Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dost geniet: ‘Dat is het mooie aan voetbal, maar ook het trieste’

Laatste update:

Bas Dost is in bloedvorm, want de aanvaller van VfL Wolfsburg scoorde dit seizoen al zestien keer in twintig officiële wedstrijden. De Nederlander weigert echter bij die indrukwekkende statistieken stil te staan, want hij heeft naar eigen zeggen ‘lang genoeg te weinig laten zien’, zegt hij tegen de NOS.

/

Dost maakte in de zomer van 2012 de overstap van sc Heerenveen naar Wolfsburg en kwam in zijn eerste twee seizoenen niet verder dan twaalf treffers in 41 competitiewedstrijden. “Ik baalde ervan dat ik als topscorer de Eredivisie verliet en vervolgens twee jaar lang te weinig liet zien. Zoiets vreet aan mij, maar de gretigheid heb ik vastgehouden.”

“Dat is het mooie aan voetbal, maar ook het trieste. Zo ben je een totale nobody en zo ben je opeens gigantisch hot. Ik vind dat verschil wel heel erg overdreven. Maar zo is het, en dat gaat ook nooit veranderen”, besluit de Platfuss-Bomber. Wolfsburg neemt het zaterdag overigens op tegen FC Augsburg.

Denk jij dat Bas Dost volgende week wordt opgeroepen voor Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet niet of dat hij word opgeroepen. Maar hij verdient het wel want hij is de laatste weken de beste Nederlandse spits vind ik

5 maart 2015 om 22:28

Op dit moment is hij werkelijk de beste spits van Nederland ja. (Die in vorm is)

5 maart 2015 om 22:55

Overdreven. Hij is heel goed bezig en heeft echt een aantal geweldige goals gemaakt, maar ook veel van de goals waren vooral het goede werk van De Bruyne. Die is pas goed bezig!

Zonder zo'n speler die werkelijk alles ook echt afgeeft zou Bas Dost ook niet zoveel scoren. Ik vind dat we vergeten stil te staan bij De Bruyne. Zowel hulde aan Dost als De Bruyne.

Dus als we De Bruyne mee kunnen selecteren, zeg ik 'ja' over Dost en anders heb ik nog m'n twijfels.

5 maart 2015 om 23:05

Je vergeet te vertellen dat naast de goals, hij ook 2-3 assists heeft gegeven in die paar wedstrijden. Hij speelt gewoon goed mee.

5 maart 2015 om 23:42

De Bruyne is een Belg hoor. Als je dat niet wist...

6 maart 2015 om 00:53

Lol de briyne selecteren, beetje jammer weer.

6 maart 2015 om 01:40

Weer 3 mensen die niet zo goed zijn in begrijpend lezen... Anders hadden jullie wel begrepen dat Icecold weet dat het geen Nederlander is. Wanneer het een Nederlander was geweest zou het dan de vraag zijn of we hem kunnen oproepen? Nee he? Precies....

6 maart 2015 om 07:37

Kan je vertellen dat er verdomd weinig spitsen zijn die zelf de bal bij de doelman ophalen en dan aan de andere kant scoren. Meestal hebben ze wel wat hulp.

6 maart 2015 om 09:53

Thanks roy! Die gasten hier nemen zichzelf allemaal zo serieus dat ze inderdaad niet kunnen lezen. Haha! Wat een reacties weer.

Maar even de reactie op alle andere: ik zeg dat we overdrijven door Dost weer helemaal op te hemelen, precies zoals hij dat zelf zegt. Hij kan zeker voetballen en is gewoon een goede spits. Maar om meteen Oranje te roepen en te zeggen dat hij eerste spits moet worden vind ik overdreven. Ik zeg ook nergens dat we hem niet moeten selecteren, maar dat ik m'n twijfels heb. In Oranje hebben we geen spelers die net als De Bruyn (die Belg) zo een teamspeler zijn dat ze alle ballen op Dost geven. Plus, Oranje's speelstijl is ook anders dan Wolfsburg. Wij krijgen toch minder ruimte voorin dan Dost.

6 maart 2015 om 11:15

Kunnen jullie allemaal niet lezen hij heeft het over met dost en de bruyne bij wolfsburg -.- je zou dost daarmee uitstekend kunnen combineren met sneijder op centraal aanvallende middenveld

6 maart 2015 om 01:11

Dost heeft wel gelijk dat he verschil groot is als je in vorm bent of niet hoe je gezien wordt.
Maar ik heb altijd wel geweten dat hij het in hem had. Ik had hem ook graag naar Vitesse zien komen maar hij wilde niet. Nu maakt hij het helemaal waar bij Wolfburg. Ik gun het hem van harte.
Zeker een optie voor het Nederlands elftal als diepe stipts als concurrent voor Huntelaar.
Twee echte torjagers. Beiden meer geschikt als diepe spits dan van Persie naar mijn mening, die ik eerder als links buiten (of achter de spits zou neerzetten.) En Robben dan aan de andere kant op de rechtsbuiten positie.

Mooi om te zien dat hij zo op beide voeten blijft staan, ook al doet hij het momenteel uitstekend. Hij weet waar hij vandaan komt en dit veranderd hem niet. Momenteel is hij een "held" maar hij weet ook heel goed wat het is om niet gezien te worden, mooi dat hij dit bijhoudt. Hopen dat hij deze vorm kan vasthouden, is toch altijd genieten van zulke killers in de 16 vind ik. Zou ook mooi zijn voor de Nederlanders hier. Samen met Robben zie ik hem wel goed functioneren :D

5 maart 2015 om 23:04

Ik zie hem niet echt met Robben functioneren. Dost is gebaat bij aanvoer vanaf de flanken en dat is nou niet echt iets waar Robben in uitblinkt. Het kan werken, maar ik acht de kans gering. De Bruyne is een hele andere type speler dan Robben.

6 maart 2015 om 04:02

Maar Robben kan het wel als hij wil. Dus als hij Dost ook zijn goals gunt zie ik het echt wel slagen hoor. Het hangt zoals je zegt van de aanvoer af, maar ook van de tactiek en instructies die je het team meegeeft.

Natuurlijk moet je worden opgeroepen als je goed presenteert in een sterke competitie als in Duitsland

Tja gwn weg met rvp en huntelaar
Dost is op dit moment beter dan hun allebei samen dus ik vind dat hij moet opgeroepen moet worden

RVP gewoon niet meer oproepen. Vervelend mannetje en heeft nooit gerendeerd bij Oranje. Dost, als hij het volhoudt als eerste spits, anders gewoon Huntelaar de spits in.

5 maart 2015 om 22:42

"heeft nooit geredeneerd bij Oranje"
Je weet dat hij topscoorder allestijden is voor Oranje?

5 maart 2015 om 23:06

Ja, maar de vraag is alleen waarom hij dat is... Iets met bondscoaches en kansen misschien?

5 maart 2015 om 23:24

Tegen welke ploegen heeft v Persie gespeeld en welke spelers als Bergkamp en van Basten? Dat is echt niet te vergelijken. En zeg nou zelf, was van Persie nou zo goed voor het Nederlands elftal? Valt mij behoorlijk tegen.

5 maart 2015 om 23:26

Inderdaad, v persie heeft ook echt veel verprutst zeker op het wk van 2010 dat van marwijk hem steeds liet staan sloeg echt nergens op

5 maart 2015 om 23:28

Je weet dat Huntelaar 38 goals maakte in 69 interlands, maar daarvan er maar 36 in de basis stond en in 3789 minuten die goals maakte en dus meer dan 1 goal per 100 minuten maakt? Terwijl Van Persie in 96 interlands 49 keer scoorde, terwijl hij er 87 in de basis stond en in totaal 7026 minuten heeft gespeeld? Dat zou inhouden dat met het huidige gemiddele, Huntelaar er in de tijd die Van Persie kreeg er al 70 in zou hebben liggen.

Je kan dus wel zeggen dat Van Persie niet rendeert ten opzichte van de andere spitsen. Kluivert, Bergkamp, Van Nistelrooy, Van Basten. Allen haalden niet het rendement van Huntelaar. De eerste op de topscorerslijst is Faas Wilkes (35 goals in 3450 minuten).

6 maart 2015 om 00:45

Rvp heeft in zn begin jaren bij oranje vaak aan de zijkant gestaan. Ik begrijp je punt, denk ook dat Huntelaar meer doelpunten had kunnen maken wanneer hij de kans had gehad, echter is jouw vergelijking niet helemaal terecht. Weet je ook hoeveel minuten RvP puur als spits heeft gestaan?

6 maart 2015 om 00:49

Ah, de statistieken. Daar horen natuurlijk kanttekeningen bij. 1. Huntelaar komt er vaak in als fitte spits tegen een vermoeide verdediging.
2. Van Persie heeft een groot deel van zijn minuten als buitenspeler gemaakt.

Het verschil in voetballend vermogen laat ik verder maar even voor wat het is.

6 maart 2015 om 11:22

Roerend mee eens, Huntelaar of Dost lekker in de spits.

6 maart 2015 om 19:42

Gtootod, zou dat dan niet komen, omdat Van Persie beter als buitenspeler rendeerde dan als spits?

Dost zou ongetwijfeld worden opgeroepen voor het Nederlands elftal aangezien Van Persie geblesseerd is. Ook al was Van Persie fit dan nog vind ik dat Dost zou moeten worden opgeroepen, die man is zo in vorm, echt een geweldige tandem met De Bruyne bij Wolfsburg!

Sympathieke jongen die Dost. Ik vond hem bij Heerenveen een beetje verwaand, had het idee dat hij misschien zichzelf erg goed vond terwijl hij nog best veel te bewijzen had. Ik heb het idee dat hij vooral mentaal sterker is geworden. Heel gedreven, uit zijn interviews lees ik toch dat hij alles wilde doen om zich te bewijzen en hij nu hij eenmaal succes heeft dit niet meer uit handen wil geven. Dat is denk ik een goede instelling. Uiteraard zal hij bij Oranje komen. Het is ook weer niet zo dat de goede Nederlandse spitsen voor het oprapen liggen. Van Persie en Huntelaar zijn er, maar daarachter is niks. En beide spitsen zijn toch wat ouder en steken niet in beste vorm. Dost is een logische keuze.

Enig probleem is dat de aanvoer in Oranje dramatisch is. Robben is een indiivualist en als Memphis speelt geldt dat in de overtreffende trap. Ik vind het Belgisch elftal zwaar overschat, maar Debruyne vind ik echt een uitzondering. Vooral omdat hij een speler is die voor goede aanvoer zorgt. Ik zou niet weten welke Nederlandse spelers een Oranje spits zouden kunnen bedienen.

5 maart 2015 om 23:14

Jetro willems is de man die voorzetten gaat leveren. Hopelijk houdt dost dit niveau vast want ik gun het die jongen wel!

Super spits als hij maar voor Wolfsburg en het Nederlands elftal blijft voetballen (en Arsenal)

Tuurlijk moet Dost worden opgeroepen! Alleen moet hij wel goed gebruikt worden en genoeg voorzetten krijgen, anders heb je niks aan hem.

hij heeft weinig competitie als het gaat om presteren want rvp raakt de laatste jaren geen knikker en hunterlaar scoort nog wel af en toe maar is best oud

Gewoon in de basis komende wedstrijden. Van Persie lijkt zijn beste tijd gehad te hebben en Huntelaar ook. Dan heb je de Jong nog maar voor de rest niemand meer

Wat deze man in 3 maanden heeft gepresteerd is uitzonderlijk goed. Hij heeft dan ook een uitndiging verdiend!
Om v Persie en Hunteaar af te schrijven vind ik nogal wat. Vooral Huntelaar heeft volgens mij last van een korte vormcrisis in combinatie met een aantal blessures. Toch hij blijft hij een dodelijke spits. Aangezien de wedstrijd tegen Turkije pas op 28 maart is verwacht ik nog een aantal goals van th Hunter en hopelijk speelt hij in de basis tegen de Turken.

Iemand die een uitzonderlijk hoog moyenne haalt in drie maanden verdiend zeker een selectie, maar er komt wel even wat meer bij kijken. Er komt een behoorlijke druk op deze wedstrijd te staan als je dan iemand in de spits zet met 0 interlands is dat best een risico. Dat is toch anders dan een club waarbij je in een comfort zone zit. Hij geeft zelf al aan dat zijn eerste twee jaar nietom over naar huis te schrijven zijn geweest...

Nee we moeten blij dat er weer een spits op staat maar breek nou niet meteen onze spitsen en vooral Huntelaar niet meteen af (voor van Persie heb ik nog begrip de man is nooit beslissend geweest en met diverse hattricks tegen Andorra en dergelijke landen verdien je niet de eerste plaats op de all time topscorers lijst). Of zijn jullie de penalty met een onmetelijke druk in de 94e minuut tegen Mexico vergeten?

De onderbouwing is dus: Kies voor ervaring en laat Dost lekker wennen aan Oranje. Misschien kan hij bij een mooie voorsprong tegen de Turken lekker invallen en een goaltje mee pikken. Als hij echt zo goed is zie ik hem graag in Frankrijk een aantal treffers maken!

6 maart 2015 om 00:18

Fritsie, spitsen zijn niet zo belangrijk bij Oranje wanneer je op rechts Robben hebt staan en op links Depay. Beide heren zijn altijd uit op eigen succes en zijn niet de spelers die een Dost, Huntelaar, Van Persie of een De Jong bedienen met een voorzet op maat. Dost is momenteel in vorm en zijn rendement is op dit moment hoger dan dat van Huntelaar dus het lijkt me logisch dat
Dost de voorkeur krijgt als spits.

Beter als van Persie in ieder geval

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren