Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italiaanse middenvelder zeven maanden geschorst na illegaal online gokken

Laatste update:

Juventus-middenvelder Nicolò Fagioli heeft een schorsing van zeven maanden lang opgelegd gekregen, zo melden onder andere Sky Sport Italia en transfermarktexpert Fabrizio Romano. Fagioli werd, net als Sandro Tonali en Nicolò Zaniolo, beschuldigd van illegaal gokken. De twee laatstgenoemden werden om die reden uit de Italiaanse selectie gezet afgelopen week. Fagioli is dus de eerste van de drie die lange tijd geschorst wordt.

Het seizoen van de 22-jarige Italiaan zit er daarmee al zo goed als op. Volgens Romano wordt de schorsing van de middenvelder zeer spoedig officieel aangekondigd. Het Openbaar Ministerie van Turijn zou het besluit tevens al goedgekeurd hebben. Fagioli had vorige week woensdag reeds toegegeven dat justitie in Turijn hem verdenkt van gokken via illegale websites.

De vader van Fagioli, Marco Fagioli, ging eerder al publiekelijk in op de beschuldigingen aan het adres van zijn zoon. "Clubs en ouders kunnen nooit volledig verantwoordelijk zijn. Het zou goed zijn als de spelers gewaarschuwd worden door de agenten. Zij moeten de spelers adviseren en laten beseffen welke commitments je doet bij het tekenen van een contract. Zo rechtvaardigen ze het geld dat ze verdienen."

Die woorden schoten toen in het verkeerde keelgat bij het management van het Juventus-talent. "Nicolò is verslaafd aan gokken, een probleem dat ontstond toen we niet zijn agenten waren. Desondanks hebben we besloten hem niet alleen te laten. We hebben geprobeerd hem op welke manier dan ook te helpen en ik moet zeggen dat hij zich voorbeeldig gedraagt sinds hij bij ons tekende."

Tonali
Giuseppe Riso, de zaakwaarnemer van Tonali, bevestigde eerder dinsdag al dat laatstgenoemde worstelt met een gokverslaving. "Sandro lijdt aan een gokverslaving", erkent de zaakwaarnemer. "Hij is aan het vechten om dit boven te komen en ik weet zeker dat hij ook deze lastige strijd zal winnen."

"Hij is verdrietig en nog steeds in shock", vertelt Piso, die zijn dankwoord richting de werkgever van Tonali uitspreekt. "Ik wil Newcastle graag bedanken dat zij Sandro zo goed steunen. Hij traint momenteel mee en zou zaterdag (tegen Crystal Palace, red.) kunnen spelen."

"Ik hoop dat het vechten tegen dit gokverslavingsprobleem niet alleen Sandro's leven zal redden maar ook dat van andere jonge mannen die geraakt zijn door dezelfde problematiek", vervolgt Piso. "Sandro begrijpt dat hij zich moet richten op zijn probleem en dat hij het probleem aan moet pakken op een sterke en vastberaden manier", besluit de zaakwaarnemer.

Zaniolo
La Gazzetta dello Sport bracht reeds naar buiten dat een andere verdachte, Zaniolo, tegenover zijn familie heeft gezegd onschuldig te zijn. “Ik wed niet, en al helemaal niet op voetbal. Ik speelde op online platforms waarvan ik niet wist dat ze illegaal waren, maar op poker of blackjack. Meer niet", zou de aanvallende middenvelder hebben gezegd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk tonali niet, zou een aderlating zijn voor newcastle

17 oktober 2023 om 16:05

Hopelijk wel, als hij daadwerkelijk schuldig is mag tie van mij part hard aangepakt worden.

17 oktober 2023 om 16:23

Dit dus. Heeft zelf min of meer bekend schuldig te zijn, dus een schorsing is gepast.

17 oktober 2023 om 17:43

Hoezo schorsen maar wel heel de voetballerij betting sites aanbieden? Deze mensen hebben hulp nodig geen schorsing.

Kijk nu naar Vz of elk voetbalteam allemaal goksites. Voor de mensen die hier verslaafd zijn meld je aan bij Cruks en stop jezelf tegen gokken/verslaving!

17 oktober 2023 om 18:01

Ze hebben de regels overtreden en i.i.g. Fagioli krijgt hulp, hoe dat met Tonali en Zaniolo zit weet ik niet, maar kan me bijna niet voorstellen dat dat daar niet her geval is.

17 oktober 2023 om 16:23

Ik neem aan dat een PL club zich niet hoeft te houden aan schorsingen in Italië of heb ik het mis?

17 oktober 2023 om 16:33

Britse FA kan de schorsing overnemen, of als de UEFA zich ermee bemoeit, kan die hem ook Europees schorsen (cq. de FIFA hem wereldwijd).

17 oktober 2023 om 16:34

Enkel als de Fifa of UEFA het overnemen

18 oktober 2023 om 12:14

Dan moet ik je teleurstellen, Tonali gaat 100% een ban krijgen en waarschijnlijk nog langer dan dit

Goed dat Fagioli zelf de stap heeft gezet, ook voor Juventus - want zijn straf is nu lager uit gevallen. Hopelijk is de kous nu af en krijgen we in het vervolg niet meer zulke voorbeelden.

Goed gehandeld van de FIGC.

17 oktober 2023 om 16:35

Ik weet wel zeker dat dit niet de laatste is.

Gokken is online nu eenmaal veel en veel makkelijker geworden, en zeker gokken op voetbalwedstrijden. Mijn generatie (en die van deze leeftijdscategorie voetballers) is de eerste die bijna volledig met sociale media en smartphones is opgegroeid waardoor dat supersnel kan én je online al heel lang bent doodgegooid met gokreclames in plaats van 's avonds een paar keer op tv. Daarnaast is de focus op 'snel geld' ook enorm geworden door datzelfde sociale media en ziet deze generatie hun influencers/celebrity's/internethelden ook gokken voor enorme bedragen op allerhande grote evenementen. Ook een FIFA Ultimate Team is niks meer dan een gokspel geworden, en dat zijn jongens van twaalf/dertien die daar volop mee bezig zijn.

Dan is de drempel wel heel laag gemaakt en als je er dan al jong mee begint kom je er lastig vanaf. Ik denk namelijk dat het geen tien jaar meer duurt voordat gokreclames verboden worden, zeker als als nog bekender wordt hoe groot dit probleem is.

17 oktober 2023 om 18:02

Zeker waar, ik doelde echter meer op dat de Italiaanse bond hier een waarschuwing mee af wilt geven.

Maar op wat is er precies nu gegokt dan? sowieso niet op eigen wedstrijden, maar als hij op een illegale site zijn geld heeft lopen verbrassen op roulette wat maakt dat nou uit dan? hij moet wel op serie a of b gegokt hebben.

17 oktober 2023 om 16:13

Ik heb gelezen dat hij wel op voetbalwedstrijden heeft ingezet, maar niet van Juve. Meer is er niet bekend over.

17 oktober 2023 om 16:28

Zoals je zelf al zegt: op een illegale goksite, wat dus verboden is. Of hij er nou aan verdient of op verliest is niet van belang , toch?

17 oktober 2023 om 16:35

Je gaat niet iemand 7 Maand schorsen als die op een illegale goksite speelt, al helemaal als die niet zou gegokt hebben op (eigen) wedstrijden. Wat blijkbaar wel het geval is maar ik niet wist.

Probeerde meer te zeggen als hij heeft roulette op een illegale site krijgt die nooit een schorsing van 7 maand.

17 oktober 2023 om 16:33

Ik las dat het vooral gaat om de website waarop ze gegokt hebben. Allebei zouden gegokt hebben op een site die in Italië verboden zijn. Dus of het nou roulette is os voetbalwedstrijden dat maakt niet uit

17 oktober 2023 om 16:37

Aah oke, wist ik niet. Maar toch zou ik 7 maand bizar vinden als hij alleen gegokt zou hebben op het casino gedeelte van de illegale site en geen wedstrijd aangeraakt zou hebben.

Iets wat ik echt nooit zal begrijpen. Je hebt als voetballer enorm veel geld, dus daarvoor hoef je het niet te doen. Hoe komt het dan dat er toch spelers zijn die zich hier schuldig aan maken ondanks dat ze weten dat het niet mag. Is het de kick die ze ervan krijgen ofzo? Zou je hier een schorsing voor riskeren. Dat je een keertje met wat vrienden een potje gaat pokeren snap ik. Maar hoe ver dit gaat kan ik echt niet begrijpen. Jammer ook want het zijn geen slechte voetballer. Al helemaal Tonali niet. Newcastle gaat hem missen als hij zo lang niet mag spelen. Zonde

17 oktober 2023 om 16:11

Dit kan je als niet gokverslaafde lastig uitleggen. Waarom rook of drink je als dat zo slecht voor je is? Het gaat op een gegeven moment niet meer om het geld maar om de rush.

17 oktober 2023 om 16:25

Bij gokken (en zeker gokken op voetbalwedstrijden) gaat het vanaf het begin af aan al niet om het geld, maar om de rush. In sommige gokbranches kun je eventueel echt veel geld verdienen, maar met gokken op voetbalwedstrijden vaak niet hoor. Ken genoeg mensen die elke week de TOTO invullen en daar wel eens een paar honderd euro of nog iets meer mee gewonnen hebben, maar uiteindelijk draaien ze allemaal verlies.

Gokken op voetbalwedstrijden is één van de goksporten waar je nog redelijk wat kansberekening op kunt loslaten (er zijn wel statistici die er daadwerkelijk goed geld mee verdienen door er allerlei algoritmes op los te laten), maar de gemiddelde gokker op voetbalwedstrijden verliest er gewoon dik geld op en dat weten ze zelf ook allemaal vanaf het begin wel

17 oktober 2023 om 16:36

Ja dat snap ik. Maar als je verslaafd bent aan gokken als voetballer, pak dan een gokkast of een pokertafel. Waarom zou je dan net dat ene doen wat niet mag en waarmee je een schorsing riskeert van je baan.
Als je verslaafd bent aan roken of drinken denk je toch ook niet, hey laat ik dan ook maar meteen aan de crack gaan nu ik toch bezig ben. Maar goed, ik als niet-gokker zal dat nooit snappen.

17 oktober 2023 om 18:20

Wij mensen zijn in staat om verslaafd te raken aan hele specifieke handelingen, producten of omstandigheden. Wat ik hiermee wil zeggen is dat deze jongens bijvoorbeeld gewoon verslaafd waren aan het spelen van TOTO (specitiek).
Verslavingen zijn niet anders uit te leggen dan dat het veel endorfine aanmaakt (waar je aan verslaafd bent maakt in deze niet uit), verslaafd raken aan endorfine had in de prehistorie een evolutionair voordeel die niet langer voordelig is doordat alles makkelijk binnen bereik ligt.
Je hoeft niet langer met gevaar voor eigen leven honing te verzamelen, maar koopt het eventjes. De endorfine shots komen tegenwoordig zonder tegenprestatie en dat maakt het ontwikkelen van een verslaving voor velen onmogelijk. We zijn allemaal verslaafd aan iets, alleen is het ene minder of meer destructief gedrag.

Echt heel jammer .. zag hem graag spelen en dit was juist het jaar dat die echt moest doorbreken

Weet je wat mij opvalt? Dat advocaat/zakenwaarnemer van Fagioli en Tonali nu zeggen dat beide een gokverslaving hebben, ik heb sterk het vermoedde dat ze dit doen voor strafvermindering/empathie opwekken/vermindering straf door schuld te erkennen, kies maar welke.
Zuur voor de clubs want dit zijn belangrijke spelers voor hun. Al met al begint verkoop Tonali steeds beter uit te pakken voor Milan. Al had ik nog steeds gewild dat hij bleef. Een middenveld met Reijnders en Tonali, was echt smullen geweest

Logische straf. Eerste keer dat hij in de fout gaat. Hopelijk leert hij hiervan en gebruikt hij deze tijd om van zijn gokverslaving af te komen. Goed dat hij open kaart heeft gespeeld en gewoon alle info gedeeld heeft.
Seizoen voorbij voor hem. Maar hopelijk staat hij er volgend seizoen wel gewoon weer.
Klote dat dit een verloren jaar gaat worden.

Lees ik met Unibet reclames die me om de oren vliegen...

17 oktober 2023 om 17:51

Is vast zwaar voor je, al die verwarring...

17 oktober 2023 om 17:30

We zijn ondertussen als fan allemaal specialisten in recht, doping, fysiotherapie, geneeskunde, gokverslaving en last but not least vechten tegen de bierkaai.

Jammer voor hem en ik hoop dat hij geleerd heeft en van zijn verslaving afgeraakt. Voor Juventus natuurlijk een ramp. Na Pogba verliezen we alweer een middenvelder. In januari moeten we nu wel iemand halen, liefst Samardzic.

Wel goed dat Fagioli zijn verslaving wordt behandeld. Voor Tonali wordt het zware kluif! Op een regenachtige vrije zondagmiddag in een stad dat al grijs en kill is. Is Newcastle nou net niet de plek om van je verslaving af te komen.

Koop PlayStation 5 puur voor je vrije uren en voeg Dembele toe. Die houdt je wel van je smartphone af. Hele dag online. Misschien helpt dat in Newcastle.

🔘 OFFICIAL press release from Federal Prosecutors office:

"Nicolò Fagioli sanctioned with a 12-month disqualification, 5 of which commuted to alternative prescriptions, and a fine of €12,500. Regarding alternative prescriptions, Fagioli will have to participate in a therapeutic plan lasting at least 6 months and in a cycle of at least 10 public meetings, to be held within 5 months, at amateur sports associations, federal territorial centres, centers for recovery from gambling addiction, and in any case according to the indications and program proposed by the FIGC.”

Heb gehoord maar weet niet of het waar is, schijnt dat er vanavond nog een lijst van ongeveer 50 spelers uit gaat komen die dezelfde praktijken hebben ondergaan.. als dat zo is gaan veel clubs in de problemen komen in de serie a

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren