Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'De transfer van Vermeer is een goede les voor Marc en voor ons'

Laatste update:

Kenneth Vermeer komt al snel na zijn gevoelige transfer naar Feyenoord tegenover zijn oude club te staan. De doelman van de Rotterdammers schudt zondag de handen van zijn voormalige medespelers bij Ajax, die zich na het 1-1 gelijkspel tegen Paris Saint-Germain voorbereiden op de eerste Klassieker van het seizoen. "Ik gun Vermeer het beste, behalve zondag", zei Frank de Boer.

/

De coach van Ajax neemt Vermeer niets kwalijk, maar benadrukt wel dat hij zelf nooit de overstap naar Feyenoord zou hebben gemaakt. "Maar Kenneth was niet de eerste die de overstap maakt en zal ook niet de laatste zijn. Het is een gesloten boek", zei De Boer donderdag op de persconferentie.

Eerder had de oefenmeester nog aangegeven dat hij Vermeer liever niet naar Feyenoord had zien gaan. "Ik denk dat het een les is voor Marc (Overmars, red.). En voor ons ook trouwens", zei De Boer. "Wij hadden dit nooit zien aankomen; Marc niet en wij als technisch hart zijnde ook niet. Nee, ik draag helemaal geen slechte gevoelens bij me naar hem. Ik gun hem het allerbeste. Hopelijk krijgt hij een mooie carrière. Gezien wat hij ons gebracht heeft, verdient hij dat zeker."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Duidelijke en hele eerlijke woorden. "we hebben een fout gemaakt."
Maar het is niet meer terug te draaien en ze weten nu dat je niet zomaar een liefdadigheid moet tonen naar spelers en/of makelaars. Ook al hebben ze veel betekent voor je club.

18 september 2014 om 15:02

En dat waardeer ik zo aan De Boer en Overmars. Niemand is perfect en iedereen maakt fouten. Je bent alleen een echte man als je je fouten durft toe te geven.

18 september 2014 om 16:11

Daar staat De Boer ook bekend om

18 september 2014 om 17:00

Veltman en Moisander moeten deze wedstrijd veel in de spits spelen. Grote kans dat Kenneth dan pardoes de bal inspeelt op een Ajax speler. Met die twee bekende gezichten in zijn buurt wordt die kans nog groter.
Kom op Kenneth. Het gaat je goed. Maar van mij mag je zondag best wel een paar van dit soort blunders maken. Dat zal de enige keer zijn dat ik je het niet kwalijk zal nemen.

18 september 2014 om 18:11

Hahah dat klinkt als iets dat Van Gaal nog zou uitproberen ook. Frank de Boer zal wel gewoon weer Siggi in de spits zetten en die na een mislukte eerste helft wisselen voor Milik.

18 september 2014 om 15:11

En dan krijg je van die types als Bakkali, Toivoinen en noem maar op, die zich letterlijk aan contracten houden. Vermeer had ook volgend jaar voor niks naar Feyenoord kunnen gaan.

18 september 2014 om 15:19

Dat was ook geen probleem geweest voor Ajax, dat hadden ze al aangegeven. Als hij het jaar in Amsterdam af zou willen maken, dan had hij transfervrij de deur mogen uitlopen, omdat hij veel betekent heeft voor de club. Maar Vermeer wilde een nieuwe uitdaging, hij zat hier al zo lang etc etc. Toen kwam AZ kijken en informeren en is er een afspraak zwart op wit vastgelegd dat hij voor een vast bedrag naar een andere club mocht. 10 minuten later kwam feyenoord om de hoek kijken.

Sjiek is anders, regeltechnisch is er niets verkeerd aan. Maar Ajax zal volgende keer er een nuance inbrengen dat er, wanneer er sprake is van een concurrerende club binnen de eredivisie, het afgesproken bedrag niet geld is.

18 september 2014 om 17:38

Maar misschien ben ik heel naïef hoor, maar waarom kan Ajax niet gewoon zeggen: je mag weg, maakt niet uit waarheen!
Waarom is het zo'n probleem dat hij naar Feyenoord gaat? Je moet de concurrentie niet sterker maken zeggen ze dan. Nou dan moeten ze ervoor zorgen dat Vermeer niet weg had gewild. Nu klinkt het alsof je ex-vriendin zeggenschap wil in wie je volgende vriendin wordt. Natuurlijk snap ik dat het regeltechnisch mogelijk is, maar toch zou ik het stoerder vinden als ze spelers gewoon volledig vrij laten in de keuze voor hun nieuwe club, mits clubs eruit komen over transfersom natuurlijk. Geldt voor alle clubs trouwens hoor..!

18 september 2014 om 17:51

Prima als hij naar de concurrentie gaat, maar niet voor een banaan en drie knikkers. Dáár gaat het hier om.

"wij hadden dit nooit zien aankomen; Marc niet en wij als technisch hart zijnde ook niet."

In de weken na het WK zag je dit toch wel enkele keren voorbij komen of voorgesteld worden dat Vermeer naar Feyenoord een logische stap zou zijn voor Vermeer zelf. Ik snap niet dat De Boer, Overmars dit niet zagen aankomen wanneer je er met je neus op zit.

18 september 2014 om 15:08

Misschien ben jij wel zo slim om het voetbalwereldje te doorzien en FDB niet. Verschil moet er zijn !

18 september 2014 om 15:22

Dat is inderdaad aangegeven, maar als je vervolgens Hahn aantrekt en ook Mulder weet van niets, dan kan je er toch enigzins vanuit gaan dat ze niet nog een dikbetaalde keeper zullen halen. Maar Mulder hoorde het pas na de wedstrijd op zondag, Hahn wist pas na de wedstrijd van zondag dat hij ineens verhuurd zou worden. Het is volledig stil gehouden en prachtig binnen de mogelijkheden van de regels geregeld. Normaal gesproken zou je als feyenoord zijnde eerst contact moeten zoeken met ajax namelijk, maar door de afspraak was dit niet meer nodig. En geheel toevallig 10 minuten na de afspraak tussen ajax en vermeer, stond feyenoord op de stoep.

Wat in de wandelgangen benoemd wordt, betreft niet de realiteit. Dus is het niet onlogisch dat je als ajax zijnde geen rekening houdt met een andere nederlandse club, als je daar nog niets van hebt gehoord.

18 september 2014 om 15:56

Wandelgangen?

Dit is gewoon even logisch nadenken. Het lukt Vermeer/ajax niet om een club te vinden, ondanks al zijn ervaring (cl/el/oranje) en een prijskaartje van 'maar' 1 miljoen euro. Niemand hapt? En in de tussentijd zit Mulder aan te modderen bij Feyenoord. Dan is de som al gemaakt in mijn hoofd. Ook al hebben ze Hahn gehaald. Als je kunt upgraden naar Vermeer en hij kost maar 1 miljoen euro, dat kan Feyenoord makkelijk betalen en moet je toehappen en dat hebben ze perfect gedaan.

Wat had Ajax zelf gedacht, dat Vermeer nog een jaar op de bank ging zitten? Dat ging nooit gebeuren.

18 september 2014 om 16:34

Dus een optelsom bij jou moet ook bekend zijn bij Ajax? ik had die link nooit gelegd namelijk, ook omdat ik Mulder niet minder vind dan Vermeer misschien, maar ik had die link niet gelegd. Ajax had niet gedacht dat hij een jaar op de bank zou gaan zitten, maar gaven hem wel de mogelijkheid om te blijven. Daarnaast was er intresse van AZ en van 2 clubs uit spanje. Feyenoord is nooit in beeld geweest officieel, tot 3 uur in de middag op de laatste dag van de transferperiode en pas op het moment dat er een hele vriendelijke geste is gedaan door Ajax. De zaakwaarnemer en Feyenoord hebben dus wel contact gehad voor die tijd en dat is niet een onwijs net, maar wel gerechtvaardigd spelletje. Dat Feyenoord op deze manier met een kind van de club omgaat, dat vind ik nog het ergste van de hele situatie.

Persoonlijk ben ik geen fan van Vermeer, maar wens ik hem het allerbeste in Rotterdam, daar maak ik geen probleem van. Maar sjiek is het allemaal niet gelopen is mijn mening.

Maar ze zeggen nu gewoon, we hebben een fout gemaakt en dat zal niet weer gebeuren. Dus wat wil je er nu nog aan veranderen.. Het is nou eenmaal zo en je zal door moeten en hier van leren. Kan iedereen lang en kort over praten, maar het is zo gelopen.

19 september 2014 om 00:03

Ik had de link ook niet gelegd... Volgens mij bijna niemand. Maar ik heb niet de indruk dat Medellin daarvoor openstaat.. Die is enkel met zijn eigen punt bezig. Hij wil graag Ajax afkatten

18 september 2014 om 15:51

@ Medellin

Na het aantrekken van jeugdinternational Hahn was het zeker niet zo'n logische stap. Gezien de vele verbaasde reacties uit Rotterdam hadden ook zij er helemaal geen rekening mee gehouden.

Ik zie de fout van Ajax niet echt. Vermeer beheerst meerdere aspecten van het keepen gewoon niet. Bij hoge ballen, uitkomen en mee voetballen is hij gewoon niet best. Kan me behoorlijk wat momenten herinneren waar hij de bal in de voeten van een tegenstander schoot. Geen veelzijdige keeper dus.

Voor hem te hopen dat hij zondag geen blunder maakt.

18 september 2014 om 15:17

De fout is dat een belangrijke speler (weliswaar geen basisspeler afgelopen seizoen, maar had wel een belangrijk aandeel in voorgaande kampioenschappen) van Ajax naar de aartsrivaal gaat voor een absolute fooi. Kenneth was daarnaast ook nog eens een kind van de club. Vermeer heeft helaas de pech gehad dat Jasper Cilessen zich stormachtig heeft ontwikkeld en beter is dan hem, maar het kwaliteitsverschil is ook niet bijster groot. Dit in tegenstelling tot de nieuwe tweede doelman van Ajax, Boer.

18 september 2014 om 15:24

Ik kan me ook behoorlijk wat momenten herinneren waarbij hij Ajax heeft gered.

Hij heeft inderdaad zn zwakkere punten (al vind ik hem voetballend erg sterk; ben het wel eens met hoge ballen), maar Ajax verdient er amper wat aan en versterkt de concurrent. Dat kan nooit de bedoeling zijn in een topsportklimaat.

Ach wat en gedoe er verschijnen 100 artikels het is gebeurd klaar sluit het hoofdstuk af. Ik zie mijn club trouwens zondag niet winnen van Ajax met dit elftal is geen eer te behalen. Word een drama seizoen als je straks play offs haalt heb je het prima gedaan meer zit er niet in.

Ik snap niet dat het Ajax kamp zo erg hierover zeurt. De Boer heeft zelfs het woord genaaid in zijn mond genomen. Hoe zal Ajax zich gevoeld hebben nadat ze in 4 jaar 3x het contract van o.a. De Boer hebben opengebroken en opgewaardeerd om vervolgens De Boer in staking te zien gaan om een vertrek naar Barcelona te forceren. Hoe hypocriet is dit man niet!!!

18 september 2014 om 15:29

@ Dijkie70

Ik vind hem juist helemaal niet hypocriet omdat hij en zijn broer ook toegegeven hebben dat wat zij toen des tijds deden helemaal niet door de beugel kon. Daarnaast hebben ze ook publiekelijk hun excuses aangeboden en ook zich verontschuldigt bij Olsen. Dat vind ik toch wel netjes, want bij de meeste mensen gaat dat hen "eer te na".

19 september 2014 om 00:07

Wat een achterlijke vergelijking zeg... De boer zegt enkel dat het een les moet zijn voor Overmars. Gezien wat er gebeurd is klopt dat toch gewoon. Wat heeft die rechtzaak van meer dan 15 jaar geleden daar in hemelsnaam mee te maken. Dat ging over totaal iets anders.

Het is inderdaad een foutje van Overmars geweest. Of het interesseert hem niet zo erg als de Boer. Dat kan natuurlijk ook.

Een rare overgang met een rare manier van communicatie. Van vooral Vermeer en zijn zaakwaarnemer. Met een truukje op papier laten zetten dat ie voor 8 ton weg mocht in Nederland, wetend dat men dacht aan AZ, om vervolgens snel Feyenoord in te schakelen en de Rotterdammers binnen 10 minuten te laten bellen. Jammer dat het zo moet. Viel me ook vies van 'm tegen.

18 september 2014 om 15:26

@ Arie Vink

Ik ben hem dankbaar voor zijn bewezen diensten bij de kampioenschappen, maar voor mij heeft hij helemaal afgedaan door de manier waarop dit gegaan is. Hopelijk heeft hij zondag weer een paar typische "vermeertjes" waar Ajax van kan profiteren, ik hoop op een klinkende 0-3 overwinning van ons aller Ajax.

18 september 2014 om 15:44

Ik gun Kenneth ook heel veel "vermeertjes". Niet alleen tegen Ajax. Natuurlijk ga ik niet hopen dat ie succesvol wordt in Rotterdam. Ook al heeft ie belangrijke wedstrijden voor onze club gespeeld.

18 september 2014 om 17:22

En Ajax valt helemaal niks te verwijten dat die niet op papier hebben gezet dat concurrenten een uitzondering zouden zijn? Ajax is in deze gewoon een beetje slordig en nogal naïef geweest. Wat Vermeer deed was zeker niet helemaal correct maar ergens begrijp ik het wel van Vermeer. Had ie het wel gezegd over Feyenoord had ie misschien nu nog op de bank gezeten.

Het was ook naïef om niet vast te leggen dat die 1 miljoen alleen voor buitenlandse clubs zou gelden en niet voor Nederlandse concurrenten en zeker niet voor Feyenoord (al was ik verbaasd dat Ajax geen moeite had met een eventueel vertrek naar Az). Zowel Overmars als de Boer lopen natuurlijk lang genoeg in het voetbal rond om te weten dat spelers en zeker als er wat rancune bij komt kijken (dat baseer ik op de wijze hoe deze transfer tot stand is gekomen) dat spelers weinig op hebben met fatsoen. Vermeer en co wisten heus wel dat Ajax die lage transfersom alleen voor buitenlandse clubs was, maar goed ze hebben er slim gebruik van gemaakt.

Ik ben Vermeer dankbaar voor zijn bijdrages aan de kampioenschappen want daarin heeft hij gewoon een grote rol gespeeld, maar verder heb ik geen goed woord over voor de transfer en al helemaal niet hoe die tot stand gekomen is. Wat mij betreft is hij dus Ajacied af, hopelijk heeft hij aanstaande zondag weer een paar "vermeertjes" waarvan Ajax dan profiteert. Voordat mensen over Cruijff beginnen; dat vond ik toch een iets andere zaak omdat hij Ajax een lesje wilde leren.

Later maakte Ajax helaas nog een soort gelijke fout toen van Gaal tegen Ibrahimović vertelde dat Ajax hem niet nodig had, terwijl hij toen nog wel te porren was voor nog een seizoen. Laten we hopen dat dit soort ongein in de toekomst niet meer zal voorkomen. Al blijf ik nog steeds van mening dat Overmars beter tot zijn recht komt als hij de functie van Slop overneemt, maar de kans dat dit gebeurd is minimaal zo niet uitgesloten.

18 september 2014 om 15:35

Afcaleeds

Nagenoeg eens met je betoog, maar ik heb een paar kanttekeningen.

Voor mij wegen wat je zelf aangeeft, zijn grote rol in de eerste drie kampioenschappen. Zwaarder mee dan de grote teleurstelling, van zijn vertrek op amateuristische (kant Ajax) wijze naar Feyenoord toe. En ook al was de situatie van Cruijff anders, alhoewel Vermeer terecht (denk ik) was gepasseerd voor Cillissen. Is dus misschien wel de manier van revanche nemen van Vermeer, net hoe Cruijff dat ook deed. En ookal is de grootheid van Cruijff natuurlijk niet te vergelijken met Vermeer, maar over die overstap van Cruijff heeft niemand het meer. Zou dan oneerlijk zijn om Vermeer, en alle andere die ook die stap gemaakt hebben zoals Van Duivenbode als ik me niet vergis. Kwalijk te blijven nemen......

18 september 2014 om 15:43

Cruijff kan je niet met Vermeer vergelijken en de situatie van Cruijff destijds ook niet.
Cruijff z'n contract werd niet verlengt omdat het bestuur hem te oud vond en dat cru kenbaar gemaakt.
Daarom wou Cruijff sportief wraak nemen en het Ajaxbestuur voor lul zetten voor de fout die ze begaan hadden.

18 september 2014 om 15:47

@ Sulejmanii

Je hebt hebt gelijk, bij Cruijff speelde rancune ook een grote rol, toch denk ik niet dat hij naar Feyenoord ging om Ajax te schofferen. Hoe Vermeer en co de zaken hebben aangepakt vind ik van weinig fatsoen getuigen (al weet ik dat fatsoen een schaars goed is in de voetbal wereld).

18 september 2014 om 15:59

Afcaleeds

Daar ben ik wel weer helemaal mee eens, de manier waarop het gespeeld is met die Haatrecht vooral. Verdiend absoluut niet de schoonheidsprijs, en ik moet eerlijk zeggen ik ben er inmiddels al overheen. Bovendien hebben we met Boer een capabele vervanger.

18 september 2014 om 16:01

Tdk3000

Daar heb je ook gelijk, ik bedoelde puur dat Cruijff diezelfde stap gemaakt had. Alleen de manier waarop verdiend niet de schoonheidsprijs.

18 september 2014 om 16:14

@ Sulejmanii

Lol, het is niet dat ik er Slapeloze nachten aan overhoudt, het is nu eenmaal gebeurd maar een Ajacied is hij in mogen gewoon niet meer. Ook ik ben content met het aantrekken van Boer van PEC Zwolle, die man heeft in de Knvb beker finale en de Johan Cruijff schaal bewezen dat hij met druk om kan gaan, ook al was PEC Zwolle telkens niet de favoriet moet je het dan toch nog maar even doen. Daarnaast is het ook een behoorlijke stevig kerel, er staat wel wat in de goal. Aangezien ze bij PEC Zwolle ook de intenties hebben om altijd aanvallend te spelen weet hij dus ook wat hem bij Ajax te wachten staan. Gelukkig heeft Overmars niet gekozen voor ten Rouwelaar, bij PSV had hij al faalangst en dat zou zomaar terug kunnen keren wanneer hij weer voor en topclub zou uitkomen.

18 september 2014 om 16:53

Afcaleeds

Haha, dat weet ik ook wel kerel dat je er geen slapeloze nachten aan overhoudt. En wat je zegt, godzijdank dat Ten Rouwelaar niet gekomen is. Ik vind dat een modale keeper, en net als Babos niet bestand om te keepen bij een topclub.

En Boer heeft zich inderdaad al meerdere keren kunnen onderscheiden, ik kwam er vorige week achter dat hij 9 vingers heeft. Ik was daar niet van op de hoogte, maar bijna helemaal niemand zelfs Jans niet gaf hij aan.

18 september 2014 om 15:37

Die 1 miljoen was alleen voor een binnenlandse transfer heeft Overmars aangegeven. Als het een buitenlandse club was zou t meer moeten zijn (oa Hoffenheim, Man United etc )
Ajax heeft zich zelf in z'n vingers gesneden met deze afspraak, en Vermeer hoe zwaar die ook in z'n recht staat is en blijft gewoon een judas.

18 september 2014 om 16:08

@ Tdk3000

Ik was juist in de veronderstelling dat dit dus alleen voor het buitenland gold, omdat ze hem een transfer gunde vanwege de bewezen diensten. Net zoals ze bij Schone eerst zeiden ook niet moeilijk te doen wanneer er voor hem een mooie buitenlandse club zich zou melden. Dat leek mij dus het meeste logische. Die uitspraak van Overmars heb ik gemist, maar als je de reactie van de Boer kijkt was het dus alles behalve de bedoeling dat hij voor een spotprijs naar een directe concurrent zou gaan. Blijkbaar houden de Boer en Overmars er een verschillende mening erop na, in dit geval schaar ik mij dan helemaal achter de de mening van de Boer. Wat dat betreft vond ik het ook apart dat men in principe er geen problemen mee zou hebben wanneer hij naar AZ zou gaan.

tja hoe dom kun je zijn.
Kun je toch zelf ook bedenken dat als je zegt dat ie voor 800 K weg mag, dat ie voor feyenoord en psv het 3 dubbele moet kosten.

Wat hadden ze dan verwacht, dat NAC hem zou kopen

Wat ik begrepen heb is dat ze met Vermeer hebben afgesproken is dat hij vanwege bewezen diensten voor 'slechts' een miljoen mocht vertrekken. Een aardig gebaar. Maar toen hij en zijn zaakwaarnemer met Feijenoord aan kwamen, hadden ze toch best mogen zeggen 'sorry Kenneth, maar dat is nou juist niet de bedoeling.' Het is nou niet dat hij een miljoen clausule in zijn contract had. In sommige gevallen is een mondelinge toezegging ook bindend, maar in goed overleg met Vermeer hadden ze mijn inziens toch wat meer moeite mogen doen deze transfer te blokkeren. Ik had Vermeer liever voor een half miljoen naar het buitenland zien vertrekken dan voor een miljoen naar de grote rivaal. Een hele wijze, mar dure les dit inderdaad.

Respect voor de Boer dat hij alsnog zijn en eigenlijk voornamelijk Overmars hun fout inziet en dit niet de schuld is van Vermeer.
Vermeer vroeg dit natuurlijk niet voor niets om deze gemaakte afspraak op papier te zetten en achteraf is dat nog slim ook van Vermeer want ondanks de al gemaakt mondelinge afspraak heeft de Boer laten doorschijnen dat hij de afspraak niet na was gekomen als hij wist dat dit Feyenoord betrof ondanks de mondelinge afspraak al stond.

Inderdaad een les voor ajax...de volgende keer als ze een speler als dank voor bewezen diensten een lage afkoopsom geven, zullen ze een clausule opnemen dat dit niet geldt voor directe concurrenten. Nu hebben ze dat niet gedaan en is het dus het goed recht van feyenoord om hem te benaderen of van zijn zaakwaarnemer om Feyenoord te benaderen.

Benieuwd wat de Boer morgen weer over Vermeer te vertellen heeft....................


Gesloten boek zal het waarschijnlijk nog niet zijn. Ga nou weer Boillessen de schuld geven van het puntverlies tegen Psg!

Als De Boer dit niet had gewild, dan had hij Vermeer niet moeten dumpen.
Ik snap Vermeer goed. Ajax mede aan een paar kampioenschappen geholpen. Eerste keeper van Oranje en na een iets mindere periode bij Ajax zo gedumpt worden en vervolgens het WK mislopen. Vermeer valt in deze niets te verwijten. Puur dankzij De Boer deze hele soap.

snap vermeer niet en Overmars niet ,frank de boer had hier geen keus in , als ik Overmars was had vermeer overal heen gemogen behalve naar feye al is vermeer tweede keus , en vermeer als (echte) (ajaxcied)(amsterdammer) tussen (), maakt niet zoon stap ,

wil jan vertongen wel is horen over deze stap , hooplijk komen ze elkaar nog tegen in de Europa league

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren