Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Telegraaf vreest: ‘Ajacieden pikken nauwelijks iets op van De Boer’

Laatste update:

Frank de Boer staat al sinds december 2010 als trainer voor de groep bij Ajax. Hij won vier titels met de Amsterdammers en gaf de laatste jaren al eens aan, best ‘de Sir Alex Ferguson van Ajax’ te willen worden. Een tienjarig verblijf bij het eerste zag hij wel zitten, zei hij. Bij De Telegraaf is men er echter niet zo zeker van dat een heel lange samenwerking met De Boer verstandig zou zijn. De ochtendkrant spreekt vrijdag twijfels uit over de houdbaarheid van het huwelijk tussen club en trainer.

/

Men vindt het terecht dat De Boer niet tot nauwelijks bekritiseerd wordt, nu Ajax onder hem voor het eerst níet kampioen is geworden. Tegelijkertijd maakt de krant zich zorgen. “Hij verdient krediet. Toch komt er eens een einde aan de houdbaarheidsdatum van De Boer bij Ajax. Als de clubleiding de trainer niet helpt met het injecteren van de selectie met vers bloed, die de hiërarchie op z’n kop zet, komt deze datum snel dichterbij”, schrijft Valentijn Driessen in zijn column.

“Die waarheid moet iedereen bij Ajax onder ogen zien en elkaar durven te zeggen. Hoe moeilijk en confronterend dat ook is na zo’n succesperiode.” Volgens Driessen zijn de signalen dreigend. De Boer sprak deze week uit dat hij misschien harder moet zijn voor spelers, die hun taken niet uitvoeren zoals hij wil dat ze het doen. Hij beloofde beterschap met Ajax na een paar inspiratieloze wedstrijden, maar krijgt de boel volgens de krant niet voldoende op de rit.

“Ondanks vele wisselingen in de opstelling pikken de Ajacieden nauwelijks meer iets op van hun trainer. Op Davy Klaassen en Riechedly Bazoer na ontwikkelt geen enkele Ajacied zich tegen de stroom in”, stelt Driessen in zijn betoog. De donderspeech die maandag uitkwam via Ajax TV kan hij moeilijk plaatsen. De onmacht spatte ervan af, vindt hij, en dat de club het bewust lekte via het YouTube-kanaal noemt hij onbegrijpelijk.

Begint de houdbaarheid van Frank de Boer bij Ajax op te raken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vorig seizoen was de De Boer nog een held en Cocu nog een loser. Een jaar later is het andersom. Volgend jaar kan het weer helemaal anders zijn. Feit is dat Cocu gewoon een veel betere selectie onder zijn hoede heeft. Als Depay en Wijnaldum vertrekken deze zomer en geen adequate vervangers worden aangetrokken, dan heeft Cocu een probleem. Net zoals De Boer nu. Conclusie: Zet het kapitaal op het veld, niet op de bank!

24 april 2015 om 07:54

Naar mijn mening had Cocu ook vorige jaar beste selectie onder zijn hoede, en jaar daarvoor vond ik Psv ook een hele sterke selectie hebben met spelers als Strootman, Mertens etc. Psv heeft naar mijn mening al 4 jaar lang op rij beste selectie en nu weten het ze eindelijk eens een keertje te lukken en stelt Frank niks meer voor? het is wel zo dat het spel van Ajax afgelopen 2 jaar alleen minder is geworden.. maar om er nou gelijk te zeggen dat de boer er niks meer van bakt gaat te ver, in die 3/4 jaar heeft hij toch bewezen dat hij met een redelijke/tot slechte selectie kampioen kan worden, zeker de selectie van vorige jaar vond ik al helemaal niet sterk en toch wist hij er een kampioenschap uit te halen.

Selectie van dit jaar is op een Klaassen, Cillisen en Bazoer na gewoon een hele matige selectie, spelers als El Ghazi, Kishna, Milik etc. zijn spelers met heel veel potentie maar van hun kan je niet zomaar in pakweg 1 seizoen verwachten dat ze je kampioen maken, eigenlijk vind ik het best knap dat Ajax uberhaupt heel lang aangehaakt heeft voor het kampioenschap en toch tweede is geworden, vind dat bijvoorbeeld een Twente vooral kwalitatief een betere selectie heeft.

Dat wij notabene in eerste seizoenshelft schone nodig hadden om wedstrijden te beslissen zegt toch al genoeg? kwalitatief heeft Ajax in die 4 jaar nooit een hele sterke selectie gehad, Eriksen en Suarez waren daar een uitzondering in maar voor de rest waren het gewoon middelmatige spelers waarmee we kampioen werden, we hadden in die 4 jaar niet een Depays, Wijnaldums, Willems of Guardado's nodig om kampioen te worden, alle titels werden door het bepaald visie en manier van voetballen behaald.

24 april 2015 om 08:05

Helemaal mee eens! Als je ziet dat hij met deze selectie met afstand 2e wordt (en dan bedoel ik met afstand op de plaatsen onder je) dan is het gewoon knap. Selectie van Feyenoord is toch zeker niet zoveel slechter? Dus haalt hij gewoon het maximale eruit!

24 april 2015 om 08:07

Ja je hebt helemaal gelijk maar hoe kunnen de Boer en Overmars aan het begin van dit seizoen zeggen dit is de beste selectie sinds jaren , dan neem je A je zelf in de maling en B je neemt de 40.000 seizoenskaarthouders niet serieus , wat ik mis onder de Boer en ik ben echt niet de enige dat is Ajax voetbal, Dominant, aanvallend, met risico." maar wat zien we betonvoetbal en tikkie terug tikkie breed en keeper staat vrij in een bejaarden tempo risicoloos voetbal .

24 april 2015 om 08:15

@sloep01 Sorry hoor, maar met dominant voetbal creeer je geen kansen en aanvallend spel vermogen. Altijd maar weer zo van: wij zijn Ajax en wij willen dominant spelen. Hebben ze trouwens de afgelopen jaren ook uitstekend uitgevoerd. Balbezit, balletje breed en weinig risico. Maar Cruijf zei in het verleden ooit: "je moet schieten, anders kun je niet scoren". Aanvallend spel is diepgang in het spel. Heb je geen ruimte achter de verdediging vd tegenstander, creeer dan ruimte. Je laten inzakken om je tegenstander te laten aanvallen is niet vanwege slecht spel maar slim spelen!

24 april 2015 om 08:33

Ik heb ooit jaren geleden ik ben (62) toen ik zelf stopte met voetballen een seizoenskaart aangeschaft omdat Ajax altijd Dominant, aanvallend en belangrijk aantrekkelijk speelde maar dat is de laatste 2 jaar volledig weg alles is risicoloos en op resultaat en dat mag je de trainer verwijten want hij laat ze zo spelen en dat neem ik hem kwalijk hij dwingt ze een systeem te spelen wat ze totaal niet kunnen en zeker niet met dat bejaarden tempo , het is toch geen toeval dat ploegen naar Ajax komen met het idee van we gaan niet verliezen vandaag , de laatste 4/5 thuiswedstrijden hebben ze een aantal kansen gecreeerd die op een hand te tellen zijn . Dit Ajax mist gewoon kwaliteit iedereen ziet dat behalve de technische staf .

24 april 2015 om 20:26

caribbean
Hear, hear! Lof voor jou mooie en duidelijke reactie!

24 april 2015 om 08:06

@bobber_d "kapitaal op het veld en niet op de bank"? Wahahaa!! Zivkovic? En Sinkgraven. IMO heeft Ajax al redelijk goede spelers op het veld en bank. Alleen focust de ploeg teveel op balbezit en balletjes breed Wilfred Genee?? ;-) Ajax moet meer focussen op méér diepgang in zijn spel.

24 april 2015 om 10:33

Precies. Ik vind het zo waardeloos dat er nu direct weer onrust ontstaat bij Ajax van binnenuit ook he.. Alsof het realistisch is om ieder jaar kampioen te worden, zeker als je ieder jaar je beste spelers verkoopt..

Je kon afgelopen zomer wel voorspellen dat PSV de grootste titelkandidaat was als ze Depay en Wijnaldum wisten te behouden. Dat waren toch de beste Nederlandse spelers van het Wk.. Daarbij een Narsingh die weer fit was (eredivisie begrip een prima speler), enkele jonge spelers weer een jaar ervaring erbij (want zo'n Willems heeft natuurlijk al jarenlang enorme potentie, die is niet voor niets de jongste speler ooit op een EK geweest en heeft ook met Oranje jeugdelftallen goed gepresteerd).. Alleen branden we in Nederland hem dan af vanwege z'n gedrag en fouten maar hij was ook nog jong.. Zodra hij dit er uit krijgt (wat dit seizoen voor het eerst begint te lukken) is hij ook zo weer weg.. Dan is daarbij een zeer ervaren speler (meer dan 100 interlands en 3 Wk's) erbij gekomen in de vorm van Guardado en een spits die in de Eredivisie bewezen heeft minimaal 15-20 goals te maken.

Terwijl bij Feyenoord de helft werd weggekocht en ajax de laatste jaren behoorlijk is afgeroomd. Want dit was bij Ajax het kampioenselftal van 2011

Vermeer
v.d. Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Boilesen
Anita
De Jong
Eriksen
Blind
De Zeeuw
Sulejmani

en bijv een Ooijer, Stekelenburg of Enoh ook nog in de selectie zaten (3 spelers met WK ervaring)..

Als je dat afsteekt tegen het Ajax van nu dan is ajax bijna op iedere positie minder geworden.. Denk dat alleen Klaassen meer potentie heeft dan Siem de Jong en de buitenspelers beter zijn dan in 2011. En uiteraard Cilessen die denk ik dan nog wel meer potentie heeft dan Vermeer. Maar als je dat ook afsteekt in de spelers die nu op de bank zitten, die komen bijna allemaal uit de A1...

Dat ligt natuurlijk niet (alleen) aan de Boer.. Pas na volgend seizoen (bij een slecht seizoen) is het logisch dat de Boer onder vuur komt te liggen.. Daarom is het ook essentieel welke spelers er gekocht worden..

Het spelpeil is ook slechter geworden maar komt dat door de Boer of door de kwaliteit van de spelers...

Pff wat een gestook weer... laten we nou de zomer afwachten...

Fdeb verdient gewoon enorm veel krediet door met een steeds mindere selectie toch maar weer kampioen te zijn geworden. Dit jaar was de selectie gewoon van een zo bedroevend niveau dat het niet is gelukt! Geef dan Overmars op zn flikker die moet zorgen voor de samenstelling van de selectie. Als je niet naar het spel kijkt maar naar de resultaten haalt Frank gewoon elk jaar het maximale uit de selectie!

24 april 2015 om 13:46

FdB wordt zelf betrokken bij het kopen van spelers. Hij is net zo goed verantwoordelijk voor deze slechte selectie. Het is dus veel te makkelijk om het op de selectie te gooien, die bepaalt hij namelijk zelf.

24 april 2015 om 14:38

hij wordt er bij betrokken... maar is niet eindverantwoordelijk...
waarom denk je dat een Rutten bij feyenoord op stapt die vind dat er bepaalde versterkingen moeten komen zo niet dan wil hij er niet meer werken en vertrekt hij (zoals gebeurt is)

Overmars moet het zicht houden op de financien en kan dus zeggen Frank jij wil kan speler A wel willen maar daar beginnen we niet aan anders komen we in de min ... Overmars is net als een Brands en van Geel eindverantwoordelijke voor het samenstellen van de selectie... het is aan de trainers om daar het maximale uit te halen. Mocht hij denken de doelstelling (mee doen om kampioenschap) niet te halen met de selectie dan moet hij maatregelen nemen

En als Ajax dit weekend overtuigd wint met goed spel is Frank weer een geschenk uit de hemel...

Ja dat de spelers niets oppikken heeft ook te maken met de kwaliteit van de selectie als je 4 jaar lang je beste spelers ziet verdwijnen en er komt niets of middelmaat voor terug dan ga je dat geen 4/5 jaar volhouden het batterijtje is een keer op het is al een prestatie dat ze 4 jaar achtereen kampioen zijn geworden , nu moet er gewoon een kwaliteitsinjectie komen en die gaat er nu ook komen en ik verwacht komend seizoen weer een beter Ajax dan nu het geval is ,

24 april 2015 om 08:06

Helemaal mee eens! Onze Ijslandse spits, Boilesen, van Rhijn, Serero, Viergever die kunnen gewoon niet beter...conclusie moet je gewoon trekken en door selecteren.

Het enige waar de Boer wel verantwoordelijk voor is, is het elftal met een behoudende speelstijl het veld opsturen. Het mag wel een stuk sneller naar voren...je ziet echt geen enkele andere ploeg in de wereld die de bal achterin zoveel rondspeelt als Ajax.

De Boer is 4x kampioen geworden, maar het aantal wedstrijden waarbij je op het puntje van je stoel zat is op 1 hand te tellen. Meestal slaapverwekkend. Niet voor niets zit de Arena meestal halfvol.

24 april 2015 om 08:01

En als hij geen prijzen pakt moet ie weg ...

Ik heb liever prijzen en minder voetbal dan de jaren voor de Boer met mooi voetbal en telkens overal naast grijpen..

Dit seizoen geen prijzen maar toch het maximale resultaat gehaald uit deze matige selectie dus met versterkingen moet het volgend jaar hopelijk weer lukken

Die Valentijn Driessen kan ook alleen maar stoken om zijn waardeloze krantje te verkopen. Elke mindere periode van Ajax grijpt hij aan om weer een hele column neer te pennen vol met onzin.

Als de clubleiding de trainer niet helpt met het injecteren van vers bloed in de selectie waarom zou de trainer dan het veld moeten ruimen? Lijkt me toch eerder dat je dan de schuld zou moeten zoeken bij de clubleiding want die is daar verantwoordelijk voor. De Boer moet nu eenmaal werken met de middelen die hij heeft en gezien het beperkte materiaal afgelopen seizoen heeft hij het met een tweede plek prima gedaan. Hij doet zeker niet alles goed, maar voor mij blijft hij zeker nog de juiste man om Ajax verder te brengen.

24 april 2015 om 08:54

@ifc11 Valentijn Driessen moet nodig een topic verzinnen voor zijn gastoptreden vanavond bij VI. Heeft hij vanavond tenminste een inbreng gehad aan het programma.

24 april 2015 om 10:58

Nee Driessen is Telegraaf en Telegraaf is Cruijff. Begin van het einde van De Boer.

Als je als club het voetbal voorop stelt. Zou je deze resultaattrainer allang de laan uitgezet hebben. Op 'n gegeven moment is men bij Ajax berust bij het behalen van resultaten met minimalistisch betonvoetbal. Dat is de grote fout geweest. Zowel De Boer als Overmars moeten worden vervangen door pure voetballiefhebbers en dan is hun achtergrond wat mij betreft minder belangerijk. Dit is het meest trieste Ajax dat ik in mijn leven gezien heb. 11 spelers die robotachtig voetballen om in 90 minuten met een minimaal verschil van het veld te stappen. Ajax moet weer staan voor flair, bluf, aanvallend voetbal, individuele acties, backs die als halve middenvelders voetballen. Jongens met persoonlijkheid op het veld waarbij de trainer er enkel is voor de opstelling. Maar dit is een schoolklasje dat aan de trainer vraagt of ze een sliding mogen inzetten of 'n keer zelf moeten schieten.

24 april 2015 om 08:03

Die jaren hebben we voor de Boer toch al gehad? Werd je daar gelukkig van? Onder Jol was het voetbal toch aanvallender maar telkens weer geen prijs... De Boer haalt gewoon elk jaar het maximale uit zn selectie.. maar die wordt steeds slechter dus het eindresultaat ook...

De Boer is gewoon de best mogelijke trainer...

24 april 2015 om 08:15

Ajax bestond ook al voor Jol hoor. Steeds die twee situaties vergelijken levert je niks op. Dan blijf je nog jaren naar dit armoedige voetbal kijken. De Boer en Overmars lijken het voetbal wel goed zo te vinden. Dat maakt ze voor mij geen voetballiefhebbers. Je kunt ook actratief voetballen en prijzen pakken. Wanneer je dan 'n keer verliest hebben de kijkers in ieder geval nog 'n paar mooie potten voetbal gezien.

24 april 2015 om 08:23

telkens? Jol is anderhalf jaar trainer geweest. Won de Knvb beker en werd met een bizar hoog punten aantal net aan tweede. Van de laatste 15 kampioenschappen zou Ajax iets van 12/13 keer dik kampioen zijn geworden met het puntenaantal dat Ajax haalde onder Jol.

24 april 2015 om 08:26

Klopt maar als ik moet kiezen heb ik liever prijzen dan mooi voetbal...
Het allerliefste natuurlijk allebei maar goed. Het gaat hier over De Boer als trainer en die haalt qua resultaat het maximale eruit en op resultaat wordt je afgerekend dus is alle kritiek die de Telegraaf na een seizoen zonder prijs complete bullshit. Als hij volgend jaar met een goede selectie weer geen prijs pakt dan mogen ze komen met hun kritiek. Deze selectie was gewoon te zwak om een prijs te pakken...

24 april 2015 om 08:28

En wat te denken wat voor selectie die tot zn beschikking had! Kunnen we nu alleen maar van dromen.. maar toen was er weer veel kritiek op zn dure en te oude niets toevoegende spelers kritiek is er altijd!

24 april 2015 om 08:32

Onder Jol was het stukken beter, als hij was gebleven was Ajax de afgelopen 5 jaar kampioen geweest. Vergeet niet dat Martin in zijn laatste seizoen 82 punten haalde met attractief voetbal! Helaas was Twente toen op hun absolute hoogtepunt waardoor ze er net bovenuit wisten te pieken. Daarna had Jol de 80 punten grens makkelijk door kunnen trekken, en we weten allemaal dat Frank niet meer dan 76 punten heeft gehaald. Dus resultaattrainer? Kampioenstrainer? Te weinig concurrentie trainer lijkt het nu op. En het eisen van aankopen (terwijl er geld is) is ook iets wat een trainer moet doen. Als hij verantwoordelijk is voor de selectie dan moet hij ook aansturen op aankopen of aangeven dat hij anders de coach noet wil zijn. Waarvoor tevens respect voor Rutten terwijl Feyenoord gewoon veel minder te besteden heeft.

24 april 2015 om 09:53

Voetbal onder Jol was ook niet om aan te zien, alle ballen op Suarez en kijken wat hij er mee deed. Spectaculair? Ja. Des Ajax? Nee!!!

Ik krijg toch het idee dat het gewoon niet leuk voetballen onder de Boer is. Teveel instructies. Teveel stress. Teveel spelers die niet op hun favoriete posities spelen. Het oogt allemaal ook zo onnatuurlijk. Geforceerd. Alsof het niet op een andere manier kan. Ik had zelf ook al het idee dat de Boer geen trainer is voor de lange termijn.

De Boer heeft natuurlijk ook enorm veel fouten gemaakt. Het blijven opstellen van Sigthorsson bv. De slechtste speler van de selectie aanvoerder maken. Middenvelders op de vleugels opstellen. Klaassen op vm en Bazoer op am terwijl ze van nature precies andersom zijn.

Je verdient wel veel krediet met 4 kampioenschappen op rij maar de laatste 3 seizoenen inclusief deze waren gewoon qua entertainment heel erg slecht. Of dat door het aankoopbeleid van Overmars komt of het dictatorschap van de Boer dat is denk ik voor velen een beetje de vraag.

Ik ben geneigd te zeggen om de Boer het voordeel van de twijfel te geven voor een 6e seizoen bij Ajax maar als het blijft kwakkelen, en het blijft afgrijselijk laf risicoloos voetbal dan moet de Boer maar wat anders gaan doen.

Oppikken en uitvoeren zijn wezenlijke verschillen. Oorzaak een echte leider in het veld die de jonge pikkies een schop onder hun hol durft te geven. Ajax zal hoe dan ook ervaring moeten kopen. Het beleid is duidelijk. Zelf opleiden. Maar ervaring komt niet uit de A1 en Jong Ajax. En tegen de tijd dat een speler ervaren is wordt hij weggekocht. Dus moet Overmars de buidel trekken en zeker drie ervaren spelers halen.

Ik ben geen Ajax fan en ook ik ben kritisch, maar de media overdrijft wel. Ze willen Ajax echt een crisis aanpraten, het mag schijnbaar niet rustig zijn bij één van de topclubs.

24 april 2015 om 08:22

Logisch toch?! Waar rook is is vuur! De media wil graag negatieve berichten plaatsen, dit zijn eyecatchers.

Dit is waar de krant de plank volledig misslaat. Ze behoren neutraal te zijn. Nu schrijven ze iemand kapot en ventileren ze hun ongezoute mening. Onrust creëeren om vervolgens meer te schrijven. Dit kan gewoon niet! Persvrijheid is een ding wat de pers zo belangrijk vind, maar als ze dit soort dingen op deze manier schrijven dan maken ze misbruik van die publieke positie en kunnen ze de opinie van mensen makkelijk sturen. Mensen zijn nou eenmaal beïnvloedbaar.

Schaam je telefraaf!

24 april 2015 om 08:27

Telegraaf is een ordinaire krant van wakker Nederland. Voetbalzone is één van Telegraafs protégé's. Maar gelukkig is Telegraaf niet de enige in NL, Europa en de wereld.

Wat ik niet begrijp is waarom moet die Driessen ineens elke week met ze kop in de media staan.. Die vent heeft 0,0 t e melden. Enige dat je hem ziet doen is uithalen naar anderen zodat dat papiertje van hem verkoopt...

Soort wannabe Johan Derksen. Op alles zeiken en uiteindelijk altijd naast de pot piesen als het gaat om zijn uitspraken.

Één groot onzin verhaal. Ajax wordt niet kampioen en gelijk is het paniek. Dat het een verloren seizoen is dat is duidelijk. Geen enkele prijs gewonnen, en daarnaast was het voetbal absoluut niet leuk om naar te kijken. Het was saai, en er leek weinig motivatie in te zitten.

Maar het blijft nog steeds een feit dat Ajax en PSV gewoon waardige concurrenten van elkaar zijn. Niet meer dan logisch dat Ajax niet 30 jaar op rij kampioen wordt. En Ajax heeft het vertrek van belangrijke spelers de afgelopen seizoen (vertonghen, Eriksen, Suarez, Blind, Poulsen etc.) blijkbaar onderschat. Naar mijn mening hebben ze dit gewoon onderschat. Het toepassen van jeugd is goed, en belangrijk, maar je kan gewoon niet een Blind vervangen voor een Bazoer, hoe goed Bazoer het misschien ook doet.

PSV is de terechte kampioen, en Frank weet dondersgoed waar hij zich op moet focussen: ervaring/power binnen halen, een goede linksback, en een plan B gaan verzinnen voor clubs die zich ingraven. De creativiteit is er echt wel, maar die balletjes breed en naar achter tegen bijvoorbeeld NAC heeft echt geen nut en haalt alle snelheid er uit.

Ik hoop echt van harte dat Gudelj komt. Die man heeft power en een fantastisch schot. Daarnaast moet er echt een linksback bij komen. En geen "jongetje" van 17 of 18, maar gewoon een vent met wat ervaring en die z'n mannetje staat. Met 2 of 3 aankopen moet Ajax gewoon weer mee kunnen draaien om het kampioenschap voor volgend jaar.

Bazoer is de toekomst. Sinkgraven toont gewoon aan veel potentie te hebben, maar zal vooral als roulerende speler gebruikt worden. Milik is de eerste spits, en hopelijk schuift Zivkovic een plekje door als Sigthorson weg gaat. We zouden dan een middenveld hebben met Bazoer, Gudelj en Klaassen, waarbij Gudelj en Klaassen aanvallend staan.

Voorin Fischer/kishna, Milik, El Ghazi.
Achterin zijn er wel wat mogelijkheden. Veltman zal gewoon basisklant zijn. Viergeven vond ik meer dan behoorlijk spelen de 2e seizoenshelft. Van Rhijn was erg slecht, maar zal z'n plekje denk ik gewoon behouden. Over Boilesen moeten we het maar even niet hebben. Linksback moet dus een aankoop worden. Cillesen is onomstreden.

Ik kan prima leven met een 2e plek. We zijn de afgelopen 4 jaar eigenlijk gewoon verwend. 4x kampioen en 1x 2e in 5 jaar tijd gewoon geweldig. De voorbereiding op het nieuwe seizoen zal nu misschien ook iets anders gaan nu Ajax geen kampioen is.

Frank is en blijft een held. Hij weet zelf ook dat het voetbal aantrekkelijker moet, maar tot op de laatste dag blijf ik vertrouwen houden in Frank. Volgend seizoen gewoon fris en fruitig beginnen, en goede aankopen doen. Niet alleen maar investeren in de toekomst.

De Boer moet weg van de 5e colonne.
Het zelfde spelletje als 4 jaar terug de Telegraaf hitst de boel op waarna over enkele weken de heilige nr 14 (uiteraard geflankeerd door K. Molenaar) wordt ingevlogen en zijn stromannen plaatst .

Ik blijf het ongelofelijk vinden dat in 2015 het nog steeds mogelijk is om een club te regeren via wat bevriende journalisten

Ik snap dat kranten moeten verkopen, en ik weet ook dat de Telegraaf altijd erg overdrijft. Maar nu wordt het naar mijn mening wel heel erg, iedere week hebben we zeer een verhaal dat de organisatie binnen Ajax op ontploffen staat. Wat een onzin, we hebben een minder seizoen (hoewel we gewoon tweede worden na vier keer kampioen?!), het voetbal is dan weer wel echt saai om naar te kijken.

Maar ik word wel en een beetje simpel van de Telgraaf met z'n gezwets van de laatste weken zeg.

24 april 2015 om 09:58

Tja, Driessen heeft dan ook niet veel verstand van het spelletje. Die heeft verstand van onrust zaaien, daarom is hij journalist, geen voetballer/trainer of iets anders dat iemand met een beetje voetbalverstand doet die in het wereldje werkt.

Laatst hoorde ik een échte schrijver het volgende zeggen: echte schrijvers schrijven boeken, als je dat niet kan, wordt je journalist en als je zelfs dáár slecht in bent, wordt je sportjournalist.. Treffender kun je het niet zeggen imo..

Hoop dat het intern niet zo een chaos is en ik denk dat FdB het volgend jaar wel weer op de rit krijgt.
Ze zien eindelijk in dat ze ook wat ervaren krachten nodig hebben.
Het spel is niet best maar ik snap niet dat mensen zeggen dat ze liever mooi voetbal zien en dat ze dat de afgelopen jaren misten.
Uiteindelijk gaat het om resultaat en heb je niets aan mooi voetbal zonder prijzen.

Er zijn maar weinig spelers met de drang naar voren, dat mis ik nog het meest. Daarom vind ik Sinkgraven ook zo'n interessante speler. Als die de bal krijgt heeft hij al gezien waar zijn medespeler loopt en kaatst de bal dan meteen de diepte in, in plaats van aannemen, controleren, rondkijken, met zijn moeder bellen en dan een tikkie breed geven.
El Ghazi vind ik daarom ook zo'n fijne speler, en Klaassen. Die willen zo graag, zijn kritisch op zichzelf, dromen en eten voetbal. Dat maakt me ook de laatste jaren jaloers bij Psv, met spelers als Strootman, Mertens, Guardado en Willems. Met dat soort spelers win je de oorlog. Wat mij betreft mag er meer gescout worden op het 2e niveau in Duitsland, waar de mentaliteit vaak ijzersterk is. Voetballen kunnen ze in Amsterdam nog wel leren met al die ex-topspelers als trainers. Maar mentaliteit krijg je er niet zomaar meer in, als je hier al sinds je jaren in de E1 met 30 punten voorsprong kampioen wordt en iedereen denkt dat je de nieuwe Van Basten bent.

Het probleem begint al bij het teveel instructie voor elk positie. Als je op elk positie bepaalde vaste instructies hebt, dan kun je nooit je tegenstander verassen. Sterker nog, op den duur weten je tegenstanders precies waar de bal gespeeld word. Ook ga je creativiteit van je eigen spelers missen.

Wat vooral bij Ajax zo doorzichtig is, is het spelletje via de flanken. Backs die opkomen en vleugelaanvallers die dan of de bal diep passen voor de opkomende back, of de spits wordt gezocht voor de één twee. Komen de backs niet op dan proberen de vleugelaanvallers de achterlijn te bereiken. De spits die de bal bij zich moet houden zodat de aanvallende middenvelders hun positie kiezen. Van achteruit opbouwen. Of de backs rennen naar voren of de centrale verdedigers proberen een dieptepass en als dat niet lukt dan is er nog een verdedigende middenvelder die de bal komt halen.

Het is iedere wedstrijd hetzelfde. En zodra je hun opbouwen verstoort door constant druk te zetten op de verdediging dan is Ajax kansloos.

De Boer is een goede trainer, maar er moet gewoon twee spelers komen die met de ogen dicht een spel kan lezen. Die situaties kunnen inschatten. Die weten wat er moet gebeuren in bepaalde situaties. Zo'n speler heb je in de verdediging nodig en op het middenveld. En als je zulke spelers hebt dan kun je andere spelers meer vrijheid geven en zal het spel van Ajax ook zeer anders uit zien.

24 april 2015 om 12:23

Kijk je slaat de spijker op kop maar dan snap ik niet dat ze er nu pas echter zijn want dat probleem was vorig seizoen eigenlijk ook maar toen werd het weer verbloemd door het kampioenschap maar hij zal toch nu 2/3 spelers moeten halen die dat wel kunnen en dat kost niet weinig Gudelj vind ik al vast een goede aankoop een met een dosis hardheid en zo een moet er ook in de verdediging ik had dit seizoen gehoopt op v/d Hoorn want het postuur heeft hij er wel voor ,

Spelers pikken nauwelijks iets op van De Boer.... En het zagen is begonnen. 4 landstitels worden slechts in de zijlijn benoemt door de Telegraaf. Die zien een relletje wel zitten.

Feit is dat De Boer uitermate succesvol is geweest bij Ajax. Hij heeft rust gebracht, zijn filosofie is helder. Hij wil in de 1e plaats winnen. En als het niet mooi kan, dan maar lelijk. Hij heeft enorm veel jonge jongens laten debuteren. En nu zou na 4 jaar deze mannen niets meer bij kunnen brengen? Omdat PSV nu een jaartje kampioen mag zijn? Maakt Cocu spelers dan wel ineens beter? Terwijl die vorig seizoen nog een flapdrol was... wat een scorebord journalistiek van Driessen...

Het klopt wel. Van rhijn, veltman, vd.hoorn, viergever, boilesen, serrero, andersen, schone, sigthorsson, kishna ze hebben allemaal stil gestaan dit seizoen. Geen van deze spelers is beter geworden. Alleen Cillessen en klaassen waren lichtpuntjes. El ghazi, bazoer en milik waren lichtpuntjes als nieuwkomers.

Het idee dat een trainer spelers beter maakt is de grootste flauwekul die er bestaat.
Trainers kunnen hun spelers hooguit tips en handvatten geven en bepaalde veldsituaties met ze doornemen aan de hand van videobeelden en dergelijke.
Of een speler dat dan oppakt, heeft alles te maken met de kwaliteiten van zo'n speler.
Een voetballer met veel aangeboren talent zal ( mits zijn mentaliteit in orde is ) veel sneller iets oppakken dan een voetballer die minder talent heeft.

Helaas voor de Boer lopen er bij Ajax momenteel maar heel weinig spelers rond, met veel aangeboren talent, zeker als je dat afzet tegenover vroegere generaties, waaronder de generatie van de Boer zelf.
Je kunt dan als coach uitleggen, aanwijzingen geven, schelden, schreeuwen en weet ik veel, maar als de benodigde kwaliteit niet in aanwezig is, houd het op.

En dat is het hele probleem, het is gewoon een ontzettende povere kwaliteitsarme selectie!
Het hele feit dat Ajax sportief niks voor stelt is niet de schuld van de spelers, die kunnen gewoon niet beter, dat is de schuld van de technische staf.

De filosofie van de club is zelf opleiden en alleen die kwaliteiten aankopen die je zelf niet in huis hebt.
Nou; Ajax heeft zelf gewoon geen toptalenten in huis, er lopen op dit moment geen nieuwe Cruyff, Keizer, Neeskens, Rijkaard, Vanenburg, Kieft, Van Basten, Bergkamp, Roy, Van het Schip, De Boer, Seedorf, Davids, Kluivert, Van der Vaart en Sneijder rond bij Ajax en ook geen jeugdspelers met de potentie van deze spelers op de Toekomst bij Wim Jonk, die zogenaamde toptalenten zijn gewoon niet van dat niveau en waarom niet? Simpel:

Al die grote spelers van het verleden die hierboven staan waren met 17, 18, 19 jaar al keigoed en waren al doorgebroken in het eerste, velen van hen werden bij het eerste al heel snel sterkhouder. Als de huidige toptalenten van de Toekomst van 17, 18 en 19 jaar echt zo goed zouden zijn, speelden zij ook allang in het eerste en blonken ze daar gelijk al uit, want het eerste elftal is juist zo kwaliteit arm dat je met een beetje talent gelijk positief opvalt!!
Conclusie, of Jonk en Jongkind falen keihard, of het valt wel mee met al die toptalenten, ik denk een combinatie van die twee.

Nou, er moet dus heel wat kwaliteit worden ingekocht wat zelf niet in huis is, en wat heeft Overmars tot nu toe gekocht?
Spelers als Zimling, Sana, Duarte, Van der Hoorn en Viergever: geweldig technische staf!!! wat hebben jullie een neusje voor buitenkansjes op de transfermarkt!!!!

Dan heeft Ajax ook nog eens een trainer, die dit matige groepje voetballers in het meest moeilijk denkbare systeem wilt laten spelen, zelfs de Europese grootmachten Barcelona en Bayern München, voeren dit systeem niet iedere wedstrijd helemaal perfect uit, terwijl die daar wel de spelers voor hebben!!!

Het getuigd gewoon van een stuitende arrogantie die volledig misplaatst is en een totaal gebrek aan gezond realisme, dat dit Ajax met alle geweld nog altijd zo moet spelen!!
De spelers worden door De Boer in een keurslijf gestopt, er is geen ruimte meer voor enige vorm van creativiteit ( niet dat daar al veel van aanwezig was ) hij heeft er elf kleurloze eenheidsworsten van gemaakt, die worden gedwongen iets uit te voeren wat ze totaal niet beheersen.
De Boer wordt wakker!!! Hanteer voor komend seizoen in ieder geval een systeem waar je spelers iets mee kunnen, dan kan je ze wellicht zowaar nog in hun kracht gebruiken.
Neem een voorbeeld aan van Gaal afgelopen zomer, als hij het aandurft om zijn eigen heilig verklaarde evangelie los te laten, moet jij het ook kunnen Frank!!!!
En accepteer nou eens dat je met het huidige materiaal never nooit het Ajax van 1995 kunt nabootsen!!!

Frank de boer moet gewoon doorselecteren. Van rhijn,boilesen en kishna kunnen sowieso weg.
Alex ferguson deed dat bij man united, ook op juiste moment. Spelers als Stam,keane en beckham werden op het juiste moment verkocht. Zo moet ajax het ook doen. Want onze frankie is gewoon een top trainer, met een echt Ajax Hart

Dapain:

Ben jij je sinds vorige week voor het eerst in je leven in voetbal gaan interesseren of zo?
Want wat jij hier schrijft getuigd van absolute weetnikskunde!!!!
Stam, Keane en Beckham waren de absolute sterkhouders van Manchester United!!!!
Deze drie spelers zijn noodgedwongen moeten vertrekken omdat ze ruzie kregen met Ferguson, die tolereerde namelijk geen enkele tegenspraak, als een speler van Manchester het ooit aandurfde om ook maar een klein beetje kritiek te leveren, was je bij Ferguson gelijk aan de beurt en kon je ophoepelen.
Het maakte dan niet uit hoe groot je was als speler, al heette je Maradona!!!
United werd echt niet beter nadat deze grootheden de club noodgedwongen moesten verlaten, integendeel, met die drie won het de trible in 1999, zonder deze spelers duurde het bijna 10 jaar voordat United weer wat voorstelde in Europa!!!

Niet De Boer, maar Mark miskoop Overmars moet je lozen. De Boer verdient beter materiaal als een stelletje jeugdspelers die elders uit de opleiding zijn weggehaald, en goedkope 2e rangsspelers waar Overmars mee komt aankakken. Van de Hoorn, Zimling, Duarte, Viergever, Sigthorson, Van Rijn, Moisander, Kishna, Andersson. Europees haal je daar hooguit de 3e ronde Uefa Cup mee.

En dat met een begroting van ruim 100 miljoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren