Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Drie geïnteresseerde clubs zitten dinsdagavond op de tribune voor Reijnders

Laatste update:

Napoli, Bologna en Fiorentina zitten dinsdagavond tijdens het uitduel met Lazio op de tribune voor AZ-middenvelder Tijjani Reijnders, zo melden bronnen aan Voetbalzone. De 24-jarige middenvelder wordt al langere tijd gevolgd door meerdere Italiaanse clubs, die nu gebruik maken van het Alkmaarse bezoekje aan Stadio Olimpico. In het AFAS Stadion ligt Reijnders, die zijn contract onlangs nog verlengde, vast tot medio 2027.

Reijnders beleeft dit seizoen zijn absolute doorbraak bij AZ. De rechtsbenige middenvelder kwam tot dusver al 3.379 officiële speelminuten in actie, verdeeld over 38 optredens. Daarin was Reijnders goed voor zes doelpunten en acht assists. Volgens de laatste update van Transfermarkt is de controleur inmiddels zes miljoen euro waard, al dateert die van 11 november 2022. In januari brak AZ zijn contract open, om die vervolgens met twee seizoenen te verlengen.

Die contractverlenging schrikt de geïnteresseerde clubs uit de Serie A echter niet af, daar Napoli, Bologna en Fiorentina dinsdag plaatsnemen op de Romeinse tribune. Laatstgenoemde ziet in Reijnders de ideale opvolger voor WK-uitblinker Sofyan Amrabat, die komende zomer graag een stap hogerop zet. Amrabat ligt in Florence nog vast tot medio 2024 en moet dus in de zomerwindow verkocht worden om nog een mooie transfersom op te leveren. Fiorentina hoopt een deel van die opbrengst te investeren in Reijnders.

Met Napoli zit er ook een absolute topclub op de tribune voor Reijnders. De interesse van Fiorentina en Bologna was al eerder bekend, maar ook de koploper van de Serie A volgt de middenvelder inmiddels. De naam van Reijnders wordt de laatste maanden steeds vaker gelinkt aan het Nederlands elftal, maar de controleur is niet opgenomen in de 37-koppige voorselectie van bondscoach Ronald Koeman. Tegenover NH Sport liet Reijnders doorschemeren wel die ambitie te hebben. “Het zou geweldig zijn geweest, maar het is aan mij om te zorgen dat ik er de volgende keer wel bij hoor.”

Is Tijjani Reijnders al rijp voor de Serie A?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo dat zijn geen misselijke clubs voor een AZ-speler.

7 maart 2023 om 14:15

Hoezo voor een AZ speler? Je doet net alsof spelers van AZ geen toptransfer kunnen maken.
Ik meen me te herinneren dat we spelers hebben verkocht aan clubs zoals Tottenham, Spartak Moskou, Nice en Atalanta.
Om de traditionele top 3 van Nederland nog niets eens te benoemen.

Deze clubs doen niet zeker niet allemaal onder voor de drie die nu interesse hebben in Reinders dus je opmerking is redelijk negatief over Az.

ON: mooie beloning voor een speler zoals Reijnders zijn ontwikkeling, al hoop ik dat hij nog langer blijft.

7 maart 2023 om 14:23

Bologna en Fiorentina zijn niet heel bijzonder nee, maar je moet toch beamen dat Napoli een club is die normaal gesproken niet direct van AZ zou kopen, tenzij het echt om uitzonderlijk talent gaat.

7 maart 2023 om 14:30

Omdat AZ spelers bijna altijd floppen na een transfer, op een uitzondering na. Plus het feit dat Reijnders ook nog lang niet de eredivisie is ontgroeid toch? Zou lekker nog even blijven bij AZ

7 maart 2023 om 14:32

Prem,

Klopt inderdaad. Idrissi ging naar Sevilla, Wout Weghorst naar Wolfsburg. Er zitten echt hele mooie clubs tussen.

En Tijjani Reijnders is de volgende zilvervloot voor AZ. Diep respect voor het beleid wat AZ voert. Veelal eigen jeugd of jonge spelers heel goedkoop/transfervrij halen en later voor veel geld verkopen. Kunnen heel veel clubs een voorbeeld aan nemen.

Hieronder een voorbeeld van de top-10 uitgaande transfers van Az:
1. Vincent Janssen: 22,0 miljoen euro ( Tottenham)
2. Alireza Jahanbakhsh: 19,0 miljoen euro ( Brighton)
3. Guus Til: 18,0 miljoen euro ( Spartak)
4. Myron Boadu: 17,0 miljoen euro ( Monaco)
5. Calvin Stengs: 15,0 miljoen euro ( Nice)
6. Teun Koopmeiners: 14,0 miljoen euro ( Atalanta)
7. Oussama Idrissi: 12,0 miljoen euro ( Sevilla)
8. Wout Weghorst: 10,5 miljoen euro ( Wolfsburg)
9. Owen Wijndal: 10,0 miljoen euro ( Ajax)
10. Jozy Altidore: 10,0 miljoen euro ( Sunderland)
============================
Totaal 147,5 miljoen euro!

7 maart 2023 om 14:39

Marc Netto

7 maart 2023 om 14:46

@marc433,

Maar je moet ook beseffen dat het vroeg of laat minder gaat worden:

1. Vincent Janssen – gefaald
2. Alireza Jahanbakhsh – gefaald
3. Guus Til – gefaald
4. Myron Boadu – (tot nu toe) gefaald
5. Calvin Stengs– (tot nu toe) gefaald
6. Teun Koopmeiners – Doet het goed, goed ontwikkeld
7. Oussama Idrissi – gefaald
8. Wout Weghorst – Oke carriere, maar geen topper.
9. Owen Wijndal – doet het tot nu toe zeer slecht
10. Jozy Altidore - gefaald

Clubs gaan dit lijstje ook wel af, en zien dat er weinig goed presteren.

7 maart 2023 om 14:54

j3ro3ntj33__,

Als je puur alleen naar de spelers kijkt dan heb je zeker een punt. In mijn geval beredeneer ik vanuit de club. Die voeren een bepaald beleid en het werkt voor AZ. Zijn momenteel heel gezond. Een van de weinige clubs in NL met een eigen vermogen. Hebben het geld goed geinvesteerd in de jeugdopleiding, faciliteiten en stadion.

Er staat weer kapitaal op het veld en doen sportief het ook heel goed. Zeker als je kijkt naar hun budget ivm die van de topclubs. Ze werken in alle rust en hebben naar mijn idee momenteel de beste jeugdopleiding van Nederland.

Of kopende clubs straks rekening houden met de matige prestaties van de vorige spelers, durf ik niet te zeggen. Misschien dat die clubs dan niet meer de hoofdprijs willen betalen.

7 maart 2023 om 15:02

Als je kijkt naar AZ spelers die de afgelopen 10 jaar een transfer maakten naar een top 5 competitie, zie ik de volgende geslaagden/niet geslaagden:

Gemaakt in de top 5 competitie:
Ragnar Klavan naar Augsburg
Wesley Hoedt naar Lazio Roma
Jeffrey Gouweleeuw naar Augsburg
Wout Weghorst naar Wolfsburg
Teun Koopmeiners naar Atalanta
Marco Bizot naar Stade Brest
(zakaria Aboukhlal naar Toulouse)
(thomas Ouwejan naar Schalke)

(nog) niet gemaakt in de top 5 competitie:
Brett Holman naar Aston Villa
Simon Poulsen naar Sampdoria
Jozy Altidore naar Sunderland
Roy Beerens naar Hertha Bsc
Aron Johannson naar Werder Bremen
Steven Berghuis naar Watford
Alireza Jahanbakhsh naar Brighton
Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur
Oussama Idrissi naar Sevilla
Calvin Stengs naar Nice
Albert Gudmundsson naar Genoa
Myron Boadu naar Monaco

Wat vooral opvalt is dat alle aanvallers (nog) niet zijn geslaagd op Aboukhlal na wellicht, maar die speelt er nog niet helemaal een seizoen. En Weghorst als grote uitzondering. Verdedigers, keeper en middenvelders wisten zo goed als allemaal te slagen. Ik denk dan ook zeker dat Reijnders de stap kan wagen, ook al denk ik dat hij er goed aan doet nog een seizoen te blijven bij AZ en na volgend seizoen een transfer te maken.

7 maart 2023 om 15:04

@j3ro3ntje33__

Hier doe Weghorst echt te kort mee. Er zijn weinig spitsen in de Bundesliga die zulke cijfers heeft weten te weerleggen. Heeft het echt fantastisch gedaan daar.

7 maart 2023 om 15:35

Spelers van bijna elke club floppen op een uitzondering na🙄

7 maart 2023 om 15:38

Je pakt hem nu op zijn woorden, beetje sneu dat. Wel ben ik het met je eens dat AZ gewoon kwalitatief niet onderdoet van de top 3. Hij is nog niet ready voor deze transfer maar mocht hij hem toch doen Zou ik meer voor Napoli gaan. De rest zou ik lekker nog een jaar bij AZ blijven of twee.

7 maart 2023 om 16:12

Prem_93 - Wel met de kanttekening dat ze bijna allemaal geflopt zijn of momenteel veel te weinig brengen (bij de relevantere clubs in het buitenland, Ajax of Psv). Wellicht bedoelt Shiraz vooral dat de overstap van AZ naar het buitenland of uberhaupt omhoog lastiger kan zijn en bijna altijd ook is.

Als AZ een keer op plaats 6 of 7 eindigt, is er eigenlijk niets aan de hand en heeft men het over een overgangsjaar of een minder seizoen. Bij Ajax, PSV of Feyenoord staat de club al in brand als ze op plaats 4 eindigen.

Je zag Idrissi bijvoorbeeld volledig verzuipen bij Sevilla en Ajax, terwijl ook Wijndal misschien wel de slechtste basisspeler van Ajax is. De stap is gewoon erg groot, vooral in mentaal opzicht. Je moet het ineens ook grotendeels zelf doen, los van je teamgenoten en je concurrent is vaak geen jeugdtalent of simpelweg middelmaat voor Eredivisie-begrippen. Ook lig je bij de top 3 nogal snel onder een vergrootglas.

Wel ben ik van mening dat het nogal een vreemde zin is die wel wat denigrerend overkomt. Wat dat betreft snap ik jouw reactie wel.

7 maart 2023 om 16:33

Hi Sterkejerke,

Bedankt voor je uitgebreide aanvulling! Interessant om te lezen inderdaad het verschil tussen de verschillende spelers. Veel van hen zijn nog jong en wellicht kunnen zij ook via via net zoals Weghorst de top bereiken.

Reijnders is een groot talent met veel potentie. Ik snap wel waarom die clubs voor hem in de rij staan.

7 maart 2023 om 16:43

Wijndal zit er ook nog maar net, en heeft lang last gehad van zijn blessure. Zullen we hem anders eerst even een tijdje de kans geven, voordat we hem al als miskoop bestempelen? Je ziet bij Bassey nu ook dat hij het prima kan nu hij zijn draai heeft gevonden in er wat langer staat. Kan ook zo bij Wijndal gebeuren.

8 maart 2023 om 13:14

Kom op Prem, ik wilde (het niveau van) AZ-spelers niet beledigen, maar Napoli is toch serieus geen misselijke club voor een AZ-speler. Behoren momenteel tot de top 5 beste ploegen van Europa. Dat scouts van zo een club voor een Az’er op de bank zitten, is gewoon heel knap en bijzonder.

8 maart 2023 om 14:35

Hey Shiraz,
Thanks voor je bericht en toelichting, wellicht vatte ik het deels verkeerd op. Hier leer ik alleen maar van. Overigens hebben we wel een leuke discussie op gang gebracht waar allerlei inzichten en meningen de revue passeren.

Dank voor je toevoeging en uitleg.

Groet, Prem_93

Bologna en Fiorentina is te laag niveau voor hem. Napoli zou geweldig zijn maar bijv een Atalanta ook

7 maart 2023 om 14:13

hahaha en jij denkt dat hij Lobotka zo even vervangt bij Napoli?

Atalanta kan ik nog inkomen, maar tegen Feyenoord bijvoorbeeld was hij nergens en in de Serie A heb je wel meer teams die die tegenstand kunnen bieden. Daarnaast doet Bologna het keurig in de Serie A met een achtste plaats en denk je dat een Amrabat spijt heeft dat hij naar Fiorentina gegaan is en van daaruit doorgroeit? Bij je eerste buitenlandse club kun je beter zorgen dat je speeltijd krijgt en als je dan de intensiteit van een zwaardere competitie dan de Eredivisie gewend bent is een stap hoger ook veel makkelijker.

7 maart 2023 om 14:13

Fiorentina zou in mijn ogen de perfecte stap zijn samen met Atalanta. Verbaasd me dan dat je Fiorentina te laag vindt maar Napoli niet te hoog terwijl hij daar niet zal gaan spelen.

7 maart 2023 om 14:14

Napoli is dan wel weer wat hoog gegrepen lijkt het. Reijnders is goed, maar om nou ff mee te draaien bij een Napoli, zeker de vorm waarin ze dit seizoen steken, lijkt me wat overdreven.Denk juist dat Fiorentina een mooie stap is.

7 maart 2023 om 14:16

Fiorentina te laag niveau voor hem? Zou dat juist zien als de perfecte stap en kijken of hij daar kan aanhaken. Een Bonaventura of Saponara speelt hij dr echt niet zomaar uit hoor.

7 maart 2023 om 14:24

Dat klopt maar La Viola zit te verjongen heel erg aangezien best veel middenvelders rond de 26 en ouder zitten. Maar als hij naar Florence gaat heeft hij sws nog flink concurrentie uit de jeugd wat op de deur klopt en spelers wat weer terug keren

7 maart 2023 om 14:18

te laag? Serie A is nogal een stap en een normaal gesproken subtopper lijkt me voor een AZ speler niet bepaald direct te laag. Zou een hele mooie stap zijn.

7 maart 2023 om 16:15

Dat vind ik wel heel abrupt gesteld. Dergelijke clubs verwachten wel wat meer van hun spelers dan AZ. Dat bedoel ik niet snerend, maar het zijn gewoon grotere clubs in betere competities met meer verwachtingen. Een dergelijke stap is nooit gemakkelijk.

7 maart 2023 om 16:17

Bologna mee eens, Fiorentina natuurlijk een goede stap omhoog en niet te laag voor hem. Weet jij ook wel

7 maart 2023 om 17:42

Nou Napoli is eerder ietsje te hoog. Fiorentina is echt best wel goed, die wonnen ook 4-0 van Braga. Bologna is ook een mooie tussenstap, kijk naar Schouten.

7 maart 2023 om 20:38

Fiorentina is zo ongeveer het niveau Atalanta. Bologna een heel stuk daaronder en Napoli een heeeel stuk daarboven. Fiorentina zou een schitterende stap zijn.

Italië heeft AZ allang ontdekt. Aangezien ze liever niet binnenlands willen verkopen en spelers vaak nog stap moeten maken is t heel interessant. Geldt voor eigenlijk alle subtoppers uit top5 landen. Al kunnen spelers soms niet nog een paar stappen maken (Stengs, Boadu)
Dit jaar zijn Reijnders, Karlsson en Kerkez de aantrekkelijkste spelers.
Vrij eenvoudig scouten imo

7 maart 2023 om 16:18

Ja en nee. De keerzijde is ook dat het verschil in mentaal opzicht erg groot is en dat iets er al snel beter uitziet dan het is in een middelgrote competitie. Stengs en Boadu bijvoorbeeld, dat zijn totaal geen bijzondere spelers, maar werden hier op een voetstuk geplaatst. Dat zie je overigens ook wel bij Ajax, maar de meeste basisspelers spelen zichzelf toch wel makkelijk in de basis bij clubs als Fiorentina. Dat idee heb je bij spelers van AZ toch wel heel wat minder. Dan gaat het nu over AZ, maar dit is eigenlijk van toepassing bij elke speler onder de top van Nederland.

7 maart 2023 om 16:19

Klopt inderdaad dat Italiaanse clubs nauwelijks meer bij elkaar kopen. Net zoals NL clubs. Het kost een (relatief) godsvermogen omdat niemand de concurrentie wil versterken met hun eigen spelers. Wel jammer want krijgen Italiaanse speler minder de kans in de Italiaanse top

Gelukkig hebben we nog een bericht hier gezien over de status van het huidige AZ-elftal die een flink aantal spelers mist, vooral op defensief gebied. Schijnbaar is dat niet interessant genoeg voor VZ.

Maar nee, het gaat meer over de Italiaanse topclubs en wat voor spelers er daar mogelijk debuteren en welke speler zij vanavond gaan bekijken.

Bleh.

Als je naar Napoli kan is dat wel echt een prachtige stap. Je hoeft geen grote jongen te zijn om daar een kans te krijgen.

Fiorentina zou echt de perfecte stap zijn denk ik. Staan momenteel op 4 punten van nummer 7 Juventus met dus bes wat zich op Europees voetbal. En zijn al 1,5 jaar groeiende uit een dalletje. Komende zomer zal Amrabat sowieso wel vertrekken. Dan kan hij samen met Mandragora een defensief blok vormen met of Bonaventura of Barak ervoor. Lijkt me een prima club voor hem!

7 maart 2023 om 14:27

Je vergeet Castrovilli wat weer terug is van zijn blessure en Bianco klopt ook alweer op de deur met zijn invalbeurten. Dus als hij komt moet hij wel meteen strijden om een plek waar die is niet gemakkelijk te krijgen in Florence

NL (traditionele) topclubs zitten weer te slapen, want dit zag je van ver aankomen dat deze jongen het niveau van internationale topspeler zou gaan halen. Onmiskenbaar talent en heeft werkelijk alles in zijn arsenaal, behalve dan misschien nog wat doelgerichter worden, maar ik zou hem graag bij Feyenoord zien al is het daar nu te laat voor vrees ik.

7 maart 2023 om 15:06

Jep helemaal eens. Net soortgelijke reactie geplaatst. Wat heeft Fey weer zitten slapen ipv achter een mindere zerrouki te gaan

7 maart 2023 om 16:22

@pirlotes - En jij denkt dat je Reijnders voor minder dan 10 miljoen euro ophaalt? Die jongen is nog veel moeilijker binnen te hengelen dan Zerrouki.

7 maart 2023 om 16:29

Feyenoord was met Zerrouki natuurlijk al te laat, want die werd ook alleen maar duurder. Reijnders is toch een wat aanvallendere optie dan Zerrouki, het is maar net wat het team nodig heeft.

7 maart 2023 om 21:43

Sirius..waar zie jij in mijn post iets over geld staan? Ik zeg toch ook dat Feyenoord zich al sinds de zomer blindstaart op Zerrouki maar een toen nog goedkopere Reijnders beter gescout had kunnen worden.

7 maart 2023 om 16:21

Alsof die clubs dit soort spelers niet in beeld hebben. Echter, als je kijkt wat AZ de laatste jaren ontvangt en in acht nemend dat Reijders nog een contract tot 2027 heeft, haal je zo'n jongen niet onder de 12-15 miljoen euro op. Zeker als een Nederlandse club aanklopt, wil AZ logischerwijs de hoofdprijs. Het probleem is niet dat ze lopen te slapen, maar de prijs, de kwaliteit en de verwachtingen moeten kloppen. Overigens overdrijf je wel enorm, want Reijnders heeft alles nog te bewijzen en is wellicht aan de jongere kant, maar ook zeker niet meer piepjong.

7 maart 2023 om 19:05

Ik begrijp ook wel dat het voor de Nederlandse traditionele top 3 niet zo makkelijk is om spelers over te nemen van AZ. Die gaan niet voor een appel en een ei, maar ik zie het te vaak dat spelers over het hoofd worden gezien in een vroeg stadium wanneer ze nog betaalbaar zijn (Dumfries, Schouten, vd Ven, maar ook deze speler) om ze vervolgens te zien uitblinken in het buitenland. Kwestie van talent en potentie herkennen. Maar goed je kunt gelijk hebben dat hij wel is opgevallen het bij voorbaat al kansloos was. Kijk naar Ajax die een Sanchez haalt uit Mexico terwijl v Ewijk misschien wat duurder is, maar eigenlijk toch al in Amsterdam had moeten spelen. Het is zomaar een van de vele voorbeelden waar ik mij over verbaas.

7 maart 2023 om 22:37

De gok is gewoon te groot, vooral omdat die spelers juist moeten spelen. Een Van Ewijk deed relevante ervaring op en ontwikkelde zich daardoor. Zo ook Dumfries bij Heerenveen en daarna bij PSV. Als je die jongens vroeg ophaalt, zijn ze nog niet klaar voor de basis en dan spelen ze ook te weinig.

Ik bedoel; hoe groot was de kans denk je geweest dat Schouten zich vanaf Excelsior in de basis had gespeeld bij Ajax? En denk je dat hij zich dan zo ontwikkeld had als nu? Ik denk het namelijk niet. Dan krijg je waarschijnlijk een gevalletje Sinkgraven.

Logisch! Had deze jongen vele malen liever gezien dan Zerrouki bij Feyenoord. Helaas ben je nu weer te laat en is deze jongen inmiddels te duur geworden.

Hij doet het zeer goed en straalt ook wat uit. Wat dat betreft heb je bij AZ ook de mogelijkheid om je te ontwikkelen. Een keer een mindere dag is niet erg. Bij de topclubs word je daar meteen op afgerekend en verdwijn je van het veld. Het is hem gegund een mooie stap te maken.

7 maart 2023 om 16:57

Er is dit seizoen ook geen enkele reden om hem op de bank te zetten, want hij speelt gewoon heel solide. Elke speler heeft zn mindere wedstrijden, daar wordt je bij de topclubs ook echt niet meteen op afgewezen. Zo goed zijn onze topclubs op dit moment namelijk niet..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren