Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Deelname aan WK clubs onmogelijk voor Ajax en Feyenoord, PSV heeft mirakel nodig

Laatste update:

De kans dat een Nederlandse ploeg mee gaat doen aan het WK voor clubs in 2025 is bijzonder klein. Ajax en Feyenoord zijn mathematisch al uitgesloten van deelname, terwijl PSV de Champions League op zijn naam moet schrijven om zich te kwalificeren.

Om te kwalificeren voor het WK voor clubs wordt gekeken naar recente prestaties in de Champions League. Er doen 32 clubs mee aan het toernooi, waarvan 12 uit Europa.

De laatste vier winnaars van het miljardenbal krijgen een uitnodiging en de hoogst genoteerde acht ploegen buiten die vier teams plaatsen zich ook. Er wordt gekeken naar prestaties in de Champions League gedurende de laatste vier jaar.

Op basis daarvan valt Feyenoord af. Ook Ajax grijpt nét naast een ticket. De ploeg heeft 1.000 coëfficientpunt minder dan RB Salzburg. De Oostenrijkers maken nog wel kans op een startbewijs voor het toernooi, waar puur en alleen deelname al vijftig miljoen euro oplevert.

PSV is de enige ploeg die zich in theorie nog zou kunnen plaatsen, maar daarvoor zal het wel de Champions League moeten winnen. Op basis van coëfficientpunten lukt het de Eindhovenaren sowieso niet om een ticket te bemachtigen.

Chelsea, Real Madrid en Manchester City zijn door hun Champions League-overwinningen verzekerd van een plekje. Ook Bayern München, Paris Saint-Germain, Internazionale, FC Porto en Benfica zijn erbij in de Verenigde Staten.

Elk land mag bovendien maximaal twee teams afvaardigen. Daarom zal Atlético Madrid of FC Barcelona niet van de partij zijn. Ook meerdere Duitse en Italiaanse teams strijden nog om een felbegeerd ticket.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Raar. Telegraaf schreef vorige week nog dat deelname van Feyenoord zo goed als zeker was.

18 december 2023 om 15:24

Klopt, helaas is er gisteren bekend geworden dat alleen resultaten uit de Champions League tellen ipv Europees voetbal. Wat mij ook logischer lijkt, jammer voor ons als Feyenoorder maar de opzet snap ik.

18 december 2023 om 15:25

Dat is niet raar, dat is de Telegraaf ten voeten uit...

18 december 2023 om 16:13

12 teams mogen meedoen uit Europa. Ajax staat op plek 10. Dus alleen Ajax heeft nog kans op kwalificatie. Alleen CL resultaten tellen mee.

18 december 2023 om 16:16

Hoe kan Ajax nou nog kans maken als ze geen Champions League spelen? Alleen de punten (of winnaars) van de Champions League tellen mee. Dus, zoals het artikel aangeeft, heeft alleen psv nog kans maar dan moeten ze wel de Champions League winnen. Zou wel wat zijn als dat lukt!Edit: ik zie het al, jij zit naar dat lijstje te kijken volgens mij? Alleen staan er rechts nog 4 teams die al geplaatst zijn omdat zij de CL hebben gewonnen.

18 december 2023 om 16:17

Ehh nee ook Ajax niet. De laatste 4 CL winnaars zijn er al 4 van de 12. En dan dus nog de top 8. Staat ook duidelijk in het artikel dat Ajax 1000 punten tekort komt.

18 december 2023 om 16:21

Ja ik kijk naar het lijstje. Maar de 4 teams die sowieso mee mogen doen staan al grotendeels in de top 12. Dus Ajax zakt dan naar plaats 11, omdat Chelsea erbij komt.

18 december 2023 om 16:24

Real en City staan ook niet in het linker lijstje, dus komen er ook nog tussen.

18 december 2023 om 16:47

Ajax heeft 0% kans zich te kwalificeren voor het WK voor clubs hoor. Zelfs indien een team uit de top 8 de CL wint zal die doorgeschoven plaats nooit voor Ajax zijn omdat Salzburg meer punten heeft.

18 december 2023 om 16:47

Oh ja verrek ik ging er vanuit dat die er wel in stonden, waardoor ik het lijstje dus niet goed bekeek.

18 december 2023 om 17:11

Volgens het plaatje bij het artikel is Ajax juist geplaats. Of ben ik gek. Maximaal 2 per land. Uit de top vallen dus nog 1 spaans en 1 duits team af. 10-2 = 8. En deze 8ste plaats, zal Ajax toegang verlenen.

18 december 2023 om 17:19

Laat maar. Ik zie dat de nummering in het plaatje niet normaal doorloopt en daardoor klopt het niet wat ik schreef

Is dit weer iets nieuws? Weer extra wedstrijden er bij?

Snap er niks meer van. Ik hoor men alleen maar klagen omtrent het aantal potten, krijg je er nu nog meer bij.

18 december 2023 om 15:35

Dit is nieuw inderdaad, ter vervanging van zowel het huidige WK voor Clubs als de Conferderations Cup volgens mij.

Zo zonde....als je nou gewoon had gewonnen tegen Celtic, wat je eigenlijk aan je stand verplicht bent, had je nog kans gemaakt.

Zit persoonlijk niet perse op nog een toernooi te wachten, maar de club kan de financiele bijdrage goed gebruiken.

18 december 2023 om 15:31

Niet dus, omdat we de drie andere jaren geen CL gespeeld hebben komen we nog 32 punten tekort.

18 december 2023 om 16:20

Dan hadden we alsnog bij lange na geen kans gehad. Ik weet niet waar wij staan op die lijst, maar nog niet enigszins in de buurt van de eerste 12. Of eerste 8 zonder cl winnaars. Feyenoord had alleen meegekunt door de Champions League te winnen. Net als psv nu dus



Hier ga je de aansluiting met vooral Portugal mislopen, 2 teams die minstens 50 miljoen mogen bijschrijven voor een nietszeggend toernooi, dat investeren om in de CL goed te blijven presteren en het jaar erna hetzelfde riedeltje uitvoeren voor het gegarandeerde startgeld van 50 miljoen. Hier ga je niet snel tussen komen als je niet meerdere uitschieters in je CL-seizoenen gaat hebben als Nederlandse club zijnde.
Edit: Zoals Hanvberkel010 aangeeft hieronder, het toernooi is eens in de 4 jaar ipv de door mij aangenomen jaarlijkse cyclus, we kunnen weer wat minder pessimistisch zijn!

18 december 2023 om 15:39

Alleen is dit toernooi eens in de 4 jaar en niet ieder seizoen.

18 december 2023 om 16:33

Dat klopt zie ik, dan gaat mijn doem-scenario een stuk minder op. Het zal nog steeds van grote invloed zijn, met dat je een headstart hebt in het eerstvolgende CL seizoen als je de gratis 50 miljoen goed investeert, maar dat lukt ook niet elk team.

18 december 2023 om 16:38

En jij bepaalt da het een nietszeggend toernooi is? Het prijzengeld is 2.5$ miljard, dat is net zoveel als de hele omzet van de Serie A en Ligue 1, en bijna de helft van competities zoals de Premier League en de NHL Ook bieden de mooiste/modernste Amerikaanse stadions zich aan om dit toernooi te organiseren. Het is duidelijk dat ze niet verwachten dat het een "nietszeggend toernooi" zal worden

18 december 2023 om 16:43

Een toernooi dat gecreëerd is om meer geld te generen. Nóg meer geld dat lukraak uitgegeven wordt. Wat dat betreft zeker een nietszeggend toernooi, typisch voor de bühne, gaat alleen om de extra omzet.

18 december 2023 om 16:47

Ik neem aan dat jij elk jaar reikhalzend uitkijkt naar het WK-clubteams? Dit is een toernooi dat gecreeerd is om de Europese topclubs nog meer geld toe te schuiven en voor de FIFA om zichzelf nog meer geld toe te eisen. Als het echt een toernooi was geweest om voetbal op de eerste plaats te zetten dan had elk continent evenveel toegangsplekken ontvangen, dit zijn nu veredelde oefenpotjes met een CL 2.0 einde van het toernooi.

18 december 2023 om 17:12

Oefenpotjes hebben niet 2.5$ miljard aan prijzengeld. Ik persoonlijk kijk niet echt meer naar voetbal maar dit toernooi lijkt me best interessant en ik ga denk ik wel een paar potjes bekijken. Overigens heeft het nu een compleet nieuwe opzet dus je kunt het niet vergelijken met de vorige edities.

Kan er ook nog wel bij na die loting, dit nieuws. 🤙

Nog een toernooi erbij waar deelname van Nederlandse clubs een utopie gaat zijn. De UEFA zal vast met een goedmakertje komen, een vierde Europese league bijvoorbeeld om de kleine bonden tevreden te houden en geld te harken. Ondertussen val je als subtop competitie constant tussen wal en schip.

Geen idee wat Juventus in deze lijst doet

18 december 2023 om 16:01

Goede vraag inderdaad, blijkbaar is 2x naar de achtste finale en een 3e plek in de groep in 4 jaar tijd genoeg om de zo hoog op de lijst te komen. Had een Liverpool bijvoorbeeld wel hoger op de lijst verwacht met een finaleplaats 2 jaar terug.

18 december 2023 om 16:08

Liverpool kan niet meer meedoen omdat Chelsea en City de CL gewonnen hebben. Maximaal 2 landen per natie. De enige uitzondering is dat er drie teams uit 1 land de CL winnen (waardoor Arsenal dus mee zou kunnen doen als ze winnen).

18 december 2023 om 16:16

Helder, dan zijn ze daardoor uit de lijst gevallen. Er staan 5 Italiaanse landen in de lijst, maargoed die hebben natuurlijk geen winnaar(s).

18 december 2023 om 16:39

Klopt. Van die Italiaanse teams zal er dus maar eentje mee kunnen doen. Napoli lijkt daar de grootste kanshebber.

Zul je zien dat psv ineens de champions league wint

18 december 2023 om 16:15

Dat zou zomaar kunnen als ik ze zo bezig zag gisteren......of waren wij nu zo dramatisch slecht🤔😁

We tuinen er met open ogen in. De doorgeslagen commercie maakt het bereiken van sportieve prestaties buiten de eigen competitie onmogelijk. Landen die buiten de boot vallen doen er goed aan om dat neppe WK voor de allerrijkste clubs in de wereld links te laten liggen. Niet kijken, niet bezoeken en zeker niet kopen bij hun sponsoren.

18 december 2023 om 16:30

Denk aan je hart. Gaat om een toernooi 1x per 4 jaar. Als je dat prijzengeld uitsmeert over 4 jaar krijg je een bedrag dat een oliesjeik van welke PL club dan ook elke maand neertelt voor zn speeltje.

18 december 2023 om 18:37

Dank voor je zorgen. Mijn hart verkeert in uitstekende conditie zo bleek tijdens een sportmedische test afgelopen voorjaar. Als hebben we het over een periode van 4 jaar waarin zo’n WK gespeeld wordt, het heeft geen at mij betreft heel weinig weg van een WK en is bedacht voor exclusieve clubs die al heel rijk zijn en alle aandacht opslokken. Ik vind het persoonlijk niet zo interessant en een slechte ontwikkeling binnen het clubvoetbal.

18 december 2023 om 19:35

😉 Ik bedoel dus te zeggen dat die 50 miljoen uitgesmeerd over 4 jaar 12,5 per jaar is. Dat is echt een druppel op een gloeiende plaat voor een club als City of Liverpool of PSG. Dus dat gaat het verschil niet maken. Die nemen ze niet eens op in hun begroting.

Nou OK. Er zit niets anders op PSV, als het dan zo nodig moet, dan moeten we de CL maar winnen. 😁

Nou, dan schrijf ons maar vast op. We winnen de champignons league dit seizoen!

Nou ja, Bosz is en blijft ongeslagen dus PSV doet gewoon mee aan het WK voor clubteams.

18 december 2023 om 15:41

In de CL niet he

18 december 2023 om 15:43

Arsenal uit vergeten?

Ai, de punten van het CL-seizoen 18/19 zijn net vervallen voor Ajax. Niet dat Ajax momenteel wat op het WK te zoeken heeft. Overigens ben ik benieuwd welke 20 teams buiten Europa meedoen. De afvaardiging uit de VS, Mexico, Brazilie en Argentinie zal wel fors zijn.

Een wereldkampioenschap waarbij er uit Europa slechts 5 landen vertegenwoordigd worden. En uit Zuid-Amerika zal dat niet heel anders zijn, waarschijnlijk 2 Braziliaanse en Argentijnse en dan 1 of 2 Colombiaanse teams. Dus een WK met zo'n 15 landen die vertegenwoordigd zijn en dus vooral de grote, succesvolle en al rijke clubs. Lachwekkend.

18 december 2023 om 16:31

De UEFA is blijkbaar ver gegaan om de grote clubs koest te houden na het Superleague dreigement 😉

Zo, dat is ook weer opgelost, dit is weer een toernooi voor de grote clubs. En maar geld binnenharken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren