Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Donny van de Beek: ‘Wat je vooraf al dacht: wij moeten het spel maken’

Laatste update:

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.
Is 1-1 een terechte uitslag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk wel terechte uitslag, maar vond het best wel schrijnend dat PSV de laatste 6 minuten echt laag op hun eigen helft stond. En dat voor je thuispubliek. Zo bang te verliezen of echt totaal niet het spel niet meer willen maken.

22 september 2019 om 21:28

De laatste 6 min? Zo hebben ze de hele wedstrijd zo gespeeld. Eruit komen op fouten van ajax, voor de rest totaal geen aanvallende intentie. En dan speel je thuis. Voor de vier spitsen is te hopen dat ze snel een andere trainer krijgen.

22 september 2019 om 21:37

Mwah, PSV heeft twee dagen minder rust gehad. 1-1 was een goede uitslag en misschien was de pijp wel gewoon leeg.

22 september 2019 om 21:39

@bramhouten je moet naar je kwaliteiten spelen en als je de snelheid van de aanvallers ziet voorin bij PSV dan is de counter gewoon de beste tactiek. Malen bv is op zijn best als hij diep kan gaan en de ruimte in kan duiken en niet als hij er al staat

23 september 2019 om 07:02

Iedere andere trainer had dit psv aantrekkelijker en beter laten voetballen als van bommel. Met zo'n aanval zo matig voor de dag komen voor eigen publiek. Wat een schande. Als er wat met malen gebeurd zijn ze klaar daar in Eindhoven. Van bommel gaat geen prijzen pakken. Hoop voor psv dat van Nistelrooy het heel snel overneemt

23 september 2019 om 14:13

@bramhouten Klopt, dat zagen we ook toen Cocu z'n ploeg tiki-taka liet spelen (...). Bij PSV is er gewoon een andere voetbalcultuur op dit moment dan in Amsterdam. Beiden hebben verschillende selecties. Om dan aan te komen met termen als "schande", is dan meer uit frustratie dan uit logica. PSV heeft momenteel een ploeg die voorin afhankelijk is van snelheid. Dan ga je er natuurlijk niet voor zorgen dat het achterin dicht is zodat de aanvallers geen gebruik van hun snelheid kunnen maken. Dan laat je de tegenstander komen en opschuiven om vervolgens toe te kunnen slaan.

23 september 2019 om 14:33

Ja want die pijlsnelle dribbelaars voorin bij PSV renderen veel beter in een systeem waarbij je constant met heel weinig ruimte vlakbij het doel van de tegenstander speelt.

23 september 2019 om 18:06

Het counter voetbal is niet iets van nu maar hoort bij de cultuur van psv. Helemaal niets mis mee. Zou willen dat Ajax die perfecte counters ook zou kunnen uitvoeren.wel vreemd dat psv fans vaak in verweer gaan wanneer dit wordt gezegd. Het gaat om de resultaten en hoe je dat doet......

22 september 2019 om 21:29

Psv? Volgens mij was ajax de gene die de laatste 10 minuten de bal achter in ging tikken.

22 september 2019 om 21:42

Ajax vond een gelijkspel natuurlijk prima in een uitwedstrijd bij de grootste titeluitdager, zeker nu ze koploper blijven. Als thuisclub zou je daar geen genoegen mee moeten nemen, want thuis is vaak het moment om punten te pakken tegen je concurrent.

22 september 2019 om 21:46

Ik denk dat de pijp leeg was op't eind.

22 september 2019 om 21:51

Ja bij beide teams wel. Niet gek met Europese wedstrijden. Al had ik nog wel een slotoffensiefje verwacht van psv. De laatste jaren winnen ze thuis en verliezen ze uit, dus je bent gewoon cruciale punten verloren in de titelstrijd tov vorige jaren.

22 september 2019 om 23:17

Ajax wil wel reclame maken van hun aanvallende voetbal, tot ver over de landsgrenzen. Hele campagnes zijn er op gericht en de fans smullen er, terecht, van. Maar als een tegenstander met een strategie komt die hen niet ligt, bv defensief spelen en snel omschakelen, wordt dat steeds veroordeeld? Liever heb je een tegenstander die de boel achterin opengooit, zodat je met lekker voetbal kunt zegevieren. Nietwaar?

23 september 2019 om 00:41

Ja Ajax verloor de laatste wedstrijden in Eindhoven ook dus waarom zou PSV niet in de ArenA punten kunnen pakken?

23 september 2019 om 07:03

PSV speelde toch thuis? Ze spelen zelfs tegen RKC op de counter. Topclub onwaardig

23 september 2019 om 09:44

Maar dan moet de tegenstander (PSV in dit geval) toch ook gewoon iets van druk zetten? Er zijn 2 teams voor nodig om achterin rustig een bal rond te kunnen spelen.

23 september 2019 om 16:43

Zyttoajax is de gedoodverfde favoriet. Torenhoog zelfs. Van Bommel kreeg een hoop over zich heen, maar hij had natuurlijk gewoon gelijk! Ajax heeft al jaren enorme bedragen uitgegeven om spelers te halen, betaalt een astronomisch bedrag aan salarissen uit en heeft mega veel kwaliteiten. Maar als het er dan op aan komt en je gaat naar Eindhoven om volledig vanuit de eigen kracht, want dat doet Ajax altijd, te gaan voetballen en dan, zoals Blind zelf zegt, 'op zekerheid te gaan' omdat ze kennelijk niet meer durfden te voetballen tegen Psv, dat vind jij niet dubieus? En sinds wanneer is voor Ajax, dat altijd van eigen kracht uitgaat en altijd hetzelfde speelt, een gelijkspel uit voldoende trouwens? Is nieuw voor mij. Vroeger wilden Ajacieden altijd winnen, onder álle omstandigheden. Kennelijk is dat veranderd of zo. Anders is dat rondspelen echt niet te verklaren. Waren ze bang dan voor dit PSV of zo? Ik zou er als ik Ajaxcoach was echt niet bang van geweest zijn en ook niet met twee controleurs gestart zijn maar met twee aanvallende middenvelders.

23 september 2019 om 16:46

Bramhdus jij vind als Ajaxfan dat PSV het maar moet doen dan? Hoezo, waarom kan Ajax het dan niet? En die gaan toch altijd van eigen kracht uit en spelen altijd hetzelfde??? Kennelijk niet dus. En je opmerking over RKC slaat al helemaal nergens op. Neenee, Ajax moet geen excuses zoeken bij Psv. Ajax heeft het geld én de spelers en kwaliteit en zullen het zelf moeten doen. Kennelijk lukte dat niet gisteren, omdat ze de kansen die ze kregen niet afmaakten. Zoek aar de fout en schuld en niet bij Psv. Ajax totaal onwaardig om de eigen verantwoordelijkheid zó af te schuiven op Psv. Vroeger was Ajax nog een echte grootmacht. Als ik jou begrijp is dat niet meer zo.

23 september 2019 om 18:43

Ja, dat begrijpen ze in eindhoven.

22 september 2019 om 23:31

Ajax was de bal achterin rond aan het spelen de laatste minuten schat.

22 september 2019 om 23:41

Dat weet je toch van Psv.zo spelen ze het liefste, een beetje naar achteren leunend, in de underdog rol en dan met messcherpe en snelle counters toeslaan.en het PSv publiek accepteert dit als klapvee, alles voor het resultaat ook al is het minder aanvallend of attractief.

23 september 2019 om 00:06

Over klapvee gesproken. Waren de Ajax-supporters met z’n allen aan het klaverjassen in het uitvak? Ik heb ze niet veel gehoord.

23 september 2019 om 07:31

Dan had je toch beter moeten luisteren. Het ajax publiek hoorde ik meer dan vaak genoeg. Het psv publiek daarentegen, viel vooral op door de vele middelvingers en gegooide items. Een beetje jammer.

23 september 2019 om 11:48

Dat viel me inderdaad ook op. De haat jegens Ajax lijkt steeds meer te groeien en een beetje door te slaan, succes brengt haters. Verder hoorde ik het PSV publiek amper, ze leken enkel wakker te worden bij de 1-1. Voor de rest heb ik met name een trommel gehoord. Ik vind het lastig om sympathie voor een club op te brengen die thuis op de counter speelt. Ook al treft Ajax sterkere tegenstanders dan nog gaan ze van eigen kracht uit en dat is voetballen. Dat dit niet altijd resultaat oplevert zal me een worst zijn. Een CL campagne zoals vorig jaar met aanvallend voetbal daar doe je het als supporter voor, niet voor laf counter voetbal.

23 september 2019 om 12:50

Ik lees nu al 180 keer dat het om laf countervoetbal gaat en dat je daar als supporter het niet voor doet, of je zelfs voor moet schamen... Over laf kunnen we discussiëren, geeft het een naam, maar ik, als PSV supporter, interesseer me echt niet voor ‘mooi’ voetbal. Ik wil resultaten zien, hoe vind ik niet boeiend. Als je dan in de competitie al 51 wedstrijden thuis ongeslagen bent, doe je gewoon iets goed en voetbal je naar de kwaliteiten van het team. Kan er niet ontevreden mee zijn.

23 september 2019 om 13:22

Het is natuurlijk mooi dat Ajax de halve finale heeft gehaald met mooi voetbal. Maar resultaat staat natuurlijk voorop. Stel nou (fictief voorbeeld) dat je de CL zou winnen met counter voetbal dan heb je dat toch veel liever dan de halve finale halen met mooi voetbal? PSV zn kracht ligt in dat spel dus moeten ze dat dan veranderen omdat wat Ajax supporters vinden dat ze laf spelen? Ze gaan toch niet anders spelen dan waar ze goed in zijn? PSV heeft in de eredivisie beter gespresteerd dan Ajax deze eeuw en dat was vaak met behoudend voetbal.

23 september 2019 om 14:17

@guayrezo kun je elke discussie wel doodmaken. Kritiek wegwuiven als afgunst of jaloezie. Succes brengt haters? Wat een onzin. Als ploeg speel je naar de sterke punten. Bij Ajax is dat het balbezit, bij PSV is dat de snelheid voorin. Dat jij het als Ajacied doet voor aantrekkelijk voetbal, prima. Dat een Psv'er het doet voor het uiteindelijke resultaat, ook prima. Ik hoorde geen enkele Ajacied klagen toen De Boer kampioen werd met doodsaai voetbal.

23 september 2019 om 14:36

Arrogantie brengt haters. Doen alsof jouw manier van spelen de juiste manier van spelen is brengt haters en het woord haters gebruiken brengt haters.en joh, is het publiek stiller bij een achterstand? Wat raar man, soms lijken het wel mensen op de tribune.

23 september 2019 om 14:57

@Sirius Dan heb je niet goed opgelet. De eerste 2 kampioenschappen onder de Boer werd er prima gevoetbald, de laatste twee met saai voetbal. En toen waren er heel veel klagende Ajax-fans! Bosz werd vervolgens aangesteld om Ajax weer des Ajax te laten voetballen.

23 september 2019 om 15:19

"ik hoorde geen enkele Ajacied klagen toen De Boer kampioen werd met doodsaai voetbal."haha serieus? Heb je toen geen enkele Ajacied horen klagen? Dat is wel heel bijzonder. In mijn omgeving wordt daar tot op de dag van vandaag behoorlijk over geklaagd.

23 september 2019 om 16:53

Nope! Al die vier seizoenen stonden de huldigingen gewoon vol met supporters. Die zogenaamde wanklanken hoorde je pas in die seizoenen toen PSV kampioen werd, drie keer in vier seizoenen, en Ajax steeds het nakijken had. Toen ging het er opeens over dat PSV niet aantrekkelijk zou spelen (vonden Ajaxfans). En toen iedereen erop wees dat Ajax onder Frank de Boer ook niet aantrekkelijk speelde, en vooral heel veel ballen rondtikte achterin, toen opeens werd er achteraf geroepen door Ajaxfans dat ze die vier seizoenen ook niet hadden genoten en zich - jawél! - zelfs schaamden voor die titels. Yeah, sure! Mooie lulkoek natuurlijk. Dus ja, ook Ajaxfans vinden uiteindelijk dat het gaat om resultaat, en klaar! En dat hebben ze trouwens goed gezien. Voetbal is geen jurysport. En wat Ajaxfans zich echt moeten realiseren is dat zij wel kunnen vinden dat zij het voetbal van PSV 'niet aantrekkelijk' vinden, maar dat hun visie op wat aantrekkelijk/mooi is natuurlijk nooit opgedrongen kan worden aan anderen die zelf wel bepalen wát zij zelf mooi/aantrekkelijk vinden. Of anders gezegd, Ajaxfans maken niet uit wat er precies mooi, lelijk, lang, kort, breed of dun is. Dat zijn namelijk allemaal subjectieve zaken die geen waarheidsvinding of waarheidskern hebben. De enige waarheid in het voetbal is dat de wedstrijd in 1-1 is geëindigd. De rest is subjectieve menigsvorming.

24 september 2019 om 13:35

Des Ajax? Wat is dan precies des Ajax? In de afgelopen 12-15 jaar heeft Ajax welgeteld 4 tot 5 seizoenen aantrekkelijk voetbal gespeeld. Het probleem is alleen dat mensen last hebben van tunnelvisie als het hun club betreft.

24 september 2019 om 13:39

@capototti Achteraf ja. Misschien ben jij wel 1 van de weinigen die daar toen wel kritiek op had. Het enigste wat ik in die tijd hoorde was hoe goed Frank de Boer wel niet was en als je dan vertelde dat het voetbal helemaal niet aantrekkelijk was, werd er gewezen naar de (op dat moment) 3 titels op rij en met de 4de in aantocht.

Iedereen speelt zijn eigen spel. Ook Ajax paste zich deze wedstrijd aan. Er werd veel meer achterin tempoloos rondgetikt dan alle andere wedstrijden. Daarbij heeft PSV 2 dagen minder rust gehad en missen ze ook nog een aantal spelers die van een blessure terug komen.

22 september 2019 om 21:22

Die rust en blessures is het niet denk ik. Het zit veel minder in de aard van het beestje om het spel te maken. Dat mag.

22 september 2019 om 21:38

Dat laatste geldt ook voor Ajax + Van de Beek die nog niet fit was om te starten. Overigens denk ik dat Ten Hag hier kwam om niet te verliezen. De koppositie behouden na psv uit was denk ik belangrijker om naïef aan te gaan vallen en er net zo als vorig jaar met 3-0 te verliezen. Uiteindelijk pech dat je hem niet wint, maar ik denk dat Ajax wel de morele winnaar is.

Inhoudelijk zegt Donny net niks. Je had hem net zo goed niet kunnen interviewen met al zijn cliché's. Ik weet wel hoe Donny het '10' probleem oplost. Binnenkort gaan huilen en dreigen met een vertrek, net zoals vorig jaar.

23 september 2019 om 14:19

Ik dacht inderdaad exact hetzelfde. Ik ben nieuwsgierig hoelang het duurt voordat hij weer met een vertrek dreigt, mocht hij z'n basisplaats kwijtraken.

23 september 2019 om 22:02

Donny is gewoon een waardeloze vent. Mensen zien hem nog als een ideale jongen, maar daar is niks van waar.

24 september 2019 om 13:33

Ik heb het ook nooit echt met die jongen gehad. Ik zie telkens weer aanwijzingen waaruit blijkt dat hij het te hoog in z'n bol heeft en bovendien word hij schromelijk overschat.

Vorig jaar liepen we 5 punten achter op PSV na dit duel.. met een soortgelijk programma dus de grote winst ten opzichte van vorig jaar kan nu wel eens gepakt zijn heel stiekem! Ik vind PSV mooie spelers hebben voorin en ook voor op het aanvallende middenveld maar de verdedigende middenvelders en de verdediging zijn minder en brengen het team in een onbalans straks als het er om gaat.

23 september 2019 om 12:55

Exact. Een kleien investering in het middenveld en verdediging had PSV veel verder kunnen brengen, dan daar waar het nu is. Over de hele linie is Ajax beter qua spelers. Mocht PSV in de winterstop nog een topverdediger en top(verdedigende)middenvelder kunnen aankopen/huren en het gat is nog niet te groot, dan wordt het nog spannend denk ik.

23 september 2019 om 14:23

PSV heeft niet de middelen die Ajax heeft. Dan duurt het dus langer voor je de ploeg hebt die je hebben wilt. PSV zal pas de komende tijd gaan oogsten met betrekking tot transfersommen. Lozano ging al voor een mooi bedrag weg en Malen, Bergwijn, Ihattaren en Gakpo zullen de financiele positie van PSV ook doen versterken.

24 september 2019 om 09:44

PSV heeft zeer goed gehandeld door al die jongens te verlengen.
Nu zouden ze zelfs die 4 in 2 fases kunnen verkopen dus komende zomer bergwijn en malen en de zomer erop de andere 2.
Niet de illusie hebben dat je dezelfde kwaliteit terug koopt maar aankopen doen in de ondergrens die je wel meteen verhoogd. Die uitzonderlijke alenten blijven ze toch wel opleiden dus dat komt daar wel goed met goed reeel beleid en dat is nou net waar gerbrands goed in is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren