Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen fileert Ajax-speler: ‘Hij is helemaal geen ster, hij is een waterdrager’

Laatste update:

Jordan Henderson heeft in de twee wedstrijden die hij vooralsnog voor Ajax heeft gespeeld geen grote indruk achtergelaten op Johan Derksen, zo laat de analist blijken bij Vandaag Inside. De controleur deed zondag de volle negentig minuten mee tegen sc Heerenveen (3-2), maar kon niet voorkomen dat de Amsterdammers voor de zesde keer onderuit gingen dit Eredivisie-seizoen.

"Onze Engelse aankoop geeft alleen maar risicoloze passjes", snijdt Derksen het onderwerp aan. René van der Gijp is het met zijn collega eens en onderbouwt zijn mening lachend.

"Henderson pakt de bal, kijkt vooruit en wij denken allemaal thuis: 'het gaat nu gebeuren.' Maar het gebeurt niet!", legt Gijp gekscherend uit.

"Hij is wel goed in de interviews", merkt Derksen op over de van Al-Ettifaq overgenomen middenvelder. "Het is een aardige jongen in de interviews, die Henderson. Dan krijg je miljoenen voor wat interviews!"

"Hij ging wel klagen over die bal", begint schrijver Özcan Akyol over de afgekeurde goal die Ajax diep in blessuretijd maakte in het Abe Lenstra Stadion. "Als je zo'n ster bent, moet je je ook waardig gedragen."

"Het is helemaal geen ster, joh. Het is een waterdrager", reageert Derksen. "Het was altijd al een waterdrager. Een goede waterdrager."

Met Henderson op het veld liep Ajax tegen de eerste Eredivisie-nederlaag sinds oktober 2023 aan. Donderdag kan de huidige nummer vijf van de Eredivisie zich revancheren, als Ajax het in de Conference League opneemt tegen FK Bodø/Glimt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"het is helemaal geen ster, joh. Het is een waterdrager", reageert Derksen. "het was altijd al een waterdrager. Een goede waterdrager."

Dat klopt inderdaad, en dat kan Ajax op het moment goed gebruiken tussen al die eeuwige talentjes. Dus laten we hem daar vooral ook gewoon op beoordelen in plaats van te doen alsof Kevin de Bruyne is binnen gehaald bij Ajax en hij 6 assists per wedstrijd gaat geven en drie ballen in de kruising schiet

13 februari 2024 om 00:41

Mijn twijfels kwamen niet zozeer omdat Henderson een waterdrager is (dat wisten we wel) maar meer dat hij niet in het Ajax spel past, tien jaar bij Liverpool heeft hij werkelijk compleet ander voetbal gespeeld.

Maar natuurlijk heeft Henderson zeker kwaliteiten, en Van t Schip heeft nog alle tijd om een tactisch systeem te vinden waar hij wel rendeert, twee wedstrijden is te vroeg om er veel over te kunnen zeggen.

13 februari 2024 om 02:55

Het lijkt alsof deze gasten onder een steen hebben gelegen. Ajax was juist opzoek naar een waterdrager en iemand met ervaring. Daarnaast is Henderson gratis binnengehaald, dus ik snap de kritiek niet.

13 februari 2024 om 07:22

Klopt. Een hele goede waterdrager die Ajax nodig heeft. En Derksen is geen journalist (want dan had ie dat al geweten), maar een 2e Evert Santegoeds

13 februari 2024 om 12:18

Maar is ongeveer 15 miljoen voor ongeveer 2,5 jaar dan niet heel veel geld voor een waterdrager? Voor dat geld zou ik meer verwachten dan een waterdrager.
Maar had ajax dan niet meer gehad aan een type schouten ipv een waterdrager?

13 februari 2024 om 14:09

ze hebben hem binnengehaald maar wat ben je ermee opgeschoten helemaal niks dit heeft geld gekost.

Natuurlijk, lekker makkelijk. Gaap

12 februari 2024 om 23:16

Wellicht ingewikkelder dan dit comment. Slaap lekker

Daar komt ie nu pas achter? Bevestigd nog maar eens dat Derksen geen voetbal kijkt.

12 februari 2024 om 23:43

Ik begin me inderdaad een beetje af te vragen of deze analisten zich uberhaupt wel verdiepen in de spelers die ze moeten beoordelen voor hun werk.

13 februari 2024 om 01:06

Bevestigdqlleen dat jij het programma niet kijkt, want dan had je geweten dat Derksen dit al vanaf t begin roept, en niet pas nu tot deze conclusie is gekomen

13 februari 2024 om 07:59

Ik kijk inderdaad niet. Verschil is wel dat ik niet zoals Derksen net doe alsof

13 februari 2024 om 08:31

Dat doe je wel. Je beoordeelt Derksen alsof je het programma hebt gekeken.

13 februari 2024 om 09:07

Klopt jottum, dat is precies wat je hier doet Sitostick

13 februari 2024 om 10:23

Ik reageer op een Voetbalzone artikel over een uitspraak van Derksen, nergens claim ik of suggereer ik dat ik dit programma kijk

13 februari 2024 om 12:53

Je claimt dat Derksen dat wel doet

Het is ook ongelofelijk. Ajax heeft totaal geen tactisch plan. De drie voorwaartsen zetten soms een beetje druk. Het middenveld doet nog aan aanvallen, verdedigen of druk zetten. De verdediging mag het verder zelf opknappen en is zo lek als een zeef. Dat is het tactische plan van Schip blijkbaar

12 februari 2024 om 23:19

Schip is een Cruyff aanhanger he… als je er aan de ene kant maar gewoon meer inschiet dan dat je er aan de eigen kant tegen krijgt, dan win je. Maar als het erin schieten dan stokt heb je dus een probleem.

13 februari 2024 om 06:07

Ja ik ben ook Cruyff zijn grootste fan. Maar je mag van een trainer minimaal verwachten dat je een plan hebt dat ergens op slaat en dat je je spelersgroep op scherp zet. Of ben ik de enige die in de gaten heeft dat de derde plek halen voor Ajax cruciaal is?
Als ik zie hoe je er tactisch af gaat zondag, dan denk ik, wat doen ze daar op de training en waar is die wedstrijd voorbereiding? Bij Heerenveen waren ze hoogst verbaasd dat Ajax weer in dezelfde valkuilen viel als in de heenwedstrijd. En ik met hun. Er klopte helemaal niets van en qua mentaliteit ook niet. Zolang we door lichtgewichten geleid worden, zullen we steeds verder donderen

Wel een bijzondere waterdrager dan die wel de Champions League, Premier League, FA Cup, League Cup en Wereldkampioen voor Clubs bekers omhoog heeft mogen houden als aanvoerder.

12 februari 2024 om 23:20

Waterdrager klinkt misschien een beetje kleinerend maar opzich heeft elk team wel enorme behoefte aan iemand die het vuile werk opknapt en de rest op sleeptouw neemt zonder daarbij echt een 'sterspeler' te zijn in doelgerichtheid, assists of technische hoogstandjes. Dat is toch ook wel een beetje de definitie van Henderson, ook bij Liverpool.

De 'waterdragers' zijn m.i. misschien wel de meest ondergewaardeerde spelers in het huidige voetbal. Zie ook Schouten bij PSV die ongelofelijk veel opknapt voor de verdediging bij PSV.

12 februari 2024 om 23:23

Mee eens ja. Henderson is ook niet gehaald om doelpunten en assists te geven zoals een de Bruyne of Bellingham dat doet.
Henderson was niet de beste veldspeler bij Liverpool, maar wel de belangrijkste qua coaching, positionering en ook buiten het veld en in de kleedkamer.

12 februari 2024 om 23:26

Ik snap Derksen wel, je betaalt natuurlijk fors geld voor deze gast. Maar dan nog: als Ajax zelf nou maar enorm blij is met zijn inbreng dan is het toch prima? Zij betalen zijn salaris.

12 februari 2024 om 23:32

Ik snap dat gezeur over geld niet zo, hij was gratis en kost op salaris naar verluidt minder dan Tadic verdiende bij Ajax. Wat moet je dan, 9 miljoen op zak houden en elke wedstrijd met Tahirovic, Taylor en Hlynsson 800 kansen weg blijven geven en gezellig meestrijden om plek 6/7 straks? Of een speler als Kitolano oppikken die nog nooit op topniveau heeft gespeeld en ook wel even een paar miljoen mag kosten?

12 februari 2024 om 23:41

Ik zeg alleen dat ik Derksen wel begrijp (in wat hij probeert te zeggen), maar wat ik bedoel is dat wij allemaal niet weten met welke opdracht hij het veld in wordt gestuurd en dus helemaal niet kunnen beoordelen of hij dat goed uitvoert ja of nee. En Derksen probeert hier het perspectief te schetsen van iemand die 5 miljoen verdient voor 50 nikszeggende breedte passes en 1x Hato verrot schelden als die een fout maakt. Dan helpt het voor de beeldvorming natuurlijk niet als Henderson vorige wedstrijd 2x zijn man laat lopen en nota bene zelf op zn lazer krijgt van Taylor en ook deze wedstrijd gewoon sjokkend over het middenveld gaat in plaats van Thom Haye in zijn kuiten te bijten.

12 februari 2024 om 23:51

Sjokkend over het middenveld? Die stond in zijn eentje zo ongeveer alles op te lossen in de tweede helft. Rende de longen uit zijn lijf om het wegvallen van Hlynsson en het verstoppertje van Taylor op te proberen te vangen. Dat ging niet altijd goed nee, vind je het gek als je opeens alle drie de middenvelders in je eentje op moet pakken?

Je zegt dat Henderson tegen PSV twee keer zijn man liet lopen en op zijn lazer kreeg van Taylor. Dat staat mij allemaal totaal niet bij. Heb dat ook nergens terug zien komen hier en in de analyses. Hij speelde die wedstrijd gewoon goed. Bracht rust op het middenveld, heel beheerst aan de bal, speelde alles naar de goede kleur en liep een paar keer de gaten dicht achterin.

Henderson nu wegzetten als iemand die 5 miljoen verdient voor 50 breedte passes en 1x Hato verrot schelden... Hiermee bevestig je dus eigenlijk vooral mijn eerder gemaakte punt hoe ondergewaardeerd dit type speler is.

12 februari 2024 om 23:58

Wow… jij moet echt begrijpend leren lezen. Ik zeg dat Derksen hem zo wil neerzetten. Niet dat ik dat vind. Mijn hele betoog is gericht op dat Derksen niet zo moet zeuren en dat het erom gaat dat Ajax blij met hem is. Hoe jij daar uithaalt dat ik een mening over hem heb (heb ik wel maar die geef ik hier helemaal niet) is mij een raadsel. Dat 2x zijn man laten lopen en Taylor die met zn handen in de lucht naar Henderson stond te schreeuwen was overigens meteen na de wedstrijd in de analyse van Vink of Perez (weet niet meer wie dat deed). Werd zelfs met de pierrot in beeld gebracht.

13 februari 2024 om 00:05

Je hebt gelijk, ik zie dat ik inderdaad je opmerking verkeerd heb gelezen. Excuus daarvoor, het is laat

Dat moment heb ik dan gemist in de analyse, maar opzich is het niet raar dat hij ook terug gecoacht wordt toch? En dat je in een eerste wedstrijd (tegen PSV notabene) een keer je man laat lopen, tja. Taylor laat zijn man 25 keer per wedstrijd lopen.

Goed. We lijken het in grote lijnen met elkaar eens te zijn en ik geloof dat ik maar eens naar bed moet gaan want de scherpte is er wel een beetje af.

13 februari 2024 om 18:01

Jtjevrr

Ik snap niet dat je het salaris van Henderson met het salaris van Tadic vergelijkt. Tadic was de belangrijkste persoon in de succes jaren van Ajax en was degene waaraan de laatste landstitel aan te danken was. Je gaat deze man vergelijken met een waterdrager. Is dat geen totale onzin ?

12 februari 2024 om 23:23

Als waterdrager ja! Iedere blinde ziet toch dat deze Henderson voetballend niet zo speciaal is! Fabinho ruimde alles op en Henderson teerde daar een beetje op!

12 februari 2024 om 23:26

Iedere blinde weet ook dat Henderson niet is gehaald om even 10 goals en 10 assists te geven zoals Modrid of Iniesta dat deden.

13 februari 2024 om 00:28

Ja heel irritant, ja ik weet het, maar wèl zeer noodzakelijk: over assists en goals beginnen en dan... Modric opnoemen? Of Iniesta die ik meen een geheel seizoen met 0 goals/assists afsloot (maar toch voetballend/technisch top 10) ???? Serieus? Zowel Modric als Iniesta hadden zelden seizoenen met 10 goals/assists. Noem dan Kevin, Xavi, Ozil, Fabregas etc

13 februari 2024 om 14:27

Maar wat hij doet schiet ook niet op want dit Ajax word gewoon nog steeds vernederd

13 februari 2024 om 18:01

Maar krijgt wel het salaris voor een ster.

13 februari 2024 om 07:06

Dat heeft Eric Gerets ook, was ook een waterdrager.

13 februari 2024 om 14:26

Dat was , nu is het gewoon voor het voetbal een oud mannetje

Henderson is toch ook niet gehaald om als Messi allemaal steekpassjes te geven en 3 man voorbij te spelen. Hij zet lijnen uit op het midden en heeft ervaring. Dat gestroman van die oenen op tv altijd. We worden steeds dommer met z'n allen. En het ergste, Derksen roept het voor de aandacht en de centjes, want is heus niet zo dom als ie doet.

13 februari 2024 om 03:21

Je zou toch denken dat er een markt zou moeten zijn voor een fatsoenlijk voetbalinhoudelijk programma. Maar nee, het lijkt inderdaad wel een race naar de bottom.

Iedereen ziet dat Henderson brengt wat Ajax het hele seizoen juist ontbrak. Maar nee, in de media willen ze allemaal stoere uitspraken doen. Zo is het ook al wachten op de eerste dombo die denkt een leuke kop te hebben met "moet Gimenez niet banken."

De andere kant op hebben ze ook allemaal weer hun eigen ontdekkingen. Nu weer die Sandler. Heeft het bij Anderlecht, Troyes en Feyenoord niet echt gered. Speelt voor het eerst in zes jaar een leuk seizoen. En in plaats van "misschien kan die voorzichtig een stap maken naar de subtop." Is ie opeens beter dan een Sutalo, en goed genoeg voor de Nederlandse top. Echt, houd toch op zeg.

Zo kan Sutalo in een wedstrijd ook drie goals maken, vijf ballen van de lijn halen. Waar Hato twee ballen in eigen doel schiet. En nog zal je een kop krijgen van: "Sutalo weer slemiel met slechte pass in minuut 83."

Het is echt compleet niveauloos, dat gebrabbel tegenwoordig.

Volgens mij geeft deze "waterdrager" regelmatig prachtige diepteballen op Brobbey. Die 2 voelen elkaar goed aan lijkt het.
Maar goed, de grote meneer Derksen die tegenwoordig -oh zo veel verstand- van alles heeft, zal het wel weer beter weten....

13 februari 2024 om 18:04

Kijk jij wel eens naar psv ? Dan zul je zien dat Ramalho ook best wel vaak een mooie dieptebal geeft. Maar volgens mij zijn maar weinig mensen overtuigd over de kwaliteiten van Ramalho

Ze hebben een nieuw doelwit gevonden hoor... iedere malloot weet wat Henderson goed kan en wat niet. En laat een type henderson nu net zijn wat Ajax nodig heeft. Leiderschap, positionering en teamspirit. Als die dalijk samen met branco of Manssvek op dat middenveld staat en loyboy Taylor zijn plekkie op de tribune zoekt. Dan creër je wel een stevig middenveld.

12 februari 2024 om 23:46

Ze gaan Taylor echt niet banken hoor. Dat moet de nieuwe cashcow worden voor Ajax, zeker als international. Ze zullen hem komende zomer wellicht willen verpatsen, dus dan gaan ze hem al helemaal niet op de bank/tribune zetten.

13 februari 2024 om 05:46

Helaas valt er van Taylor niet eens een youtube compilatie te maken. Alles boven de 3 miljoen moet je blind accepteren als Ajax zijnde

Zucht!…En dat na 2 wedstrijden.. geniet nou toch van zulke spelers! I

13 februari 2024 om 14:29

Je bedoel van zijn status als speler in zijn goeie jaren . Nu kan je toch niet ervan genieten want het is de speler niet meer wat hij ooit is geweest.

En een ster zoekt Ajax niet maar je zegt het zelf Derksen een waterdrager die het team op sleeptouw neemt en het team nodig heeft

Meneer Derksen stop aub met je meningen te geven, als je bijna niet meer naar voetbal kijkt

Henderson is een speler die de bal afpakt en goed speelt de bal naar zijn medespelers. Heel simpel en effectief, laat het daar nu aan liggen bij Ajax. Met Taylor, Hlynsson en Tahirovic heb je nu eenmaal geen spelers die op de manier van Henderson spelen. En dat doet hij al jaren want hij speelde bij Liverpool met spelers die beter konden voetballen maar wel de bal nodig hadden ;-) Hopelijk kan hij de komende maanden Brobbey, Berghuis, Taylor, Hlynsson in stelling brengen waardoor zij kunnen scoren

Is het een miskoop? Dat denk ik niet, maar het is ook niet de speler die Ajax nu kampioen gaat maken. Want dat moeten andere spelers doen.

Derksen zou zelfs vollop kritiek hebben op het man City van Guardiola, of het Barça dat hij gecoacht heeft. Zelfs op Messi. Waarom? De beste man roept maar wat en snapt er rete weinig van

Voor de risicovolle passing naar voren heeft Ajax Van den Boomen en Berghuis al. Henderson staat er juist in omdat hij dat niet doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren