Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hatzidiakos verlaat AZ na 12 jaar en onthult nieuwe club: ‘Een mooie uitdaging’

Laatste update:

Pantelis Hatzidiakos ruilt AZ in voor Cagliari. Dat bevestigde de 26-jarige verdediger donderdagavond na afloop van het duel met SK Brann (3-3, AZ won na penalty's) in de play-offs van de Conference League. Vorige week, na afloop van het heenduel, leek de Griek al te hinten op een aanstaand vertrek. Nu bevestigt hij dat dus ook zelf. Hatzidiakos tekent in Italië tot medio 2027.

"Dit is inderdaad mijn afscheid bij de club", aldus Hatzidiakos desgevraagd voor de camera van ESPN. "Ik heb dertien ontzettend mooie jaren gehad bij de club. Ik kwam als jeugdspeler, en mijn droom was om in AZ 1 te spelen. In een vol stadion, en Europees voetbal. Dat heb ik gedaan, en daar ben ik ontzettend trots op. Ik ben iedereen dankbaar binnen te club. Een mooier afscheid dan dit kon ik zelf niet wensen."

Vervolgens krijgt de verdediger de vraag waar hij zijn carrière gaat vervolgen. "Ik ga naar Cagliari. Iedereen wist het, maar nu komt het ook uit mijn mond. Ik ben vanaf morgen speler van Cagliari. Ik vlieg van hier meteen door. Alles is rond. Voor vier jaar. Vier mooie jaren bij Cagliari, Sardinië. Mooie club, veel om voor te spelen, dus een mooie uitdaging voor mij."

De transfer van de Grieks international zat er al even aan te komen. Twee weken geleden maakte Gianluca Di Marzio er al melding van op Twitter. De transfermarktexpert voegde daaraan toe dat het vertrek van de Griekse centrumverdediger AZ minstens 2 miljoen euro oplevert. Dat bedrag kan middels bonussen nog oplopen tot 2,5 miljoen euro. Hatzidiakos, die nog tot medio 2024 vastlag in Alkmaar, kwam tot 212 wedstrijden voor AZ. Daarin scoorde hij bovendien zes keer en gaf hij negen assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je hebt met Penetra, Dekker en Goes wel twee talentvolle centrale verdedigers die meer potentie hebben dan Panta. Alleen lever je wel wat AZ ervaring in, want Panta heeft 212 wedstrijden in totaliteit gespeeld voor AZ 1. Indi is dan vrijwel de enige routinier in de verdediging (ook al heeft Yuki ook wel wat vlieguren opzitten).

Jongen van de club die meer hoon over zich heen kreeg dan ik nodig vond. Altijd op en top prof geweest en deze stap tot gevolg Het gaat hem goed. Enorm benieuwd naar de toekomst met Bazoer, Penetra, Goes en Dekker. Hopelijk is Indi leuk voor de kleedkamer en passen we die niet meer in

bedankt voor de loyaliteit en de vele jaren. toch ben ik wel ietwat opgelucht. eerlijk is eerlijk, hij was toch een bron van onrust en ketsers achterin. Hele leuke stand in maar meer ook niet voor een club als AZ. Hopelijk verrast hij in Italie en gaat hij veel plezier beleven aan zijn avontuur.

Houde ze dit seizoen nog wel spelers over ?

Financieel gaat het goed met AZ, maar er vertrekken wel veel spelers.

1 september 2023 om 07:55

Was de afgelopen jaren ook en toch weten ze vaak weer een leuk elftal op de been te zetten met verzorgd voetbal.

1 september 2023 om 08:10

Ik kan mij niet herinneren dat het zo extreem is als dit jaar. Heb ik het goed geteld dat mogelijk 6 basisspelers vertrekken waaronder de gehele voorhoede ?

1 september 2023 om 08:49

Tot nu toe 5 spelers denk ik dan met Reijnders, Kerkez, Karlsson, Beukema en Pantelis. Odgaard staat ook nog op de nominatie.
Jeugdteam natuurlijk wel CL gewonnen en die hadden met Kwakman, Schouten, Goes, Addai en Kees Smit echt nog wel leuke spelers om door te voeren.

Zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, maar mocht pas na de play offs weg, wat ik op zich begrijp.

Het is hem van harte gegund en ik hoop dat hij veel succes heeft in Italië, maar ik ben er niet rouwig om. Toen hij net bij het eerste elftal kwam, was hij een bron van onrust, maakte veel fouten en was niet goed genoeg. Toen heeft hij een (te korte) periode gehad dat hij wel goed was, maar toen kwam de blessure en daarna is hij nooit meer terug gekomen op dat niveau.

Altijd onrust, altijd wel een paar foutjes, vaak met grote gevolgen (gisteren ook weer).

Bedankt Hatzi, veel geluk!!!

Hatzi, een jongen van de club. Altijd loyaal geweest, ook in tijden dat het wat minder met hem ging. Een fantastische gozer. Het is hem van harte gegund, lekker in Italië wonen, genieten van het mooie weer en het leven daar. Volledig verdiend deze transfer. Hopelijk zijn Dekker en Goes snel weer helemaal fit. Samen met Penetra die een goede indruk maakt en BMI die bijna fit is hebben we dan een prima centrum. Bazoer maakte gisteren weer een uiterst zwakke indruk, staat ook noodgedwongen centraal achterin maar dat is tot op heden geen succes.

Blij voor hem, echt een hele aardige gast en hij speelt al zo lang voor de club. Dit is wel het beste voor beide partijen, gisteren bleek weer hoe vreselijk kwetsbaar hij is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren