Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Diep teleurstellend AZ wacht zware return na nederlaag tegen Anderlecht

Laatste update:

AZ heeft het heenduel in de kwartfinale van de Conference League verloren van RSC Anderlecht. Op Lotto Park was het team van trainer Pascal Jansen niet opgewassen tegen de Belgen: 2-0. De doelpuntenproductie van Anderlecht werd verzorgd door Michael Amir Murillo en Majeed Ashimeru. De return wordt donderdag over precies een week afgewerkt in Alkmaar.

Als vanzelfsprekend stond Mathew Ryan onder de lat bij AZ. Voor hem stond een weinig verrassende viermansdefensie, bestaande uit Yukinari Sugawara, Sam Beukema, Pantelis Hatzidiakos en Milos Kerkez. Het middenveld werd gevormd door Jordy Clasie, Sven Mijnans en Tijjani Reijnders. Jens Odgaard, Pavlidis en Myron van Brederode moesten de aanvallen gaan verzorgen. Tegen Sparta ontbrak Pavlidis nog in de basis omdat hij niet helemaal fit was, maar nu keerde hij dus terug. Bij Anderlecht kregen onder meer doelman Bart Verbruggen oud-Ajacied Jan Vertonghen een basisplek.

De openingsfase was voor het aanwezige publiek geen lust voor het oog, al was dat aan de sfeer op Lotto Park niet te merken. De eerste grote kans van de wedstrijd leverde halverwege het eerste bedrijf direct een doelpunt op. Anders Dreyer bezorgde een voorzet op maat bij Murillo, die van dichtbij binnenknikte: 1-0. Tien minuten voor het rustsignaal hoopte Pavlidis de stand met een schot van afstand gelijk te trekken, maar zijn poging ging enkele meters over.

Net als in grote delen van het eerste bedrijf was AZ ook in het grootste gedeelte van de tweede helft erg onnauwkeurig in de afronding. In tegenstelling tot Anderlecht kregen de Alkmaarders voldoende opgelegde kansen, maar men slaagde er niet in die te verzilveren. Onder meer Pavlidis sprong erg onzorgvuldig om met enkele mogelijkheden: eerst verzuimde oog in oog met Verbruggen de gelijkmaker aan te tekenen; vervolgens kreeg hij een kopbal na een uur spelen niet tussen de palen.

Waar AZ juist meer grip op de wedstrijd leek te krijgen, slaagde Anderlecht er in de zeventigste minuut in de genadeklap uit te delen. Op aangeven van linksbuiten Francis Amuzu schoot Ashimeru vanaf de rand van het strafschopgebied hard raak na een fraaie aanname: 2-0. In het restant van de wedstrijd kwam onder anderen Milos Kerkez nog dicht bij de aansluitingstreffer, al werd die niet meer gevonden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jezus wat was dat slecht. Janssen deed aan werkweigering volgens mij? Na 1 helft zag je toch dat het compleet waardeloos was? Toen had je Pavlidis al kunnen wisselen. Ze hebben denk ik gewoon een fatsige Griek van de plaatselijke Gyrostent meegenomen. Echt hoe kan je pas zoo laat wisselen? Ik heb slechte wedstrijden gezien, maar dit, echt waardeloos. En dat zeg ik als Fc Groningenfan

13 april 2023 om 22:58

Toch jammer aangezien de conference league juist de wedstrijden waren waar AZ dit jaar overtuigd. Volgende week gewoon keihard erop klappen en snel die 1-0 maken, dan zou het nog moeten kunnen. Vond Anderlecht namelijk ook niet geweldig.

13 april 2023 om 23:01

Vraag me af welke conference leaguewedstrijden jij van AZ hebt gezien dan? In de groepsfase was het al kommer en kwel, maar ga je door omdat je tegen teams uit Cyprus, Oekraïne en Liechtenstein speelt, en vervolgens speel je 2 goede potten tegen Lazio. Dat noem ik niet echt overtuigen.

13 april 2023 om 23:02

Nou dit az van vandaag verliest nog van Emmen of Groningen. Man man man. Wat hebben ze zich t kaas van t brood laten eten.

13 april 2023 om 23:18

Heftige reactie man.
Jr kan ook bedenken dat dit voor Az een lang en waarschijnlijk tè lang seizoen is met al wedstrijden in Juli 2022.
Tel daarbij op de langdurige blessures van sleutel figuren als Pavlidis,DeWit en Karlsson aangevuld met BMI,Beukema,Dekker,Mihailovic etc...en je merkt dat dit niet vol te houden is voor Az.
De C van vanavond was ook Conferance he en niet Champions en "gewoon" een kwartfinale waarin geen koekenbakkers spelen.

13 april 2023 om 23:31

Ach Tinus schei toch uit. Het is al weken een vrije val qua spel en resultaten. Vanavond was de zoveelste in een reeks ontzettend ondermaatse potten. Clubs als Fiorentina zijn in dezelfde ronde begonnen en winnen vanavond. Daarnaast spelen veel competities meer wedstrijden dan wij. Het is gewoon weer een seizoen dat in maart-april weggegooid wordt.

14 april 2023 om 00:16

Tinus is de beste in het bagatelliseren van deze dramatisch prestaties. Okee als je wat van durft te zeggen!

14 april 2023 om 00:20

Ik sluit me volledig aan bij Tinus. Veel negatieve reactie hier. AZ speelt naar vermogen en heeft een jong elftal waar het dun tussen de billetjes stond vanavond. Ik denk weinigen hier diezelfde aan topsport hebben gedaan en die zelf hebben ervaren wat teveel wedstrijdspanning voor negatieve invloed heeft op je prestaties. Een goede sportpsycholoog zou denk ik echt prestatie verhogend werken voor dit Az.
Vanavond hebben de mannen gewonnen van de jongens. Niks mis mee, kan gebeuren. Onderdeel van de ontwikkeling van Az

14 april 2023 om 00:23

Krotekoker is goed in zuigen. Waar is je onderbouwing voor wat betreft de aanval op Tinus? Ik ben het bv met tinus eens dit keer. Ik zie Az ook meer als opleidingsclub tegenenwoordig en dan is het best gebruikelijk dat wanneer de spanning oploopt de prestaties minder worden. Zeker de jonge spelers van Az zijn niet per definitie vanuit de jeugd gewend om voor prijzen te spelen.
Dit wordt mi erg onderschat wat de druk van het winnen doet met de jongens. Bij Ajax bv zie je het ook dat de jeugd meet opgeleid wordt op technisch vlak en dat het prijzen pakken van ondergeschikt belang lijkt. Ik weet uit ervaring dat de mix goed moet zijn. Kampioen worden want niet, maar je kunt wel leren om te gaan met de wedsrrijdspanning

14 april 2023 om 00:25

Het middenveld wist totaal jiet hoe om te gaan met de druk van zo een grote wedstrijd. Kan je meinand en reinder niet kwalijk nemen. Clasie is nou ook niet echt een speler die structureel om de prijzen heeft gespeeld, dus die weet ook niet wat er gevraagd wordt op dit niveau en vooral in deze fase vd competitie

14 april 2023 om 00:26

@Tinus45

Sleutelfiguren en dan BMI, Beukema, en DeWitt opnoemen. Kom op, BMI voegt niets toe, DeWitt is extreem getalenteerd in het pakken van kaarten, en Beukema is het gewoon net niet, al moet ik zeggen dat Hatzidiakos 3 tandjes erger is, maar die noem je niet. Odgaard was nergens vandaag, en een aantal wedstrijden niet, dan wacht je als Jansen tot 8(!) minuten voor tijd om iemand met meer energie te brengen. Van Brederode zat er niet in de eerste helft, nee Jansen wacht to 20 min voor het eind om Karlsson in te brengen. Waar is Goes? Deed het uitstekend, beter dan wat er nu achterin staat, maar nee, die negeert Jansen weer, want stel je voor.

De fout ligt bij Jansen, niet het aantal wedstrijden, of geblesseerden.

14 april 2023 om 00:52

Met alle respect Tinus, maar wat je zegt over een lang seizoen is natuurlijk echt onzin om dat als reden aan te halen, zeker omdat AZ op de keeper na geen spelers heeft die op het WK actief waren. Voor een lange periode midden in het seizoen hoefden de spelers geen zware wedstrijden te spelen en had AZ alle tijd en ruimte om de spelers op te laden en fit te houden zoals zij dat wilden. Als je het nou had over een Premier League ploeg vol met internationals van grote landen en een vol programma in Engeland zat er misschien nog wat in, maar om dat voor AZ als excuus te gebruiken voor een zeer zwakke wedstrijd tegen een matig Anderlecht is onzin.

14 april 2023 om 07:46

Je vergeet dat er een WK tussen heeft gezeten, waar je volledig hebt kunnen herstellen en trainen. En je heb gelijk dat AZ veel blessures heeft gehad dit jaar.

14 april 2023 om 09:27

Aan mensen als premium en tinus. Ik vind AZ een goede, leuke ploeg met talent, die het naar mijn ervaring vaak prima doet in europa. Gisteren zo verliezen was echt niet nodig geweest. AZ haalde echt de ondergrens ik weet dat jullie prachtige club zo veel beter kan. Als Nederlands voetballiefhebber begrijp ik niet dat er niet werd ingegerepen. Je kon de slechte acties van Pavlidis niet op 2 handen tellen, de ego acties en wanhopige schoten en weigeren om af te passen. Odgaard kon geen potten breken. Mijnans liep meer in de weg dan in de ruimte. Kerkez raakte helemaal niks goed. Hatzidiakos grossierde in balverlies bij het opbouwe. Het wacht echt niveau rechterrijtje ED, tegen een niet eens zo sterke ploeg. Dit zag je in de rust al en als liefhebber stoor ik me dan dat Pascal Janssen lekker rustig langs de lijn staat tot de 70ste minuut en dan pas wisselt. Dezelfde elf konden de simpelste dingen niet doen, geef dan anderen de kans. Iedereen kon na 45 minuten zien dat er wat veranderde. Dat is niks ten nadele van jullie club, ik weet dat jullie juist beter zijn dan dit. Het was echt slecht.

Jammer dat AZ er niet meer van kon maken vanavond. Wat speelden ze eigenlijk slecht voor het grootste deel van de wedstrijd. Ben overgeschakeld op een gegeven moment, alle tikkies terug (willen ze die Reijnders echt zo graag bij Ajax??) en alle fouten werden me echt wat teveel. Echt totaal onnodig om zo te verliezen van dit Anderlecht. Hopelijk volgende week met heel wat meer energie en pit aan de wedstrijd beginnen.

Het is de laatste tijd eigenlijk wel een beetje hetzelfde. Elke wedstrijd ben ik weer hoopvol dat ze het dit keer wel voor elkaar krijgen om geconcentreerd en goed te spelen. Vanaf de eerste minuut de druk op de tegenstander zetten, deze tot fouten dwingen en dan vervolgens zelf zuiver in de passing zijn en op snelheid kansen creëren en doelpunten maken. En elke wedstrijd denk ik dan na een minuut of 20, het gaat weer niet gebeuren vandaag. En dan komt er ergens nog een tegendoelpunt en een bijna meelijwekkende ploeg voetballers die maar een beetje doelloos over het veld lopen. Passes die niet aankomen, spelers die elkaar niet begrijpen. Verdedigers die aan alibi-verdedigen doen en aan het einde, (punt)verlies en uiteindelijk, in een paar weken, een roemloos eindigend seizoen waarin je nog heel blij mag zijn als je plek 4 weet vast te houden (maar ik reken daar niet op, eerlijk gezegd).

En in de tussentijd is het contract met de coach verlengd, begrijpen andere supporters niet zo goed waarom zoveel AZ-fans het gehad hebben met de beste man (al heel lang, want de resultaten waren dan misschien wel aardig, maar het voetbal is dat al anderhalf jaar niet, met heel af en toe een positieve uitzondering).

Maar goed, komend weekend Fortuna uit, altijd lastig... En volgende week donderdag beginnen we weer met hetzelfde gevoel. Hoop... Totdat de wedstrijd even bezig is en we de hoop weer in de schoenen hebben zitten...

13 april 2023 om 23:02

Een plan A maar geen Z.

Overigens volledig met je eens!

13 april 2023 om 23:03

Het is al week in week uit een classic concentratiefoutje achterin van Hadzidiakos waardoor je achter komt om vervolgens voorin de grootste kansen te missen en daarna het mentaal niet meer kunnen opbrengen. Wat ben ik jaloers op een ploeg als Feyenoord dat altijd 100% geeft ook al loopt het niet lekker. Deze ploeg is klaar voor een psycholoog. Echt walgelijk slecht en vooral de manier waarop. Er zijn verdomme 1000 fans voor je naar Brussel afgereisd, hoe durf je dan zo zonder bezieling te spelen. Echt, laat ze gewoon eens een weekje ruilen met Jong AZ. Misschien dat een wedstrijd uit bij Den Bosch ze kan inspireren om hun best te doen. Dit komt niet meer goed. Jansen is de controle kwijt. Dat worden weer lekker play-offs spelen tegen een gemotiveerd Sparta.

14 april 2023 om 00:06

@alkmaar54 - Feyenoord heeft wel in meerdere opzichten een bredere ploeg. AZ kan het natuurlijk iedere ploeg lastig maken in relatieve zin, maar het heeft op bepaalde posities ook wel spelers die kwalitatief helemaal niet zo bijzonder zijn en mits er niets verkeerd gaat hooguit in het collectief kunnen spelen. Zo'n Van Brederode is zeker nog niet klaar voor het eerste van AZ. Dat kun je alleen al aan de cijfers al zien.

Niets ten nadele van AZ, maar ik denk wel dat je met zo'n ploeg niet kunt verwachten dat je in een seizoen niet een keer een dip krijgt. Helaas voor AZ is dat nu en het is zaak om daar snel uit te klauteren.

13 april 2023 om 23:03

Lahdo pas 8 minuten voor het eind inbrengen, dat was nog het meest belachelijke. Odgaard en van Brederode zaten beiden niet in de wedstrijd, die had je in de rust al moeten wisselen.

Ik weet niet wat er in het hoofd van Jansen omgaat, maar veel is het niet.

Mogen we al JansenOut eisen of is ons puntengemiddelde nog steeds hoog genoeg om niet te moeten zeuren? Wat een mafklapper zeg, het loopt voor geen meter en je wisselt pas in minuut 75(!). Dan kan je het gewoon niet. Liever vandaag dan morgen weg.

14 april 2023 om 07:11

Na de pot tegen Lazio zei 75% van het forum dat AZ wel de conference league kon winnen.. wat een vershil met nu. Ik ken het maar al te goed vanuit Utrecht. Het ene moment best of the rest, vervolgens ineens inspiratieloos voetbal alsof niemand er zin in heeft..

En dat is wedstrijd nummer 4 op rij die inspiratieloos niet wordt gewonnen. Wat een ongelofelijk wanprestatie om tegen gewoon een matig Anderlecht in fases weggespeeld te worden. Wat de ploeg vandaag heeft laten zien is gewoon weer zwaar schandalig. Laat die waardeloze spelers maar samen met de fans in die buscombi terug naar huis gaan.

14 april 2023 om 02:11

matig? AZ was mstig..... Anderlecht niet

14 april 2023 om 07:44

Anderlecht bakte er ook geen klote van. Heb je die ruimtes gezien en hun passes? Het algehele niveau van de wedstrijd was lachwekkend. Anderlecht speelde als een natte krant maar AZ was gewoon lachwekkend bezig. Schandalig slecht voetbal gezien

Je speelt goed voetbal, doet op meerdere fronten mee en krijgt vaak de complimenten voor het vertoonde, verzorgde spel. En dan geef je het zoals altijd, elk seizoen weer compleet weg. In een aantal weken lig je uit de beker, verlies je kansloos in Europa en zitten Twente en Sparta in de competitie op je hielen. Zonder al te pessimistisch te willen zijn is dit gewoon een patroon. Rest van het seizoen is gewoon klaar!

13 april 2023 om 23:01

Ja klopt dat is als Az supporter heel frustrerend.. vorig jaar waren jullie op het eind van de competitie ook hopeloos uit vorm zodat wij met geluk nog de 4de plek konden pakken en jullie play offs moesten spelen..

En dit jaar had ik mij paar weken terug al bij neer gelegd dat wij play offs moesten spelen... En sinds afgelopen weekend heb ik ook nog het gevoel dat we misschien toch nog ,4de kunnen worden.

Ik hoop voor jullie dat je de 2-0 achterstand nog kan weg werken in Alkmaar maar ben bang dat het niet gaat gebeuren, terwijl je nog heel knap Lazio hebt uitgeschakeld wat toch echt wel een stuk(je) hoger staat aangeschreven als met alle respect een Anderlecht.

14 april 2023 om 00:15

@fctwent3 - AZ begon juist behoorlijk slecht vorig seizoen en begonnen pas later een beetje(!) te draaien. Toch moet ik ook bekennen (en dat bedoel ik niet denigrerend of iets dergelijks) dat het me eigenlijk verbaasde dat AZ het zolang volhield dit seizoen. Ze hebben wat ervaring lopen, maar kwalitatief is het echt niet zo'n hele geweldige ploeg.

Nu heeft AZ wel meer kwaliteit dan FC Twente in de basiself, maar eigenlijk had ik van beide ploegen dit seizoen wel een dip verwacht. Het is voor AZ alleen zuur dat het juist in deze periode gebeurt, net nu je richting de periode gaat waarin de 'prijzen' verdeeld gaan worden.

Dat neemt overigens niet weg dat AZ zichzelf vandaag niet was en natuurlijk beter kan dan dit. Als AZ zich snel in vorm voetbalt, zie ik nog wel kansen voor de return. Anderlecht is immers ook verre van geweldig. Betreft AZ en de rest van het seizoen in de Eredivisie vind ik het moeilijk te voorspellen. Het gaat ongetwijfeld punten verspelen, maar dat gaat FC Twente ook ongetwijfeld. Beide ploegen gaan niet ineens beduidend beter presteren.

14 april 2023 om 00:11

Dat is toch ook gewoon realiteit joshua ? Az blijft gewoon een subtopper met soms een uitschieter. Jullie achterban is simpelweg te klein om serieus een topclub te worden.

14 april 2023 om 02:13

hun achterban is familie gezinnen, 50+ of door gesnoven 18 jarige. Staat los van een topclub

Pff wat doet Az zich hier tekort, wat jammer! Hoop dat hun het nog thuis weer recht kunnnen trekken maar ben er bang voor, wat een slap zooitje

‘snelweg’ daar uit België en hopen op een remontada in Alkmaar. Dat het publiek maar flink zal klapperen met die AZ klappers.

14 april 2023 om 00:20

Die klappers zijn al een jaar of 10 verdwenen. Blijft altijd een kansloze opmerking.

Seizoen lijkt ook een beetje als een nachtkaars uit te gaan voor AZ. Uit Europa, geen beker en 4de plek in competitie. Van te voren zet menigeen AZ natuurlijk op plek 4, na PSV, Ajax en Feyenoord, maar toch leek het wel een flink deel van het seizoen of ze zich in top 3 zouden nestelen.

13 april 2023 om 23:02

Dit doet AZ bijna elk jaar. Kunnen niet met druk omgaan. Winnen geregeld van grote ploegen in binnen en buitenland, waarna de verwachtingen omhoog gaan en tada: de resultaten zakken diep weg, en vaak tegen op papier tegenstanders die je gewoon moet pakken.

13 april 2023 om 23:20

Persoonlijk denk ik niet dat het om druk gaat. Kwalitatief zijn we niet goed genoeg om een heel seizoen goed te spelen. We hebben veel talenten in het team maar een nadeel daarvan is dat je de ene wedstrijd geweldig speelt en de week erna hopeloos kan verliezen.

De begroting moet omhoog, AZ moet hogere salarissen gaan bieden en dan pas kunnen we concurreren met de top. Alleen dat risico wil AZ niet nemen

14 april 2023 om 00:22

@joshue11 - Ik denk niet dat de goede talenten het probleem zijn. AZ heeft gewoon een paar spelers die leuk in het collectief zijn, maar niet zozeer een hoog niveau aantikken. Daarbij vind ik een Van Brederode ondanks z'n nog jonge leeftijd maar een heel gewoon aanvallend talent. Daar zie ik echt niets speciaals in. Zo'n jongen moet je eigenlijk verhuren, zeker als je wat te spenderen hebt.

Overigens is het natuurlijk meer dan logisch dat AZ het risico niet neemt. Dan ben je maar 1 mindere transferzomer verwijderd van flinke tekorten. AZ gaat namelijk niet zozeer lekker door het draagvlak vanuit het achterland, maar vanwege het technische beleid. Daar kun je geen financieel beleid op maken. Je hebt concrete cijfers nodig en dat laatste beetje kun je gokken door de verkoop van spelers.

AZ heeft namelijk bijna structureel transfers nodig om zwarte cijfers te schrijven. Momenteel wat minder door de verkopen van het afgelopen anderhalf jaar, maar dat hou je ook niet altijd maar vol. Het kost AZ natuurlijk ook gewoon veel om dit vol te houden. Dat moet je niet vergeten. Was dat wel makkelijk vol te houden, dan was er allang een club tussen de traditionele top 3 gekomen.

Tsja de nummer 9 van de Belgisxhe jupiler league. Dat is ff slikken. Of is Az toch niet zo goed?

13 april 2023 om 23:09

Europees is toch altijd weer anders. Kijk naar United die thuis niet kan winnen van de nummer 13 van La Liga. Echter is het duidelijk dat AZ uit vorm is en heel zwak speelde.

Verbruggen al ruim een maand geen goal meer tegen gehad (zat wel interland periode bij, maar toch). Geef hem maar de kans in Oranje. Dit is de toekomst.

13 april 2023 om 23:05

Ik heb ook al een maand geen goal tegen gehad ;-)

Ben het ermee eens dat die zeker mee mag. Een basisplaats onder de lat lijkt het me wat vroeg voor, maar een mooi talent is het zeker!

14 april 2023 om 00:03

Bijlow nog veel langer de 0 gehouden

Volgens de commentaren bij de loting zou Anderlecht opgegeten worden door AZ.
Nuja, 2-0 verlies tegen de nr. 9 uit België...
Zo zie je dat de wedstrijd nog steeds gespeeld moet worden en men nooit op voorhand hoog van de toren moet blazen.

13 april 2023 om 23:04

Tja die 9de plaats is denk ik ook niet helemaal representatief.

Anderzijds is op basis van deze wedstrijd, de 4de plaats ook niet representatief voor AZ

13 april 2023 om 23:07

Het ging me vooral over de commentaren op voorhand... Dit Anderlecht is echt geen topclub meer in België en staat daar op een 'terechte' 9de plaats, lange tijd stond het ook nog wat lager... dus met de schaarse middelen die ze hebben, hebben ze de zege geboekt tegen een AZ waarvan menig AZ-supporter zei dat Anderlecht geen schijn van kans had...

13 april 2023 om 23:58

Voila dit vind ik hilarisch, op voorhand werd anderlecht al bij het vuil gezet door vele en dan verlies je. Dat heb je met op voorhand al te roepen dat het binnen is. En minachtend doen tegenover belgie altijd een dingetje hier op VZ

13 april 2023 om 23:12

Zelfs dit dramatische mentale labiele AZ had hier niet hoeven te verliezen. De constante stroom van foutieve inspeelpasses vanuit het centrum door Anderlecht zijn niet op 1 hand te tellen. Ik ben geschrokken hoe hard het niveau van Anderlecht achteruit is gehold. Dat Anderlecht hier heeft gewonnen is meer de verdienste van AZ dan van Anderlecht zelf.

13 april 2023 om 23:17

Misschien dat het daar al misloopt, jullie focussen meer op de fouten van de tegenstander dan op de eigen fouten... de Belgische liga lijkt zo dramatisch van niveau als ik dat zo lees hier en dan nog zelfs verliezen zonder te scoren... Ik dacht een mooi voetballende nr 4 uit Nl te zien, maar als dat het niveau daar is... zouden in België ook slechts 9de staan denk ik...

13 april 2023 om 23:27

Ik vind Union een hele goede ploeg. Ook Gent, Genk en Antwerp spelen gewoon goed verzorgd voetbal en daarvan verliezen zou geen schande zijn voor een ploeg als AZ. Anderlecht is niet heel België he?

14 april 2023 om 00:14

Belgie heeft nog 3 ploegen en alle 3 de ploegen zijn nog niet kansloos voor de halve finales. Ontzettend knap van de Belgen. Na vanavond verwacht ik dat 'brussel' 2 afgevaardigden heeft voor een Europese halve finale en van Gent word het iets moeilijker volgende week

14 april 2023 om 00:35

Felipe1977 - Kijkend naar jouw reacties, probeer je meer je gram te halen dan dat je objectief wilt zijn. Nu heb ik de reacties over het Belgische voetbal niet gelezen, maar je doet alsof iedereen het Belgische voetbal naar beneden wil halen.

Puur kijkend naar de ranglijst zou het ook nogal triest zijn als de nummer 4 van de ene verliest van de nummer 9 van de andere, maar het behoeft allemaal nogal wat nuance. Zo is de begroting van Anderlecht nog altijd 45 miljoen euro, terwijl AZ het moet doen met 32 miljoen euro. Ook schijnt Anderlecht nog steeds bij de top 3 van Belgie te horen qua salarishuis (en volgens journalisten is het zelfs mogelijk dat ze qua salarissen een duurdere ploeg hebben dan Club Brugge).

Als je dus een punt wilt maken, schets dan wel even een completer plaatje. Daarnaast vind ik het altijd wat triest om op die manier de discussie aan te gaan (dat geldt voor beide kanten). Wat we zagen, waren twee ploegen die beiden verre van goed speelden. AZ haalde een 4, Anderlecht hooguit een 5 tot 5,5. Hoe verandert zoiets in een discussie over competities?! Het was gewoon een baggerwedstrijd.

14 april 2023 om 03:19

Bayer is in huidige vorm net achter Bayern in eigen land, zal veel moeilijker zijn dan West Ham, die compleet gedomineerd werd en met 2+ had moeten verliezen

14 april 2023 om 09:12

Het is een algemene tendens hier dat men vaak minachtend doet over de Belgische clubs. Meer moet je er niet achter zoeken. 😉

14 april 2023 om 08:14

@Felipe: en toch zet AZ dit recht in de terugwedstrijd, Mark my Words! Dit Anderlecht is echt niet veel soeps.

14 april 2023 om 09:09

Lol.. daar gaan we weer. Als dit Anderlecht niet veel soeps is, waarom komt een zwak AZ dan maar aan 2 ballen binnen het kader? Ook Anderlecht kan beter dan het heeft laten zien...

Dramatisch AZ. Ze hadden hier kunnen winnen als de helft van het team niet bezig was met hun veldprestaties te vergelijken met 8e klasse amateurs (en daar nog van te verliezen).

En wat Jansen aan het doen is snap ik nog steeds niet.

dat anderlecht niet mee doet om de prijzen in eigen land kan ik begrijpen, maar de comentatoren en analisten vergeten wel even erbij te vermelden dat anderlecht in betere doen is de laatste tijd terwijl az juist zwaar bagger is.

Haha die frustraties van AZ fans zijn wel grappig om te lezen zeker als ze zo denigrerend doen over die andere competities die volgens hun nog slechter is.

13 april 2023 om 23:28

Lekker man, genieten van frustraties van andere mensen. Je kan je naam van Ryanzac ook veranderen in Prozac. Dan heb je wat minder de behoefte om negatieve energie op te zoeken.

14 april 2023 om 07:32

Ryanzac kan aan mij liggen hoor, maar ik heb geen AZ supporter gezien die op voorhand zei makkelijk te winnen v Anderlecht, zeker niet gezien de huidige vorm v hun club.

14 april 2023 om 09:11

Ze lezen wat ze willen lezen. Zijn vooral Belgische gebruikers die je tot voor deze pot nog nooit op het forum hebt gezien, die nu even hun gram willen halen.

15 april 2023 om 14:07

Werd nochtans veel geschreven op de livecomments vd wedstrijd...

Dit zegt eigenlijk alles over hoe onze competitie ervoor staat. Het algehele niveau gaat gewoon weer naar beneden. Hebben het afgelopen seizoenen leuk gedaan, maar Portugal gaat zometeen weer afstand nemen.

13 april 2023 om 23:18

Mwoa, deze zeperd is redelijk one-off. 1 complete off day van az luidt niet het einde in van de coefficientenpolonaise.

13 april 2023 om 23:39

Zeg je dat nou echt in een week dat Nederland weer uitloopt op Portugal?

Kan alleen maar blij zijn met dit resultaat. Over het geleverde spel blijf ik nog steeds op mijn honger zitten. Hetzij dat we teveel gewoon zijn van vroeger. AZ teleurstellend, ik blijf voorzichtig met deze uitslag. Dat de beste moge winnen in Alkmaar

14 april 2023 om 08:06

Gefeliciteerd met de overwinning! Verwacht in Alkmaar ook niet veel van deze ploeg. Spelen daar ook al weken als een natte krant.

Waar zijn de mensen die niet snapten dan Jansen niet populair is onder AZ supporters? Man man man, wat gooien wij het seizoen in een paar weken tijd te grabbel zeg.

Wat een ontzettend trieste bedoeling was dit van AZ. Zó weinig creativiteit, ontzettend slordig en voorin echt te slecht voor woorden. Enig ieniemienie lichtpuntje was dat Karlsson een sprankje creativiteit bracht maar meer was het niet.. ontzettend slecht máár in het AFAS stadion kan het altijd nog rechtgezet worden, AZ heeft wel vaker gestunt in Europa!

Een goed AZ wint volgende week gewoon 4-0.

Oei, dit was wel écht heel zwak van AZ. Dat Anderlecht loopt niet bepaald over aan kwaliteit, maar je merkt dan toch dat het AZ aan vertrouwen ontbreekt sinds een aantal weken. Die moeten oppassen dat ze in de competitie ook niet helemaal afglijden.
Daarnaast kan het thuis ook zomaar 2-0 staan bij rust. Zeker als Karlson weer mee doet, weet je het nationale maar nooit. Van dit Anderlecht moet je eigenlijk gewoon vrij eenvoudig winnen.

Zo jammer, az de laatste tijd al niet in beste doen. Hoop dat ze het thuis kunnen rechtzettenn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren