Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Destijds hadden we negen fanclubs in de VS, nu hebben we er honderd’

Laatste update:

Bayern München reist in het kader van de International Champions Cup naar de Verenigde Staten. De voorbereiding in Amerika is uitermate belangrijk voor de club, vooral vanwege de commerciële belangen. De spelers die actief waren op het EK gaan niet mee, zo geeft Karl-Heinz Rummenigge te kennen aan TZ.

/

“De EK-spelers zijn mentaal gebroken”, aldus Rummenigge. Thomas Müller, Manuel Neuer en consorten kunnen dus genieten van een verlengde vakantie. De reden van de reis naar Amerika is wel duidelijk. “Twee jaar geleden hadden we negen fanclubs in de Verenigde Staten, nu hebben we er honderd. We zijn op de goede weg, de Verenigde Staten hebben voor ons de komende jaren veel betekenis.”

Hoewel Bayern München dus zonder internationals afreist naar de Verenigde Staten, vinden kaarten voor de oefenduels gretig aftrek bij de Amerikaanse fans. “Dat de internationals er niet bij zijn is voor de fans minder belangrijk. Het is belangrijk dat dit soort wedstrijden plaatsvinden in Amerika, de mensen daar vinden het mooi", aldus Rummenigge.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het gaat er bij mij niet in dat je een club support aan de andere kant van de wereld waar je geen banden mee hebt. Ik snap dat veel staten in Amerika geen professionele voetbalclub hebben maar ik support liever een club waar ik naar toe kan rijden Max 2 uur dan een club dat ik nog nooit in het echt heb gezien en soms de taal er niet eens van spreek. Maar blijkbaar ben ik de enige die zoiets niet begrijpt.

25 juli 2016 om 16:01

Blijkbaar ben jij de enige die zoiets niet begrijpt. Als een club mooi vind qua voetbalstijl, cultuur, kleur of wat dan ook, en hij daarom de club een warm hart toe draagt dan kan dat toch gewoon. Dat maakt het voetbal juist zo mooi, een club met supporters in elke hoek van de wereld.

25 juli 2016 om 16:01

Als iemand een club mooi vind****

25 juli 2016 om 16:14

Zelf heb ik ook een seizoenskaart bij Crystal Palace in Londen waar ik hooguit 1 keer in de maand bij kan zijn. Zelf woon ik in Amsterdam. De rest van de kaarten geef ik aan vrienden of familie of terug aan de club. Persoonlijk vind ik dat helemaal niet vreemd maar de afstand is wel een issue.

Dat Amerikanen Bayern te gek kunnen vinden begrijp ik wel. Ze staan voor attractief voetbal en ook de sfeer om de club heen staat voor gemoedelijkheid zoals de Bierfeesten in Muchen. Persoonlijk vind ik Bayern een heel toegankelijke club met een vriendelijk karakter en een rijke history. Ik denk dat veel Amerikanen daar toch voor vallen. Als je kijkt naar het niveau dat zich er op de Amerikaanse velden afspeelt begrijp ik dat je zoekt naar een alternatief dat wel kwaliteit levert. Ook al is dat aan de andere kant van de wereld.

Daarnaast is voetbal ontzettend geglobaliseerd. Als er in Amerika een werelddoelpunt wordt gescoord staat het en minuut later op internet en daarmee is het toegankelijker geworden voor mensen met een smartphone. Het voetbal is nu via 100 verschillende manieren te volgen en zo heb je ondanks dat je aan de andere kant van de wereld zit toch het idee dat je er dicht op zit. En dat zie je nu aan het feit dat de Amerikanen van 9 naar 100 fanclubs zijn gegaan.

25 juli 2016 om 16:01

Onzin eerste klasse dit.... Zat mensen die fan zijn van basketbalteams in de VS of honkbalteams omdat ze de sport geweldig vinden en daar zitten net de topteams, ik vind Barcelona en Madrid ook top en Bayern maar ik kan de taal niet en het is met de auto langer dan New york vliegen dus je snapt niet dat ik dan daar een band mee hebt?

25 juli 2016 om 16:01

Is dat dan ook bij je favo band? Hoeveel mensen zijn er niet fan van Michael Jackson, maar hebben hem nooit in het echt gezien? Maar de muziek deze mensen aanspreekt!

Zo kan een voetbal team je ook aanspreken! Zo had Ajax midden jaren 70 wereldwijd erg veel fans en waren er destijds heel veel mensen verkocht aan Oranje, door de speelstijl!

25 juli 2016 om 16:08

Dat slaat best nergens op Powntarzan.

Er zijn bijv in NL om maar een vb te noemen ook heus wel fans van bijvoorbeeld LA lakers (basketball).
Hoezo zou dat er niet ingaan?
beetje vreemde opmerking.

Enfin: het voetbal groeit idd enorm daar in the states, maar alsnog had ik verwacht dat ze stukken verder zouden zijn.
Maar leuk te horen dat de sport daar tot nu toe alsmaar blijft groeien en daar komt volgensmij voorlopig geen einde aan.

Lol..ik plaatst mijn comment en merk dat Fron10 mij voor was met het Bball voorbeeld haha.

25 juli 2016 om 16:11

Hoezo? Ik haal ieder jaar een shirtje van AS Roma, en vind ze geweldig. Mede door Totti, maar heb verder niks met Italië en spreek ook de taal niet. Tuurlijk ben ik vooral fan van mijn club hier in Nederland. Maar zijn zat mensen hier die ook Barca, Real, Man U en dat soort teams geweldig vinden.

Zo vinden zat mensen hier de NBA en American Football geweldig en die hebbenhier geenteam om te supporten.

Maar voor die clubs is het wel belangrijk een band te houden met die mensen. clubs Als Real, Barca, Bayern en Man U verdienen goud geld aan verkoop van spullen in Aziië en Amerika. Net als dat je hier massaal mensen met NY Yankees petjes ziet lopen

(blijkt dat er meer dit idee hadden haha)

25 juli 2016 om 16:34

Er is een verschil tussen fan zijn van iets en je lust en je leven in een club stoppen. Dingen die mensen hierboven schrijven is iets anders. En vergelijk muziek alsjeblieft niet met sport. Ik heb het er over dat er mensen in Amerika of Azië fanatiek een club supporten en die groep bedoelde ik. Niet mensen die 1x per jaar naar Barcelona gaan omdat ze mooi voetbal spelen of traditioneel elke vakantie een shirtje kopen. Ik heb het over de mensen die alles geven voor een club en die duizenden kilometers verderop zitten. Maar blijkbaar zoals ik al eerder zei begrijp ik het niet.

Ik vind het moeilijk om te geloven dat je in 2 jaar van 9 fanclubs naar 100 gaat,dat is wel erg veel waar voetbal nog steeds niet als vol wordt aangezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren