Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen richt pijlen op Ten Hag: ‘Zou een wanprestatie zijn van Ajax’

Laatste update:

Valentijn Driessen richt zijn pijlen op Erik ten Hag na de veelbesproken bekerfinale in De Kuip van afgelopen zondag. De voetbaljournalist van De Telegraaf zag de Ajax-trainer enkele curieuze keuzes maken voor en tijdens de eindstrijd in Rotterdam die door PSV met 2-1 werd gewonnen. Driessen maakt zich zorgen over het kwakkelende Ajax in de laatste weken van dit seizoen.

Driessen constateert in zijn column van dinsdag dat Ten Hag er voorlopig niet in slaagt om de neerwaartse spiraal van Ajax een halt toe te roepen. "Het spel wordt er niet beter op en zijn beslissingen missen hun uitwerking. Zoals de droomtrainer van Manchester United toch niet bekend staat als een gamechanger met zijn wisselbeleid." Om gelijk een voorbeeld te geven uit de bekerfinale: "Daar kwam hij ineens met Mohamed Ihattaren op de proppen. Vijf weken geleden had Ten Hag hem nog een uitbrander gegeven omdat hij niet kon rennen op Eredivisie-niveau. Tegen z’n oude club PSV moest hij de meubelen redden, maar dat werkte voor geen meter."

Roger Schmidt weet teneur over zichzelf in De Telegraaf in 48 uur te kantelen

Valentijn Driessen was maandag een stuk milder voor Roger Schmidt.Lees artikel

Ook de basisplaats voor Brian Brobbey was volgens Driessen een 'gok' van Ten Hag. "De Amsterdamse spits mist wedstrijdritme en inhoud voor negentig minuten en kwam er niet aan te pas. Terwijl Ten Hag zijn doelpuntenmaker Sébastien Haller slachtofferde met een reserverol. Nota bene de vaak door hem bewierrookte topscorer van de Eredivisie en de Europese sensatie (tien treffers) van de groepsfase in de Champions League", geeft de voetbalvolger blijk van zijn verbazing. "Vandaar dat Ten Hag niet vrijuit ging in de bekerfinale. Intern borrelt en gist het en daar helpt Ten Hags psychologie van de koude grond, doorlopende complimenten aan zijn spelers en het memoreren aan hogere machten en krachten, niets aan."

In de optiek van Driessen staat Ten Hag bij Ajax voor een cruciale maand, zo kort na de verloren eindstrijd in het bekertoernooi. "Het zou een wanprestatie zijn als dit Ajax met zijn dure huishouding en de aanwezige topspelers niet alleen de bekerfinale verliest, maar in de laatste vijf competitieduels tevens een voorsprong van vier punten op PSV verknalt en de landstitel verspeelt." Mocht dat toch gebeuren, dan arriveert Ten Hag volgens Driessen als 'aangeschoten wild' in de Premier League. "Want daar weten ze wel raad met trainers die niet aan het verwachtingspatroon voldoen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou een wanprestatie zijn van de telegraaf als ze deze clown een podium blijven geven om onzin uit te kramen. Dat bij vi jan boskamp en hans zijn gepasseerd om ruimte te maken voor hem is lachwekkend

19 april 2022 om 08:56

Natuurlijk is Driessen een clown, maar inmiddels neigt Ten Hag daar ook wel naar. Onbegrijpelijke keuzes, en ook in de communicatie ronduit slecht. Het Onana verhaal, het Promes verhaal, de keuze voor Brobbey ( wat heeft die jongen nou bewezen) de keuze voor Ihattaren (ronduit belachelijk) . En alle goals die Ajax maakt zijn goed uitgespeeld, en alle tegengoals zijn alleen maar fouten van Ajax zelf. Alle realiteitszin verloren, volledig verblind door zichzelf.

19 april 2022 om 09:06

Brobbey is de enige waardige aanvaller met snelheid, want Antony is er niet. Om ook diepgang te hebben is het handig Brobbey in te zetten. Berghuis speelde matig en diende vervangen te worden, er zat verder niemand op de bank die op de rechtsbuiten positie speelde behalve....ihattaren. Je kan moeilijk nog meer onrust creëren voor zo een pot door ook Onana weer aan te halen, boeit verder ook weinig imo. Hij gaat toch al door de achterdeur weg, zijn gedrag nu maakt toch niet meer uit dus.
Zijn interviews zijn wel vreemder geworden, dat zal ik je nageven.

19 april 2022 om 09:38

Ik zeg niet dat Antony geen diepgang heeft, maar hoe vaak maakt hij hier gebruik van ? Ik zie Antony juist 9 van de 10 keer terug draaien op zijn linkerbeen en dat hij vanaf de 16 meter een voorzet geeft of op goal schiet. Dus zoveel diepgang heeft Antony ook niet.

19 april 2022 om 10:27

Brobbey heeft diepgang. Dat had ten hag nodig tegen psv. Dat heeft hij ook duidelijk aan gegeven. En dat heeft Brobbey in de vorige wedstrijd tegen psv ook laten zien. Eerst roept iedereen dat haller geen Ajax spits is en blijft hij kritiek krijgen en is Brobbey alles en nu ineens is het omgedraaid als ten hag een vantevoren logische keuze maakt. Haller is uit vorm en was ook onzichtbaar geweest. En mo was mee en is ingevallen omdat er geen rechtsbuiten was na berghuis en berghuis ook een draak van een wedstrijd speelde. Had hij taylor daar neer moeten zetten dan?

19 april 2022 om 11:07

Volkomen gelijk man. Het begint genant te worden. Schrijnend interview na de finale van ten Hag. Ik vond hem eerder dit jaar (met dat hele Overmans geneuzel), juist erg sterk. Snel ommekeer gemaakt, raar. Siert hem niet en zegt wat over de sfeer in Amsterdam.

19 april 2022 om 09:35

Hij is inderdaad een clown maar zegt hier naar mijn mening niets geks. Indien Ajax geen kampioen wordt en dus feitelijk 4 prijzen (waarvan je er 3 of in ieder geval 2 zeker zou moeten pakken) misloopt heb je enorm gefaald. Zelfs met de titel is het al met al een mager seizoen maar dat komt natuurlijk ook door het verwachtingspatroon door die CL campagne.

19 april 2022 om 10:56

Matig seizoen, terwijl je overwinterd in de CL en kampioen wordt? Dan heeft Ajax 1 beter seizoen gehad in de laatste 20 jaar.

19 april 2022 om 12:51

Als Ajax geen kampioen wordt, staat er letterlijk..

19 april 2022 om 13:59

De laatste zin is weer anders.

19 april 2022 om 21:58

Overwinterd ja, enorm blij mee. Toch uiteindelijk uitgeschakeld tegen 1 van de minste tegenstanders zonder thuis zelfs maar een fatsoenlijke kans te creeren. Met alleen een titel (met een mager verschil) en dus 1 van 4 mogelijke prijzen is het mager ja. Dat iemand met 040 in zijn naam het weer op 'hoogmoed' moet gooien zal ik verder maar niet op in gaan

Lang verhaal kort: een hoop open deuren, neerkomend op 'Ajax speelt niet best momenteel, en dat mag niet want ze hebben dure spelers'

Het is dat voetbalzone uiteindelijk onderdeel van DPG-media is, want elk zichzelf mild respecterende website zou niet de uitgekauwde nonsens van Driessen blijven herhalen.

19 april 2022 om 09:00

Klopt helemaal. Ik denk dat Driessen afgelopen zondag heeft staan gillen als een blij schoolmeisje omdat ie weer materiaal had om over te schrijven.

19 april 2022 om 09:23

Wij uiteindelijk onderdeel van DPG-media? Hoe kom je hierbij?

19 april 2022 om 09:29

Ik heb me vergist! Die interesse is uiteindelijk afgeketst, maar dat is al bijna 9 jaar geleden. Vergiste jullie met nu.nl. Eerlijk gezegd maakt dit het aantal Valentijn Driessen-artikelen nog wel schrijnender!

19 april 2022 om 11:12

Goedemorgen Voetbalzone, fijn dat je van je laat horen. Kunt u mij uitleggen waarom Valentijn Driessen hier zo ontzettend veel aandacht krijgt? Letterlijk iedereen die ik spreek (ja, ook ajacieden) hebben een hekel aan de man. Waar is dat beetje zelfrespect als voetbalforum? Het is te genant voor woorden dat de clicks op die clown zó belangrijk zijn.

19 april 2022 om 11:51

Maar Driessen werkt voor de Telegraaf en dat is Mediahuis, niet DPG, dus ik snap de link sowieso niet helemaal?

19 april 2022 om 12:18

Hoi lonbilly040, het is vrij eenvoudig: wat mensen graag lezen is grotendeels leidend voor onze nieuwsvoorziening. We monitoren per artikel de resultaten en de meningen van Valentijn Driessen worden graag gelezen.

Omdat niet iedereen hierop zit te wachten, vermelden we doorgaans duidelijk in de titel dat het om Driessen gaat (zoals bij dit artikel). Dan kan iedereen zelf bepalen of ze deze content liever overslaan.

Mocht de algehele interesse in deze stukken wegebben, dan verdwijnen ze als gevolg van de resultaten automatisch uit ons aanbod. Behoorlijk democratisch dus!

19 april 2022 om 10:14

Haha Bongiorno is in topvorm. Niks nieuws van Driessen, dus gewoon weer verder met de orde van de dag.

" In de optiek van Driessen staat Ten Hag bij Ajax voor een cruciale maand, zo kort na de verloren eindstrijd in het bekertoernooi. "het zou een wanprestatie zijn als dit Ajax met zijn dure huishouding en de aanwezige topspelers niet alleen de bekerfinale verliest, maar in de laatste vijf competitieduels tevens een voorsprong van vier punten op PSV verknalt en de landstitel verspeelt "

nou nou gewaagde uitspraken weer..
- een cruciale maand ( duhh een maand waar de prijzen worden uitgereikt.
- Wan prestatie als je in de laatste 5 wedstrijden, 4 punten voorsprong weg geeft..

Verder heeft Ten hag uitgelegd waarom Brobbey speelde en niet Haller, en werd Ihattaren gebracht omdat je verder ook weinig andere opties meer over had voorin?

19 april 2022 om 09:04

Kan jij mij vertellen wat de liefdesrelatie tussen Brobbey en Ten Hag zo sterk maakt ? Is toch gewoon nog een spits die alles te bewijzen heeft, niemand helemaal niemand weet wat die jongen echt in huis heeft. Dit was zijn eerste hele wedstrijd sinds 28 november 2020 tegen Dordrecht !! De keuze voor Ihattaren is een belediging voor de hele jeugdopleiding, jongens die wel dag en nacht professioneel met hun vak bezig zijn. Unavar heeft dit seizoen 14 goals en 11 assist op zijn naam, ik zeg niet dat die er helemaal klaar voor is maar die verdient het vele malen meer.

19 april 2022 om 09:26

Ünuvar zou meer kansen moeten krijgen van ten Hag, dat is waar, maar Ünuvar is tevens rechtsbenig en zou dus nooit een vervanger zijn voor de linksbenige Antony of Berghuis, waardoor Ihattaren in beeld kwam. Er waren een hoop redenen om hem te brengen, maar het is altijd een gokje. Ünuvar in de bekerfinale inzetten is net zo goed een risico (vooral als ie als hangende rechtsbuiten moet spelen terwijl hij rechts is).

Over het algemeen is ten Hag wel erg slecht met wissels en rouleren hoor, daarom zit de klad er ook zo in bij de gebruikelijke basisklanten.

19 april 2022 om 09:30

In mijn ogen heeft Brobbey wel echt veel van wat een topspits hebben moet.
Hij is snel, super sterk en kan makkelijk een goal maken, wat het in dit geval dubieus maakt is dat je je topscoorder op de bank laat zitten in een finale voor wat jij terecht al zegt, een speler die niet gewend is om 90 minuten te spelen.

Unuvar is fysiek helaas nog niet goed genoeg, hij verdiende wel meer om bij de selectie qua seizoen wat hij door maakt.

Sowieso vind ik het jammer dat Unuvar helemaal nooit bij de selectie zit, die jongen hoort er gewoon bij te zijn om hem het gevoel te geven dat Ajax echt toekomst in hem ziet.
Zeker nu het voorin zo krap bezet is moet deze mogelijkheid er toch zijn.

19 april 2022 om 09:36

Unuvar is een 10 die op linksbuiten speelt, niet op rechts (ja, een blauwe maandag een keer uit nood, soit) dus dat napraten van anderen die er ook niks van snappen heeft geen enkele zin. Als er op links een plekje vrij komt wegens het ontbreken van Tadic of Daramy, dan zal hij vast op de bank zitten. Noem dan Hansen, die speelt wel al jaren als rechtsbuiten. Maar dan komt ook de ervaring ook weer om de hoek kijken, Ihattaren heeft zich wel bewezen in de ED..

Wat TH met Brobbey heeft weet ik niet, maar het is niet zo dat binnen de club Brobbey nou een volslagen onbekende is natuurlijk. Loopt er, op 6 maanden na, al een jaartje of 10 rond en ook TH heeft die jongen gewoon zien spelen en zelf op het trainingsveld gehad. Waarom zou TH niet gewoon heel erg gecharmeerd van hem kunnen zijn? Dat ben ik als jeugdwatcher ook al jaren.. Dat hij het nu 86 min volhield is toch ook gewoon een vorm van ontwikkeling die men gewoon op het trainingsveld ziet ontstaan? En nee, hij speelde niet geweldig, maar dat was ook een verdienste van PSV die gewoon goed verdedigden en daarbij was hij zeker niet de enige die niet uitblonk bij Ajax. Toch had hij belangrijk kunnen zijn, op een half voetje na ging het nét niet helemaal goed.

Al met al kan je met een beetje logisch denkvermogen jouw ‘vragen’ (volgens mij ben je gewoon lichtelijk aan het trollen, maar dat zal je nooit toegeven, dus laat ook maar verder) prima verklaren.

19 april 2022 om 10:30

@baradona……je moet naar de posities kijken hè? Niet alleen naar de naam en hoeveel assists en goals hij heeft gemaakt. Hij is niet voor die positie en zijn positie was al dubbel bezet. Heel simpel. En Brobbey heeft ons de vorige keer tegen psv laten zien waarom hij in die wedstrijd de juiste optie leek. Diepgang. Tis ook niet dat haller de laatste tijd lekker op dreef is hè?

Ach man, ga toch weg. 9 van de 10 keer haal je er hier minstens een verlenging uit. En anders kun je een bekerfinale van psv altijd verliezen. Ajax speelde goed en in ieder geval vele malen beter dan de laatste weken. Dat achteraf kapot maken van de club die een belangrijke wedstrijd is zo verschrikkelijk simpel en in dit geval is er sprake van extreme scorebordjournalistiek.

19 april 2022 om 09:43

Zowel Ajax als PSV speelden geen goed voetbal, dat leek mij toch vrij duidelijk. Dat je deze wedstrijd kunt verliezen ben ik het wel met je eens. Echter als Ajax geen kampioen wordt dan heeft Ajax het dit seizoen gewoon slecht gedaan.

19 april 2022 om 13:18

Dat klopt, maar de titel heb je volledig in eigen hand en de voorsprong is redelijk riant. Ze gaan in ieder geval niet met hun hoofd in de wolken lopen nu na een bekerwinst zoals dat gebeurde na een paar goede CL wedstrijden, dus die staan dit weekend gewoon weer op scherp verwacht ik. Persoonlijk heeft psv op speelronde 34 na gewoon een gelijkwaardig/moeilijker schema in elke ronde, dus met 4 punten (+ doelsaldo) kan het bijna niet meer mis gaan. Tussen go ahead-Benfica thuis heeft Ajax een matige reeks gespeeld van 5 wedstrijden, maar tegen feyenoord, groningen en psv was het echt niet verschrikkelijk slecht. Alleen ze weten niet meer door te drukken. Een titel voor psv zou nog kunnen, maar het is misschien nog wel realistischer dat Ajax nu van nec en pec zwolle wint en tegen az misschien al (officieus) kampioen kan worden doordat psv niet in de kuip wint van feyenoord (of bijvoorbeeld zaterdag uit bij cambuur punten verspeelt). We gaan het zien, maar als Ajax dit weekend van nec wint dan wordt het bijna onmogelijk voor psv.

Ajax wordt fluitend kampioen. Het zou ook een wanprestatie zijn als Twente nog degradeert, maar dat gebeurt ook niet. Leuk verhaal dus.

Driessen het wil alleen maar zuigen en goedkoop scoren. Dit word het eerste ten hag jaar bij ajax zonder de dubbel!

daarnaast zie ik PSV niet alle 5 de wedstrijden winnen en ajax 2 wedstrijden niet winnen

Ten Hag is uit vorm of misschien het verkeerde pad op geslagen, ook hij kan fouten maken onder druk of even niet groeien als coach. Het zij zo.
Wat ik persoonlijk veel erger vind is als je als journalist elke millimeter aangrijpt om iets kapot te maken, volgens mij is je vaak verslaggeving, onderzoeken, interessante dingen aangrijpen en niet stoken, irriteren, etteren en domweg een eikel zijn. Het is echt totaal nutteloos en er zit geen enkele diepgang in. Het lijkt wel alsof Driessen niet eens nadenkt als die een artikel de deur uit knalt. Je kan toch prima een verhaal schrijven over de effecten van interesse van United, de uitschakeling door Benfica, hoe moeilijk het is om jaren lang een groep gemotiveerd te houden en wat dat met een trainer kan doen? Schrijf iets diepgaands met respect voor mensen. Maak de wereld een beetje beter ipv alles de grond in trappen als je de kans hebt.

19 april 2022 om 09:43

Driessen heeft maar 1 doel, krantjes verkopen. Doorgaans zijn ‘controversiele’ verhalen (zeg maar het niet meelopen met de meute) een perfecte manier om mensen te bewegen toch ff zo’n krantje mee te pakken of toch even naar de site te scrollen. Tadaa, doel bereikt! Het draait ook hier gewoon weer ouderwets om de centen, niks anders.

19 april 2022 om 10:01

Ja ik snap hoe het werkt, zou er persoonlijk best verdrietig van worden als ik mezelf zo moet hoereren om mijn brood op tafel te krijgen. Achja, als hij er gelukkig van wordt moet die het zelf weten de kans dat ik een krant ga kopen zonder enige diepgang is vrij klein

19 april 2022 om 12:07

Als je even teruggaat en alle wedstrijden van dit jaar bekijkt zit er geeneens tussen waar Ajax speelde zoals in het begin van het seizoen. Natuurlijk was dat boven verwachting zelf, maar de ondergrens wordt wel erg lang geraakt nu. En dat mag je je als coach en club best aanrekenen. Als je dat salarishuis bekijkt en voor hoeveel er aan spelers is aangekocht, mag je het best wanbeleid en ondermaatse prestatie noemen vind ik.

Na dit seizoen zitten we zonder echte eerste keeper, zonder rechts en linksback van niveau. Moet Gravenberch vervangen worden, hebben we een tweede spits nodig en buitenspelers. Mazraoui en Onana lopen gratis de deur uit (met dank aan Overmars), Tagliafico is gefrustreerd en loopt voor max 5 de deur uit, Brobbeys huur is over, De Deense middenmoters a 20 miljoen totaal zijn geflopt en voor Gravenberch vangen we max 20 en Antony is de enige cashcow die geld voor wat versterkingen kunnen betekenen. Ga er maar aanstaan als Hamstra, de man die niemand kent.

Het zijn gewoon wake-up calls die Ajax nodig heeft, weer even leren waar je staat ipv tussen de sterren in de hemel te blijven zweven.

19 april 2022 om 12:59

Jouw analyse is al stukken diepgaander en beter dan die van Driessen.
Mijns inziens zijn ze compleet gestoord geworden bij Ajax na het behalen van de halve finale CL. Ineens gingen we van zelf opleiden en gericht talent kopen naar alles kopen wat los en vast zit. Schuurs, Martinez, Alvarez, Klaassen, Bande, Magallan, Marin, Pierie, Promes, Kudus, Klaiber, Daramy, Berghuis, Haller, Antony.
Er is echt niets mis met spelers kopen, maar het werd een doel want we waren goed en rijk in plaats van een middel. Er werd niet meer gekeken naar wie we kochten en waarvoor maar gewoon maar wat gedaan. Ik vond dat oprecht erg jammer.
Er werd niet doorgeselecteerd want het waren zulke goede spelers (onana, taglaficio, neres, blind, tadic). Ze moesten allemaal blijven maar tegelijkertijd moest er meer en meer bij. Contracten werden niet verlengd want de spelers wilde wel weg. Continue domme, kortzichtige beleidskeuzes gericht op korte termijn succes en inderdaad ten Hag ging daar ook in mee. Dat zie je in mijn optiek nu ook terug, de spelers zijn gewoon klaar bij Ajax en hebben een nieuwe omgeving nodig, nieuwe prikkels, nieuwe groei en ten Hag heeft dat ook.
Resultaat is inderdaad wat jij beschrijft we hebben een niet extreem waardevolle selectie staan, een extreme post afschrijving vergoedingssommen en we zijn de jeugdopleiding soms net wat te veel vergeten waardoor een nieuwe speler nauwelijks de kans heeft te gaan excelleren.
Overigens kunnen Martinez, Timber, Alvarez, Haller, Schuurs, Rensch nog wel aardig wat centjes opleveren maar er mist vertrouwen in Gorter of een goede keeper. Rensch vertrouw ik als rechtsback en anders hebben we Regeer, dat kan werken. Met Taglaficio zou ik het wel aandurven hem gewoon standaard op LB te zetten en een jeugdspeler er achter. Brobbey moet je domweg terughalen, hoe stom het ook is qua geld, maar wel duidelijke afspraken over een transfersom.
Ik zou de spelers die we hebben meer vertrouwen gaan geven of echt afschrijven maar niet een beetje pappen en nathouden zoals nu gebeurd. En ik ben oprecht heel blij dat Ajax gaat doorselecteren, wat mij betreft mag ook Tadic weg, fantastische speler maar hij remt nu ook deels de frivoliteit en vrijheid van de jonge spelers. Zijn mentaliteit is fantastisch maar hij is ook gewoon anders dan de jeugd en daardoor voelt het soms een beetje als een rem en beklemd, hij is te belangrijk en niemand is groter dan de club. En als hij het wel had geweest hadden we nu in de halve finale CL gestaan, maar daar was die dan weer niet goed genoeg voor.

Keihard misschien, maar topsport is hard en dat heeft niets te maken met hoe zeer ik de spelers waardeer wat ze voor ons gedaan hebben. Het betekent gewoon dat er een nieuwe periode mag aanbreken en hopelijk pakt dat goed uit en gaan we weer de richting omhoog op, in plaats van omlaag vanaf hier.

19 april 2022 om 13:22

Zolang Tadic beter is als de rest heb je die mentaliteit die hij heeft juist bewaren voor het team. Hij is wat langzamer maar weet op techniek nog steeds de meeste assists te leveren. Hij is stukken bepalender dan Berghuis of Antony op rechts.

Dat is trouwens ook wel een ding geworden want Klaassen is de beste loper, fanatiekste van het stel maar mist net even dat talent. Berghuis deed het op het begin erg goed op 10 maar viel toen erg ver terug en heeft niet de diepgang en het scorende vermogen van Klaassen op 10. Ik zou Berghuis eens op rechtshalf gaan proberen. Hij heeft ook dat dynamische niet meer, maar wel loopvermogen en heeft de techniek die bij een middenvelder past.

Verder heb je helemaal gelijk dat er niet genoeg op de jonkies gelet is. Natuurlijk staan Timber, Brobbey en Gravenberch erin afgelopen zondag maar buiten Taylor die af en toe minuten mag maken komt er verder weinig anders door. Brobbey is straks weg en het grote gevaar is dat de talenten en het middensegment 24-28 straks vertrekt en je opgezadeld zit met oudjes aan de ene kant en broekies aan de andere kant. Die jongens als Martinez, Alvarez en Haller zou je bijna alleen daarom al moeten houden.

Rensch was vorig jaar vrij goed maar heeft dit jaar niet laten zien waarom hij de opvolger is van Mazraoui vind ik, Schuurs mag van mij weg, die gaat het niet redden bij Ajax, misschien met een omweg naar de top, te lief.

Toch zou ik graag een goede sterke liefst linksbenige grote mandekker naast Timber zien, zodat Martinez naar links kan verhuizen. Blind kun je dan nog eventueel als CVM opstellen of als vervanger van Alvarez of Martinez die veel wedstrijden gaan missen door het reizen en al hun kaarten.

Enerzijds anderzijds. Ik vond dat PSV 1 van zn betere wedstrijden van t seizoen speelde. Ajax zeker niet maar was ook niet slecht ofzo. Gaan we met 0-2 rusten kan t de 2e helft ook n slachtpartij worden. PSV zat met Guti Ramahlo Teze Sangare overal goed tussen. Gotze speelde zn beste wedstrijd. Martinez maakt een enorme fout. Dan kun je een keer verliezen van PSV.

Wel is t zo,word Ajax geen kampioen heeft ie gefaald imo en komt ie bij United niet prettig binnen. Als je ziet hoe nerveus en opgejaagd hij momenteel is zou je haast medelijden krijgen. Leugentjes, hallucinante analyses. In Engeland gaan ze daar veel harder mee om.

19 april 2022 om 09:45

Ik ben het totaal niet met je eens dat PSV 1 van de betere wedstrijden van het seizoen speelde. Dat was eerder de JC schaal (hoewel ze het daar een periode wel lastig in hadden). PSV speelde verre van een goede wedstrijd maar leverde wel veel arbeid. De wil om te willen was veel groter dan dat Ajax deze had. Daarbij was het spel van Ajax (zoals afgelopen maanden) te slecht om de tegenstander echt bang te maken.

19 april 2022 om 10:13

Misschien heb je wel gelijk technisch gezien. En verwar ik goed voetbal met een overmnlijkmentaliteit die k bij ons nog niet eerder gezien had. Veel scherpe tackles. Vaak is t vrijblijvendheid troef bij ons. Dat was zondag echt anders.

Driessen is een kwal maar heeft gelijk.
Ajax en ten Hag is een en al stress.
Ze lopen elke wedstrijd te ploeteren.
Ten Hag is nooit een wissel coach geweest. Hij werkt altijd vanuit 1 basis en hoopt dat zij de klus klaren. Hij heeft het nooit moeten hebben van zijn wisselbeleid en tactische ingevingen.
Als Ajax punten laat liggen bij Nec dan gaan we nog een mooie competitie zien.

19 april 2022 om 09:54

Hoezo moest Ten Hag het nooit hebben van zijn tactische ingevingen? Waren het niet juist zijn ingevingen die het Ajax van de laatste jaren hebben vormgegeven?

19 april 2022 om 10:12

@AjaxxxLove
Hij heeft 1 manier met 1 basisopstelling. Dat is sterk bij hem.
Maar zodra het niet loopt, heeft hij zelden een antwoord.

19 april 2022 om 10:34

Je kunt je afvragen of hij geen antwoord heeft omdat hij zo eigenwijs is en niets anders weet of dat de bank gewoon niet goed genoeg is. Waarbij ik denk dat het beide is.

19 april 2022 om 10:36

@ajaxxxlove,
Maar werd Ajax vorig seizoen door de ingevingen van ten Hag of doordat Overmars de portemonnee trok en voor 22 miljoen een spits kocht die het verschil maakte. Ik neig toch vooral naar het laatste. Ten Hag heeft zeker veel goeds gedaan, maar hij is toch zeker vorig jaar ook gered door aankopen.

19 april 2022 om 11:16

Maar heeft hij dit jaar 18 punten in de groepsfase gehaald omdat hij betere aankopen had dan de tegenstander, of omdat het tactisch gewoon veel beter stond? Idem voor het beruchte CL-jaar. Hij heeft toch zeer regelmatig laten zien tactisch echt wel heel sterk te zijn.

Uberhaupt het feit dat je een team ziet waarin de visie van de coach duidelijk naar voren komt is toch te danken aan de tactiek van die coach?

19 april 2022 om 11:56

In de CL poule heeft hij het goed gedaan. Waarbij het in de poule zeker niet tegen zat. Veel blessure gevallen bij de tegenstanders, een onterechte rode kaart bij Dortmund uit. Ondanks dat goed gedaan.

Maar ben jij het met mij eens of oneens als je naar vorig seizoen kijkt, of als je naar de huidige situatie kijkt. Vind jij dat het goed gaat en ten Hag goed wisselt ?

19 april 2022 om 12:19

Het gaat nu niet goed, maar in de eerste helft van het seizoen was het briljant.

Ik heb het overigens niet over de wissels, want daar zet ik ook wel eens mijn vraagtekens bij. Maar ik vind het raar om te stellen dat Ten Hag tactisch niet sterk is, want we hebben toch wel vaak genoeg kunnen constateren dat hij dat juist wel is?

19 april 2022 om 14:01

De eerste seizoenshelft hebben ze zeker goed gepresteerd maar ook tegen teams gespeeld die open huis speelden tegen Ajax. Het werd ze toen niet moeilijk gemaakt.

Of ten Hag taktisch sterk is blijft een lastige vraag. Het feit is wel dat hij nu een aantal europees uitgeschakeld is tegen op zich mindere tegenstanders waar hij maar geen oplossing tegen kon vinden.
Soms moet je als trainer ook geluk hebben dat sommige dingen zo lopen. Is Schmidt een genie omdat Mauro Jr in eens een goede back is (zowel links als rechts ??).
Zoals ik al schreef heeft ten Hag het goed gedaan maar zijn er ook dingen waar je echt je vraagtekens bij kunt zetten. Waaronder de europese uitschakelingen en het feit dat ze vorige een dure aankoop nodig hadden om het seizoen te redden.

19 april 2022 om 15:02

Maar die Europese uitschakelingen kwamen telkens tegen ploegen die een vrij negatieve speelstijl hanteerden, en waar veel ploegen die aanvallend voetbal spelen regelmatig in het mes lopen.

Daarnaast is Benfica nog steeds gewoon een tegenstander waarvan men kan verliezen, en werd er vooral op voorhand door supporters gedaan alsof het makkelijk zou worden, terwijl een realist de kansen al iets minder optimistisch inschatte.

Voor mij is het verder helemaal geen lastige vraag of hij tactisch sterk is, want dat is hij mijns inziens gewoon. Dit jaar met de backs die cruciaal gemaakt zijn in het systeem, en een verdediging van gemiddeld 1,50m waar je tot aan de blessure van Pasveer gewoon op koers ligt om records te breken.

Ten Hag zei ook in dat zelfde interview dat het aan Mij zou liggen hoe snel hij alles oppakte.Blijkbaar vind Ten Hag dat Mo het snel heeft opgepakt en daarom 10 minuten mocht mee spelen.

19 april 2022 om 09:48

Ik vraag mij af hoe talenten uit Jong Ajax zich voelen. Zij laten al een heel seizoen inzet zien en nu komt er een te zware speler die wel kan voetballen, maar niet als prof geleefd heeft en die mag (ondanks dat hij nog steeds te zwaar is) invallen omdat hij zijn best doet. Of is Mo voetballend dan zoveel beter dan de spelers van Jong Ajax ??

19 april 2022 om 10:39

Ik besef dat het ook bij profvoetbal hoort dat er spelers zijn die beter zijn dan dat jij bent.

Maar ik las ook (niet in dit geval van Bossie) dat Mo gestimuleerd wordt omdat hij een maand goed traint. Dit vind ik de grootste onzin die er bestaat. Dit vind ik een heel slecht signaal naar alles en iedereen.

19 april 2022 om 11:58

Hey Janssen, hoeveel weegt hij dan? Het gaat gewoon om wie op dat moment de beste optie is en in de ogen van TH (en dat is degene die beslist) was dat Ihattaren. Zuur voor Sontje Hansen, maar die draait ook geen topseizoen, heeft nog niks bewezen op een hoger niveau, zelfs in de KKD maar heel sporadisch. Moet je dan per se voor Hansen kiezen omdat hij wel op gewicht is? De trainer neemt altijd de speler erbij waarvan hij denkt dat die het meest kan toevoegen en aangezien niemand er een fatsoenlijk oordeel over kan geven, want niemand ziet de training, moet je het maar gewoon aannemen dat hij de beste keus was. Niemand (ook jij niet) kan beweren dat dat niet de juiste keus is geweest.

Dat Mo gestimuleerd wordt of whatever is gewoon weer zo'n mediagerucht. Een journalist roept: ik denk(!) dat het een stimulans is, de volgende journalist noemt het (per definitie alleen maar) een stimulans en hoppa, iedereen gaat er maar voor het gemak vanuit dat het puur een stimulans is! TH heeft echter zelf aangegeven dat Mo op dit moment gewoon zijn beste optie was, het was geen stimulans, het was in het belang vd ploeg. Staat ook vast gewoon hier op VZ in een artikel.

19 april 2022 om 13:33

@janssen,
Ik denk persoonlijk dat Ten Hag niet zo in elkaar steekt, dat hij deze jongen wilt belonen omdat hij een maand lang goed traint. Ik denk dat Ten Hag hem meeneemt en inbrengt omdat hij denkt dat hij geen beter alternatief heeft op die positie.
Wat ik vreemd vond dat toen Antony weg viel , een aantal spelers van plaats moesten wisselen, ik vroeg me toen al af of er niet een rechtsbuiten rond liep bij jong Ajax.

19 april 2022 om 14:08

Wat ik van Jong Ajax zie is de rechtsbuiten wel 1 van de mindere posities. Waar Unuvar vanaf links het goed doet heeft Sontje Hanssen niet de ontwikkeling doorgemaakt die Unuvar wel gemaakt heeft. Daarachter heb je dan een Martha waarvan ik begrijp geen enkele ajax supporter snapt waarom ze die ooit gehaald hebben.
Echter is ook de vraag hoe Daramy ervoor staat. Ja, hij is voor de linkerkant gehaald, maar vroeger kon je gewoon met een rechtsbenige buitenspeler spelen. Vaak vonden de spitsen dit juist best wel lekker.

Wat een gezeik zeg. Ajax had deze wedstrijd ook makkelijk gewonnen kunnen hebben. Ongelofelijk veel pech met die buitenspel situaties, brobbey die onbegrijpelijk 0-2 mist.

Psv na rust 10min beter en er wordt gedaan alsof ze ajax ondersteboven hebben gespeeld. Ajax zetten erna aan en ze ramde de bal alleen maar naar voor waarna ze natuurlijk counterend wat kansen kregen.

Nogmaals gefeliciteerd maar ik vind de heisa erg overdreven.

19 april 2022 om 09:30

Buitenspel is geen pech. Buitenspel is buitenspel. Ajax heeft een echte kans gecreerd met Schuurs.
Het was gewoon heel matig. PSV heeft verdiend gewonnen. Guterriez kopt de bal van 1 meter binnen.

Als Anthony fit was had Haller ook gespeeld.

Tadic haller berghuis

Dat is natuurlijk een slakke aanval. Totaal geen snelheid. Ik denk daarom dat brobbey de voorkeur kreeg.

Alleen liet psv nauwelijks ruimte over achter de verdediging.

Wat kan het toch ook snel gaan hè. Een paar maanden terug was Ajax de Eredivisie nog ontgroeid. En was het niet de vraag of ze kampioen zouden worden maar met hoeveel punten voorsprong ze dat zouden worden. En nu loopt het voor geen meter. En kunnen ze overal nog naast grijpen. Wat blijft het een geweldig mooi spel dat voetbal.

19 april 2022 om 09:50

Sterker nog, ze zouden de triple pakken. De CL zouden ze een goede kans maken en alles binnen Nederland was kinderspel voor ze. Als je het zo bekijkt is alleen het kampioenschap al een tegenvaller.

Valentijn, wat een onzin kan deze man uitkramen. Speelt het telkens weer op de man. Vergeet echter één ding dat Ajax niet slecht speelde maar domme pech had. Twee keer afgekeurde goal en een bal op de paal. Wat Valentijntje steeds doet is achteraf gelul.

"Zoals de droomtrainer van Manchester United toch niet bekend staat als een gamechanger met zijn wisselbeleid."

Fortuna/Ajax. Dolberg valt in, scoort de winnende 1-0.

Vorig jaar bekerfinale, Nerés valt in en scoort.

Besiktas/Ajax, Haller valt in en scoort 2x. Eindstand 1-2.

Ajax/Zwolle, Noa Lang valt in bij 1-1 geeft assist op Tadic. Eindstand 2-1.

Ajax/Willem 2, Brobbey voor Nous bij 1-1. Brobbey goal en assist op Tadic. Eindstand 3-1.

Dit zijn een paar "gamechangers" waar ik weet van heb, er zullen er vast meer zijn.

19 april 2022 om 09:47

Altijd lastig 'goede wissels' in te schatten. Ik vind een algemeen roulatiebeleid (dus soms andere keuzes voor in de basis voor wedstrijdritme, vorm enz.) veel belangrijker; daar heeft ten Hag aantoonbaar mee gefaald. Hoeveel punten zijn gewonnen of verloren dankzij een 'briljante/armzalige' wissel is zulk nattevingerwerk.

Dus omdat er 2x een hak 3 mm buitenspel hangt, kan Ten Hag het allemaal niet meer... En wat zou Valentijn geschreven hebben als Ten Hag Haller had opgesteld; geen diepgang! Speel dan ook met Brobbey!

19 april 2022 om 09:51

Het was meer dan 3 mm, maar je kunt toch niet ontkennen dat het spel al weken heel erg tegen valt en Ajax toch ook deze wedstrijd eigenlijk niet goed speelde. Zoals Gakpo ook zei leefde bij PSV het gevoel in de rust dat er iets te halen viel omdat Ajax niet zo goed speelde.

19 april 2022 om 10:36

Het gaat mij erom dat dit duel door 2 "toevalligheden" (want de buitenspelsituaties hadden niets met kunde te maken) een heel andere wending heeft gekregen.
Dat Ajax (zeker de 2e helft) slecht speelde is duidelijk, maar het is opeens allemaal zo zwart-wit in de media; Schmidt heeft het licht opeens gezien, en Ten Hag kan er niets meer van.
Het verschil tussen Ajax en Psv was minimaal, en had prima de andere kant op kunnen vallen.

19 april 2022 om 10:43

Mee eens dat er overdreven wordt. Waarbij je je wel af kunt vragen hoe goed ten Hag is. Werd Ajax vorig jaar kampioen omdat ten Hag het elftal weer aan het draaien kreeg, of kwam dit doordat er een spits van 22 miljoen gekocht werd.

Waarom vloog Ajax er de afgelopen jaren Europees steeds uit tegen subtop ploegen. En waarom is al weken het spel van ajax niet om aan te zien ? Ten Hag heeft echt wel goede dingen bij Ajax gedaan, maar ik heb wel het gevoel dat hij langzamerhand zichzelf beter vind dan dat hij echt is. Hij is toch ook behoorlijk afhankelijk van zijn spelers, en dan is het toch wel lekker dat je in Nederland met afstand het meeste te besteden hebt !!

Ajax was voor deze wedstrijd ook al niet in beste vorm maar trok de meeste wedstrijden toch over de streep. Ik zie ze dit niet meer weg geven. En ik zie PSV ook niet van Feyenoord winnen.

19 april 2022 om 09:52

Normaal gesproken wint PSV niet vaak in de kuip van Feyenoord. Echter speelt Feyenoord de donderdag ervoor een europese uitwedstrijd. Dat is voor PSV wel het ideale moment om Feyenoord te treffen.

19 april 2022 om 12:08

PSV speelde afgelopen donderdag ook, toch hebben zij meer energie in de pot van zondag kunnen stoppen dan Ajax die een hele week vrij was. Het zegt dus helemaal niet zomaar iets. Vooralsnog moet Feyenoord nog maar 3e zien te worden en daarvoor is een overwinning op PSV wel een must natuurlijk. Die gaan het echt niet laten lopen. Denk dat PSV zich nog niet rijk moet rekenen.

19 april 2022 om 14:10

Het is algemeen aangetoond dat een ploeg die op donderdag europees speelt in het weekend daarna meer punten verspeeld dan op andere wedstrijd dagen. Dat hebben de statistieken gewoon aangewezen. Dus de kans dat dit in het voordeel van PSV een voordeel is is statistisch bewezen !!

Ach Driessen. Iedereen kotst hem en zijn simpele gezeik uit. Onbegrijpelijk dat deze gast een podium blijft krijgen. Ajax speelde een prima pot. Het was de beste beker finale in jaren, omdat er twee topploegen stonden die er echt een leuke wedstrijd van hebben gemaakt. Ja, dan kan je ook verliezen.
Ajax zal wel kampioen worden en Ten Hag kan met opgeheven hoofd vertrekken. De man heeft Ajax terug gebracht naar de top van Europa. Ajax zal altijd blijven bouwen en dan heb je ondanks alle kwaliteiten ook mindere wedstrijden en periodes. Het is geen Real, Barca, City etc die blijven kopen om de CL te kunnen winnen.

Driessen heeft niet helemaal ongelijk. Als Ajax deze vier plus 1 punten verspeelt dan is dat natuurlijk schandalig.
Ik denk dat NEC het grootste probleem is. Hier zou Ajax zomaar punten kunnen verspelen. Getalsmatig is er nog niets aan de hand, maar het kan doorwerken.
Ach bij Psv hebben ze niets dat ook maar aanleiding kan geven dat ze kampioen kunnen worden. Op basis waarvan dan?
KNVB beker gewonnen, maar met de hakken over de sloot
Verdedigend is het niets. Minimale minimale buitenspel goals, anders niet.
Met een paar centimeters mazzel anders gewoon een pak slaag.
Ik zje Psv meer punten verspelen dan Ajax.
Ajax wint gewoon 5x.
Met pech 1 keer gelijk tegen Nec

19 april 2022 om 09:53

Precies het grote ajax dat de triple zou pakken en Nederland de komende jaren zou domineren staat momenteel zonder prijs met zicht op alleen het kampioenschap met een voorsprong van maar liefst 4 punten op een kneuzen team dat met alle geluk van de wereld nog mee doet om de prijzen.....alleen kampioen is ajax onwaardig helaas.

19 april 2022 om 13:17

Enkel het kampioenschap?
Dat is toch de kroon op het werk, daar draait het om.
Alle andere schalen, bekers, mokken zijn leuke dingetjes, meer niet hoor

19 april 2022 om 23:10

Is dat hoe jullie de Europese wedstrijden benaderen?

Sjonge jonge, zelfs al zou Hans kraay de leiding krijgen over Ajax in de laatste 5 duels, dan nog zou het toch gewoon logisch zijn dat Ajax kampioen wordt? Misschien dat er nog 1 duel bij zit dat ze gelijk spelen. Laten we zeggen 2…dan nog zijn ze kampioen. De spelerkwaliteiten alleen al zijn meer dan voldoende om zelfs zonder een trainer als ten Hag de punten binnen te harken. Laat ik het zo zeggen; ten Hag moet het wel heel bont maken als hij de titel niet wil halen. Onana rechtsback of zo. Ajax heeft voor de winterstop gewoon buitenaards gepresteerd en we wisten allemaal dat het wel heel bijzonder zou zijn als ze dat zouden volhouden. Nou, ze houden dat dus niet vol, maar het basis niveau is meer dan voldoende om kampioen te worden nu.

19 april 2022 om 11:32

Yoda, laten we hopen dat Ajax gewoon nog 1x gaat verliezen en 1 x gelijk spelen. en wij alles winnen. dan hebben wij de dubbel.

19 april 2022 om 14:15

Hopen mag.

19 april 2022 om 12:01

Normaal gesproken zou ajax met gemak kampioen moeten worden. Als je echter het spel van afgelopen weken ziet, en je het zelfs tegen de onderste ploeg lastig hebt (volgens mij ook nog zelfs in amsterdam) en je daar geluk hebt met een domme penalty dan is de kans dat het nog spannend wordt bijna net zo groot dan dat ajax makkelijk kampioen wordt.
Zeker als Ajax spelers ook gaan denken dat het makkelijk wordt, dan moet ik het nog wel eens zien.

Driessen maakt een hoop paniek om niks en doet aan stemmingmakerij. Je moet naar de hele situatie kijken bij Ajax het afgelopen seizoen. Onana die doping gebruikt, Promes die crimineel is, Overmars die vieze dingen doet,Neres die weg wilde terwijl Erik al voorzag dat hij dan knijp komt te zitten. Spelrs raken geblesseerd, je krijgt de versterkingen niet waar je om gevraagd hebt omdat men geen geld uit durft te geven. Je eerste spits die al weken geen knikker raakt. Je beste buitenspeler die geblesseerd raakt. Je verliest een bekerfinale van een topploeg wat gewoon kan en vervolgens ligt het allemaal aan Erik. Wat een overdreven negatieviteit. Slaap lekker Driessen.

19 april 2022 om 12:03

Daarbij moet je ook wel vermelden dat je concurrent zeker qua blessures nog veel meer problemen heeft en dat je de toppers thuis wel met publiek met uit zonder publiek gespeeld hebt. Er zat bij Ajax best wel iets tegen, maar geldt dat niet voor elke ploeg ?

Zou wel grappig zijn ja als Ajax de competitie ook nog weggeeft. maar die kans is heel klein. dan gaat Ten Hag niet echt lekker naar United.

19 april 2022 om 12:09

Ja of zelfs lekker niet naar United. De kans zit er best in, ookal speelde Ajax wel weer wat beter gisteren dan daarvoor. Maar PSV zal in een flow zitten en max 3 punten laten liggen, ookal denk ik niet dat ze bij Feyenoord gaan verliezen. Als Gakpo heel blijft...

19 april 2022 om 18:05

Ja idd hopen voor ons dat Gakpo heel blijft. alleen jammer dat wij niet tegen Twente wonnen. dan was die lekkere flow van ons nog fijner. nu is het eigenlijk onmogelijk om kampioen te worden. sorry voor m'n late antwoord ik kom net thuis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren