo moeilijk is dat toch niet. Ten Hag zou allang gezien hebben een middenvelder terug te laten zakken om de opbouw te verzorgen. Zoals hij deed met Schöne en later ook Gravenbergh, laat Bassey dat gewoon niet doen. Begin ook met een middenveld op te stellen waarbij er min 2 creatieve spelers staan.
Alvarez, Berghuis/taylor, Kudus/berghuis. Dan de speler op 8 terug laten zakken om deze de opbouw te laten verzorgen, zodat de backs ook wat hoger kunnen staan en daarbij de '10' en op 8 terecht komt, om van daaruit weer vooruit te spelen.

16 januari 2023 om 10:16

Dat is op dit moment de beste optie die we hebben. Het grote probleem dat dan ontstaat is dat we een goede voetballer (waarschijnlijk Berghuis of Taylor) te diep op onze eigen helft hebben staan en dus een goede voetballer missen die op de helft van de tegenstander gevaar kan creëren.

Het is makkelijk praten en pijnlijk om weer te moeten zeggen, maar er MOET een verdediger bij die de bal op een goede manier bij het middenveld kan krijgen om daar de creatieve speler in stelling te brengen. Maar ja, iemand vinden van bijvoorbeeld het profiel Martinez is lastig en op dit moment bijna onhaalbaar. Sowieso uit Europa; dus je moet richting Zuid-Amerika. Dat is ook waar onze beste verdedigende aankopen vandaan zijn gekomen in het recente verleden (martinez, Sanches en Tagliafico).

16 januari 2023 om 11:04

Kokcu bij feyenoord speelt ook ontzettend diep. Zou dan met de punt naar voren kunnen spelen (een Szymanski staat weer ontzettend hoog)

Beide spelers wilde niet blijven omdat ze meer speelminuten wilde. Dus daarmee maakt het dit verhaal van Valentijn, dat Ajax beide spelers te makkelijk heeft laten gaan, tot een onzinnig stuk.

Wat een opportunisme weer bij Valentijn. Toen Botman bij Lille speelde, en Ajax tegenkwam in de Champions League, was men onverbiddelijk over Botman. Die jongen kon er volgens alles en iedereen weinig van, en Ajax had immers Martinez en Timber.
Perr Schuurs heeft zijn kans meermaals gehad, maar overtuigde nooit in het Ajax shirt. Nu worden ze opeens gemist..haha.

Achteraf is het makkelijk praten.
Schuurs speelde bij Ajax nog niet geweldig, maar hij had nog wat meer tijd nodig.
Al had het ook zomaar kunnen zijn dat Schuurs die extra stappen niet kon maken in zijn ontwikkeling.
Ajax heeft verkeerd gegokt.

Valentijn heeft een punt, maar betreft Botman en Schuurs heeft hij dat niet. Dat zijn geen Ajax voetballers. Die spelen bij hun een ander soort voetbal dan bij Ajax, met minder ruimte in de rug. Dan komen ze beter tot hun recht.
Ik ben benieuwd of Valentijn die over een paar jaar ook zegt als Bassey verkocht is aan pakweg Southampton en dan een transfer voor 50 miljoen maakt naar Chelsea.....

Ongelukkige titel zo vroeg nadat er op de a16 3 doden zijn gevallen door een spookrijder. Voetbalzone is niet lekker tactisch..

Perr Schuurs en Sven Botman zijn prima verdedigers maar niet voor Ajax, daar passen ze niet. En Ajax is de club van 4-3-3 aanvallend voetbal. Dat is zo'n beetje vaste regel bij die club. Dus die twee zijn onverenigbaar. Er zijn bij Ajax balvaardige, wendbare verdedigers nodig die bij andere clubs niet zouden misstaan als middenvelder - lees: dat zijn Schuurs en Botman niet.

Naast alle negatieve berichten over Schuurs uit het verleden van deze pipo die "journalist" zou moeten zijn, is het ook belangrijk te kijken naar systemen en type voetbal. Schuurs en Botman doen het geweldig in teams die niet per sé hoeven op te bouwen. Dat is nogal een verschil met Ajax. Maar goed, zoals inmiddels bekend, schrijft Driessen liever negatief over Ajax om onrust te veroorzaken, dan dat hij inhoudelijk echt iets toevoegt. Zonde.

16 januari 2023 om 11:54

Tis echt triest hoeveel mensen niet kijken naar de speelstijl van de clubs hè. Wat een verschil dat maakt. Je kan niet zomaar een poppetje overal neerzetten als hij bepaalde kwaliteiten mist. Past in Italië prima, bij Ajax niet. Heel simpel.

Botman en Schuurs zouden nu van waarde kunnen zijn, alleen met Timber op rechtsback, want anders staat Schuurs weer reserve. En beide genoemde spelers kwamen bij Ajax niet aan de bak omdat de opgestelde spelers simpelweg beter waren. Daarom wilden Botman en Schuurs vertrekken om aan speeltijd te komen. Dus niet meer dan logisch. Maar de huidige status van Ajax is niet meer te vergelijken met welke van de laatste 10 jaar. De complete leiding binnen Ajax heeft het voor elkaar gekregen om in iets meer dan een half jaar - eigenlijk al binnen een paar maanden - de hele club naar de afgrond te leiden. En Driessen moet eens ophouden een koe in haar gat kijken en open deuren intrappen. Daarbij voorbijgaand aan de ene keer een speler (schuurs) tot aan de enkels toe af te branden, en nu op een voetstuk te plaatsen. Wij zien ook wel dat op Timber na, je bij Ajax niet over een defensie kunt praten. Een gatenkaas. Zonder opbouwende kwaliteiten. Maar dat is het verhaal van de huidige leidinggevenden. En die gaan zeker niet uit zichzelf weg. Ik vergelijk het de hele tijd met de status van onze regering. Al denk ik dat zelfs voor die niet geschikte club om ons land te leiden, er meer steun is dan voor die bij Ajax.

waar het eigenlijk om gaat is, zijn Sanchez en Bassey, die een hoop geld hebben gekost betere Ajax verdedigers dan Schuurs en Botman, in mijn ogen niet, je verkoopt dus deze 2 en koopt er duurdere middelmaat voor terug, daar kun je je vraagtekens bij zetten.
natuurlijk kan het zijn dat Sanches en Bassey volgend jaar beter zijn dan nu, omdat ze dan een jaar gewent zijn aan het Ajax spel, maar of het voetballend ook beter is geworden!!! dat is voor mij een groot vraagteken

16 januari 2023 om 11:52

Maar hoezo Sanchez noemen? Speelt die op een positie van schuurs of Botman? Nee toch? Schuurs past niet bij Ajax. Kan niet met ruimte in z’n rug spelen. RaRa hoeveel ruimte er in z’n rug zit bij Ajax.

Zelfs als hij een goed punt heeft, heeft Driessen NOOIT gelijk... Ik baal ervan dat ik me heb laten verleiden tot het lezen van een artikel over deze fles azijn, want daardoor denk VZ dat mensen het interessant vinden wat voor zure melk dit stuk ongeluk nu weer heeft geproduceerd

Makkelijk praten achteraf. Zeker omdat voorheen Botman en Schuurs ook te licht werden bevonden voor Ajax.

Ik zie deze 2 spelers ver komen, Botman zie ik nog wel overstappen naar een Engelse topclub. En Inter is schijnbaar al aan Schuurs aan het trekken.

Echter ik snap wel waarom Ajax ze liet gaan. Ajax zoekt specifieke kwaliteiten in haar verdedigers, bijv een goede opbouw vanuit de achterste linie. En Schuurs en Botman konden daaraan (nog) niet voldoen.

Nu heeft Ajax ook totaal geen verdedigers die aan haar eigen filosofie voldoen, dan wordt er geroepen om Schuurs en Botman. Beetje mosterd na de maaltijd.

Botman had het niveau van Heerenveen toen ze hem weg deden en Schuurs wilde zelf weg omdat hij (achter Timber) ook dit seizoen weer te weinig aan het spelen toe zou komen. Dat beide spelers zich ontwikkelen is mooi, maar nog geen garantie dat ze er bij Ajax zouden staan. Van beide kun je je ook afvragen of ze echt in het spel van Ajax passen. Het is wel heel makkelijk om nu te roepen dat Ajax een verkeerde beslissing genomen heeft. Je weet niet hoe het gelopen was als ze bij Ajax gebleven waren. Hadden ze (vanaf de bank) ook dezelfde ontwikkeling gemaakt ?

Ik vind wel dat Ajax gefaald heeft in het halen van goede vervangers.

Valentijn kijkt ook niet verder dan z’n neus lang is hè. Botman wilde zelf weg, die wilde wekelijks spelen. Die was toen nog niet goed genoeg. Schuurs heeft z’n kansen gehad maar kan niet met ruimte in z’n rug spelen. Die wilde ook weg want hij wilde wekelijks spelen. In Italië spelen ze heel anders. Ooit aan gedacht Valentijn?? Als je zo gaat denken kan je geen enkele speler meer verkopen want ja wie weet is het over 5 jaar wel wat…. Zucht.

Ja, achteraf is het mooi wonen. Hoe vaak heb jij Schuurs lopen afbranden dat hij niet goed is, niet kan verdedigen met veel ruimte in de rug en te traag is. Lekker makkelijk om dan nu te roepen dat ze hem hadden moeten houden. Tuurlijk kun je hem nu goed gebruiken, maar alleen omdat we nu op die positie spelers te kort komen.
Hetzelfde geldt een beetje voor Botman, al heeft die niet echt een kans gehad in het eerste.

Daar gaan we weer.... Schuurs is niet zo zeer te slecht voor Ajax. Hij past niet in het systeem dat Ajax speelt. Zoals Bassey ook niet in dit systeem past. Met de kennis van nu had ik Schuurs graag gehouden maar dat betekent niet dat onze verdediging dan top zou zijn. Schuurs heeft veel moeite met ruimte in de rug. Iets wat bij Ajax constant het geval is en bij Torino niet. Hij heeft een perfecte keuze gemaakt. Daarnaast Botman... Die had Martinez, Timber en Schuurs voor zich en wilde zelf graag weg. Vervolgens krijgt Ajax een bod van 9 miljoen op een speler die weg wil en nog geen 90 minuten in de hoofdmacht heeft volgemaakt. Valentijn zou dat bod natuurlijk geweigerd hebben. Right..

Wat betreft Botman sowieso mee oneens, die jongen heeft geen minuut in Ajax 1 gemaakt en kon voor enkele miljoenen worden verkocht. Op zijn plek stond op dat moment ene Lisandro Martinez. Heel raar dat hij daarom van de hand werd gedaan was dat niet, ook omdat we eigenlijk niet hadden verwacht dat Martinez al deze zomer zou vertrekken. Maar ja, als er buitengewoon veel geld op tafel komt dan veranderen zaken soms.

Schuurs vind ik lastiger, Timber is normaal gesproken onomstreden. Het is alleen omdat de andere posities in de verdediging niet goed ingevuld raken dat we Schuurs nu missen. Dus je mist hem, in de zin dat je dan Timber als rechtsback had kunnen gebruiken zodat je daar geen Sanchez had hoeven neerzetten. Maar dan moet je op voorhand al voorzien dat Kaplan zwaar geblesseerd raakt, Sanchez er niks van kan, Rensch in zijn ontwikkeling blijft steken, Blind afgeschreven werd, Bassey zou falen en Wijndal alleen maar geblesseerd en hopeloos uit vorm was.

Het is in ieder geval pijnlijk om de huidige Ajax achterhoede te zien opbouwen en te verdedigen. Het is een puinzooi, achterin is absurd weinig kwaliteit momenteel. Ondertussen alleen maar uitgaande transfers van verdedigers (ajax 1, de tribune en Jong Ajax) terwijl aankopen achterblijven. Halverwege de transferperiode alweer .... Nee, bestuurlijk gaat het verre van goed.

Dit is wel erg achteraf praten van Driessen. Ajax had een veel betere selectie toen Botman en Schuurs er nog waren. Ze waren op dat moment niet goed genoeg . Nu Overmars ,Ten Hag en een heel elftal is verkocht aan topspelers gaat Valentijn wijs doen. Hij vond Botman en Schuurs toen niet goed genoeg. Valentijn is een parodie op een voetbaljournalist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren