Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Depay steekt tirade af: ‘Kijk naar me! Wat zie je? Boosheid? Ik ben furieus!’

Laatste update:

Memphis Depay reageerde dinsdagavond woedend op een supporter van Olympique Lyon nadat hij zich met zijn club door een 2-2 gelijkspel tegen RB Leipzig had geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De aanvoerder van de Franse topclub rende op een fan af die op het veld was gekomen en een spandoek gericht tegen Marcelo. De verdediger wordt vaak bekritiseerd door de eigen fans en was met het spandoek opnieuw het mikpunt van kritiek. De supporter toonde een doek met Marcelo afgebeeld als ezel en de tekst: 'Marcelo, verlaat onze club.' Depay heeft geen goed woord over voor de actie van de supporter en neemt het op voor zijn ploeggenoot.

Toen Depay het spandoek zag, ging hij door het lint. Hij rende op de man af die het spandoek in zijn handen had, gevolgd door een aantal van zijn ploeggenoten. De spelers van Lyon kregen het aan de stok met de ultra's, waarop stewards de spelers en supporters uit elkaar moesten houden. “Kijk naar me! Wat zie je? Boosheid? Ik ben furieus, ik ben kwaad en ik weet eerlijk gezegd niet wat ik hierop moet zeggen”, reageerde Depay na afloop in gesprek met RMC Sport.

Lyon kwam in eigen huis op een 0-2 achterstand, maar plaatste zich alsnog voor de knock-outfase door een aansluitingstreffer van Houssem Aouar en de gelijkmaker van Depay. “Dit was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben ons geplaatst. We hebben vandaag met ons hart gespeeld om ons te kwalificeren. Deze wedstrijd was ontzettend belangrijk voor ons en dat wisten we”, vervolgt Depay, die zich richt tot de fans: “Het is extreem moeilijk voor een team om te spelen, wetende dat iemand van ons een conflict heeft met de supporters, dat hij niet gesteund wordt door onze fans.”

“Wat verwacht je dan van ons als team? Dat we de supporters bedanken die onze families beledigen? Nee, maar eerlijk, ik moet hier een beetje voorzichtig zijn want ik word herinnerd aan mijn leven, aan mijn verleden. Ik wil die man niet meer zijn. Ik ben volwassen geworden en ben rustiger dan voorheen, maar ik heb hier geen woorden voor”, aldus Depay. “Het slaat nergens op dat we in een vol stadion spelen en de overwinning na een wedstrijd niet eens kunnen vieren met onze fans.”

“Als team geloven we in iedere speler als individu”, vervolgt Depay, die geen goed woord over heeft voor de fan die het spandoek liet zien. “Ja, ik rende naar de supporter met het spandoek om hem te zeggen: “Stop! Doe rustig, haal dat spandoek weg. Dat is beter voor iedereen.” Wie heeft de tijd om zoiets te maken? We hebben allemaal kinderen, we hebben allemaal ons werk, wie heeft er de tijd om een ezel op een vlag te tekenen? Als je de tijd hebt om dit soort dingen te doen, dan moet je eens goed in de spiegel kijken. Ga iets anders doen! Als je naar het stadion komt, dan hoor je ons te steunen. We houden van je steun, maar je hoort iedereen te steunen! Niet alleen de spelers die jij kiest, terwijl je de anderen links laat liggen.”

Het is niet de eerste keer dat Marcelo het aan de stok heeft met de achterban van Lyon. De ex-PSV'er heeft een slechte band met de ultra's van de club. Na een 2-1 nederlaag tegen Benfica, eerder dit seizoen, werden de spelers van les Gones opgewacht op het vliegveld en daar ontstond een woordenwisseling tussen Marcelo en de harde kern. Het leidde bijna tot een handgemeen en sindsdien leven de Braziliaanse verdediger en de ultra's op gespannen voet.

Vind jij dat Memphis Depay goed heeft gehandeld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit siert een aanvoerder alleen maar, en Depay al helemaal.

11 december 2019 om 08:40

Helemaal eens, maar het siert de club niet. Waarom moeten spelers ingrijpen en staat de club als het ware te kijken. Onbegrijpelijk dat het allemaal zo makkelijk kan en dat een Depay hier een statement moet maken en niet de club.

11 december 2019 om 09:38

Ik vind het zelf een goeie actie maar het is de club zelf die de fan binnen lietmet het spandoek. Dus ze vonden het blijkbaar niet echt offensief. Depay moet verhaal gaan halen bij de clubleiding niet bij de ultra’s, want hoe je het wendt of keert die hebben het recht om iemand uit te fluiten etc (volgens de club).De vraag die Depay moet stellen is dus:Hoe komt zo’n spandoek in stadion in?

11 december 2019 om 10:43

Dus jij denkt dat die gast vooraf het spandoek heeft laten zien en dat het toen als 'niet echt offensief' is beoordeeld? Oh oh oh...

11 december 2019 om 13:18

Ik weet niet of je dit serieus meent maar dit gebeurd nou eenmaal Bij clubs. Vele clubs, zo niet allemaal, hanteren de “freedom of speech”. Zie ook de Catalanen die met spandoeken CampNou binnen lopen om op Spanje of de Koning te bashen. Deze fans worden ook niet aangepakt door de club zelf terwijl ze de hele wedstrijd met het spandoek zitten te zwaaien.

Je beledigd voelen is een keuze. Ik vind het een fantastische actie van Depay, maar kom op zeg, mekker niet zo.

11 december 2019 om 07:11

De toelichting van Depay is juist goed. Misschien zet ie de ultras(al is het er maar een) aan om hun gedrag aan te passen.

11 december 2019 om 07:12

Ik vind dit wel een bijzondere reactie. Is het echt een keuze om je beledigd gevoeld te worden?

11 december 2019 om 07:31

Natuurlijk niet. Populistische uitspraak. Sommigen denken echt dat mensen gevoelens en emoties zomaar uit kunnen zetten om vervolgens te roepen 'voetbal is emotie'. Klasse van Depay dat hij het voor zijn teamgenoot opneemt.

11 december 2019 om 08:52

@feelgood0"domme mensen kunnen me niet beledigen, intelligente mensen doen het niet"tot zover ben ik het wel met Potjevet eens, maar dat hij iets duidelijk wil maken aan die "supporter" snap ik wel

11 december 2019 om 10:07

Dus die jongen die bij Den Bosch voor k-zwarte en k-aap werd uitgescholden die koos er ook voor om zich beledigd en gediscrimineerd te voelen? Nee: beledigingen worden (veelal) bewust geuit en een mens kan er voor kiezen het te negeren of te reageren, maar het is geen keuze of je het voelt of niet.

11 december 2019 om 07:16

Fantastische aktie maar hij moet niet zo mekkeren?....wat verwacht je nou van de journalist die de vraag stelt en depay die antwoord? Zeg dan gewoon niks joh

11 december 2019 om 07:17

Deze opmerking wordt heden ten dage vaak gemaakt. Alsof je beledigd voelen en bood worden een primitieve emotie is die we nooit moeten hebben. Mensen moeten stoppen te denken dat we in een sprookjes wereld leven met Tinkerbells en Peter Pannen e.d. Als je gerespecteerd wilt worden, moet je soms bood worden en je grenzen duidelijk maken. Als je iedereen wilt pleasen ga je maar als straat muzikant door t leven. Denk je dat mensen aan de top van bedrijven en sportwereld daar zijn gekomen door alleen maar de immer vrolijke kleurloze Hans worst uit te hangen?

11 december 2019 om 07:18

Bood=boos

11 december 2019 om 10:11

@ Warabe Vergelijk alsjeblieft niet mensen aan de top van bedrijven met de rest van het volk. Ons systeem is zo ingericht dat wat aan de top van bedrijven komt voor het grootste deel psychopaten zijn die totaal geen empathie hebben. Er lopen ongeveer net zoveel psychopaten als CEO van grote bedrijven rond als in een gevangenis. Komt uit onderzoeken.

11 december 2019 om 10:48

Dan is blijkbaar het grote verschil dat die Ceo's wel uit de gevangenis weten te blijven. En als je zo'n onderzoek gelooft, ben je zelf ook niet goed wijs.

11 december 2019 om 07:31

@PotjeVet je hebt wel gelijk, het is een keuze. Je kan het negeren. Maar als dat helpt moet je soms op je strepen staan. Hoe mooi is dat Depay het als aanvoerder opneemt voor zijn medespeler. Dat maakt hem een goede aanvoerder. Eentje waarin zijn team genoten vertrouwen hebben. Er zijn nou eenmaal grenzen aan het uiten van kritiek.

11 december 2019 om 07:34

Is dat werkelijk zo? Kan je het negeren? De een kan er misschien beter mee omgaan dan de ander. Geen mens (lees: geen robot) is echter hetzelfde.

11 december 2019 om 07:39

Dat is onzin, een gevoel is namelijk per definitie geen keuze. Wat wel een keuze is, is hoe je met dat gevoel omgaat. Je kunt dus iets voelen en dan als reactie denken, ah wat maakt het eigenlijk ook uit.

11 december 2019 om 07:48

Nope. Het voelen van emoties kies je niet voor. Sterker nog, het bewust negeren van emoties veroorzaakt depressies, we weten namelijk inmiddels dat depressies niks anders zijn dan opgekropte emoties. Met name opgekropte boosheid. Zoals eerder al gezegd door anderen: het trucje is niet om te kiezen welke emoties je voelt, dat kan niet eens, het trucje is om te leren hoe je jouw emoties uit en verwerkt. Maar zelfs met de beste therapeuten ter wereld kunnen mensen er hun hele leven over doen om dat trucje perfect te beheersen. Voor zover je dat überhaupt ooit perfect kan doen.

11 december 2019 om 09:37

Meestal zijn de mensen die dat roepen het ergst.

Effe proberen: Zwarte piet is racistisch.

11 december 2019 om 11:21

Mekker niet zo? Die supporter moet gewoon op zijn plek blijven zitten en zijn club supporten. Dat gedrag wat hij nu vertoond hoort niet eens thuis in je dromen. Juichen als het goed gaat en aanmoedigen als ze je nodig hebben. Al het andere hoort niet thuis in een stadion. Die supporter mag van mij een leven lang stadion verbod krijgen!

11 december 2019 om 13:20

Beledigd voelen een keuze?!?! Wow ik wist echt niet dat je je emoties zo kunt uitschakelen. Dus ik mag van alles op jouw facebook, instagram, whatever... pagina schrijven over je moeder, zus, vader en broer en niet te vergeten over jezelf, dan nog zou je je niet beledigd voelen? OK dan...

11 december 2019 om 13:39

Ik heb helemaal niets op met de overtrokken politieke correctheid die momenteel heerst, maar dit is weer het andere uiterste... Je gekwetst voelen door uitlatingen van een ander is dus volgens jou een keuze? Dus jij bent zeker nooit boos geworden omdat iemand jou uitlachte of vernederde? Ik zou je nu net zo lang kunnen gaan afzeiken totdat je kwaad wordt om mijn punt te maken. Maar het lijkt me beter om het er maar gewoon op te houden dat het niet zo'n doordachte uitspraak was.

11 december 2019 om 14:02

Nou Potjevet wat een tegenstrijdige opmerking zeg. Je vind het een fantastische actie maar je vind het ook gemekker. Ik vind het ook een fantastische actie en dus absoluut geen gemekker. Dat gaat volgens mij niet samen.

Ben groot fan van deze jongen. Depay heeft een klein hartje en de woorden klinken vol met emotie en zeer gemeend.
In deze sta ik gewoon achter hem. Vond het een mooie actie hoe die opkwam voor zn medespeler en gelijk heeft ie gewoon.

11 december 2019 om 10:31

Helemaal mee eens. Grote meneer die niet alleen iets ziet dat niet door de beugel kan maar er ook naar handelt. Laat het een les voor ons allemaal zijn om niet toe te kijken.

Dit is wat je wilt van een aanvoerder. Altijd het gehele team backen en prestaties leveren op het veld. Hulde aan Memphis.

En toch moet hij opppassen. Het kon anders aflopen en voordat je het weet heb je een schorsing wegens handgemeen met eigen supporters.

11 december 2019 om 11:23

Dan moet de club opstaan en Memphis steunen en die supporter en niet alleen hij maar al die "fanatiekelingen" een stadionverbod geven.

Dat is hoe een aanvoerder hoort te reageren. Heerlijk dit. Ik ben echt wel fan van Depay en het is een master zet gebleken om hem aanvoerder te maken. Marcelo deed het erg goed. Is hij zo ver teruggezakt?

Mooi dat Depay het opneemt voor zijn mede-speler. Dit geeft wel aan dat het een goede aanvoeder is voor zijn team.

Ik vind dit een schitterende actie van Depay! Hij zou ergens een fairplay award moeten krijgen of zo.ik herinner mij dat Eric Gerets als trainer van PSV toenertijd verhinderde dat de supporters het veld opstormden. Ik dacht dat hij hiervoor een fairplay award gekregen heeft in Duitsland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren