Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen: ‘Ik word ook gek van die gozer, alleen als ik naar hem kijk al’

Laatste update:

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor het gedrag van Steven Berghuis tijdens de bekerwedstrijd tussen sc Heerenveen en Feyenoord van woensdagavond. Bij een 1-3 voorsprong incasseerde de aanvaller van Feyenoord zijn tweede gele kaart van arbiter Siemen Mulder, waarna Heerenveen de ommekeer inzette: 4-3. Daardoor liep Feyenoord plaatsing mis voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker.

Berghuis zei na de wedstrijd dat hij 'een soort van sorry' heeft gezegd in de kleedkamer. Trainer Dick Advocaat sprak daarna niet meer apart met zijn aanvoerder. "Berghuis is een winnaar. Hij weet zelf wel wat hij verkeerd heeft gedaan", zei Advocaat vrijdagmiddag onder meer tijdens de persconferentie. Derksen denkt dat de oefenmeester zijn werkelijke gevoelens verhulde. "Hij zegt dat hij de excuses van Berghuis heeft aanvaard, maar hij kan hem natuurlijk wel vermoorden", stelde de analist aan het begin van de uitzending.

"Zijn hele afscheid valt in duigen door het rare, ongecontroleerde gedrag van Berghuis. Iedere week heeft die gozer wat. Ik word ook gek van die gozer, alleen als ik naar hem kijk al. Het was geen foutje, het was gewoon dom", voegde Derksen eraan toe. "Dick heeft een stelletje heel middelmatige voetballers. Berghuis kan beter voetballen dan de rest, maar overschat zichzelf en is onberekenbaar. Die verliest nu de wedstrijd voor je. Het is iedere week een andere Berghuis-show. Hij is helemaal niet stabiel. Dit zijn geen tackles, dit zijn domme overtredingen. Zinloos op het middenveld. Wat een onzin. Ik denk dat Dick zich kapot ergert aan dat joch."

De eerste gele kaart was het gevolg van een overtreding van Berghuis op Joey Veerman in de 27ste minuut van de wedstrijd. Nadat de middenvelder van Heerenveen de bal op de eigen helft al had afgespeeld aan een ploeggenoot, haalde Berghuis door. Halverwege de tweede helft volgde een tweede prent, toen Berghuis zag hoe Rami Kaib op hem af kwam dribbelen. Berghuis wilde voorkomen dat de linksback van Heerenveen naar binnen zou snijden en zette een tackle in, waarbij hij hard de voet van Kaib raakte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was ik nu Feyenoordsupporter dan was ik ook woest op Berghuis. Zijn rare gedrag is heeft tot gevolg dat Feyenoord halverwege februari al niks meer kan winnen. En dus stond vanmorgen de directie op het trainingsveld om even te komen vertellen waar dan nu wel geld vandaan moet komen.

19 februari 2021 om 21:34

Zijn prestaties hebben ervoor gezorgd dat ze in januari nog voor een, en misschien wel twee prijzen speelden...

19 februari 2021 om 21:34

Ja idd en corona is ook de schuld van Berghuis. Meteen contract ontbinden.

19 februari 2021 om 22:11

Het verlies van Feyenoord gisteren kwam maar voor een klein deel door Berghuis. Het team moest ook zonder hem prima in staat zijn om de voorsprong veilig te stellen.

Derksen wordt gek van iedereen, maar hij heeft wel een punt.

20 februari 2021 om 01:18

Bij AZ vond ik Berghuis altijd wel een leuke speler, maar hij is wel een beetje een arrogant mannetje geworden. Ik durf niet te zeggen wanneer het kantelpunt was.

20 februari 2021 om 09:44

Fr_ronnie: ‘Ik word ook gek van die gozer, alleen als ik naar hem kijk al’ dat heb ik nou als ik die dikke plofkop van Derksen zie met zijn narcistische gedrag.

@mrkos: hoezo heeft hij een punt? Berghuis is een persoonlijkheid met inderdaad wat nukken en een kleine gebruiksaaanwijzing. Is altijd leuker om naar te kijken dan iemand die altijd die veel praat maar niks zegt. Berghuis heeft heel af en toe zo’n momentje, maar kom op, er staan er nog 10 op het veld en er is een trainer die kan/ moet ingrijpen op zo’n moment. Dus een fout van de hele selectie incl. trainer.

Derksen moet Dick weer verdedigen. Ja Berghuis heeft iets doms gedaan, maar het afscheid van Dick wordt vooral verpest door Dick zijn laffe instelling en zijn tactische blunders.

19 februari 2021 om 21:49

Zo werkt het toch. Ouwerkerk onder elkaar

19 februari 2021 om 21:58

Dit wist je och al voor de uitzending begon. Slim van Berghuis? Allerminst, maar Derksen kan weer losgaan. De Nar.

19 februari 2021 om 22:03

Ik ben echt fan van Advocaat, maar begin me hier ook aan te ergeren ja. Laatst tegen Heerenveen en AZ werd er al twee keer verloren op basis van tactiek. Tegen Heerenveen was toen nog een offday die je met wat voor tactiek dan ook niet had gewonnen, maar tegen AZ werd er best aardig gespeeld. Ze werden alleen scherp weggecounterd doordat ze het totaal verkeerd aanpakten op het middenveld. Was echt tactisch, en dan na afloop zeggen dat AZ kwalitatief 'gewoon beter' is. Nu weegt het niet op tegen wat Advocaat voor goeds heeft gebracht, maar het is wel zeer irritant dat alles wat Advocaat doet goed wordt gepraat, terwijl Berghuis (de sterspeler en aanvoerder die zich al vijf jaar uit de naad werkt bij Feyenoord en bizarre statistieken kan overleggen) gestigmatiseerd wordt

19 februari 2021 om 23:17

Wat heeft Advocaat nou echt voor goeds gebracht? Ik vind het een fijne gast om naar te kijken en (behalve als hij aan het janken is) naar te luisteren. Alleen ik zie niet echt in hoeveel Feye nou precies met hem opgeschoten is. Zouden bijv een Senesi, Sini en Geertruida nou minder ver zijn onder een andere trainer?

19 februari 2021 om 23:25

Als vorig seizoen niet abrupt gestopt was, had Feyenoord zich nog in de titelstrijd kunnen mengen. En dat terwijl ze bij het aantreden van Advocaat tiende stonden. Hij heeft ze wel uit de shit getrokken

19 februari 2021 om 23:52

@regulator maar wat verwacht jij dan precies van deze Feyenoord selectie? zo bijzonder is het materiaal niet. eerst was het Gio die constant kritiek kreeg alsof er veel meer in zat en nu Advocaat weer maar als ik naar de selectie kijk zie ik echt niet waar dat op gebaseerd is. een derde plek is denk ik echt het hoogst haalbare, tenzij PSV wanprestaties blijft leveren

19 februari 2021 om 23:56

Japie ik ken geen enkele supporter van alle clubs in de wereld die nooit wat positiefs kunnen zeggen over zijn club. Jij hebt volgens mij nog nooit wat positiefs over jou Feyenoord gehad. Jij vind niks bijzonders, scouting kan jij in je eentje al kom je nooit met een naam. Eigenlijk alles kan beter via jou maar je zegt inhoudelijks helemaals niks bijzonders.

20 februari 2021 om 00:06

Maar Japie, vind jij dan niet dat Feyenoord tegen AZ puur op tactiek werd afgetroefd? Dat was vrij duidelijk zichtbaar, en dan mag je best kritisch zijn op Advocaat. Niemand verwacht dat ze Ajax in de nek hijgen

20 februari 2021 om 00:07

Berghuis en Sinisterra vind ook ik gewoon goede spelers hoor maar ik ben een voetballiefhebber en een realist en dan ben ik gewoon eerlijk als ik zeg dat ik het materiaal niet bijzonder vindt. ik ga hier echt niet zitten verklaren dat een Linssen en Diemers wereldspelers zijn omdat ze toevallig bij Feyenoord onder contract staan. verder vind ik ook niks negatiefs aan een derde of vierde plek want dat lijkt me gezien de kwaliteit van het materiaal gewoon het meest realistisch. waarom zou ik met een naam moeten komen? als ik als supporter namen zou kunnen noemen dan heb je geen scouting meer nodig bij Feyenoord en dan kan je weer met het bord op schoot gaan scouten. niemand betaald mij een dik salaris, vliegtickets en hotels om in verre oorden de voetbalvelden af te speuren naar onontdekt talent

20 februari 2021 om 00:09

@boniku29 deels! AZ heeft ook gewoon veel meer creativiteit in huis als Feyenoord waardoor ze over het algemeen beter voetbal spelen en makkelijker kansen creeeren. misschien had je het verdedigend idd wat beter kunnen neerzetten maar van AZ verliezen vind ik geen schande. tegen Heerenveen had je idd wel moeten winnen maar de spelers wilden perse aanvallen in die eerste wedstrijd tegen Heerenveen en we zagen wat daarvan kwam. soms moet je ook je sterktes en zwaktes kunnen herkennen en weten op wat voor manier je het beste een resultaat kan neerzetten. dan moet je niet dingen gaan doen waar je minder goed in bent

20 februari 2021 om 00:29

AZ voetbalt frivoler, zeker. En van AZ verliezen is inderdaad geen schande, maar ook niet iets waarbij je je zo makkelijk neer hoeft te leggen als Advocaat deed. Ik vond het verlies tegen Heerenveen toen minder erg. Dat ging tactisch ook fout, maar daar bovenop was het ook gewoon een complete offday en dat gebeurt een keer in een seizoen. Tegen AZ werd er heel aardig gespeeld en gaf de tactiek in mijn ogen de doorslag.

20 februari 2021 om 00:36

En Linssen is geen wereldster, maar die kun je er wel prima bij hebben. Hij gaat naast zijn kwaliteiten ook elke wedstrijd tot het gaatje, dat bevalt me wel. Diemers is een breedtespeler die door blessures heel veel speelt. Een beetje een Jan de Visser, haha. Ik ben ook niet kapot van hem, maar normaal gesproken staan Kökcü en Teixeira boven hem in de pikorde. Ik snap wel dat ze gehaald zijn. En verder: Haps, Senesi, Malacia, Geertruida, Spajić, Botteghin, Fer (die ik echt heel zwak vind de laatste tijd), Toornstra, Sinisterra, Berghuis, Jørgensen. Dat is allemaal niet minder dan wat er bij AZ rondloopt. Bovendien zijn de grote mannen bij AZ ook lang niet in vorm geweest. Behalve Midtsjø en Koopmeiners, die vind ik echt geweldig

20 februari 2021 om 01:04

@japie: Ik ben het volledig met je eens. Waar ik mij over verbaas en wat ik van Feye verwacht is dat ze meer op hun jeugdopleiding leunen. Er is voldoende kwaliteit om voor de 3e plek te strijden, maar te weinig ontwikkeling om voor een hogere plek te vechten of een verdere ronde in de EL. Door te investeren in middelmatige spelers (diemers, Linssen, die spits) wordt een omslag in deze ontwikkeling bemoeilijkt. Het is alsof Feye telkens tegen een glazen plafond aan hinkt. Wat ik hoop voor Feye is dat Slot de durf heeft de stap te nemen. Ipv middelmaat te halen, meer bij Varkenoord kijken.

Wel even een kanttekening: het wordt Slot wel moeilijk gemaakt zeg. Feye u21 speelt al een half jaar niet en er zijn bar weinig spelers aan andere teams verhuurd. Betekent dat bijna al die jongens zich een heel jaar niet zullen kunnen ontwikkelen.

20 februari 2021 om 02:09

@bobiku29 gezien de financiele situatie misschien wel maar ik hoop dat Arnesen de scouting serieus gaat aanpakken zodat we straks wat meer geld kunnen genereren aan uitgaande verkopen van goede talenten die dan komen. ik heb wel vernomen dat hij daar al mee bezig is. AZ heeft idd ook geen wereldelftal en is kwalitatief gezien niet perse beter als Feyenoord maar het elftal is meer in balans omdat ze ook wat meer creativiteit in huis hebben. een goede creatieve nummer 10 zou voor Feyenoord al een mooi begin zijn al zijn die waarschijnlijk niet makkelijk te vinden met een beperkt budget

20 februari 2021 om 02:10

@regulator de jeugdopleiding en de scouting moeten idd worden doorgelicht want dan kan vele malen beter. Arnesen schijnt daar wel mee bezig te zijn. ik vind ook dat we van Slot nog geen wonderen mogen verwachten met dit materiaal. er zal om dominant aanvallend voetbal te kunnen spelen flink door geselecteerd moeten worden de aankomende twee jaar

20 februari 2021 om 01:56

Ach, je moet 't ook weer niet helemaal omdraaien. Ik vind Berghuis ook maar een kwalletje en ja, Derksen overdrijft ook compleet. Maar Dick z'n tactische opstelling zorgde wel voor absurde goede resultaten. En nu die spelers het anders willen en Dick er z'n oor naar laat hangen omdat hij geen zin heeft in dat gezeik in z'n laatste seizoen presteren ze niks meer. Dick speelde gewoon naar de mogelijkheden van z'n selectie en de spelers ondermijnen dat nu gewoon. Je hebt achterin spelers met de versnelling van een stoomboot, op 't middenveld spelers die een langer veld niet kunnen belopen, en voorin juist snelheid om te kunnen profiteren van de counter. Ik vind 't dus zo gek niet wat Dick doet met een ongekende ongeslagen serie tot zeer recent. Als ze denken dat ze echt met druk naar voren kunnen spelen en de verdediging richting de middenlijn dan zou ik ook wel 's willen weten hoe ze dat dan zouden invullen. Want die verantwoording dragen ze niet, Dick wel.

20 februari 2021 om 07:57

Of verpest door de verwachtingen van supports. Elk jaar roepen dat jullie meedoen met het kampioenschap. Zonder Dick had je met deze dramatische selectie niet eens in de top vijf gestaan

20 februari 2021 om 12:33

@FR010FRDAM lekker vooroordelen weer.. Je hebt het programma duidelijk niet gekeken want Derksen was ook kritisch op Advocaat

Berghuis komt nog terug op zijn interview met Kraay van een week eerder en geeft aan dat hij daar fout zat. Blijkbaar kan Berghuis niks meer goed doen, want zelfs dat valt al volledig verkeerd bij Derksen.

19 februari 2021 om 21:37

Ja, Derksen gaat nu voor de karaktermoord van Berghuis om vriend Dick te beschermen in plaats ook kritisch te zijn op Advocaat.

20 februari 2021 om 01:03

Vent. Als je eerste reactie is om zo achterlijk te reageren als tegen kraay kan je terugkomen wat je wil, dat is gewoon een persoonlijkheid. Hij komt alleen maar terug omdat de media er over viel. Dat is geen goed gedrag, dat maakt hem niet volwassener. Het blijft een rotjoch die beter kan voetballen dan de rest van feyenoord. Maar wat een ontzettend naar karakter. Weet je zijn eerste jaar nog dat hij ieder interview moest aangeven dat hij salaris had ingeleverd om bij feyenoord te mogen voetballen? Het is gewoon een zelfingenomen kind

'Iedere week heeft die gozer wat'. Jammer dat niemand hem naar voorbeelden vraagt. Raar, ongecontroleerd gedrag... Hij pakt eens twee keer geel. Heel stom, maar dat weet hij zelf ook. Het is niet zo dat hij dit regelmatig flikt. Daarbij mag er ook nog wel wat schuld naar die tien gasten die in acht minuten drie goals weggaven

Wanneer gaat Derksen Advocaat eens bekritiseren? Met dat gejank om middelmaat als Diemers en Linssen. Later moest hij per se een spits terwijl je er daar al vier van in je selectie had. Nee, maar Dick is heilig volgens Derksen.

19 februari 2021 om 21:48

Dick vriend van de show. Die doen net alsof hij met een degradatiekandidaat strijd om europees voetbal. Dick verricht wonderen.

20 februari 2021 om 11:18

Er zitten nu na al dat gezeur hilarisch genoeg 3 spitsen op de bank en Linssen staat in de spits...

Nu is Berghuis de kop van jut. Lachwekkend, dat is met afstand je beste en meest waardevolle voetballer. Zonder hem speel je met Heerenveen en Groningen om plek 7. Moet die Derksen niet gaan knikkeren met zijn baasje John de Mol?

Bij PSV ligt het volgens Derksen aan de coach en bij Feyenoord aan de spelers. Stel dat Ihattaren bij Feyenoord had gespeeld, dan was het de schuld van Ihattaren. Nu is het de schuld van Schmidt.

19 februari 2021 om 23:55

PSV heeft natuurlijk ook wel veel beter materiaal als Feyenoord. met die spelers moet je kunnen meedoen om de titel. wordt je met dit Feyenoord materiaal derde doe je het in principe prima

20 februari 2021 om 00:11

Maar Falcao's punt klopt wel, Japie. Ik ben er ook echt heilig van overtuigd dat, als Ihattaren hetzelfde zou laten zien bij Feyenoord, Derksen hem een 'zelfbenoemde vedette' of 'vervelende blaag' zou noemen. Met de toevoeging 'wie denkt hij wel niet dat hij is joh? Ga eerst eens presteren en fit worden.' PSV moet inderdaad tweede worden en Feyenoord kan alleen profiteren als PSV het minimaal een beetje laat liggen. Een derde plek is prima, als het grote plaatje. Onderweg moet je echter wel gezond kritisch blijven

20 februari 2021 om 00:19

dat zeker. ik ga ook niet alles heilig verklaren wat Advocaat doet want hij maakt natuurlijk ook wel eens verkeerde beslissingen alleen als mensen zeggen hij moet meedoen om de titel vind ik dat wel iets te opportunistisch. Derksen heeft wel vaker discutabele uitspraken maar ik snap nooit dat mensen die zo zwaar laten wegen. het is gewoon een TV analist met een mening net zoals iedereen een mening heeft. hij heeft het voetbal niet uitgevonden

20 februari 2021 om 00:40

Haha eens. Eigenlijk is het niet eens een analist, maar iemand met een grote bek. Ik kijk er heel graag naar, maar als ik zijn spelinzicht en parate kennis vergelijk met dat van Perez en Bruggink, dan komt Derksen er heel slecht van af. Toch heeft Derksen best wel veel invloed. En ik ben het met je eens, om de titel meedoen is totaal niet realistisch

20 februari 2021 om 02:05

Bruggink ben ik ook niet echt een fan van maar Perez vind ik ook wel een goede analist. de besten die ik heb gezien zijn voor mij nog wel steeds Cruyff, Van Gaal en Van Hanegem, maar helaas zijn die om uiteenlopende reden niet meer op TV te zien als analisten

Een behoorlijk rijtje mensen kan bij Derksen toch al niks goed doen. Ik noem Depay, Van Gaal, Berghuis van Breukelen, Dirk kuijt. Als zij ook maar een klein misstapje maken zit ie er bovenop. Ja de acties en vooral de eerste van Berghuis waren heel dom, maar laten we hem vooral nog verder de grond in trappen. Verreweg de beste speler van Feyenoord.

19 februari 2021 om 22:01

Echt genant inderdaad. Alles om Dickie uit de wind te houden.

Dat je als ploeg een 1-3 voorsprong weggeeft zegt meer iets over de tactiek. Toch lukt het Johan hier om de schuld bij Berguis te leggen. Is hij nou gewoon blind of boeit het hem echt niets zolang zijn vriendjes maar veilig blijven?

Misschien kan Dickie er ook een keer voor zorgen dat het team wakker is als ze aan de wedstrijd beginnen. Of dat we geen 3-1 voorsprong weggeven tegn een cafe elftal, al is het met 10 man. Verder wel leuk dat Johan nu opeens Berghuis als mikpunt heeft. No such thing as bad publicity.

19 februari 2021 om 23:18

Helemaal waar. Berghuis moet hier eigenlijk van genieten. Als Derksen kritisch op je is, dan betekent het eigenlijk alleen dat je niet in zijn kliekje hoort. Laat dat nou een kliekje zijn waar je met een beetje zelfrespect nooit bij wil horen.

Dick is natuurlijk een vriendje van Derksen. Dus dat was allemaal weer super voorspelbaar van de meest afhankelijke journalist van Nederland.

Ik snap wel dat het niet heel makkelijk voor de trainer is als jouw beste speler een ongeleid projectiel is.

Bijzonder dat Derksen alles pikt wat advocaat zegt, maar Schmidt niets goed kan doen. Waar Schmidt irritant is en een wijsneus wordt van Dick alles goed gepraat. Vond het van Advocaat ook vrij bijzonder dat hij zo openlijk een scheidsrechter afvalt. Normaal neemt Derksen het voor alle scheidsrechters op, maar nu amper/niet. Ongeloofwaardig selectief onze Derksen. Verder ook inhoudelijk natuurlijk ontzettend zwak. Dikkie begint een ouwe zeur te worden, moet lekker definitief stoppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren