Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Door deze topclub werd Henderson afgewezen voor zijn transfer naar Ajax’

Laatste update:

Jordan Henderson heeft zich volgens de Spaanse media enkele weken geleden aangeboden bij FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht is deze transferperiode op zoek naar een middenvelder, maar was volgens Sport niet geïnteresseerd in de diensten van de 33-jarige controleur. Inmiddels is Henderson in Amsterdam om zijn transfer naar Ajax af te ronden.

Volgens de sportkrant uit Barcelona hoopte Henderson op een avontuur in het Spotify Camp Nou. “Het gezelschap van Henderson wist dat Barcelona de mogelijkheid onderzoekt om op de winterse transfermarkt een speler voor het middenveld te contracteren. Daarom namen de agenten van Henderson contact op met Barça om deze mogelijkheid te bespreken.”

Sport noemt twee redenen waarom Barcelona-voorzitter Joan Laporta Hendersons toenaderingspoging van tafel heeft geveegd. De Spaanse grootmacht heeft vanwege de Financial Fair Play-regels weinig ruimte in het salarisbudget én daarnaast past Henderson niet in het profiel dat Barça zoekt.

Barcelona wil een nieuwe koers varen door voornamelijk spelers met restwaarde aan zich te binden. Trainer Xavi verwelkomde deze transferperiode al één toptalent: de achttienjarige Vitor Roque kwam voor 40 miljoen euro over van Club Athletico Paranaense. Hij wordt gezien als de toekomstige spits van Barcelona.

Medische keuring bij Ajax
Henderson heeft inmiddels een nieuwe uitdaging gevonden, zo werd donderdag duidelijk. De 81-voudig international van Engeland gaat Al-Ettifaq verruilen voor Ajax. Donderdagmiddag landde Henderson op Luchthaven Schiphol, waar hij instapte bij Ajax-teammanager Herman Pinkster.

Pinkster brengt Henderson naar zijn medische keuring. Indien hij die zonder problemen doorstaat, ligt er een contract van liefst 2,5 jaar klaar in de Johan Cruijff ArenA. Henderson wordt een van de bestbetaalde Ajacieden ooit.

Henderson wil zichzelf na een mislukt avontuur in Saudi-Arabië tijdens de tweede seizoenshelft in Europa laten zien om zo een grotere kans te maken op een plekje in de EK-selectie van Engeland. De gelouterde Brit lag nog tot medio 2026 vast in Dammam, waar hij zijn contract liet ontbinden.

Begrijp jij dat Barcelona niet in zee is gegaan met Henderson?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is bij half Europa aangeboden

Moet flink wanhopig zijn geweest om uit de zandbak te vertrekken.

18 januari 2024 om 14:55

Hij heeft toch al 8x het bedrag in zijn pocket, kan in Amsterdam wonen, elke weekend naar Engeland vliegen waar zijn vrienden en familie wonen. En lekker netwerken bij Ajax en wellicht voor een functie gaan bij een club als Ajax. Wat is daar erg aan. Ik vind het juist mooi, net voor het EK zo een stap maken. Voor het gezin ook fijn om in Amsterdam te wonen. Daar spreekt 99 procent tegenwoordig Engels. Allemaal expats, en qua cultuur prima voor hem en zijn gezin.

18 januari 2024 om 14:58

Hij moet in de weekenden werken, tenminste, daar ga ik vanuit.

18 januari 2024 om 16:34

@SjakieLegend, hij zal natuurlijk eerst twee maanden in Jong-Ajax aan het systeem moeten wennen 😉. Dus als hij voor maandag-avond terug is heeft hij vrij in het weekend.

18 januari 2024 om 17:10

Scummy: lees net dat hij elke zaterdag een afspraak heeft met de clubdokter om een shotje Ajax-DNA ingespoten te krijgen en daarna een verplicht potje padel moet spelen met Raf, Andy en Sneijder. Toch geen Engelse weekenden voor onze Jordan dus

18 januari 2024 om 15:58

Moet flink wanhopig zijn om naar de zandbak te willen gaan bedoel je.
Hoe wanhopig moet je zijn om geld in te leveren om naar Ajax te willen gaan?

18 januari 2024 om 16:57

Ik lever alleen zoveel in als ik niks anders meer kan, uit wanhoop zou ik het doen.

Ik zeg niet dat het hier het geval is

'henderson wordt naar verluidt de bestbetaalde Ajacied ooit.'

Ik las gisteren dat hij een paycut van 75% heeft geaccepteerd, dat zou dan 15-75% = 3,75m zijn.
Dat is minder Berghuis en Bergwijn nu verdienen, en ook minder dan wat Tadic kreeg.

18 januari 2024 om 14:52

Nu las ik op Twitter dat hij 750k per maand krijgt. Is 9 miljoen. Weet niet of het waar is hoor, maar dat zou wel extreem zijn.

18 januari 2024 om 14:55

“Ik las op twitter.” Is natuurlijk wel een solide bron.

18 januari 2024 om 14:59

Ja, geen willekeurige tweet natuurlijk, maar daarom zet ik er ook bij "weet niet of het waar is"

Daarbij, bedragen worden ook bij de volgens jou solide bronnen 9 van de 10 keer gegokt.

Maar goed, gisteren "las jij op voetbalzone" dat het minder was en dat wil je natuurlijk wel geloven

18 januari 2024 om 15:00

Als hij de best betaalde Ajacied ooit word zal de waarheid daar niet ver vandaan liggen. 9 miljoen en dan 2,5 jaar contract. 22.5 miljoen in 2,5 jaar wat een geld. Als dit waar is, is het weer een verkeerde keuze. Voor 3,5 miljoen per jaar is het, het proberen waard. 9 miljoen is een paniek aankoop.

Was het niet ooit bij Feyenoord zo dat ze oudere top spelers terug lieten komen voor mega salarissen waardoor ze flink in de problemen zijn gekomen. Als Ajax nu 2 seizoenen geen cl voetbal halen heb je een mega groot probleem met dit salarishuis. Laatst in een artikel las ik dat ze nu al een te kort hadden van 20+ miljoen wat ze nu nog konden opvangen met transfergelden. Maar er zal nu ook niet meer waarde op het veld staan dan waarvoor het is aangetrokken.

18 januari 2024 om 15:04

En vertel eens, wat is " volgens mij " een solide bron?

Laten we even afwachten ipv. nog meer geruchten de wereld in slingeren zou ik zeggen. Volgens mij zal het in de komende dagen wel duidelijk gaan worden. Twitter, schatting van Verweij. Het is allemaal speculatie.

En dan nog even snel zo 'n denigrerend laatste zinnetje toevoegen in je edit. Voel je niet zo aangevallen man.

18 januari 2024 om 15:06

Een speler met een transferbedrag van 15 milj en een salaris van een paar miljoen kost hetzelfde. Bovendien, zelfs als dit nu fors is begrijp ik dit wel. Garanties zijn er niet maar de kans op meerwaarde voor het team en daardoor in resultaten en verkoop van andere spelers is groot. Oftewel, hij zou zichzelf wel eens makkelijk terug kunnen verdienen.

18 januari 2024 om 15:08

"Voor 3,5 miljoen per jaar is het het proberen waard". Dan heb je het nog steeds over zeg maar 10 miljoen euro plus tekengeld... Duur gokje...

18 januari 2024 om 15:09

@jtjevtt,

Waarom ga je dan op mij in en niet op Amsterdam4, die zegt
"ik las gisteren dat hij een paycut van 75% heeft geaccepteerd, dat zou dan 15-75% = 3,75m zijn"
Doet precies hetzelfde....ik lees ergens iets anders en er wordt gezeurd om de bron.

18 januari 2024 om 15:13

Ik reageer op jullie beiden. Jij reageert op een ander lid die ook zegt iets gelezen te hebben met “ik las op twitter.” Mijn punt is dat we ook gewoon even kunnen afwachten voordat we gaan discussieren over nummers die gebaseerd zijn op “ik kwam dit tegen” of “ik las dit op twitter.”

18 januari 2024 om 15:26

Joddit als dat gokje je mogelijk CL voetbal kan opleveren lijkt het me dubbel en dwars waard niet? Met het huidige middenveld haalt Ajax max de andere CL, namelijk de Conference League.

(Ben ik trouwens de enige die zich mateloos stoort aan het feit dat de Uefa een nieuwe league introduceert en er seriues niet even over nadenkt dat van je drie leagues, twee nu exact dezelfde afkorting hebben )

18 januari 2024 om 15:55

@jtjevtt

Maar is D-Bergkamp met zijn 3,5 miljoen dan wel een solide bron ? Je zou verwachten dat alleen Ajax en zijn zaakwaarnemer weet over welke bedragen het gaat. Zijn dit kanalen die bedragen gaan lekken ?

Het zou natuurlijk kunnen, mar het zou wel vreemd zijn. Waarbij als ajax lekt ze kunnen zeggen voor maar 3,5 miljoen hebben wij hem binnen. goed gedaan van ons.
En zolang er niet getekend is kan Henderson het doen om te zeggen: ik kost maar 3,5 miljoen. Dus een grotere club als jullie interesses hebben moet je snel zijn.

Is het aannemelijk ? Nee.

18 januari 2024 om 16:04

"maar is D-Bergkamp met zijn 3,5 miljoen dan wel een solide bron "

Waarom worden mij hier opnieuw woorden in de mond gelegd? Eerst al door FR10 en nu door jou Janssen. Ik ben geneigd wat sceptisch te zijn totdat we definitieve bevestiging hebben van bedragen. Gisteren liet Amsterdam4 weten dat een Engelse journalist het percentage van 75 procent noemde. Daar reageerde ik toen op met oke, bedankt voor de info maar we wachten het even af. Nu zie ik nummers hier staan en gaat het zo ver dat die nummers weerlegd worden met "ik las op twitter."

Vandaar dat ik even de suggestie geeft dat het misschien een idee is om te wachten voordat we hier eindeloze discussies gaan voeren over een salaris dat mogelijk uit de duim is gezogen door een journalist op twitter

Meestal wordt het naarmate een speler een contract heeft getekend wel duidelijk wat iemand verdient toch? Je kunt op google zo de salarissen van de meeste spelers van de top van de Eredivisie vinden.

18 januari 2024 om 16:47

@jtjvtt en Fr010frdam, ik ging uit van Ben Jacobs, dat is wel een gerenomeerde journalist die heel goed ingevoerd is altijd in Saudi Arabische transfers.

Maar goed, 9m is het dubbele van wat Bergwijn krijgt, met de situatie in het achterhoofd is dat verre van rationeel. Ben Jacobs schreef ook dat onderdeel van het afwikkelen van zijn contract in S-Arabie is dat hij getekent heeft voor een prestatieclausule, ik zou het logisch vinden als hij in zijn deal met Ajax een soortgelijke constructie heeft. Zou raar zijn als slecht presteren bij Ajax hem finaniceel voordeel zou kunnen opleveren / besparen.

Met de financiele situatie van Ajax, geloof ik dat die 3,75m basis wel in de buurt zal liggen, maar we zullen het waarschijnlijk nooit weten. Salarissen worden nooit gecommuniceerd uiteraard, en ook al zegt de ene journalist dit en ander dat, dan weet je nog steeds niet wat juist is.

Soms lekt er wel iets uit, ik heb in het verleden bij een financieringsmaatschappij gewerkt die zich focust op auto's; en daar heb ik ook wel eens contracten van bekende voetballers tussen gezien. Ik geloof dat het Urby Emanuelson was bijv voor een auto voor zijn moeder in jaren 2000, dat was toen hij nog niet lang in 1e speelde. Toen kon ik in het dossier ook een kopie salarisstrook zien. Dan kan er dus iets uitlekken, al heb ik dat nooit gedaan, maar dat is nu wel veel moeilijker dan 15 jaar geleden, privacy wetgeving is veel strenger geworden. Toen kon iedere medewerker tot 5 jaar na afloop contract nog alles inzien, nu zal het enkel kredietbeoordelaars zijn en dan ook nog enkel onder voorwaarden en voor vrij beperkte duur.

18 januari 2024 om 14:55

Volgens mij verdiende hij exclusief bonussen £350.000,- per week opstreek bij zijn club. Dan verdient hij bij Ajax ongeveer €5,5m. Lijkt me niet dat Tadic meer kreeg dan dat.

18 januari 2024 om 15:10

@Sashhaha. The Athletic had het vaak over het dubbele. Henderson zelf heeft dat ontkend, maar hij heeft geen bedrag genoemd. Waar komt jouw 350k vandaan?

18 januari 2024 om 16:01

Telegraph, GOAL, Daily Mail. Gaat trouwens om £350k dus wat meer in euro's. Tijdens de deal werd eerst £700k gemeld, later werd bekend dat het "maar" 350k was dus vandaar de verwarring

18 januari 2024 om 14:56

Volgens mij kreeg hij dat bedrag netto uitbetaald, misschien is het dan 3,75mil netto bij Ajax en dat het daardoor bruto het hoogste salaris ooit is? Geen idee hoor maar wellicht dat het dit is.

18 januari 2024 om 15:02

Je berekening klopt niet. Belastingtarief SA is 20%, dan houdt hij 12 miljoen netto over (als de 15 miljoen bruto was). Paycut 75% is dan 3 miljoen. Belastingtarief NL 49,5% 75.000,-. Of te wel een brutosalaris van +/- 6 miljoen. Tadic kreeg geloof ik 5,5 miljoen, kan dus kloppen dat Henderson de best betaalde Ajacied ooit wordt.

En wat dan nog. Als hij de missing-link is en je wordt nog minimaal 3e en weet via voorronde alsnog voor CL te plaatsen, dan pak je 70 miljoen.

18 januari 2024 om 15:19

Precies dat laatste! Sommige mensen praten altijd alsof ze zelf die salarissen moeten betalen. Je haalt een CL winnaar binnen. Eens in de zoveel tijd en vooral nu moet je dan gewoon even flink een zak geld neerleggen om back on track te geraken.

18 januari 2024 om 16:56

Geannuleerd, ik maakte een rekenfout.

18 januari 2024 om 15:52

Tenzij die 3,75m netto is, dat is 7,5m bruto en dan is het ruim meer dan die anderen.

18 januari 2024 om 17:00

@burdym, nee, dat is 5,8m bruto. Expats, waaronder voetballers betalen over de eerste 30% geen IB. Dat zou meer zijn.

Maar dan zou die 15m ook netto moeten zijn, zou allemaal kunnen. Maakt mij eigenlijk niet zoveel uit, ze kijken maar ff op de afdeling van Susan. Ik hoef het niet te betalen.

19 januari 2024 om 14:50

Terechte aanvulling dank. Was ff deze regeling vergeten

Het is maar wat je echt nodig hebt. Als Barca shem heel hard nodig had en dus geen alternatief had, dan zou geen restwaarde geen punt zijn.

18 januari 2024 om 15:35

Nee hoor, bij Barca snappen ze het wel. Barca zit vol met jonkies dus ook daar hadden ze prima een ervaren middenvelder kunnen gebruiken om de jonkies op sleeptouw te nemen. Maar niet voor 6 miljoen per jaar voor een bijna 34 jarige.

18 januari 2024 om 15:48

De afgelopen maanden worden Ajax en Mislintat hier door niet-Ajax fans gefileerd voor het laten gaan van Tadic (wordt dit jaar 36, kostte Ajax 5,5 miljoen per jaar) maar nu is de ex-captain van Liverpool die een halfjaar geleden nog bij een van de beste ploegen ter wereld speelde opeens een te dure bijna 34-jarige voor 6 miljoen per jaar.

Zo kun je letterlijk elke situatie wel wel een negatieve spin geven om je concurrent af te zeiken

18 januari 2024 om 15:49

Zowel het salaris als de prestaties moeten we nog even afwachten. Tot nu toe heeft Barca dus gewoon een andere keuze gemaakt dan Ajax. Wie het uiteindelijk snapt zullen we moeten afwachten. Misschien beide wel.

18 januari 2024 om 16:40

Ik vond het vanaf het begin een verstandige keuze om Tadic te laten gaan. Niet in de laatste plaats omdat ik het idee had dat hij en zijn zaakwaarnemer het veel teveel voor het zeggen hadden in de Arena. Zo vond ik het ook een verstandige keuze om Blind te laten gaan maar die bewijst nu in Spanje dat hij nog prima meekan als je hem op de juiste manier gebruikt. Als Blind was gebleven had je m.i. deze Henderson sowieso niet nodig gehad.

18 januari 2024 om 16:59

Suc6magnet:

En wat is precies jouw argument dan dat Henderson geen goede aanwinst zou zijn voor Ajax nu? Dat hij misschien wat minder snel is, voetballend niet meer mee kan draaien met de absolute top? Want als je aangeeft dat Blind wel nog bij Ajax had kunnen spelen dan doe je daarmee dat eerste punt een beetje teniet toch? Blind speelt nu goed omdat hij in een systeem met 5 verdedigers speelt en zijn gebrek aan snelheid daarbij niet opvalt. Bij Ajax kon hij niet meer mee, niet omdat Ajax hoger niveau is, maar omdat ze een ander type voetbal spelen.

Henderson wordt niet alleen gehaald om zijn voetballende kwaliteiten maar ook voor zijn leiderschap, mentaliteit, coaching in het veld en ervaring op topniveau. Al kost dat je 15 miljoen voor 2 jaar op salaris. Dan is dat het natuurlijk dubbel en dwars waard. Of heb jij een betere optie voor die prijs voor een speler met zo veel ervaring, zo'n status en zoveel vlieguren als captain die nog wel eventjes mee kan draaien? Frivole jonge voetballers hebben we genoeg. Dit is toch precies wat Ajax nodig heeft voor de balans? Al is het alleen al voor zijn rol in de groep.

18 januari 2024 om 19:22

Volgens mij hebben ze ook Lewandowskj voor een vermogen binnengehaald zonder restwaarde. Dat is dan wel goed? En boeit mij niet zoveel waar hij aangeboden was en of geweigerd. Dit is een type speler die Ajax gewoon nodig had tussen alle onervaren gasten. Prima match en nu hopen dat het goed uitpakt dan is hij met 1,5 jaar nog goed om weer terug naar Engeland te gaan en wat eruit te halen. En stel je wordt nu 3de in de competitie dan is het salaris zo weer terugverdiend. Ben erg benieuwd naar hem bij Ajax hoeveel beter het middenveld gaat staan.

Als je de reacties op VZ moet geloven is het net alsof Ajax Sjakie Swart uit zijn pensioen heeft getrokken voor toch nog een laatste seizoen.

Dit is toch gewoon een buitenkansje en prima deal. Al kost hij 6 miljoen per jaar, dan heb je over twee jaar alsnog voor een A-international van Engeland, nieuwe aanvoerder, zeer ervaren speler die 1,5 seizoen geleden nog captain was in de CL finale hetzelfde betaald als dat je voor Akpom hebt neergelegd. Zelfs als hij heeft ingeleverd op fitheid en kwalitiet moet hij toch gewoon prima meekunnen in onze Mickey Mouse league. En alleen al voor zijn naam, leiderschapskwaliteit en ervaring is hij dat bedrag dubbel en dwars waard binnen deze groep van jonge individuen die geen idee hebben wat er van ze verwacht wordt en nauwelijks niveau hebben op topniveau.

Volgens mij heeft Barcelona op dit moment ook een speler nodig die Barcelona sportief direct verder helpt. ik weet niet of dit Henderson is (heb zelf mijn twijfels) maar ik wordt zo langzamerhand wel gek van die restwaarde. Niet elke speler hoeft restwaarde te hebben. Je hebt ook spelers die er juist voor zorgen dat andere spelers een hogere restwaarde hebben.

Henderson of Romeu.. Ik had het wel geweten als ik het voor het zeggen had bij Barcelona. Voor de basis heb je hem niet nodig nu met Frenkie, Pedri en Gundogan. Maar zodra je er één daarvan moet missen en die Romeu komt binnen de lijnen. Nou, dat is echt niet om aan te gluren. Met die wordt je op het middenveld nog overlopen door Almeria.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren