Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dest waakt voor terugkeer bij Barça: ‘Hij is daar nog, dus ik ga nu niet terug’

Laatste update:

Sergiño Dest is dit seizoen een van de sterkhouders bij PSV, maar de vleugelverdediger staat nog altijd onder contract bij FC Barcelona. De Eindhovenaren hebben weliswaar een koopoptie in het huurcontract bedongen, de kans bestaat dat Dest na dit seizoen terugkeert in Catalonië. De Amerikaan hoopt niet op een langer dienstverblijf bij Barcelona zolang Xavi daar trainer is, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Dest koos afgelopen zomer voor een verhuurperiode bij PSV. 23-jarige rechtspoot komt al enige tijd niet meer in de plannen voor in Barcelona en wordt voor de tweede keer verhuurd door de Spaanse topclub.

In het seizoen 2022/2023 speelde Dest voor AC Milan. Het avontuur in de Serie A werd absoluut geen succes: in een hele jaargang kwam hij tot slechts veertien optredens, waarvan vier als basisspeler.

Na zijn mislukte avontuur bij Milan kon Dest zich afgelopen zomer wederom gaan opwarmen voor een uitleenbeurt. Zijn voormalig werkgever Ajax informeerde naar hem, maar uiteindelijk koos de 32-voudig international van Amerika voor PSV.

De koploper in de Eredivisie heeft een koopoptie op Dest en er is een reële kans dat de vleugelverdediger na dit seizoen ook in het Philips Stadion onder contract staat. "Ik denk dat zowel Barcelona, PSV als ik daarover iets te zeggen heeft", vertelt Dest tegenover VI. "En op dit moment is het te vroeg om het daarover te hebben. Dat kan aan het eind van het seizoen worden besproken."

Volgens de rechtsback, die dit seizoen veelal als linksachter speelt, kan het dus nog alle kanten op. "Misschien blijf ik, misschien ga ik. Malik (Tillman, red.) zit met PSV en Bayern München in een zelfde soort situatie, maar gelukkig hoeven we daar nu nog niet uit te komen."

Een terugkeer bij Barcelona behoort dus tot de mogelijkheden, maar dan moet er wel wat veranderen in het Camp Nou. "Xavi zit er nu nog. Dus op dit moment nee, dat wordt te lastig. Eerst kampioen worden met PSV, dan zien we wel wat er daarna gebeurt", besluit Dest.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dest z'n niveau is top eredivisie. Wellicht dat hij het bij subtop Europa nog leuk kan doen. Maar meer niet. Geen speler voor barca. Lekker bij psv blijven. Daar kun je spelen en wordt je gewaardeerd.

17 januari 2024 om 12:14

Muah, mischien is het wel gewoon de positie. Bij ons begon hij fantastisch op linksback, daarna snel minder op rechts. Vertrok naar Barcelona en heeft daar op rechtsback geen pepernoot geraakt. Nu bij Psv op links weer geweldig. Ik denk dat hij een stap naar een topclub wel aankan, alleen dan wel op linksback. Heeft op die positie veel meer variatie in zijn spel.

17 januari 2024 om 12:43

Dest was bij Ajax al overrated dat is hij bij pSV ook. Aanvallend kan hij wel wat maar verdedigend is het helemaal niets.

17 januari 2024 om 13:02

Scheelt dat je in de ED bij een club als PSV ook maar in een handjevol wedstrijden echt moet verdedigen. In Europa wel wat meer, maar ook daar houdt hij zich vrij aardig staande dit seizoen.

17 januari 2024 om 12:16

En toch heeft hij me ontzettend verrast, want bij Ajax heeft ie misschien 5, 6 wedstrijden indruk gemaakt. Ik en met mij vele Ajacieden waren met stomheid geslagen toen Barcelona zoveel geld wilde overmaken voor hem. Nu haalt ie continu een hoog niveau in weliswaar een dominante ploeg, maar AC Milan en Barcelona hebben ook in 80 procent van hun duels gewoon aanvallend overwicht. Een gelukstreffer voor PSV maar ook ontzettend te danken aan Bosz.

17 januari 2024 om 14:50

Hij speelt bij PSV zoals hij bij Ajax speelde. Echter speelt dit PSV aanvallender, waardoor een Dest nog meer aan de bal komt en meer zijn ding kan doen. Dat doet hij ook goed, maar het zijn wel omstandigheden die op een niveau hoger nergens voorkomen voor een linksback. Ja, als je Jordi Alba of zo bent, maar zo goed is Dest bij lange na niet.

Je kunt het ook omdraaien. Het is ook een gelukstreffer voor Dest, want die gleed steeds verder af. Het is alleen jammer en verraderlijk voor hem dat hij er weer te veel in lijkt te geloven. Daardoor kan hij zomaar weer de verkeerde keuzes gaan maken. Dan zit je zo weer twee seizoenen op de bank als het allemaal een beetje tegenzit.

Dest is leuk aan de bal, maar hij brengt aanvallend en verdedigend te weinig voor een relevante club in een top competitie. Binnen dit PSV zorgen andere jongens wel voor het rendement en kan Dest lekker zijn ding doen, maar geen enkele relevante club in een top competitie speelt zoals PSV speelt. Daar kom je daar ook niet mee weg. Wat dan overblijft is een back die enkel aardig is in de combinatie, maar die verdedigend kwetsbaar is en in aanvallend opzicht weinig voorstelt (op een hoger niveau). Dat zagen we ook bij Barcelona en Milan.

17 januari 2024 om 15:36

Zeker maar dan moet PSV komend jaar wel 3,9 miljoen euro aan salaris aan hem gaan betalen. Nu betaald Barcelona de helft en PSV de andere helft.

Hoop echt dat hij blijft, heerlijke back. Maar eerst die titel binnenslepen, zien we daarna wel weer verder.

17 januari 2024 om 11:57

Ik ben toch wel benieuwd hoe hij zich houdt als PSV volgend seizoen als geheel minder zou draaien. Begrijp me niet verkeerd, hij levert uitstekend maar ik blijf bij hem het gevoel houden dat hij veel profijt heeft van hoe monsterlijk goed dit elftal draait. Bij Ajax deed hij het seizoen na die halve finale CL ook uitstekend mee, en was het verval vervolgens best groot. Verdedigend blijft hij kwetsbaar, en in een machine als dit PSV komt dat natuurlijk niet aan het licht. Desondanks moet ik zeggen dat hij me verrast heeft.

17 januari 2024 om 15:04

Het hangt ook wel samen. PSV draait mede zo goed door de drive van Dest. Hij is zovaak een extra man in de aanval. Daarnaast past het ook perfect met de juist stabiele, verdedigend ingestelde back aan de andere kant met Teze. Hij heeft een geweldige voorzet zijn we inmiddels achter, maar dat is bijna altijd vanuit behoorlijk teruggetrokken positie, haalt zelden de achterlijn. Doordat PSV goed draait kan Dest spelen zoals hij speelt, maar tegelijkertijd speelt PSV zo goed, omdat Dest in zijn kracht wordt gezet. Sowieso zet Bosz iedereen in zijn kracht, dat is echt een kwaliteit die jaren gemist heeft. Zo'n Teze moest 'de Dest' gaan uithangen en acties maken aan de zijlijn de afgelopen jaren. Idioot was dat.
Overigens, misschien ligt het ook aan het feit dat hij relatief hoog staat hoor, maar verdedigend is Dest me ook echt niet tegengevallen over het algemeen. Ben wel echt benieuwd waar zijn top ligt, vind ik erg lastig inschatten.

18 januari 2024 om 18:16

@ Diego_forlan

Als een elftal goed draait speelt elke speler net wat beter dan wanneer het niet draait he dat is weer zo een dood doener, Ajax wilde hem ook graag terug maar werden niet concreet en nu zit ie bij Psv en doet hij het fantastisch al vanaf zijn eerste minuten en hij verzaakt niet en lopen ze zich daar dan af te vragen of hij ook minder zou kunnen spelen en is ie ineens maar een matige speler maar matige spelers worden door FC Barcelona niet gekocht voor 25 miljoen echter heeft hij daar meer concurentie dan in de eredivisie das toch logisch dat hij dan daar ook niet zo makkelijk zijn draai vond als hier?

Proef gewoon enige afgunst bij de ajax supporter die hem denk ik liever bun hun club hadden gezien ipv de absolute middelmaat van niveau Rkc

17 januari 2024 om 15:36

Tja als je wilt betalen, wil hij vast wel blijven. Maar Barcelona gaat komend seizoen echt niet nogmaals de helft van zijn salaris ophoesten.

Volgens mij heeft Dest aan het begin van het seizoen al eens uitgesproken het bij één seizoen te willen houden bij PSV. PSV kennende zal er wel een creatieve constructie ingebouwd zijn waardoor we hem, ondanks de koopoptie, niet kunnen behouden.

17 januari 2024 om 11:51

Het is een koopoptie. Als je er met Dest persoonlijk niet uitkomt dan komt hij niet. Daar is niets ingewikkelds aan.

17 januari 2024 om 13:04

Denk dat Mattias eerder refereert aan de constructie met Tillman en Bayern, dat die koopoptie afgekocht kan worden. Maar als Barça hem per se wil behouden, bieden ze hem een nieuw contract aan en dat salaris zal sowieso beter zijn dan wat PSV kan bieden (volgens mij verdient hij nu ook al meer dan het plafond van Psv).

17 januari 2024 om 11:58

Ik zou er als PSV zijnde niet heel rouwig om zijn. Hij doet het uitstekend maar is absoluut niet onvervangbaar.

17 januari 2024 om 13:23

Hoeveel betere backs heeft PSV in de afgelopen jaren gehad? Word heel gemakzuchtig gedaan over Dest zijn inbreng denk ik persoonlijk. Is ook een stuk flair en ervaring wat hij met zich meebrengt.

17 januari 2024 om 13:59

Het zijn vooral Ajacieden die lopen te haten op dest zijn spel.Dest is nog harstikke jong en is gewoon veel ste vroeg naar het buitenland vertrokken maar je ziet direct dat hij een bijzondere speler is en zeker nog een niveau hoger aankan als psv maar hoop dat hij blijft.

17 januari 2024 om 14:23

Mwah ik denk dat de huidige speelstijl van PSV een hoop van de tekortkomingen vam Dest verbloemt op het moment. Aanvallend is het een geweldige speler natuurlijk maar verdedigend heeft hij echt nog wel zijn tekortkomingen. In dat opzicht vind ik hem nou niet per se veel beter dan zijn tijd bij Ajax. Maar hij waant zich nu ook een beetje in een speeltuin met de speelwijze en spelopvatting van PSV, en hij heeft met uitblinkers Schouten en Boscagli gewoon twee verdedigende krachten achter en naast hem die veel voor hem oplossen. Ik denk dat als je Sosa in dit team zou zetten dat die met zijn fluwelen linker op het hoofd van Luuk ook snel in het rijtje topaankopen zou worden geschaard.

Neemt niet dat ik het leuk vind voor Dest dat het nu lekker draait voor hem hoor. Is voor Eredivisie begrippen ook gewoon een prima back maar ik denk dat hij voor een veel hoger niveau wel tekort komt.

17 januari 2024 om 15:34

@Ryan het feit dat jij het 'haten' noemt zegt genoeg over jou en je denkwijze. Maar blijkbaar mag je als Ajacied een speler van een andere club niet kritisch bekijken haha. Speciaal voor jou: ik vind Saibari, Tilman, Lang en Boscagli bijvoorbeeld geweldige spelers waar zeker de eerste 2 wellicht de Europese top kunnen halen. Mag dat wel gezegd worden als Ajacied?

17 januari 2024 om 17:46

Willems, Angelino en Rodriguez waren beter

17 januari 2024 om 15:37

Die contructie is dat Barcelona momenteel de helft van zijn salaris betaald. Als je hem koopt, dan moet je 100 procent van het salaris gaan betalen, dus 3,9 miljoen euro per jaar.

Als die slim is blijft die gewoon bij PSV als die zich wil ontwikkelen. Want elke keer naar een andere club gaan zorgt ook niet voor stabiliteit. Die kerel is niet goed genoeg voor Barcelona en bij Milan was het ook niks. Als die nog een seizoen blijft en daarna een stap gaat maken door een goed seizoen, zou het beste voor hemzelf zijn. Maar ja in het buitenland kan die natuurlijk wel meer geld verdienen.

17 januari 2024 om 11:55

Voetballers en slim in 1 zin gaat over het algemeen niet op. Maar wellicht heeft hij geleerd van de eerdere mislukkingen.

17 januari 2024 om 18:24

Daarom dus! Hij heeft al een mislukt avontuur bij Milan achter de rug. Daarnaast is een beetje stabiliteit ook wel goed voor iemand. Maar ja je weet natuurlijk aan de andere kant nooit hoe iemand over geld denkt natuurlijk.

17 januari 2024 om 11:56

Vraag me eigen af of die jongen wel de top van europa gaat halen. Spijt me zeer maar bij ac milan al bijna niet aan minuten komen en niks laten zien. Leuk dat hij het bij psv prima doet maar zie hem niet bij de top clubs van de wereld schitteren. Leuke speler voor net onder de europese top. Maar tot nu toe meer ook niet

17 januari 2024 om 11:57

Je zou idd zeggen: je bent nog jong, zorg dat je nog een jaar goed bij PSV presteert en kijk dan verder.

17 januari 2024 om 12:47

Barcelona is ook niet goed genoeg voor PSV op het moment 😉

17 januari 2024 om 14:43

Het probleem is ook altijd de beeldvorming en kennelijk zijn voetballers daar gevoelig voor. Het was gewoon heel erg duidelijk dat hij niet goed genoeg was voor Barcelona, terwijl hij bij AC Milan inderdaad ook totaal geen indruk maakte.

Dan doet hij het bij PSV goed en schijnbaar gaat zo'n jongen dan denken dat hij dat andere niveau toch wel moet aankunnen. Tja, dan ben je nogal wereldvreemd en selectief aan het kijken. De omstandigheden zijn bij PSV gewoon ideaal om te renderen. De competitie is matig en heeft qua niveau dit seizoen over de breedte ook wel z'n dieptepunt bereikt voor zolang ik me kan heugen en het voetbal dat PSV speelt, is ideaal voor een back als Dest. Bijna al die omstandigheden tezamen ga je waarschijnlijk niet bij een andere club in Europa krijgen.

Dest zou het op linksachter op dit moment niet slechter doen dan Baldé. Die zit echt in een vormdip en speelt absoluut zonder vertrouwen. Hij moet ook een manier vinden om zijn spel te veranderen, iedereen weet ondertussen dat hij altijd buitenomgaat en de achterlijn wilt halen.

17 januari 2024 om 12:44

Weet jij misschien of Balde geblesseerd is Fcbinsider? Hij heeft inderdaad een vormdip, maar het lijkt ook alsof hij zwaar aan snelheid heeft ingeboet. Hij kan Carvajal er niet meer uitrennen en dat was een jaar geleden wel anders. Hij lijkt ook overal achter aan te sjokken. Wat is er met die jongen gebeurd, denk ik dan.

17 januari 2024 om 13:23

Een goede opmerking, het zou zeker kunnen dat hij gewoon geblesseerd is.
Ik heb het in de amateurvoetbal zelfs meegemaakt dat een trainer me wou opstellen terwijl ik last had van mijn enkel.

Op topniveau gebeurd het regelmatig dat spelers met een spuitje spelen en dat komt het lichaam natuurlijk niet ten goede.
Daarnaast maakt Xavi er wel een potje van maar ik zou niet weten wie hem zou moeten opvolgen. Je vraagt je ook af waarom die Roque op de bank zit die zou het toch niet veel slechter kunnen doen dan Lewandowski

17 januari 2024 om 16:22

@rm1335

Goede opmerking, het zou kunnen. We hebben geen doublure op linksachter buiten Cancelo, maar die zou op rechts al moeten spelen. Kan zijn dat hij wat geforceerd speelt. Echter zie ik hem in andere wedstrijden wel gewoon als een trein rennen, dus het is wat dubbel denk ik.

Probleem van Baldé zit hem op dit moment ook niet op het fysieke, zijn balbehandeling en laatste pass is erbarmelijk en zou niet mogen op dit niveau.

Ik hou wel een slag om de arm met zijn 20 jaar en zo'n vormdip is vrij gebruikelijk bij spelers van zijn leeftijd. Ik hoop gewoon niet dat het te lang duurt.

17 januari 2024 om 14:38

Maar ja, de kans dat Dest ook weer verzuipt en in z'n dip terechtkomt binnen een paar maanden, is ook heel erg groot. Balde is ook pas 20 jaar. Daar kun je ook nog niet echt consistentie van verwachten. Ik denk dan eerder dat Barcelona een ervaren linksback haalt die kan concurreren met Balde.

17 januari 2024 om 16:24

@sirius

Volledig mee eens, denk dat Dest ook gewoon beter gedijt in een situatie waar er niet superveel druk op ligt zoals bij een Barcelona of een andere topclub. Volledig mee eens wat Baldé ook betreft , die zit in een vormdip waar veel leeftijdsgenoten ooit eens ingeraken en hopelijk er ook weer snel uit. Het zal hem helpen in zijn groei.

Hij gooit hier de deur bij Barcelona aardig dicht, in hoeverre Barca dit zelf ook niet bij hem zou doen.
Hij zou er het beste aan doen om te blijven, al lijkt hij ook nog wel te hinten op een stap hogerop.

Als ik het zo lees is de kans niet heel groot dat hij bij PSV gaat blijven.
Heel jammer wat mij betreft. Vanaf de eerste wedstrijden al een aanwinst. Vooral zijn rust op de vierkante centimeter is bewonderingswaardig. Nooit in paniek, altijd rustig en een goede techniek.
Het enige dat er aan ontbreekt is zijn voorzet. Als ie vaker een voorzet heeft zoals tegen Excelsior is ie helemaal perfect voor ons.

17 januari 2024 om 16:25

Dat is toch logisch. Heb echt mijn twijfels dat PSV zijn salaris het komende jaar wel wil verdubbelen dus de kans dat hij blijft was al zeer klein.

"xavi zit er nu nog. Dus op dit moment nee, dat wordt te lastig. Eerst kampioen worden met PSV, dan zien we wel wat er daarna gebeurt"

Ik mag toch hopen dat die jongen zelf ook wel snapt dat een andere trainer ook weinig gaat veranderen. Hij is gewoon niet goed genoeg voor Barcelona. Dat is ook helemaal geen schande. Ik denk sowieso dat zijn top ligt bij PSV met de omstandigheden die momenteel bij PSV zijn.

Dat betekent dus een coach als Bosz waar in balbezit eigenlijk alle ogen naar de voren wijzen en waarbij creativiteit aan de bal met veel beweging vooropstaan. Dest is eigenlijk gewoon een snelle, maar matige aanvaller die als back geposteerd staat. Door z'n snelheid kan hij in verdedigend opzicht nog in de weg lopen en voor een verdediger (op papier) kan hij leuk aanvallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren