Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dost verbaasd over uitblijven oproep: ‘Hij was boos’

Laatste update:

Bas Dost presteerde vorig seizoen heel erg sterk na de winterstop en dat leverde hem een uitnodiging op van Guus Hiddink voor Oranje. De toenmalig bondscoach liet Dost ook debuteren in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (1-1) en gaf hem vervolgens ook minuten tegen Spanje (2-0). Danny Blind had Dost evenwel niet nodig voor het tweeluik tegen IJsland en Turkije en dat verbaasde de lange aanvaller ten zeerste.

/

Dost, die dus nog op twee caps staat, zag uit naar een nieuwe oproep. Assistent-trainer Ton Lokhoff van VfL Wolfsburg zegt dat iedereen bij de club er eigenlijk al op rekende in aanloop naar de bekendmaking van de voorselectie en definitieve groep. Een invitatie van bondscoach Blind bleef echter achterwege. “We zaten op kantoor en ik zei tegen hoofdtrainer Dieter Hecking: op Bas hoeven we niet te rekenen volgende week, die zit zeker bij Oranje. Daar zat ik dus mis mee”, haalt Lokhoff op in gesprek met FOX Sports.

Het uitblijven van een oproep verbaasde Lokhoff enorm en hij was niet de enige. “Bas was ook verbaasd”, aldus de Nederlandse assistent van Hecking. Hij legt uit waarom hij vindt dat Dost er gewoon bij had moeten zitten: de spits speelt voor de nummer twee van de Bundesliga, heeft de Duitse beker gewonnen, staat dit seizoen op twee goals uit drie wedstrijden en is dit kalenderjaar sowieso erg op dreef.

“In 2015 is hij alleen maar aan het scoren eigenlijk. Dan vind ik het wel heel opmerkelijk dat Bas niet uitgenodigd was”, aldus Lokhoff. Hij zegt dat hij zijn wenkbrauwen fronste toen zeker was dat Dost er niet bij zou zijn. Op 27 augustus drong het definitief door, de dag voor de wedstrijd VfL Wolfsburg-Schalke 04. In die wedstrijd leidde Dost zijn team naar een 1-0 voorsprong en uiteindelijk won de ploeg met 3-0. “Hij was zelf heel teleurgesteld, boos. Hij kan alleen maar antwoord geven op het veld”, aldus Lokhoff over Dost.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
8 september 2015 om 22:23

Perfect aanspeelpunt voor Depay om omheen te spelen (zeker in vergelijking met Huntelaar, maar ook beter dan een Van Persie uit vorm)

9 september 2015 om 07:46

Zo'n aanspeelpunt is het niet. Iedereen denkt maar omdat een speler lang is dat het ook direct een goed aanspeelpunt is. Dat valt reuze mee.

9 september 2015 om 12:54

Het is een prima aanspeelpunt, waar heb je t over? Hij wint al zijn kopduels en scoort ook genoeg. Wat verwacht je nog meer?

Ja vreemde keuze. Had zkr nuttig geweest laatste 2 wedstrijden al hoewel je dan iig niet met narsingh naast hem moet spelen die kan geen 1 normale voorzet geven

8 september 2015 om 21:44

Bij Heerenveen ging het anders geweldig met die 2 samen

8 september 2015 om 23:55

Prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor succes.
Ik heb het gevoel dat Narsingh minder is geworden na zijn langdurige blessure bij PSV. Vond hem bij Heerenveen een geweldige en gevaarlijke speler in combinatie met Dost en Assaidi, de dodelijke drie. Nu is het meer een blind renpaard zonder ook maar een beetje overzicht of een goede voorzet.

9 september 2015 om 00:17

Bovendien passeert hij niemand.

9 september 2015 om 00:43

Eens. Al met al onbegrijpelijk dat hij er in staat en niet Promes, die het prima doet in Rusland, en zelfs tot beste speler van Spartak is uitgeroepen vorig seizoen (als ik me niet vergis). Van Persie zou ook een optie kunnen zijn op rechts, maar die raakt al tijden geen pepernoot.

9 september 2015 om 08:12

En bovendien krijgt hij het keer op keer voor elkaar dat zijn voorzetten geblokkeerd worden meteen nadat de bal zijn voet verlaat..

Denk eerlijk gezegt niet dat dost het slechter gedaan had dan van persie of huntelaar bijvoorbeeld. Desnoods breng je hem in als pinchhitter, was waarschijnlijk een betere optie dan de jong toen...

8 september 2015 om 21:45

@leedsunitedfc
Waarom denk je dat? Dost speelt bij een topclub in Duitsland.
Van Persie zit op de bank in Turkije. Huntelaar speelt bij Schalke04 een prima club maar op moment geen topclub in Duitsland. Ook is Dost in vorm laatste wedstrijd was hij weer belangrijk voor zijn club.
Dost was in mijn ogen de meest logische optie geweest om in de spits te zetten bij oranje. En als evt vervanger Luuk de Jong. Beide zijn in vorm in tegenstelling tot van Persie en Huntelaar.

8 september 2015 om 21:53

Daarom zegt hij ook dat hij denkt dat Dost het niet slechter had gedaan dan Huntelaar of van Persie.

8 september 2015 om 21:57

Bedankt voor je reactie.

8 september 2015 om 22:20

Snap sowieso niet waarvoor je 3 centrumspitsen oproept, 2 was genoeg geweest. Dost was inderdaad een betere keus geweest dan de Jong als spits.Statische gezien de meest scorende Nederlander van 2015 in een topcompetitie. Raar dat die er niet bij is en hij steekt in betere vorm dan RvP en KJH. Basisplaats heeft ie verdient maar de oude garde krijgt de voorkeur omdat Guus en Danny te laf zijn.

8 september 2015 om 23:14

@ firepotatoe

Van Persie zit niet op de bank in Turkije. Hoe kom je daarbij? Is gewoon basisspeler. Beetje opletten.

Speelde de eerste trouwens gewoon goed en had 2 assists moeten hebben.

Misschien zit hij nu voor de buis op de bank...

8 september 2015 om 23:39

@leedsunitedfc sorry ik zie nu dat ik jou reactie niet goed gelezen heb. Ben al toe aan weekend denk ik :P

8 september 2015 om 23:44

@thebigshow
in de uitwedstrijd tegen Atromitos zat van Persie tot de 80e minuut op de bank.
Toen hij inviel scoorde hij wel een belangrijk doelpunt.
En tegen Eskisehirspor mocht hij pas na een uur invallen. Het seizoen is daar ook net begonnen dus hij heeft zeker nog geen basisplaats 100% afgedwongen

9 september 2015 om 00:28

Omdat hij niet fit was ja. Hij kwam niet wedstrijd fit aan en raakte toen nog geblesseerd.

Laatste 3 wedstrijden begon hij gewoon in de basis. En geloof mij nou maar. Wanneer van Persie fit is speelt hij gewoon.

9 september 2015 om 10:59

@firepotatoe
Van Persie zit alleen vanwege zijn fitheid op de bank. Wanneer hij volledig fit is, wordt hij echt wel opgesteld. Het probleem was niet Van Persie of Huntelaar, maar de verdediging en vooral de aanvoer vanaf rechts.

Heel de Knvb moet toch gewoon doorgelicht worden de komende jaren en er moet een normaal en realistisch beleid worden uitgestippeld. Het Nederlandse voetbal loopt een beetje achter de feiten aan. Dat een trainer Luuk de Jong de voorkeur geeft boven Dost vind ik ook wonderbaarlijk. Vroeger kregen spelers uit buitenlandse competities altijd de voorkeur boven de eigen competitie. De laatste jaren is het de trend geworden om een zoveel mogelijk Eredivisie spelers op te stellen.

8 september 2015 om 22:07

Het selectiebeleid heeft totaal gefaald. 1 dikke drama,

8 september 2015 om 23:20

Kijk, een speler van een buitenlandse topclub zoals Dost zou opgeroepen moeten worden, want hij is beter dan Luuk de Jong. Maar het moet niet zo zijn dat alleen spelers uit andere competities altijd de voorkeur krijgen boven Nederlandse spelers uit de eredivisie. Mijn criterium zou zijn dat er in CL of EL gespeeld moet worden. Ik vind dus dat spelers van clubs zoals Newcastle, Southampton, Sunderland en Stoke City, rechterrijtjeclubs uit Engeland, alleen bij uitzondering opgeroepen moeten worden voor Oranje. Die uitzondering moet zijn dat voor de positie van die speler geen betere speler voorhanden is. Spelers van deze clubs worden, hoewel veel mensen denken dat ze er beter worden, worden helemaal niet beter door het spelen voor deze clubs. Ik weet niet hoe dat komt, maar het is echt zo. Alleen zijn er niet zo veel mensen die wedstrijden van deze clubs kijken, daarom zien ze het niveau niet. Ik heb een deel van de eerste wedstrijd van Newcastle gezien en ik schrok van het niveau van Janmaat. Was dus terecht niet opgeroepen in mijn ogen. Allerlei voetbalanalisten schreeuwen om Janmaat, maar weten niet in welke vorm hij verkeert. Hetzelfde geldt voor van Dijk. Die speelde heel erg slecht in de wedstrijden van Celtic tegen Malmo. Hij maakt meer foutjes dan Veltman. Maar er zijn zo veel mensen die hem in hun elftal zetten omdat van Halst en van der Gijp hem goed vinden.

Tegen Turkije was hij in de eerste wedstrijd niet te stoppen. Ik begreep niet waarom hij niet opgeroepen werd.

8 september 2015 om 22:17

Heel voetbalminnend Nederland niet, alleen in Zeist zijn ze blind.

Mee eens..

Maar goed, ik heb bij die lijst nog wel een keer of 5-6 "gefronst".

8 september 2015 om 22:17

Zoals bij het thuislaten van de aanvoerder en "Player of the Year" van Newcastle United; Janmaat? Vooral met het oog op de 'prestaties' van de basisspeler van der Wiel echt ronduit bespottelijk.

8 september 2015 om 22:32

Ja dat was voor mij persoonlijk de grootste en eerste "frons"..

9 september 2015 om 09:51

Anita ipv Nigel de Jong, en dan met Klaassen op 6 gaan spelen. Dat was voor mij onbegrijpelijk.

9 september 2015 om 13:18

Ja idd, nu je het zegt.
Die was misschien nog wel erger...

Nigel de Jong niet nodig tegen de Turken..
Lachwekkend gewoon als het niet zo triest was.

Het ging tussen hem en Luuk.

Oranje is tegenwoordig alleen maar politiek en ik denk dat Blind daarom de afweging maakte om Luuk wel te selecteren om de afvaardiging van PSV wat op te krikken omdat men wist dat er zowieso kritiek zou komen. Dat was bij van Gaal en Hiddink niet anders.

Zowieso dat hele gezeur van vooral Feyenoord kant omdat er "teveel van Ajax en te weinig van Feyenoord" zijn opgeroepen heeft het teamproces geen goed gedaan vlak voor deze cruciale wedstrijden. Het ging meer om de spelers die wel en niet werden opgeroepen dan Ijsland en Turkije zelf.

Dost moet gewoon blijven scoren en dan komt hij vanzelf weer in aanmerking. Ik denk niet dat alle 3 de spitsen die nu wel werden opgeroepen het aankomend seizoen veel beter dan Dost gaan doen. 1 of 2 misschien, maar niet alle 3.

8 september 2015 om 21:57

Hoezo PSV afvaardiging opkrikken? Alsof dat gelijk moet zijn aan die van Ajax.
Die gasten hadden het gewoon verdiend. Bruma speelt de laatste weken prima, luuk hoeven we het niet eens over te hebben, Narsingh zit erbij omdat de rest er ook geen klote van kan

8 september 2015 om 22:05

Ach ja, bashen op Feyenoord en Psv. Blind had een opmerkelijke selectie samengesteld maar supporters, met name Feyenoorders, hebben het teamproces geen goed gedaan. Lachwekkend.

8 september 2015 om 22:08

Ik ben van mening dat Dost het meer verdient, speelt bij een topclub in Duitsland en is er niet geflopt zoals Luuk. Sterker nog hij doet het er zelfs heel goed.

De rest er geen klote van kan? Robben, Promes en El Ghazi niet? Narsingh was verreweg de slechtste speler aan de kant van Oranje in beide wedstrijden.

Er zou vanuit PSV kant geheid veel kritiek komen (net zoals nu gebeurde vanuit Feyenoord) als Bruma de enige was die werd opgeroepen.

8 september 2015 om 22:08

Luuk doet het goed in de Mickey Mouse competitie, wat lul je nauw! We kunnen hier niet verdedigen en het voetbal is van een bedenkelijk niveau. Bas Dost heeft zich op een veel hoger niveau bewezen, terwijl De Jong bij Gladbach tot enkele invalbeurten kwam en geruisloos via de achterdeur werd afgeserveerd! Man je zit gewoon te slapen. Een aanfluiting was dit, De Jong bij de selectie houden en Dost naar huis sturen.

Maar Blind is er nu voor gestraft. Uitgeschakeld en weg EK. Ik had er niet aan moeten denken dat de waren doorgekomen, dan had Bas Dost het helemaal kunnen schudden

8 september 2015 om 22:10

Rbn_ niet de supporters maar prominenten als van Hanegem. Het ging zelfs zo ver dat Jong Oranje coach Grim zich moest verdedigen.

8 september 2015 om 22:14

Van Hanegem had gewoon een punt. Selectie was gewoon lachwekkend.

8 september 2015 om 22:22

Als ik je vraag hoe jouw selectie er had uitgezien dan zouden er waarschijnlijk maar een paar veranderingen in voorkomen namelijk van Beek voor Riedewald en Karsdorp of Janmaat voor Tete.

En misschien Klaassen er nog uit voor Vilhena.



Ja de hele selectie was lachwekkend omdat er Ajacieden instonden waar eigenlijk Feyenoorders moesten staan, je hebt gelijk van Hanegem had inderdaad een punt.

8 september 2015 om 23:01

Ach hou op, bijna iedereen die niet voor Ajax is zou Janmaat boven Tete verkiezen en Rekik of van Dijk boven Riedewald.

Ik denk niet dat er veel Feyenoord supporters zijn die vinden dat er naast Kongolo, Vermeer en van Beek op dit moment Feyenoorders zijn die bij de Oranje selectie horen, dus daar heeft het weinig mee te maken.

8 september 2015 om 23:05

Kinderachtige comment. Ik had eerder naar het buitenland gekeken. Verhaegh, Bacuna of Janmaat ipv Tete. Pieters ipv Riedewald en Blind als lcv laten spelen. Zo waarschijnlijk nog meer wijzigingen. Had trouwens Lens de voorkeur gegeven boven Narsingh.

8 september 2015 om 23:08

Dus omdat Dost bij de duitse nummer 2 speelt en het daar goed doet verdient hij het meer dan Luuk ? Dat is een beetje kortzichtig. Dost is vergelijkbaar met Huntelaar i.p.v. De Jong. Luuk de Jong kan beter koppen dan elke andere Nederlandse speler, en kan daarnaast ook goed meevoetballen. Zowel Dost als Huntelaar zijn echte 16 meter spitsen en moeten niet teveel bij het spel betrokken worden maar gewoon het eindstation van een aanval zijn.

Verder heeft Bas vorig jaar 1 goede periode gekend en dat was voornamelijk doordat hij fantastische ballen van De Bruyne alleen hoefde aan te tikken, hij heeft ook hele goede goals gemaakt hoor maar ben benieuwd hoe hij het zonder Kevin gaat doen.

9 september 2015 om 06:38

Dost had van mij best geselecteerd mogen worden ipv Huntelaar

9 september 2015 om 07:09

Wat heb je aan Pieters ipv Riedewald?
Achteraf gezien is de keuze van Riedewald meer dan terecht.
Bacuna? Op basis waarvan??? van Dijk is meer iemand voor op rechts en niet op links. Men zeikt op Riedewald omdat hij waarschijnlijk Ajacied is. Echter is hij gewoon in puike vorm en was hij met afstand de beste @ Oranje vs de Turken.

Tete daar kun je indd over discuseieren. Ikzelf had hem ook nog niet erbij gehaald, maar ja Veraegh kreeg genoeg kritiek toen hij meedeed evenals Janmaat. Nu smeken jullie om deze spelers? Laat me aub niet lachen zeg. Beiden faalden gewoon keihard in Oranje. Logisch dat een ander dan een kans krijgt. Met de nadruk op een ander niet zozeer tete, kon net zo goed ook iemand anders zijn geweest.

9 september 2015 om 08:32

Omdat Bacuna en Pieters wekelijks Premier League spelen, wat toch wel een hoger niveau is als de Eredivisie. Ze spelen misschien niet bij grote clubs, maar spelen er wel wekelijks tegen. Ze kunnen tenminste verdedigen en daar gaat het om.

8 september 2015 om 22:10

Ik snap het wel een beetje. We hebben 1 technische spits in van persie, 1 killer met Huntelaar, en de Jong als meevoetballende aanspeelpunt die goed is in de lucht. Dost is eigenlijk een echte killer en niet echt een aanspeelpunt ook al is hij lang. Uiteindelijk is daarom Huntelaar boven Dost gekozen, wat wel te begrijpen is.

8 september 2015 om 22:11

Dat gezeur, dat zeker niet alleen van Feyenoord kant kwam, ging vooral over het selecteren van twee Ajax jongens die meer vingers aan een hand hebben dan eredivisie duels onder hun riem. Als Blind echt zo gevoelig is voor 'politiek' had hij dat nooit gedaan.
Als iets het teamproces heeft verstoord is dat het wel. Je hebt toch ook de interviews gezien met de grote jongens van Oranje die duidelijk niet wisten hoe ze op die selectie moesten reageren.

Selectiebeleid is gewoon om te huilen onder Hiddink en Blind. Spelers die in de fout gaan worden totaal niet in bescherming genomen en genadeloos afgerekend. Er is totaal geen vastigheid, elke wedstrijd is de basis weer anders. Spelers staan ongeinspireerd op het veld en een duidelijke tactiek ontbreekt. De conclusie kan dan ook heel eenvoudig zijn dat de staf aan alle kanten faalt.

Maar nee, het komt 'sowieso' door het gezeur van Feyenoord kant...

8 september 2015 om 22:31

Moet ik je serieus gaan nemen als je dat soort dingen zegt?

Riedewald maakte in 2013 al zijn debuut. Je weet wel toen hij als invaller laat in de 2e helft een nederlaag omboog in een overwinning als 17 jarige verdediger. Hij heeft zo'n 30 wedstrijden voor Ajax gespeeld, dat zijn er dus behoorlijk wat meer dan "aantal vingers aan 1 hand".

8 september 2015 om 22:47

Omdat ik overdrijf ten aanzien van Riedewald, negeer je de rest van mijn argumentatie? Van die 30 potten zal hij trouwens ongeveer de helft in de basis hebben gestaan, waarvan een aantal in de beker tegen mindere goden.

Punt blijft dat er onervaren jongens worden geselecteerd terwijl er voldoende alternatieven zijn. Dat het Ajax jongens zijn is eigenlijk enkel relevant, omdat het vraagtekens zet bij de motieven van Blind.

8 september 2015 om 22:29

Met die politiek waarover je spreekt om clubs rustig te houden, ben ik het echt niet eens. Het is zo dat trainers vanuit verschillende oogpunten kijken naar selecties en daarbij vaak een voorkeur hebben voor een bepaalde speelwijze. Dan is het ook logisch dat er meer spelers van het team worden geselecteerd dat het dichts bij de bondscoachs speelwijze past. Zoiets levert altijd frictie op omdat je het nooit goed kan doen, aangezien iedereen een andere opvatting heeft over de speelwijze en de spelers die erbij passen. Daarom denk ik ook niet dat bondscoaches die frictie gaan proberen te vermijden om clubs stil te houden, de frictie is namelijk onvermijdelijk.
Over het selecteren van De Jong trouwens. Ik had De Jong ook geselecteerd. Het is ander type spits dan dat we op het moment hebben bij het Nederlands elftal( om dezelfde reden zou ik ook altijd Leroy Fer selecteren). Bovendien is hij nuttig als breekijzer met zijn koopkracht, maar ook als je meer druk wilt uitoefenen met zijn balvastheid. Dost had ik ook geselecteerd maar dan in plaats van of Huntelaar of Van Persie. Hoogst waarschijnlijk in plaats van Huntelaar aangezien Dost en Huntelaar aardig vergelijkbare kwaliteiten hebben.

Maar zoals altijd, mijn mening zou ook fricties hebben doen ontstaan.

Van Persie zit natuurlijk alleen op de bank, om hem te sparen, zo ook tegen Ijsland.
Tegen Turkije, zag je de van Persie weer die strijdt en een openbaring is, tov vele andere spitsen.
Dost, Huntelaar en De Jong zijn elkaars concurrenten.

8 september 2015 om 22:07

Ik weet het niet hoor, het klopt dat RvP een van de betere was bij Oranje maar of je er nou blij mee moet zijn. Sowieso zou ik de beste speler bij Oranje, Riedewald misschien net een 6je geven.

Het sloeg nergens op om eerst Huntelaar als eerste spits te maken om hem daarna nog niet eens als pinchhitter te gebruiken.

Hij speelt waarschijnlijk al te lang op een te hoog niveau. Blind heeft het meer voor jongeren die nog niets bewezen hebben, maar veel 'talent' hebben...

8 september 2015 om 22:05

blind probeert v Gaal te imiteren met zijn jeugdige selectie.
en ook toen bleven ze tot het laatste moment op balbezit spelen.
alleen hadden de spelers een betete coach.
blind is eej beetje nostalgisch bezig.

8 september 2015 om 22:18

V Gaal in zijn ajax tijd bedoelde ik ..

8 september 2015 om 22:49

Echt he, Blind houd meer van risico's.
Waarom een goed team selecteren en opstellen terwijl je het gewoon nog tot de laatste kwalif. wedstrijd spannend kan houden.

Natuurlijk zijn Dost, Douglas, Van Dijk, promes, krul etc. boos.
Ze krijgen geen eerlijke kan tov de jongens die bij de traditionele top 3 voetballen. Het moet eens afgelopen zijn met het in stand houden van die oude afspraken en vriendjespolitiek.
De bezem door de KNVB !

8 september 2015 om 22:53

Douglas, really? En kap nou eens met van dijk. 3 bondscoaches zien het niet in hem zitten. Niveau van de schitse comp ligt zelfs onder die van de nederlandse. Hij moet het nu laten zien in engeland

8 september 2015 om 23:11

En is dat terrecht? Onder 2 van die 3 bondscoaches kregen we werkelijk waar uit alle hoeken en standen goals tegen, prima dat je anderen de voorkeur geeft omdat hij slechts in de schotse competitie speelde maar hem een keer uitproberen had onder alle 3 de bondscoaches geen kwaad gekund.

8 september 2015 om 23:23

Van dijk niet, omdat die in de spl speelt ? maar Douglas speelde in de top van rusland.....Een hoger niveau dan de ED. ...Sterker, hij won afgelopen seizoen in de El 2x zonder tegentreffers van onze kampioen psv. Douglas zelf heeft ook alle prijzen in NL gewonnen en kwam, itt de talenten van nu , daarnaast wel altijd erg ver in Europese campagne.
Nooit een kans gekregen. Nooit. En jongens die nog niks gewonnen hebben, een paar keer leuk hebben meegedaan bij de traditionele top 3, krijgen gelijk een oproep. Zo oneerlijk gaat het bij de KNVB, met desastreuse gevolgen, want de ED stelt internationaal niks meer voor en alleen in zeist is dat nog niet door gedrongen.

8 september 2015 om 23:22

Van Dijk is in de CL al meerdere malen door de mand gevallen. Leuk dat hij het goed doet in Schotland. Is nog slechter dan de Eredivisie. En Douglas? Die is niet voor niets naar Bursaspor gegaan. En is gewoon een Braziliaan eigenlijk.

8 september 2015 om 23:26

De vrij, bmi, veltman, bruma, rekik, etc. Zijn vaker door de mand gevallen dan Van Dijk hoor, op EL niveau wel te verstaan...Van Dijk is daarnaast vaak de absolute uitblinker van zijn team en dat kun je van zijn concurrenten bij oranje niet zeggen.

8 september 2015 om 23:38

De Vrij, echt?

Is veruit de beste Nederlandse verdediger samen met Vlaar. En was vorig jaar een van de uitblinkers bij Lazio. Je weet wel, de nummer drie van Italië

En een van de uitblinkers in Schotland? Nou nou. Op Celtic na ligt het niveau dichter bij de Jupiler League dan bij de Eredivisie zowat.

Laat hem zich maar bewijzen bij Southampton.

Het gaat sowieso al nergens over dat als je scorend vermogen nodig hebt Luuk de Jong inbrengt en niet Huntelaar. Luuk heeft het nergens anders nog waar gemaakt dan de Eredivisie, Huntelaar heeft het bij meerdere clubs laten zien. En ik schat Dost ook nog hoger in alleen al omdat hij het ook heeft laten zien in de Bundesliga en De Jong niet. En hij had makkelijk met Huntelaar als diepe spits kunnen spelen toen ze achter stonden en Van Persie erachter of anders op rechts kunnen zetten ipv Narsingh waar ik niet goed van werd.
Dost wees blij dat je er niet bij zit, het is te hopen dat er weer een coach komt die wel weet wat die doet. Dan word Nigel de Jong misschien ook weer opgeroepen.

Ik kan me de teleurstelling, verbazing en boosheid van Bas Dost best voorstellen. Ik ben van mening dat een bondscoach altijd spelers moet selecteren die wekelijks bij hun club een basisplaats hebben. En daardoor over voldoende wedstrijdritme beschikken. Als ik dan naar het Oranje-elftal bekijk zoals dat vanaf de aftrap tegen Turkije speelde, vallen er al snel een aantal spelers af. Als ik me goed herinner was dit ook de wijze van selecteren van ene Louis van Gaal?

En gelijk. Bas Dost is op dit moment veruit de beste Nederlandse spits.

Ach ja, of je nu Dost of De Jong selecteert is eigenlijk om het even. Het klinkt allemaal heel mooi achteraf, maar volgens mij zou Dost, met Depay die alleen naar binnen komt en Narsingh die geen pepernoot raak, ook niet functioneren.
Wat mij betreft is de conclusie dat van Gaal het gewoon heel goed heeft gezien met 5 man achter te spelen en een blok van twee er voor. Helemaal voor Turkije uit was dat de ideale tactiek geweest, waar slechts een punt gehaald hoefde te worden. De grootste blunder is het niet oproepen van Nigel de Jong vind ik.

8 september 2015 om 22:58

als er geen aanvoer komt van de zijkant en vanaf het middelveld dan heb je helemaal niets aan een spits. depay gaat te veel voor eigen roem.. narsing mist alles behalve naast schieten. Het is tijd voor een nieuwe generatie voetballers die voor evenwicht zorgen. Geen één-dags-vliegen maar spelers die continue in vorm zijn en voetballen in team belang.beter een jong team met wat ervaren oudere spelers van rond de 28 dan een matig team met oudjes erbij. jammer voor de 4 want die zijn op en uit.

8 september 2015 om 23:37

Daar ben ik het niet mee eens. Je selecteert als bondscoach zijnde toch gewoon altijd je 23 beste spelers of ze nu 38 of 18 zijn maakt toch geen reet uit? Het is een vergissing dat je een elftal moet 'bouwen' uit 11 vaste spelers. Bovendien kunnen Robben, Van Persie en Sneijder nog prima mee in gedeelte van de wk kwalificaties of misschien wel meer. Als bondscoach zijnde moet je gewoon altijd een korte termijn visie hebben, je eerst volgende wedstrijd.

Dost had er sowieso bij moeten zitten, maar wat ik niet begrijp is waarom niemand zeikt over die boutkeeper die blind opstelt...fukking cillessen gewoon...dat jochie ...zet gewoon Krul erin, dan staat er tenminste nog wat en dan de fouten die gemaakt zijn, zijn vijwel allemaal afkomstig van ajacieden....en Bruma speelt prima de laatste weken???....kom op nou die kan echt niet voetballen. Ik ben feyenoorder maar ik ga echt niet zeggen dat er een speler van feyenoord in moet, ik zou niet weten wie eigenlijk. De enige die misschien in aanmerking kan komen is van beek...nee het is erg matig momenteel met het nederlandse voetbal....het zegt al genoeg dat van de nederlandse "topclubs" de belangerijkste spelers van buitenlandse komaf zijn.

8 september 2015 om 22:58

Feyenoord supporter. De belangrijkste spelers bij ajax zijn gewoon nederlands hoor en ook bij feyenoord

En ja cillessen is de beste doelman die we hebben. Maar jij ziet krul alleen als oe tegen manu speelt. Ik heb hem vorig seizoen gezien en dat voel niet mee. Maar ja niemand kijkt newcastle-wba voor zijn plezier

8 september 2015 om 23:07

ajaxsupporter. gudelj. el gahzi, schone.milik en fisher klinkt niet echt nederlands en als cillessen de beste keeper is die we hebben....ja dan hebben we terecht verloren.......en ik zie krul nooit spelen, want idd newcastle interesseert me niet, maar hij speelt tenminste tegen echte spitsen en hij stopt ook wel een penalty. maar ik zei niet dat hij beter was, maar dat er dan tenminste nog wat in het doel staat...lees een vent en geen b-junior

Luuk de jong boven Bas Dost is ook echt lachwekkend. Dost maakt het waar in de Bundesliga, waar juist de Jong faalde..

8 september 2015 om 23:27

Ook pas in zijn 3e seizoen hoor. De Jong heeft daar maar 2 seizoen gespeeld en had Kruse en Raffael voor zich.

Bij Newcastle stond hij niet eens in de spits.

9 september 2015 om 00:44

Zegt genoeg dat Dost wel de concurrentie nu heeft gewonnen bij Wolfsburg. Een Duitse collega van me is gladbach fan en die vond De Jong echt dramatisch bij zijn club.

Blind had Dost gewoon moeten opgeroepen. En v. Persie of L. de Jong thuis moeten laten. Dost speelt bij een topclub en heeft een goed seizoen gespeeld. Maar de rede waarom hij niet wordt opgeroepen is dat er vaak naar spelers met een grotere naam wordt gekeken. Als je bijv. Dost en v. Pesie vergelijkt met nu, dan wordt v. Persie eerder opgeroepen ivm zijn tijd bij Arsenal.

Ongelooflijk dat hij niet werd opgeroepen. Hij is gewoon de eerste spits van topclub Wolfsburg. In de kracht van zijn leven. In veel betere doen dan van Persie en Huntelaar.

Ook vreemd dat spelers als Nigel de Jong, Pieters, Verhaegh en van Dijk niet werden opgeroepen. daar hadden we veel aan gehad in deze twee wedstrijden.

Dost maakt het waar bij een betere club dan waar De Jong faalde. De prestaties van De Jong in onze beperkte competitie kun je niet vertalen naar internationaal niveau, en Dost hoort altijd boven De Jong verkozen te worden. Dost heeft het afgelopen jaar sowieso meer laten zien dan de meeste Nederlandse spitsen, dus ik begrijp niet dat hij er niet bij zit.

Maar zo kun je meer vraagtekens plaatsen bij deze vreemde selectie van Blind. Teveel spelers uit de Nederlandse competitie die internationaal geen potten kunnen breken, een VD Wiel die nog geen minuut competitievoetbal heeft gespeeld en dus compleet faalt, geen betere optie als echte verdedigende middenvelder dan Anita, je vraagt je af wat het idee van Blind is.

Ik heb eerlijk gezegd geen vertrouwen in Danny Blind.
Bas had zeker bij de selectie moeten zitten maar dat vond ik van bijvoorbeeld Nigel De jong ook een sterke breekijzer + Motor op het middenveld.

En als El Ghazi fit blijft en zo doorgaat hoe die nu bij Ajax speelt dan zeg ik hij in plaats van die Narsingh kan hij gelijk zijn keuze vaststellen voor Nederlandse nationaliteit.

Hoe gek dit ook gaat klinken ik vind Ron Jans wel een geschikte kandidaat om blind te verlossen

Hoe leuk Dost dit ook laat klinken, maar er zijn genoeg spelers die er eerder bij moeten dan hem. Ik noem een Douglas, Van Aanholt, Janmaat, Pieters, Van Dijk (hoort gewoon in de basis), Krul (basis).

En met alle respect, een Huntelaar, Van Persie (ja, ook hem), en zelfs Luuk de Jong hebben meer te zoeken in het nationale elftal. Dost is een houten klaas, die af en toe een bal lekker raakt bij Wolfsburg. Dit hoort gewoon niet onze reddende engel te zijn.

Overigens is het ook totaal verkeerd om alles op Depay te storten, die jongen is pas 21 en doet zich de grootste moeite te ontwikkelen bij een van de grootste clubs ter wereld. Maar dat is een andere discussie.

De keuze voor Blind als bondscoach en de keuzes van Blind als bondscoach zijn tot nu toe allemaal opmerkelijk te noemen. Het niet oproepen van Dost past dus prima in het rijtje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren