Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'De schuld van deze teringzooi ligt bij het directeurtje van de KNVB'

Laatste update:

Het Nederlands elftal heeft een wonder nodig om zich nog te plaatsen voor het EK in Frankrijk. De cruciale kwalificatieduels met IJsland en Turkije gingen allebei verloren, waardoor alleen een forse misstap van Turkije nog mogelijkheden biedt. Sportjournalist Hugo Borst schuift de schuld van het dreigende debacle in de schoenen van de leiding van de KNVB.

/

“Als je iemand de schuld moet geven van deze teringzooi dan het directeurtje van de KNVB”, doelt hij in zijn column in het Algemeen Dagblad op Bert van Oostveen. “Deze visionair moest zo nodig Ronald Koeman passeren als bondscoach en verzon een debiele constructie met eerst Hiddink en daarna Blind.” Volgens Borst had de voetbalbond voor een coach moeten kiezen die de harde hand niet schuwt.

“Michels, Van Gaal, Koeman hebben iets wezenlijks, iets succesvols, gemeen: het zijn horken. Die kabouter van de KNVB had na Van Gaal moeten weten dat voetballers het best presteren onder boemannen”, vindt Borst, die verder schrijft dat het spel van Oranje ‘zelfs bij de Dalai Lama’ haatgevoelens oproept.

Oranje speelt in oktober nog uit bij Kazachstan en thuis tegen Tsjechië. Die wedstrijden moeten beide gewonnen worden, en dan is het hopen op een uitglijder van Turkije. De nummer drie van Groep A gaat nog op bezoek in Tsjechië en speelt thuis tegen koploper IJsland.

Ben jij het met Hugo Borst eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zal de grote winst na gisteravond hopelijk zijn, dat die hele bende bij de Knvb nu eens goed op de schop gaat en die van Oostveen opdondert. Was hij ook niet verantwoordelijk voor het aanstellen van Cor Pot? En daarna Jonker? Heeft ons dus ook al een Olympische spelen gekost, naast een EK nu. Zet maar de beeldenstorm in richting Zeist, gooi ze er allemaal uit en ga opnieuw bouwen met een blik op de toekomst. Hopelijk wil Van Gaal na Man Utd ons helpen, en krijgen we een bond die een reële blik heeft op de zaken.

7 september 2015 om 15:01

Dat was nog erger. Jonker Hoefde maar 1 punt te halen uit 2 wedstrijden. Maar slaagde erin om niet eens een doelpunt te maken. Met toch echt een veel betere selectie dan de tegenstanders. Dat was echt bizar slecht.

7 september 2015 om 15:14

Was het niet Adrie Koster die de wanprestatie van Cor Pot heeft voortgezet?

Verder heb je helemaal gelijk! Ik vraag mij alleen af wat de alternatieven voor V Oostveen zijn..

Stukken van Borst zijn altijd wel leuk om te lezen. Altijd wel een van de leukere gasten geweest bij Studio Voetbal, jammer dat hij daar weg is.
v Oostveen heeft zichzelf wel in de voeten geschoten zeg, ik zie Koeman nu een wijntje drinken en lekker de kranten lezen, met zo'n vieze grijns op zijn hoofd. Lekker man!
Denk niet dat hij het beter had gedaan, but still.

7 september 2015 om 14:37

Assistent Hans Klok en Gordon, kunnen ze wel lekker uitkijken voor na de wedstrijd xD

Niet mee eens, Hiddink is schuldig en had door moeten selecteren. Spelers als van dijk de vrij Klaassen Wijnaldum Luuk de jong depay promes en andere jonge gasten zouden de dragers moeten zijn voor het nieuwe oranje na jet wk ipv de gevestigde orde. Deze kwalificatie poule was daarvoor ideaal, want deze gasten zouden wel strijdlust tonen aangezien ze nog niet zeker zijn van hun plek en bovendien meer kwaliteit hebben dan de andere ploegen. Nu is het afwachten op het stukje magie van Robben en Sneijder. En depay evt, al begint iedereen die alleen cl van united keek, zich nu ook eindelijk af te vragen of depay nou wel zo goed is als op die paar beslissende momenten.

7 september 2015 om 14:45

Dan is het toch ook de schuld van deze v. Oostveen? Hij heeft Hiddink aangesteld en de hele constructie met Blind bedacht. Hiddink is een coach die op gewaardeerde krachten uit het verleden blijft steunen. Had bovendien de laatste paar jaar totaal geen resultaten meer geboekt met zijn teams/landen, dus het was al te zien dat Hiddink met zijn coachingstijl op zijn retour was. Daartegenover stond de opkomende coach Koeman die juist steeds beter het vak onder de knie lijkt te hebben. Maar nee, v. Oostveen passeert een Koeman die resultaten begint te boeken en stelt doodleuk een coach met vergane glorie aan. Fout v. Oostveen.

7 september 2015 om 17:25

Ja zit wat in al mag van oostveen zich wss niet/ nauwelijks bemoeien met het selectiebeleid, maar je hebt gelijk uiteindelijk is het zijn fout.

7 september 2015 om 17:09

Robben en Sneijder zijn anders nog de spelers die het meeste strijdlust tonen.

Jij had Robben willen passeren ten faveure van een Promes of Narsingh?

7 september 2015 om 17:31

Ja en dat is dus het probleem. Aan het begin van de ek kwalificatie, had een promes die bijvoorbeeld zondag nog niet zo heel slecht was. Hiddink had zo aan een team gebouwd wat even mee kan en op de mindere posities nog bijgevuld met talenten als een riedewald, een tete, een bazoer, een van beek, een ziyech

Niet alleen bij hem. NL leidt gewoon tamme voetballers op zonder enig lef of overgave. De mentaliteit is gewoon niet aanwezig. Daarbij wordt er te veel gehammerd op het ''teamproces'' en krijgen individualisten te weinig ruimte om te groeien. Ze zijn dat soort spelers liever kwijt dan rijk en gaan voor jongens die ''ja-knikken''. Het moet uiteraard een combinatie van beiden zijn. De middenvelders zijn echt om te janken. Spits tjah.. misschien is een complete spits te veel gevraagd, maar dit is erg karig.. al jaren. De verdedigers zijn heel angstig en kijken hopeloos om zich heen met bal aan de voet, ze beven zowat. Riedewald geniet ik wel van speelt altijd naar voren en dus mee te doen en in te schuiven. Robben en Depay(wat grillig) prima. Willems en Dijks prima spelers, misschien Van Dijk erbij, maar verder ist gewoon helemaal niks. Als je kijkt wat spelers uit Duitsland, Spanje en zelfs Italië met de bal doen is NL echt belabberd. Al 5 jaar lang. 2008 met van Basten was voor 't laatst genieten. Dan maar in de poule eruit, maar dit is echt niks.

Depay is nix en wordt nix. Miskoop van Van Gaal. Die jongen heeft een veel te groot ego. Voor de rest hebben we gewoon geen goede lichting momenteel. We hebben niet het reservoir van Duitsland of Spanje. We zijn een klein land, dus zullen moeten wachten totdat er een goede lichting zich aandient. Dit EK gaan we niet halen en het komende WK ook niet.

Onze spelers gaan veel te snel weg richting buitenland. Voldoen daar niet en komen op de tribune, zodat ze zich niet ontwikkelen.

Dat is het echte probleem, daar kan ook Van Oostveen niets aan doen. Hoewel ook hij natuurlijk plaats dient te maken. Hij had nooit de uitgebluste Hiddink moeten aanstellen, daardoor zit ook Blind in een kansloze positie.

7 september 2015 om 16:43

Hoe kan je commentaar leveren op depay terwijl er spelers zijn die tien keer zo slecht speelden? Narsingh bakte er niks van de hele verdediging bakt er nooit iets van van persie bakt er niks van maar jij begint over depay. Waarom? Omdat depay nu naar man u is moeten we maar gaan praten of hij er niks van bakt? Dat zal goed zijn constant zon jongen de grond intrappen omdat hij overschat is. Hoe kan je verwachten van een jongen van 20/21 dat hij een wedstrijd bepaalt terwijl een ervaren speler als van persie dat niet eens kan? De verloren wedstrijden zijn toe te wijzen aan het collectief falen van het team en de staff. Het is mooi dat we dit nu hebben want dan kan nederland eens zien dat de aanval van een team niks kan doen als het middenveld en de verdediging ook falen. Het wordt hoog tijd dat we weer eens spelers als stam enz. in de verdediging hebben die de essentie van het verdedigen snappen in plaats van het opbouwende nederlandse verdedigertje die beter is als middenvelder dan als verdediger. Zolang nederland zo blijft doorgaan zijn wij binnen 10 jaar net als onze competitie nooit meer aanwezig bij de grote toernooien.

7 september 2015 om 17:26

Omdat iedereen Depay z'on wereldster vindt. Omdat die jongen daar zelf is in gaan geloven met zijn rare hoed op zijn hoofd, en dat nummer 7 bij United. En hij niet altijd op de grond moet blijven liggen na een overtreding, en als een gearriveerde vedette de media te woord moet staan. Maar last but not least eens een keertje moet gaan presteren. Ook in Engeland komt hij geen hoekvlag voorbij. Daarom.

7 september 2015 om 17:52

Dan is falcao dus ook iemand op wie jij zulke kritiek zou leveren of van persie want die hebben allebei een goed seizoen gehad bij hun toenmalige club (atl mad & man u) en hebben vervolgens ook niks meer getoond en met name van persie blijft ook een vedette terwijl die slechts 2 echt goede seizoenen heeft gedraaid. Depay is net naar engeland gegaan en wordt nou al neergezet als mislukkeling. Hoe kan je dat nou al zeker weten, suarez begon toch ook niet al te best bij barca. En heeft depay laatst niet tegen club brugge united op sleeptouw genomen. Je hebt realistische reacties en je hebt haters, en jij mijn vriend valt door dit onnodige commentaar eerder in de categorie haters. Depay moet inderdaad niet teveel in zichzelf gaan geloven door al die complimenten maar mensen die alleen maar commentaar leveren terwijl die jongen net bij zijn nieuwe club is komen op mij over als jaloerse kleine kinderen die zelf nooit een kans in de voetballerij hebben gehad.

7 september 2015 om 18:56

Ik heb geen hekel aan Depay. Hij moet een voorbeeld nemen aan Van Persie en Robben. Die presteerden zeer goed. Zonder raar te gaan doen. Of aan zijn ploeggenoot Daley Blind. Nooit zeiken, geen sterallures geen rare fratsen. Hij mist gewoon de mentaliteit. Ik heb niets met voetballers die met rare schoenen lopen, zich gedragen als een filmster en geen krant van tafel schoppen. Dus een wat meer bescheidener opstelling zou hem sieren. Dat deed Van Persie ook toen hij bij Arsenal kwam.

Overigens stelt Club Brugge internationaal helemaal niets voor. Ik hoop van harte dat hij zijn talenten gaat benutten, dan heeft het Nederlands Elftal er ook nog wat aan. Maar ik vrees het ergste.

Suarez is een survivor. Die speelt met het hart. Overigens vind ik Man United een prachtclub.

7 september 2015 om 23:48

Van Persie deed aan het begin van zijn carriere ook raar. En toen werd hij volwassen.

Overigens gaf Depay gisteren twee voorzetten die allebei ingekopt hadden moeten worden. Dan was hij voor iedereen de man geweest. Juist dat soort dingen heeft een worstelend team nodig.

Moderne voetballers zijn in metaforische ziin salonautisten die zich niet inlezen in strategische en tactische materie om hun vakkennis op peil te kunnen houden. Op het psychologische en ' human resources' vlak is aanmerkelijke winst te behalen in Zeist

Ik hoop ook dat de Knvb op de schop gaat, evenals de technische staf van het NL elftal en de speelstijl. De Hollandse school moet opnieuw uitgevonden worden door de nieuwe generaties Nederlandse trainers. Zet de Boer, Cocu, Rijkaard, Koeman, Verbeek samen met ervaren rotten als Van Gaal, Hiddink, Advocaat en laat ze een moderne visie voor Nederland ontwikkelen.

Kan niet wachten om VI te kijken XD dat word lachen

100% waar dit! Waar scheidsrechters falen, worden ze door de Knvb van wedstrijden afgehaald. Deze man heeft het hele Nederlandse voetbal verneukt door een oude seniele volgevreten geldzak aan te trekken en daarmee de gedreven Ronald Koeman voorbij gelopen en dus opzichtig gefaald! Dus van Oostveen, opzouten! 100% ongeschikt!

Het nederlands voetbal heeft een 4 tal problemen:

1) Het ouderwetse 4-3-3 systeem.
Hier wordt heel star aan vast gehouden maar je hebt vaak de spelers niet die het systeem kunnen uitvoeren. Beter zou zijn om wat defensieve zekerheid in te bouwen (4-5-1,4-2-3-1 of 4-4-2)

2) De nederlands competitiie is helemaal uitgehold. Goede spelers vertrekken snel uit Nederland en komen vaak bij clubs terecht die geen topclub zijn en/of op de bank belanden.
(vb van ginkel kon naar Ajax of PSV maar koos voor het buitenland. Dit talent is om zeep geholpen.)

3) Je bent een klein land dus je kunt niet verwachten dat je elke keer goede lichtingen hebt.
Nu heb je 4 30 voetballers en heel veel jonge voetballers tot 25 jaar.
De lichting 26 jaar t/m 30 jaar jaar heb je geen voetballers die de kar kunnen trekken.

4) De mentaliteit van hedendaagse voetballers is dat het ze te makkelijk wordt gemaakt.
Geen zelfkritiek, geen vechtlust.

De Knvb kan wel voorwaarden scheppen maar het moet toch ook uit de speler zelf komen.

7 september 2015 om 15:56

2)
???
en Ijslandse,slowaakse competitie?
Albanie,noord Ierland...
allemaal competities om van te smullen

7 september 2015 om 17:10

3) Ijsland is ook niet zo groot.

7 september 2015 om 18:55

Ik kan alleen met punt 1 en 4 mee, 2 en 3 hebben geen invloed aangezien jongens die vroeg naar het buitenland gaan in een sterkere competitie terecht komen en als ze verhuurd worden ook in een sterkere competitie ervaring opdoen, mentaliteit dam je erin zoals van gaal dat deed en Koeman en de Boer ook kunnen. Ik pleit voor 1 van deze 2!!

Bij PSV in z'n eerste jaren was het nog veel slechter. Dat was gewoon constant balverlies en gewoon nooit meeverdedigen na zijn fout. Ik vind zijn gedrag ook walgelijk , maar eerlijk is eerlijk die jongen is aan het groeien.
Hij word steeds beter en meer kun je niet vragen imo. Het ligt niet aan de coach of aan een paar spelers het ligt aan alles. Het hele totaal plaatje klopt niet . Van coach tot het spel en alle spelers. De afgelopen finales die we hebben gehaald zijn allemaal gehaald met leilijk voetbal. Het is tijd dat Nederland gaat bouwen aan een jong elftal en mooi voetbal. Dan komt resultaat vanzelf wel. Ik ga liever zo ten onder dan het saaie en inspiratieloze resultaat voetbal dat we proberen te spelen. Weer terug naar de tikki takka met veel pressing!

Helemaal eens Hugo. Dit oranje heeft geen systeem nodig, maar een baas. een breker met een grote bek die laat zien dat hij de trainer is. En daarnaast is het fijn als hij verstand heeft van voetbal, maar desnoods regelen de assistenten dat .maar nee,geen twee geweldige oud-spitsen van NL, maar zonder goede trainerscarriere. We zetten onervarenheid met het grootste gemak op de trainersbank. Onvoorstelbaar. Koeman is op dit moment het enige serieuze alternatief helaas. We hebben niet veel trainerspotentieel

7 september 2015 om 15:44

Het gekke is dat het wel eerderis gebeurd. Frank de Boer en Philip Cocu waren ook hele onervaren assistenten van Van Marwijk. Daar hoorde je nooit iemand over. Nu is dat misschien niet gek, omdat achteraf blijkt dat Frank de Boer wel een redelijk tot goeie trainer is. Maar ik vond 't wel vreemd dat mannen met geen enkele trainerservaring als assistent mogen fungeren bij ons nationale elftal.

Het ligt niet alleen aan de voetbalbond en de voorzitter maar ook aan de Spelers, ik denk dat we gewoon moeten accepteren dat wat we hebben helemaal niet zo goed is op Robben na. Van Persie en Sneijder zijn al aan het afbouwen en Depay is nog veelte wisselvallig (jong) om het team te kunnen dragen.

Ik vraag me echt af of Nederland wel wat te zoeken heeft op het WK 2018, Robben persie en Sneijder zijn dan op leeftijd.

Ik zie in elk artikel staan dat Oranje de laatste twee wedstrijden per se moet winnen, terwijl dit feitelijk niet klopt. Als Turkije twee keer verliest, hebben we aan 1 overwinning genoeg. Begrijp me niet verkeerd hoor, het is niet zo dat ik nog hoop heb. Maar ik moest wel even aankaarten dat het opvallend is dat elke nieuwsartikel het op deze manier bericht.

Hugo mag wat respectvoller zijn; ´kaboutertje, directeurtje'. Je mag best een mening hebben over zijn functioneren maar op de man spelen is beetje laag en achterbaks.

Misschien is het wel goed dat het zo gaat. Worden ze tenminste wakker. Van Oostveen is nu echt wel einde verhaal. De enige reden die ik kan bedenken dat Blind niet ontslagen word, is dat Van Oostveen bang is om er zelf uit te vliegen. Tijd voor een hele nieuwe lichting qua bestuur en ook een aantal spelers.

Haha, haatgevoelens bij de Dalai Lama.

Borst is boos, en terecht. Ik ook. Deze twee wedstrijden lieten overduidelijk zien dat je van Blind geen geniale tactische ingevingen moet verwachten. Nee, Danny zag er in dat praatje met Jack uit als een puber die zijn huiswerk wiskunde niet gemaakt had. Hij doet maar wat.

Natuurlijk moet Van Oostveen ophoepelen maar wat heeft deze nietszeggende, onverzorgde journalist zonder voetbalachtergrond allemaal gepresteerd in zijn leven om zo denigrerend te doen? Helemaal niets.

Bovendien is Ronald Koeman ook niet iemand van de harde aanpak. Kreeg bij AZ een kampioensploeg in handen en liet de teugels lekker vieren. Gevolg was een complete ontmanteling van eens sterk collectief zoals Hiddink en Blind dat nu ook gepresteerd hebben.

Ik vind het allemaal wel heel simpel om gelijk om het ontslag van mensen te gaan roepen wanneer het even niet loopt.

Er kunnen zoveel factoren de oorzaak van zijn waarom Nederland bagger speelt en bagger resultaten behaalt. Het kan aan de trainers liggen die aangesteld worden inderdaad, maar het kan ook aan de spelers liggen. Ik neig meer de schuld te leggen bij de spelers. Want de kwaliteit is er gewoon niet.

Deze neerwaartse spiraal heeft zich al jaren geleden ingezet. Het laatste toernooi dat er echt leuk gespeeld was, was onder leiding van Van Basten. Daarna werd het allemaal stukken minder. Toen was er ook al een probleem met de verdediging maar een sterk middenveld en aanval maakten heel wat goed. Nu zijn deze aanval en middenveld gewoon zwakker geworden. Dus kom je er niet meer mee weg. Sneijder is niet meer wat het geweest is sinds dat ene seizoen. Hetzelfde geldt voor Van Persie en Robben is altijd geblesseerd. Verder heb je een niveau daaronder gewoon slechtere spelers. De zogenaamde top talenten moeten nog veel bewijzen en ze worden veel te snel opgeroepen omdat er niets beters is. De enige keren dat er in de laatste jaren goede resultaten behaald werden op toernooien werd er behoudend gespeeld onder Van Marwijk en Van Gaal. Toen deze 2 coaches ook volgens de Hollandse school probeerden te spelen gingen ze ook zwaar onderuit met hun team.

Volgens mij liggen mensen gewoon te slapen of hebben ze niet door hoe erg er aan kwaliteit ontbreekt aan Oranje. Alleen in Nederland wordt Sneijder een absolute topspeler genoemd. Een speler die alleen 1 seizoen bij Inter heeft uitgeblonken en verder niet echt iets opzienbarends heeft gepresteerd op de Europese velden. Mislukt bij Real, 1 top seizoen bij Inter en daarna af gaan bouwen in Turkije.

Van Persie heeft 3 topseizoen gehad. Verder heeft hij heel veel lopen sukkelen met blessures. Hij was eerst een dynamische en sneller rechtervleugel speler en daarna werd hij omgetoverd tot een spits door Wenger. Mede omdat hij snelheid verloor door blessures en hij anders moest gaan spelen vanwege zijn knie. 2 topseizoenen als spits gehad bij Arsenal en 1 topseizoen bij Man U. Verder veel geblesseerd geweest, korte seizoenen gespeeld.

Van der Vaart was een degelijke speler voor onder de top en is nog zwaarder mislukt bij Real. Bij HSV en Spurs leuke seizoenen gedraaid maar dat is geen absolute top.

Verder heb je niet echt noemenswaardige spelers. De verdedigers zijn matig, en de overige spelers zijn pure middelmaat als je het bekijkt vanuit wereldklasse niveau.

7 september 2015 om 17:15

Je speelt echter tegen Turkije (competitie waarin een afbouwende Sneijder een ster is), Ijsland (nog nooit meegedaan aan een EK of WK, met een spits die het niet redde bij Ajax) en een Tsjechië dat bij lange niet meer de klasse heeft als van 1996-2004. Dat zijn toch ook geen toplanden.

Hugo is terecht boos op van Oostveen. Deze man is een bestuurder en geen voetbalman. Maar er lopen nog meer mensen in Zevist rond die slecht voor het Nederlands voetbal zijn. Ook Henk Kessler heeft er een zootje van gemaakt. Niet te vergeten Jelle Goes.

Ik denk dat alle koppen eens bij elkaar gestoken moeten worden over hoe verder. En dan niet het comite van de Knvb met Hiddink en van Hanegem. Er moet gekeken worden naar opleiding, competitie enz.
Verder moeten we proberen om het geld het voetbal niet te laten verzieken. Michael van Praag moet ook meer voor het Nederlands voetbal opkomen. Nu regeren een tiental clubs alles met geld. Kunnen we geen regels krijgen hoe veel spelers een club mag hebben? Waarom heeft Chelsea 100 voetballers, waarvan een deel gewoon niet kan spelen? Zo blijft er ook weinig kwaliteit voor andere clubs over.
Kunnen we ook niet iets doen aan het aantrekken van jonge spelers door Engelse clubs? Een Wenger klaagt dat hij ze niet op niveau kan laten spelen, waarom haalt hij dan een Malen? Die jongen is nu beter dan zijn generatiegenoten, maar over een paar jaar hebben die hem weer ingehaald, puur omdat hij niet uitgedaagd wordt. Dan wordt hij zo iets als Barazite.

Op het veld moet het gebeuren en als dat niet lukt, moeten er coaches en weet ik veel allemaal niet, maar ontslagen worden?Wanneer worden eens spelers bestraft op het leveren van wanprestaties?

Het is niet alleen de Knvb, maar het zijn ook de Nederlandse clubs, het Nederlandse voetbal heeft al lichtjaren last van een aantal typische kwaaltjes (waar er een paar nieuwe bij zijn gekomen). Alleen ontbreekt in Nederland aan lef om eens de veranderingen door te voeren waar het elk congres en revolutie weer op uit draait. Helaas blijft het Nederlandse voetbal zich maar verschuilen achter het grote geld en dat het allemaal zo jong is, terwijl er zoveel winst te boeken is als er eens een serieuze mentaliteit verandering zal plaatsen vinden.

- Ondanks dat het al eeuwen bekend is dat we niet kunnen verdedigen, blijft het vak verdedigen bij clubs nog steeds een ondergeschikt kindje. Hetzelfde geld voor het fysieke en lengte aspect, want ook dat blijft maar een ondergeschoven kindje.

- Hetzelfde geld voor fysiek kracht en lengte, want we richten ons nog steeds voornamelijk op spelers die te iel en vaak ook te klein van stuk zijn voor hedendaagse voetbal.

- We zijn veel te gul in het accepteren van fouten, nergens ter wereld kunnen (jonge) professionals het zich veroorloven om een miljoen keer dezelfde fout te maken.

- Ook is er al jaren een concentratie/mentaliteit probleem, spelers verschijnen te vaak niet scherp aan de aftrap, hebben niet het besef wat er op het spel staat, hebben geen goede zelf kritiek. Ook simpele afspraken zoals je (directe) tegenstanders laten lopen is vaak al teveel gevraagd, of de concentratie op te brengen om een pass over twee meter te kunnen geven.

- Niet de duels willen aangaan, het niet mee springen in de muur, je lichaam van de bal wegdraaien wanneer erop de goal geschoten word (je zal hem maar tegen je rug krijgen).

Daar zijn nog de volgende nieuwe typische Nederlandse kwaaltjes bijgekomen:

- Blijven volharden in een baltempo van lik me vestje.

- Niet vooruit willen/durven spelen, het ia allemaal zo´n statische bende.

Ach, het is allemaal al zo´n beetje 100 jaar bekend, en elke keer zegt de Knvb en de clubs dat ze bovengenoemde zaken eens gaat aanpakken (waar we geen miljoenen voor nodig hebben), maar uiteindelijk gebeurd er nooit wat en blijft men maar gewoon op de oude vertrouwde manier doorgaan. Het is echt om moedeloos van te worden, het is een tijd dat voetbal supporters/fans kunnen en mogen solliciteren op voetbal bestuursfuncties, want die zogenaamde ervaren bobo bestuurders maken meer kapot dan dat ze iets goed doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren