Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Directe deelname aan Champions League onder druk voor Nederland

Laatste update:

De eerste speelronde in Europa heeft wisselende resultaten gebracht voor de Nederlandse ploegen. PSV zorgde in de Champions League voor een verrassing door Manchester United te verslaan, maar in de Europa League hield het niet over. Ajax speelde weliswaar gelijk, maar AZ en FC Groningen kregen klop. Het zorgt er mede voor dat de tiende plek op de coëfficiëntenlijst van de UEFA steeds meer onder druk komt te staan.

/

Het is voor Nederland zaak om bij de beste twaalf landen op de lijst te staan. Als dat niet lukt, is de Nederlands kampioen van 2016/17 niet meer automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Nederland voelt de hete adem van Zwitserland (elfde) en Turkije (twaalfde) in de nek. Die landen presteren dit seizoen beter dan Nederland en dat geldt ook voor achtervolgers Turkije, Griekenland en Roemenië, zo becijferde NUsport.

Nederland verliest snel terrein en dat heeft te maken met het feit dat de UEFA de ranglijst samenstelt op basis van de voorbije vijf seizoenen. Het seizoen 2010/11, voor Nederland een relatief sterk seizoen, is weggevallen. Oekraïne (de nummer acht van de UEFA-ranking) en België (negende) zijn inmiddels aan de horizon verdwenen.

Denk je dat Nederland de positie bij de top twaalf vast weet te houden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Roemenie presteert beter? Ze hebben geen eens ploegen meer over in Europa en wij nog vier!
Die ranglijst komt echt wel goed dit seizoen.

18 september 2015 om 09:43

Nee precies, Turkije en Zwitserland hebben ook niet zoveel teams meer als Nederland dus ze gaan zeker nog punten pakken.

18 september 2015 om 10:00

En hoe scoort Belgie zo hoog?

18 september 2015 om 10:12

Vooral vorig jaar. Deze speelronde heeft Belgie minder punten gepakt dan ons, net als Turkije overigens.

18 september 2015 om 10:28

Club Brugge verloor vorig jaar slechts 1 van zijn 16 Europese wedstrijden en schonk België massaal veel punten terwijl Nederland het matig deed. En de voorbije 3 jaren denk ik deed België het telkens een klein beetje beter maar zo enorm hoog scoren we heus niet.
Nederland laat het vooral zélf afweten en zoals gezegd in het artikel, er valt een zeer goed jaar weg (en een slecht voor België).

Maar goed, zelfs al raak je het ticket kwijt, is het géén ramp. Dan mag je via het kampioenenspoor tegen ploegjes als Bate Borisov.

18 september 2015 om 10:48

@ belgunner,

Dat is wel een ramp, want die wedstrijden verliezen we ook. Het is gebeurd met het Nederlandse voetbal. Als je puur naar de kwaliteit en gehanteerde tactiek van de teams kijkt is dat ook logisch. We zullen het moeten accepteren en vooral van de EL en de eredivisie moeten genieten. Dat is helemaal geen slecht idee van 80% van de CL wedstrijden kun je van tevoren al opschrijven.

Het probleem is dat veel mensen het nog niet willen accepteren en alleen maar lopen te zeiken.

Bate Borisov speelt trouwens CL, dus een ploegje zou ik het niet noemen.

18 september 2015 om 11:09

Nederlandse ploegen hebben genoeg kwaliteit hoor, alleen moet je Europees wel ervaring opstellen. Zoals PSV dat we slim doet. Ons voetbal is echt niet minder dan onze concurrenten op deze ranglijst uit Zwitserland, Turkije en Belgie. Deze landen zijn alleen altijd al slim geweest door niet met jeugdteams aan te komen in de CL en EL. Gelukkig zijn wij daar nu ook achter , op de Boer na dan. Die is de enige die denkt nog met jeugd iets te kunnen bereiken.

18 september 2015 om 11:27

Hahahaa

18 september 2015 om 11:40

Klopt helemaal! En hoe kunnen Zwitserland of Roemenië zelfs Nederland voorbij gaan. Die landen hebben ook echt geen ploegen die rijker zijn dan de Nederlandse. Dus het is gewoon schandalig om minder te presteren dan die ploegen.

18 september 2015 om 11:44

wij hebben 6 tickets, dus onze punten worden door 6 gedeeld, altijd fijn zo'n fairplay ticket : als we straks zakken in plaats worden onze punten ook door minder gedeeld, dan komt het wel weer goed! alleen moet je eigenlijk zien te voorkomen dat het nodig is, alleen heb ik er een zwaar hoofd in

18 september 2015 om 12:10

clubs als basel kopen wel ervaren spelers als walter samuel enzo.
Dat is het pijnlijke verschil.
Als k dan zie dat berbatov nu griekeland speelt denk k weleens waarom speelt zon spits nou niet bij ajax.
Geloof me hij zou gewoon komen bij een goede aanbieding

18 september 2015 om 15:46

Die gaan Nederland helemaal niet voorbij. Roemenië heeft in de voorronde veel punten gepakt, maar zij nu uitgeschakeld.
Oekraïne, België, Turkije en Zwitserland hebben allemaal nog minder ploegen actief dan Nederland op dit moment. Zwitserland heeft zelf nog maar 2 van de 5. En ja volgend jaar valt het beste jaar van Nederland weg, maar het jaar daarna valt 12/13 weg, dat was een dramatisch jaar voor Nederland en een heel goed jaar voor bijv. Turkije.

19 september 2015 om 10:48

Ja, we hebben gezien hoe de ander coaches dan de Boer de punten in Europa binnen sleepten door wel ervaren spelers op te stellen...

18 september 2015 om 11:01

Wat ook heel erg meespeelt is dat NL de punten van seizoen 11-12 kwijt gaat raken. Als je dat totaal 13.600 afzet tegen de punten van Belgie, Zwitserland, Turkije etc... dan is dat minimaal het dubbele van hun titalen voor dat seizoen. Alleen al op basis daarvan keldert NL al 2 of 3 plaatsen. Dus als de clubs dit seizoen in beide toernooien de halve finales weten te halen.... misschien redt NL het dan wel om in de top12 te blijven en een team direct in de CL te krijgen.

Hoop echt dat de Nederlandse clubs snel nog veel punten gaan pakken. Het is te gek voor woorden als Roemenië bv. ons inhaalt.

18 september 2015 om 09:40

Roemenië ligt er al uit. Het ligt nu aan dr Nederlandse clubs om te presteren

18 september 2015 om 09:45

Wat ze niet zo best doen...

18 september 2015 om 09:58

Doet belgie het echt zoveel beter? Brugge kwam wel ver afgelopen seizoen maar dat is de enige die ik me snel kan herinneren, zal wel het slechte presteren zijn van de NL clubs.

18 september 2015 om 10:45

De afgelopen 3 jaar haalt België meer punten en ook dit jaar hebben ze al meer punten gehaald dan nederland. Bijgevolg staan ze ook hoger dan Nederland. En het ziet er naar uit dat dat even zo gaat blijven.

Slaat nergens op die champions league... Het woord zegt het al, de kampioenen... En dan zal de kampioen van Nederland niet mee mogen doen? Verziekte sport is het

18 september 2015 om 09:50

Best logisch toch? De kampioenen van de beste landen automatisch geplaatst. En omdat Nederland geen echte kampioen is doen ze gewoon weg niet mee

18 september 2015 om 15:33

En de nummers 2 tm 4 in sommige landen ook. Wat nou kampioen

18 september 2015 om 09:54

Die regels zijn al jaren zo, ik ben er ook géén fan van, maar als het alleen de kampioenen van elke divisie is dan weet je het eindresultaat ook al. Ik ben wel van mening dat de regelgeving aangepast dient te worden, maximaal 2 clubs per competitie afvaardigen. Dit geeft clubs in lagere divisies ook de kans inkomsten te genereren. En dan een competitie onder de CL waarin de nr's 3/4 zouden kunnen spelen, dan heb je ook nog een zeer aantrekkelijke Europese competitie.

Maar Nederland moet echt eens iets gaan doen mbt. de Europese resultaten. Ik snap niet dat Psv, Ajax en de andere clubs die Europees actief zijn hun handen niet elkaar slaan, kennis delen. Er moet eens wat meer van de oude garde opstaan en zorgen dat Nederland Europees weer iets maakt, in de huidige vorm zie ik het alleen maar achteruitgaan voor Nederland.

18 september 2015 om 10:00

Ik heb liever niet dat de kampioen van luxemburg of liechtenatein zich direct plaatst voor de CL. Als je alleen de kampioenen een plek geeft dan wordt het een veel saaier toernooi.

18 september 2015 om 10:24

Als alleen de kampioenen mee zouden doen zou je ook geen teams als Real Madrid, Arsenal, Atletico, Man United enzovoort zien dus wat heb je liever?

18 september 2015 om 10:56

In principe doen ook alle kampioenen mee aan de Championsleage.
echter heb je een paar voorrondes voordat de poulefase begint.

De Nl kampioen doet dus ook altijd mee. Alleen in welke fase ze instromen is variabel.

18 september 2015 om 13:20

En terecht. Niet iedere competitie is nou eenmaal gelijk. Om geen situaties te krijgen dat de Nr.1 van San Marino wel mee mag doen, maar de nr.2 van Duitsland niet compenseren ze voor het niveau. San Marino mag het niveau verhogen en zo directe plaatsing afdwingen, net zoals Nederland dat mag. De champions league is geen aangelegenheid om ieder land nationale trots te geven, maar om de 'kampioenen' van Europa tegen elkaar te laten spelen: het hoogste niveau wat er is, en als jij uit een competitie komt waar je het zoveel makkelijker hebt gehad dan de overige teams zal je je alsnog moeten bewijzen via de voorrondes. Het is dan ook niet zo dat de kampioen van Nederland niet mee mag doen, hij moet alleen even bewijzen dat hij een positieve uitschieter is vergeleken met de rest van de Nederlandse top.

Er zijn overigens sowieso al teveel landen in de Uefa om iedere landskampioen een directe plek te geven.

Zul je zien dat Feyenoord dat seizoen kampioen word en dan nog geen CL speelt :D

18 september 2015 om 09:51

haha +1, maar van mij mag het

18 september 2015 om 10:02

Die plekken staan al vast voor volgend seizoen

18 september 2015 om 10:12

Dat kan niet. Gaat pas volgend seizoen in , maar je hoeft je ook geen zorgen te maken hoor.

18 september 2015 om 12:03

Worden ze niet. Zal waarschijnlijk PSV worden. Mix van ervaring en talent.

18 september 2015 om 17:12

Hahahaha Feyenoord kampioen...... Kom op dit is een serieus topic

Zonde na die knappe prestatie van PSV afgelopen dinsdag, maar eigenlijk hebben we ook helemaal niets te zoeken in de CL. We hebben een absurde competitieopzet waardoor we teams Europa in sturen die de laatste 2 weken eind mei leuk presteren. Dan roep je dit over jezelf af. We hebben een degradant in Europa, een bekerwinnaar en Vitesse, die ongelukkig (vanwege hun lage Europese status) Southampton loot. Vervolgens gaat Ajax een aantal maal opzichtig door het ijs, en plaatsen ze zich met mazzel nog net voor de Europa League (om die dramatisch te beginnen), is AZ onherkenbaar in Belgrado, met name in de eerste helft, en komt Groningen eigenlijk sowieso te kort voor Europees voetbal. We vinden het prachtig als een klein clubje Europees mag spelen, maar het levert ons geen punten op. Weg met de play-offs, terug met de geplaatste status van de topclubs in de Knvb beker zodat we in ieder geval nog een beetje invloed kunnen uitoefenen op wie ons in Europa vertegenwoordigt.

18 september 2015 om 09:52

Play offs is inderdaad belachelijk, daar moet gewoon de nummer 4 altijd doorgaan, altijd al gevonden niet omdat feyenoord het toevallig is hoor, want je vecht toch voor die plek en hebt beter gespeeld dan de nr 7. En de winnaar van de beker moet ook gewoon niet direct doorgaan. Misschien over 2 wedstijden de nr 5 tegen de bekerwinnaar laten spelen en de winnaar daarvan door laten gaan.

18 september 2015 om 10:02

Ja de bekerwinnaar schijnt een eis te zijn van Uefa, weet niet of we daaraan kunnen tornen. Ik heb het niet opgezocht, maar vermoed dat als we de play-off winnaars eens naast elkaar leggen om te vergelijken hoe ze het hebben gedaan in Europa, dan ben ik bang dat misschien 2 teams ooit de groepsfase hebben gehaald. Nu had denk ik iedereen (behalve wellicht fonteinliefhebbers) liever Feyenoord in Europa gezien, die deden het vorig jaar niet verkeerd.

De nummer 1 van elk land moet gewoon mee doen, lijkt me eerder logisch dan Arsenal dat vierde is geeindigd en meedoet, dat is het leuke van de CL de kampioenen tegen elkaar zien maar goed it is all about the money.

Zonde van dat play-off ticket van Go Ahead.. Daardoor worden de punten van Nederland nu door 6 gedeeld in plaats van 5 en dat kan nog wel is bepalen of we boven of onder de 12e plek belanden. Nu maar hopen op Ajax en AZ en misschien een stuntje van Psv.

18 september 2015 om 10:18

Volgens mij heeft go ahead meer opgeleverd dan vitesse dit seizoen. en net zoveel als pec en groningen vorig seizoen. Namelijk 0.5 punt.

18 september 2015 om 10:54

Het gaat meer over dat het punten totaal door een extra club gedeeld moeten worden. Dan is die 0, 5 punten die go ahead heeft behaald te verwaarlozen

Psv wint dit jaar de champions league en Ajax de Europa league.

Volgens mij krijg je wat je verdiend. Dit probleem is niet van het laatste jaar. Al jaren hebben bijna alle Nederlandse ploegen het moeilijk in Europa en nu heeft ook zelfs het Nederlands elftal een enorme uitdaging. Natuurlijk heeft heel veel te maken met geld en daarmee de hoogte van de begroting. Maar volgens mij is dat ook teveel korte termijn denken. Al tientallen jaren zijn de begrotingen in andere Europese landen groter dan in Nederland, dus dat is geen nieuw fenomeen. Wat wel klopt is dat elk jaar het gat steeds groter wordt.

Daar waar de kleinere landen voetballen met realiteitszin, denken wij in Nederland dat wij tegen elke ploeg kans maken om te winnen. Het spelen op balbezit (vaak op de eigen helft), vroeg druk zetten en 3 spitsen is onderdeel van de Nederlandse school. Heel nobel allemaal maar in de praktijk zorgt dit niet voor resultaat.

Keepers moeten in Nederland mee kunnen voetballen. Verdedigers moeten mee kunnen voetballen. Geforceerd een linksbenige en rechtsbenige centrumverdediger. Nederlandse middenvelders zijn positioneel allemaal sterk en technisch goed onderlegd maar bijna allemaal fysiek enorm zwak.

Nederlanders horen tot het langste volk van de wereld en als ik naar een wedstrijd zit te kijken van een Nederlandse club tegen een Europese tegenstander zie ik altijd dat bij de tegenstander de camera omhoog gericht moet worden om alle spelers in beeld te krijgen terwijl bij de Nederlandse ploegen de camera naar beneden moet.

Leuk dat je in Nederland als keeper gewaardeerd wordt omdat je zo goed kunt meevoetballen (bijvoorbeeld Vermeer). Maar volgens mij maakt een keeper van 2 meter toch echt meer indruk en ja het is soms jammer dat de keeper de bal het stadion uit schopt als hij het even niet meer weet. Alles beter dan gevaar voor eigen doel.

Ik ben al een oudere jongere en kom uit de tijd dat er bij Feyenoord. Fraser en de Wolf in het centrum stonden. Geen wereldverdedigers maar ik weet bijna zeker dat de spitsen van de tegenparij niet met plezier speelden tegen deze (soms) houthakkers. Kortom verdedigen eerst en als ze toevallig een bal rechtuit kunnen schieten is dat meegenomen. Ook niet raar maar op passen kan je ook gewoon trainen!

Klopt bij Barcelona kunnen kabouters het middenveld domineren. Maar dat komt omdat dit allemaal wereldvoetballers zijn. Met loopvermogen en fysiek kan je ook het miiddenveld domineren. Alleen daar selecteren we in Nederland niet op.

Kortom ik pleit voor minder ideologie en meer realiteitszin bij alle trainers in Nederland. Dit is misschien wel de enige oplossing om weer aansluiting te vinden bij de subtop in Europa.

18 september 2015 om 12:30

@marksmen

Op een of andere manier kan ik geen groende randjes meer uitdelen maar als ik het kon dan had ik jou hem gegeven.

Ben het 100% met je eens. We kunnen wel steeds wijzen naar het vele geld dat er rondgaat in Europa maar dat is absoluut niet de enige reden voor onze zwakke prestaties.

18 september 2015 om 17:28

We zijn inderdaad doorgeslagen in onze hang naar Hollandse school en totaalvoetbal en houden hier veel teveel aan vast. Tot in het naieve en dat wordt afgestraft. Veel clubs hebben geen eens geschikte buitenspelers maar moeten en zullen toch 4-3-3 spelen. En achterin moet er centraal altijd iemand staan met een geweldige techniek en pass. Of ie kan verdedigen, ach, dat is bijzaak. Idem voor de keeper.

En een Ivoriaans blok beton voor de defensie a la Tiote is al helemaal not done. Nigel de Jong is eigenlijk de enige speler die daar is beland en die wordt gewaardeerd, maar die heeft voetballend dan ook nog best wat in zijn mars.

Voor mij is de oorzaak zo ontzettend makkelijk. Het is puur mentaal....

Dat Psv'ers roepen dat ze in een poule des doods zitten is één van deze voorbeelden. Hoe kan je dat nou zeggen als je niet bij Real, Bayern of Barca zit??

Maar Manchester.. kom op zeg... Het Engelse voetbal is fantastisch om te zien als ze tegen elkaar spelen. Maar ik durf te stellen dat het niveau ten opzichte van Europa ontzettend laag is... Ajax wint van City, Psv wint van United, Zagreb wint van Arsenal.

Ik zeg niet dat United een makkie is, maar absoluut mogelijk. Wolfsburg is de zwaarste tegenstander, maar ook niet onmogelijk. Cska moet je gewoon pakken... En als je bang wordt van spelers als Musa en Wernblom dan zit het tussen de oren gewoon niet goed!

Ander voorbeeld is dat AZ angstig wordt van Partizan... Ja, de sfeer daar is indrukwekkend... Er lopen goede voetballers tussen, het wordt een lastige wedstrijd en je kan een keer verliezen.. Tot dusver okey... maar om je uit de favorietenrol te praten is gewoon triest!

De prestaties van Ajax zijn tot dusver ook zeer dramatisch... die zitten denk ik met een ander probleem.. Frank de Boer roept telkens dat er jongens het belang moeten beseffen... Als die jongens dat niet kunnen moet Frank ze niet op blijven stellen.. anders besef je het belang zelf niet (Ik doel op Daley Sinkgraven.. die speelt als in een junioren elftal)

Knvb maakt er al jaren een potje van en dat zie je overal in terug. Tijd voor echte verandering!!

Gelukkig lopen de Turken ook te kloten maar op termijn gaat dit er echt van komen. We glijden gewoon af en kunnen niet meer mee. Zou wel jammer zijn, aan de andere kant: via de kampioenenpoule CL zou de nr 1 van Nederland zich alsnog ieder jaar moeten plaatsen natuurlijk. Dan kom je clubs tegen als Astana, Zilina, Partizan, Legia of in het ergste geval Bate.

Het zou echt van de zotte zijn als straks de Nederlandse kampioen niet meer in de Champions League speelt en de nummers vier van Engeland, Spanje en Duitsland wel. Het is toch de Champions League, niet de Subtoppers League?

18 september 2015 om 10:54

Klopt, voor mijn part maken ze een CL, Europa League I en II waarbij het kampioenenbal voor Alle kampioenen is. Maar goed, het zal nooit gebeuren omdat het grote geld nu eenmaal verdiend wordt met de grote clubs tegen elkaar. Het is niet interessant om de kampioen van Polen te zien spelen tegen die van Portugal. Liever de nrs 4 van Engeland en Duitsland tegen elkaar.

18 september 2015 om 14:14

Het is inderdaad niet de subtopper league, vandaar dat Nederlandse ploegen wellicht het hoofdtoernooi niet direct in mogen. Competities zijn nou eenmaal niet gelijk en daar wordt rekening mee gehouden. De Nederlandse kampioen was vorig seizoen Waarschijnlijk 6de, 7de of 8ste geworden in Spanje. Je hebt zelf de verantwoordelijkheid het niveau van je competitie op peil te houden. Doe je dat niet dan wordt er niet veel waarde gehecht aan de titel 'kampioen' en mag je jezelf gaan bewijzen via de play-offs.

18 september 2015 om 14:45

@raulista:

De Champions League is in principe nog steeds gewoon de Europa Cup I. Er wordt nog altijd om dezelfde beker gespeeld en het heet ook de Champions League omdat het oorspronkelijk een toernooi uitsluitend voor kampioenen was.

Dat ze, toen het de Champions League werd, over zijn gegaan op het toevoegen van subtoppers uit de grootste voetballanden was op zich nog wel te begrijpen. Mensen zien nou eenmaal liever de nummer twee of drie van Spanje of Engeland voetballen dan de kampioen van Luxemburg of Albanië. Maar het is te ver doorgeslagen. Als je straks wel de nummers vier van de grootste landen hebt maar niet meer de kampioen van een land als Nederland, dan is het hele concept waar de Champions League oorspronkelijk om draaide volledig de nek om gedraaid.

Puur voor de commercie zou het wellicht het interessants zijn als alleen de beste clubs uit Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk in de Champions League zouden spelen. Misschien moeten ze dan ook maar zo'n toernooi gaan organiseren en het de Football Giants League noemen, of zoiets. Maar geef dan alsjeblieft het oude Europa Cup I-toernooi weer gewoon terug aan de rest van Europa. Dan krijgen we misschien ook weer eens een écht spannend Europees bekertoernooi...

18 september 2015 om 17:16

Ik zit al jaren te wachten op de voorstellen in die richting: Elite League ofzo. Superstar World League, met wedstrijden over de hele wereld. Immers, het enige dat telt zijn de commerciele belangen.

kan iemand mij dit uitleggen?

nederland:
psv - winst cl
ajax- gelijkspel el
groningen, az- verlies el

griekenland:
olympiakos- verlies cl
paok, asteras tripolis- gelijkspel el

turkije:
galatasaray- verlies cl
fenerbahce- verlies el
besiktas-winst el

hoe is het dan mogelijk dat turkije en griekenland tot nu toe meer punten binnenhaalden? waren er misschien ook punten te behalen tijdens de kwalificaties en play-offs?

18 september 2015 om 10:32

Ja bij de kwalificaties hebben hun meer punten binnengehaald.

18 september 2015 om 10:35

Mooi voor de kleinere clubs dat ze in die fase dan ook punten kunnen halen. Dit is echt de neergang van het Nederlands clubvoetbal wat al 6-7 jaar aan de gang is en waar wij nu midden in zitten. Helaas

18 september 2015 om 16:56

Een paar jaar geleden was het erger dan nu gesteld.

18 september 2015 om 10:36

Nederland verliest ook veel punten omdat er al twee teams zijn uitgeschakelt. GAE en Vitesse, Nederland heeft dus 6 teams europees spelen wat betekend dat alle behaalde punten door 6 worden gedeeld. Dit zou kunnen verklaren waarom die andere minder verlies lijden.

18 september 2015 om 10:46

Bij de Grieken waren zowel Panathinaikos en Atromitos uitgeschakeld en bij de Turken ook twee ploegen. Dan kan het daar niet meer aan liggen denk ik.

18 september 2015 om 11:41

Daar ligt het wel aan. Nederland doet met zes ploegen mee en dus worden alle punten door zes gedeeld, die andere landen doen met vijf mee en dus worden de punten door vijf gedeeld. Een overwinning levert ons dus minder punten op.

18 september 2015 om 11:06

Het totaal behaalde punten van Turkije wordt maar door 5 teams gedeeld tegen over het totaal van NL dat door 6 teams gedeeld wordt. En de Turkse clubs speelden een ronde eerder play-offs t.o.v. de NL-se clubs dus hadden een ronde meer om punten te sprokkelen.

Daarom moet dat hele CL gedrocht verdwijnen. Voetbal is voor de supporters niet voor de zakenlieden die vele miljoenen verdienen. Iedere kampioen van elk land in het kampioenenbal zonder poules. Gewoon knock out vanaf ronde één .

Voor een actueel overzicht per land, per club.

18 september 2015 om 11:09

Kassiesa.home.xs4all. nl/bert/uefa/data/method4/ccoef20016.html

Even spatie verwijderen voor nl

Kijk naar de prestaties van je nationaal elftal en dan zegt dit artikel genoeg. Je hebt als club en als land niets te zoeken op dit niveau. En maar denken dat we nog wat voorstellen.

Niet echt verrassend, was al jaren bekend. We moeten meer punten pakken. Enkele jaren geleden hadden we met ploegen als Psv, Ajax, Twente en AZ vaak vier ploegen die Europees nog wel eens wilde presteren. Vier ploegen die tot doel hadden Europees te overwinteren. Jammer genoeg lukt dat steeds minder. De Nederlandse clubs zullen toch de laten hoger moeten leggen voor zichzelf, want op deze manier lukt het niet.

18 september 2015 om 17:19

Het contrast met medio 2000 is wel groot. Wij hebben notabene twee keer overwinterd. Tegenwoordig zijn we al blij met een puntje tegen een club uit Kazachstan.

18 september 2015 om 18:03

Tot vier geleden ging het zelfs nog redelijk. Ajax overwinterde in Europa en werd in de eerste KO ronde van de EL uitgeschakeld door Man Utd. Twente en PSV haalde de 1/16e finale in de EL en AZ zelfs kwartfinale. Nederlandse ploegen wonnen van oa Trabzonspor, Udinese, Anderlecht, Steau Boekarest en Manchester United. Ik had stiekem gehoopt dat deze Nederlandse clubs de komende jaren steeds regelmatig Europees zouden overwinteren en dat Feyenoord dan als vijfde Nederlandse club dezelfde prestaties kon gaan leveren. Het liep allemaal anders.

Ben ik nou de enige die dit goed nieuws vindt?

Wanneer dit gebeurd zullen alleen de beste 4 clubs van Nederland in Europa spelen... M.a.w. er wordt niet door 6 gedeeld maar door 4... Dat is voor de toekomst een stuk makkelijker scoren op de coefficientenlijst. Op deze manier stond Oekraine 4 jaar gelden ofzo ineens 6e op die lijst!

En een groot deel loopt Ajax hier wel af te zeiken over dit jaar. Maar volgens mij was er vorig seizoen geen club verder in Europa. Daarnaast winnen ze wedstrijden van o.a. Barcelona, City ... en dat is een hoger niveau dan Man. Utd!

Waar het mis is gegaan is bij Groningen, Utrecht, Twente, Vitesse etc. en vervolgens de pech dat Go Ahead ook nog Europa in mag... maar die wil ik niet schuldig noemen. Maar als je 1e vier genoemde clubs niet weet te winnen van Aberdeen, FC Luxemburg, Qarabag of Petrolul ... dan moet je niet lopen zeiken dat nr. 5 Europa niet meer in mag omdat Ajax gelijk speelt tegen de kampioen van Schotland.

Denk a.u.b. eens wat verder dan dat korte termijn gedoe... Ik zeg prima zaak. Ajax, Psv en je zou zeggen Feyenoord Europa in... en dan nog 1 plek over...

Dit jaar is Nederland (tot nu) de 30e plek qua punten: 2.083 punten.
Van de nog actieve landen heeft alleen Albania het tot nu toe slechter gedaan: 1.625

Vergelijking met directe concurrenten en de plekken voor NL zover:
Belgie: 2.4
Oekraine: 3.2
Rusland: 4.1

Zwitserland: 2.1
Turkije: 2.2
Tjechie: 2.9
Griekenland: 2.8
Roemenie: 2.25, maar dit zal zo blijven.

Om de top 20 af te maken:
Kroatie: 4.5
Oostenrijk: 2.2
Cyprus: 2.5
Polen: 4
Zweden: 4.25

Eerlijk is eerlijk, die onderste 5 en roemenie zullen ons nog lang niet inhalen. Die andere 4 landen onder Nederland hebben de laatste 3 jaar (Op tjechie na die alleen 3 en 2 jaar geleden) beter gepresteerd dan Nederland, dus zullen ook steeds een lager aantal punten verliezen dan Nederland.

Wat mooi is dat Liechtenstein tot nu toe de 2e plek heeft qua punten: 5 punten.

18 september 2015 om 20:04

Tja, ik verveelde me en heb dus het volgende berekend:
Volgend jaar valt het seizoen 11/12 weg voor ieder land, zijn 12/13 tot 15/16 de basis en worden de punten van 16/17 toegevoegd. Heb dus nu hoeveel Nederland staat zonder die punten van 11/12: 16e. Ingehaald door Kroatie en die andere 5 landen.

Tuurlijk halen deze meeste landen nog wel punten, sommige meer dan andere en Roemenie helemaal geen, dus het zegt nog niks. maar toch is dit al een basis.

Wat ben ik blij dat de Knvb bij een eventueel extra ticket voor Fairplay, hier niet op ingaat. Eagles hebben er financieel niks aan gehad en dit kost ons gewoon punten voor het NL voetbal.

18 september 2015 om 15:16

ach is toch leuk geweest voor de binnenstad van Deventer(ohnee Emmen) om die supporters te mogen ontvangen.
Daarnaast was de uitwedstrijd een leuk tripje voor de supporters(ohnee ze mochten niet mee :-) )

18 september 2015 om 15:26

Haha exact

Tja dan merk je het gewicht van zo'n Go Ahead Eagles dat een keer mee mocht doen. Of een Vitesse dat iedere keer met een nieuw team door de eerste tegenstander al wordt uitgeschakeld.
Het is te hopen dat we volgend jaar Psv, Feyenoord, Ajax en AZ Europa in kunnen sturen. Dat zijn de teams die het, naar mijn mening, kunnen rechtzetten zodat Vitesse en andere clubs het weer kunnen verpesten.

18 september 2015 om 15:19

Opzich dacht ik er ook zo over. Laten de Groningers en Eageltjes het maar verpesten zodat we straks deze top 4 Europa insturen om binnen 3 jaar weer 3!!!!!!! CL-plekjes te halen. Alleen zie ik nu een probleem dat er vroeger niet was. Psv en Feyenoord doen het prima dat inkopen. Ajax en AZ daarentegen lopen alleen te innen en durven niet meer te investeren. Waarom haalt Ajax niet zo een Berbatov? Waarom pakt AZ geen El Hamdaoui en De Zeeuw terug? Er lopen vieze Td's daar van beide onder 1 75. Twente is ook niet meer zoals vroeger, dat zou een mooie 5de team zijn. Zolang we plekken verliezen en alles wordt zoals het was in 2002-2013 komen we weer op 3 CL-plekken. Let op mijn woorden

19 september 2015 om 01:27

Onzin natuurlijk, topclubs kunnen bouwen aan een team. Een succesvol team in NL wordt direct leeggekocht. Het FC Groningen dat de beker won, bestaat bijvoorbeeld al niet meer. Dat is de oorzaak.

Zolang Financial Fairplay niet op de juiste wordt uitgevoerd en niet alle (top)clubs tig spelers op de loonlijst hebben, doet NL niet mee op europeesniveau. Misschien volgende jaar nog niet, maar anders over drie of vier jaar...is de CL dan echt zo leuk; altijd dezelfde clubs....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren