Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Depay: ‘Ik wil Oranje op sleeptouw nemen en dat kan ik ook’

Laatste update:

Memphis Depay hoopt het Nederlands elftal in de toekomst bij de hand te kunnen nemen. De aanvaller doet het bij vlagen heel aardig bij Olympique Lyon, was zondag nog beslissend tegen Olympique Marseille en hoopt ook bij Oranje steeds nadrukkelijker zijn stempel op het spel te kunnen drukken.

De 24-jarige Depay erkent in De Telegraaf dat hij ‘een sleutelrol’ wil opeisen in het Oranje van Ronald Koeman: “Een paar jaar geleden was ik niet constant genoeg en dan kun je wel wat willen, maar toen had ik niet het hoge niveau dat ik nu wel heb. Ik wilde iedere wedstrijd beslissend zijn, maar dat was ik niet”, aldus de 34-voudig international.

“In het verleden dacht ik vaak over te veel dingen na. Ik wil heel graag laten zien dat ik in vorm ben en streef naar een nog hoger niveau (…) Natuurlijk wil je altijd beslissend zijn en ook andere ploeggenoten naar een hoger level slepen. Ik ken mijn kwaliteiten en het is belangrijk om alles goed op elkaar af te stemmen binnen het team. Ik wil graag een hoofdrol opeisen, Oranje op sleeptouw nemen en geloof ook dat het kan.”

Depay maakte in oktober 2013 onder Louis van Gaal zijn debuut in Oranje en kwam tot dusverre tot acht doelpunten: hij scoorde op het WK tegen Australië en Chili en trof later doel tegen de Verenigde Staten, Luxemburg, Wit-Rusland, Schotland en Roemenië. In dienst van Olympique Lyon staat de teller voor de buitenspeler na 61 optredens op 18 doelpunten en 18 assists. Zijn contract daar loopt nog tot 2021 door.

Denk jij dat Memphis Depay Oranje 'op sleeptouw' kan nemen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Depay heeft vooral altijd heel veel praatjes. Natuurlijk doet hij het op t veld steeds beter maar een voorbeeld of echte leider zal hij nooit worden

22 maart 2018 om 08:00

Eens. First things first. Hij moet eerst een vaste plek veroveren bij zijn club en daar de beste worden. Daarna tot t beste team van de Ligue 1 komen. Daarna praten we wel verder.

22 maart 2018 om 08:58

Inderdaad first things first.

Ik vind dit soort uitspraken dom en onhandig van depay. Ik snap dat hij in de picture wilt staan maar hij legt zichzelf nu weer zoveel druk op terwijl iedereen kan zien dat hij op dit moment helemaal niet met die druk om kan gaan. Een echte leider staat op en houdt zijn mond. Mensen die een leider willen spelen vertellen er enkel over. Dus voordat hij goed en wel rendeert heeft hij zichzelf alweer een boel extra druk opgelegd. Ik denk niet dat hijzelf of het Nederlands elftal
Daar behoefte aan heeft. Erg dom Wat mij betreft.

Persoonlijk zit ik dan ook niet echt te wachten op dit soort taal. Probeer eerst te presteren en kijk daarna wat je kunt. Als je zo goed bent in beslissend zijn dan hadden we wel naar Rusland of Frankrijk afgereisd de Komende en vorige zomer.

22 maart 2018 om 15:28

dat heeft heel deze Oranje selectie toch? wie maakt nou echt het verschil van deze spelers bij hun club? heel misschien Van Dijk alleen achterin bij Liverpool. zo een Strootman bv loopt altijd de grote leider uit te hangen maar laat bij Roma ook weinig speciaals zien en in Oranje is het helemaal een drama

Waarom gooit hij nou weer het shirt weg van zijn club? Weer zo een domme actie waar hij de verschillende partijen zoals supporters en moraalridders op zijn hals krijgt.
Deze jongen gun ik het beste, maar hij moet echt volwassen worden en nadenken wat zo een kleine actie al kan betekenen als de media niks te melden heeft.

22 maart 2018 om 08:16

Hou toch op man met dat gezeik. Ronaldinho deed toch ook zijn shirt vaak uit bij barca uit en ronaldo gooit tovh ook met zn shirt in de CL. Niemand die er wat over zegt. Als depay et doet is et weer een domme actie..

22 maart 2018 om 08:23

Ronaldo en ronaldinho zijn alleen wel iets beter dus kunnen met iets meer wegkomen

22 maart 2018 om 09:09

Inderdaad barcalover. Ik ben het met jou eens. Depay is vanwege zijn uiterlijk en uitstraling een beetje een pispaaltje geworden. Onterecht naar mijn idee. Hoe kunnen wij nou beoordelen hoe hard hij werkt?

22 maart 2018 om 11:23

@barcalover123 ik snap het idee van een shirt uittrekken totaal niet...maar nu snap ik wel meer niet aan mensen als Depay dus dat zal allemaal wel. T is vast heel belangrijk voor hem. T probleem is dat je er gewoon een gele kaart voor krijgt, dus vroeg of laat kun je je ploeg er mee in de problemen brengen zonder dat je (er in mijn ogen) ook maar iets voor terug krijgt. Iedereen weet nu wel dat ie zo'n gods lelijk plakplaatje op zn rug heeft, dus daarvoor hoeft ie t niet te doen.

Gelukkig heeft Koeman een broertje dood aan shirt uittrekkers, hopelijk maakt hij het m duidelijk.

Dat zegt een ‘niet’ basisspeler van Lyon. Laat hij nou maar eens eerst een paar behoorlijke wedstrijden achter elkaar spelen in Oranje. Onbegrijpelijk dat hij zoiets durft te zeggen.

22 maart 2018 om 08:57

Ja want of de trainer jou als voorkeur ziet is altijd een goede graadmeter..

Ik kan het mis hebben, maar zijn verhaal over hoe hij enkele jaren geleden was gaat toch nog steeds op voor de huidige Depay?

Scoort af en toe en dan ook nog vaak aardige goals, maar veel wedstrijden ook gewoon onzichtbaar.

Tegen Marseille is het hosanna omdat hij.er in komt en de winnende maakt, maar de 6 competitiewedstrijden daar voor is hij geen enkele goal betrokken geweest.

Statistieken die Depay haalt zijn in de Ligue 1 niet super bijzonder. Spelers als Thauvin halen dergelijke state ook en die zijn net als Depay hopeloos mislukt in een sterkere competitie. Niets mis mee, maar het zijn geen dragende spelers voor grote voetbal landen.

Hij heeft in mijn ogen echt nog flinke stappen te zetten voordat hij de speler is die hij nu al lijkt te denken te zijn.

22 maart 2018 om 08:20

Zijn wij nog een groot voetballand nog? We zijn door alles en iedereen voorbij gestreefd. De komende jaren zie ij ons echt geen aansluiting vinden met Frankrijk, Duitsland, Spanje en Braziliã«. Daar is een hele simpele reden voor, dat is namelijk dat die teams allemaal ongelooflijke super talenten heeft. Denk aan Mbappe, Dembã©lã©, Asensio en Sanã© enzo. Wij in Nederland vinden spelers als kluivert en de jong toptalenten..

Momenteel speelt Depay in een seizoen 8 a 10 goede wedstrijden , en de rest is matig of richting ondergrens. Dus hij moet eerst een stuk constanter worden voordat hij dit soort uitspraken gaat doen. Hij roept vaak wat vanuit een bepaalde emotie, maar inhoudelijk is het vaak niet sterk. Eerst maar eens zorgen dat je basis komt te staan en een constant seizoen draait , over 2 jaar maak je misschien kans.

Ik snap sommige reacties wel deels, maar als ik kijk naar het Niveau op dit moment bij het nederlands elftal, denk ik dat in potentie hij wel degene is die het zou kunnen.
Afgelopen wedstrijden van Nederland is hij toch 1 van de weinige die voor dreiging zorgde, er gebeurd bijna altijd wel wat als memphis aan de bal komt.

We zullen het zien, ik geloof wel in hem.

Van mij part lukt het hem. Iemand moet nu gaan opstaan en als Memphis dat is dan juich ik dat toe.

Robben, Sneijder, Gullit, van Basten, Cruijf v Hanegem en ik vergeet er nog wel een paar, die Oranje op sleeptouw namen,

Ik hoop dat je pas weer opgeroepen wordt als je echt presteert! 24 jaar en nog steeds niets geleerd.

Oranje Onwaardig # Depay OUT

22 maart 2018 om 08:42

@klaasd volgens jouw beredenatie start oranje straks met 4 man op het veld. Ben wel eens benieuwd welke spelers jij oranje waardig vind. Ja het kopt dat Depay nog veel te leren heeft en kapsones is. Toch is het een van onze betere spelers in oranje. Het is armoe momenteel.

22 maart 2018 om 09:15

Nee hoor ik heb alleen bij Depay zon misselijk mannetje gevoel

22 maart 2018 om 10:43

En dat 'misselijk mannetje gevoel' had je bij Sneijder of Robben niet?

Roept hij dit naar aanleiding van de woorden van Koeman, omdat een journalist hiernaar refereerde of heeft hij dit uit zichzelf geroepen?

Ik denk dat Depay nooit een dragende speler zal worden van welk team dan ook.

22 maart 2018 om 11:06

Neem aan dat je nooit PSV hebt gekeken toen hij daar zat want daar was hij absoluut een dragende speler.

Ik geloof in jou jongen, sinds de D-tjes heb ik jou zien voetballen en daar was je al een strijder, een echte baas ! Focus op winnen en dan gaan al die kenners je kont likken.

Een Depay in vorm is zeker een meerwaarde voor dit oranje. Als Koeman 5-3-2 wil spelen zou ik op deze manier spelen. Het voordeel hiervan is dat als de wedstrijd erom vraagt je om kan schakelen naar 4-3-3.

Cilissen
De Vrij
Van Dijk
De Ligt
Tete
Ake
Van de Beek
Depay
Pröpper
Dost
Promes

Vind het lastig om hem zo te horen en er naar te luisteren. Kom op hee wat praat hij geforceerd over ik moet de leiding nemen en ik wil en kan de beste worden. Ik wordt er echt totaal niet warm van. Het komt nergens vandaan...

Waarom een foto bij het artikel plaatsen waar Memphis een blauw oog en een wond heeft? Triest dat van alle mogelijke foto's deze schijnbaar een voorkeur geniet. Memphis heeft helaas niet de kwaliteiten om Oranje te dragen. Laat zich nog altijd teveel gaan bij Lyon. Speelt veel voor zichzelf. Soms vraag ik me af of deze jongen wel slim genoeg is om hier überhaupt verbetering in te brengen.

22 maart 2018 om 11:26

misschien omdat we die foto van dat enorme plakplaatje op zn rug nu wel vaak genoeg gezien hebben.

Oranje heeft geen wereld spelers meer die alleen een wedstrijd kunnen beslissen. Dus zal er iets anders gevraagd worden en dat is een team dat voor elkaar door het vuur gaat en als collectief kun je met iets beperkte voetballers toch presteren (neem Ijsland als voorbeeld).
Iedereen die niet past bij het team en zich meer voelt en denkt het team op sleeptouw te moeten nemen moet in mijn ogen maar wijken.

22 maart 2018 om 15:40

verschil is wel dat Ijsland een creatieve middenvelder heeft in Sigurdsson die kansen creëert voor de aanvallers. zo een speler hebben wij niet helaas

Dit artikel komt van de telegraaf die waarschijnlijk gevraagd hebben of hij een dragende speler wil zijn en op sleeptouw wil nemen.
Wat moet hij dan antwoorden? "Nee dat wil ik niet" . Als je dat als antwoord geeft dan schrijven ze dat hij arrogant en lui is en geen ambitie heeft. Dit soort vraagstellingen zijn een win win situatie voor de media. Memphis moet slimmer zijn en als antwoord geven "ik ga mijn uiterste best doen met het NL elftal en ik wil graag met mijn teamgenoten het beste eruit halen" punt. Geen voer geven aan deze riooljournalistiek.
Dit soort vraagstellingen zijn bedoeld om koppen te creeeren.
Ook triest dat voetbalzone een foto met capuchon en een blauw oog als foto neemt voor doelbewuste negatieve beeldvorming. Dat is zo laag.

Jij kunt hem nu belachelijk maken maar een goede coach zal de ambities in goede banen leiden. Dus als je het team wilt helpen, dan werk voor en met het team en niet voor jezelf.

Oranje op sleeptouw nemen gaat heel moeilijk worden. Ik hoop niet dat hij dit letterlijk zo gezegd heeft. Verder moet hij gewoon gedoseerd gaan spelen en niet denken dat hij de nieuwe leider is die in zijn eentje alles moet forceren. Je hebt met Promes en Depay in principe aardige flanken. Geen wereldtop, maar belabberd is het ook niet.

We missen een spelmaker..die zou de boel eigenlijk op sleeptouw moeten nemen in oranje. In een 5-3-2 is een spelmaker net zo belangrijk als in een traditionele 433.

Op sleeptouw nog wel. Vriendje, zorg er eerst maar eens voor dat je een paar stabiele wedstrijden speelt, een paar doelpunten maakt, minder zinloze trucjes uithaalt.
Buiten dat. Depay heeft toch helemaal niet de persoonlijkheid om anderen op sleeptouw te nemen. Hij is veel te druk met zichzelf...hoeft van mij ook helemaal niet.

22 maart 2018 om 15:43

dat getuigd toch alleen maar van een goede mentaliteit dat hij het elftal naar een hoger niveau wil proberen te tillen? wat had hij dan moeten zeggen? ik ga het veld in en ik zie het allemaal wel? dan was het ook weer niet goed zoals deze jongen voor veel mensen nooit iets goeds kan doen.

we leven niet meer in 1969. als deze jongen een mooie auto wil en een gekke hoed op wil zetten is dat gewoon een maatschappelijk iets want zo lopen al die jonge gasten erbij tegenwoordig

Memphis is neit een speler die een team op sleeptouw neemt. Heeft niets met zijn voetbalkwaliteiten te maken, maar meer met z'n mentaliteit en persoonlijkheid. Hij is een prima donna, neit iemand die de mouwen opstroopt. Dit is verder ook geen verwijt, een jongen als bijvoorbeeld Hazard of Messi zijn ook niet echt aanvoerders of leiders, maar Memphis naar mijn mening ook niet.

Mooi om te zien dat iedereen weer op de kast zit na zo’n opmerking..
Derksen zal er vrijdag ook wel weer over beginnen.

Het probleem van Memphis zit m in zijn trainers. Cocu deed t wel goed, die liet m hoe goed of slecht t ook ging, altijd staan, en dan scoorde Memphis ook altijd.
Daarna krijgt ie bij Man Utd en Lyon enkel nog maar 60 a 70 min speeltijd en dan kan ie t niet altijd forceren.
Ik weet zeker dat als ze bij Lyon deze man het hele seizoen iedere wedstrijd de hele wedstrijd laten spelen ie al op veel meer goals en assists had gestaan.
Ook in Oranje moet je m gewoon laten en zn ding laten doen. Gaat sowieso goals opleveren.

Depay heeft absoluut potentie, maar moet nog de nodige stappen zetten: nog constanter presteren en meer volwassenheid tonen. Het is zo dat er bij Oranje geen echte top-aanvallers op de vleugels meer rondlopen. Maar wellicht is de combinatie Koeman-Depay zo goed dat mijn zorgen worden weggenomen. Koeman kan hem hopelijk op de juiste manier raken.

Benieuwd naar de keuzes van Koeman!

Cillessen
Tete/Fosu
De Vrij
Van Dijk
Ake
De Roon
Wijnaldum
Propper
Promes
Babel
Depay

Ben eerlijk gezegd verbaast. Erg volwassen reactie/tekst. Ik hoop dat zijn woorden daadwerlijk ook daden op het veld zijn. En dan heb ik het niet over perse oranje op sleeptouw nemen, maar wel over het feit van het kennen van je zwakke en sterke punten, en wat je rol nou precies is.

Ik hoop dat we eindelijk de echte depay gaan zien.

ik hoop het maar ik denk niet dat het lukt hij kan niet zo goed tegen teleurstellingen en kritiek ook niet van medespelers en heeft een beetje te hoge dunk van zichzelf

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren