Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dortmund slaat grote slag op transfermarkt met verwachte komst tweetal’

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft zich nog voor het openen van de zomerse transfermarkt al zo goed als verzekerd van twee nieuwe spelers. Volgens BILD gaat de Duitse topclub zich versterken met Thomas Meunier en Jude Bellingham. Beide spelers zouden al akkoord zijn met een overgang naar de Bundesliga. Alleen het zetten van handtekeningen scheidt het duo van een dienstverband.

Dortmund-bestuurders Hans-Joachim Watzke, Michael Zorc en Sebastian Kehl waren voor de coronacrisis al druk bezig om de selectie van volgend seizoen in kaart te brengen. De gesprekken met het zestienjarige Birmingham City-talent Bellingham en Paris Saint-Germain-rechtsback Thomas Meunier waren toentertijd al in een vergevorderd stadium, zo klinkt het. Beide spelers staan welwillend tegenover een transfer naar Dortmund en moeten alleen de handtekeningen nog gezet worden. Door de uitbraak van het coronavirus liggen de gesprekken momenteel stil. De huidige nummer twee van de Bundesliga is ervan overtuigd dat het tweetal volgend seizoen in het shirt van BVB te bewonderen is.

Vorige week meldde de Daily Mirror nog dat Manchester United de beste papieren had om Bellingham in te lijven. De middenvelder zou onlangs een bezoek hebben gebracht aan Carrington, het trainingscomplex van the Red Devils. De Premier League-club zou zich bij Birmingham gaan melden met een bedrag van 32 miljoen euro: een vaste transfersom van 21 miljoen, die middels bonussen nog met 11 miljoen kan oplopen. In Manchester zou voor Bellingham een contract van omgerekend 106.000 euro per week klaarliggen. Volgens BILD heeft Dortmund 35 miljoen euro over voor het jonge talent, dat dit seizoen 35 officiële wedstrijden speelde en daarin goed was voor 4 doelpunten en 3 assists. De Engels jeugdinternational werd onlangs ook gelinkt aan clubs als Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Barcelona en Real Madrid.

Met het aantrekken van Meunier is een minder groot bedrag gemoeid. De Belgisch international heeft een aflopend contract bij PSG en kan derhalve transfervrij de overstap maken. Jérôme Rothen, oud-speler van onder meer PSG en AS Monaco, zei eerder deze maand bij RMC Sport dat het al zeker is dat Meuneir naar Borussia Dortmund verkast: “Het is niet bijna rond, hij heeft al in Dortmund getekend. Ik kan jullie deze informatie met zekerheid geven, maar ik kan er verder niet meer over zeggen”, was hij stellig.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat Hakimi terug gaat naar Madrid. Hij past precies in het team van Favre. Ik weet niet of Meunier het goed gaat doen in dit systeem. Voor Bellingham denk ik dat hij volgend seizoen een verassing wordt in de Bundesliga als rechtsbuiten.

31 maart 2020 om 10:40

Ik denk dat meunier echt een goede vervanger is voor hakimi en nog gratis ook. Bellingham schijnt een erg groot talent te zijn. Ben benieuwd.

31 maart 2020 om 11:07

Bellingham is een box to box middenvelder dus als hij een succes wordt als rechtsbuiten zal dat zeker een verrassing zijn.

31 maart 2020 om 12:34

Hij speelt al 3 jaar in een soortgelijk systeem bij België, waarin hij ook eens verkozen werd tot beste Belg van de kwalificatie. Neem aan dat het ondertussen wel lukt

Dortmund verovert echt een bijzonder plekje in het voetballandschap momenteel. In navolging van Pulisic, Dembele en Sancho kiest nu ook Bellingham op zeer jonge leeftijd voor de stap naar Dortmund. Ben enorm blij met deze transfer. Ben benieuwd of hij net zo'n succes (sportief en financieel) wordt als de anderen. Sowieso zien steeds meer spelers dat de Bundesliga een fantastische competitie is om je te ontwikkelen.

Nou wat een top aankopen. Dat talent ken ik niet, maar vind Meunier niet echt een topper of zo. Dan was ik eerder vol voor Klostermann gegaan.

31 maart 2020 om 11:08

Meunier is zeker in het huidige systeem van Dortmund waar Hakimi zeer aanvallend mag spelen echt wel een heel goede speler hoor. Hij laat in het nationale elftal zien in een dergelijke positie een heel goede speler te zijn. Het is natuurlijk geen Alves of Cafu, maar dat is niet haalbaar voor Dortmund (idem met Klostermann lijkt me).

31 maart 2020 om 11:28

Er spelen sowieso geen backs meer van het niveau Alves en Cafu hedendaags.

31 maart 2020 om 11:46

De inter-legende bij uitstek is gewoon een categorie apart, daar kun je niemand mee vergelijken (dit is een volledig objectieve mening 😉)!

31 maart 2020 om 11:57

Alves en Cafu heerlijke spelers. Nou vind Marcelo in ze oude vorm toch echt wel in de buurt komen van Alves qua prestatie. Zanetti is buitencategorie. Heb nog nooit zo heerlijke back gezien.

31 maart 2020 om 12:14

Nou ja weet niet of je Maldini als back schaart, maar die vond ik nog wel een klasse beter dan Zanetti.

31 maart 2020 om 12:51

Een klasse beter nog wel, waarom moet jij altijd zo overdrijven? Beide spelers zijn legendes voor hun clubs in Milaan en van hetzelfde niveau.

31 maart 2020 om 13:14

Vind Lahm en Marcelo daar wel in de buurt bij komen. Zanetti juist niet, wordt hier een beetje te hoog ingeschat omdat het een Inter legende is.

31 maart 2020 om 16:04

Omdat Maldini in mijn optiek (buiten Beckenbauer) de beste pure verdediger is die ooit gezien heb. Die staat voor mij zeker nog wel boven een Zanetti, Nesta, Cannavaro en Cafu.

31 maart 2020 om 11:09

Birmingham is een wereld talent en zal binnen 2 jaar was al op niveau Europese top zitten. Zelfde schaal als Mbape alleen dan op het middenveld. Kan centraal als controleur spelen man het spel bepalen maar eventueel ook op de 10. Speelde in de voorbereiding ook hangend op rechts zoals Ziyech dat zo goed kan.

31 maart 2020 om 11:11

Tevens longen als een paar als een soort Gini 2.0. Nee die jongen past perfect bij het spel van Bvb gok ik.

31 maart 2020 om 11:49

Absoluut niet het Mbappe van het middenveld, en het is Bellingham. Heeft internationaal nooit iets gepresteerd, Mbappe had toen het EK aan flarden geschopt.

31 maart 2020 om 13:16

Mbappe was nog niet eens gedebuteerd in 2016 dus knap dat hij het EK al aan flarden zou hebben geschoten. En als je het WK bedoelde, toen was hij al 3 jaar ouder dan Bellingham nu dus dat is niet te vergelijken. Misschien heeft Bellingham over 3 jaar zich ook wel bewezen op internationaal niveau.

31 maart 2020 om 14:14

Jeugd EK.

31 maart 2020 om 11:11

Meunier is wellicht geen topspeler, maar wel een zeer goede back. Zeker als aanvallende vleugelspeler zal hij je straks verbazen.

31 maart 2020 om 21:41

Op zijn sterkst aanvallend. En komt ook best tot zijn recht als wingback. Verdedigend laat hij wel steken vallen. Nog steeds. Maar Dortmund is ook wel een ploeg die steeds aanvallend speelt. In een verdedigend elftal heeft hij niet veel te zoeken. Ken hem maar al te goed, komt nog van bij Club Brugge. Als hij scoort, zijn het vrijwel altijd pareltjes. Mooie aankoop voor een heel mooie club.

2 geweldige aankopen. Volgend seizoen moeten we zeker voor de titel gaan en eens verder komen dan de achtste finales van de CL. We hadden dit seizoen al een goed team maar toch te jong. Die spelers hebben nu ook de nodige ervaring dus verwacht volgend seizoen meer. Hoop dat Sancho blijft maar als hij weggaat daar een vervanger proberen te halen en dan is de selectie al compleet. Al zou een verdediger wel mooi zijn.

31 maart 2020 om 14:53

Achterin is het gewoon niet goed genoeg om daadwerkelijk mee te doen voor de titel en de champions League. Wat Dortmund nodig heeft denk ik, is een trainer zoals conte of Mourinho een trainer die eerst de discipline op orde stelt en dan eruit komen met haaland, Sancho Reus dan denk ik wel dat we een kans gaan maken. Alleen op een of andere manier heb ik al sinds 2015 het idee dat dit wel eens ons jaar kon worden alleen elk jaar klopt de puzzel net niet. Hopelijk wordt volgend jaar ons jaar!

31 maart 2020 om 16:42

Zeker, we hebben de kwaliteit maar op een of andere manier lukt het niet. We choken te vaak op de belangrijke momenten en de verdediging is zeker niet goed. Bijvoorbeeld tegen Psg, je staat 1 0 voor en je moet ervoor zorgen dat je niet die uitdoelpunt tegen krijgt maar dan heb je Zagadou met een concentratiefout. Ik hoop dat we een verdediger kunnen halen van klasse en hopelijk kunnen we volgend jaar hoge ogen gooien met Favre. En als dat lukt niet moeten we Favre ontslaan en een coach ala Conte halen.

31 maart 2020 om 21:45

Tot en met Witsel voor de verdediging staat het. Daarachter moet het nog beter. Hummels uiteraard zeer goed, maar die wordt er niet jonger op. De rest, inclusief keeper kan en moet eigenlijk beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren