Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Door Roger Schmidt gevreesde blessure lijkt ‘enkele weken’ te gaan duren

Laatste update:

PSV zal het waarschijnlijk enkele weken moeten stellen zonder Cody Gakpo, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden. De 21-jarige aanvaller viel afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam (3-5 overwinning) uit met een enkelblessure en trainer Roger Schmidt liet na afloop weten dat het ‘slecht’ met hem ging. De eerste geluiden nadat hij zondag een MRI-scan heeft ondergaan, is dat hij enkele weken uit de roulatie is.

Gakpo kreeg in de eerste helft een tik op de enkel en moest zich daardoor laten vervangen door Donyell Malen. “We moeten morgen kijken in het ziekenhuis, maar het ziet er niet goed uit. Het kwam door de overtreding. Daarom ben ik een beetje boos op de scheidsrechter. Onder deze omstandigheden is het belangrijk dat de scheidsrechter de spelers beschermt”, zei Schmidt. De Duitse oefenmeester kreeg het mede door de overtreding op Gakpo aan de stok met scheidsrechter Bas Nijhuis.

Roger Schmidt riskeert schorsing met beschuldiging richting Bas Nijhuis

De uitspraken van Roger Schmidt aan het adres van Bas Nijhuis krijgen mogelijk nog een staartje.Lees artikel

De aanvaller was juist net teruggekeerd van een enkelblessure, die hij opliep in de wedstrijd tegen Ajax (2-2). Daardoor moest Gakpo het midweekse treffen met AZ (1-3 nederlaag) aan zich voorbij laten gaan. Het duel met Sparta zat er voor hem na 43 minuten al op en hij onderging zondag een MRI-scan om de schade aan zijn enkel te onderzoeken. De eerste geluiden zijn volgens het Eindhovens Dagblad dat hij ‘enkele weken’ zal ontbreken.

PSV maakt volgens het regionale dagblad maandag de precieze diagnose bekend. Voor de Eindhovenaren wachten in januari nog ontmoetingen met FC Volendam (dinsdag, TOTO KNVB Beker), RKC (zaterdag), FC Emmen (volgende week dinsdag) en Feyenoord (volgende week zondag). Gakpo was dit seizoen voorlopig goed voor negen doelpunten en drie assists in twintig officiële wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel een gemis voor PSV. Met Götze en Gakpo mis je wel wat stootkracht voorin. Tegen de komende tegenstanders moet het lukken zonder hen, maar tegen Feyenoord zie ik ze er toch graag weer bij. Dat lijkt voor Gakpo lastig zo te lezen.

18 januari 2021 om 09:03

Ik heb er tegen Feyenoord helemaal geen vertrouwen in. PSV draait moeizaam en Feyenoord ligt ons nooit zo lekker. Advocaat zet Feyenoord goed georganiseerd neer waardoor PSV er niet doorheen kan spelen, net zoals tegen AZ. Ik laat mij graag verrassen, maar ik zie ons in de Kuip niet winnen. Zelfs niet met Gakpo erbij. Als Götze erbij is ben ik wel wat positiever want die kan mensen vrij spelen, wat je in de wedstrijd nodig bent.

18 januari 2021 om 10:26

Ik denk dat PSV juist dit jaar goede kans heeft tegen Feyenoord. Spajic en Senesi hadden gisteren toch aantal momenten waar het de bal slordig vooruit verplaatste en als er zo'n ziekenhuisbal het middenveld inkomt speel je dit PSV wel in de kaart. In omschakeling lagen gisteren enorm veel kansen, zeker tweede helft, maar met Tadic, Brobbey en Labyad met Ekkelenkamp vanuit het middenveld op die momenten ontbrak er flink wat kwaliteit in de omschakeling. De aanval van PSV met Malen en Madueke bijvoorbeeld had een tweede gemaakt tegen Feyenoord. Zeker met Gotze erbij die zo'n pass kan geven gaan die kansen er komen.

18 januari 2021 om 13:09

Feyenoord heeft zoveel tegengoals door de fouten die achterin gemaakt worden.
Woltrex het is best schrijnend dat je in elk comment verteld dat de verdediging ruk is en als als als dan dan dan.
Haller heeft 20 mil gekost kwam er ook niet doorheen.
Anthony ook niet gezien zijn toch allemaal beste namen.
Oh ik vergeet Tadic.

Gakpo is nu toch wel regelmatig geblesseerd. Natuurlijk komt dat ook door de tikken die hij regelmatig krijgt en waar zo nu en dan nauwelijks tegen wordt opgetreden. Met Gotze en Gakpo mist PSV twee van de drie belangrijkste/beste aanvallende spelers, dat gaat ze vast nog meer punten kosten.

18 januari 2021 om 09:06

Zie het artikel over verlies van Barcelona. Daarin geeft Ronald Koeman ook aan dat een speler die veel dribbelt, veel tikken krijgt. Maar gezien de weersomstandigheden én de combi met het kunstgras was het risico op blessures mijns inziens in deze wedstrijd te groot en vraag ik me af of de wedstrijd überhaupt door had moeten gaan..

18 januari 2021 om 09:30

Sinds zijn debuut in het eerste elftal is Gakpo twee keer geblesseerd geweest: vorige week tegen Ajax was zijn eerste blessure en nu tegen Sparta zijn tweede blessure. Als je dat al regelmatig noemt? Gewoon pech dat ze zo kort op elkaar zijn.

18 januari 2021 om 21:18

Gakpo maakt met het jaar steeds meer minuten. Dat in een team waar een corona-uitbraak is geweest is heftig. Vooral als je dan net fit bent in de kou op kunstgras moet spelen. Niet zo gek dat Schmidt boos wordt.

Zit PSV ook wel tegen dit seizoen met die Coronagolf en diverse blessures. Gotze ook al moeten missen in 2 belangrijke toppers. Gakpo is gewoon ook erg belangrijk.

18 januari 2021 om 11:57

Ja maar opzich hebben alle ploegen bovenin daar wel last van. Ajax mist Kudus en Neres (verdeeld) ook al maandenlang. Traore, Brobbey en Huntelaar die er gelijktijdig uit waren. Feyenoord heeft ook de nodige blessures gekend begin van het seizoen, Sinisterra er nu pas weer bij bijv. En AZ mistte tegen PSV ook nog gewoon 3 belangrijke basisspelers met De Wit, Svensson en Clasie/vlaar.

Vind het sowieso raar dat een 'sneeuwwedstrijd' op kunstgras doorgaat. Als je kijkt naar andere 'sneeuwwedstrijden' op gewoon gras, dan geeft het gras mee, maar door kou en sneeuw is het kunstgras veel harder en gladder, dat is (zeker voor spelers die tactisch spelen/veel kappen en draaien) een verhoogd risico. Ik geef Schmidt gelijk met zijn kritiek op Nijhuis. Als hij er vanaf het begin bovenop had gezeten ivm risico's door het weer, dan had je minder glij-/valpartijen en blessures gehad. Dan was er mogelijk(!) minder hard gespeeld en had je misschien de blessure van Gakpo kunnen voorkomen. Schmidt neemt hier zijn spelers in bescherming en het is dus 'niet zeiken om te zeiken' op Nijhuis

18 januari 2021 om 12:40

In het amateurvoetbal wordt sneeuw op kunstgras normaliter afgelast. Ik weet niet wat de regels voor betaald voetbal zijn. Die jongen van Sparta blesseert zich in ieder geval 100% door de staat van het veld.

18 januari 2021 om 15:28

Ik kon tijdens de wedstrijd alleen een Knvb richtlijn vinden. Uit de Handleiding voor consuls / Richtlijnen voor terreinkeuring: " (...) Toch is het raadzaam om een redelijk besneeuwd kunstgrasveld niet te bespelen. Bespelen heeft namelijk tot gevolg dat de sneeuw in de mat en in de rubber wordt getrapt. De temperatuur hoeft maar licht te stijgen en vervolgens weer te dalen of er vormt zich een ijslaagje. Onder dat soort omstandigheden kan er zeker niet worden gespeeld."

Eigenlijk is Kunstgras onder alle weeromstandigheden zowat hetzelfde bespeelbaar, behalve bij alles wat meer is dan lichte, of beginnende sneeuwval. De effecten van de in rubber getrapte sneeuw kon je goed zien. En dat leverde gevaarlijke situaties op. Met twee blessures als gevolg. Helaas is dit alleen een richtlijn en geen regel die leidt tot afgelasting van de wedstrijd. Uiteindelijk blijft de regel "scheids bepaalt". En Nijhuis vond het niet gevaarlijk genoeg.

Denk wel dat we hier lering uit moeten trekken en voortaan een echte sneeuwwedstrijd op kunstgras beter af kunnen lasten. Zo vaak gebeurt dat trouwens ook weer niet. En de terreinknecht zal er ook blij mee zijn, want in hetzelfde handboek las ik dat niets slechter voor een kunstgrasveld is dan op sneeuw spelen, omdat het gebruik van sneeuwschuivers ernstige schade aan het veld kan toebrengen, en bij het opruimen neem je al het rubber mee.

Wel zonde voor die knul, was erg goed bezig. Prachtige speler om naar te kijken.

En dit krijg je dus als je op een spekglad kunstgras veld maar alles laat doorgaan. Er is een verschil tussen een 'mannelijke' wedstrijd en gewoon de regels volgen en zorgen dat spelers niet uit de wedstrijd worden geschopt.

Denk dat Gakpo een grote toekomst voor zich heeft. Is een zeer efficiã«nte speler die op meerdere posities inzetbaar is. Nog even inzake Schmidt - Nijhuis. Sluit niet uit dat Nijhuis inderdaad gezegd heeft dat hij tegen PSV gaat fluiten. Dat meent hij natuurlijk niet serieus maar zo luchtig praat hij off the record. Maar heb over andere scheidsrechters ook wel eens gehoord dat ze eigenlijk fan zijn van Ajax, Feyenoord of Psv. Dus hoeveel waarde hecht je aan zo’n geintje off the record. Geloof wel dat scheidsrechters in Duitsland daar veel voorzichtiger mee zijn. Cultuurverschilletje.

Schmidt heeft in dit geval volkomen gelijk.
Een blinde kon zien hoe het veld erbij lag, dan verwacht je dat een scheidsrechter het spel heel kort houdt.
Nijhuis fluit altijd puur voor zich zelf en niet voor de wedstrijd. Eigenlijk fluit hij niet.
Maar ook de knvb is schuldig.
Zij geven hem zo'n wedstrijd.
Jammer voor Gakpo.
Hopelijk herstelt hij snel,
Maar verliest Psv wel veel punten (tijdens zijn afwexigheud)

Nijhuis snapt er geen zak van. Sneeuw op een kunstgrasveld en dan toelaten wat Sparta deed. Echt ongelooflijk dat die Nijhuis nog mag fluiten. Als speler weet je totaal niet waar je aan toe bent als hij fluit. Wat mag er wel, wat mag er niet? Valt geen touw aan vast te knopen. Er is maar 1 zekerheid bij Nijhuis, als je commentaar op hem hebt dan krijg je een kaart. Hij houdt van mannelijk voetbal zogenaamd, maar als een vent incasseren dat kan die dan weer niet. Slechtste scheidsrechter van het hele Nederlandse voetbal.

18 januari 2021 om 13:33

Dus eigenlijk weet je juist wel waar je met nijhuis aan toe bent. Hij houd van mannelijk voetbal en geeft geel bij commentaar.

Ok. Dan krijgt Schmidt dus toch gelijk. Het spelen op een besneeuwd kunstgrasveld is gevaarlijk en in dat geval zou de leiding overtredingen moeten aanpakken.
Gakpo en Götze zijn wel heel belangrijk...dat wordt aanpassen inde wedstrijd tegen Feijenoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren