Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De torenhoge gokschuld van Fagioli: ‘Ik barstte voor de camera’s in huilen uit’

Laatste update:

Nicolò Fagioli heeft door zijn gokverslaving een schuld opgebouwd van 2,7 miljoen euro. Dat weet La Gazzetta dello Sport te melden. De Italiaanse krant haalt dat uit het verhoor van de Juventus-middenvelder, dat het medium heeft ingezien. De 22-jarige Italiaan werd dinsdag voor zeven maanden geschorst als gevolg van illegaal gokken. Zijn seizoen zit er daarmee al zo goed als op.

Het zou voor Fagioli allemaal begonnen zijn met wedden op tenniswedstrijden. Daarna begon hij ook geld in te zetten op voetbalwedstrijden – volgens zichzelf overigens niet op duels van zijn eigen club.

In september van vorig jaar zou het erger zijn geworden. Fagioli keerde toen terug bij Juventus, nadat hij een seizoen verhuurd was aan Cremonese. Daarbij wijst hij met de beschuldigende vinger naar Sandro Tonali, die inmiddels ook wordt verdacht van illegaal gokken.

“Hij was degene die mij voorstelde om op het illegale Icebet te spelen”, aldus Fagioli. “Ik begon met het inzetten op wedstrijden in Tirrenia, tijdens een trainingskamp van Italië O21. Ik begon met spelen omdat anderen het deden.”

De problemen werden voor de middenvelder daarna steeds groter. Zo moest hij op een gegeven moment geld lenen van teamgenoten. Bijvoorbeeld 40.000 euro van Federico Gatti. “Federico wist toen niet waarvoor ik het nodig had. Later zei ik dat het voor een mooi horloge voor mijn moeder was. Ik wil al mijn openstaande schulden bij vrienden en ploeggenoten afbetalen”, vertelde Fagioli, die inmiddels wordt behandeld aan zijn verslaving.

Naarmate zijn schulden opliepen, had het gokken ook steeds meer invloed op zijn privéleven, vertelde Fagioli verder in het verhoor. “Ik kon er nauwelijks door slapen, terwijl de druk van de illegale gokkantoren groeide om de schulden af te betalen.”

Het dieptepunt was misschien wel afgelopen april, in de competitiewedstrijd tegen Sassuolo. Fagioli: “Ik maakte een foutje en werd gewisseld. Toen ik op de bank zat, barstte ik voor het oog van de camera’s in huilen uit. Het enige waar ik aan kon denken was mijn gokschuld.” Behalve zijn zeven maanden lange schorsing en 12.500 euro boete, moet Fagioli ook verplicht tien keer over zijn ervaringen praten met een groep lotgenoten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Populair zal hij zich als spijtoptant wel niet gemaakt hebben bij iemand als Tonali denk ik dan. Al is het natuurlijk ook wel begrijpelijk dat hij strafvermindering wil.

18 oktober 2023 om 18:22

Vind het ook wel erg slap van meneer Fagioli, heeft de website dus van Tonali, maar er gaan dus geen enkel alarm bel rinkelen dat met wat je doet strafbaar is? Het is geen 15 jarige, maar een volwassene vent van 23. Enfin, zou wel pijnlijk worden als hij ooit elkaar in het nationale elftal zien

18 oktober 2023 om 18:27

Slap? Hij verklaart gewoon hoe hij aan het illegale gokken is begonnen.

En je weet toch ook wel hoe gevoelig sommige mensen zijn voor groepsdruk? In deze is er geen druk gezet, maar ziet hij andere gokken en is hij nieuwsgierig. En zeker als je al gevoelig bent voor een verslaving gaat er in sommige gevallen idd geen bel rinkelen. Wat voor de meeste rationeel zou zijn, is dat niet altijd voor andere.

Ipv dat je zegt hij is pas 15, kan je ook zeggen hij pas 23 en heeft door zijn beroep meer geld dan gemiddeld. Dan valt er ook meer te vergokken. Iets meer begrip is wel op zijn plaats…

18 oktober 2023 om 18:59

Zijn hele mobiel is volledig doorzocht. Daar is informatie op gevonden. In zo'n situatie moet je gewoon eerlijk zijn. Overigens is de informatie vanuit Fagioli niet de enige. Dit is een onderzoek geweest van enkele maanden. Waar genoeg uit gevonden is. Niet alleen vanuit Fagioli zijn verhoor. Meer mensen zullen volgen die niks met Fagioli te maken hebben.

Uiteindelijk zijn ze allemaal stom geweest en moeten ze allemaal straf krijgen die hier aan mee hebben gedaan.

Bewerking: En volwassene van 23? Dat is op papier ja. Maar op die leeftijd ben je echt nog niet volwassen als man zijnde. De meeste doen daar langer over.
In mijn optiek hebben de ouders gefaald. Je moet zo'n jongen beschermen en die moeten wel gemerkt hebben dat het minder met hem ging.

18 oktober 2023 om 19:02

Hij gokte sowieso al op tenniswedstrijden daarna heeft hij pas die site voor het voetbal gekregen. En wel heel makkelijk om gelijk met je vinger naar anderen te wijzen. Je was tenslotte zelf al aan het gokken en als anderen dan zeggen oow dit is ook een goede site en je gaat zelf via die site gokken is het toch je eigen verantwoording. Je moet het niet he maar hij doet het wel

18 oktober 2023 om 19:20

@juvedeef klopt, niet volledig volwassen, op die leeftijd weet je wellicht niet hoe je correct belasting aangifte doet,maar wel volwassen genoeg om te weten wat legaal of niet legaal is in jouw wereldje. Bedoel, zelfs wij weten dat het niet mag, en wij zijn niet eens prof voetballers, en dit wist ik ook al voor m’n 23e, iets met logica, akkoord, ook iets wat pas later komt, maar toch.

18 oktober 2023 om 19:20

@juvedeef
Dat de ouders hebben gefaald vind ik wat kort door de bocht. Die jongen is 23 en speelt bij een grote club, ik denk niet dat ouders allemaal weten wat hun zoon van 23 doet in z'n vrije tijd. Ik vind de straf ook niet goed, verplicht hulp krijgen is prima maar die 7 maanden hadden ook voorwaardelijk mogen zijn met als voorwaarde dat hij het hulpprogramma af maakt die jongen heeft al genoeg problemen zonder die 7 maanden schorsing.

18 oktober 2023 om 19:34

“Fagioli weet niet hoelang ze leven duurt maar tot die tijd blijft die op guap” dom.


Er zijn in het verleden al veel voetballers na buiten gekomen dat ze een gok probleem hebben, dit is iets wat nooit stopt. Er gokken 100% nog honderden op illegale sites of via andere, in Italië groot onderzoek gaande nu en er is al een lijstje met spelers gelekt.

Denk in de lagere divisies dat het wekelijkse gebeurd, gokken/matchfix. Verdienen veel minder daar en elke rug telt.

18 oktober 2023 om 19:48

@maurootje
Denk dat we op die leeftijd wel al wisten wat wel en niet goed was.
Maar je maakt op die leeftijd nou eenmaal domme keuzes. Makkelijk dan op een oudere leeftijd. Ik heb op die leeftijd ook dingen gedaan die ik nu niet meer zou herhalen. Je wordt ouder en maakt betere keuzes in het leven.

@ramondiaz
Er moeten zeker momenten zijn geweest dat ze elkaar gezien hebben en/of gesproken hebben. Je gaat mij niet vertellen dat je jezelf leuk voordoet als je een schuld hebt van 2.7 miljoen dan zat je er vast een keer wat slecht bij. Dan hadden ze vast hem kunnen helpen. Als er iemand is waar je in Italië naar luistert zijn het je ouders wel.

18 oktober 2023 om 22:36

Jezus christus. Paar artikelen over het voorval en je conclusie is direct dat de ouders gefaald hebben. Dat jij zo kortzichtig reageert, ligt dat dan toevallig ook aan je ouders? Gechargeerde vraag natuurlijk, maar ik hoop dat je snapt waar ik op wijs.

Zelfs je voorbeeld. Italie heeft inderdaad een cultuur waar de ouders ontzettend belangrijk zijn en waar veel respect voor is. Juist als je je schaamt voor je gedrag, wie denk je dat het meest moeilijke is om dat te vertellen? Natuurlijk de mensen waar je het meest respect voor hebt.

19 oktober 2023 om 09:53

@Juvedeef. Als ouder van een zwaar depressieve dochter kan ik je zeggen dat wij ouders zoiets echt niet zomaar opmerken. Ze zetten gewoon een masker op. De hele wereld en ook wij voor een lange tijd dachten en denkt nog steeds dat het een vrolijk kind is, maar ondertussen…

19 oktober 2023 om 13:08

@ Regulator
Dan kom ik zelf uit een ander gezin. Want in een moeilijke periode waar ik doorheen ging ben ik gewoon naar me ouders gegaan en die hebben me geholpen. Hoeveel ik mij er ook voor schaamde. Nooit moeilijk gevonden om ze dat te vertellen.

@panFC
Denk dat mijn term iets te hard is geweest. Heb altijd bepaalde problemen met mijn ouders gedeelt en heb vanuit dat perspectief ook zo beredeneerd. En mijn ouders zagen ook altijd als het niet goed met mij ging.
Hoop dat je dochter snel beter is. Sterkte ermee!

18 oktober 2023 om 18:28

Zou mij niets verbazen als hij moest huilen doordat hij wel op zichzelf had gewed die pot en gewisseld werd voor hij bijv geel kon pakken. Ik kan me niet voorstellen, dat als je toch al illegaal aan het wedden bent. Je dan niet even je schuld wilt terug verdienen door 1x op een gele kaart voor jezelf te wedden.

18 oktober 2023 om 19:37

Dat noemt men speculatie.

Heftig bedrag voor zo’n leeftijd.

18 oktober 2023 om 18:22

En met een vrij riant salaris, ga ik vanuit. Dan heb je er echt wel heel veel geld door heen gebrast hoor. Over 7 maanden zien we die in Saoedi-Arabië. Althans, daar zet ik m’n geld op in 😉

Voor de normale mens funest, voor hem, die waarschijnlijk wel minimaal 1 mil verdiend per jaar(is nog niet zolang prof volgens mij) ook, maar toch anders natuurlijk.

18 oktober 2023 om 18:50

Toch bijna 3x jaarsalaris wat hij schuldig was. Ik moet er niet aan denken schulden te hebben van 3x mijn jaarsalaris.

18 oktober 2023 om 18:52

Zou 1,5 miljoen per jaar verdienen tot 2026. Tot nu toe heeft hij in zijn carrière 2,8 miljoen verdient. Geen idee of dit een mogelijkheid geeft tot ontslag (zoals bij Mutu en zijn cocaïnegebruik, waarvoor hij werd geschorst en vervolgens ontslagen), maar hij zal de komende maanden waarschijnlijk geen loon gaan ontvangen.

18 oktober 2023 om 23:14

1,5 miljoen bruto, die schuld van 2,7 miljoen is echter netto. Daar is hij nog lang niet klaar mee.

Zo zonde, zo jong nog. 22 en de komende 5 jaren gaan in het teken staan van aflossen ipv kapitaal opbouwen. Jonge toch.

Verslavingen zijn een onderschat probleem in onze samenleving, te snel wordt er gewezen naar wilskracht. Als het eens zo simpel was.

18 oktober 2023 om 19:06

Het feit dat hij geld moest lenen van collega's schetst toch wel het plaatje dat hij meer uitgaf dan hij zelf had. Dat is in elk geval problematisch of je nou 80k verdiend of meer dan 1 miljoen.

18 oktober 2023 om 20:07

Vergeet niet dat zo'n jongen ook leeft naar wat hij verdient. Als je dan 'hooguit' 2 miljoen euro per jaar verdient, voel je zo'n gokschuld wel.

Dit is wel heftig, weten we ook nu hoe ze Tonali te pakken gekregen hebben. Andros Townsend oud speler van Palace en Everton, had ook een enorme gokverslaving is ooit een “docu” van uitgekomen.

Hoop dat hij kan stoppen met gokken en nu in die 7 maand gewoon fit blijft.

Denk dat er nog wel honderden voetbalspelers dit probleem hebben, gokken. Of het nou op voetbalwedstrijden zijn of casino. Ben benieuwd wat er naar buiten gaat komen.

Waar is die boete dan nog goed voor? Gebruik zo'n bedrag dan op zijn minst om deze jongen te behandelen.

18 oktober 2023 om 19:23

Absurd om zo iemand een boete op te leggen. Tenzij hij naast schulden bij mensen nog wel enorme inkomsten heeft oid.

18 oktober 2023 om 20:45

Opzich mee eens hoor, maar feit blijft dat hij wel iets strafbaars heeft gedaan en blijkbaar staat daar een boete voor. En ach, 2,4mln schuld of 2,412mln maakt dan ook geen verschil meer.

Ik snap niet dat mensen gokken terwijl ze al riant beloond worden. Ik neem aan dat hij een stuk meer verdient dan Jan Modaal die af en toe 25 euro verbrast op unibet

18 oktober 2023 om 19:00

Gaat natuurlijk ook om de kick en het willen winnen. Die goksites gebruiken ook slimme trucjes om je aan het gokken te houden qua meldingen, geluidjes etc

18 oktober 2023 om 19:12

De meeste gokverslaafden zijn niet verslaafd omdat ze meer geld willen perse. Die zijn, net als bij bijna elke verslaving het geval is, verslaafd aan de dopamine die de activiteit met zich meebrengt. Het winnen van geld gaat daarmee gepaard aangezien je geen dopamine vrijmaakt wanneer je verliest uiteraard.

18 oktober 2023 om 19:22

Dit zijn gewoon rijke jongetjes die zich verveelden en waar het volledige uit de hand gelopen is. Geen enkele vorm van medelijden mee eerlijk gezegd.

18 oktober 2023 om 20:48

Beetje kort door de bocht vind ik. Uiteraard jouw mening, maar een verslaving bij zo iemand werkt in principe hetzelfde als een verslaving bij iemand met een modaal Inkomen en is gewoon triest en vervelend. Dat het bij voetballers om meer geld gaat doet daar niks aan af, ook daar kunnen de psychische gevolgen groot zijn.

Als spelers niet wedden op wedstrijden van hun eigen team is het allemaal niet zo heel problematisch volgens mij. Als een willekeurige speler van Volendam een tientje inzet op winst van Barcelona in de Classico is er toch helemaal niets aan de hand.
Het is pas een probleem als ze wedden op wedstrijden waar ze invloed op hebben. Als een Tonali dan wed op potjes van Milan waar hij niet speelt of Toney die op Newcastle wed terwijl hij daar onder contract staat vindt ik het nog een ander verhaal maar in deze casus help je zo'n jongen alleen maar meer de grond in.

18 oktober 2023 om 19:06

Dat is natuurlijk onzin, je kunt nooit bewijzen wie elkaar wel of niet kent binnen de voetbalwereld en dus invloed heeft op wedstrijden. Ik snap dat ze het doen, want ze hebben simpelweg meer verstand van voetbal dan van andere sporten. Desondanks vind ik het een goede zaak dat gokken op alle voetbalwedstrijden verboden is.

18 oktober 2023 om 21:10

Ik snap dat het een ander verhaal is als hij had zitten wedden op gele kaarten ofzo van spelers van een andere club die hij persoonlijk kent. Maar als je alleen wed op winst is er niet zo heel veel aan de hand lijkt me.

Heel verdrietig, aan de ander kant mooi dat het uit is gekomen. Nu moét hij wel wat aan z'n verslaving doen én laat het zien dat voetballers ook gewoon mensen zijn met zwakke punten.
Hoop dat hij snel van z'n verslaving af is en dat hij toch nog wat van zijn carrière te redden is.

Wel luguber om een gokverslaafde ook nog een geldbedrag als straf te geven.

Ik vind het wel opvallend dat het bij de mensen in zijn omgeving kennelijk niet opgevallen is. Je zou toch denken dat iemand zijn financiën in de gaten houdt en gelijk kan zien wat hij met zijn poen doet. Ik weet dat hij meerderjarig is, maar als ouder zijnde zou ik er toch op toezien dat hij verstandige investeringen doet. Je krijgt als jong volwassene enorme klappen geld binnen iedere maand en dat moet begeleid worden. Veel spelers hebben ook een financieel adviseur of vermogensbeheerder.

Ondanks dat die fout zit blijft gokken een ziekte. Vindt het erg sneu voor die jongen en hopen dat die snel zichzelf herpakt. Dat de club of iemand hem kan helpen met die schuld.

Gokken, drank e.d. zaken die maar taboe blijven dat het zogenaamd geen kwaadaardige zaken zijn. Mensen gaan ten onder door al hetgeen. Hier weer een voorbeeld van iemand door gokken.

Bizar hoe het kan lopen. Je bent prof, speelt bij Juve en dan toch zo je hele leven omgooien. Het is maar goed dat ie snel behandeld gaat worden hiervoor. Het kan echt slecht aflopen anders. En zo te zien gaat Tonali er ook slecht van afkomen.

Tja gokverslaving is ook gewoon een ziekte, net als drugsverslaving.
7 maand niet mogen voetballen is inderdaad een straf, maar bied ook de tijd om te werken aan jezelf, aan je verslaving en je toekomst.

Met je 22 jaar kun je daarna je herpakken schoon aan je carrière beginnen.
2 miljoen is ongelofelijk veel geld, maar kan je met je riante salaris ook weer afbetalen.

Betaalt hij 18 maanden af joh

Maar 1.35 miljoen op zwart dan ben je er hopelijk in 1x vanaf

Gokken is gewoon een ziekte. Je wordt ook doodgegooid met de advertenties. Zelfs hier op VZ. En vorig jaar in VI dat ze telkens die Toto deden.
Hou er gewoon mee op. Of bescherm mensen met een maximale inzet van €50,- per maand ofzo. Dan blijven eventuele schulden altijd beperkt.

Over dertig jaar kijken we erop terug en vragen we ons af hoe we dat ooit hebben kunnen doen. Net als we nu raar opkijken dat we vroeger in de trein en het vliegtuig mochten roken.

Ik ''gok'' dat het niet zo verwijzend naar Tonali is hoor, maar goed.
Tonali geeft hem gewoon een goksite. Betekend niet direct dat je er miljoenen op hoeft te verliezen & dat je andere de schuld er van hoeft te geven.

Terecht dat hij geschorst is nu. Hopelijk leert hij er van en gaat hij in therapie. Gokverslaving is niet niks. Dadelijk voetbal je tich jaren om je schulden af te lossen.

Soms snap ik voetballers echt niet...

Schorsen omdat ie ziek is, belachelijk! Een verslaving is een ziekte. Help die gozer ipv m te straffen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren