Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De rest kan allemaal weg, André Onana is de beste keeper ter wereld’

Laatste update:

EA SPORTS FIFA 20 heeft de stembussen weer geopend voor het ‘Team of the Year’ en tot vrijdag 20 december kan er gestemd worden op de elf állerbeste spelers ter wereld! Voetbalzone ging langs bij drie bekende voetballiefhebbers en vroeg naar hun TOTY. In deze aflevering is Andy van der Meijde aan de beurt die onder meer een plekje inruimt voor Frenkie de Jong.

Het Team of the Year van Andy van der Meijde!

Klik en stel jouw persoonlijke Team of the Year samen!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.
Kun jij je vinden in het TOTY van Andy van der Meijde?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sorry Andy, maar Cruijff is de God van het Nederlandse voetbal. Deze man staat boven alles. Ik mag hopen dat De Jong enigszins in zijn buurt komt.

18 december 2019 om 10:22

Voor mij staat Cruijff op eenzame hoogte, voor alles wat hij binnen en buiten de lijnen voor het voetbal betekend heeft. De Jong heeft alleen al in voetballend opzicht nog een lange weg te gaan. Maar dan nog zal hij het voetbal niet zo veranderen als Cruijff gedaan heeft.

18 december 2019 om 12:20

Voor mij staat Cruijff voor een zeur die geen verantwoordelijkheid durft te nemen. Er zijn legio systemen die het voetbal tijdelijk gedomineerd hebben, waaronder het totaal voetbal. Zonder Cruijff zou het ook echt wel ontwikkeld zijn

Andy heeft ff teveel rondjes gereden is zijn auto geloof ik. De enige overeenkomst tussen beide spelers is dat ze allebei prachtig kunnen versnellen met de bal. Alleen deed Cruyff dat op de helft van de tegenstander , waar de ruimtes het kleinst zijn. En de Jong doet het voornamelijk is de comfortzone op eigen helft, waar hij heel af en toe een spits tegenkomt die op 50 % druk zet omdat het moet van zijn trainer. Cruyff heeft eigenhandig het voetbal veranderd , was veelal beslissend in wedstrijden en beschikte over leiderseigenschappen en zette daarmee een hele ploeg naar zijn hand. Frenkie is zelden doorslaggevend en heeft niet de persoonlijkheid van Cruyff. Neemt niet weg dat ik hem een prachtige speler vindt om naar te kijken , maar beter dan Cruyff gaat hij never nooit worden.

18 december 2019 om 12:22

Cruijff deed het niet alleen op de helft van de tegenstander, hij deed het ook in een tijdsperiode dat het voetbal een stuk minder snel en georganiseerd was. Het is complete bullshit om spelers uit verschillende generaties te vergelijken. Het voetbal heeft zich zoveel ontwikkeld de afgelopen 40 jaar

18 december 2019 om 16:52

29er, er stonden ook minder camera's op het veld, waardoor er veel meer doodschoppen werden uitgedeeld. De faciliteiten om je eigen te ontwikkelen waren nog geen 3% van de faciliteiten die de spelers nu tot hun beschikking hebben. En dan heb ik het nog niet eens over de begeleiding. (fysio, mental coaching, apparatuur, persoonlijke begeleiders, video analisten en noem het allemaal maar op)

18 december 2019 om 19:27

Kortom, bullshit om spelers te vergelijken waar 40 jaar tussen zit

19 december 2019 om 00:05

Al hoorde ik vandaag wel dag frenkie on Spanje de meeste passes heeft die aankomen op de de helft van de tegenstander

18 december 2019 om 12:49

Cruijff deed het ook in een periode waarbij het tempo nog niet eens op de helft zat van wat het nu is.

18 december 2019 om 20:47

Frenkie heeft de beste cijfers dit seizoen qua passing op de helft van de tegenstander. Dus haal je kop uit het zand en sta open voor nieuwe toppers

Ik word er zo moe van dat mensen Frenkie vergelijkt met Johan Cruyff. en deze Andy kraait helemaal onzin uit door te zeggen Frenkie groter wordt dan JC. Lachtwekkkend. Dan heb je er totaal geen kaas van gegeten. Enfin. Johan Cruyff is een pure legende. Niets voor niets door de fifa uitgeroepen als europese voetballer van de eeuw. Ik vind het een belediging jegens Cruyff om eerlijk te zijn om dit te roepen. Frenkie is ook een andere type voetballer. Ik vergelijk Paolo Maldini ook niet met Zinedine Zidane.

Nee joh,ik zie Frenkie nooit een doelpunt maken.
Johan maakte er op zijn leeftijd al genoeg.
Nu er zoveel spitsen geblesseerd zijn bij oranje zou ik Frenkie graag eens als een aanvallende nummer 10 willen zien in een 4-4-2 systeem.
Eigenlijk meer een schaduwspits met Promes en hopelijk Malen voor zich.

18 december 2019 om 12:03

Ik weet niet of ik Frenkie op de 10 positie zou willen zien. Dan hebben we weer het probleem dat we de bal niet vanuit de verdediging bij de aanval krijgen.wel ben ik het helemaal eens met Malen. Zou erg fijn zijn als die erbij is en daar verwacht ik veel meer van dan Bergwijn. Promes in NL momenteel helaas weinig van gezien, maar op zijn rendement bij Ajax valt weinig aan te merken. Weet alleen niet of ik daar dan Babel of Promes zou willen zien.verder zou het fijn zijn als wellicht Stengs zich blijft ontwikkelen, dan zou dat eventueel de 10 kunnen zijn voor Frenkie. Wijnaldum zou ik sowieso laten staan als box-to-box speler.blijft erg zonde dat Depay geblesseerd is

Frenkie mist een paar dingen om Cruijff voorbij te streven.te weinig beslissend (assists en goals), geen geweldig schot, niet heel fysiek (was Cruijff ook niet) en geen geweldige kopper. Ik vind het een heerlijke voetballer, maar er is nog een aantal punten waarop verbetering mogelijk is.

18 december 2019 om 16:37

Right hij moet ook leren keepen natuurlijk. Hij is een cvm kom op man. Xavi heeft ook weinig goals of assists en toch is hij een van de beste middenvelders aller tijden. Cruyff is een veel aanvallendere speler logisch dat die meer goals en assists heeft.

18 december 2019 om 17:06

Keepers skills vind ik niet zo belangrijk voor een veldvoetballer, maar zijn waarde zou enrom stijgen als hij zijn statsistieken op de genoemde punten verbetert.

19 december 2019 om 21:30

Je hoeft geen assists of goals te maken om beslissend te zijn; verdedigend en opbouwend draagt hij zijn steentje bij. Hij is geen opgepompte PL-Johnny, maar hij is zeker fysiek; wendbaar, snel, en een loopwonder. Hij kan geweldig koppen. Weliswaar doet hij dat niet vaak op doel, maar moet je eens opletten hoe precies hij ballen met zijn hoofd kan neerleggen, zelfs in de loop of in de kleine ruimte. Het zou geweldig zijn als hij ook zijn scorende kwaliteiten zou ontwikkelen, maar ik vind het grootste deel van je reactie echt onzin.

19 december 2019 om 21:43

Ik ben benieuwd wat je onzin vindt, want er is niets wat ik zeg wat niet waar is.

20 december 2019 om 20:13

Ik heb al je punten, op een na, ontkracht. Ik denk dat de meeste mensen het daar wel mee eens zijn.

met alle respect voor Frenkie wat ik echt een geweldige voetballer vind maar deze vergelijking gaat me echt te ver. Cruyff hoort in het rijtje Maradona, Pele, Messi en beide Ronaldo's. Frenkie heeft nog een lange weg te gaan wil hij ooit in zo een rijtje komen te staan

19 december 2019 om 09:09

(japie)mensen die Cruyff nooit live hebben zien spelen kunnen sowieso er niet over oordelen wie wel of niet beter is ik heb hem vele malen live zien spelen het is de beste voetballer samen met van Hanegem die Nederland ooit heeft gehad , daar kunnen Sneijder, v Persie of Robben niet aan tippen en ook Frenkie de Jong niet .

Andy is in 1979 geboren. Heeft Cruijff dus nooit zien spelen in zijn hoogtijdagen. Hoe kan hij dan een vergelijking maken? Wat een onzin.

Is het al een kerstborrel geweest?

Nee een goede keeper dat wel maar als je naar bijvoorbeeld Oblak, Terstegen, Leno, Becker en Ederaon kijkt die zijn wel enkele klassen beter en zo kan ik er nog wel meer opnoemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren