Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen: ‘Geen enkele potentiële Oranje-middenvelder verenigt zijn kwaliteiten’

Laatste update:

Valentijn Driessen acht Jerdy Schouten rijp voor Oranje, afgaande op zijn optreden tijdens PSV - Feyenoord (2-2). De chef voetbal van De Telegraaf vond Schouten 'zonder concurrentie de beste man van het veld', zo schrijft hij in zijn maandagse column. Ook Guus Til kan op enigszins lovende woorden rekenen. Driessen hint zelfs voorzichtig naar een Oranje-uitverkiezing voor de middenvelder.

Waar Schouten ook speelde, overheerste PSV, schrijft Driessen in zijn column. De rechtspoot begon namelijk op het middenveld, maar verving na een uur André Ramalho in het hart van de verdediging.

"Ook daar speelde de 27-jarige international onder het oog van bondscoach Ronald Koeman foutloos en was zonder concurrentie de beste man van het veld. In welke linie Schouten ook stond: het was de linie van PSV die Feyenoord op dat moment domineerde."

Daarom móét Koeman wel een plekje vrijmaken in zijn selectie voor Schouten. Althans, die mening is Driessen toegedaan. "Inmiddels heeft hij zich bij PSV nationaal en international zodanig gemanifesteerd dat Koeman niet langer om hem heen kan." Driessen doelt daarmee op komende interlandperiode, maar ook het EK in Duitsland.

Spijts de concurrentie moet Schouten een van de 23 namen worden, mits in goeden doen. De rechtspoot zou wel 'de dominante versie van zichzelf' moeten laten zien. "Je kan de eerste keer in een nieuwe spelersgroep onder een nieuwe bondscoach wat schuw en timide zijn en de kat uit de boom kijken; op het niveau van Oranje moet je je zelfbewust presenteren om van meerwaarde te kunnen zijn", aldus Driessen.

Til

Ook Til solliciteerde zondag naar een EK-plek, vond de journalist. Hij zag de scorende invaller etteren, treiteren en 'de Feyenoord-opbouw als een waanzinnige verstoren'; een pakket bezitten dat geen van de mogelijke Oranje-kandidaten bezit.

"Geen enkele potentiële international verenigt Tils kwaliteiten", stelt Driessen tot slot. "Arne Slot betreurde het dat Til alweer fit was voor een invalbeurt. Dat moet met drie voorgeselecteerde Oranje-middenvelders in de basis bij PSV - Feyenoord de ogen van Koeman openen."

In tegenstelling tot Til maakt Schouten wél kans op speeltijd bij Oranje eind maart. Laatstgenoemde behoort tot de voorselectie voor de oefenwedstrijden tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart). Til zat in juni 2022 voor het laatst bij de definitieve groep. Hij kreeg voor het laatst speeltijd tegen Wales (1-2 winst), op de achtste dag van dat jaar.

Verdient Guus Til een uitverkiezing voor Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom wordt hier meermaals naar schouten gerefereerd als “de linkspoot”. Die jongen is een rechtspoot?

Zit vz er nou naast of Driessen?

Dat hij mee moet met het NL elftal lijkt me duidelijk, basis weet ik niet. Een oproep heeft hij wel afgedwongen.

Schouten is toch gewoon rechts?

Schouten moet gewoon basis naar Frenkie op het middenveld op het EK.
Xavi kan dan op 10.
En Til is een ideale invaller. Laten we Weghorst thuis.

4 maart 2024 om 09:29

Ik vind Reijnders het anders ook niet verkeerd doen.

4 maart 2024 om 10:03

Reijnders moet zeker gaan spelen. Schouten gaat wel interessant worden omdat je met hem zonder wissels tussen 433 en 532 kan wisselen. Met VVD en Ake naast hem kan hij prima op RCV spelen in de indribbelende rol van Geertruida.

4 maart 2024 om 10:05

Ik denk dat Schouten De Jong beter aanvult dan Reijnders, dus ik zou altijd voor Schouten kiezen. Al is Reijnders wel van een vergelijkbaar niveau en misschien nog net iets beter dan Schouten.

4 maart 2024 om 11:37

Ik zie Reijnders zelf het liefste op de 10. Met zijn loopvermogen kan hij zowel het middenveld als de aanval ondersteunen. Maar naast Frenkie zou bij mij de keuze gemaakt moeten worden tussen Wieffer en Schouten.

4 maart 2024 om 12:00

Reijnders is niet beter. Reijnders speelt in een betere competitie waardoor mensen automatisch zeggen/denken 'dan zal hij wel beter zijn'. Schouten zou bij Milan ook gewoon basisspeler zijn en het prima invullen.

Het zijn vooral andere spelers; complementair aan de Jong vind ik inderdaad Reijnders misschien wel een betere optie.. Frenkie+schouten wordt misschien wel wat gezapig.

4 maart 2024 om 09:29

Reijnders dan? Die deed het goed in oranje

4 maart 2024 om 11:33

Schouten, de jong en Reinders samen is best in balans.

Aan de bal en zonder de bal kwaliteit en defensief ook in orde. Zeker tegen landen die niet de absolute top zijn.

En dan zou ipv Schouten ook wieffer kunnen spelen, als het misschien wat defensiever moet. Of Xavi ipv Reijnders als wat meer dribbel rondom de 16 nodig is. Maar Xavi kan wat mij betreft ook van links, Gakpo/brobbey midden en Malen rechts. Opties opties

4 maart 2024 om 09:30

Nederland speelt niet met een 10. ze hebben een block van 2 op het middenveld. 1 diepe spits en 2 inverted wingers voor de overlap van dumfries en hartman.

4 maart 2024 om 10:06

Laten we toch hopen dat we 4-3-3 gaan spelen.
Kun je met het middenveld wat ik aangeef en voorin Gakpo, spits, Malen.
Voor de spits moet nog blijken wie de beste keuze is. Ligt aan de vorm. Depay, Zierkzee, Brobbey

4 maart 2024 om 11:23

We hebben een berg goede centrum verdedigers, sterke opkomende backs, nauwelijks goede buitenspelers, en wel een aantal goede spitsen. Dan denk je toch al snel aan 532.

4 maart 2024 om 13:02

Precies hangover96. Ik vind dat 3 spitsen systeem zwaar achterhaald. Vaak word de centrumspits amper aangespeeld en gaan buitenspelers voor eigen succes. Enige die dat goed kon was robben. Een depay, gakpo enz scoren zelden. Denk dat brobbey en zirkzee in de spits goed kan uitpakken. Xavi er achter dan frenky, reijnders en schouten. Opkomende backs zijn ake en frimpong. Centrum verdediging van dijk en misschien de ligt dan.

4 maart 2024 om 15:02

De Ligt is een grap neem ik aan? Die speelt nauwelijks. Dan eerder de Vrij die z’n draai wel weer heeft gevonden

Schouten is inderdaad een klasse speler. Met hem en Wieffer hebben we 2 uitstekende 'zessen' die het mogen uitvechten. Een type Til/Klaassen is altijd lekker om erbij te hebben door hun uitstekende positionering en neusje voor de goal, maar dan enkel om iets te forceren want beide heren haken al snel af zodra het niveau echt omhoog gaat. Om Quinten Timber, Koopmeiners (die echt een topseizoen draait), Veerman en Reijnders kun je eigenlijk niet heen. Frenkie en Xavi lijken me zekerheidjes en dan heb je al 8 middenvelders. Ben bang dat Koeman zijn vriendje Wijnaldum wel zal oproepen dus helaas zal denk ik 1 van de ideale 8 al geslachtofferd zal worden. Voor Til is normaal gesproken al helemaal geen ruimte.

4 maart 2024 om 09:44

Dan heb je opeens wel echt veel opties op het middenveld zo Diogo. Heb je met een hele sterke verdediging ook een middenveld met veel opties en verschillende variaties. Ik denk dat je hier alleen iets uit kan halen op het moment dat je Koeman vervangt voor iemand anders. Het is heel pijnlijk maar Ronald houd echt nog te veel vast aan zijn lievelingetjes en ik ben van mening dat je met deze selectie nog leuker voetbal kan spelen.

4 maart 2024 om 09:47

Ik vrees inderdaad dat Koeman terug gaat vallen op De Roon en Wijnaldum, waardoor waarschijnlijk niet 1 maar 2 van dit rijtje zal afvallen. Veerman en Timber lijken dan makkelijke slachtoffers, wat natuurlijk een schande zou zijn gezien hun topseizoen. Er is echt een leuke selectie samen te stellen met deze lichting, maar zoals je zegt is Koeman onze grootste valkuil momenteel

4 maart 2024 om 13:46

Gezien de blessure van Frenkie zou het idioot zijn om Veerman niet mee te gaan nemen. Enige met dezelfde stijl als Frenkie, natuurlijk wel een paar klassen slechter.

Verder ben ik het volledig met je bovenstaande bericht. Ben bang dat het toch weer de gebruikelijke namen gaan worden. Dat wist je met Koeman.

??
Frimpong
De Ligt
VVD
Ake
Frenki
Xavi
Schouten
Gakpo
Brobbey
Memphis
4 maart 2024 om 10:02

Kopmeiners presteeerd nooit NL en hij speelt bij Atalanta toch op 10, dat zal bij NL nooit gebeuren, zou je eventueel gewoon thuis kunnen laten en zal niet echt gemist worden

4 maart 2024 om 10:42

Mee eens!

4 maart 2024 om 11:27

Is wel de enige in de selectie met een goede (vrije) trap en corner. Tegenwoordig zijn die corners om te janken. Als je op het einde wat wil forceren, is het wel lekker een speler erbij te hebben die de bal fatsoenlijk van achter voor de pot kan slingeren. Los daarvan vind ik dat Koopmeiners vanwege zijn spel gewoon een uitverkiezing verdient.

4 maart 2024 om 13:28

Gakpo heeft een waanzinnige corner hoor. Memphis heeft een prima vrije trap en penalty in zijn benen.

4 maart 2024 om 11:26

Ik denk dat Quinten Timber helemaal niet zo onomstreden is hoor, zou me verbazen als die meegaat. Heeft nog nooit een interland gespeeld.

4 maart 2024 om 11:27

De Roon is in de selectie ook een zekerheidje. Of dat terecht is valt te betwisten, maar die gaat zeker mee. Timber zie ik afvallen

4 maart 2024 om 11:42

Op zich weinig mis met De Roon, die speelt opnieuw een uitstekend seizoen met Atalanta, net als Koopmeiners overigens. Natuurlijk kan je een stel onbewezen Eredivisie spelers meenemen, maar misschien is het beter om eerst af te wachten of ze het niveau internationaal goed kunnen oppikken voordat je ze in Oranje zet. Als we nul alternatieven hadden, dan is het een ander verhaal maar met Frenkie, Reijnders, De Roon, Koopmeiners en Xavi heb je toch een aardige lijst aan internationaal bewezen middenvelders. Dat kan je dan aanvullen met 2-3 Eredivisie spelers uit het lijstje Schouten, Wieffer, Veerman, Til, Berghuis, Taylor, Geertruida en Timber (kies maar wie je wil)

Wijnaldum is met pensioen, die recente selectie voor Oranje lijkt me vooral om hem een leuk afscheid te kunnen geven in een oefenwedstrijd, niet als serieuze optie voor het EK.

Ik ben het helemaal eens met Driessen hoor, maar de man is zo hypocriet. Als we het over Schouten zijn positie- en generatiegenoot Frenkie de Jong hebben, die al jarenlang het voetbal van Barcelona en Oranje dirigeert en domineert op een niveau dat toch een tandje hoger is - dan is het allemaal "plichtmatig" en "te weinig beslissend". Ik wil Schouten en Frenkie wel in één elftal zien trouwens.

4 maart 2024 om 09:42

Leuk hoe de ene speler ook altijd afgerekend wordt op doelpuntenbijdragen, en dat bij de ander totaal irrelevant is. Spelers zoals zij hoeven geen goals of assists te leveren om beslissend te zijn voor het spel van hun team.

4 maart 2024 om 09:54

De assists op de assistgever is vaak net zo belangrijk.

4 maart 2024 om 10:57

Bijvoorbeeld, of het spelritme bepalen, een rustpunt zijn, verdedigend goed staan of wat dan ook. De doelpuntenmaker of assistgever staat aan het eind van een hele rits gebeurtenissen die ook allemaal maar goed moeten gaan.

4 maart 2024 om 09:45

Is het niet Valentijn eigen om te kijken naar de publieke opinie en juist het tegenovergestelde te roepen? Dat überhaupt spelers als Frenkie worden beoordeelt op of ze beslissend zijn zegt genoeg over Valentijn. Dat is het zelfde dat je paar jaar terug Busquets een matige middenvelder noemt omdat hij nooit scoort of assists geeft.

4 maart 2024 om 10:01

Dat is inderdaad zijn verkoopmodel maar er gaan ook op dit forum veel mensen met oogkleppen op in mee. Natuurlijk heeft Frenkie z'n mindere momenten maar het gras is dan inderdaad altijd groener als het over buitenlandse spelers gaat als Busquets.

Ik denk oprecht dat Schouten hier expres foutief wordt neergezet als linkspoot, dan heb je toch alvast gegarandeerd een aantal reacties te pakken. Wat denken jullie?

Heb wel het idee dat na iedere goede wedstrijd een middenvelder de basis bij Oranje in wordt geprezen. Dan weer Veerman, dan weer Wieffer, nu weer Schouten, dan weer Koopmeiners, Gravenberch enz. enz. El Ahmadi vond Timber gisteren volgens mij met afstand de beste bijvoorbeeld.

Frenkie - Timber - Reijnders

3 verschillende type middenvelders.

Overigens geen enkele twijfel over dat Schouten wel mee moet gaan!

4 maart 2024 om 09:44

Lijkt me een leuke opstelling inderdaad. Wel vraag ik me af of het ontbreken van een echte 6 je dan niet gaat opbreken tegen toplanden. Sowieso vrees ik dat Timber het slachtoffer zal worden van de voorliefde van Koeman voor Wijnaldum en De Roon, terwijl dat eigenlijk schandalig zou zijn

4 maart 2024 om 10:14

Geen echte 6, ook geen typische 10, maar alle 3 wel unieke kwaliteiten die voor een perfecte balans kunnen zorgen.

Daar ben ik ook bang voor!

Koeman heeft ook altijd vastgehouden aan Strootman, Babel enz. enz.

De Roon, Wijnaldum, de Jong en Koopmeiners kunnen zekerheidjes zijn. Schouten en Reijnders kan je niet omheen....

De meningen over Timber Veerman en Wieffer zijn verdeeld en dat is ook prima en niet de discussie. Maar het is eigenlijk schandalig dat alle 3 eigenlijk geen eerlijke kans krijgen omdat Wijnaldum en de Roon waarschijnlijk mee moeten.

4 maart 2024 om 10:27

@shenkie: wat zeg jij nou? Schouten kun je niet omheen,maar de meningen over die andere 3 zijn verdeeld? Apart want ze zijn dit seizoen alle 3 overduidelijk beter dan Schouten

4 maart 2024 om 10:41

Overduidelijk? Schouten is de balansbewaker bij de aanstaande kampioen, bijzonder dat je de balansbewaker van de nummer 2 dan overduidelijk beter vind.

4 maart 2024 om 10:45

Dat zou echt ontzettend schandalig zijn. Ik vrees er echter wel voor dat we toch dan weer De Roon zien die dan ook nog eens belangrijke wedstrijden mag spelen.
En Wijnaldum... als je kijkt hoeveel leuke voetballers er inmiddels rondlopen en steeds beter worden/op niveau spelen dan zou ik niet weten wat Gini toevoegt.

4 maart 2024 om 11:07

madmarcel

Wieffer zakt in 3 van de 4 grote wedstrijden door het ijs. Sterker nog in de beste wedstrijd van het seizoen, Atletico uit, was hij de dissonant. Hij kan geweldig voetballen, maar vooral tegen ploegen die hem niet voortdurend onder druk kunnen zetten.

Timber en Schouten vergelijken is hetzelfde als een doelman met een spits.

Veerman kan ik inkomen, is alleen hoe je er naar kijkt. Veerman creeert meer kansen, ik vind Schouten veel completer. Als je Lens uit of de eerste helft Psv - ajax terugkijkt, dan zie je Veerman (verdedigend) door een ondergrens gaan, die 10x zo diep is als die van Schouten.

4 maart 2024 om 16:22

@diegoforlan: bijzonder dat je een speler gaat beoordelen op de positie op de ranglijst van de club waarbij hij speelt.

Schouten moet ten alle tijden mee. Wat een verfijnde voetballer is dat zeg. Ik had geen hoge verwachtingen van mij maar hij is echt onze beste transfer van dit jaar.

4 maart 2024 om 09:45

Dan had je hem echt nooit zien spelen. Deed het namelijk geweldig bij Bologna, ook in de toppers

Ik vond Schouten gisteren niet in beste doen. Fysiek verloor hij af en toe van Timber of Wieffer. Overigens vond ik gisteren juist Wieffer de beste middenvelder. Met name omdat hij weinig verkeerd deed en overal aanwezig was.

4 maart 2024 om 09:51

Wieffer verloor echt wel veel ballen en was paar keer heel gefrustreerd aan het doen (vooral de eerste helft), die heeft dus ook absoluut geen foutloze wedstrijd gespeeld. Ik vond gister zelf Mauro en Timber het beste op het veld gister. Die waren echt overal, zowel aanvallend als verdedigend heel belangrijk voor hun teams.

4 maart 2024 om 10:01

Wieffer weinig fout? Levert zo ballen in die een gevaarlijke kans voor Psv opleveren. Door zijn foute bal kan Lozano veroveren en schiet Tillman op de paal. Speelde helemaal niet zo goed.

4 maart 2024 om 11:13

Ik vind Wieffer te vaak nog een beetje een rouwdauwer die veel op fysieke kracht doet. ALs het spelletje te snel gaat, dan gaat hij veel overtredingen maken. Daarin vind ik Schouten echt veel beter. Die blijft altijd rustig, speelt veel meer op inzicht en positionering en is aan de bal een stuk beter. Je kan veel beter onder de druk van de tegenstander uitspelen met Schouten dan met Wieffer, omdat Schouten ook nog de kwaliteit heeft om weg te draaien of een schijnbeweging te maken waardoor hij zichzelf vrijspeelt. In dat opzicht lijkt Schouten wel een beetje op Busquets. Ik denk dat Schouten de beste optie naast Frenkie is omdat dan niet de voetballende last van de opbouw bij Frenkie komt te rusten.

Wie de keuze ook wordt naast Frenkie (veerman, Wieffer, Schouten, Timber, Reijnders, De Roon, Koopmeiners, Gini), het lijkt me wel eens tijd om naar een vaste keuze toe te werken. Steeds dat gewissel komt het spel niet ten goede. Spelers raken zo ook niet aan elkaar gewend.

Geertruida vergeten? die speelde gisteren echt een hele goede pot. Die is hoop ik over zijn vormdip heen. Maar daar hoor je niemand over. Schouten wel een goede speler trouwens!

4 maart 2024 om 10:54

Ik zou altijd met Geertruida spelen als die in vorm is, heeft extra voetballende kwaliteiten die anderen daar niet hebben.

4 maart 2024 om 15:23

Die zogenaamde vormdip van Geertruida heeft ook maar 1-2 wedstrijden geduurd. In een periode dat hij ongeveer 40 keer in 3 wedstrijden moest wisselen tussen rechtsback en centraal achterin.

Die jongen speelt echt al meerdere seizoenen geweldig en zeer consistent

Naast van Dijk vind ik hem ook een optie, of als je met 3 verdedigers gaat spelen. Wellicht samen met vvd en Van de Ven?.

Schouten speelde een zeer goede partij maar was Mauro Jr niet nog beter?
Aan de Feyenoord kant vond ik Timber echt goed, denk wel de beste man op het middenveld. Fysiek een beest en won volgens mij bijna al zijn duels. Ook in de passing weer echt sterk. Men praat vaak over dat Wieffer de belangrijke man is maar die was gisteren redelijk slordig.

Schouten met Frenky en Reijnders is in mijn ogen de ideale middenveld

Ja ik weet het niet zo. In Oranje lijken veel spelers hun top niveau wat ze wel bij hun club laten zien niet te halen. Het is echt puzzelen welk middenveld je nu precies wil hebben en het beste is.

Puur afgaand op kwaliteit zou ik kiezen voor combinatie Frenkie, Reijnders en Simons. Die zou je weer kunnen afwisselen met Koopmeijners, Veerman en Schouten. En dan heb je ook nog Wieffer, Timber, de Roon en Gravenberch... en natuurlijk ook nog publiekslieveling Wijnaldum.

4 maart 2024 om 10:55

Wijnaldum oproepen zou nergens op slaan dat kan Koeman helemaal niet uitleggen als je puur naar clubvorm en speeltijd kijkt.

4 maart 2024 om 11:47

Voor het EK lijkt het me niet dat Wijnaldum een serieuze optie is, maar we spelen over een paar weken oefenpotjes tegen Duitsland en Schotland, dan kan je hem een leuk afscheid geven.

Ergens kan Koeman het niet goed doen nu.
Ik zie hier zeker 3 verschillende varianten die er allemaal goed uit zien.
Maar elk van die varianten laat zeker 2 spelers links liggen die meer verdienen.
Dit is zoals het hoort overigens, we hebben straks gewoon een sterke bank voor de verdediging en het middenveld.

Het is wat lastig plannen omdat De Jong er onbekende tijd uit ligt, maar voor Nederland is een blessure bij De Jong natuurlijk het beste wat ze kunnen overkomen. Idealiter is hij een wedstrijd of 4 a 5 voor het einde weer beschikbaar en heeft hij mooi even rust kunnen pakken om niet uitgeblust op het EK mee te hobbelen

Ik zal er wel weer niks van snappen maar ik vind Timber veel beter spelen dan Schouten.

4 maart 2024 om 15:25

Eerlijk gezegd vind ik Schouten ook aardig gehyped. Het is een goede voetballer, maar hij wordt werkelijk neergezet als een Busquets oid door veel PSV-ers.

Gisteren vond ik hem ook totaal niet uitblinken. Maar goed, misschien ben ik ook gekleurd, maar ik vind Wieffer beter dan Schouten en Timber beter dan Veerman

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren