Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AC Milan en Reijnders bekeren moeiteloos verder dankzij dubbelslag Jovic

Laatste update:

AC Milan heeft dinsdagavond een eenvoudige zege geboekt op Cagliari: 4-1. In de achtste finale van de Coppa Italia waren doelpunten van spits Luka Jovic (2x), jongeling Chaka Traorè en invaller Rafael Leão voldoende voor de overwinning. Oranje-international Tijjani Reijnders deed 80 minuten mee bij de thuisploeg, die vlak voor tijd nog een treffer van Cagliari-aanvaller Paulo Azzi moest incasseren.

Bij Milan stond Reijnders dus in de basis. Trainer Stefano Pioli koos ervoor om een aantal andere sterkhouders rust te geven. Zodoende zaten onder meer Mike Maignan, Alessandro Florenzi, Simon Kjaer, Ruben Loftus-Cheek, Christian Pulisic, Olivier Giroud en Leão op de bank.

Cagliari-trainer Claudio Ranieri had een basisplaats in petto voor voormalig AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos. Oud-PSV’er Gastón Pereiro moest genoegen nemen met een plek op de bank naast Gaetano Oristanio. Laatstgenoemde speelde vorig seizoen nog op huurbasis voor FC Volendam.

Milan toonde in eigen huis de intentie dat het vroeg klaar wilde zijn met Cagliari. Théo Hernandez nam daarbij een belangrijke rol op zich. Na 29 minuten lepelde de Franse sterspeler een lange bal op Jovic, die Cagliari-doelman Boris Radunovic van dichtbij verschalkte: 1-0.

Hernandez was ook de aangever bij het tweede doelpunt van de Milanezen, dat wederom op naam kwam van Jovic. Vlak voor rust ontsnapte de linkspoot aan de linkerkant van het veld. Na een uitstekende rush wist hij Jovic te bereiken, die de bal ietwat gelukkig langs Radunovic wist te glijden: 2-0.

In het tweede bedrijf gooide Traorè de wedstrijd al vroeg in het slot. De negentienjarige buitenspeler kreeg de bal plotseling voor zijn voeten, waarna hij vanuit de draai de derde treffer van de avond noteerde: 3-0. Vervolgens nam het elftal van Pioli wat gas terug, waardoor Azzi nog een eretreffer kon maken: 3-1. De ingevallen Leão zorgde in blessuretijd voor het slotakkoord met een fraai geplaatst schot in de verre hoek: 4-1.

In de kwartfinale van de Coppa Italia gaat Milan spelen tegen de winnaar van de achtste finale tussen Atalanta en Sassuolo. Dat duel, dat wordt gespeeld in Bergamo, staat woensdagavond om 18:00 uur op het programma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was vooraf al bekend dat Milan met een grootdeels B/C elftal zou spelen, maar dat zelfs Maignan niet zou spelen, maar 3e keeper Mirante baarde me wel zorgen. Een jonge defensie met Simic en Jimenez voor z’n neus zonder wereldkeeper is toch spannend maar na een spannende eerste 10 minuten makkelijk gewonnen. 3 beste spelers vandaag op het veld; Theo,Jovic en Reijnders; vooral fenomenaal Theo. Niet alleen 2 wereldassist ook opstoomde en sterk in duel. Wat een speler blijft dat ook.Jovic met z’n 5e goal in afgelopen 6 wedstrijden waarvan maar liefs 5 als invaller dus geweldig rendement. De Serviër komt invorm, is koelbloedig voor de goal en moet gewoon beloond worden met nog een basisplaats. Reijnders was (net als Theo) echt overal op het veld en toonde gewoon nul komma nul moeheid, was echt de motor.Daarbij was Jimenez(linksback) ook sterk aanvallend en ook razendsnel, als hij net fysiek kan worden als Theo kan hij best de opvolger worden van Theo, dus Jimenez gewoon overnemen van Real (notabene waar Theo ook vandaan komt). Zou 5 mil moeten kosten dus zulke gokjes moet je altijd proberen. Dus echt een lekker wedstrijdje geweest ondanks ik er niet gerust op was in het begin. Veel jeugd dat zich echt begint te ontwikkelen. Hopelijk blijft Pioli kansen geven

2 januari 2024 om 23:19

Snap wel waarom ze Reijnders ''power reijnders'' noemen (tenminste, dat zag ik enkele keren langs komen). Wat een motor heeft die jongen. De ideale partner naast Frenkie op het middenveld van Oranje.

2 januari 2024 om 23:19

Wist niet dat jovic bij Milan speelde ?? Sinds wanneer ? Staat ook niet op Wikipedia?

2 januari 2024 om 23:23

Als er iets niet up to date rondom voetballers is dat Wikipedia wel lol, zeker als ze ff out the picture zijn geweest zoals Jovic. Altijd transfermarkt raad plegen rondom voetbal stats 😉

3 januari 2024 om 00:05

Whoscored is ook erg bruikbaar

2 januari 2024 om 23:45

Enigszins offtopic, maar wat vind je van de aanstaande komst van Terracciano naar jullie? Schijnt een talentje te zijn in het Bentegodi!

3 januari 2024 om 00:17

Opzich prima, italiaantje en pas 20, speelt alles bij Hellas en prima back up voor Theo, maar hoop vooral op een extra middenvelder die er meteen staat. We hebben nu alleen Reijnders,RLC en Bennacer voor 3 plekken.. Adli is 50/50,Krunic gaat weg en voldeed ook niet. Maar gok dat een middenvelder die er meteen staat, en in de winterstop niet in zit..

2 januari 2024 om 23:59

Jimenez speelde dan wel linksback maar is een rechtsback. De opvolger van Theo lijkt me dus niet. Vijf miljoen is een prima koopoptie maar daar koop je maar 50% van zijn rechten mee natuurlijk.

3 januari 2024 om 00:19

Das waar ook. Jimenez en Theo op flanken met daarvoor Pulisic en Leao is wel lekker veel snelheid (behalve Pulisic dan, die is niet super snel)

Die keeper van cagliari heeft zeker geld ingezet op zichzelf. Wat een blunders, overigens een leuk team aan het worden Ac. Hopelijk weten ze leao te behouden.

3 januari 2024 om 00:21

Komt wel goed heeft net z’n contract verlengd en heeft clausule van 175 miljoen, lol. Als iemand dat bied, wil ik hem best brengen, ondanks het een unieke speler is. Een van de weinige die zo snel is en makkelijk z’n mannetjes passeert. Al moeten ze gewoon elke bod van 110 mil of hoger serieus gaan overwegen. Is zo veel geld

Wat was Alex Jimenez goed zeg voor een debuutwedstrijd op 18. Ik hoop dat hij in het restant van het seizoen meer kansen krijgt en ze ook grijpt. Alex en Fortea zijn 2 rechtsbacks van Madrid waar ik het wel in zie zitten. Hopelijk kan 1 van hen genoeg groeien om een optie voor het eerste te worden.

Wow, Jovic. Leeft die ook nog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren