Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Telegraaf: Siem de Jong vertrekt per direct bij Ajax

Laatste update:

Siem de Jong staat op het punt een transfer te maken van Ajax naar de Major League Soccer, zo meldt De Telegraaf. De middenvelder reist deze week af naar Amerika, waar hij bij FC Cincinnati de medische keuring ondergaat en, als de deal is rondgemaakt, wordt gepresenteerd, zo klinkt het. Inmiddels is het nieuws ook bevestigd door The Athletic, dat zich baseert op een bron binnen de Amerikaanse club.

Cincinnati gaat De Jong definitief overnemen van Ajax. Bij de Amerikaanse club is Gerard Nijkamp algemeen directeur en is Ron Jans officieel de coach. Jans heeft onlangs een 'stap opzij' gezet bij de club, aangezien hij in de kleedkamer, tijdens het meezingen van een lied, het N-woord had gebruikt. In de Verenigde Staten ligt dit woord van oudsher zeer gevoelig. De Jong wordt bij FC Cincinnati ploeggenoot van onder anderen Jürgen Locadia.

Tadic: 'Getafe is een rare ploeg, maar het zijn wel strijders'

De Jong ligt officieel nog tot het einde van het seizoen vast bij Ajax. 'Dat Ajax hem laat gaan is enerzijds opvallend, omdat Erik ten Hag vond dat De Jong een uitstekend trainingskamp had beleefd in Qatar en hem tegen FC Groningen in de basis liet starten. Anderzijds is de medewerking logisch, omdat De Jong sindsdien op het tweede plan is geraakt en hij een enorme verdienste heeft voor de club', aldus de krant.

De Jong werd onder voormalig Ajax-trainer Frank de Boer vier keer kampioen van Nederland. De broer van Sevilla-spits Luuk de Jong was eerder ook actief voor De Graafschap, Newcastle United, PSV, en Sydney FC, maar kende vooral successen met de Amsterdammers. Daarnaast kwam de 31-jarige middenvelder zes keer uit voor het Nederlands elftal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is hem gegund, mooie transfer voor hem op dit punt van zijn carrière.

17 februari 2020 om 17:46

Is toch de club van Ron Jans?

17 februari 2020 om 17:48

Ja klopt

17 februari 2020 om 17:49

Was de club van Ron Jans. Ron is geschorst, hij schijnt een niet toepasselijke speech gegeven te hebben en meegezongen met een rapnummer waar het N-woord in voor kwam.

17 februari 2020 om 17:53

Ik dacht dat hij alleen meegezongen had, maar dus ook een niet toepasselijke speech gegeven?

17 februari 2020 om 18:00

Bij mijn weten ging t alleen om paar lines uit een rap..... En vooral dat ene woord Het woord wat je op tv en radio tamelijk vaak hoort....

17 februari 2020 om 18:06

@ikweettwel dat wat rappers vaak gebruiken? Dat ene woord dat een fan zong van Wiz Kalifa(of hoe je het ook schrijft) toen ze mocht meezingen? En die rapper boos werd om dat zijn fan fewoon keurig alles meezingt? Ja die? Manmanman..

17 februari 2020 om 18:15

Nee dat was Kendrick Lamar, maar idd dat ja

17 februari 2020 om 18:15

Ow wacht excuses Kendrick Lamar was dat, na wat research*

17 februari 2020 om 18:48

@speedyafc Je bedoelt het woord nigger?ja wat een verhaal is dat zeg.mooie stap voor Siem, kan daar nog wel mee met het niveau vd Mls..

17 februari 2020 om 19:56

IS de club van Ron Jans. Hij heeft zelf een stap terug gedaan. Verstandig en kortdurend (hoop ik voor hem)

18 februari 2020 om 15:01

Opgestapt dus nu!

17 februari 2020 om 19:46

Leuk dat ie daar nog ff een jaartje of 2 kan ballen inderdaad! Weet iemand of er nog een transfersom mee gemoeid is of zou Ajax hem, ondanks zijn halfjarig contract, gewoon laten vertrekken richting Ohio?

Lijkt me voor beide partijen een prima oplossing. Siem de Jong staat de jeugd alleen maar in de weg en is absoluut niet beter dan hun. Hopelijk dat hij daar gewoon basisspeler kan worden en zijn carrière toch nog mooi kan afsluiten. Ik ga zijn wedstrijd tegen Twente nooit vergeten, bedankt voor de derde ster!

Beter voor iedereen. Alleen wel jammer dat het nog zo lang geduurd heeft, want daarmee zijn de fantastische bijdrages in de kampioensjaren een beetje vergeten.

17 februari 2020 om 17:49

Vergeten omdat hij na zijn periode bij Sydney een half jaartje bij de selectie heeft gezeten en een potje in de beker heeft gespeeld en 1 ED duel? Lijkt me een beetje overdreven.. Ik zal Siem altijd herinneren als een van de sleutelspelers van het 30e kampioenschap hoor!

17 februari 2020 om 18:07

" Beter voor iedereen. Alleen wel jammer dat het nog zo lang geduurd heeft, want daarmee zijn de fantastische bijdrages in de kampioensjaren een beetje vergeten ". Kortzichtige reactie. Spelers als Siem zijn altijd van waarde, ook als ze niet spelen. En een speler die amper speelt (3 wedstrijden dit seizoen), kan natuurlijk nooit een talent in de weg zitten. Dat is een drogredenatie.het tegenovergestelde is juist waar, ervaren teamspelers als De Jong versnellen juist de ontwikkeling van een talent. De reden waarom je blij bent met het vertrek van De Jong (en daarin ben je allesbehalve de enige) is omdat je het niet in hem ziet zitten en de trainer hem niet meer kan opstellen als hij eenmaal weg is. Maar dat kan je ook gewoon zeggen ipv er omheen te draaien.

17 februari 2020 om 19:10

Ik zal hem daar ook altijd aan herinneren. Maar het ging mij daarom juist aan het hart hoe hij hier soms verketterd wordt vanwege zijn huidige spel.

18 februari 2020 om 02:24

Ach dat moet je niet serieus nemen. Siem de Jong staat aan de wieg van het huidige ajax succes.

17 februari 2020 om 17:49

Juist de bijdrages aan het kampioenschap moet je niet vergeten , jammer dat het zo gaat met supporters

17 februari 2020 om 19:48

Siem zal altijd de held van de 3e ster blijven, dat gevoel zal nooit verdwijnen.. Daarentegen ben ik blij dat hij weg is want dit niveau kon hij niet aan

Goed nieuws voor alle partijen denk ik. Hij heeft veel betekend voor Ajax en zal daardoor altijd mijn respect houden. Maar de laatste invalbeurten waren echt lachwekkend. Zal nooit meer het gewenste niveau halen dus is dit een mooie stap voor hem

17 februari 2020 om 19:10

Die zuivere hattrick in de beker bedoel je? Ja echt lachwekkend...

Ja met het niveau van dit Ajax heeft hij moeite aan te haken. Is geen schande. Maar vergeet dan ook niet dat het huidige Ajax heel anders speelt qua tacktiek dan een systeem waar Siem goed in past. Eventueel zou hij in de Tadic rol als valse spits goed tot zijn recht kunnen komen.

Maar bovenal blijft Siem altijd een legende voor de échte Ajacieden.

Slimme zet van hem. Past helaas voor hem gewoon niet in dit team, waar het niveau gewoon veel te hoog is. Maar deze held zal nooit vergeten worden bij Ajax!

MLS lijkt me een prima plek voor hem. Hoopte toen hij terug kwam dat hij weer kon opbloeien maar hij is helaas nooit meer de oude geworden na het blessureleed. Hoop dat hij het daar nog een tijdje leuk kan gaan doen in de VS.

17 februari 2020 om 18:11

Op basis van wat? In Australië bakte hij er ook niets van.MLS schat ik een tikkeltje hoger in..

17 februari 2020 om 20:37

Hoe kom jij erbij dat hij in Australië er niets van bakte?? Steve Corica de coach gaf aan dat hij de belangrijkste man was. Ben benieuwd waar jij deze onzin vandaan haalt. Dat Sydney niet het allerhoogste niveau is klopt maar niet zomaar wat roepen.

Hij heeft helemaal gelijk. Lekker cashen in Amerika met een Nederlandse coach (Ron Jans).

17 februari 2020 om 17:50

Ron jans wordt hoogstwaarschijnlijk ontslagen. Heeft vanwege de rascistische uitlating in dr kleedkamer het echt bont gemaakt

17 februari 2020 om 18:09

Racistische uitlating vind ik wel heel zwaar. Hij zond mee met een liedje.

17 februari 2020 om 18:11

Wij weten niet beter dan dat brave Ron een liedje mee zong..maar als jij het beter weet mag je het vertellen.compleet absurd natuurlijk dat deze goede man gekruisigd word door deze dwazen.

17 februari 2020 om 17:48

Is ook gewoon nooit een hele goede voetballer geweest. Heeft niks te maken met blessure hoor. In zijn 1e periode bij Ajax, speelde hij in een team wat niet vergelijkbaar is met het Ajax van nu. Was een mindere versie van Davy Klaassen en die zou in dit Ajax ook niks toevoegen, behalve een hoop geschreeuw en boze gezichten in het veld.

17 februari 2020 om 19:16

Waar staat dan iets over een blessure?

17 februari 2020 om 19:19

Klaassen was een echte leider en regisseur. Zou het nu moeilijk hebben, maar je doet veel te denigrerend over beide helden.

Kijk maar eens wat dingrn van Klaassen terug. Staat mij nog helder bij hoe hij gewoon midden in de wedstrijd Younes aan het coachen was. Ter plekke aangeven hoe younes moest lopen en wanneer aan wie moest passen. En het liep perfect. Technisch noet perfect, maar Klaassen en Siem zijn spelers die tactisch en qua inzicht superieur zijn. Vooral qua snelheid komen ze te kort voor een team was snel en aantrekkelijk voetbal wil spelen. Voor het spel onder de Boer (rustig rondtikken, beetje tikkie-takka, en wachten op de opening en de kans) waren ze perfect. Siem las het spel uitstekend en stond altijd op de juiste plek om die bal in het doel te wippen of om door te passen. Hevig onderschat.
Ook flinke blessures gehad waarvan hij niet goed terug kwam.
Veel mensen hier hebben extreme korte termijn geheugens. Spelers zoals Dolberg en Boilesen waren van buitencategorie klasse tot hun slopende blessure.

18 februari 2020 om 02:27

Behalve dan dat hoi eigenhandig ajax na 6 jaar weer aan een kampioenschap schoot met zijn 18 doelpunten waarvan 2 in de kampioenswedsrtiid tegen Twente

Toch jammer!....Vooral qua gevoel. Hij is toch heel belangrijk geweest voor Ajax!

Mis ja als Ajax toch niks aan. Heeft alleen een contract gekregen op basis van bewezen diensten. Leuk dat Ajax dan roept om weer de aansluiting te willen hebben met de Europese (sub)top, maar als je dit soort spelers een contract geeft, en ook nog minuten, dan moet je dat soort ambities ook niet uitspreken.

17 februari 2020 om 20:05

Jij hebt echt geen idee hoe en wat maar wel een erg duidelijke mening. Weet jij waarom Siem weer bij Ajax mocht komen spelen? Aan je antwoord te zien niet. Ajax laat zijn ambities niet alleen horen maar ook zien. Jouw reactie is erg kortzichtig maar las je vorige reactie ook al over Siem dat hij in zijn 1e periode er niet veel van kon en toen vroeg ik me al af of jij niet gewoon wat roept om het roepen.

Mooi voor hem man. Is hem gegund. Blijft een ongelofelijk held.

Ik zag het wel aankomen dat De Jong zou vertrekken. Er was hier een klein tijdje voor de winterstop ook al een artikel over De Jong, waarin hij aangaf dat hij graag wilde spelen. Toegegeven, hoe groot de nostalgiefactor ook is, het is duidelijk dat De Jong niet meekan met het niveau van dit Ajax. Cincinnati is best een logische keus in de Mls, omdat daar natuurlijk ook al een paar Nederlanders zijn. Ik wens Siem de Jong in ieder geval het beste toe.

MLS lijkt me een prima plek voor hem. Hoopte toen hij terug kwam sta hij weer Koen opbloeien maar hij is helaas nooit meer de oude geworden na het blessureleed. Hoop dat hij het daar nog een tijdje leuk kan gaan doen in de VS.

MLS lijkt me een prima plek voor hem. Hoopte toen hij terug kwam sta hij weer kon opbloeien maar hij is helaas nooit meer de oude geworden na het blessureleed. Hoop dat hij het daar nog een tijdje leuk kan gaan doen in de VS.

Bedankt Siem. Veel succes in de volgende stap van je carriere. Het is je gegund

Het is hem meer dan gegund. Zal altijd een held blijven voor ons Ajacieden!

Succes Siem, vooral niet meezingen met liedjes anders wordt je afgefikt waar je bij staat ..

17 februari 2020 om 20:07

Ik denk dat Siem aanvoerder wordt van de muzieklijsten. Hoop dat hij weer plezier terug krijgt idd.

Voor alle 2 partijen het beste. Nogmaals bedankt voor je inzet en succes in USA.

Prima stap voor Siem lijkt me. Het is hem gegund. Blijft natuurlijk een held. Ik heb liever dat hij in Amerika nog wat leuke wedstrijden kan gaan spelen dan dat hij bij ons de bank warm moet houden en af en toe tegen Fc Bal op 't dak 7 in de beker mag spelen. Ik hoop wel dat hij een beetje rustig aan zal doen met meezingen in de kleedkamer..

Geen n woord zeggen hè Siem! Wens hem veel succes in de herfst van zijn carrière

17 februari 2020 om 18:34

Prima overstap, tis hem gegund. Ajax gaat hem missen, niet op het veld, wel in de kleedkamer. Daar zijn jongens als Huntelaar, de Jong, Tadic, Blind en Veltman goud waard.

Prima, paar keer goed in gevallen, maar toen hij het in de basis mocht laten zien heeft ten Hag genoeg gezien denk ik; dit gaat hem niet meer worden.

Het is hem gegund, heeft bijgedragen aan kampioenschappen, maar kwam nu gewoon tekort. Dus prima oplossing. En natuurlijk nog even wat cash binnenhalen, is ook niet verkeerd

Als ie fit is en blijft kan ie waarschijnlijk mee alleen zijn blessures Gewoon zijn zwakke punt geweest de laatste jaren.
In de US zal ie ook moeten aanpoten metname op physiek gebied, voetbaltechnisch en tactisch zit het wel snor met hem

Ik ben niet zo van het transfers gunnen, maar achter deze staat iedereen. Never forget 15 mei 2011! En we zien 'm snel weer als coach terug!

17 februari 2020 om 19:58

Wat was er op 15 mei 2011?

Ik heb als PSV-supporter stiekem toch een klein beetje een zwak voor Siem de Jong. Hij was al een beetje afgeschreven toen hij naar PSV kwam en speelde ook niet heel veel, maar toch vond ik dat hij het nog prima deed. Lijkt me bovendien een sympathieke kerel. Ik hoop dat hij nog een paar mooie jaren mag beleven als speler.

Het is hem gegund, maar anderzijds ben ik ook wel blij dat Ten Hag hem niet meer op kan stellen....

Ontzettend gegund!hij verdient het niet om zo te eindigen bij Ajax...lekker op avontuur gaan!na het EK kan misschien Luuk ook die kant oplekker samen als broers aan de bak

17 februari 2020 om 21:48

Luuk de Jong staat momenteel meestal in de basis bij de nummer 5 van Spanje. Lijkt me voor hem nog iets te vroeg om naar de VS te gaan.

Achter Pantelic een monster! Ik had in die tijd een kennis uit Newcastle, een Bergkamp 2.0 Hij dacht een creatieve middenvelder te krijgen. Ik heb hem uitgelegd toendertijd dat hij op zijn best een intelligente hardwerkende middenvelder is met een neusje voor de goal die bovendien goed kan koppen, ook bij corners.zowel zijn hoop als mijn voorspelling zijn nooit uitgekomen.

Mooie stap in zijn carrière, ergens wel gehoopt dat Frank de Boer hem zou oppikken

complimenten aan overmars. hij weet toch steeds de zwakke plekken weg te werken. Eerst schone en nu siem. chapeau

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren