Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen: ‘Bewijzen dat de Hollandse school tot een Europese beker kan leiden’

Laatste update:

Valentijn Driessen hoopt dat Feyenoord de Conference League wint, zo schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. Woensdagavond staat de eindstrijd tegen AS Roma op het programma voor de Rotterdammers, waar ze hun uitstekende Europese campagne dit jaar kunnen bekronen met een titel. Driessen ziet Feyenoord graag winnen van AS Roma, niet in de laatste plaats om het ongelijk van José Mourinho te bewijzen. Tevens vindt hij dat Feyenoord revanche moet nemen namens Ajax voor de Europa League-finale tegen het Manchester United van Mourinho (2-0 verlies).

Niet alleen Ajax werd in een Europese eindstrijd afgetroefd door Mourinho. Ook met FC Porto (2004, 3-0 tegen AS Monaco) en Internazionale (2010, 2-0 tegen Bayern München) sloot de Portugees Europese finales winnend af. Driessen begrijpt dan ook de vrees die in het Rotterdamse kamp leeft voor Mourinho. “Het huidige AS Roma heeft hij geboetseerd als een kopie van zijn andere winnende finaleploegen. Daarbij schakelden de Romeinen vorig seizoen Ajax uit in de kwartfinale van de Europa League en overleefden ze Vitesse dit jaar in de Conference League”, trekt de chef voetbal van De Telegraaf de vergelijking met andere Nederlandse clubs die ploegen van José Mourinho troffen.

Driessen ziet ook een parallel tussen het Ajax van 2017 en Feyenoord. “De finale AS Roma-Feyenoord is wederom een clash tussen voetbalstijlen à la Ajax - Manchester United. De manier waarop Ajax toen voor de dag kwam onder Peter Bosz lijkt in bijna alles op het Feyenoord van Arne Slot nu. Twee avontuurlijke teams, die vanuit balbezit willen domineren, aanvallen en het verschil proberen te maken met aantrekkelijk voetbal.” Wel ziet de columnist een verschil in ervaring. “Alleen was het Ajax van vijf jaar geleden gemiddeld jonger. De Feyenoorders beheersen de principes van de Hollandse School beter dan de Ajacieden in 2017. Mede vanwege de extra routine en ervaring, terwijl Slot zich minder compromisloos opstelt dan Bosz.”

Feyenoord verdient volgens Driessen een pluim, ongeacht het resultaat in de finale. “Lukt het Feyenoord niet, dan verdienen Slot en zijn spelers toch alle complimenten voor de transformatie die dit seizoen in De Kuip heeft plaatsgevonden. Zeker met vier talenten uit eigen opleiding – Kökcu, Bijlow, Malacia en Geertruida – in de basiself. Een hoofdprijs als slagroom op de taart van een seizoen met veel hoogtepunten en leuk en aantrekkelijk voetbal ontbreekt dan; de revitalisatie zal altijd in herinnering blijven bij het Legioen.”

Wel blijft Driessen hopen op een Rotterdamse overwinning in Tirana. “Wat zou het mooi zijn als Slots Feyenoord Mourinho en onder anderen Oranje-bondscoach Louis van Gaal - die de Hollandse School ook als dood en begraven beschouwt - eens flink fileert en bewijst dat de Nederlandse voetbalidentiteit nog springlevend is en kan leiden tot een Europese beker. Hoewel de Conference League niet het grootste Europese toernooi is, hunkeren pure voetballiefhebbers naar zo’n signaal.”

Wie gaat de Conference League winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Driessen ontpopt zich bijna tot Feyenoord supporter sinds kort.

Pff wat een vergelijking weer.

Zat even te denken, maar denk/verwacht wel dat dit Feyenoord (en coach) stukken sterker is dan het Ajax van toen. Weinig van de Ajax spelers zouden in dit Feyenoord spelen.

Man U was natuurlijk ook stukken beter dan dit Roma.

25 mei 2022 om 14:30

Ik zou er een boel van in dit Feyenoord zetten. Zij haalden dan ook de finale van de EL en niet de Conference league. Ze werden ook tweede in de competitie op korte afstand van de nummer 1. Het was een beter team. Dit Feyenoord is wel een goed team.

25 mei 2022 om 14:32

Jij denkt niet dat spelers als De Jong en De Ligt in het huidige Feyenoord gestaan zouden hebben??

25 mei 2022 om 14:36

Zou eigenlijk alleen (gezien hun niveau van destijds) Ziyech en Dolberg basis zetten. De jong was toen nog niet eens basisspeler en de ligt en sanchez zou ik niet perse verkiezen boven Trauner en Senesi

25 mei 2022 om 14:37

De Jong was toen nog niet echt doorgebroken toch? Ik zou alleen senesi, malacia, kokcu en sinisterra willen toevoegen aan dat ajax team. Feyenoord heeft misschien het fenomeen dessers maar ajax had toen een dolberg in topvorm topvorm

25 mei 2022 om 14:57

De sanchez van dat jaar stond echt wel boven trauner. Wat een gruwelijk beest was dat. Beetje jammer dat hij zo'n abysmale pass in zn bakstenen had zitten

25 mei 2022 om 15:04

de Deligt van toen kan ik me iets bij voorstellen, maar Sanchez boven Trauner zetten is toch niet serieus mag ik hopen. Die speelde dat jaar alles en iedereen verdedigend op een hoop.

25 mei 2022 om 15:05

De Ligt werd een paar maanden later de Golden Boy...

25 mei 2022 om 14:34

Denk je dat echt?
De opstelling van Ajax toen Onana; Veltman, Sanchez, De Ligt, Riedewald; Klaassen, Schone, Ziyech; Traore, Dolberg, Youness.

Minimaal de helft daarvan zouden makkelijk in dit Feyenoord spelen. Naar mijn mening in ieder geval. Ik zou niet weten of dit Feyenoord qua team beter zou zijn, maar qua spelers valt dat reuze mee.

Manchester United was inderdaad veel sterker dan dit Roma, daar geef ik je wel gelijk in haha

25 mei 2022 om 14:44

Xii

Ja je denkt nu aan het niveau wat Onana, de Ligt en Ziyech later (vooral in de CL) haalden.

Heb het echt op moment opname.

Onana en de Ligt waren opkomende talenten en op dat moment niet beter dan wat er nu centraal achterin staat.

25 mei 2022 om 16:12

Het Feyenoord van nu had echt gehakt gemaakt van dat Ajax. Het Feyenoord van 2017 was al minder dan het Feyenoord van nu en konden kampioen worden van Nederland, kan je nagaan.

25 mei 2022 om 14:50

Klaassen, Ziyech en Dolberg zouden er dan in staan in plaats van Til, Nelson en Dessers. Younes, Riedewald, Veltman, Schone, Traore... Neu. En Onana en De Ligt waren toen nog niet zo ver. Sanchez wel, maar die zou ik niet verkiezen boven Senesi en de kale kletser

25 mei 2022 om 15:17

Hoe kan je schöne niet verkiezen boven trauner ongekend haha, die man heeft halve finale CL gespeeld, dit gaat Trauner in de verste verte niet behalen

25 mei 2022 om 15:19

Ik denk dat je aursnes bedoelt. Ik ben ook fan van schone maar zou hem zeker niet op de plek van trauner posteren😅

25 mei 2022 om 15:43

Omdat Aursnes, die je vermoedelijk bedoelt, een ontzettend goede voetballer is die cruciaal is voor dit team

25 mei 2022 om 19:46

Aursnes excuus, maar toch totaal niet beter dan schone kom op zeg. Kijk alleen al naar zijn statistieken

25 mei 2022 om 20:32

Aursnes is ook geen doelpuntenmaker... Niet zijn rol

Feyenoord is nog lang niet moe

Neem aan dat elke Nederlander hoopt dat Feyenoord wint?!

25 mei 2022 om 14:32

Waarschijnlijk niet elke Nederlander, Rick Karsdorp bijvoorbeeld.

25 mei 2022 om 14:33

Nee hoor, er zijn ook mensen die een andere club supporten en daardoor direct een antipathie hebben tegen bijvoorbeeld Feyenoord. Of wellicht voetballiefhebbers in Nederland met Italiaanse roots of al langer een voorliefde voor AS Roma. Ik vind alles prima, moet iedereen lekker voor zichzelf weten. Dat supporters van andere clubs vanavond achter Feyenoord staan vind ik geinig, maar als ze gaan juichen dan snap ik daar weer niets van. Daar komt (in mijn geval) een oergevoel naar boven dat ik niet zomaar op kan roepen voor iets waar ik 364 dagen in het jaar geen reet om geef. Ik kan dat zelf niet serieus nemen.

25 mei 2022 om 14:36

Er zijn veel mensen die niet voor Feyenoord zijn aangezien een groot aantal mensen nog net niet op de coolsingel stonden toen ajax van tottenham verloor

25 mei 2022 om 14:38

Nou zeg, wat een moeilijk leven moet jij hebben Ijsmuts.
Ik ben die hard AZ Fan, maar vanavond juich ik voor Feyenoord!!

25 mei 2022 om 15:02

Ik ben het vliegtuig boven Amsterdam ook nog niet vergeten na de verloren EL finale. Tot dat moment kon het mij echt een worst zijn of feyenoord europees wat zou winnen. Mooi man nederlands succes. Alleen sinds die momenten gun ik een gedeelte van de aanhang niks meer. Feyenoord is een mooie club maar de haat jegens amsterdam is zo groot onder de supporters dat ik hoop dat ze er verschrikkelijk hard vanaf gaan, bij voorkeur met allerlei arbitrale dwalingen.

25 mei 2022 om 15:07

Die haat is er andersom ook. Doe je nu toch precies hetzelfde haha. Kijk eerst eens in de spiegel voordat je wat roept.

En haat is sowieso zonde van je tijd.

25 mei 2022 om 15:10

@prem_93: Ik heb een prima en overzichtelijk leven hoor. Hoe rijm jij juichen voor Feyenoord met het bashen van diezelfde club in de live topics?

25 mei 2022 om 15:17

Ik heb nooit een hekel gehad aan feyenoord. Nog steeds niet, heb alleen een zware antipathie voor een gedeelte van hun fanbase. Slot gun, ik die beker maar al te graag. Hetzelfde met een aantal van de spelers. Maar het volksfeest wat in Rotterdam losbarste na een verloren EL finale en verloren halve finale CL is gewoon dieptriest te noemen. Dit is voor mij dus een reden om niet perse feyenoord te supporten vanavond waar ik dat tegen marseille bv nog wel deed. Het enige wat mij nog een beetje tegenhoudt is mijn antipathie jegens mourinho. Dus mocht feyenoord de beker toch pakken zou dat voor mij ook niet het einde van de wereld zijn

25 mei 2022 om 15:19

Ach er zijn er altijd een paar voor en een paar tegen. Zo is het leven. Beste is gewoon negeren.

25 mei 2022 om 15:22

Daarbij is de haat richting "die club uit 020" toch een stuk groter in mijn ervaring. Maarja dat kan natuurlijk ook liggen aan mijn referentiekader. En natuurlijk hoef je echt niet altijd voor alle nederlandse clubs te juichen. Maar feesten bij een verlies gaat mij gewoon erg ver

Zou toch mooi zijn als Feyenoord de eerste editie wint? Volgens mij waren zij ook de eerste Nederlandse club die de europacup 1 pakte.

Als je met genoeg competities komt zul je er op den duur wel eentje winnen. CL en zelfs EL is toch van een heel ander niveau

25 mei 2022 om 14:55

waarom downgraden?

Voor NL voetbal toch geweldig dat een NL club een finale plek gehaald heeft. Vooral op einde zaten best sterke teams. Dus erg knap.

NL komt nog meer op de kaart, spelers daar meer waard, voor buitenlandse talenten wordt weer een club interessant naast Ajax en PSV in Nl.

Buitenlandse media meer aandacht. Bijv een Sinestera, Alireza, Tauner etc krijgen veel media aandacht in hun landen.
MEer mensen in buitenland die interesse hebben om de club te gaan volgen.

25 mei 2022 om 14:57

En in nederland kampioen worden stelt ook niet zoveel voor. Het is geen Premier league.

25 mei 2022 om 15:17

Heel ander niveau gaat natuurlijk een beetje te ver. In de breedte absoluut.

Halve finalisten Cl:

- Feyenoord - 3de Nederland
- AS Roma - 6de Italie
- Leicester - 8ste Engeland
- Marseile - 2de Frankrijk

Halve finalisten El:

- Rangers - 2de Schotland
- Frankfurt - 11de Duitsland
- Leipzig - 4de Duitsland
- West Ham - 7de Engeland

Zijn de halve finalisten nou zoveel beter dan die van de CL? Ik vind het een vrij vergelijkbaar niveau.

25 mei 2022 om 15:22

Het viel mij dan ook vooral erg tegen wat voor clubs in de EL halve finales stonden. Rangers stelt erg weinig voor en Frankfurt heeft een matig seizoen. Leipzig is een prima team, maar West Ham valt ook wat tegen. De clubs in de Conference League zijn inderdaad niet veel minder.

25 mei 2022 om 16:15

Dat zijn ze wel, ze kwamen namelijk niet eens uit de groepsfase van de EL. Of ze mochten niet eens meedoen.

25 mei 2022 om 16:25

Ze mochten niet meedoen ivm resultaten van vorig seizoen. Dit seizoen kan een ploeg toch aanzienlijk sterker (of minder zijn) dus dat zegt niet zoveel. Ik vind de laatste 4 ploegen van de CL niet onderdoen dan die van de CL

25 mei 2022 om 17:07

@glory

Dus jij durft met droge ogen te beweren dat Frankfurt van een totaal ander niveau is dan Roma of Marseille? Een ploeg die evenveel punten van degradatie is geeindigd als van Europees voetbal? Of dat de nummer 7 van Engeland van een totaal ander niveau is dan de nummer 8? Lijkt me sterk.

25 mei 2022 om 15:47



@bohemian: Ja klopt, want er doen ook maar weinig teams mee aan die competities vaak, meestal stuk of 4, dus super eenvoudig om in de finale te komen en te winnen inderdaad...

Er zitten volgens mij best wat aardige teams in die Conference league ook, maar ik kan er naast zitten hoor...

Ik neem liever revanche op die krankzinnige uitschakeling in 2015, al lag dat meer aan onze vriend Turpin dan aan Roma.

Ongeacht of Feyenoord de finale wint of niet, wat mogen Slot en de spelers trots zijn op dit seizoen. Ik denk dat ze dit seizoen de best presterende Nederlandse club zijn. Ajax heeft gedaan wat je van ze mag verwachten, PSV kwam dichtbij maar het was net niet genoeg. Maar Feyenoord heeft echt de grootste stappen gezet. Ze zijn een heel stuk dichter bij Ajax in de buurt gekomen, de volgende stap moet worden om ze echt te proberen uit te dagen. Vergeleken met vorig seizoen is 12 punten achterstand dit seizoen helemaal niet zo slecht. Vooral het voetbal wat wordt gespeeld ziet er goed uit. Het is weer leuk om naar te kijken en Feyenoord is weer een topclub aan het worden. En de Europese campagne is de ultieme beloning voor wat een nieuw feyenoord moet worden

Slot laat Feyenoord goed voetballen en op z'n Hollands inderdaad, daar geef ik Driessen zeker geen ongelijk. Ook met de mogelijkheden van de club gezien, kan je daar alleen maar respect voor hebben. Volledig terecht ook dat Feyenoord in de finale staat, maar hopelijk voor Roma stopt het vanavond hier voor ze...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren