Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen: ‘Ik denk dat zijn medespelers bij Oranje hem een gekkie vinden’

Laatste update:

Johan Derksen gelooft dat Wout Weghorst in de selectie van het Nederlands elftal gezien wordt als 'een gekkie'. De analist van De Oranjezomer was zaterdagavond kritisch op de 28-jarige spits, die een complete eigen technische staf om zich heen heeft verzameld. Derksen vindt dat Weghorst in iedere reactie 'overdreven' is en dat hij doorslaat.

Weghorst laat zich persoonlijk begeleiden door fysiektrainer Richard van Beek, mental coach Remco Visscher, een personal bodycoach én een sportpodotherapeut. "Weghorst heeft een hele eigen technische staf bij zich, ook nog allemaal mensen die zich gaan profileren, nu hij in het Nederlands elftal speelt", zei Derksen. "Zo van: dat hebben wij op ons geweten, dat hij zo ver gekomen is. Ik word er altijd een beetje misselijk van. Er is een meneer uit Winterswijk (mental coach Visscher, red.), die eist al die successen op, die zorgt dat hij drie keer per dag zoveel calorieën binnenkrijgt, en zijn rust krijgt en zo. Waar hebben we het over, jongens?"

"Weghorst doet net of het iets verschrikkelijks is, voetballen", vervolgde Derksen. "Daarom is die jongen ook zo gespannen. Alles wat hij doet, is eigenlijk overdreven. Iedere reactie is overdreven. Godsdienst zit in zijn hoofd: overdreven. Alles is overdreven. Ik houd van gedreven en gepassioneerd, maar hij slaat door met alles. En dan krijg je ook in zo'n elftal dat je een beetje een gekkie wordt. Ik denk wel dat ze zo over hem denken, ja, voetballers kennende."

René van der Gijp denkt dat Weghorst tegen Tsjechië geen basisplaats zal hebben. "Frank de Boer laat Weghorst natuurlijk niet spelen", stelde de oud-rechtsbuiten. "Hij is met Luuk de Jong zijn breekijzer kwijt. Ik bedoel: hij houdt Weghorst achter de hand om het laatste kwartier iets te forceren. Want anders moet je het met Matthijs de Ligt doen. En dat is niet handig. Dus hij houdt Weghorst, nu De Jong weg is, gewoon voor de laatste tien minuten of het laatste kwartier."

Wim Kieft zou dat heel verstandig vinden. "Waarschijnlijk zullen die gasten (Tsjechië, red.) heel verdedigend spelen", wist de oud-spits. "Dan heb je ook niet zo heel veel aan een speler als Weghorst. Je kan wel zeggen dat hij een aanspeelpunt is, maar dat gaat je nooit lukken als er zoveel verdedigers staan. Je kan wel denken dat hij die ballen een kwartier vasthoudt, maar dat doet hij eigenlijk al nooit. Ik vind hem eigenlijk helemaal niet zo'n goed aanspeelpunt. Als je die beperkingen hebt, die had ik zelf ook, dan kom je in principe weinig aan de bal, zolang het 0-0 is en ze blijven zo staan. Dan ben je veel meer gebaat bij zo'n Donyell Malen, die in staat is om dan toch ergens een metertje te vinden. Memphis Depay kan dat natuurlijk ook, dus het zou ook heel onlogisch zijn om met Weghorst te spelen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Negatief gezwets, blij dat ik niet meer kijk.

26 juni 2021 om 21:15

Ach het is ook net wat voor artikel er wordt geplaatst hoor. Laatst nam Derksen het op voor Wijnaldum dat hij met een speciale aanvoerdersband gaat spelen morgen, en daar lees je dan niks over hier op voetbalzone. Uiteindelijk zorgt de communicatiestroom ook voor een bepaalde beeldvorming

26 juni 2021 om 21:45

Precies wat Duck hierboven zegt. Was een keer een artikel over Derksen die Depay zat te bekritiseren in VI, waarna iemand scherp opmerkte: 'maar in dezelfde aflevering werd naast Depay ook Frenkie bekritiseerd maar daar wordt géén artikel over getikt door VZ, want tja, Frenkie is Neerlands trots. Is maar net wat VZ uit zo'n hele aflevering kiest en ons voorschotelt

27 juni 2021 om 14:39

Ja maar linksom of rechtsom is Derksen een ouwe zeikstraal die graag aan het mekkeren is. Hoog tijd dat hij met tv pensioen gaat, matige analyses, matig humeur, steeds matigere grappen.

26 juni 2021 om 21:31

Knap,als je zoals Derksen riant betaald krijgt voor het continu leveren van kritiek. Wij doen het een stuk slechter hier. Onze kritiek hier levert VZ veel geld op.

26 juni 2021 om 21:39

Inderdaad zeg. Ik wil een vergoeding van VZ voor al mn negatieve reacties hier.

27 juni 2021 om 02:58

Maar jouw kritiek is ook een stuk minder vermakelijk

Dit is toch dezelfde Derksen die steeds vond dat Weghorst perse mee moest?

26 juni 2021 om 21:11

Ja mee moest, maar dat betekend toch niet dat hij moet starten?

26 juni 2021 om 21:24

@su6magnet Derksen zei wel als breekijzer. Niet als basisspeler.

26 juni 2021 om 21:25

@suc6magnet...ja wat is je punt? Dat heeft toch niks met dit te maken?

27 juni 2021 om 00:09

Eens Suc6Magnet. Zeer hypocriet. Ik kijk VI altijd maar Oranjezomer zelden want Derksen is echt zeer negatief in Oranjezomer

Ondanks dat ik het eens ben met hem vind ik echt dat wij (ook ik) gewoon helemaal geen aandacht meer moeten schenken aan Derksen. Wat een negatief gelul de hele tijd zeg, kan die man nou nooit een keer iets leuks over iemand zeggen? Zure zak.

26 juni 2021 om 21:50

Hij zegt ook positieve dingen, echter is dat niet leuk genoeg om hier te plaatsen. Ik vind wel dat VZ te veel plaatst wat er in dat programma gezegd wordt. Ik kijk met heel veel plezier naar de uitzendingen, maar het is lang niet allemaal nieuwswaardig wat ze vertellen.

27 juni 2021 om 13:34

Je moet het gewoon niet serieus nemen, zie het als gewoon een beetje spraakmakende dramatiek.

Ik zou Weghorst eerder gepassioneerd, gemotiveerd en enthousiast noemen in plaats van een gekkie. Ik vind het wel prettig om te zien dat hij er voor gaat en alles geeft. Als hij er als een lamme zak bijloopt is het namelijk ook niet goed. Zeuren om het zeuren dit.

26 juni 2021 om 23:13

Iemand met een theatrale persoonlijkheidsstoornis zou je in zekere zin gepassioneerd kunnen noemen. Mooi dat lammezakcliche maar als ik hem met concurrent Malen vergelijk weet ik nog zo niet wie de lamme zak is.

27 juni 2021 om 00:48

Laten we vooral zelfverzonnen diagnoses op mensen plakken.

Weghorst is gewoon erg blij dat hij voor het Nederlands elftal mag spelen. Laat die man doen wat hij leuk vindt. Altijd dat gezeik om niks.

En weer moet deze man Weghorst op een bepaalde manier neerzetten zodat het naar VI kijkend meeloopvolk hetzelfde gaat verkondigen. Gelukkig zie ik hier vooralsnog mensen die VI niet kijken en een eigen mening kunnen vormen. Misselijkmakend mannetje die Derksen bah bah

26 juni 2021 om 21:27

Dus jij mag hier te pas en te onpas je mening uiten voor iedereen maar Derksen mag dat niet? Dat gezeik op hem de hele tijd. maar ondertussen zitten we hier precies hetzelfde te doen als Derksen. En dat vinden we allemaal OK natuurlijk. Beetje Hypocriet he.

27 juni 2021 om 10:08

Niet echt hypocriet nee. Ik reageer op Derksen en wat hij feitelijk gezegd heeft terwijl Derksen vermoedens heeft en deze uitspreekt om zodoende de lachers op z’n hand te hebben..

26 juni 2021 om 21:42

Derksen word betaald om dit soort onzin te verkondingen

Ronaldo zal ook wel een eigen persoonlijke team hebben. Die overdrijft soms ook met zijn juichen bij een doelpunt. Is het ook een gekkie?

Oftewel, geen aandacht geven aan deze negatieve gezwets. Voor een land dat al zo lang een toernooitrauma heeft doen gasten als Derksen en Driessen toch hun uiterste best om op ieder mogelijke manier tegen te werken.

26 juni 2021 om 23:43

Of Ronaldo een gekkie is: vermoedelijk wel, anders kun je niet zo maniakaal de beste van de wereld zijn zonder het pure talent van Messi. Wat Ronaldo een carrière lang doet is bijzonderder dan wat Messi als mens presteert, maar het is wel een teken dat je als sporter zó diep voor je sport gaat dat het absurd wordt. Maar goed, daar hebben we als voetballiefhebbers toch al mooi ruim anderhalf decennium van mogen genieten. Op zijn eigen niveau geldt hetzelfde voor Weghorst. Je bent niet goed wijs als je zo maniakaal met je soort omgaat, maar het brengt ze wel ergens. Kortom: hulde voor Weghorst, en als ik met beperkt talent zo ver kwam, dan zou ik ook investeren in mensen om me misschien net die 1 of 2% verder te helpen. Laat Derksen maar lullen, dat fossiel denkt dat voetbal beter af is zonder aandacht te besteden aan de psyche van de sporter en zonder aandacht voor data en techniek. Als je tegenwoordig bij wilt blijven, kun je je een dergelijke laconieke houding echt niet veroorloven, zeker niet als je het zoals Weghorst niet van puur talent moet hebben.

27 juni 2021 om 01:27

"zonder het pure talent van Messi." Ronaldo heeft het pure talent. Zonder dat talent kan je hard werken maar bereik je niet wat Ronaldo heeft bereikt.

Ik vind het wel grappig, De Ligt en De Vrij doen precies hetzelfde. Die hebben meerdere trainers/specialisten ook in dienst, en daar zegt hij geen woord over. Maar over Weghorst durft hij wel weer zijn mond open te trekken. Maar sorry hoor, wat weet Johan nou weer over moderne topsport? BV Veendam en Mvv. SV Meppen. Als Weghorst dat nodig heeft om te slagen in de Bundesliga, wie is Derksen dan om te oordelen?

Ze hebben geen beelden, ze hebben geen fatsoenlijke tafelgasten, ze mogen geen spelers interviewen… ze moeten toch iets om aan kijkcijfers te komen. Dan krijg je dit soort onzinnige uitspraken. Wanneer stoppen we nu eens om deze dorpsgekkies een podium te geven?

26 juni 2021 om 21:54

VZ moet inderdaad minder gaan posten over de uitspraken van de heren aan tafel. Ze hebben wel beelden en het feit dat ze geen spelers mogen interviewen is onbelangrijk. Die spelers zeggen echt helemaal niets meer tegenwoordig, alleen maar oneliners en uitspraken die je al van mijlenver ziet aankomen.

Het is dat Derksen hier over begint anders had ik dit niet geweten. Elke dag moet die show weer gevuld worden , we zullen dus nog wel meer van dit soort dingen voor ons kiezen krijgen.

Spelers als CR7 , de Bruyne etc hebben privé
koks, fysiotherapeuten, diëtisten etc in dienst.

Niks mis mee om je beroep en sport gewoon heel serieus en professioneel te benaderen.

Wout wil vlammen op het EK en niks aan het toeval overlaten. Vind dat alleen maar getuigen van topsport

Wat loopt die Derksen weer uit zijn nek te kletsen. Ja, Weghorst laat zich persoonlijk begeleiden door deze mensen. Dat doet hij om het maximale uit zijn carrière te halen. En laten we wel wezen, dat lukt hem meer dan aardig. Die credits gaan dan ook volledig naar hem toe. Wat Derksen hier beweert is volledig bezijden de werkelijkheid. Heel toevallig ken ik de fysiektrainer persoonlijk zeer goed. Dat is wel de laatste persoon die zichzelf hierover op de borst klopt.

26 juni 2021 om 21:59

Ik ken deze fysiek trainer inderdaad ook. Bijzonder aardige man en inderdaad de laatste persoon die succes op zijn conto wil schrijven. Daarnaast is de 'meneer uit Winterswijk' toch ook de fysiektrainer van Beek, in plaats van mental coach Visser?

26 juni 2021 om 22:26

Klopt, kennelijk is de journalist niet goed op de hoogte aangezien het een redactionele aanvulling betreft.

26 juni 2021 om 22:44

Mental coach Remco Visscher komt bij ons uit de stad, Harderwijk!! @Vz, wel je feiten kennen als je iets plaatst

Heel vreemd inderdaad dat een professionele atleet er alles aan probeert te doen het maximale uit zijn carrière te halen. In elke sport werken spelers met een heel team van specialisten om zich heen. Ook in de top van het voetbal is dit niet anders. Maar die ouderwetse Derksen denkt dat het nog steeds 1965 is en sportpsychologen en fysiotherapeuten een soort van charlatans zijn.

27 juni 2021 om 14:56

Hij heeft geen sportpsycholoog bij zich. Maar een of andere kwakzalver

Ik snap het niet. Hij leeft gewoon voor zijn sport, wat is daar mis mee.

Als een Italiaan het doet noemt Johan het 'de passie die mist bij Oranje'.

Zowaar een keer met Derksen eens. Al heeft een stilstaande koekoeksklok ook 2x daags gelijk.

Volgens mij heeft Derksen zelf ook de Libelle gelezen. Begint me toch op een oud en zekeringen roddeltante te lijken.

Worden de Derksen fans inmiddels niet moe van al dat negatieve onzin dat uit de mond van deze beste man komt? Hijzelf blijkbaar niet...en deze man wilt een muzikant worden? Denk dat zijn muziek meer deprimerend is dan zijn analyses en gebabbel haha!

Is ook een gekkie imo maar dat heeft meer te maken met zijn Corona uitspraken. Dat ie daarnaast een eigen technische taf heeft zegt mij alleen dat hij zijn carrière serieus neemt zn het maximale eruit wil halen.

Derksen houdt ‘t menselijk, niet negatief maar realistisch.
Nederland speelt niet goed en Weghorst is geen basismateriaal.

Een houten klaas die voor Oranje eigenlijk alleen nuttig is als pinchhitter, die bijna staat te janken bij het volkslied, die een vriendschappelijke goal viert alsof hij zojuist de EK-finale beslist heeft, die een eigen technische staf meeneemt en die zich online profileert als anti-corona-wappie... Kans lijkt me inderdaad vrij groot dat veel van zijn medespelers hem een gekkie vinden.

Leuke gozer Weghorst. Zie ik liever dan de verwende profjes

27 juni 2021 om 15:04

Leuke gozer? Is het je buurman waarmee je regelmatig een biertje drinkt om de hoek? En wie zijn de verwende proefjes volgens jou pik?

Ik begin zo langzamerhand een beetje misselijk te worden van die zeiksnor.. laat die man alsjeblieft met pensioen gaan. Pfff

Dit soort ongefundeerde uitspraken heeft Derksen altijd gedaan. Waarom worden mensen nu pas moe van hem? Hij heeft wel vaker gesuggereerd dat teammaten elkaar haatten. Dat deed hij (en Valentijn Driessen) bijvoorbeeld met Tadic en Ziyech. Ze zeiden dat ze elkaar niet konden uitstaan. De wedstrijd daarna zag je die twee gewoon lachen en knuffelen samen na een goal. Daarna werd het ook wel bekend dat het gewoon vrienden van elkaar waren. Konden elkaar ook goed vinden op het veld. Daarna werd het ook weer stil vanuit Derksen's kant over hun relatie. Moraal van het verhaal. Hij lult maar wat. Als een speler boos kijkt dan is het volgens hem ook een arrogante kwal. Afellay bijvoorbeeld, altijd een correcte jongen geweest werd gewoon uit het niets arrogant genoemd. Hij voert ook altijd duidelijke oorlogjes met mensen die hij niet mag. Zoals een heel verhaal ervan maken dat Van der Sar naar de WC moest voor een interview. Als het Dick Advocaat was geweest dan had hij er een grappig verhaaltje van gemaakt.

Kan Derksen nog wel eens iets positiefs zeggen?
Weghorst doet er alles aan om hoogst haalbare uit zijn carrière te halen. Daar kun je hem alleen maar om preizen.
A

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren