Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen: ‘Klootzakken met een capuchonnetje op, het is zó schandalig’

Laatste update:

Johan Derksen snapt weinig van het ontslag van John Lammers als trainer van Heracles Almelo. Volgens de vaste tafelgast van Vandaag Inside had de directie van de huidige nummer veertien in de Eredivisie niet zo zijn oren moeten laten hangen naar de ontevreden aanhang.

"Ik vind de paniek zó schandalig", opende Derksen dinsdagavond het item over het ontslag van Lammers bij Heracles in Vandaag Inside. "Kijk, dat Heracles heeft een elftal dat van iedereen kan verliezen."

"Dan krijgen ze twee keer een geweldige draai om de oren en dan zie ik van die blagen met capuchonnetjes bij de bus staan. En die roepen dan 'oprotten', want in de groep hebben ze een hele grote bek, tegen een hele fatsoenlijke trainer. Die het ook vervelend vindt dat hij verloren heeft", nam Derksen het op voor de weggestuurde Lammers.

"En dan gaat de publieke opinie zich een beetje tegen de club keren en dan denkt zo'n directeur: ja, ik moet nu mijn eigen hachje redden. En die Nico-Jan Hoogma (technisch directeur Heracles, red.) schopt hem eruit. Maar die Nico-Jan Hoogma had ook op moeten sodemieteren."

"Want die heeft verzuimd om een goede selectie voor die arme man (Lammers, red.) neer te zetten", legde Derksen de schuld van de slechte prestaties van Heracles bij de clubleiding neer. "Want ze hebben geen elftal dat in het linkerrijtje kan spelen."

"Waar maken ze zich druk om? Maar ze laten zich toch niet gek maken door een paar klootzakken met een capuchonnetje en een grote bek?", aldus de zeer verbaasde Derksen.

Lammers
"We hebben deze beslissing met pijn in ons hart genomen”, duidde Hoogma het ontslag van Lammers. “Wij hebben helaas niet meer het vertrouwen dat we de negatieve spiraal waarin we zijn beland met John kunnen omdraaien."

"We hebben uit de laatste zes duels drie punten gehaald, dan komt onze doelstelling (handhaving in de Eredivisie) onder druk. We moeten niet vergeten dat we onder leiding van John in één seizoen terug zijn gekeerd in de Eredivisie, voor dat kampioenschap zijn we hem enorm dankbaar", aldus Hoogma.

Is John Lammers terecht ontslagen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Over het algemeen vind ik het een vervelende schreeuwlelijk....soms vermakelijk....maar in dit zeldzame geval ben ik het helemaal met hem eens.

Sneu dat je als club zo je oren laat hangen naar een groepje idioten. Hoe slecht heeft deze man het nou daadwerkelijk gedaan? Uitschakeling in de beker was een dieptepuntje....maar verder valt het toch best mee alleemaal?

13 december 2023 om 12:17

Ben het wel met je eens, en ik heb dit nieuws vanwege schaamte maar even links laten liggen. Maar vorig jaar, ondanks kampioenschap, was er al veel onvrede. Imo was Lammers zeer zeker een respectabel man.

13 december 2023 om 12:23

Even losstaand van de actie van de supporters die ertoe geleid lijkt te hebben dat Lammers ontslagen is. Was een ontslag op basis van spelbeeld terecht volgens jou?

13 december 2023 om 12:23

Jij bent voor Heracles neem ik aan maar waar komt die onvrede vandaan? Na degradatie gelijk terug keten is heel moeilijk getuige de 'grote' clubs in de KKD, en nu in de eredivisie staat er een elftal dat gewoon met moeite degradatie moet gaan ontlopen, het is niet zo dat ze in Almelo kunnen verwachten dat met zo'n team met gemak oogstrelend voetbal op de mat wordt gelegd en dat je met 2 vingers in de neus niet degradeerd

13 december 2023 om 13:01

@kokkieafca0341 en @Liersse1997

Gisteren heb ik bij het artikel over het ontslag van Lammers al een beetje samen gevat waarom de onvrede behoorlijk groot was onder de aanhang.

Qua resultaten (behalve de laatste 9 wedstrijden), viel er natuurlijk weinig aan te merken op Lammers. Kampioen geworden in de KKD en 14e nu, normaal gesproken te goede resultaten om ontslagen te worden bij Heracles.

Helaas zit de grote onvrede hem erin, dat de ploeg eigenlijk al vanaf de winterstop vorig jaar in de KKD, zich niet ontwikkeld. Het voetbal werd eigenlijk met de week slechter. Er leek totaal geen idee te zijn van manier van voetballen.

Vorig jaar hadden wij voor KKD begrippen natuurlijk een gigantisch sterke voorhoede, die (bijna) altijd het verschil maakte, ondanks dat je het gevoel had dat er geen idee achter het spel zat. Dit jaar speel je een niveau hoger en vervalt dat voordeel. Ook lijkt het elftal als los zand aan elkaar te hangen. Weken/maanden al aan het zoeken naar een stabiel middenveld en achterin is het echt een compleet zooitje.

Uiteraard mag je hier ook de TD, Nico Jan Hoogma, op aankijken. Dit is een elftal wat gewoon tegen degradatie gaat strijden. Toch denk ik wel dat wanneer er een trainer is/was met een sterker taktisch plan, er echt meer te halen viel uit de afgelopen periode.

Als laatste punt, want ik merk dat t een behoorlijk betoog aan het worden is 🥲, leek Lammers het elftal ook niet meer te kunnen motiveren. De strijd en passie die er vaak de eerste wedstrijden (met name dan de tweede helften) wel was, leek compleet weg.

13 december 2023 om 13:43

Ik zag vorig jaar dat het beste team kampioen is geworden, en dus niet het team met de beste spelers en budget (PEC dus). En daar heeft Lammers een behoorlijk aandeel in gehad. Tuurlijk er zaten kansloze potten tussen, maar naar mijn bescheiden mening had hij wel wat meer krediet verdient. Ik geloof dat ik wat minder scherp gekant ben dan menig mede-supporter.

13 december 2023 om 14:39

Het is ook wel een lastige situatie. Als je als club niet het idee hebt dat de negatieve spiraal omgedraaid kan worden, dan wordt het wel problematisch natuurlijk. Heracles heeft momenteel geen bijzondere ploeg, maar het is voor mensen die weinig wedstrijden van Heracles kijken (waaronder ikzelf) ook moeilijk in te schatten of Lammers er het maximale uithaalde. De toekomst zal dat wel uit gaan wijzen. Wel was er vorig jaar al wat kritiek op het spel.

Dit ontslag maakt veel los. Veel mensen die het niet begrijpen op Heracles fans na die aangeven dat het spel niet om aan te zien was.

Die man heeft jullie vorig jaar kampioen gemaakt met 104 doelpunten zo spectaculair slecht kan het spel niet geweest zijn. Daarnaast een matige selectie dus is het niet misschien te hoge verwachtingen vanuit de supporters. Vorig jaar nauwelijks wedstrijden gekeken van Heracles maar dit jaar toch een paar keer gekeken en zo slecht zag het er niet uit

Mja misschien kijk ik door een andere/verkeerde bril.

13 december 2023 om 14:45

Ik weet het niet. Ik heb dit seizoen slechts twee wedstrijden gezien, waaronder een wedstrijd tegen FC Twente. Daarin vond ik ze bijzonder zwak, maar FC Twente stortte in de tweede helft volledig in waardoor er nog een gelijkspel uitgehaald werd. Toch was ook die tweede helft niet om aan te gluren aan de kant van Heracles. Dat was puur op vechtlust. Die andere wedstrijd was ook niet bepaald oogstrelend, al snap ik ook dat je een ploeg niet kunt beoordelen op twee wedstrijden.

Verder weet ik niet of vorig seizoen aanhalen nut heeft. Dit is een nieuw seizoen op een hoger niveau en als ze vanaf nu telkens een reeks hebben van 3 punten uit 6 wedstrijden, ga je zelfs nog onder Volendam en/of Vitesse eindigen. Er zal dus wel echt verbetering in moeten komen. Zover zal het vast niet komen, maar er worden vaak genoeg trainers ontslagen voor minder. De toekomst zal wel uitwijzen of dit een verstandige zet was.

13 december 2023 om 15:07

Ik snap je punt. Misschien kijk ik teveel naar het vorige seizoen. Ik ga ze in ieder geval wat nauwer volgen om eens een echt goeie indruk te krijgen.

Er zal volgens jouw beredenering inderdaad vooruitgang in moeten komen anders komen ze in de problemen. Alleen wat ook weer het geval is dat ze bij twee winst weer tiende staan. Het staat daar gewoon zo dicht op elkaar en iedereen kan van iedereen verliezen.

Johan heeft gelijk capuchonnetjes word een beetje vervelend en kinderachtig en laf maar zijn meestal broekies van een jaar of 16/17. Lekker naar bureau halt sturen en de straten schoonmaken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren