Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dost overweegt langer verblijf en stelt één belangrijke voorwaarde’

Laatste update:

Bas Dost leek op weg naar de uitgang bij Sporting Portugal, nadat een groep van circa vijftig hooligans in mei de spelersgroep van de Portugese topclub had belaagd. De spits, die een hoofdwond overhield aan het incident, zou nadien hebben aangedrongen op een beëindiging van de samenwerking, net als veel van zijn ploeggenoten. Diverse Portugese media melden dinsdag echter dat Dost mogelijk langer doorgaat bij Sporting.

Dost was een van de eerste spelers die binnenskamers kenbaar maakte dat hij wilde vertrekken en niet alleen vanwege de agressie die getoond is jegens de spits. Ook de bedreigingen aan het adres van zijn familie woog mee in zijn overweging. Zo voelde de vriendin van de aanvaller zich naar verluidt niet meer veilig bij de club uit Lissabon. Inmiddels zou Dost zijn vertrekplannen in de ijskast hebben gezet.

Bruno Fernandes verlengde vorig week tegen alle verwachtingen in zijn contract. De Portugese middenvelder had net als Dost een verzoek ingediend om zijn contract te laten ontbinden, maar is op dat besluit teruggekomen. De contractverlenging zou ook een positief effect hebben op Dost, die nu openstaat voor een langer verblijf bij de Portugezen.

De 29-jarige aanvaller annex achttienvoudig Oranje-international zou volgens O Jogo alleen bij Sporting willen blijven als Bruno de Carvalho, de voormalig voorzitter van Sporting, niet meer betrokken wordt bij het reilen en zeilen van de club. De geschorste De Carvalho heeft onlangs aangegeven dat hij in de nabije toekomst weer wil terugkeren bij Sporting. Dost ligt nog tot medio 2020 vast in Portugal.

Verwacht jij dat Bas Dost deze zomer gaat vertrekken bij Sporting Portugal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat Dost ook gewoon lekker daar moet blijven. Mag God op zijn blote knieën danken dat hij bij Wolfsburg en Sporting zoveel aanvoer heeft gekregen maar kan er verder niet zoveel van.

Van alle goals die hij de laatste 3 jaar gemaakt heeft waren minimaal 95 procent intikkers. Dan kun je zeggen dat hij ze in ieder geval maakt maar je speelt wel complete wedstrijden met 10 man.

Technisch denk ik de slechtste spits die we ooit in Oranje hebben gehad.

17 juli 2018 om 14:26

Ik ben jou negativiteit wel spuugzat om eerlijk te zijn op alles en iedereen.

On: Dost moet gewoon lekker weggaan met die stats die hij nu heeft kan vast en zeker wel aan de slag in middemoot PL of Subtop spanje.

17 juli 2018 om 15:00

Op alles en iedereen? Als iets goed is zeg ik het, als iets slecht is ook.

17 juli 2018 om 15:34

Dan ben ik benieuwd wat goed is in jouw ogen. Heb je nog nooit op iets positiefs kunnen betrappen. Alles is kut, en alle spelers die niet Nederlands zijn zijn per definitie beter. Dat is wat ik tot op heden van jou heb begrepen.

17 juli 2018 om 15:37

Dan vind je niet veel goed, want je loopt echt alles af te kraken hier. Vraag me af of je Dost ooit wel eens live hebt zien voetballen. Het is niet het grootste Nederlandse talent dat we hebben inderdaad. Maar wat vond je van een Romario vroeger dan. Dat was ook iemand die 90% scoorde uit intikkertjes. Dost is gewoon heel belangrijk geweest voor Sporting, en dat hij al een aantal jaren zoveel goals maakt is gewoon een kwaliteit. Hij redt het daar wel, terwijl bijvoorbeeld een Bryan Ruiz het daar niet red, net als Castagnios. Ola John red het niet bij Benfica. etc.

17 juli 2018 om 16:04

"Alle spelers die niet Nederlands zijn, zijn per definitie beter."

Als er iemand is die voor het vaderland opkomt ben ik het wel. Ben alleen geen fan van Dost.

17 juli 2018 om 16:33

Nederlandse spelers de grond in trappen en vervolgens zeggen dat je voor je vaderland opkomt. Rare reactie

17 juli 2018 om 17:56

@ RuudGeels... feit dat bijna 200 man het eens zijn met de constatering van Drizzy zegt ook een hoop.

17 juli 2018 om 20:44

Ja laten we er een populariteitsprijs van maken. Je weet zelf hoe makkelijk het scoren is als je op de man speelt.

Beetje kinderachtig om op de man te spelen. Ik vind Dost een waardeloze spits en onderbouw dat. Drizzy onderbouwt zijn verhaal niet.

17 juli 2018 om 14:35

Ik ben het met je eens dat hij bij Sporting moet blijven maar vind je wel erg denigrerend richting Dost. Kan natuurlijk veel meer dan alleen intikken. Zijn statistieken spreken ook voor zich. Ik hoop echter dat de supporters zich nu wel kunnen gedragen.

17 juli 2018 om 14:39

Ruud van Nistelrooys doelpunten bestaan misschien voor 99% uit intikkers, en kijk waar hij allemaal is geweest...

17 juli 2018 om 15:02

Ik denk dat jij Ruud voor 99% niet heb zien spelen als je dit zegt.

In zijn tijd bij United maakte hij de ene na de andere mooie goal, week in, week uit.
Zeer zeker geen intikkers.

Ik zou nog eens ff wat beelden van hem bekijken, en daarna zeggen of het alsnog 99% intikker is.

17 juli 2018 om 15:04

Intikkers, hahahaha. Ik moet er nog steeds om lachen.

Ruud schoot heel de Premier League aan flarden, en jij zegt intikkers

Hilarisch

17 juli 2018 om 15:15

Van nistelrooij maakte 95% van zijn goals bij United van binnen de 16. Er waren zelfs seizoenen bij dat hij geen enkele keer buiten de 16 scoorde. Daar zullen vaak heel wat intikkers bij zitten. Het mooie van een intikker is dat je precies op de goeie plek moet staan. Dat is een uitzonderlijke kwaliteit. Je teamgenoten zo goed aanvoelen dat je weet waar de bal gaat komen. Ruud was hier een meester in. Dost kan dit ook wel aardig, naast de 12 penalty's die hij per seizoen mag nemen.

17 juli 2018 om 15:20

Van Nistelrooy stond juist bekend om zijn vaak prachtige goals. Dat dit in de 16 gebeurt, ok. Maar dat betekent niet dat het vooral intikkers zijn.

Ik kan me de gekste volleys herinneren. Of ik zit helemaal mis, maar ik ga nu even een filmpje afspelen.

17 juli 2018 om 15:35

LeMessias heeft gelijk. Van Nistelrooy scoorde vaak vanuit de 16 maar het gros van zijn goals waren geen intikkers.
Bekijk een paar filmpjes op YouTube zou ik zeggen.

17 juli 2018 om 18:49

Het was totaal niet denigrerend bedoeld, intikken is mijn inziens ook een echte spitsenkwaliteit. Maar Ruud stond toch wel bekend om zijn inlopers, inkoppers en penalties, waar hij inderdaad de pl mee aan flarden schoot. Ik zou jou adviseren enkele filmpjes te bekijken ipv vast te houden aan zeldzame, nostalgische beelden.

18 juli 2018 om 00:20

Als we het over intikkertjes hebben kan je beter naar Inzaghi refereren. Die jongen mocht niet eens meedoen met de rondo, maar stond wel altijd op de goede plek.

17 juli 2018 om 14:58

Steeds op de goede plek staan, is ook een talent hoor.

17 juli 2018 om 16:28

Ik weet niet of er een manier is om al mijn posts terug te kijken maar dan zie je ook genoeg positieve dingen. Bijvoorbeeld over het goede transferbeleid van Ajax, mijn hernieuwde vertrouwen in het Nederlands elftal en mijn complimenten aan technische spelers.

Kritiek scoort nou eenmaal beter en gezien de vele likes die ik daar vaak voor krijg (niet voor deze post) snijden mijn commentaren blijkbaar toch wel vaak hout.

17 juli 2018 om 19:35

Hehe blijkbaar ben je niet echt van de zelfreflectie lijkt het

17 juli 2018 om 20:44

Geniet van het zonnetje Ruud. Al heb ik eerder het idee dat het je naar je hoofd stijgt.

17 juli 2018 om 15:33

@ Ruudgeels... waarom ben je altijd zo negatief?
Wk is het ergste ooit Etc. Etc. Etc.
Drizzy heeft hier gelijk in valt mij ook op.

On topic.
Ik moet zien of Bart Dost ergens anders goed kan aarden, zal wel goede aanvoer moeten hebben van de flanken.
Zal ook erg intressant worden wat er weg gaat en blijft bij sporting.

17 juli 2018 om 15:34

@ruudgeels, volgens jouw redenering kan Dost dus in de absolute wereldtop spelen want daar krijg je nog meer (goede) aanvoer dan bij Wolfsburg en Sporting. En toch weet je m af te zeiken. Knap betoog man.

17 juli 2018 om 17:57

Dost is een centrumspits en spitsen zoals hij maar ook bv. een Huntelaar, Giroud, van Hooijdonk hebben aanvoer nodig. Hij is geen speler die 2 man voorbij gaat en dan in de kruising schiet.

18 juli 2018 om 08:39

Als het zo makkelijk is om alleen maar intikkers te scoren waarom sta jij er dan niet in? Iedereen weet dat Dost puur een afmaker is. Als je hem koopt dan weet je dat je vleugel spelers moet hebben met een voorzet, maar nogmaals, als het zo simpel is waarom sta jij er niet? Je doet alsof het makkelijk is om puur afmaker te zijn.

Dus eigenlijk de situatie misbruiken als pressie middel om een verbeterd contract te krijgen. Zwak.

17 juli 2018 om 14:14

Staat toch niet dat hij een verbeterd contract wil ? Hij wil alleen dat de president niets meer te zeggen heeft bij de club, in mijn ogen terecht !

17 juli 2018 om 14:15

Als er op dit moment tientallen hooligans jouw werkplek binnenvallen en je in elkaar stompen, zou je dan nog willen blijven? Oh, en jouw vrouw/vriendin wordt ook nog eens bedreigd.

17 juli 2018 om 14:39

Natuurlijk! Dat kun je mooi gebruiken als pressie middel!

17 juli 2018 om 14:18

Toen hij weg wilde waren er zulke comments dat hij de situatie misbruikte om goedkoop weg te gaan. Nu hij wil blijven zou hij de situatie gebruiken om een beter contract te krijgen? Wat een bizarre gedachtes kunnen sommige mensen toch hebben, hij werd bedreigd en aangevallen en jij denkt dat je dan niet weg wilt? Of dat je dan daar kan blijven werken met degene die jij verantwoordelijk acht??

17 juli 2018 om 16:00

Door hooligans totellos geslagen worden en dan eisen dat de voorzitter die er volgens geruchten achter zit weg moet is heel zwak inderdaad! Veeg ff die kak bij je mond weg

Misschien is terug naar Nederland een betere optie. Ik denk dat een club als AZ wel wat aan hem heeft. Daarnaast voelt zijn vrouw zich niet meer veilig daar, dan zou ik sowieso verkassen. Familie gaat voor alles.

17 juli 2018 om 14:20

Lol, dit is niet de tijd van AZ en de DSB bank volgens mij. Hoe gaat AZ zijn salaris betalen?

17 juli 2018 om 14:33

Ehm misschien salaris inleveren voor de veiligheid van je gezin ?

17 juli 2018 om 14:40

Hij kan ergens anders meer verdienen en net zo veilig zijn. Ik denk dat Bost echt geen optie is voor AZ op het moment.

Nu komt de aap uit de mouw. Ik heb dit bij elk topic gezegd dat spelers dit gebruiken om een transfer te forceren. Dost en Acuna waren de personen die het zwaarst toegetakeld waren en die blijven. De spelers uit Sporting zijn eigen jeugd (zijn opgegroeid op de club in de Academia) zijn het smerigst, allemaal een transfer forceren en Sporting duperen maar uiteindelijk zijn de spelers die zijn aangetrokken en geen band hebben met de club de echte mannen (Coates, Dost, Acuna, Fernandes etc). Respect voor Dost, hij was de enige met een voor mij geldige reden tot ontbinding maar blijft de club toch trouw. Diep respect

17 juli 2018 om 14:50

Rafael Leao, en vooral zijn Pa zijn nogal wanhopig aan het rondklieren. Leer van de fouten van Bruma zou ik zeggen. Gelukkig lijken de buitenlandse clubs gezien de huidige gang van zaken bij Sporting hun vingers er niet aan te willen branden. William en Rui hebben dit iid aangegrepen, maar die waren wel toe aan een transfer vind ik.

Ik had Dost wel graag zien bij mijn marokkaanse elftal. Dost is misschien niet sierlijk. Maar wel een killer.

Dost zit op zijn plaats bij Sporting. Echter zijn met Rui Patricio en W.Carvalho toch twee belangrijke spelers weggegaan, ben benieuwd met welke spelers Sporting dat vertrek gaat opvangen.

Ik moet eigenlijk nogal lachen om de reactie van Ruudgeels. Ik neem gemakshalve even aan dat deze mooie naam uit het eredivisieverleden aan is genomen door de schrijver omddat hij Ruud Geels wel kon waarderen.
Dat deed ik ook.
Maar hoe veel anders was Geels tientallen jaren geleden dan Bas Dost nu ?
Beiden waren absolute afmakers, liepen tegen voorzetten aan en scoorden er veelvuldig door.het was/is hun handelsmerk en bepaalde/bepaalt hun (markt)waarde
Dus eigenlijk begrijp ik niet waar die Ruudgeels het over heeft.

Dost zal juridisch wel hebben onderzocht of en hoe hij onder zijn contract uit kan, dat zal hem tegengevallen zijn.
Anders was hij echt wel naar Sevilla gegaan.
Bij Sevilla kan hij echt wel hetzelfde verdienen als bij een vernieuwde overeenkomst bij Sporting.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren