Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen analyseert Barcelona: ‘Ik krijg gewoon medelijden met die jongen’

Laatste update:

Sergiño Dest was dinsdagavond absoluut niet opgewassen tegen Kylian Mbappé. De rechtsback van Barcelona had de zware taak om de linkerspits van Paris Saint-Germain te verdedigen, maar zag hoe Mbappé een hattrick maakte (1-4 winst voor PSG). Johan Derksen vond na afloop bij SBS 6 dat Dest het niveau van dit soort Champions League-wedstrijden nog niet aan kan.

"Mbappé was in topvorm vandaag", stelde Derksen vast. "Hij is fysiek natuurlijk geweldig sterk en hij kan er ook nog bij voetballen. En hij heeft zijn pure snelheid. Die arme Dest is helemaal aan flarden gespeeld. Ik kreeg gewoon medelijden met die jongen. Het is niet zo gek, want tegen hem in vorm is bijna niemand opgewassen." Ook Wim Kieft kwam tot die conclusie. "Niemand is zo snel als Mbappé is, ook geen enkele verdediger natuurlijk. Maar fysiek is hij ook veel sterker dan Dest."

Kieft was van mening dat Gerard Piqué als centrumverdediger meer ondersteuning had kunnen bieden aan Dest. "Dat moet je met zijn tweeën vaak doen. Als je één-op-één met ruimte tegen Mbappé gaat spelen, word je altijd geklopt. Kijk: hij is een geweldige voetballer, maar vandaag was het natuurlijk met zijn kwaliteiten heerlijk om zo te spelen." Ook Derksen vond Piqué, die na maanden van blessureleed terugkeerde bij Barcelona, niet goed spelen. "Piqué deed voor het eerst weer mee, en die speelde voorzichtig, want die wist: ik kan niet te veel doen, want daar heb ik nog niet de lucht voor. Die speelde een beetje schijnheilig. Die gaf niet echt rugdekking. Die wilde overleven, maar er was geen overleven aan vandaag."

Derksen werd verder kort gevraagd naar zijn mening over Frenkie de Jong. "Hij speelde heel onzichtbaar en matig, weinig initiatief, liep achter de feiten aan", aldus de analist, die ook niet te spreken was over Lionel Messi. "Messi viel in zijn oude rol. Die hebben we één keer gezien, toen hij onberispelijk een strafschop erin schoot. Voor de rest niet op één actie te betrappen. Dan speel je dus bij balverlies eigenlijk met tien man, tegen zo'n sterke tegenstander."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja nu blijken al de wereldspelers toch niet zo goed. In elke belangrijke wedstrijd dit seizoen volledig overlopen. Gaan niet eens namen noemen maar eigenlijk allemaal zakken ze door het ijs. Zelfs hun 12e man Kuipers kon ze niet redden deze keer

17 februari 2021 om 00:02

Alle wereldspelers? Volgens mij is iedereen het er wel over eens dat Barca momenteel geen topselectie heeft hoor. Insinueren dat Kuipers de twaalfde man was, is al helemaal belachelijk. Vreemde reactie.

17 februari 2021 om 00:14

Ik had een paar dagen geleden nog een discussie met een paar van jullie die beweerden dat FdJ top 3 middenvelder is... Dat zegt al genoeg over hoe jullie de eigen spelers gigantisch overschatten. Volgende week weer billenkoek van Sevilla en het seizoen is voorbij

17 februari 2021 om 07:18

Wat een onzin joh Sosuhzv. Frenkie is al sinds zijn binnenkomst de best presterende middenvelder bij een radeloos Barca. Zet een Verratti op de plek van Frenkie gister dan gaat die ook niet het verschil maken hoor. Er valt gewoon niks aan te doen als 10 medespelers als zoutzakken om je heen staan. Frenkie is wel degelijk een van de beste op zijn positie. Dat zien we in Oranje ook heel duidelijk.

17 februari 2021 om 07:49

Het is ook een teamsport hè... Maar hoezo vind je het zo fijn als hij dat niet is dan (een top 3 middenvelder)? Waar zit die afgunst hem in, vraag ik me af

Wisselvallige back bij Ajax, vond dat Nous het toch stukken beter deed.Marketingtechnisch natuurlijk een goede speler (Amerikaan), maar met het oog op dit jaar is het toch een speler die tekort komt, zeker voor de CL

16 februari 2021 om 23:59

Vind zelfs dat Mazz ontzettend gegroeid is weer het laatste half jaar. Echter heeft ie me iets te vaak pijntjes, mist daardoor teveel minuten. Maar ben blij dat Dest weg ging ipv Mazz. Maar wie zou er niet zijn gegaan in zijn plaats?

17 februari 2021 om 00:06

Dat valt me ook wel op aan Mazraoui, hij wordt wel heel vaak snel gewisseld door ten Hag. Kan hij dat conditioneel niet aan of is het preventief om blessures tegen te gaan?

17 februari 2021 om 00:13

Ik vind Nous absoluut een topvoorbeeld van een jongen die zich van bijna geen profvoetbal tot een uitstekende prof heeft geknokt.

Ik ben ook absoluut blij dat Dest is gegaan, ondanks ik denk dat Dest ook een ideaal marketinginstrument voor de Amerikaanse soccerliefhebbers was geweest, kwaliteit toch meer van belang is.

Dest komt gewoon tekort voor barca.
Is verdedigend gewoon niet goed. En aanvallend brengt die ook weinig tot niets. Heeft eigenlijk vandaag niets laten zien.

Dan kan je wel leuke wedstrijden spelen in de la liga, maar het niveau wat Barca moet streven is CL niveau. En dan komt een Dest tekort. Veelste tekort. Wellicht dat hij zich nog kan ontwikkelen.

17 februari 2021 om 00:03

In de competitie heeft hij nog weinig laten zien. Hij was ook lang geblesseerd en eigenlijk niet klaar voor deze wedstrijd.

17 februari 2021 om 02:49

En dan te bedenken dat ze een ene Emerson bij Real Betis hebben lopen die het zeker niet slechter had gedaan dan deze flapdrol die 24 miljoen heeft gekost. Ik kan me niet een wedstrijd herinneren waar hij de achterlijn heeft gehaald.

Een Dest die er een tijdje uit heeft gelegen tegen een ontketende Mbappe is natuurlijk totaal geen match. Dest ontbreekt het nog aan ervaring en sowieso is hij verdedigend niet de sterkste. Helaas missen we centraal achterin de kracht om die zwakte op te vangen. Verder is Barca overklast door een ontketende Mbappe, jammer maar waar: Barca heeft geen topselectie en kan momenteel niet mee met de grote jongens.

Het probleem is de lengte en de breedte van de spelers want ik begin wel een patroon te zien. De meest fitte ploeg wint de laatste jaren gewoon de CL, Liverpool allemaal kast, Bayern kast en zelfde voor PSG en dan komt barca met Puig van 1,68 en 50 KG ja daar redt je het gewoon niet meer mee, time has changed

17 februari 2021 om 00:22

Veratti is 1.65 en weegt 60 kilogram.

17 februari 2021 om 00:40

Dat zal best maar Verratti is alsnog een tank. Is gewoon heel sterk en weet hoe die zijn lichaam moet gebruiken itt de veertjes bij barcelona die bij windkracht 4 al omvallen (vooral in het strafschopgebied trouwens)

17 februari 2021 om 00:41

Dan is het vermelden van Puigs lengte en gewicht toch nog steeds irrelevant?

17 februari 2021 om 00:47

Lengte is inderdaad niet zo relevant maar gewicht zeker wel. Wij zien toch allemaal hoe sterk Verratti is en hoe moeilijk je hem van de bal krijgt. Voor zijn geringe lengte helemaal niet zo licht en weet zijn lichaam perfect te gebruiken

17 februari 2021 om 08:32

@delinksbuiten, In jou redenatie moeten ze misschien doorgaan met Andy van der Meijde, Jan Boskamp en Mido. Ik zou toch graag een team hebben met Messi erin. Het gaat gewoon om de juiste voetbalkwaliteiten. Ik denk dat lengte en gewicht er weinig toe doet, als je niet in het exteme gaat denken om allemaal lilliputters op het veld te zetten. Gewicht boeit niet, als iemand maar fit is.

Zoals de bekende uitspraak luid. Het waren mannen tegen jongetjes. En dan heb ik het idd voornamelijk over dest . Die werd keer op keer afgetroefd op alle fronten . Maar het ligt natuurlijk niet alleen aan dest... heel barca was figurant . Messi griezman en de jong kwamen o.a ook amper voor in het spel ... mbappe man of the match maar ook een kean en verrati waren uitmuntend vanavond.

Dit is weer opportunisme is zijn ultieme vorm. Waarom medelijden krijgen? Dest is gewoon een zeer talentvolle rechtsback die het af moest leggen tegen een van de beste aanvaller ter wereld( die in blakende vorm verkeert). Van dit soort wedstrijden tegen zulke directe tegenstanders leert ie(Dest)alleen maar, bovendien komt Dest net terug vanwege n blessure en lag er n tijdje uit.
Voor zijn blessure speelde Dest goede en degelijke wedstrijden in de competitie en champions league maar men vergeet snel kennelijk. Zijn wat mindere optredens worden nu aangehaald om te onderbouwen dat ie tekort komt.
Deze fase hoort er gewoon bij in zijn ontwikkeling om van talent een topspeler te worden.
Nous ontwikkeld zich aardig in een vrij matige competitie terwijl Dest als nieuweling bij Barça wekelijks moet 'overleven' in een absolute topcompetitie.

Beetje sneu dit... omdat Mbappe op z’n best speelt (is al geen verkeerde voetballer) kan Dest er ineens niets meer van? Heel simpel... mbappe hoort in een rijtje Messi Ronaldo ibra, neymar... die kunnen zelfs ramos laten lijken dat hij er niets van kan! En als Ramos een schop geeft is t geweldig maar als dest dat zou doen noemen we het machteloosheid... ik zeg niet dat dest een wereldback is, maar het is wel een flink talent!

Dit PSG draait ook geen top seizoen, maar is reeds een veel beter team dan Barcelona. Vorig seizoen nog CL finale gehaald. Barcelona is los zand. En er is niks mogelijk. Het moet terugvallen op spelers als Braithwaite. En Dest is gewoon nog te licht. Messi zie je, zoals wel vaker de laatste seizoenen, weer niet tegen een top tegenstander. Ik vraag me echt af waarom een City en PSG nog zo ver voor hem willen gaan. Maakt hij een team in opbouw beter en hoe lang gaat hij nog mee op dit niveau?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren